Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

Papa49

Állandó Tag
Állandó Tag
Diós pogácsa 2.

30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 15 dkg darált diót, 15 dkg porcukrot, 1/2 cs. V.-sütőport, 1 tojás sárgáját és 1 citrom reszelt héját tejföllel kemény tésztává gyúrunk. Ujjnyi vékonyra nyújtjuk, és pogácsavágóval kiszúrjuk. A pogácsák tetejére egy-egy fél dióbelet teszünk díszítésül, és erős sziruppal kenjük be.
 

Papa49

Állandó Tag
Állandó Tag
Mézes pogácsa

50 dkg liszt, 18 dkg cukor, 3 ek. méz, 2 tojás, 6 dkg vaj, 1 cs. sütőpor, 1 kk. fahéj; a tetejére dióbél, a tepsihez zsír
A tészta anyagait összegyúrva ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsákat szaggatunk belőle, tetejüket 1-1 fél dióbéllel díszítjük. Kizsírozott tepsiben sütjük.
 

Papa49

Állandó Tag
Állandó Tag
Finom sajtos pogácsa

Elkészítése: 20 deka lisztből, 20 deka vajból, 10 deka reszelt parmezán sajtból, 10 deka reszelt emmenthali sajtból, egy késhegynyi szódabikarbónával, kis sóval és három tojás sárgájával tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, a fele mennyiséget megkenjük tojássárgájával és megsütjük. Ha megsültek és kihűltek, a meg nem kent pogácsák tetejét megkenjük szardellás vajjal, vagy derbi-sajttal vagy, bármilyen puha sajttal és a megkent pogácsákat a tetejére helyezzük.
 

Papa49

Állandó Tag
Állandó Tag
Sós vajaspogácsa

40 dkg lisztből, 20 dkg vajból, 2 tojássárgájából, kis kanál sóból kevés tejjel rétestészta- keménységű tésztát gyúrunk. Ezt hűvös helyen 35-40 percig pihentetjük. Akkor kinyújtjuk 1,5- 2 cm vastagságra, tetejét bevagdossuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenve, köménymaggal meghintve tepsibe rakjuk, és megsütjük
 

Papa49

Állandó Tag
Állandó Tag
joghurt torta:
30 dkg piskótát apró darabokra törünk és mély tálba vagy kapcsos
tortaformába tesszük.0,5l
joghurtot izlés szerint porcukorral, 3db citrom lereszelt héjával és levével
majd fél l felvert tejszínnel összekeverünk. Fél zacskó zselatint( 1,2
dkg )feloldunk 0,25dl langyos vízben, majd megmelegítjük, hogy teljesen
feloldódjon. Langyosra hűtve a joghurthoz keverjük és az egészet a formába
töltjük, majd hűtőbe tesszük, minimum 4-5 órára
 

Papa49

Állandó Tag
Állandó Tag
Töltött tócsi
A hagyományos, általam ismert és készített tócsi receptet nem írom le, itt megtaláljátok : Tócsi készítése ( Én ebbe szalonnát most nem tettem, de el nem rontja, ha valaki beleteszi )
A tölteni kívánt húst ( én most pulykahússal készítettem) készíts elő és vékony szeletekben serpenyőben süsd meg. Ezután a tócsikat süsd meg, sütés után egy kicsit várj vele, hogy ne törjön és hajtsd félbe úgy, hogy a közepébe tegyél egy szelet megsütött húst. Szórd meg a hússzeletet apróra vágott fokhagymával és hajtsd rá a tetejét. Ezután a tócsi tetejét kend meg bőven tejföllel és szórd meg reszelt sajttal. Én sütőpapíros tepsire helyeztem és annyi időre tettem a sütőbe, míg egy kicsit megpírult rajta a sajt. Vigyázzatok nehogy a végén sokáig pirítsátok és a tócsi kiszárajon!
 

Papa49

Állandó Tag
Állandó Tag
Zsemlében sült sonkás tojás

Hozzávalók
: zsemle, tojás, sonka, sajt, lilahagyma

Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágtam, kiszedtem belőle a belsejét, és beleraktam egy kivajazott tepsibe. A zsemlékbe belefektettem a sonkát, rászórtam az apróra vágott lila hagymát, a kis darabba vágott sajtot és ráütöttem a tojást. Most egy kevés erős paprikával is ízesítettem.


A sütőben addig sütjük amíg fehérje ki nem fehéredik. A legjobb, ha mini grill sütőben készítjük ( ami fűtőszálas ), mert csak a pírítás a cél és nem a sütés. Ha nem szeretnétek, hogy egy kicsit is lágy maradjon a sárgája, akkor miután kivettétek a zsemléket a sütőből tegyétek őket pár másodpercre a mikróba ( kb. 20 másodpercre )
 

Papa49

Állandó Tag
Állandó Tag
Gulyásleves füstölt csülökkel
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök, 150 g debreceni kolbász, 100 g petrezselyemgyökér, 100 g sárgarépa, 50 g vöröshagyma 10 g fokhagyma, 2 dl tejföl, 20 g vaj, 1 db tojás, 20 g liszt, 10 g fűszerpaprika, 2 db babérlevél, 1 csomó petrezselyemzöld
Az előkészített csülköt néhány órán át hideg vízben áztatjuk, majd a hagymával, fokhagymával, a babérlevéllel együtt, hideg vízben feltesszük főni. lassú forralással puhára főzzük. A vízből kivéve kicsontozzuk és kis kockákra vágjuk. A hús főzőlevébe tesszük a karikára vágott zöldséget és a debreceni kolbászt, majd a zöldséget puhára főzzük. Amíg a zöldség fő, a vajból, a lisztből és a tojásból nem kemény galuskatésztát keverünk, azt levesbe mártott kanállal a forró levesbe szaggatjuk. A feldarabolt csülökhúst visszatesszük a levesbe, felforraljuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikával elkevert tejfölt. Tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk.
 

Papa49

Állandó Tag
Állandó Tag

Betyáros melegszendvics
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók: 4 szelet zsúrkenyér, 25 dkg füstölt kolbász, 2 db keményre főtt tojás, 1 db közepes fej lilahagyma, 4 szelet lapka sajt, magyaros vajkrém, gulyáskrém, zöldpaprika, paradicsom.
A zsúrkenyér szeleteket 1 percig 500 W-on megpirítjuk. A hagymát és a kolbászt vékony karikákra vágjuk. A keményre főtt tojást megtisztítjuk és felszeleteljük. A magyaros vajkrémmel megkent zsúrkenyér szeleteket gazdagon megrakjuk kolbásszal, tojással és hagymával. Betakarjuk lapka sajttal és a sütőbe téve 3 percig 500 W-on sütjük. Tálaláskor paprikával, paradicsommal és gulyáskrémmel díszítjük.
 

Papa49

Állandó Tag
Állandó Tag
A túlzott kávéfogyasztás néhány félreismerhetetlen jele
konzultáljon orvosával, ha:


- a legutóbbi holdfogyatkozás óta nem pislogott
- nyitott szemmel alszik
- tüsszentés közben sem csukja be a szemét
- már a harmadik pulóvert készíti el, pedig nem is tud kötni
- csakis földrengéskor áll nyugodtan, egy helyben

- az ápolónőnek szuperszámítógépre van szüksége, hogy megmérje a pulzusát
- a kokain lelassítja
- 20 mérföldet sétál a gyaloglógépen, mikor rájön, hogy nincs is bekapcsolva
- az ízlelőbimbói olyan érzéketlenek, hogy akár forró lávát is iszogathatna
- távirányító nélkül gyorsabban vált csatornát

- a macskáit Tejszínnek és Cukornak nevezi
- a kávésbögréjén egy kávésbögre képe van
- lekörözi az Energizer nyuszit
- a mozgásérzékelőkben rövidzárlatot okoz
- az idegrángásai látszanak a Richter-skálán
- segít a kutyának kergetni a farkát
- a kávésbögréjére biztosítást köt a Lloyd's-nál
- jövendőbelijét mindenkinek a kávézópartnereként mutatja be
- napi négy szívrohamot simán kibír
- mindenkit átenged a gyalogátkelőn, mire rájön, hogy otthon hagyta a kocsiját
- parkolásnál megbüntetik gyorshajtásért

- saját fogaival őrli meg a kávészemeket
- a videofilmeket gyorstekerésben nézni
- kábel nélkül be tudja bikázni az autóját
- mások körmét rágja
- 50 méterről le tudja fényképezni magát késleltető kioldó nélkül
- egy hét alatt három pár teniszzoknit tesz tönkre.
 

Pillangó30

Állandó Tag
Állandó Tag
"Ne az arcról ítélj,ne a külső után
A lélek mutatja meg,kik vagyunk igazán
Ne az arcot nézd, a lelket keresd
S a lelkén keresztül az embert szeresd.
Mindig a mélyből meríts,a felszín csak játszik
Csak a lényeget tekintsd,s ne azt ami látszik!"
 

Pillangó30

Állandó Tag
Állandó Tag
"Aki nem ébredt önmagára (ilyenek vagyunk mi), az mindig kívülről várja sorsának alakulását. Életéért nem ő, mindig mások a felelősek. Mások „varázsszemétől" függ.
Aki azonban magára ébredt, tudja, hogy senki mást nem lehet felelőssé tenni mindazért, ami vele történik - minden rajta múlik. Van belső ereje, hite - és csakis saját „varázsszemének" hatalmától függ.
Itt van, látod, a varázsszem nagy előnye: nemcsak másokat, magunkat is átvarázsoljuk.
Akinek látod magad: azzá leszel.
Vigyázz! Varázsszemed van!"
 

Pillangó30

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor vagy összhangban valódi Önmagaddal, és vágyad akkor van igazán összhangban valódi Vágyaiddal és Szándékaiddal, amikor igazán felszabadult örömöt, és minden és mindenki iránt túláradó nagyrabecsülést, és végtelen feltétel nélküli szeretetet érzel magadban. Egyszerűbben fogalmazva: akkor vagy az összhang áldásos állapotában, amikor egészen egyszerűen csak jól érzed magad, ott, ahol vagy, úgy, ahogy vagy és azzal, akivel éppen vagy!

Éppen ezért, nincs is más dolgod, mint hogy ÉREZD JÓL MAGAD!
 

Pillangó30

Állandó Tag
Állandó Tag
"Ha tudod, merre tartasz, az Univerzum folyamatosan küldi melléd az angyalokat, hogy segítsenek téged az utadon.
Nem látod őket? Akkor még alszol. Ha felébredsz, észreveszed, hogy mennyi segítséget kapsz minden pillanatban.
Ha a hála érzése is megszületik a szívedben, akkor olyanná válsz, mint egy jó kertész, aki virágmagokat hullat a termékeny táptalajba."
 

Pillangó30

Állandó Tag
Állandó Tag
Segítő Angyalok vesznek körül fogantatásunk óta. Csak rajtunk múlik, hogy mikor "halljuk" meg üzeneteiket, melyekkel megkönnyíthetjük földi életünket.
Ez a segítség mindenkinek rendelkezésére áll. Amikor hiszünk valakiben vagy valamiben, ha érezzük, hogy van a hátunk mögött egy támasz, akkor könnyebb az élet nehézségeivel is szembenézni.
 

Pillangó30

Állandó Tag
Állandó Tag
“A hit varázslata a világmindenség legnagyobb erőinek, mégpedig a gondolat erejének a megtestesülése. (Norman Vincent Peale: Hit)
 
Oldal tetejére