Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

andru77

Állandó Tag
Állandó Tag
Ott, ahol zúg az a négy folyó,
Ott, ahol szenvedni jó,
Ott, ahol kiömlött annyi drága vér,
Egy ezredévről mond mesét a szél.
Búg a kürt az ősi vár fokán,
Honvéd áll a Hargitán,
Erdély szent bércére zúgva száll,
Visszaszáll a magyar turulmadár.
 

andru77

Állandó Tag
Állandó Tag
Bátran kijelenthetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lehetett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az érzelmek titkos rezdüléseit.

George Bernard Shaw
 

andru77

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja az utána következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kell mondani, hogy "de már ebből eszünk!"

Jókai Mór
 

andru77

Állandó Tag
Állandó Tag
A szóda már a civilizáció, az igaz, de nemzedékek és évszázadok fortélya kellett hozzá, míg a magyar megtanulta és feltalálta a fröccsöt, ami a hosszú élet titka.

Márai Sándor
 

andru77

Állandó Tag
Állandó Tag
...és egy vicc,amit csak Magyarok érthetnek meg:
-Ki mondta először,hogy asszony kell a házba?
-Kőmíves Kelemen!
 

bozsoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahelyett, hogy arra várnánk, hogy az egész világ a mi kedvenc dallamunkat dúdolja, meg kell tanulnunk a saját dalunkat játszani, még akkor is, ha senki sem énekel velünk.
 

bozsoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Tégy valamit annak érdekében, hogy újra megteljen az életed fantáziával. A fejünk fölött itt az égbolt, amelyet az emberiség évezredes megfigyelések során már annyiféleképpen magyarázott. De most felejts el mindent, amit a csillagokról tanultál, és újra angyalokká változnak, vagy gyermekekké, vagy bármivé, amiben éppen kedved van hinni. Ettől még nem leszel buta, hiszen ez csak egy játék, de gazdagabbá teheted az életed!
 

bozsoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Az elme gyilkosa a félelem.
Hagyom, hogy a félelem áthaladjon rajtam, felettem,
És amikor már mögöttem van,
Utána fordítom belső tekintetem,
És követem az útját míg el nem tűnik.
 
Oldal tetejére