Hírek Vérfagyasztó tett: Házról házra jártak a Hamász harcosai, százakat gyilkoltak meg a Gázai övezet határában

Több mint száz holttestet találtak a Gázai övezet határvidékénél lévő Beri kibucban - jelentette az izraeli mentőszolgálat hétfő este.

"Házról házra jártak, bementek az óvóhelyekre, elrabolták vagy megölték az embereket"

- idézte fel az elmúlt napokban történt iszlamista támadásokat a 70 éves Dani Fux, aki a háza padlásán bujkált. "Vagy mindenkit megöltek. Vagy elvitték a gyerekeket és megölték a szülőket, vagy fordítva" - tette hozzá a Jediót Ahronót című újság hírportála, a ynet írásában.

Beri kibuc Izrael egyik legsikeresebb kibuca volt, ahol az erős közösség virágzó gazdasággal társult. Fux szerint nem lesz többé Beri kibuc. "Reggel 6.30-kor egy őrült rakétazáporral kezdődött" - mesélte a lapnak.
"Pokoli volt a zaj. Először azt hittem, hogy a légierő bombázza Gázát. Fokozatosan rájöttem, hogy valami más történik, valami nagyszabású. Alig fél óra múlva lövéseket kezdtünk hallani a kibucban.

A terroristák motorkerékpárokon és furgonokon érkeztek, nehéz géppuskával a járművek tetején. Később azt mesélte az egyik izraeli katonatiszt, hogy kilencvenen voltak. Amikor a kapuhoz értek, megölték az itteni biztonsági vezetőt és felrobbantottak egy autót. Négyen-öten voltak kilencvennel szemben. Bátran küzdöttek, de esélyük sem volt" - emlékezett.
"Hirtelen csend lett. Kilenc óra körül körülbelül húsz katona érkezett egy helikopterrel. Hamarosan felmorzsolódtak, és attól kezdve csak arab beszédet hallottunk."
"Van padlásunk. Felmentünk és bezártuk" - mondta. Dani Fux és a felesége, valamint a legkisebb fiuk a padláson bujkált. Idősebb fiuk bezárta magát, feleségét és gyermekeit az otthonukban lévő óvóhelyszobába - írja az MTI.
"Tárgyakból gátat építettem annak reményében, hogy az megtartja az óvóhely ajtajának kilincsét, és megakadályozza, hogy bejussanak" - emlékezett az idősebbik fiú.
"Reggel kikukucskáltunk" - mondta Dani Fux.

"Láttuk, hogy amikor a terroristák nem tudják kinyitni az óvóhelyek ajtaját, akkor felgyújtották a házat. A füst beszivárgott, az emberek kinyitották az ablakot, és kiugrottak, néha a második emeletről. A gyerekek is" - mesélte.
"Van egy pisztolyom, még mezőgazdász koromból maradt. Megbeszéltük egymás között, hogy ha felfedeznek minket, lelövöm őket, és akkor természetesen megölnek. Nem megyünk fogságba" - közölte a ynettel.

A nap folyamán az ostromlottak rájöttek, hogy a kommunikáció leghatékonyabb módja a kibucban élő anyák WhatsApp-csoportja. Akit életben hagytak a terroristák, ott jelentette, hogy él.

"Délután ötkor héber szavakat hallottunk a ház közelében. Kimentünk, és kapcsolatba léptünk a katonákkal. A látvány elviselhetetlen volt. A kibuc tagjainak, katonáknak és terroristáknak a holttestjei borították a terepet. A feleségem a lányunkkal és az unokáinkkal együtt elutazott innen" - mondta Dani Fux.
"A fiúkkal mi úgy döntöttünk, itt maradunk, hogy segítsünk a hadseregnek, és csak az élőkkel foglalkozunk" - tette hozzá.


1696916838458.jpeg
 
....
Figyelj…
Lehet, hogy nem vagy gyenge
De ha a szívedbe szalad a penge
Attól nem érzed magad jobban
Ha a kocsidban bomba robban
Tudom én, erős vagy persze
De ha a fejedben ott van a fejsze
Majd a fegyver csövébe nézel
Ott már semmire nem mégy pénzzel és
Hiába vagy gazdag
Ha az égiek leszavaznak
A kocka, ha el van vetve
Te meg a föld alá temetve
Ott már hiába van ügyvéd
Aki a törvényektől megvéd
Itt senki se golyóálló és
És Ha szakad a védőháló
A halálugrás végén a túlvilági TV-n majd
Majd rólad szólnak a hírek
Veled van tele a sajtó
Aki a pokolra kíván jutni annak
Balra a második ajtó
De ha a Szent-Péter szigetekre már
Be van fizetve az útja
Önnek a Mennyország Tourist
A legjobb szolgáltatást nyújtja....


Ha elfogyott a logika ez jött
 
Egyébként logikus az ellenérzésed, de képzeld magad a helyébe: egy háborús övezetben dolgozik, ahol rendszeres a hadi cselekmény, ami nem sima átlövés és egyéb határrend sértés. Időnként bombáznak is, ő az egyik oldalon van, aminél természetes, hogy ha a másik oldalt bombázzák azt jónak tartja. Hallja, hogy nagy zaj van, mint az elmúlt időben többször is: mire gondol? Ugyanarra, hogy az ellenséget a saját hadereje bombázza. Azt az ellenséget, aki nagyon nagy valószínűséggel legalább egy közeli ismerősét már megölte. Te mit tartanál ilyen helyzetbe jónak, természetesnek?
 
Majd ha lesz még közöttünk olyan aki ugyanígy veszítette el a családját szóljon, és én elfogadom az ítéletét! De, addig nekem ne írjon és válaszoljon senki aki a kényelmes foteljéből véleményez!
Ebben azért nincs igazad
Mert mi sem ma születtünk
Éltük a 1975-1990-es polgárháború körül
15 éves polgárháború
A Chrudinák tudósításaiból ismerjük a térség gondjait
Jasszer Arafat a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ)
Igen nagy teret kapott a nyilvánosságban
Nagyon láttuk mindkét oldal a Zsidók és a Pelesztinok ügyét sérelmeit
Volt ott akkor is halál sok
Ne beszélj kényelmes fotelról
Mert nem érzelmet kell megérteni hanem területi konfliktusokat az okokat
Az ok pedig a kölcsönös és évszázadokon át tartó gyilkolás
Ebben nem egyes tragédiák voltak hanem özön
Az okokra ez rávilágít ha nem egyes családokat látjuk is
Felfogjuk
Az erőszak területe térség
És a kölcsönös erőszaké

Az izraeliek is elkövettek eleget
A palesztin fegyveres szárnyak is
És kijelentem egyre erősebbé tette a soha meg nem oldott területi kérdés , a személyes sorsok és a vallási fanatizmus
A Hezbollah szervezetét
Ami nem egyértelműen csak terrorszervezet már jó ideje politikai szervezet is
Ez mai vita tárgyát képezi ki minek tekinti
De a terror ágát erősíti a személyes elszenvedett sorsok.
Valamint a haza területi elvesztése a soha meg nem oldott kérdése
Ezt nem érzelmeken keresztül kell nézni egyes eseteken:"ugyanígy veszítette el a családját szóljon"
Az egész térség évszázadok óta család elvesztés
De megérteni azt miért nincs nyugvás
Azt nem érzelmeken át lehet
Még egy előzmény:

2006. július 12-én, miután Izrael megsértette Libanon légterét, a Hezbollah harcosai betörtek az izraeli határövezetbe, majd megöltek nyolc katonát és kettőt hadifogságba ejtettek, Izrael bombázni kezdte a Hezbollah állásait és egyéb, polgári létesítményeket egész Libanon területén, az országot pedig tengeri és légi zárlat alá helyezte. A Hezbollah válaszul több ezer rakétát lőtt ki Izrael északi területeire. A konfliktus első heteit elszórt határmenti harcok és kölcsönös rakétatámadások sora jellemezte, amelynek túlnyomórészt civilek estek áldozatául. Augusztus 11-én az ENSZ BT hosszú ideig egyeztetett, békéltető állásfoglalásának kihirdetése előtt, Izrael a Litáni folyó vonaláig bezáróan az addigiaknál nagyobb erejű szárazföldi támadást indított. A BT határozata értelmében a zsidó állam vezetése augusztus 13-án elfogadta a tűzszüneti felhívást és beleegyezett, hogy csapatait több ezer ENSZ-békefenntartó és a libanoni hadsereg katonái váltsák fel.

Ott van már akkor is: "túlnyomórészt civilek estek áldozatául"
Na most is ez várható
Ezért sem kell egyes sorsokon át látni
Nem oldja meg a terület problémáját
Majd csak hallgasd a híreket ha beindul az izraeli katonai bosszú szülte támadás
akkor ismét lesznek tragédiák és család elvesztések
Ez sokat árthat Izraelnek

Nem lehet az elérzékenyülés a politikai rendezés megoldása
Vagy mindent értékelsz és belátod mindegyik fél bűnös vagy volt már terrorista és terrorista áldozat
Kölcsönösen
Addig nem jössz rá soha nincs vége amíg nem tendezik a szentföld sorsát
Mert az ENSZ nem jól rendezte 47 ben
Akkor jónak tűnt
De megmutatták az évek az ott nem jól sikerült
Nem én mondom
Hanem az évek
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Egyébként logikus az ellenérzésed, de képzeld magad a helyébe: egy háborús övezetben dolgozik, ahol rendszeres a hadi cselekmény, ami nem sima átlövés és egyéb határrend sértés. Időnként bombáznak is, ő az egyik oldalon van, aminél természetes, hogy ha a másik oldalt bombázzák azt jónak tartja. Hallja, hogy nagy zaj van, mint az elmúlt időben többször is: mire gondol? Ugyanarra, hogy az ellenséget a saját hadereje bombázza. Azt az ellenséget, aki nagyon nagy valószínűséggel legalább egy közeli ismerősét már megölte. Te mit tartanál ilyen helyzetbe jónak, természetesnek?
A wikipédia adatai alapján Gáza lakossága 5,500fő/nkm míg Izrael 400fő/nkm, értem, hogy természetesnek tartja valaki, hogy ide-oda repkednek a bombák, mindenhez hozzá lehet szokni, nem is kell megkérdőjelezni, nem sántít-e valami, amikor az arányokat nézzük, ha az egyik oldalon egy bomba hány embert ölt meg, akkor a másikon vajon mennyien halnak meg, amikor a légierő a legnagyobb természetességel bombáz. Nem tudom, nem értem, miért nem lázadnak fel az emberek a saját kormányuk ellen, amikor az már konkrétan olyan veszélybe keveri a lakosait állandóan, hogy hétköznapi lakótelepi házakat pánikszobával felszerelve építenek. Nem fér mindez a fejembe.
De köszönöm a normális hozzászólást!
 
Nem tudom, nem értem, miért nem lázadnak fel az emberek a saját kormányuk ellen, amikor az már konkrétan olyan veszélybe keveri a lakosait állandóan, hogy hétköznapi lakótelepi házakat pánikszobával felszerelve építenek. Nem fér mindez a fejembe.
De köszönöm a normális hozzászólást!
Feltetted azt a kérdést, amit nem kellett volna!

A terrorizmus pontosan erre iranyul!
Ártatlanokat ol azert hogy az embereket arra késztesse, a sajat kormanyukon kérje számon a vedelem hianyat!
Ezert volt a nizzai autos merénylet, ezért a párizsi, a hagai terrorakciok, a nemet késelések...
Bizonytalanságot, káoszt teremteni a politikai céljaink érdekében!
 
Amit most olvastam ...
Megosztom veletek aki már olvasta az lapozzon tovább.
Itai és Hadar Berdichevsky Kfar Azában található otthonukba is betörtek a Hamasz terroristái. A harmic éves házaspárnak annyi ideje még volt, hogy a tízhónapos ikreiket elrejtsék egy óvóhelyen. Aztán megpróbálták felvenni a harcot a betolakodókkal, de végül mindkettejüket meggyilkolták.
Az izraeli csapatok mintegy 14 órával később kimentették a sértetlen csecsemőket, és átadták őket a nagymamájuknak.
Nem csak megpróbálták, hanem 7 támadót megöltek a harcban, mielőtt a túlerő végzett velük. A gyerekek életben maradtak és megmentették őket. Szívszorító történet.
 
Ha valaki érintett, mert például elveszítette egy közeli hozzátartozóját, pont akkor nem kellene figyelembe venni a véleményét, mert nem lát reálisan a vérgőzös bosszúszomjától.

Persze senkit nem rekesztenék ki, akkor sem, ha megtehetném.

Az ott élőket még valamennyire értem, bosszút és vért kívánnak, pedig az lesz az eredménye, hogy sokan meghalnak és megsebesülnek közülük is.

A nem érintett fórumozó társaimat viszont egyáltalán nem értem, gyűlnek a vérszagra, kívánják, hogy minél több halott és sebesült legyen.
Ez nem egy film vagy videó játék, akik elesnek, tényleg meghalnak, akik megsebesülnek, azokra is hosszú gyógyulás vár.
 
Utoljára módosítva:
Ebben azért nincs igazad
Mert mi sem ma születtünk

Ne beszélj kényelmes fotelról
Mert nem érzelmet kell megérteni hanem területi konfliktusokat az okokat
És?
Egy ilyen alattomos támadás után lettél te is özvegy?
Neked is megölték a fiadat?
Az pedig, hogy nekem mi a döntő érzelmi alapon az az én ügyem és jogom van érzelmi alapon megítélni mi a borzalom és mi az amit jó messziről közvetítenek!
Te arról írsz amit a tévé előtt egy kényelmes fotelben ülve láttál!
Én viszont átéltem, és nem a tévében láttam!
 
És?
Egy ilyen alattomos támadás után lettél te is özvegy?
Neked is megölték a fiadat?
Az pedig, hogy nekem mi a döntő érzelmi alapon az az én ügyem és jogom van érzelmi alapon megítélni mi a borzalom és mi az amit jó messziről közvetítenek!
Te arról írsz amit a tévé előtt egy kényelmes fotelben ülve láttál!
Én viszont átéltem, és nem a tévében láttam!
Nyugi, ne hagyd magad provokálni!
Erre jatszik :(
 
Megjelentek az első képek az izraeli gyerekekről.
(Aki akarja megtalálhatja, eszemben sincs linkelni, talán itt eleve nem is szabad.)
Pár órája már azt is tudom, hogy miért most.
Elmagyarázta egy szakértő, hogy mindkét fél politikusai patikamérlegen figyelik, hogy mennyire rokonszenvez velük a közvélemény.
Ezért engedtek el három túszt.
Az izraeli gyerekek képeinek nyilvánosságra hozásának a céljai még nem világosak.
Talán hajnalban indul a földi ostrom.
Esetleg úgy értékelték, hogy a hazai lakosság már nem kívánja annyira a vért és a bosszút.
Mint ismeretes, a sebesültek hozzátartozói két izraeli kórházból is elzavarták a politikusokat.
 
Feltetted azt a kérdést, amit nem kellett volna!

A terrorizmus pontosan erre iranyul!
Ártatlanokat ol azert hogy az embereket arra késztesse, a sajat kormanyukon kérje számon a vedelem hianyat!
Ezert volt a nizzai autos merénylet, ezért a párizsi, a hagai terrorakciok, a nemet késelések...
Bizonytalanságot, káoszt teremteni a politikai céljaink érdekében
Nem hiszem, hogy egy kalap alá lehet venni ezeket, itt erőszakra volt válasz az erőszak, ugye ahogy mondja mindenki, ide-oda repülnek a rakéták, bombák, stb már jó ideje, ez nem az a terrorizmus, nem egy elkeseredett Mr. Senkinek pattant el az agya és ment neki az ártatlan tömegnek azzal, ami éppen kéznél volt, késsel meg teherautóval, itt "a légierő bombázik". És ezért mondom, hogy ilyenkor már elég birkának kell lenni ahhoz, hogy nem kéred számon a vezetőidtől, hogy miért nem tesznek meg mindent azért, hogy ez abbamaradjon az, ami évek óta veszélyezteti emberek ezreinek az életét. Nekem, mint egyszerű, hétköznapi embernek a védelem nem az, hogy még több bombát, még nagyobb hadsereget mozgósítanak, aztán hadd repüljenek a fejem felett éveken át, hanem a diplomácia, minél előbb legyek én és a családom biztonságban, ahogy az ellenséges országban élő családok is. Szerintem ebben az esetben jogos úgy igazán számonkérni a védelem hiányát. Főleg, ha nagyobb, gazdagabb és befolyásosabb az országod és hagyja, hogy idáig fajuljon a helyzet. Lehet, hogy naívan hangzik mindez és káoszhoz vezetne, de miért, a mostani, évek óta folyó szervezett öldöklés mivel jobb? Hogy lehet, hogy valaki teljesen normálisnak és elfogadhatónak tartja, hogy az országom légiereje bombázza a szomszédot? Peeeersze, tudom, ők kezdték, egyet dobtak, aztán mi kettőt, ők erre egy ilyet dobtak, mi erre egy olyat, gyakorlatilag elindult egy passzolgatás, ki tud nagyobbat dobni aztán a végén egyszercsak hopp, vége, kivirágzott a béke. Aha.
 
Nem hiszem, hogy egy kalap alá lehet venni ezeket, itt erőszakra volt válasz az erőszak, ugye ahogy mondja mindenki, ide-oda repülnek a rakéták, bombák, stb már jó ideje, ez nem az a terrorizmus, nem egy elkeseredett Mr. Senkinek pattant el az agya és ment neki az ártatlan tömegnek azzal, ami éppen kéznél volt, késsel meg teherautóval, itt "a légierő bombázik". És ezért mondom, hogy ilyenkor már elég birkának kell lenni ahhoz, hogy nem kéred számon a vezetőidtől, hogy miért nem tesznek meg mindent azért, hogy ez abbamaradjon az, ami évek óta veszélyezteti emberek ezreinek az életét. Nekem, mint egyszerű, hétköznapi embernek a védelem nem az, hogy még több bombát, még nagyobb hadsereget mozgósítanak, aztán hadd repüljenek a fejem felett éveken át, hanem a diplomácia, minél előbb legyek én és a családom biztonságban, ahogy az ellenséges országban élő családok is. Szerintem ebben az esetben jogos úgy igazán számonkérni a védelem hiányát. Főleg, ha nagyobb, gazdagabb és befolyásosabb az országod és hagyja, hogy idáig fajuljon a helyzet. Lehet, hogy naívan hangzik mindez és káoszhoz vezetne, de miért, a mostani, évek óta folyó szervezett öldöklés mivel jobb? Hogy lehet, hogy valaki teljesen normálisnak és elfogadhatónak tartja, hogy az országom légiereje bombázza a szomszédot? Peeeersze, tudom, ők kezdték, egyet dobtak, aztán mi kettőt, ők erre egy ilyet dobtak, mi erre egy olyat, gyakorlatilag elindult egy passzolgatás, ki tud nagyobbat dobni aztán a végén egyszercsak hopp, vége, kivirágzott a béke. Aha.
Igen, igazad van! Ez nem néhány fanatikus akciója volt. Ezt politikusok tervezték meg a végrehajtást meg parancsba adták! Amit végrehajtottak! Elég hihetetlenül hangzik, hogy a hírszerzés nem tudott a támadásról, lehet, hogy az időpontot nem tudták, de akkor is hibáztak! Evakuálhatták volna a lakosságot a kritikus területekről, ha nem is mindenkit de a gyerekeket mindenképpen.
 
miért nem tesznek meg mindent azért, hogy ez abbamaradjon

A józan ész már régen elfogyott.
Politikusok nagyon kevés kivétellel olyan emberek lesznek, akik egyéb munkákhoz nem értenek, a gazdagodás eszközének tekintik.
Remek forgatókönyvek léteznek, hogyan kell megosztani egy ország lakosságát, miként lehet átalakítani a rendszereket, hogy minél tovább működhessenek.
A köz érdeke kicsit sem számít, legfeljebb néha egy kevés gyöngyöt odaszórnak, hogy mindenki boldog legyen.

Arányos megelőző csapásként ma két szíriai repülőteret (Damaszkusz és Aleppó) is megrongáltak.
Azokra jó ideig nem tudnak leszállni nagyobb teherszállítók.
Az arányos megelőző csapásról pár napja olvastam egy magyar nyelvű vallásos oldalon, véleményük szerint ezt kellett volna tennie Izraelnek gázai övezetben.
Ma a hamasz is erre hivatkozott, ez csak egy arányos megelőző csapás volt.
Óvodás szint, úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött.
 
A józan ész már régen elfogyott.
Politikusok nagyon kevés kivétellel olyan emberek lesznek, akik egyéb munkákhoz nem értenek, a gazdagodás eszközének tekintik.
Remek forgatókönyvek léteznek, hogyan kell megosztani egy ország lakosságát, miként lehet átalakítani a rendszereket, hogy minél tovább működhessenek.
A köz érdeke kicsit sem számít, legfeljebb néha egy kevés gyöngyöt odaszórnak, hogy mindenki boldog legyen.

Arányos megelőző csapásként ma két szíriai repülőteret (Damaszkusz és Aleppó) is megrongáltak.
Azokra jó ideig nem tudnak leszállni nagyobb teherszállítók.
Az arányos megelőző csapásról pár napja olvastam egy magyar nyelvű vallásos oldalon, véleményük szerint ezt kellett volna tennie Izraelnek gázai övezetben.
Ma a hamasz is erre hivatkozott, ez csak egy arányos megelőző csapás volt.
Óvodás szint, úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött.
Most olvasok egy Schubert életrajzot, meglepő is, meg nem is a történelmi háttér, a francia forradalom utáni időkben az osztrák császár, hogy megelőzze, hogy ő is elveszítse a fejét, azon kívül, hogy szorosabbra húzta a vallást és a rendőri felügyeletet, le akarta törni a nacionalista érzelmeket, ezért Rossinit és a könnyű, vidám olasz operát terjesztette a némettel szemben. Ki gondolná, hogy még Rossinit is fel lehet használni politikai célokra meg az emberek manipulálására! Bizony, remek forgatókönyvek léteznek!
Senki sem tudja biztosra, mi és miért történik Izraelben (nem a konkrét öldöklésre gondolok, hanem a politikai érdekekre), de az biztos, hogy a hivatalos magyarázat nagyon-nagyon sántít. Ami szerintem csak még annál is szomorúbbá teszi, hogy ez az egész annyi ártatlan áldozatot követel mindkét részről.
 
Nagyon óvatosan kérdezem, hogy ez hogyan jött ki?

Hová távozzon a lakosság?
Van valami jó ötleted?
Szétbombázták az egyetlen működő határátkelő előtti utat.
Amin korábban naponta 400 (négyszáz) előzetesen egyeztetett ember mehetett át.
Elso sorban akik finanszerozak oldokleseiket oda menjenek, pl Irak Iran Szaudi, Katar, Egyiptom , Torokok Sziria es termeszetesen maradjanak akik felnyomjak a terror szervezeteket nem falaznak nekik ezzel bizonyitjak hogy bekebe akarnak elni.
Nehez higadtnak lenni foleg ha azt latja az ember hogy vedik oket emberi jogokrol papolnak azoknak akik lefejezik a gyerekeket csecsemoket.
 
Utoljára módosítva:
Elso sorban akik finanszerozek oldokleseiket oda menjenek, pl Irak Iran Szaudi, Katar, Egyiptom , Torokok Sziria

Sokszorosan félreérted, remélem, nem szándékosan.
Most (ma éjjel) hová menjenek a nagyon valószínű hajnali földi ostrom elől?
Egyiptom ugyan nem zárta le a határátkelőt a külügyminisztere szerint.
Izrael viszont vadászbombázókkal tönkretette a nem egyiptomi oldalt, így a határátkelő sajnálatos módon működésképtelen.
Kimenni ott sem lehet.
Bevinni sem lehet semmit.
(Ez a cél, amíg a túszokat nem engedik el.)
10x40 kilométeres területen romok között alapvető szolgáltatások nélkül 2+ millió ember.
Köztük 50 ezer terhes nő, és igen sok 10 év alatti gyerek.
Ilyen sorsot senki nem érdemel.

Távlatilag egyetértek, fogadják be a túlélőket a felsorolt országok.
 
Utoljára módosítva:
Melitta üzenetében olvastam
Már ott se hittem valakire arra válaszolta akinél te kijavítottad valami apróságért hogy ne keverje az illető a beduinokat
Éreztem hogy egy okoskodás volt az nem odatartozó kijavítás
És még azóta se vetted észre abból indult amit előtte írta más megvették a területet
Akit kijavítottál az a valaki ezt cáfolta
Én meg tovább vittem a kérdést
Mert én sem hiszem hogy a palesztinoktól vette volna de azt sem hogy a beduinoktól
Azt hiszem amit most írtál: "Izrael nem vásárolta a területet!"
Akkor mindenki addig pacuha és pongyola
Vagy egyik elfogult volt a másik meg ellenkező irányú elfogult.
Én csak azt tudom igen rossz helyen találtak otthonra
Mert beékelődve a szentföldön
Ami épp olyan szent az arab és iszlám tengenek is
Igen békétlen hely lesz mindörökké
Ezer irodalom tortenelem konv van ahol reszletesen leirjak az angoloktol atvett terulet melle mit kitol vettek . Nem csak a beduinoktol hanem a kornyek ott elo torzsektol is vasaroltak, sot meg mindig vasarolnak ha tudnak.
Ez termeszetes hogy a hatar nem fog cikazni es kerulgetni egy egy teve farmot vagy torzset.
Osszefuggo terulet volt mindenki erdeke. Izrael megalakulasanak fo szempontja volt az angoloktol atvenni a mar Izrael teruletet.
 
"Távlatilag egyetértek, fogadják be a túlélőket a felsorolt országok."

Majd hülyék lesznek, mert a gézai szerencsétlenek egy katonai és politikai, média erőforrás számukra.
Lehet mutatni a zsidók viselkedését, az arab média mindent kihasznál erre, amit lehet. Sok esetben sokkal naturálisabb, mint a nyugati. Ezt elveszíteni nem fogják.

Katonai bázisnak sem utolsó, mert akik ott élnek már többgenerációs atrocitásoknak vannak kitéve, nagyon jó katonai anyag, mert ahogy fegyvert bíznak el be lehet vetni őket. Ha meg valahol egy gyereket lelő az elnyomó zsidó katona a fél világ felhördül, de az már pár szavas cikk lesz, hogy éppen fél kiló robbanószerrel sétálgatott. Ha meg semmi nincs nála és baj történik az még jobb, hiszen akkor az előítéletes zsidó gyilkosok gyerekeket mészárolnak...

Harmadsorban logisztikai, támogató háttér is, mert jó eséllyel mindegyik elbújtatja, védi a hős felszabadítókat.

Ha annyira be akarták volna őket fogadni, akkor már a médiának bemutatott eseteken kívül azt a pár milliót simán integrálták volna. De sokkal hasznosabb, mint potenciális áldozat, mint megmentett civil. Az egypár napi sajtó, az áldozat pedig folyamatos, mert ahogy írtam, ott rutin az egymás gyilkolása.

Nekem is mindig az volt az első gondolatom, hogy ha már ennyire eldurvult a dolog (nem most, hanem sokkal korábban) akkor miért nem integrálja őket az a sok izraelt gyűlölő ország? Mennyivel humánusabb lenne. Ezután úgy fordult az életem, hogy pár dolgot láttam és így sejtem, hogy ennek jó vége nem lesz.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,163
Üzenet
4,810,080
Tagok
616,195
Legújabb tagunk
Beaconarx
Oldal tetejére