Vizisportok....

T

TH6777

Vendég
Vízilabda Eb - A magyar férfiválogatott legyőzte a németeket
2010. 08. 29. 15.52


<RIGHT>
vizilabda_2_xlsport.jpg



A magyar férfi vízilabda-válogatott 2 góllal legyőzte a németek nemzeti együttesét vasárnap, a zágrábi Európa-bajnokság férfitornájának nyitónapi csoportmérkőzésén.


eredmény, B csoport, 1. játéknap:
Magyarország-Németország 10-8 (3-3, 3-1, 3-1, 1-3)
--------------------------------------------------
a magyar góldobók: Biros 4, Madaras, Hosnyánszky, Varga Dániel, Szivós, Vámos, Hárai 1-1

Egy váratlan júliusi vereség után az azt követően játszott három meccsen már nem okoztak főfájást a németek, akiket az újabb előkészületi találkozókon - Szolnokon, Békéscsabán és a budapesti Vodafone Kupán egyaránt - magabiztosan gyűrt le a magyar csapat. A jó széria folytatását várták szurkolók és pólósok egyformán az Európa-bajnokságon is.
Ehhez képest a zágrábi összecsapáson a németek már az első támadásból eredményesek tudtak lenni. A háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány, az előbb emberelőnyből, majd megúszásból felettébb "találékony" Biros Péter két góljával azonban fordított Kemény Dénes legénysége. 2-2-nél viszont Varga Dénes ötméterest rontott, s a rivális visszavette a nyitónegyed végére a vezetést. A mesterhármast produkáló Biros gondoskodott az egyenlítésről (3-3).
A második negyedben állva hagyta ellenfelét a magyar csapat: Madaras Norbert, a mezőny legjobbja, Biros (immár negyedszer!), majd Hosnyánszky Norbert villant, a nagyszünet előtt tellett csak szépítőgólra a németek részéről (6-4).
Öccse cserével történt végleges kiállításáért hatalmas góllal állt nemes bosszút Varga Dániel a harmadik negyed elején (7-4), Szivós Márton húzásának köszönhetően, majd az orrba vágott Madarast váltó 18 éves Vámos Márton jóvoltából a játékrész hajrájára ötre hízott az előny (9-4).
Az utolsó szünet előtt és után a németek pillanatai következtek (9-7), ám mielőtt igazán veszélyessé válhatott volna a helyzet, Hárai Balázs volt jókor jó helyen egy emberelőny megjátszásakor (10-7). A labda nélküli adok-kapokban jártasabbnak tűnő németek kapaszkodni próbáltak, egy lépéssel még közelebb jöttek (10-8), de érdemben képtelenek voltak változtatni, nyert, ennél fogva biztató sikerrel kezdte az Eb-t a magyar válogatott.
A Kemény-csapat legközelebb hétfőn játszik: 16:30 órától az örök rivális szerbek következnek.
"Elégedett vagyok az eredménnyel - de csak azzal..." - idézte Kemény Dénes szövetségi kapitányt az Eb honlapja.
Szécsi Zoltán, a háromszoros olimpiai bajnok kapus így nyilatkozott a magyar-német mérkőzés után:
"Mindig nehéz egy tornán az első meccs, a legfontosabb, hogy a három pont megvan. Ám nyilvánvaló, hogy javulnunk kell, jobbat kell nyújtanunk, különösen holnap, Szerbia ellen."

további eredmények:
A csoport: Románia-Törökország 12-6 (3-2, 3-2, 4-1, 2-1)
B csoport: Macedónia-Oroszország 10-9 (3-3, 2-2, 1-2, 4-2)

később:
B csoport:
Szerbia-Görögország 16:30 ó
A csoport:
Olaszország-Spanyolország 18 ó
Montenegró-Horvátország 20:40 ó


Két arany- és egy ezüst a felnőttek mérlege 500 méteren
2010. 08. 29. 14.50


<RIGHT>
kajakkenu.jpg



Az 500 méteres versenyszámokban két arany- és egy ezüstérmet nyert a magyar felnőtt válogatott az MKB Sárkányhajó Világbajnokság második napján. 500-as vegyes számot a sportág története során először tudta megnyeri Magyarország.

A szombati versenynap abszolút magyar fölényt hozott az MKB Sárkányhajó Világbajnokság második napján, amelyen 500 méteren avattak győzteseket.
A felnőtt mezőnyben fölényesen nyert női csapatunk, míg férfi egységünk az utolsó mindent eldöntő harmadik ütközet során sajnos nem bírt el a Makszim Opaljevet is soraiban tudó orosz hajóval. A sárkányhajós nemzet erejét mutató vegyes versenyszámban – itt 12 férfi és 8 női versenyző alkotja a csapatot - azonban a magyarok szenzációs győzelmet arattak, az utolsó métereken hagyták faképnél a nagy rivális orosz egységet.
A magyar hajó tagjai felhőtlenül ünnepelték a nagy sikert. Csabai Edvin, egykori maratoni világbajnokunk majd kiugrott a hajóból örömében, a célba érve felállt a helyéről, s a mögötte ülők közé vetette magát.
„Óriási verseny volt, az utolsó pillanatig kiélezett ütközet – mondta a parton a csapat egyik legrutinosabb tagja, Csabai Edvin. – Azért is örülünk annyira ennek a sikernek, mert még sosem nyertük meg ezt a számot a világbajnokságok története során. A fiúkban pedig buzgott a bizonyítási vágy az elveszített férfiverseny után.”
Paksy Tímea, aki két aranyéremmel zárta a napot szintén boldogan nyilatkozott a versenyt követően.
„Hihetetlenül boldog vagyok, jó érzés megélni, hogy csapatsportot lehet csinálni a kajak-kenuból, és mindenki elismeri a másik erőfeszítéseit. Amikor a női győzelem után feleveztünk, a fiúk sorfallal és nagy tapssal vártak minket” – magyarázta Paksy.
A masters és junior kategóriában egyetlen aranyérmet sem engedtek ki a mieink a kezükből. Az olimpiai bajnok Foltán Lászlót is soraiban tudó férfi csapatunk visszavágott a németeknek a két évvel ezelőtt elszenvedett vereségért, míg a Vaskuti István által kormányzott női hajónk az Egyesült Államok csapatát győzte le a versenyben, ahogyan vegyes csapatunk is a legjobb lett.
A juniorok között a férfiaknál három magyar egység küzdött meg az érmekért, míg a vegyes kategóriában a németek ellen arattak nagy sikert fiataljaink. Összesen tehát hét aranyéremmel zárta a döntők első napját Magyarország.
A nap végén a mastersek közül négyen külön elismerésben részesültek: a Magyar Kajak-Kenu Szövetség itt köszöntötte az 1980-as moszkvai olimpián eredményesen szereplő versenyzőit, az olimpiai bajnok Foltán László, Vaskuti István kenupárost és a bronzérmes Rakusz Éva, Zakariás Mária kajakduót.
A sárkányhajó Road Show céges versenyének világbajnoki döntőjét a győri Dragons Vízivilág nyerte meg a Paksi Atomerőmű és a MOL csapata előtt.

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség
 
T

TH6777

Vendég
Fantasztikus! Tönkrevertük a szerbeket - Megtört a hatéves átok


Fantasztikus, taktikus játékkal a magyar pólóválogatott 9-6-ra legyőzte Szerbiát az Európa-bajnokságon. A válogatott 2004 óta nem tudta megverni legnagyobb riválisát.

Pazar góllal nyitott a magyar válogatott, Hosnyánszky játszott pontosan Biroshoz, a kapitány pedig bevágta a játékszert. Alig pár másodperc múlva már újra egyenlő volt az állás, Filipovic lőtte be a szerbek első emberelőnyös helyzetét. A túloldalon szerencsére Varga Dánielnek is sikerült mindez, közeli emberelőnyös lökete a kapuba vánszorgott. A németek ellen Szécsi, most Nagy Viktor kezdett a kapuban a Kemény-csapatban, a Vasas portásának akadt is dolga az első negyedben, ám a hálóőr állta a sarat.​


És a védelem is jól zárt előtte: a második negyed elején Madaras blokkolt jól, majd újra Nagy védett szenzációsan. Madaras aztán a szerb kapu előtt is villant, okos pattintása a kapuba vágódott. Ahogy Filipovic lövése is, a balkezes nagyágyú löketét már nem tudta kitolni Nagy Viktor, és Udovicic lövését sem. A második negyed közepére így elillant a magyar előny.​

A nagyszünet után két pazar góllal nyitott a magyar csapat, Hosnyánszky majd Kis villant, 5-3-as előnynek tapsolhatott a szépszámú magyar publikum. Nagy Viktor egy őrült bravúrral jelezte ismét, remek formában van, majd jött egy Szívós-Madaras összjáték, és az újabb magyar gól: 6-3-ra meglógtunk. Majd növeltük is az előnyt, egy remek előnyös figura után Szívós lőtt újabb gólt. A magyar együttes parádés játékkal, 4-0-ra leiskolázta a harmadik negyedben a szerb gárdát.​

A záróakkordban ismét Nagy repkedett, Udovicsics lövését "szedte ki" a felső sarokból. A magyar csapat higgadt volt a medencében, nem úgy a szerbek, egy ütést nem vettek észre a sípmesterek, Kemény Dénes reklamált, amiért sárgalapot kapott.​

Filipovic aztán ismét megrázta magát, emberelőnyből leadott, balkezes suhintása a kapuba vágódott. Szerencsére Madaras Norbertté is, fórból megeresztett lövését nem lehetett védeni. A szerbek nem adták fel, Udovicic szerencsés gólt szerzett, majd Prlainovic is betalált ötméteresből, ám a magyar győzelem nem forgott veszélyben.
Sőt, Kis a végén még megtoldotta egy góllal a magyar gyűjteményt, a Kemény-csapat fantasztikus játékkal, 9-6-ra verte Szerbiát, így 2004 után ismét győzelemnek örülhetett.​


Európa-bajnokság, Zágráb:
Magyarország – Szerbia 9-6 (2-1, 1-2, 4-0, 2-3)


Gólok: Biros 1, Varga Dániel 1, Madaras 3, Hosnyánszky 1, Kis G. 2, Szívós 1, ill. Filipovic 3, Udovicic 2, Prlainovic 1​



Saját véleményem:
A tönkreverés azért túlzás...., azért nem kell elszálni...., a végén nehogy keserü legyen a szőlő...(volt már ilyen)....azért örüljünk a győzelemnek...., Gratula fiúk !!!!!


Sárkányhajózás: VB vagy kamu vb volt Szegeden?
2010. 08. 30. 20.54


<RIGHT>
Sarkanyhajozas2009_xlsport.jpg


'Kamu VB avagy a sportág megszégyenítése a kajakosok szegedi sárkányhajó rendezvényén'" címmel kapott szerkesztőségünk egy sajtóközleményt, a Magyar Sárkányhajó Szövetségtől.

A sportolóink által szerzett nagyszerű érmekre és nemzetközi sikereire méltán büszke magyar sárkányhajózás ma meglehetősen viharos sportdiplomáciai napokat él át. A jelenleg Szegeden zajló, megtévesztően és helytelenül sárkányhajó világbajnokságnak nevezett rendezvényen néhány ország kajak-kenusaiból, érdeklődőkből összeállított csapatok mérkőznek, és egyes számokban összesen négy induló csapat közül választanak világbajnokot. A más számokban szereplő, kizárólag magyar legénységek versenye pedig nyilvánvalóan örvendetes magyar „érmet” hoz majd. A jogsértő és akkreditált sportolóinkat megszégyenítő rendezvényre milliókat költenek, az eseményeket hatalmas médiavisszhang, marketingtevékenység és tüzijáték kíséri, miközben az árvízsújtotta, nehézségekkel küzdő országunk becsülettel küzdő sárkányhajós sportolói és hivatalos sportszövetségei – beleértve a nemzetközi szervezeteket is - értetlenül állnak a történtek előtt.
Az EDBF által megrendezett amszterdami Európa Bajnokság után mindössze két héttel hazánkban megtévesztően sárkányhajó világbajnokságról szólnak a híradások, az IDBF által kiírt, egyedüli hivatalos Sárkányhajó Világbajnokságra jövő évben az amerikai kontinensen kerül majd sor. A jelenlegi szegedi események ebben a formában nem hivatalos versenyek, nem nevezhetőek sárkányhajó világbajnokságnak, ennél fogva minden sárkányhajós szakember és sportoló értelemszerűen elhatárolódik a médiában elhangzott valótlanságoktól és a rendezvényen való aktív részvételtől. Mindeközben az IDBF kiemelten foglakozik a magyar helyzettel a nemzetközi sportfórumokon és állásfoglalást is kiadott, küldött az MSSZ-nek, mint ahogy ezt az Európai Sárkányhajó Szövetség is megtette.
Az IDBF hivatalos álláspontja, hogy a szegedi rendezvény az ICF kenu szövetség sajátja, akik a sárkányhajózással mint másodlagos sportággal foglalkoznak csak. Az ICF bajnokságokat tehát "zárt versenynek" tekinti az IDBF Verseny Szabályzat, ami nem más mint egy Nemzetközi Sárkányhajó Fesztivál státuszú rendezvény.
Az MSSZ nagyra értékeli a magyar kajak-kenu sport világhírű eredményeit és tisztelettel adózik a sportág és szövetségük munkája előtt. Sportszerei kölcsönadásával, szakmai tudásával, odaadó önkénteseivel örömmel támogatja a sárkányhajózást és annak népszerűsítését a más által rendezett eseményeken, fesztiválokon is, de egyértelmű kötelessége felemelni a szavát, és élni törvényi jogaival, nemzetközi szakmai támogatottságával, amikor sárkányhajós világbajnokságról és ott szerzett magyar érmekről szólnak a híradások minden médiában és ezzel megtévesztően a sportág valódi érmesei helyébe léptetik a kajak-kenusokból és érdeklődőkből álló versenyzők díjazottjait! Az MSSZ tehát üdvözöl minden olyan kezdeményezést, amely a sárkányhajózás népszerűsítését szolgálja, és törvényes keretek között zajlik. Jelen helyzetben azonban tiltakozni kénytelen, hogy míg a kiemelt állami támogatással, rendkívüli háttértőkéből működő kajak-kenusok szegedi játékának díjaitól nap mint nap hangos a média, a hivatalos Európa- és Világbajnokságokon szerzett magyar sárkányhajós érmeink tucatjairól az emberek többségének tudomása sincsen, a sportág hazai és nemzetközi valós sikereiről igen kevés hangzik el.
Az MSSZ az általa képviselt sárkányhajózás, valamint a valós információk közzététele érdekében – e helyen a teljesség igénye nélkül - köteles megnevezni néhány szakszerűtlenségről és etikátlanságról árulkodó momentumot:

1. Hivatalos világbajnokságnak nevezni kizárólag olyan sporteseményt lehet, amelyet a megfelelő jogosítványokkal rendelkező, vonatkozó sportszakmai szervezet ír ki, és amelyen minden ország versenyzői indulhatnak. Az ICF kajak-kenus versenyzői között rendezett szegedi esemény helyesen legfeljebb ICF sárkányhajós világbajnokság lehetne, a kommunikációban pedig mindvégig nagyon ügyelni kellene arra, hogy a híradások nehogy megtévesztően a sportág valódi érmesei helyébe léptessék a kajak-kenusokból és érdeklődőkből álló versenyzők díjazottjait.

2. A Magyar Sárkányhajó Szövetség biztos benne, hogy ha már a vele történő egyeztetés nélkül belevágtak a szervezésbe, az ICF és a MKKSZ saját maga is meg tudja oldani a sportesemény rendezésével járó kihívásokat. Sajnálatos tény ugyanakkor, hogy a lebonyolításához a rendezők az MSSZ által kiképzett sportolók, egyesületi vezetők, szakértők közreműködését veszik igénybe, pénzt kínálva a lojalitásuk megtagadásáért cserébe. A munkálatokban való részvétel ellen nem emelnénk kifogást, ha a rendezvényt nem nevezné a MKKSZ világbajnokságnak, az MSSZ-el egyeztetve hirdetné meg (elkerülve a hivatalos és jogtalan rendezvények egymásra szervezésének káoszát), valamint nem alázná meg saját pénzükön világversenyekre utazó igazi sárkányhajós sportolóinkat az igaztalan érmek megtévesztő promotálásával.

3. A sportágra nézve szégyenletes, ha a világbajnokság szóval visszaélve a MKKSZ nevetségessé teszi hazánkat azzal, hogy míg példának okáért a legutóbbi igazi világbajnokságon 24 ország képviselői mérkőztek egymással és 3000 résztvevő volt jelen, Szegeden előfordulhat, hogy a felnőtt férfi kategóriában (Premier Open) 4 legénység, vagy az ifjúsági vegyes kategóriában 2 egység áll rajthoz. Vajon milyen nemzetközi visszhangot vált majd ki a magyarországi „világbajnokság” híre, ahol az ifjúsági férfi kategória 500 méterét két magyar egységgel törölték, 200 méteren 3 magyar egység versengett, hogy eldőljön, melyik nemzet lesz a világelső és ki lehet a büszkén dobogóra álló aranyérmes?!

4. A „világbajnokság” eredményei általánosságban is árulkodóak. Csupa magyar első helyezés. Gondolhatnánk azt, hogy milyen jók vagyunk mi magyarok sárkányhajóban is, de inkább az az igazság, hogy a külföldi kajak-kenusok, még annyiszor sem ülhettek sárkányhajóban, mint a mi magyar kajak-kenusaink, akik egy héttel ezelőtt még a kajak-kenu VB-n szerepeltek (lásd. Vajda Attilát), és egész évben arra készültek, nagyon helyesen. Az a Kanada, aki Sydneyben és Prágában a két legutóbbi IDBF által rendezett hivatalos sárkányhajó VB-én több mint 20-20 arany érmet szerzett, meglehetősen szerény képességű fesztivál csapattal érkezett és a felnőtt vegyesben 13 mp-et kapott a magyar egységtől. Ezen a ponton érthetjük meg, hogy ezek az események nem csak a mi Szövetségünknek, hanem Kanadának, a többi érintett országnak és így az Európai valamint a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetségnek is központi jelentőséggel bírnak, és nemzetközi felháborodást váltanak ki.

5. A hangoztatott 15 ország részvétele is torzított információ, mert nem a hagyományos, 20 személyes sárkányhajókban vesz részt jó néhány ország, hanem a 10 személyes kishajókban, ami csak a nevében hasonlít az igazi sárkányhajóra, miután nem tudták összeszedni a szabályoknak megfelelő létszámot a nagyhajós versenyhez. Érdekesség az is, hogy a sportág őshazájából Kínából egyetlen legénység sem érkezett, Ázsiát két ország Japán és Korea (10 személyes hajóval) képviseli. A világ jelenlegi legerősebb sárkányhajós nemzetét, a Fülöp-szigeteket sem találjuk az indulók között.

6. Az „összesen majdnem 3000-en indulnak a hétvégi viadalon”, nem azt jelenti, hogy ennyien vesznek részt aktív, akkreditált sportolóként a világbajnokságon, hanem a sok fesztivál szintű legénység (cégek és települések amatőr csapatai) teszi ki azt a létszámot, ami nagyon dicséretes és szép eredmény, de nem kellene azzal hitegetni őket, hogy egy VB-on vesznek részt és a közvéleményt félrevezetni azzal, hogy egy VB magyar érmei villognak a képernyőkön. A 3 évvel ezelőtti, Győri Sárkányhajó Fesztiválon volt ennyi a résztvevők száma, vagy másik példát hozva, a tavalyi Prágai IDBF VB-n volt ennyi a VB-n ténylegesen résztvevők száma. A nemzetközi sikerű, tavalyi budapesti 13. Klub Legénység EB-én, vagy a prágai 9. Sárkányhajó VB gazdag programjában és rengeteg induló csapata mellett a sok EB és VB szám között esély se lett volna arra, hogy fesztivál futamokat (Road Show-t) indítsanak a szervezők.

7. A rendezéssel kapcsolatban annyit szeretnénk e helyen megemlíteni, hogy a szervezők először rajtszámokat, majd megfelelő kormánylapátokat kértek a magyar illetve a cseh sárkányhajó szövetségtől. Azután volt olyan résztvevő versenyző, aki azzal kereste meg a Szövetséget, hogy adjon kölcsön sárkányhajó lapátokat, mert amit kapnak a kajak-kenusoktól, azok közül edzésenként legalább kettő eltörik. Végül a sárkányhajókban olyan kormányosok is szerepet kaptak, akik a Szövetség egyesületeiben és edzésein lettek gyakorlott kormányosok.
Összességében tehát a szegedi rendezvény nem egy hivatalos VB, hanem egy jó színvonalú sárkányhajó road show. Nagy felhajtás egy szerény nemzetközi verseny körül, amely jogosulatlanul használ neveket, címeket, és igaztalan médiakommunikációjával, félrevezető információival egy másik sportág képviselőinek egymás közötti vetélkedéséből született eredményeit lépteti a méltatlanul kevéssé elismert valódi sárkányhajós sportsikerek és magyar érmek helyébe!

A Magyar Sárkányhajó Szövetség ezen sajtóközleményével gratulál a sárkányhajózást népszerűsítő ICF rendezvényen elért sportsikerekhez a MKKSZ-nek, ugyanakkor kér mindenkit, hogy helyesen ítélje meg a szegedi eseményeket, és véleményével, valamint a rendelkezésére álló eszközökkel egyértelműen foglaljon állást az igazság és akkreditált sárkányhajós sportolóink mellett!
xlsport
 
T

TH6777

Vendég
Challange Vitorlás Teljesítmény Vízitúra


<TABLE><TBODY><TR><TD class=left>
Időpont:
</TD><TD>
2010. szeptember 04 - 2010. szeptember 05
</TD></TR><TR><TD class=left>
Helyszín:
</TD><TD>
Balaton
</TD></TR><TR><TD class=left></TD><TD></TD></TR><TR><TD class=left></TD><TD></TD></TR></TBODY></TABLE>
A túra célja: vitorlázási és ügyességi (pecsét-gyűjtő) verseny, megismertetni a vitorlázást azokkal is, akik még soha sem hajóztak, valamint a vitorlázni tudók készségének fejlesztése, a balatoni kikötői ismeretek bővítése.
Az útvonal:
Marina-Fűzfő - BalatonalmádiHÁ - AlsóörsHÁ - CsopakHÁ - BalatonfüredHÁ - TihanyHÁ - TihanyrévHÁ - FövenyesHÁ - BalatonakaliHÁ - ZánkaGYIC - RévfülöpHÁ - BadacsonyHÁ -SzigligetHÁ - FonyódHÁ - BalatoboglárHÁ - BalatonlelleHÁ - BalatonszemesHÁ BalatonföldvárHÁ - SiófokHÁ - Club-Aliga - Kenese Marina Port - Marina-Fűzfő

Pontozás: a kötelező kikötők után 1-1 pont, annak kihagyása után -(mínusz) 3 pont, a kiegészítő kikötők után 3-3 pont, a különleges kiegészítő kikötők után 5-5 pont.

Az első legkorábban befutó hajó 4 jutalom pontot-, a második legkorábban befutó hajó 3 jutalom pontot-, a harmadik legkorábban befutó hajó 2 jutalom pontot kap.

A túrán indulhat: bármilyen besorolású vitorlás hajó.

A nevezési díj: a hajón szállítható személyek száma (a hajólevél szerint) után: 2500 Ft./fő.
Díjazás: Az I., a II., a III. helyezett hajó legénysége érmet, az I. plusz 1 üveg pezsgőt -amit akár a hajóhoz is odaverhetnek-, minden résztvevő egy kitűzőt és egy emléklapot, valamint egy verseny utáni emlék-vacsora meghívást nyer!

A túrán indulhatnak: Hajó felett rendelkez&otilde; kapitányok, valamint "hajó nélküli" turisták is, mert a jelentkező hajókra szükség van mancsaftokra és ügyes "futókra" is.


hajo-gitana.jpg
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]

[/FONT]
 
T

TH6777

Vendég
Vízilabda Eb - Az olasz vagy a német csapat lesz Magyarország ellenfele
2010. 09. 05. 22.43


<RIGHT>
vizilabda_2_xlsport.jpg



Horvátország nyerte meg az A csoportot a horvátországi vízilabda Európa-bajnokságon, melynek elődöntőjében a magyar csapat az Olaszország-Németország találkozó győztesével mérkőzik majd csütörtökön.


Eredmények, 5. forduló:
A csoport:
----------
Románia-Montenegró 9-9 (3-3, 1-3, 4-1, 1-2)
Olaszország-Horvátország 8-5 (3-2, 1-2, 4-1, 0-0)

korábban:
Spanyolország-Törökország 12-6 (5-2, 1-3,4-0, 2-1)
A végeredmény: 1. Horvátország 12 pont, 2. Olaszország 12, 3. Montenegró 10, 4. Románia 7, 5. Spanyolország 3, 6. Törökország 0

B csoport:
----------
korábban:
MAGYARORSZÁG-Macedónia 7-4 (2-0, 2-4, 0-0, 3-0)
Szerbia-Németország 17-3 (4-2, 5-0, 2-0, 6-1)
Oroszország-Görögország 7-6 (3-2, 0-0, 2-3, 2-1)

A végeredmény: 1. MAGYARORSZÁG 13 pont, 2. Szerbia 12, 3. Németország 9, 4. Görögország 4, 5. Macedónia 3, 6. Oroszország 3

Az elsők egyenes ágon jutottak az elődöntőbe, míg a másodikak a másik csoport harmadikjaival mérkőznek a négy közé kerülésért kedden. Az elődöntőket csütörtökön játsszák.
<CENTER><OBJECT id=ejha codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/swflash.cab#version=6,0,0,0" classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96b8-444553540000 width=468 height=60>
























<EMBED src="reklamok/vb_blog_cikkbe.swf" menu="false" quality="high" width="468" height="60" swLiveConnect="true" NAME="ejha" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.marcomedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockWaveFlash"></EMBED></OBJECT></CENTER>
 
T

TH6777

Vendég
Búvárúszás: nem bírta tovább - elhunyt Savanya Norbert


images



Tragikus körülmények között, 34 éves korában elhunyt Savanya Norbert tízszeres világbajnok búvárúszó, aki jogász diplomát szerzett, de sportvezetőként és oktatóként is tevékenykedett.

images


Most már elmondhatom, hiszen túl vagy a nehezén, s odaátról tekintesz vissza: sokat nevettem rajtad, helyesebben nem rajtad, hanem a Rólad megjelent híren.
Sok-sok esztendővel ezelőtt a Népsport címlapon hozta a következő szenzációt: Savanya Norbertről beszél egész Kína! Elolvastam legalább tizenötször a mondatot, s magam elé képzeltem a kínai hétköznapokat, az utcán rohanó, munkába igyekvő embereket, akik Rólad beszélgetnek.
A magyar búvárúszó-világbajnokról.
Akkoriban még nem ismertelek, és bevallom, a búvárúszásról is csak annyit tudtam, hogy nem szárazföldi sportág. Így aztán fogalmam sem lehetett róla, mekkora sztár lettél világbajnokként Kínában.
De látod, megint nosztalgiázunk. Mint annyiszor a közelmúltban. Amikor már szinte rendszeres kapcsolatba kerültünk, Te ügyvédként dolgoztál, s egy ideig a Vasast képviselted. Nem sokkal azután írhattam Rólad azt az oldalas cikket, az első sikertelen öngyilkosságodat követően. Nem értettem, mi lakozik Benned, nem tudtam, milyen démonokkal harcolsz, csak azt láttam, hogy bajban vagy.
Ha tehetném, most megkérdezném: miért nem békéltél meg a sorssal? De már késő, a sokadik próbálkozásod, hogy elvesd magadtól az életet, csütörtökön tökéletesen sikerült.
Fiatalemberként léptél le az élet forgószínpadáról, és én tudom, hisz' elég jól megismertelek, hogy pénteken, vasárnap vagy jövő hét kedden másként döntenél, hogy ragaszkodnál a nyirkos, esős, cúgos hétköznapokhoz, a rosszkedvű hajnalokhoz vagy az alkoholszagú éjszakákhoz.

Hogy a sokadik pillanatnyi rövidzárlat okozta a vesztedet.
Sportoló voltál, ügyvéd lettél, sikeres emberként éltél.
Most pedig újra a mélybe szállsz.
Immár örökre.

 
T

TH6777

Vendég
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD class=cikk_cim width="100%">
Öt magyar érem a maratoni vb pénteki mérlege
</TD></TR><TR><TD class=cikk_alcim width="100%">
tiny.gif

Hüttner: Borzalmas, ami itt van, mindent elöntött a víz


<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD class=cikk_rovidlead width="100%">Egy arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyar fiatalok pénteken Banyolesben.
tiny.gif

<CENTER><!-- A 69146-idju sportforum 330X247 nevü zona javascriptes beepitesi kodja: --><SCRIPT language=JavaScript><!--var ord=Math.round(Math.random()*100000000);document.write('<sc'+'ript language=JavaScript src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=69146&ord='+ord+'"></scr'+'ipt>');//--></SCRIPT><SCRIPT language=JavaScript src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=69146&ord=72872270"></SCRIPT><NOSCRIPT></NOSCRIPT></CENTER>
</TD></TR><TR><TD style="TEXT-ALIGN: center; PADDING-BOTTOM: 10px"></TD></TR><TR><TD class=cikk_hosszulead_kepes vAlign=top>
huttner.jpg
Az ifi és az U23-as versenyekkel kezdődött Katalóniában a maratoni kajak-kenu világbajnokság. A hat versenyszámban összesen öt magyar érem született, ebből egy arany, egy ezüst és három bronz.

Rögtön az első viadal, az ifi kajakoson 5 körös (21,5 kilométer) futama után ünnepelhetett a magyar csapat. Solti László világbajnoki címet szerzett, míg Ceiner Benjamin a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az ifi lányoknál (4 kör, 17,4 kilométer) Váczai Enikő megismételte tavalyi teljesítményét, vagyis újabb bronzot szerzett, és ugyanígy tett az ifi kenusoknál Dóczé Ádám (4 kör), aki a tavalyi bronza után szintén harmadik lett.

Délután az U23-as viadalokat rendezték, ahol a három futamban egy ezüstérmet nyert a magyar válogatott. Bara Alexandra állhatott dobogóra a nők 5 körös versenye után.

A délutáni futamokat egyébként borzalmas körülmények között, szakadó esőben rendezték, a pálya környékén "nyakig" ér a sár. Nem csoda, hogy Hüttner Csaba ifjúsági kapitány (fotó) is a körülmények ismertetésével kezdte a napi beszámolót.

"Borzalmas, ami itt van, mindent elöntött a víz, még az eredményhirdetések egy részét is elhalasztották. Sajnos szombatra és vasárnapra is hasonló időt jósolnak, vagyis a versenyzőknek fel kell erre készülniük" – mesélte Hüttner Csaba.

Az ifik versenyeit délelőtt még napsütésben rendezték, számunkra kitűnően kezdődött a nap. Férfi egyesben az egész vb legnépesebb mezőnye jött össze, így tudott aranyérmet nyeri Solti László, bronzot pedig Ceiner Benjamin.

Nem is emlékszem pontosan, hogy mikor nyert utoljára magyar kajakos egyesben maraton világbajnokságon aranyérmet. Solti László profin versenyzett, annak ellenére, hogy ez az első világversenye. Minden kiszállásnál első volt, kezében tartotta a versenyt, a finisben pedig nagy hajrával győzte le dél-afrikai ellenfelét. Ceiner Benjamin körülbelül fél percet kapott tőlük.

Az ifi lányoknál Váczai Enikő ugyanúgy, ahogy tavaly, idén is bronzérmes lett, pedig szerintem erősebb mezőny jött össze, mint egy éve. A vízen nem volt gondja, jó iramot ment, de neki is és a végül hatodik helyen célba érő Horváth Noéminek is gondja akadt a futással, az olasz és a cseh lány ügyesebb volt a parton. Enikő egyébként még jövőre is ifi lesz, Horváth Noémi pedig jelenleg még serdülő korú.

Következett Dóczé Ádám és egy újabb bronz, tehát ő is lemásolt tavalyi teljesítményét. A cseh ellenfelét ma nem lehetett megverni, viszont a spanyol fiút talán el lehetett volna csípni. Mindenesetre Ádám jól küzdött, tisztességesen helyt állt. Szabó Kristóf, aki idén párosban második lett az ifi Eb-n, most a nyolcadik helyen végzett, szerintem nem volt felkészülve erre a távra.

Az U23-asoknál kevesebb okunk volt az örömre. Ez persze nem Bara Alexandrán múlt (5 kör), aki jól versenyzett, de a címvédő olasz vetélytársa ma verhetetlennek bizonyult ezen a távon. Alexandra a hajrában hozta a második helyet, ledobta vízről a spanyol ellenfelét. A futásával egyébként neki is akadt gondja, bár a vízen mindig felzárkózott, magabiztosan versenyzett. Havas Eszter hetedik lett, ő nemrég kézműtéten esett át, ez hátráltatta a felkészülésben.

A kenusok (5 kör) közül Devecseri Ádám feladta, a második fordulóban allergiás roham jött rá, így mentő vitte el a pályáról. Szerencsére már jól van, kijöhetett a kórházból. Pálfi Márió sokat kapott a mezőnytől, tizenegyedik lett.

A nap zárószámában a férfi kajakosoknál mindkét magyar (Kovács László, Szabadi István) az első tízen kívül ért célba.
</TD></TR></TBODY></TABLE>​
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 
T

TH6777

Vendég
Magyar érmek a wakeboard vb-n
2010. 10. 06. 17.48

<RIGHT>
Három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zártak a magyar wakeboardosok a múlt hétvégén zárult világbajnokságon, amelyre a törökországi Antalyában került sor.

A csapat tájékoztatása szerint a junior férfiak között tavaly is vb-címet szerzett Szoláth Szebasztián ezúttal is verhetetlennek bizonyult, Kis Benjámin pedig az amatőrök úgynevezett "obstacles only" kategóriájában zárt az első helyen. A harmadik aranyat a legfiatalabbak mezőnyében Fricz Botond szerezte.

Hegedűs Ákos boys kategóriában a második pozícióban zárta a viadalt, míg az amatőrök kábeles versenyében Tokay Máté ezüst-, Csontos Milán pedig bronzérmet szerzett.

"Összességében nagyon jól éreztük magunkat, a pálya is fantasztikus volt, és sikerült megmutatnunk, hogy a magyarok wakeboardban a világ élmezőnyébe tartoznak" - írta az MTI-nek eljuttatott beszámolójában Tokay, a Burn-csapat tagja.
A wakeboard az 1980-as évek végén vált egyre népszerűbbé az egész világon. A sportág a vízisí megjelenése után, annak mintájára alakult ki, keresztezve a hódeszka és a szörf technikájával. A deszkán álló versenyzőket általában egy motorcsónak, vagy a víz felett kifeszített kábelekre rögzített csörlő húzza, s a sportolóknak a hajó mögött keletkező hullámokon, vagy felszínen kialakított ugratókon, illetve akadályokon kell különböző trükköket bemutatniuk.
<CENTER></CENTER>




Rövidpályás vb: Phelps nélkül utaznak az amerikaiak
2010. 10. 06. 12.21


<RIGHT>
uszas.jpg



Több olimpiai bajnok, így például Ryan Lochte, Natalie Coughlin, Aaron Peirsol és a magyar gyökerű Rebecca Soni is helyet kapott az Egyesült Államok úszóválogatottjában, amely a december közepén esedékes dubaji rövidpályás világbajnokságon szerepel.

A mostani lesz amúgy az első alkalom, hogy az Egyesült Államokból úszócsapat versenyez az Egyesült Arab Emírségekhez tartozó Dubajban.

A vb-t, amelyen - soraiban Hosszú Katinkával, Cseh Lászlóval és Gyurta Dániellel - erős magyar csapat is indul, december 15. és 19. között rendezik.


A 37 tagú társaságból ugyanakkor hiányzik a jelen úszósportjának első számú alakja, a 14-szeres ötkarikás aranyérmes Michael Phelps, aki nem vállalta a részvételt a 25 méteres medencébe kiírt évzáró csúcsviadalon.


Hazánk felnőtt és masters soling vb-t rendezhet
2010. 10. 05. 02.28

<RIGHT>
A Nemzetközi Soling Szövetség éves közgyűlésén Magyarország kapta meg a 2013-as világbajnokság, illetve a 2012-es Masters vb rendezési jogát.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a Starnbergben rendezett közgyűlésen tisztújítást is tartottak, s a szervezet alelnöke Wossala György, az Európai Vitorlás Szövetség elnöke lett.
Wossala Németh Péterrel és Vezér Károllyal a szintén Starnbergben lebonyolított Masters vb-n bronzérmet nyert.


Budapest megpályázza a 2014-es vízilabda Eb-t
2010. 10. 05. 10.59


<RIGHT>
vizilabda3.jpg



A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) úgy határozott, pályázatot nyújt be azért, hogy Budapest rendezhesse a 2014-es vízilabda Európa-bajnokságot.

Az MVLSZ elnökségének döntéséről Török László sajtófőnök tájékoztatta kedden az MTI-t.
A testület felhatalmazta Martin György elnököt, hogy a kandidálással kapcsolatos lépéseket tegye meg.
A hírek szerint Isztanbul is szeretne az esemény házigazdája lenni.
Budapest eddig három alkalommal adott otthont a sportág kontinensviadalának. 1926-ban, a magyar fővárosban kezdődött az Európa-bajnokságok sorozata, az akkor újonnan átadott Császár uszodában. 1958-ban, a Hajós Alfréd uszodában a vizes Eb részeként bonyolították le a tornát, mivel egészen 1997-ig a vízilabdameccseket az úszók és műugrók viadalaival közös Eb-k keretében rendezték. 1999-től szétváltak az úszók és a vízilabdázók kontinensbajnoki küzdelmei, s 2001-ben, a férfi és női pólósok már "magányosan" küzdöttek meg a Hajós Alfréd uszodában az Eb-érmekért.

<CENTER></CENTER>



XLsport

<CENTER></CENTER>



<CENTER></CENTER>




 
T

TH6777

Vendég
Vízilabda LEN Kupa: könnyed Honvéd-győzelem a Nice ellen
2010. 10. 07. 16.25


<RIGHT>
vizilabda_peking.jpg



Fölényes, kilencgólos sikerrel kezdte meg szereplését a férfi LEN Kupában a Honvéd vízilabdacsapata: Vad Lajos együttese francia riválisát páholta el a csütörtöki nyitányon.

eredmény:
1. selejtezőkör, A csoport, 1. játéknap:
Groupama-Honvéd - Olympic Nice (francia) 11-2 (4-0, 2-2, 4-0, 1-0)
a magyar góldobók:
Szivós 5, Gór-Nagy 2, Hangody, Salamon, Hárai, Tóth M. 1-1

A kispestiek pólószakosztályát vezető Novák Ferenc beszámolójában az MTI-nek elmondta: a gárdát az sem zavarta meg, hogy ideje alig volt pihenésre, a megérkezés után nem sokkal már medencébe kellett szállnia a grúz fővárosban. A nizzaiak csak a második negyedben tudtak komolyabban ellenállni a Honvédnak, amelyből különösen Szivós Márton emelkedett ki gólerős játékával.

A pénteki játéknapon két meccs is vár a magyar együttesre: délelőtt az izraeli Asa Tel Aviv, kora este pedig a házigazda grúz bajnokcsapat, a Tbiliszi.

<CENTER></CENTER>



XLsport
 
T

TH6777

Vendég
Vízilabda Euroliga: éppen csak, de kifogott a Mladost az Egeren
2010. 10. 08. 20.43


<RIGHT>
vizilabda2.jpg



Csoportdöntőnek beillő összecsapáson egy góllal kikapott a ZF-Eger pénteken a horvát Mladost Zagrebtől a férfi vízilabda Euroliga G csoportjában.

Euroliga, G csoport, 2. selejtezőkör,

1. játéknap:
Mladost Zagreb (horvát) - ZF-Eger 13-12 (2-2, 4-4, 3-2, 4-4)
a magyar góldobók:
Kis G. 3, Biros, Kovács G., Feltham 2-2, Hegedüs, Graham, Hosnyánszky 1-1
A négycsapatos csoport körmérkőzéses vetélkedőjének nyitónapján az egrieknél négy olimpiai bajnok, a Mladostnál öt friss Európa-bajnok húzott sapkát. A horvátoknál most mutatkozott be a világ legjobbjai közé tartozó légiós, a szerb Vanja Udovicsics.
Az első két negyed döntetlenje után a harmadik játékrészben 9-7-re megléptek a horvátok. A negyedik negyedben az egriek viszont nemcsak egyenlítettek, hanem Hegedüs átlövésével a vezetést is átvették 3 perccel a vége előtt. A befejező pillanatokban azonban a Mladost volt a koncentráltabb.
Az utolsó percben előnyben támadhatott az egyenlítésért Gerendás György együttese, de nem sikerült kiharcolni a döntetlent.

később:
Újvidék: Vojvodina (szerb) - Szeged-Beton VE 19:30 ó
<CENTER></CENTER>



XLsport



Vízilabda LEN Kupa: második pénteki meccsét is nyerte a Honvéd
2010. 10. 08. 20.03


<RIGHT>
vizilabda_2.jpg



Mindkét pénteki mérkőzését megnyerte tbiliszi csoportjában a Honvéd a férfi vízilabda LEN Kupa első selejtezőkörében: a kispestiek a délelőtti 13 gólos siker után este a házigazda grúz együttest verték 11 góllal.

Tbiliszi, 1. selejtezőkör, A csoport, 2. játéknap:
Groupama-Honvéd - Tbiliszi (grúz) 18-7
korábban:
Groupama-Honvéd - Asa Tel-Aviv (izraeli) 18-5
A Honvéd szombaton (18:30 ó) a hatcsapatos csoport legerősebbikével, az olasz Posillipóval találkozik.

Esslingen, C csoport, 1. játéknap:
FTC-Fisher Klíma - Dinamo Moszkva (orosz) 14-8
A fővárosi együttes a győztes pénteki nyitány után szombaton két mérkőzést játszik: 12 órától a görög Patrasz, 17 órától pedig az északír Belfast lesz az ellenfél.
<CENTER></CENTER>



 
T

TH6777

Vendég
LEN Kupa: Második meccsén is nyert az FTC
2010. 10. 09. 14.21


<RIGHT>
vizilabda3.jpg



Második mérkőzését is biztosan, három góllal nyerte a Ferencváros férfi vízilabdacsapata a LEN Kupa első selejtezőkörében.

A C csoport stuttgarti küzdelmeiben az FTC-re szombat délben a Patrasz várt, s – akárcsak pénteken az orosz Dinamo Moszkva (14-8) - a görög gárda legyűrése sem okozott gondot Ambrus Tamás alakulatának, amely 8-3-as vezetésről engedte közelebb magához riválisát anélkül, hogy egy pillanatig is veszélyben forgott volna sikere. A zöld-fehéreknél Weszelovszky László játszott a legeredményesebben, aki háromszor is betalált a Patrasz kapujába.
Az FTC szombaton még egyszer vízbe száll, 17 órától a kontinentális vízilabdában igen alul jegyzett északír vetélytárssal játszik.
LEN Kupa, 1. selejtezőkör, C csoport, 2. játéknap:

FTC-Fisher Klíma – Patrasz (görög) 10-7 (4-1, 4-2, 1-2, 1-2)
később:
FTC-Fisher Klíma - Belfast (északír) 17 ó


A másik magyar érdekeltségű négyesben, az A csoportban:
Groupama-Honvéd - Posillipo (olasz) 18:30 ó


 
T

TH6777

Vendég
MOHÁCS BOSSZÚJA: magyar wakeboard-siker a török riviérán

Három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárták a magyar riderek a kábelpályás wakeboard és wakeskate világbajnoki fordulót a törökországi Antalyában.


A tavaly junior világbajnoki címet szerző Szoláth Szebasztian ismét verhetetlennek bizonyult, Kis Benjámin pedig az amatőrök "obstacles only“ kategóriájában szerzett aranyérmet.

A harmadik aranyat Fricz Botond "szerezte",
aki a legfiatalabbak mezőnyében bizonyított.

Hegedűs Ákos "boys" kategóriában második helyen zárt, míg az amatőrök kábeles versenyén Tokay Máté ezüst-, Csontos Milán pedig bronzérmet szerzett.

264_0.jpg


"Összességében nagyon jól éreztük magunkat, a pálya is fantasztikus volt, és sikerült megmutatnunk, hogy a magyarok wakeboardban a világ élmezőnyébe tartoznak” – nyilatkozta a verseny után Tokay.

A profik között ismét a kábelpályás wakeboard guru, Tom Fooshee lett a legjobb.
Fooshee megállíthatatlanul halad újabb összesített világbajnoki címe felé, amit 2007 óta őriz.
A wakeskatereknél Andy Kolb söpörte be az első helyért járó 1250 dolláros díjat.
A női wakeboardereknél kisebb meglepetés történt, ugyanis Maxine Sapulette legyőzte a a wake királynő Nicola Butlert.

Férfi végeredmény PRO
1 Tom Fooshee

2 Dominic Guehrs

3 James Young

4 Keith Lidberg


Pro Wakeskate

1 Andy Kolb
2 Jan Kissman 

3 Daniel Grant
4 Martin Scambora 



Nők Pro

1 Maxine Sapulette
2 Nicola Butler
3 Cosima Giemza

4 Mona Stenzel​
 
T

TH6777

Vendég
A Kazannyal is elbánt a Szeged
2010. 10. 09. 22.35


<RIGHT>
vizilabda3.jpg



A hazai Vojvodina pénteki, 11-6-os legyűrése után szombaton az orosz Kazannyal is elbánt a Szeged a férfi vízilabda Euroligában.

A csongrádi együttes vasárnap (11:30 ó) a Bresciával találkozik, s még ha netán kikap, akkor is csoportelsőként továbbjutó négyeséből.

Euroliga, F csoport, 2. selejtezőkör, 2. játéknap:

Szeged-Beton VE – Kazany (orosz) 10-8

A csoport másik mérkőzésén:
Vojvodina (szerb) – Brescia (olasz) 7-5

A csoport állása a vasárnapi záróforduló előtt:

1. Szeged 6, 2. Vojvodina 3, 3. Kazany 1, 4. Brescia 1

korábban, G csoport:
ZF-Eger - Spandau 04 (német) 9-5 (3-1, 2-1, 3-1, 1-2)
<CENTER></CENTER>



 
T

TH6777

Vendég
Női vízilabda: a dunaújvárosiak legyőzték a brit válogatottat

A Vodafone női élvonalbeli vízilabda-bajnokság alapszakaszának első fordulójában a nálunk vendégeskedő brit válogatott gólzáporos mérkőzésen szenvedett vereséget Dunaújvárosban.<!-- .cikkhead -->
<TABLE class=cikkkeptable border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 align=center><TBODY><TR><TD>

</TD></TR><TR><TD class=cikkepalairas>Dunaújvárosban szenvedett vereséget a brit válogatott


</TD></TR></TBODY></TABLE>
A Szentes idegenben nyert a Héraklész I. ellen, a Szeged a Szőnyi úton diadalmaskodott a BVSC ellen a játéknap legszorosabb mérkőzésén.

Az Eger hazai környezetben biztosan győzött az UVSE-Salamander ellen. A Héraklész II. a Kecskemét ellen győzött, kijavítva a brit csapattól elszenvedett súlyos (26–5) pénteki vereségét egy előrehozott fordulóból.​

VODAFONE NŐI VÍZILABDA OB I

ALAPSZAKASZ, 1. FORDULÓ

<TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" class="cikkinfo table_w100p" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=540><TBODY><TR class=even><TD>ZF-Eger–UVSE-Salamander</TD><TD>12–5</TD></TR><TR class=odd><TD>Héraklész II.–Kecskemét Csempevarázs</TD><TD>14–9</TD></TR><TR class=even><TD>Brit válogatott–Dunaújvárosi Főiskola-DVCSH-Corner Ékszer</TD><TD>11–16</TD></TR><TR class=odd><TD>BVSC-Zugló Diapolo–Taylor & Nash Universitas Szeged</TD><TD>12–14</TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" class="cikkinfo table_w100p" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=540><CAPTION>AZ ÁLLÁS</CAPTION><TBODY><TR class=odd><TD>1. DF-DVCSH-CÉ </TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>16–11 </TD><TD align=left>5</TD><TD align=left>3</TD></TR><TR class=even><TD>2. Brit válogatott</TD><TD align=left>2</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>37–21 </TD><TD align=left>16</TD><TD align=left>3</TD></TR><TR class=odd><TD>3. Szentes</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>13-4 </TD><TD align=left>9</TD><TD align=left>3</TD></TR><TR class=even><TD>4. ZF-Eger </TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>12–5 </TD><TD align=left>7</TD><TD align=left>3</TD></TR><TR class=odd><TD>5. Héraklész II. </TD><TD align=left>2</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>19–35 </TD><TD align=left>-16</TD><TD align=left>3</TD></TR><TR class=even><TD>6. Szeged </TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>14–12 </TD><TD align=left>2</TD><TD align=left>3</TD></TR><TR class=odd><TD>7. Honvéd</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0–0 </TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0</TD></TR><TR class=even><TD>8. BVSC- Zugló </TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>12–14 </TD><TD align=left>-2</TD><TD align=left>0</TD></TR><TR class=odd><TD>9. UVSE-Salamander </TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>5–12 </TD><TD align=left>-7</TD><TD align=left>0</TD></TR><TR class=even><TD>10. Héraklész I. </TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>4–13 </TD><TD align=left>-9</TD><TD align=left>0</TD></TR><TR class=odd><TD>11. KNV SE </TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>0</TD><TD align=left>1</TD><TD align=left>9–14 </TD><TD align=left>-5</TD><TD align=left>0
</TD></TR></TBODY></TABLE>​

 
T

TH6777

Vendég
Magyar sikerek az európai vízilabdakupákban
2010. 10. 11. 03.25


<RIGHT>
vizilabda3.jpg



Mind a négy magyar férficsapat sikerrel vette a hétvégi akadályt az európai vízilabdakupákban: a Szeged és az Eger az Euroligában jutott fel a kontinens legjobb 16 együttese alkotta főtáblára, míg a Ferencváros és a Honvéd a második számú sorozatban, a LEN Kupában lépett tovább az első selejtezőkörből az október 22. és 24. közt esedékes másodikba.

A legjobban a Szeged teljesített, Kásás Zoltán legénysége tudniillik mindhárom mérkőzését megnyerve - 11-6 a szerb Vojvodina, 10-8 az orosz Kazany, végül vasárnap 11-10 az olasz Brescia ellen - csoportelsőként ment tovább. Az Eger - amely a pénteki nyitónapon 13-12-re alulmaradt a végül a négyest nyerő horvát Mladost Zagreb ellenében - nagyot hajrázva legyűrte a német Spandau 04-et (9-5), majd a befejező napon a francia Marseille-t is (11-8), és négyeséből másodikként lett EL-főtáblás.
A Szeged és az Eger mellett a négy, egyenként négycsapatos csoportokra oszló főtáblán (sorsolás október 31-én) ott van egy harmadik magyar gárda is: a bajnok Vasas, amely kiemeltként csak a legjobb 16-ban kezdi meg európai szereplését.
A LEN Kupában ezen a víkenden kezdődött el a mezőny megrostálása, és a nyitóvizsgán magabiztosan jutott túl mind az FTC, mind a Honvéd. Igaz, az első selejtezőkör eleve nem jelenthetett gondot, hiszen az egyes - hol öt, hol hatcsapatos csoportokból - az első négy helyezett egyformán tovább került. Ezzel együtt biztató, hogy a Ferencváros mind a négy meccsét magabiztosan nyerve végzett az élen, a másodikként zárt Honvéd pedig négy győzelem mellett csupán a csoportelső olasz Posillipótól kapott ki. A következő kör azonban nyilvánvalóan már nehezebb lesz mindkét magyar gárda számára.

<CENTER></CENTER>



XLsport
 
T

TH6777

Vendég
Kammerer: Életem első autogramját kértem Dzsudzsáktól
2010. 10. 13. 03.22


<RIGHT>
kammerer_zoltan.jpg



Kammerer Zoltán életébe ismét visszatértek a munkás hétköznapok, hiszen éppen hétfőn kezdte meg a felkészülés a következő szezonra. Azonban még a pihenő alatt maradandó élmény érte a háromszoros olimpia bajnok kajakost: életében először aláírást kért valakitől! A szerencsés Dzsudzsák Balázs volt. Ami a kajakot illeti, Vereckei Ákossal mindenképpen folytatják párosban, és új négyes variációban gondolkodnak a nem olimpiai szám ötszáz méter kiesése miatt.

Éppen kisfiával volt hivatalos a Sztárok a pályán két és három dimenzióban elnevezésű eseményre, ahol a valódi mellett konzolokon is űzhették a játékot a vállalkozó szellemű gyerekek és a meghívott sportolók, hírességek is. A legnagyobb sztár Dzsudszák Balázs volt, aki éppen a San Marino elleni 8-0-s siker után tett látogatást, és bizony levegőhöz sem jutott a sok rajongó szorításában. Ami meglepőbb, hogy Kammerer Zoltán is „beállt a sorba” és aláírást kért a PSV Eindhoven légiósától.

„Még soha életemben nem kértem senkitől autogramot, de ha már láttam itt Balázst, nem akartam elszalasztani a lehetőséget. Szeretem a játékát, most nagyon jól megy neki, így megragadtam az alkalmat, és aláírattam vele a játékot.”
(Itt néhány mondatban hadd mesélje el megdöbbentő élményét a szerző. Egy édes kislány tollért és papírért fordult hozzá, hogy aláírást kérhessen. A kérdésre, hogy kié a vágyott szignó, tündéri mosollyal felelt cérnahangon a picinyke: „Loláé”. Az éneskesnő érdemeit elismerve, és őt meg nem bántva Cseh László, Dzsudzsák Balázs és Kammerer Zoltán álldogált néhány méteres körzetben…)

Node, vissza a kiváló kajakoshoz, akinek hétfőn már megkezdődött a felkészülése az eseménydúsnak ígérkező 2011-es évre. „A pihenő megint hihetetlen gyorsan, pillanatok alatt elment. Tettem-vettem, sokat voltam a kisfiammal, Gerivel. Egy hetet nyaraltunk, a szegedi sárkányhajó vb hétvégéjét is belefoglalva. Az volt a lényeg, hogy a poznani vb után menjünk, de visszaérjünk az évnyitó előtt, így éppen azon a héten voltunk Bulgáriában.”

Korábban az ezerméteres párostársa, Vereckei Ákos beszélt arról, hogy októberben döntenek a folytatásról, ám Kamera szerint nem is volt kérdéses a hogyan tovább. „Találkoztam Ákossal, de ez annyira nem volt téma, mindkettőnknek egyértelmű volt, hogy folytatjuk. Az eredményeket hoztuk, jobban is sikerült az év, mint gondoltuk volna, kár lenne megbontani ezt az egységet. Úgy vagyunk vele, hogy ha holnap lenne a 2011-es válogató, mi biztosan ott állnánk a rajtban. Addig ugyan még van nyolc hónap, ami alatt sok dolog történhet, de mi menni akarunk.”

Viszont lesz változás is, ugyanis Kucsera Gáborral már nem ülnek együtt hajóba. Legalábbis nem kettesben. „Ötszáz méteren nem megyünk jövőre, mert nem olimpiai szám, inkább négyesben gondolkodunk. Kettőnk mellé Vereckei Ákos jönne, és a negyediket keressük.” Ez félig a kétszer már olimpiát nyert kajaknégyes… Mindenesetre, ha rajta múlik, szoríthatunk még neki az Londonban is.

„Nem is kérdés, hogy folytatjuk az olimpiáig, aztán szeretnék egy levezető évet, utána pedig átmegyek a civil világba. A gyereknevelés kívül most még nem gondolkozom azon, hogy mit fogok csinálni. Hiába mondanám, hogy elmennék rendőrnek, lehet, pont nem keresnek majd azt. Nem érzem magam elveszett embernek, ellenségeim sincsenek, talán lesznek majd olyan barátaim a sportban, akiket megismertem az elmúlt 23 évben és a segítségemre lesznek.”

XLsport
 
T

TH6777

Vendég
Elhunyt Gergely János úszóedző
2010. 10. 13. 14.06


<RIGHT>
uszas.jpg



Melbourne-ben, 85 esztendős korában elhunyt Gergely János, az ötvenes évek meghatározó magyar úszóedzője.

A halálhírt az egykori tanítvány Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya közölte szerdán az MTI-vel.

Gergely 1956-ban nem tért haza a melbourne-i olimpiáról, Ausztráliában telepedett le. Amíg itthon dolgozott, számos sikeres versenyzőt nevelt ki, legeredményesebb úszói közé tartozott a pillangón Európa-bajnok, Melbourne-ben olimpiai bronzérmes, világrekorder Tumpek György, s az Eb-ezüstérmes, olimpiai ötödik helyezett sprinter, Dobai Gyula.
<CENTER></CENTER>



XLsport
 
T

TH6777

Vendég
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD class=cikk_cim width="100%">

Janicsék amíg lehet, vízre szállnak




</TD></TR><TR><TD class=cikk_alcim width="100%">
tiny.gif


Az idő kedvez a kajakosoknak és a kenusoknak</B>​



<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD class=cikk_rovidlead width="100%">Az EDF Démász-Szegedi VE kajakosai, kenusai már edzenek – van, aki hivatalosan, van, aki még nem kötelező jelleggel. A lényeg mindegyikük számára egyetlen esemény: a jövő augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

tiny.gif


<CENTER><!-- A 69146-idju sportforum 330X247 nevü zona javascriptes beepitesi kodja: --><SCRIPT language=JavaScript><!--var ord=Math.round(Math.random()*100000000);document.write('<sc'+'ript language=JavaScript src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=69146&ord='+ord+'"></scr'+'ipt>');//--></SCRIPT><SCRIPT language=JavaScript src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=69146&ord=80586700"></SCRIPT><NOSCRIPT></NOSCRIPT></CENTER>

</TD></TR><TR><TD style="TEXT-ALIGN: center; PADDING-BOTTOM: 10px"></TD></TR><TR><TD class=cikk_hosszulead_kepes vAlign=top>
janics_frissit.jpg
Az idő kedvez a kajakosoknak és a kenusoknak. Bár jól be kell öltözniük, amíg napközben megfelelő a hőmérséklet, mint az elmúlt időszakban, addig bizony ki kell használni a vízre szállás lehetőségét. Nemrég arról írtunk, hogy az EDF Démász-Szegedi VE kenusai Vécsi Viktor irányításával majd október 18-án kezdik el hivatalosan a munkát; azért nehogy azt gondoljuk, Vajdáék karba tett kézzel ücsörögve várják a jövő hetet. Ők bizony lapátolnak – és most még kifejezetten jól is eshet a kenuzás, hiszen nem kötelező. A klub háromszoros olimpiai bajnoka, Janics Natasa sem bírta sokáig hajó, lapát és víz nélkül: már szeptember végén kajakozott, ha pedig nincs rá lehetősége, akkor fut vagy kondizik. </B>


</TD></TR></TBODY></TABLE></B>​






</TD></TR></TBODY></TABLE></B>

Női vízilabda: a Szeged húsz gólt dobott és nyolccal nyert


A női élvonalbeli vízilabda-bajnokság, a Vodafone ob I alapszakaszának második fordulójában a Szeged pályaválasztóként biztosan nyert az utánpótlás-válogatott I ellen.


<!-- .cikkhead -->A győztes csapatban Dalmády Szandra és Tóth Ildikó is öt-öt gólt szerzett, a vendégeknél Rácz Daniella jutott négy találatig. A Tisza-partiak második bajnokijukat is megnyerték, a fiatalok a másodikat veszítették el.

<TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" class="cikkinfo table_w100p" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=540 align=center><CAPTION>NŐI VÍZILABDA-BAJNOKSÁG, VODAFONE OB I




</CAPTION><TBODY><TR class=odd><TD>ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ</TD><TD></TD></TR><TR class=even><TD>Taylor & Nash Universitas Szeged–Utánpótlás-válogatott I</TD><TD>20–12 (5–2, 4–4, 6–3, 5–3)</TD></TR></TBODY></TABLE>​
 
T

TH6777

Vendég

Több mint 100 km/órával hasított a sárkányszörfös
2010. 10. 14. 12.50

<RIGHT>
A francia Alexandre Caizergues átlépve a 100 km/órás sebességhatárt új világcsúcsot állított fel a namíbiai partoknál sárkányszörfjével.

A 31 éves kiteszörfös az 500 méteres távon 54,1 csomós, azaz 100,2 km/órás csúcssebességgel repesztett paplanernyője segítségével.
"Különösen szerencsés vagyok, a feltételek tökéletesek voltak, a szél pedig nagyon erős" - mondta Caizergues, aki honfitársától, Alain Thebault-tól hódította el a vitorlával elérhető legnagyobb sebességet ezen a távon.
Thebault a Hydroptere nevű többtestű vitorlással 500 méteren 52,86 csomóval (97,90 km/óra) száguldott 2009 decemberében, ugyanakkor egy mérföldön elérte a 61 csomót (112,9 km/óra) is.
<CENTER></CENTER>



XLsport
 
T

TH6777

Vendég

A szülés után újra gőzerővel készül Manaudou
2010. 10. 15. 14.03


<RIGHT>
laure_manaudou.jpg



Akár már a jövő nyári, sanghaji világbajnokságon is versenyezhet a szülési szabadságáról visszatért, s úszókarrierjét újrakezdő Laure Manaudou, a franciák olimpiai és világbajnoka.

A 200 és 400 m gyorson korábban világcsúcstartó, utóbbi távon 2004-ben, Athénban ötkarikás aranyérmes sztár tavaly jelentette be visszavonulását, idén áprilisban lánygyermeknek adott életet, most pedig megerősítette, hogy folytatja karrierjét, és gőzerővel készül a visszatérésre. Erre világversenyen legkorábban 2011-ben, a július 23. és 31. között esedékes kínai vb-n nyílhat lehetősége. A doppingszabályzat előírása szerint ugyanis az újrakezdésig kilenc hónapnak kell eltelnie attól a naptól, hogy valaki bejelenti visszatérését a versenysportba, s ezen időszakban már bármikor alávethető doppingkontrollnak az illető.
Manaudou, aki legutóbb 2008-ban versenyzett, már a sanghaji világbajnoki részvételt is megpróbálja kiharcolni, bár kérdés, hogy a vb-szintet képes lesz-e teljesíteni. Igazi célként azonban a 2012-es, londoni olimpiát jelölte meg a 24 éves francia, akinek az élettársa, a Manonnak elkeresztelt kislány édesapja a szintén úszó, 50 m gyorson Európa-bajnok Frederick Bousquet.
<CENTER></CENTER>




Kajak-kenu: hat érmre számítanak Londonban
2010. 10. 15. 14.06


<RIGHT>
barath_etele.jpg



Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke azt mondta: hat éremmel, köztük két arannyal elégedettek lennének a két év múlva sorra kerülő, londoni olimpián.

A szervezet pénteki sajtóbeszélgetésén a sportvezető hozzátette: ez tartja reális célkitűzésnek, ugyanakkor a tapasztaltak szerint mindig van a csapatban tartalék, olyan versenyző vagy egység, amely meglepetést okozva állhat fel a dobogóra.
Storcz Botond szövetségi kapitány a jövő évi elvárásokat megfogalmazva arról beszélt, hogy az augusztusi, szegedi kvalifikációs világbajnokságon női kajakban és kenuban a maximális kvóta megszerzésére törekednek (ez előbbi szakág esetében hat, utóbbiéban négy), míg férfi kajakban a nyolc megszerezhető indulási jogból legalább négyet, de ideális esetben hatot szeretnének begyűjteni a Maty-éren.
A versennyel kapcsolatban elhangzott, hogy megalakult a vb szervezőbizottsága, amelynek elnöke Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára, és most folynak a tárgyalások a pályával kapcsolatos esetleges műszaki fejlesztések megvalósításáról.
Baráth és Storcz elmondta: az idei szezon értékelése során részletes elemzések készültek, és konszenzus alakult ki a kapitány és az edzők között a jövő évi felkészüléssel kapcsolatban. Ezek szerint megmaradnak a kis szakmai műhelyek, de a válogatott tagjai központi edzőtáborokban is részt vesznek, a felek szerint ez garantálja majd a békés munkát.
Az elnök azt is bejelentette, hogy - ahogy tíz éve folyamatosan - az MKKSZ anyagi helyzete stabil, és fontos lépésnek nevezte, hogy a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel kötött megállapodásnak köszönhetően a sportágnak immár komplex orvosi háttere van. A mostani vezetőség mandátuma a londoni ötkarikás játékok után sorra kerülő közgyűlésig szól, s ahogy Baráth fogalmazott: addig semmilyen személyi változást nem terveznek.
<CENTER></CENTER>




XLsport - Mti
 
Oldal tetejére