Nem kell majd útlevél a repülőtéreken, ha megvalósul a szemszkenneres terv

Nem lesz szükség az ausztrál reptereken útlevélre, ha megvalósul a terv, amely szerint az utasokat biometrikus adatok alapján azonosítanák.

Hamarosan nem az amerikai vagy az izraeli, hanem az ausztrál repülőterek lesznek a világ legbiztonságosabb légikikötői. A kormányzati tervezet szerint ugyanis olyan modern azonosítási rendszert építenének ki, amivel tényleg egy scifiben érezhetjük magunkat.

A The Sydney Morning Herald beszámolója szerint az ausztrál repterenek biometrikus azonosítást vezetnének be, ami a jövőben kiválthatja a hagyományos útleveleket. Mindez arc, írisz és ujjlenyomat-azonosítást is jelent, ennek köszönhetően viszont sehol sem kell majd felmutatni az útiokmányt, és beszélni sem kell senkivel.

A Seamless Traveler (magyarul nagyjából: zökkenőmentes utazás) névre keresztelt projekt lényege, hogy az azonosítás az utasok maguk végzik el, így 90 százalékuk úgy sétálhat ki a reptérről, mint egy belföldi utas idehaza a vasútállomásokról. A rendszernek köszönhetően a biztonságiak így azokra az emberekre tudnak fókuszálni, akik valóban potenciális veszélyt jelenthetnek. Az ausztrál reptereken nagyjából 10 évvel ezelőtt szerelték fel a SmartGate nevű rendszert, ami az útlevelek szkennelését végzi.

image.aspx

© MasterCard
A terv azonban egyelőre valóban csak terv, mert konkrét eszközök nem állnak rendelkezésre a megvalósításhoz. Ugyanakkor a SmartGate-rendszernek köszönhetően nem is kell az egészet a nulláról elkezdeni.

A legnagyobb aggodalom természetesen az utasoké lehet, a tőlük származó biometrikus adatokat ugyanis valahol tárolni kell, ami magában hordozza azt a veszélyt, hogy a hackerek a rendszerbe betörve esetleg ellopják egy-egy utas személyazonosságát. A jogi háttér azonban már megvan, az ausztrál kormány ugyanis még 2015-ben elfogadta azt a törvényt, ami lehetővé teszi, hogy a repülőtereken biometrikus adatokat (ujjlenyomat, kép, hang, írisz, magasság, testsúly) gyűjtsenek össze az ott megfordulóktól.

Az első teszteket idén júniusban Canberra repülőterén kezdenék meg, a teljes rendszert pedig 2019 márciusában üzemelnék be.

szem.jpg
 
"A legnagyobb aggodalom természetesen az utasoké..." ! Innentől már csak egy lépés az állandó, mindenre kiterjedő kontroll.
 
Arról olvastatok, hogy milyen fantasztikus és már a megvalósításhoz közel álló technikát fognak bevezetni azok számára, akik túlélik a Bill Gates által a Biztonsági Konferencián Münchenben bejelentett pandémiát? Ez a szemszkenner ósdi ahhoz képest. :)

Musk.jpg


Elen Musk, a Tesla vezérigazgatója és híres multimilliárdos szerint Az embereket egyesíteni kell a gépekkel máskülönben eltűnhetnek a Mesterséges Intelligencia korában
Már kész is van a "neural lace" nevű anyag, amellyel meg fogják hekkelni az agyat. Nem kell mást tenni, csak az agyra helyezni.

Hát nem csodálatos lesz? Már újságírók sem kellenek majd az agymosáshoz. Besugározzák az agyunkba a fősodort és mi meg mint a robotok azt tesszük, amit az ilyen gazdag emberek akarnak. Hű mennyi jó ötletük lehet! :D

Tényleg nélkülözhetetlenek ezek a jóságos milliárdosok. Gondoskodnak az emberiség boldogságáról, nem? Képzeljétek milyen sz@r lenne, ha nem lennének, az emberiség meg csak szaporodna, szaporodna, végül már csak vigyázzba állva férnénk el a földön. Arról már nem is beszélve, hogy Elen Musk nélkül még kénytelenek lennénk gondolkodni is. Szörnyű életünk lenne! :eek:
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,031
Tagok
615,778
Legújabb tagunk
Keypadaprn
Oldal tetejére