Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

kissmisi

Állandó Tag
Állandó Tag
Politika mentességet a Fórumnak!

Mo-n mindent a politika atszo, legyen az akarmilyen media tv radio nett stb.

Ide kikapcsolodni jonnek az emberek, megnyugodni a napi stresz okozta feszultseget oldani.
Ezert hoztuk letre a canadahunt, aki politizalni akar teljes arzenal all rendelkezesere profi politikai weboldalak forumai.
VAn a politikan kivul is elet, hiszem ,hogy remek baratokat lehet itt talalni es abszolute lenyegtelen melyik politikai oldallal szimpatizal.

Jarunk haza, latjuk tapasztaljuk az otthoni politikat sajat szemunkkel,nem beszelve arrol a netten minden fent van radio, tv az osszes ujsag.

A canadahunon van 9875 tema van valasztek boven politika nelkul is.
A szunyogokrol ki nem allhatom oket , mert agyon csipkednek.:D:rolleyes:


Tollarenciank meszefoldon hires, megertjuk a motivaciokat, ezert sem lett torolve a beiras.

Mi, es az itteni magyar kozosseg nagyon orul ha minnel tobb magyar jon ki Canadaba. Nincs utanpotlas, es nagy szuksege lenne az itteni elethez a magyar szakemberekre a magyar szolgaltato iparnak es a communitynek.
A z56 generacio akik akkor jottek kioregedtek nyugdijba mentek, sokan meghaltak.

:)Kedves Melitta!
Talán meglepő hogy azt állítom a "bevándorlás" önmagában a legkeményebb politikai eszközök egyike. Én csak ide tévelyedtem erre az oldalra kíváncsiságból, és válaszoltam a "sok embernek van otthon kifizetett háza, mégis nyavalyog" polémiádra. Mint hozzászólásomból kiderül, elmúltam már 60 éves és már esélyem sem volna kivándorolni. De nem is mennék, mert Ti ugyanúgy ölitek egymást "szóban" mint Mi itthon. Lásd...Jadgéval folytatott rendszeres asszótokat. A bevándorlási politika minden jóléti ország modern rabszolgavásárának fedősztorija. Készet kapok, és bárkit, profeszort, vagy vécépucolót, ha szükségem van rá!!!! Ha nincs csoroghat a nyáluk a kerítésen kívül. Érdekes módon a Mexikóiak sem Mo-ra akarnak bevándorolni. Szóval ne beszélj Te arról hogy ez egy politika mentes topik, mert velejéig minden szava az. Ha Te elmondasz bármit a Canadai élet mindennapjáról, már összehasonlítási alapot hoztál létre, amit egy itthoni Magyar vagy sárgán, vagy szomorúan él meg, de nem vigyorogva hogy holnap indulok. És Te kellő magaslatról értékeled a reakciókat, a saját igazságod alapján. Ha mégis ennek ellenére panaszkodássá fajul a dolog - mert olyat vágtál a fejükhöz, amiről nem tehetnek, akkor azt mondod nekik - ne politizálj vaze!!! "A kivándorlási vágy" honfitársaimnál nem empátia kérdése, hanem a mindenkori politikai, gazdasági helyzet motivációja. Ha megfigyeltétek ez mostanában felfokozódott. Komolyan azt gondolta valaki hogy sokáig lesz tartható a jóléti Országok Humánpolitikai királysága (Bevándorlási politikája) Kérdezem a II. és III. generációs nemzedék is olyan szuper csajokból, csávókból áll, mint az első generáció? És ha már nem lesz mit eladni a szuper termelékenységből fakadó áru kánoánból a lepusztult országoknak? Ha a munkahelyek oly mértékben csökkennek, ahogy a gazdaság pusztul, akkor a bevándorlásról nem fog senki beszélgetni. Egyszer egy 56-os Amerikai barátomnak 1992-be Arizónában azt mondtam viccből egy farmernadrág boltban (volt vagy 20.000.-db de nem volt nekem való) - Géza! Amerikában a korlátlan lehetőségek hazájában nincs egy rám való farmer? Hát Gézám úgy megsértődött, hogy alig tudtam megbékíteni. Akkor jöttem rá Amerikát kritizálni csak Amerikainak lehet!!!!!
Kedves Melitta! Szerinted ki fogja jobban megszívni? Egy évtizedek óta keményen dolgozó jóléti Országban élő, és jól kereső család, akinek a világgazdaság összeomlása után komoly problémái támadnak? Vagy egy ilyen kis panaszkodó nyomoronc Országban élő, semmije nem volt, de nem is lesz család, akit sokkal jobban nem lehet már nyomorítani. Úgy hogy én maradok "Itthon" bár mindenki körülöttem naponta azt harsogja! - Mentsük meg Görögországot!! - Mentsük mer Portugáliát!! - Mentsük meg Írországot!! Most este meg - Mentsük meg Olaszországot!!!! Hát szerintem igazából bennünket sem felemelni, sem megmenteni nem akart soha senki, ezért a tehetetlen lelki nyugalmával a feleségem szavaival zárom. ...... "- Tudod én nyugodt vagyok, mert ha a híd alá kerülünk lakni mint hajléktalan, te akkor is fogsz egy cipőtalpból egy jó levest főzni" Tudod Melitta én inkább szívesen beszélnék arról hogyan konzultáljunk a zsidókkal arról, hogy mit tegyünk mi Magyarok hogy jobban szeressük egymást. Hátha egyszer osztoznánk a világkormány székein. Üdv nektek;)
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
...
Kedves Melitta! Szerinted ki fogja jobban megszívni? Egy évtizedek óta keményen dolgozó jóléti Országban élő, és jól kereső család, akinek a világgazdaság összeomlása után komoly problémái támadnak? Vagy egy ilyen kis panaszkodó nyomoronc Országban élő, semmije nem volt, de nem is lesz család, akit sokkal jobban nem lehet már nyomorítani. Úgy hogy én maradok "Itthon"...

húúúú... micsoda opusz...

lényeglátó, logikus, leleplező, neolib-hantáktól mentes -- és nagyon sok igazságot tartalmaz...

és ő "csak úgy erre járt"...

gondolkodjatok csak el, emberek... Amerika már nem az álmok netovábbja...Kanada, mint mindig, kis késéssel követi...

már az Origó (!) is olyan cikket hoz, hogy Amerika már NEM RÉSZE a Nyugatnak...
(http://www.komment.hu/tartalom/2011...yugati-nemzetnek.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1)
 

Sidhe

Kitiltott (BANned)
húúúú... micsoda opusz...

lényeglátó, logikus, leleplező, neolib-hantáktól mentes -- és nagyon sok igazságot tartalmaz...

és ő "csak úgy erre járt"...

gondolkodjatok csak el, emberek... Amerika már nem az álmok netovábbja...Kanada, mint mindig, kis késéssel követi...

már az Origó (!) is olyan cikket hoz, hogy Amerika már NEM RÉSZE a Nyugatnak...
(http://www.komment.hu/tartalom/2011...yugati-nemzetnek.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1)

Én nagyon örülnék, ha nekünk itt csak annyi és olyan problémánk lenne, mint az egyesült államoknak...
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
Par eszrevetel
ezt ugye most viccnek szántad mert akkor nagyon jó . Hahahahaha
ébredj már fel . 30-40 évekre vesznek úgy fel hiteleket házra hogy beledöglenek.aztán jön a bank és takarodj ki belőle mert az enyém mert nem fizetted.
Ez egeszen pontosan igy van ideat is. Ebredj fel, itt is kitesz a bank mint macskat szarni, ha nem fizetsz 3 honap utan!

Akinek itt mar kifizetett "sajat kifizetett" haza van, az mind kb. 20 evvel ezelott ugrott neki a hitelnek...vagy nyert a lotton...

itthon esélyed nincs neked saját házra hacsak nem fél milliót nem keresel havonta.
Idekinn eselyed sincs a hitelre, ha nem mutatsz fel megelozo ket evben havi fel milla (forint)keresetet.

Akkor talán szlovák alapanyagból tudsz építeni.

Itt a nagyon gazdagok tudnak csak sajat maguk epitkezni, - a differenciat az adja, hogy egy mar megepitett hazat vallalkozo epit, egyszerre tobbet, szabvany terv alapjan, egyszerre vonul fel az epito ceg, stb. Mind-mind csokkenti a koltseget, tehat a legdragabb egymagaban valakinek epitkeznie.

De aki már fél milló felett keres az a felső 10ezer mert ugye nálunk nincs közép réteg és addig nem is lesz amég a kisemberekről húzzák le a bőrt.

Tudok csaladot, mindketto benzinkutnal dolgozik otthon, siman meghaladja a havi keresetuk a felmillat, es nem "felso10000"be tartoznak.

Tudod nálunk máshogy van az adózás

ha jol tudom, pontosan ugyan ugy van, Magyarorszagon mint Kanadaban. Pontositanal ha lehet mire gondoltal reszletesen mi a mas Kanada es Magyarorszag kozott az adozasban? (hacsak az nem hogy itt egyetlen egy munkaltato nem csinalja meg a dolgozojanak az adobevallasat, azt minden munkaltatonak maganak kell megcsinaltatnia, maganak kell fizetnie.Mig otthon ha emlekeim nem csalnak, ha csak egy munkaltatonal dolgozol, az megcsinalta ingyen es dalolva a bevallasod).


Te ha nem keresel sokat akkor sokat vonnak de ha sokat keresel még adnak hozzá.

Emlekeim szerint lepcsos adozas van otthon, vagy ez valtozott? itt az van.

Még annyit hozzátennék hogy itt olyan szép jövő vár ,csak nem tudom mikor mert 3 millió tisztességesen dolgozó magyar nem tud eltartani 7 millió faszverőt. Bocsánat az indulatért....
Hat van par dolog amit otthon es itt is (itt mar pedzik) meg kell/lene valtoztatni vizsgalni joooocskan, mint pl. a rokkant nyugdijazast, jogossagat, az utan vegzett munkalehetosegeket, azzal jaro jogokat; vagy a korkedvezmenyes nyugdijazast, annak jogossagat, azzal jaro jogokat, munkavegzest azutan, stb. ezt ha jol tudom most nyomaszoljak otthon, kuzdenek is a rendorok mint ehes proletarok ellene, felvonulnak es utaljak a rendszert de nagyon! csak egyet felejtenek el, hogy ezt a korkedvezmenyes izet, amiert harcolnak az altaluk oly annyira utalt "kadar rendszer" hozta be! erdekes, ami kenyelmes azt megtartanak a kadar rendszerbol, ami nekik "nem fekszik' azt meg lekommunistadiktaturazzak... furcsa ketoldalusag, ember a neved :D ...

Az ország nem tud + termelni mert nincs honnan. A multik ingyen vannak itt nem fizetnek adót sőt támogatásokat adnak nekik. Multkor néztük a mentőállomáson a tvbe nyilatkozott egy ferdeszemű hogy mennyire szeretik magyarországot mert ide bejön a cégével és nem kell fizetni semmit és a kinn megtermelt árut innen teríti egész euba . Jujj de jo magyarország mi igy szeretünk......
 

Lobo Masuga

Állandó Tag
Állandó Tag
húúúú... micsoda opusz...

lényeglátó, logikus, leleplező, neolib-hantáktól mentes -- és nagyon sok igazságot tartalmaz...

és ő "csak úgy erre járt"...

gondolkodjatok csak el, emberek... Amerika már nem az álmok netovábbja...Kanada, mint mindig, kis késéssel követi...

már az Origó (!) is olyan cikket hoz, hogy Amerika már NEM RÉSZE a Nyugatnak...
(http://www.komment.hu/tartalom/2011...yugati-nemzetnek.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1)

Elolvastam.Kicsit KKK stilusu,föleg a hanyatlás oka,mármint minden rossznak okozoja a nigga.Hülyeség.Bocs ez az én véleményem.
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyi mindent hordtál össze kedves Gigi hogy azt sem tudom hol kezdjem. Tehát hogy értsd, ha ti ott dolgoztok mind a ketten röhögve kifizetitek a ház hitelt,nálunk ha 3 ember dolgozna se lenne elég úgyhogy nekem ne sírjál hogy ott is az van ha csak nem otthon püffeszkedsz és a párod dolgozik egyedül. akkor valóban szar ott is. nem adnak hitelt fél millió alatt szerintem rohadtul nem nehéz felmutatni ott :) . kérlek szépen mond hogy hol dolgoznak ketten fél milláért benzinkúton mert elmegyek jelentkezni. jaaaa tudom övék a kút ugy már más . ha alkalmazott engem ne etess . az adózásra kaptál egy szép linket hogy működik . de nagyvonalakban annyi hogy ha te bruttó 200e alatt keresel akkor vonnak tőled ha 200 felett akkor kapsz. minél többet keresel annál több adókedvezményed van. ha nincs gyereked még többet vonnak.

Ez nem neked szól hanem úgy mindenkinek !!!!!

1 szó mint száz nagyon szépen megkérek minden kintről vonyító kutyát fejezzétek be. nem ég a házatok, ne félj nem költözök melléd csupán én is szeretnék enni egy szelet tortát amivel te már teletömted a szádat és kidurransz tőle. komolyan mondom hogy lenéztek minket de mire?? azért mert nektek jó mi meg szívunk. örüljetek hogy ti ott vagytok és onnan oszthatjátok a parasztnak az észt. ragadhatott volna igazán egy kis kanadai mentalitás belétek is ( kinek nem inge ne vegye magára)
 

rozsaporta83

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljessen igaz , de mindig akadnak kivetelek.

["Ha 2 Magyar együtt van, minimum 3 felé akarnak menni"

Teljessen igaz , de mindig akadnak kivetelek.PL ez a website nem?ha nem tartanank ossze ,akkor sennki sem irna ide ,segito szandek sem lenne!!!Otthon mas az emberek megkeseredettek,nem tudnak elore jutni ertheto hogy nem torodnek masokkal.
Ami pedig magyarorszagot illeti nehezen tudom elkepzelni hogy a kozeljovoben "elheto"orszag lesz.A gazdasag 0 a fizetesek alacsonyak mert tenyleg nincs kozep osztaly,az arak pedig magassak.
Nem lenne annyi kivandorlo fiatal ha otthon meg tudnak valositani a celjaikat "tisztelet a felfedezni vagyo kivetelenek ".A szomoru az hogy egyre rosszabb a helyzet otthon.:sad:
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Off topic de mégis

Bár a téma elkanyarodott a címétől, de mindkét oldal félinformáltsága kapcsán (ami a másik "erőteljes" kritizálását okozta) beidézem ide a Jalab féle blog tartalmát
Tőlem ezért nem kapsz munkát

2011.07.27. 12:56 Jakab Andor

12 embernek adhatnék munkát havi 248 720 Ft nettó fizetéssel, de nem adok. Elmondom miért. Szép irodában dolgozhatnál a szolgáltató cégemnek. Nem ügynökösködés, nem kamu. Komoly szakértelmet igénylő munkát kellene végezned, napi 8 órában, csak hétköznapokon. Rendesen be lennél jelentve, fizetném utánad a járulékokat. Adhatnék ilyen munkát egy tucat embernek, de nem teszem, és elmondom miért nem.

Nőt nem alkalmaznék.
Ennek végtelenül egyszerű oka van: a nők gyereket szülhetnek. Mielőtt felveszem, nincs jogom megkérdezni, akar-e még gyereket szülni. Ha lenne jogom megkérdezni és válaszolna, becsaphatna szándékosan, vagy időközben meggondolhatná magát.
Természetesen semmi bajom azzal, hogy a nők gyereket szülnek. Én is így születtem, és így jött a világra az én gyerekem is. Azért nem alkalmaznék nőt, mert ha szülni megy, 3 év szabadságra menne és ezalatt nem lehet kirúgni. Ha két gyereket is szül, 6 évig.
Persze a munkát valakinek meg kellene csinálni, ezért kénytelen lennék felvenni valakit, aki dolgozik helyette, amíg az évekig tartó szülési szabadságát tölti. De nem csak a szülési szabadsága alatt, utána sem rúghatnám ki. Amikor visszajön, kénytelen lennék azt kirúgni, aki addig helyette dolgozott. A szülésről visszaérkezett nőnek köteles lennék felemelni a fizetését az akkori szintre és rögtön kiadni az addig összegyűlt fizetett szabadságát. A munkát 2-4 hónap fizetett szabadsággal kezdené.
50 év felettit sem alkalmaznék.
Pedig a legtapasztaltabb szakemberekkel semmi bajom sincsen. Azért nem alkalmaznám őket, mert hamarosan védett korba lépnek. Akkor pedig hasonló csapdába esnék velük, mint a nőkkel. Védett korban lévőt nem lehet kirúgni, ezért akkor is kénytelen lennék 5 éven át fizetni a védett korú fizetését és járulékait, ha egyáltalán nem dolgozik normálisan, legalább elfogadható szinten. Nem rúghatnám ki, de mivel valakinek dolgoznia is kellene, kénytelen lennék felvenni helyette még egy embert, aki dolgozik is. Felőlem lehetnek védettek a nyugdíjazás előtt, csak akkor fel sem veszem őket.
Csak 25-50 éves férfiakat alkalmaznék.
Őket is nagy kockázattal jár felvenni, hiszen őket sincs jogom csak úgy kirúgni, ha bármilyen okból (nincs elég bevételem, nem vagyok elégedett a munkájával) ki akarom. Jó eséllyel beperelnek, és jó eséllyel megnyerik. De ezt a kockázatot még kezelném.
514 000 forintomba kerülnél havonta:
2011-berkoltseg.gif

Ezek 2011-es adatok, a www.nettober.com kalkulátorból származnak. Amint látod, a 248 720 Ft fizetésed a cégemnek 514 000 Ft költséggel járna. Ezt a kétszeres szorzót csak azzal úszhatnánk meg, ha kevesebb fizetést adnék. De kevesebb fizetésért nem alkalmaználak, mert szerintem aki kétszázezer forint alatt keres, nem tud normálisan megélni. Depressziós lesz, nem végzi a munkáját rendesen, csak tönkretenné a cégemet és engem is. Ezért aztán kevesebb pénzért nem vagyok hajlandó senkinek munkát adni.
Ekkora szopatás egyébként csak Magyarországon van:
berkoltseg-europa.gif

Az ábra egy Deloitte tanulmányból származik. Látod, az állam sehol máshol nem veszi el a fizetésed több, mint felét. Bosszantó, hogy több, mint ötszázezret fizetek neked havonta, de kevesebbet kapsz meg belőle a felénél. Pláne, mert semmivel jobb egészségügyi ellátást nem kapsz majd, mint aki minimálbérre van bejelentve.
Számolnom kellene azzal is, hogy egy 35 éves embernek 25 nap szabadság jár. Ez évente több, mint 1 hónapnyi munkanap. 12 ember munkájára lenne szükségem a cégben, ehhez 13 alkalmazottat kellene foglalkoztatnom. Hiszen 1 mindig szabadságon lenne.
Ezek miatt még adnék is munkát.
Nagyon vállalkozó szellemű ember vagyok. Eladnám a lakásomat és bérelt lakásba költöznék. Bíznék benne, hogy az így keletkező 30 milliós tőke elég lesz. Belevágnék bátran, és ha elbuknám a pénzt (ami elég valószínű), nem siránkoznék.
Jó szolgáltatást nyújtana a cégem, jó munka pedig nincs normális munkakörülmények nélkül. 13 embert alkalmaznék. 12 munkájára lenne szükségem, +1 lenne aki az éppen szabadságon lévő helyett dolgozik. Velem együtt az összesen tehát 14 ember 158 nm normálisan berendezett, kényelmes irodában dolgozna. Ennek ára 10 €/m<sup>2</sup>/hó bérleti díj, és 3,5 €/m<sup>2</sup>/hó üzemeltetési díj mellett 2133 €/hó lenne.
Így alakulnának a cég költségei:
Iroda: 580 000 Ft / hó
Munkabérek: 13 x 514 000 Ft = 6 682 000 Ft / hó
Egyéb költségek (könyvelés, marketing, fogyóeszközök stb): 1 000 000 Ft / hó
Összesen: 8 262 000 Ft / hó.
Elég rémisztő kis rezsi ugye? Ennyit kellene minden hónapban kifizetnem, tök függetlenül attól, hogy mekkora a bevételem. A jó hónapokban és a rossz hónapokban is. A nyári uborkaszezonban is, és karácsony előtt is, amikor alig dolgozunk.
Ennyi ember átlagosan havi 1000 óra szolgáltatásnál többet nyújtani nem képes. A költségek kitermeléséhez, tehát a nullszaldóhoz 8 262 000 Ft / 1000 = 8262 Ft / óra díjszabással kellene eladni a cég szolgáltatását. De szükség van valamekkora profitra is.
Nem vagyok kapzsi, szorít a piac is, 20% nyereség mellett döntenék. Így 9914 Ft / óra lenne a cég szolgáltatásának ára, ami kimondva 9914 Ft + ÁFA, azaz bruttó 12392 Ft. Kerekítenék (lefelé) és ennyiért hirdetném: 12 000 Ft / óra
Ebből 2400 Ft az államé, 9600 Ft a cégé. Optimista ember vagyok. Ütne a marketing, tökéletesen bejönne a számításom, sikerülne átlagosan havi 1000 óra szolgáltatást értékesíteni. Dübörögne az üzlet, minden alkalmazottammal szerencsém lenne, mindenkinek égne a keze alatt a munka.
Így 1000 x 9600 Ft = 9 600 000 Ft / hó lenne a cégem bevétele.
1 338 000 Ft / hó a profit. Ebből saját magamnak 800 000 Ft bruttó fizetést tudna adni a cégem, aminek az összköltsége 1 028 000 Ft. Ebből megkapnék 497 440 Ft fizetést, majdnem az alkalmazottaim fizetésének dupláját, a cégnek pedig keletkezne 310 000 Ft adózás előtti nyeresége. Ebből kifizetnék 31 000 Ft társasági adót, illetve a helyi iparűzési adót, amely a cég bevételének 2 százaléka: azaz 192 000 Ft. A cégnek tehát megmaradna havi 87 000 Ft, ennyivel nőne a számláján a pénz.
Tehát 497 440 forintot keresnék, de vegyük figyelembe, hogy eladtam a 30 millió forintos lakásomat, és a cégre költöttem az árát. Ezért most 100 000 forintért lakást kellene bérelnem, egyébként nem lenne hol laknom. Meghúznám magam, nagyon keveset költenék, a feleségem is keresne, egyébként is állandóan dolgoznék, időm sem lenne költekezni, az alkalmazottaimmal szemben én hétvégén is napi 10-12 órát dolgoznék.
Így havi 300 000 forintot tudnék megspórolni, a 30 milliós befektetésem 100 hónap alatt megtérülne. 9 év alatt összegyűjteném a 30 milliót, amit a cégbe fektettem, így ebből újra vennék egy saját lakást. Onnantól már nem kellene szűkölködnöm. Nem kellene lakást bérelnem, és lakásra sem spórolni. Úgy élnék, mint egy európai.
Sok kedvem ilyen körülmények között -remélem érthető- nincsen eladni a lakásomat és vállalkozásba fektetni a pénzt. De 4 okból biztosan nem teszem meg:

  1. A konkurencia ugyanilyen szolgáltatást végez, csak fusiban, feketén, balkáni körülmények között, 3000 forintos óradíjért. Zsebbe kéri a pénzt, így ÁFA sincs rajta. Garanciát sem kell vállalnia, hivatalosan nem is vállal semmit, semminek nincs hivatalosan semmi nyoma. Nem kell irodát bérelnie, nem kell könyvelőt alkalmaznia. Napi 5 óra munkával így kényelmesen marad a zsebében 300 000 Ft. Esze ágában sincs hozzám jönni dolgozni, mert a cégemnél nem végezhetne kontármunkát, időre be kellene járni, szigorú szakmai követelményeknek kellene megfelelni, az ügyfeleket nem csaphatná be, és ha mégis gané munkát végezne, akkor kirúgnám.
  2. A konkurencia szabályos lejárató hadjáratot indítana a cégem ellen. Pénzéhes geciládának állítanának be, hiszen nálam 12 000 Ft, ami náluk 3000 Ft. Hiába védekeznék akárhogyan, a közvélemény szemében a cégem pénzrehajtós magyaremberellenes kizsákmányoló lenne, miközben az igazi tisztességes szakemberek a töredékéért becsületesen dolgoznak ...
  3. Az alkalmazottaim közül többen csak azért jönnének hozzám dolgozni, hogy eltanulják a szakma fortélyait, és ellopják a cég ügyfeleit. Azt hazudnák az ügyfeleknek, hogy tőlük ugyanazt megkapják majd, csak fusiban, féláron. Ekkor direkt mindenféle kárt okoznának a cégemnek, hogy kirúgjam őket. Ekkor beperelnének, hogy jogtalanul rúgtam ki őket, és nyernének. Közben a cégem drágán megszerzett, de már ellopott ügyfeleinek vígan dolgoznának feketén és még nekik állna feljebb. Mindenféle fórumon híresztelnék, hogy ők dolgoztak a cégemnél, tudják mit beszélnek: nem csak kurva drága, de nagyon szar is.
  4. Mindezt hiába mondanám akárkinek, mindenki magasról tojna rá.
Ezért nem kapsz munkát tőlem (és szerintem sok más mindezt megtapasztalt vállalkozótól sem) és ezért egyre több a munkanélküli, akik egyre kevesebbet vásárolnak és ezért egyre kevesebb ÁFA-t fizetnek. És ezért egyre kevesebb a normális cég, akik egyre kevesebb embert alkalmaznak és egyre kevesebb adót fizetnek és ezért van egyre kevesebb pénz a szociális juttatásokra, és ezért jönnek a munkatáborok.
Én csak akkor adok majd munkát, ha:

  1. Kirúghatlak, ha akarlak.
  2. Ha az ÁFA legalább 20 százalékra (de inkább 15-re) csökken.
  3. Ha az állam a legális fizetéseknek "csak" 30 százalékát veszi majd el.
  4. Ha nem büntetik a több fizetést magasabb arányú elvonással.
  5. Ha nem a cégeket, hanem az illegális munkavállalókat üldözik.
Amíg ezek nem változnak, tőlem nem kapsz munkát, az hétszentség. Amíg az állam mindenben a korrupciónak kedvez, nem vállalkozok semmire és nem adok munkát senkinek.
Az azóta a facebook-on több, mint 5000 like-t kapott bejegyzésnek folytatása is született:
Kedves Állam!

2011.08.06. 13:37 Jakab Andor

Képzeld írtam egy posztot arról, hogy tőlem miért nem kap munkát egy tucat ember jó fizetéssel. Ez a problémám a legnagyobb meglepetésemre és 80 000 lájk tanúbizonysága szerint jelentős tömeget érdekel. Ráadásul tőlem kérdezik, na oké, de mi a megoldás?!

Fura érzés, hiszen az emberek problémáinak megoldása a Te dolgod. Alkalmazol erre kiváló szakembereket sok pénzért, rendelkezel a szükséges eszközökkel. Mi bloggerek ráadásul hiába is tudnánk a megoldást, csak Te tudsz változtatni, Te vagy az Állam. Kérem a tegeződést ne tiszteletlenségnek vedd! Azért sem egy bizonyos személyhez címeztem megoldási javaslatomat, hogy a politikát és személyeskedést teljesen kihagyhassam. Bízom benned Állam, szerintem jogállam vagy. Azért sem magázódok, mert barátomként látlak. Sok borsot törtél az orrom alá életem során, de úgy hiszem, Te is alapvetően jóravaló, jó szándékú emberekből állsz, akik szeretnék, ha jól mennének a lakók dolgai. Bevezetőmben még arra kérlek, a hangnemet semmiképpen ne tekintsd kioktatásnak sem! Tudom, hogy a problémáink megoldása igen nehéz feladat. Tudom, hogy nálam jobb, okosabb, tapasztaltabb, tanultabb emberekkel dolgozol. Szóval tudom, hogy nem egy blogger fogja megmondani Neked, hogyan kell egy országot rendbe tenni. Komolyan, tényleg tudom. De hátha be tudom mutatni a problémát olyan szemszögből, ahogyan eddig Te sem láttad.
Kiket érint a probléma?

  • Munkaadókat
  • Munkavállalókat
  • Munkanélkülieket
Nőket, férfiakat, diákokat, időseket, pályakezdőket, mozgássérülteket, diplomásokat, szakmunkásokat, politikusokat, kétkezi melósokat. Azt a fiút, aki még csak 15 éves, de olvasta miért nem adok munkát és tökéletesen érti és lájkolta, mert régóta látja az édesapját ugyanettől rettenetesen szenvedni. Azt a sok-sok vállalkozót, akik azt írták, igen, ezért hagytam abba én is.
Mi a probléma?

  1. Nonszensz közterhek
  2. Mérgező korrupció
  3. Élhetetlen társadalom
Másképpen fogalmazva:

  1. Nyugat-európai vagy magasabb árak
  2. Demoralizálóan kevés fizetés
  3. Mocskolódás, szembenállás, feljelentgetés, kenőpénz ...
Az élhetetlenné tett Magyarországot a legéletképesebbek már elhagyták és egyre többen készülnek elhagyni. Túró Rudi ide vagy oda. Gondolom a problémákról Te is tudsz, csak azért szögeztem le az elején, nehogy véletlenül elbeszéljünk egymás mellett. Nem szeretnélek én is magadra hagyni a legkevésbé életképesekkel. Amíg sikerül kibírnom idegekkel, igyekszem még Nálad lakni.
Néha mintha azon törnéd a fejed, hogy melyik problémát kellene megoldanod. A lakók terheit csökkenteni? Vagy a kiadási oldalt lefaragni? Vagy a korrupciót mérsékelni? Szerintem mindegyik problémát kellene kezelned, méghozzá egyidejűleg. Tehát a lakók terheit csökkenteni és a kiadási oldalt lefaragni és a korrupciót visszaszorítani és ezt a három dolgot egyszerre kellene megtenned.
A jó megoldás 3 pillérű csomag:

  • Gazdaság racionalizálása
  • Korrupció méregtelenítése
  • Ellenségeskedés semlegesítése
Direkt nem számozott listát írtam, hiszen mindhárom dolog egyszerre kell.

Kedves Állam!
Induljunk ki abból, hogy Magyarországon ezentúl nincsen háború senkivel és senki ellen. Béke van és egymásnak senki nem ellensége, hanem mindenki a szövetségese. Te sem vagy az én ellenségem, és én sem vagyok az Állam ellensége. Hasonlóképpen nincsen munkavállaló és munkáltató között semmiféle szembenállás.
Win-Win-Win megoldásokat javaslok. 3 fél járjon jól:

  • Állam
  • Munkavállaló
  • Munkaadó
Ne egyik vagy másik járjon jól, hanem kivétel nélkül mindhárom! Azt tanultam, hogy a jó üzlet, amiben minden érintett fél jól jár. Az ilyen megállapodás hosszú távon ragyogóan működik, a rossz megállapodás (amiben valaki rosszul jár) pedig rövid úton kudarcot vall.
Vegyük például a mozgássérülteket!
Ha munkanélküliek, sok pénzedbe kerülnek. Ez ugye rossz. Rossz ez a mozgássérültnek is, hiszen megalázó dolog az Állam kitartottjaként létezni, ha lehetne egy kiváló cégben az év dolgozója is. Rossz a cégeknek is, akiknek rengeteg adót kell fizetni, hogy segélyezhess.
De miért nem teszed inkább olcsóbbá a mozgássérültek alkalmazását? Mi lenne, ha csak feleannyit vonnál el a fizetésükből? Már miért ne tennék bizonyos változtatásokat az irodában, hogy a kerekesszékkel közlekedni tudjon? Rengeteg költséget spórolhatnék éves szinten azzal, hogy a fizetését kevesebb teherrel sújtod. Ez tehát jó lenne nekem is. És jó lenne Neked is! Hiszen eddig pénzt vitt a mozgássérült, így pedig pénzt hoz.

Kedves Állam!
Végül üzleti ajánlatot teszek Neked. Előző írásomban számokkal levezettem, miért nem indítok vállalkozást. Az a baj, hogy ez nem csak nekem rossz. Neked is rossz kedves Állam, mert így összesen mindössze 100 000 Ft havi bevételed származik belőlem havonta. Elég karcsú ... Ajánlatom a következő.
Állam a következőket vállalja:

  1. Munkabéreket terhelő összes elvonás: 30%
  2. Társasági adó: 10% (korlát nélkül, multiknak is)
  3. ÁFA: 15%
  4. Helyettem a korrupciót lehetetleníti el.
Jakab Andor a következőket vállalja:

  1. Magyarországon marad és vállalkozik.
  2. 13 munkavállalót főállásban, legálisan alkalmaz.
  3. Nettó fizetés: 248 720 Ft
  4. Munkáltató összes költsége: 355 314 Ft
Az alacsonyabb közterhek csökkentenék cégem költségeit:
Iroda: 520 00 Ft
Munkabérek: 13x 355 314 Ft = 4 619 085 Ft.
Egyéb költségek: 860 915 Ft
Összesen: 6 000 000 Ft
25% profit rátával is csak 8625 Ft / óra lenne a cégem szolgáltatási díja. Így is többszöröse a feketézők árának, de már legalább ugyanannyi számjegy. És megígéred, hogy a feketézők ellen az Állam szigorával fellépsz. Így aztán tényleg eladnék 1000 óra szolgáltatást és ilyen lenne az üzletem az átlagos hónapban:
Bevétel: 7 500 000 Ft
Kiadás: 6 000 000 Ft
Nyereség: 1 500 000 Ft
Ebből ugyanúgy adnék magamnak is 1 000 000 Ft fizetést, de sokkal többet kapnék meg: 700 000 forintot. Így sokkal rövidebb idő alatt megtérülne a beruházásom. Ha nem adóztatnád külön a bankokat, talán még hitelt is kapnék és a lakásomat eleve el sem kellene adnom. Ekkora fizetéssel már csak elég hitelképes lennék. Ha megtennéd, hogy a multikat sem sanyargatod extra adókkal, sokkal több megbízást kaphatna cégem.
Jakab Andor az Államnak a következő összegeket fizeti:
ÁFA: 1 125 000 Ft / hó
Alkalmazotti munkabérek terhei: 1 138 722 Ft / hó
Saját munkabérem terhei: 300 000 Ft / hó
Összesen: 2 563 722 Ft / hó
Ajánlatom összefoglalása:

  1. Jelenleg ennyit hozok a konyhádra: 100 000 Ft / hó
  2. Ennyit hoznék, ha csökkentenéd a terheimet: 2 563 722 Ft / hó
Melyiket választod? A többet? Vagy a kevesebbet? Kérlek válaszd a többet! Ha ennyi mégsem győzött volna meg, tisztelettel ajánlom figyelmedbe a további előnyöket:

  • 13 embert nem kell Neked segélyezned
  • 350 000 Ft nyereségemből más vállalkozásoknak adok megbízásokat
  • 150 000 forintot fizetek az Önkormányzatodnak is.

Ha esetleg szeretnél válaszolni, Facebook oldalamon mindig megtalálsz.
Igaz a fenti két beírás nem korrigálja a "még nem 18" :)D) GIGI tévedéseit (pl egykulcsos adózás már bevezetve, cég már nem köteles a munkavállalói adóbevallását elkészíteni...stb.), de azért rávilágít arra, hogy a Kanadában elvárt öngondoskodás Magyarországon "adminisztratív" akadályokba ütközik.
 

robitsas

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.A kanadai adobevallasom tenyleg nem csinalja meg a munkaltatom.Nekem 20 doll.-ert csinalja valaki evek ota.Miondig vissza kapok par szaz dollt.Egyebken barmilyen kervenyt kilehet tolteni onlin, nagyon gyors az ugyintezes es vilagos.Szoval ha bennt vagy a rendszerbe kisujjadat sem kell mozditanod.Csak erdekessegkent-be adtad a bevallast, 3 havonta jon kb 100 doll automatikusan mindenkinek fuggetlenul attol munka nelkuli vagy segejbol el vagy dolgozik stb...Ugy veszem ki az elozo hozza szolasokbol hogy sokan azt hiszik a kanadai magyarok nem szivesen latnak itt a hazaja belieket.Az itt hozza szolokat en nem velemenyezhetem csak sajat tapasztalatomat mondhatom el.Szoval sajat boromon ereztem hogy ez IGAZ.Nagyon burkoltan, de eszre vettem, nem ertem az okat es az inditekot.Valoszinu a verunkben van.Magam reszerol tavasszal 1 kissebb csaladot aki valamelyik hivatalos uton erkezik mi par honapig el tudunk szallasolni nalam.(free)Es segiteni az elso lepeseiket.En 3 eve nulla forintal ekeztem, nem is kellett tobb.Addig is tudok telefon szamot vagy tanacsot adni.Tudni kell azonban minden ugy mas, csak sajat tapasztalotbol tudok beszelni
 

Lobo Masuga

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.A kanadai adobevallasom tenyleg nem csinalja meg a munkaltatom.Nekem 20 doll.-ert csinalja valaki evek ota.Miondig vissza kapok par szaz dollt.Egyebken barmilyen kervenyt kilehet tolteni onlin, nagyon gyors az ugyintezes es vilagos.Szoval ha bennt vagy a rendszerbe kisujjadat sem kell mozditanod.Csak erdekessegkent-be adtad a bevallast, 3 havonta jon kb 100 doll automatikusan mindenkinek fuggetlenul attol munka nelkuli vagy segejbol el vagy dolgozik stb...Ugy veszem ki az elozo hozza szolasokbol hogy sokan azt hiszik a kanadai magyarok nem szivesen latnak itt a hazaja belieket.Az itt hozza szolokat en nem velemenyezhetem csak sajat tapasztalatomat mondhatom el.Szoval sajat boromon ereztem hogy ez IGAZ.Nagyon burkoltan, de eszre vettem, nem ertem az okat es az inditekot.Valoszinu a verunkben van.Magam reszerol tavasszal 1 kissebb csaladot aki valamelyik hivatalos uton erkezik mi par honapig el tudunk szallasolni nalam.(free)Es segiteni az elso lepeseiket.En 3 eve nulla forintal ekeztem, nem is kellett tobb.Addig is tudok telefon szamot vagy tanacsot adni.Tudni kell azonban minden ugy mas, csak sajat tapasztalotbol tudok beszelni

Hoppsza. :)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ez nem neked szól hanem úgy mindenkinek !!!!!

1 szó mint száz nagyon szépen megkérek minden kintről vonyító kutyát fejezzétek be. nem ég a házatok, ne félj nem költözök melléd csupán én is szeretnék enni egy szelet tortát amivel te már teletömted a szádat és kidurransz tőle. komolyan mondom hogy lenéztek minket de mire?? azért mert nektek jó mi meg szívunk. örüljetek hogy ti ott vagytok és onnan oszthatjátok a parasztnak az észt. ragadhatott volna igazán egy kis kanadai mentalitás belétek is ( kinek nem inge ne vegye magára)

Jo lenne ja mellozned ezt a stilust.
Senkit se ra,se le, nem beszelunk, hogy Canadaba jojjon.

Pontosan azert irjuk le mar nem tudom hanyadszor, hogy mielott dontotok , minden hivatalos reszet nezzetek at.

KI lehet jonni, egy repulojegy, es lehet az immigration bortonbe megvarni a vissza fele utat.

Mindez nem azert van mert mi osztjuk az eszt , hanem mert nagyon sok ember felelotlenul gondolkozik , es azt hiszi hogy annyibol all a "kivandorlas" hogy befektet egy repulojegyet.

Hiaba akarod teletomni a szadat ha , nincs a munkahoz valo feltetelek meg, nincs munkavallalasi engedelyed es csak feketen alkalmimunkabol kepzeled el a canadai megtollasodast.

Senkit nem nezunk le , es igen felhaborit ez a fogalmazasod, mert eleg sok idot szentel ra sok itteni ,hogy segitsen az ujaknak.
Maga ebben a forumban tobb topic arrol szol, hogy tobb infoval rendelkezzen aki ki akar jonni.

Robitsas

En 3 eve nulla forintal ekeztem, nem is kellett tobb.Addig is tudok telefon szamot vagy tanacsot adni.

Hat ezt hogy csinaltad? Erre en is kivancsi lennek.
A bevandorlasi oldalon nem is keves penzbe kerul ennek az utnak a bevallalasa.
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
nem kívánom kommentálni amit mondtál mert egymás mellett beszélünk el. én egy szóval nem mondtam hogy feketén akarok kimenni és azt sem hogy fillér nélkül.Van pénzem, van hova mennem, legálisan megyek papírral. A stílusról annyit hogy az nem annyira bántó amit én le mertem írni mint ahogy itt egyesek válaszolnak burkoltan.... és akinek nem inge nem veszi magára . ezek szerint te magadra vetted? ejjejj arra megkérlek szépen ne általánosíts hogy "mindenki" segít . ....... néha csúnya dolog az igazság és fájni is szokott
 

robitsas

Állandó Tag
Állandó Tag
Jo lenne ja mellozned ezt a stilust.
Senkit se ra,se le, nem beszelunk, hogy Canadaba jojjon.

Pontosan azert irjuk le mar nem tudom hanyadszor, hogy mielott dontotok , minden hivatalos reszet nezzetek at.

KI lehet jonni, egy repulojegy, es lehet az immigration bortonbe megvarni a vissza fele utat.

Mindez nem azert van mert mi osztjuk az eszt , hanem mert nagyon sok ember felelotlenul gondolkozik , es azt hiszi hogy annyibol all a "kivandorlas" hogy befektet egy repulojegyet.

Hiaba akarod teletomni a szadat ha , nincs a munkahoz valo feltetelek meg, nincs munkavallalasi engedelyed es csak feketen alkalmimunkabol kepzeled el a canadai megtollasodast.

Senkit nem nezunk le , es igen felhaborit ez a fogalmazasod, mert eleg sok idot szentel ra sok itteni ,hogy segitsen az ujaknak.
Maga ebben a forumban tobb topic arrol szol, hogy tobb infoval rendelkezzen aki ki akar jonni.

Robitsas



Hat ezt hogy csinaltad? Erre en is kivancsi lennek.
A bevandorlasi oldalon nem is keves penzbe kerul ennek az utnak a bevallalasa.

Menekultkent erkeztem.Az teny hogy itt nemsokan vannak akik igy erkeztek.Pedig ok vannak tobben.Az teny hogy nagyon rossz hirunk van itt.Nagyon sok menekultel bajok vannak, nem is kicsik.Viszont aki munka vallalasival tud jonni es nem fel a munkatol az ne itt pazarolja az idot hanem hajraa
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
nem kívánom kommentálni amit mondtál mert egymás mellett beszélünk el. én egy szóval nem mondtam hogy feketén akarok kimenni és azt sem hogy fillér nélkül.Van pénzem, van hova mennem, legálisan megyek papírral. A stílusról annyit hogy az nem annyira bántó amit én le mertem írni mint ahogy itt egyesek válaszolnak burkoltan.... és akinek nem inge nem veszi magára . ezek szerint te magadra vetted? ejjejj arra megkérlek szépen ne általánosíts hogy "mindenki" segít . ....... néha csúnya dolog az igazság és fájni is szokott


Itt majd minden magyar segitett es segit, nekunk i s meg van a negativ tapasztalat,de legtobbunk tul lepett es nem altalanosit,es tovabbra is segit amiben tud.

Olvass mar vissza, arra valaszolsz amit nem neked irtam.
Nem vettem magamra semmit , mert tovabbra is rendelkezesre all a topic minden erdeklodo elott.
MEg ha nem is gondolod de ez is segitseg ,hogy van ez a forum.
 

Sidhe

Kitiltott (BANned)
Menekultkent erkeztem.Az teny hogy itt nemsokan vannak akik igy erkeztek.Pedig ok vannak tobben.Az teny hogy nagyon rossz hirunk van itt.Nagyon sok menekultel bajok vannak, nem is kicsik.Viszont aki munka vallalasival tud jonni es nem fel a munkatol az ne itt pazarolja az idot hanem hajraa

És mit kell hazudni ahhoz, hogy elfogadjanak menekültnek? :)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére