Bevándorlás Kanadába II /2012/

Katkak

Új tag
Magyarországon is a szemetet esszük, kinai a fokhagyma, ki tudja, honnan hozzák be a hust,a gyümölcsöt is. A magyar mezőgazdaságot tönkre tették,a kistermelők már nem termelnek, mert a kiadás több, mint a bevétel.Mi almát és meggyet termeltünk,de abba hagytuk,mert filléreket fizettek érte, az előálitási költség jóval több volt. A felvásárlók és feldolgozó maffiák zsebébe kerültek az általunk megtermelt árunak a haszna,1 év alatt milliárdosok lettek. Ezért is nagy a szegénység,mert nem termelünk, amiből eddig megéltünk.
 

jszerena

Új tag
Szia MJ22,
Kicsit elkeseredve olvastam soraid, mert olyan hihetetlen számomra, hogy már 21 évesen is ilyen kilátástalannak látjátok a jövőt itt Mo-on. Ugyanakkor teljesen megértem, nekünk több idő kellett mi 35 évesek vagyunk 2 gyerekkel. De a lényeg, amennyire én tudom Kanadában az itthon megszerzett papírok semmit sem érnek, ha már mindenképp külföldön szeretnétek szerencsét próbálni én azt javasolnám, hogy külföldön próbáljatok meg iskolát, szakmát tanulni és úgy elhelyezkedni később. Sokkal sokkal több eséllyel indultok, ráadásul így a legegyszerűbb Kanadába eljutni, diákként. De ha nem vagytok elkötelezve Kanada iránt, Európa nyitva áll előtettek, csak egy kicsit kell nyugatabbra menni és máris egy jobb élet vár. Sok sikert !
 

sani07

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!

Egy fiatal pár tanácsért fordulna hozzátok. Mindketten 21.életévünket fogjuk betölteni decemberben. Egyetemre járunk,a párom anglisztikára, én pedig földtudományira. Átlagos családban élünk, nincs x százezer vagy akár millió forintunk, hogy most azonnal útnak induljunk valamelyik országba és szerencsét próbáljunk. Előre jól átgondoltan, megszervezetten, felkészülten szeretnénk itt hagyni Magyarországot. Mindketten rájöttünk, hogy a diploma nem sokat ér. Én már nem egyszer eljátszottam a gondolattal, hogy otthagyom az egyetemet és elkezdek valami OKJ-s szakmát. Úgy gondolom több értelme lenne. De kérlek titeket, hogy cáfoljatok meg, ha ez nem így van. Tulajdonképpen én már csak azért csinálom az egyetemet,mert a szüleim kitagadnának, és anyagilag nem támogatnának, ha abbahagynám. Viszont úgy gondolom, hogy egy szakmával sokkal de sokkal több mindenre vihetném, illetve vihetné a párom is. Tudjuk, hogy egy bölcsész diploma nem ér semmit, illetve én sem a földtudományok területén szeretnék munkát keresni a későbbiekben.
Úgy gondoltam belevágok egy Logisztikai, szállítmányozási ügyintéző OKJ-ba. Édesapám 10 éve kamionozik külföldön és úgy gondoltam ez a terület számomra is megfelelő lenne. Na és ugye most jön a kérdés, vajon Kanadában ez érne valamit? Ha nem akkor fogalmam sincs, hogy mihez kezdhetné(n)k. Fiatalok vagyunk és minden vágyunk, hogy elköltözhessünk innen egy jobb élet reményében. Tisztában vagyunk vele, hogy előtte ki kell tanulni valami szakmát, de teljesen tanácstalanok vagyunk. Tudom, másoknak is nagyon nehéz, de én már nem bírom tovább ezt a kilátástalanságot.
Szeretnék találni valamit, aminek látom értelmét, jövőjét. És ha meg van, akkor kitanulom itthon, tapasztalatot szerzek és csak utána vágunk neki a nagyvilágnak. Tehát nem egyik napról a másikra szeretnénk kimenni, tudom hogy cselekedni kell előtte. Csak az a baj, hogy tényleg fogalmunk sincs mi érné meg.

Ezzel kapcsolatban várnánk véleményeiteket!

Nagyon Szépen Köszönjük!

Gyakorlatilag a szuleiden eloskodsz most is es mar menni akarsz vilagga. Eloszor nem artana a magad labara allni es aztan gondolkodni a tovabbiakon. Ha itthon se boldogulsz egyedul, mi lenne kanadaban? Ahol nincs se anyuci se apuci? Nem bantasnak szanom ezt, de szerintem sok lenne ez igy neked. :)
 

jszerena

Új tag
Ez egy olyan ember akinek a legjobb ha soha nem haggyja el magyarorszagot mert ugy sem fogja megtalani a helyet sehol sem . jobb ha ott marad ,en pl nem azert elek itt hogy hasonlitgassam canadatvhanem azert mert szeretem es nem rudom mit akar az illeto felrerakni , de en otulok hogy dolgozunk kifizetjuk a lakast kocsikat eszunk iszunk , utazunk es eljul az eletunk atlag keresetbol ,miert problema az hogy nem tud sporolni , ha jol tudom magyarorszagon az embereknek mar szamla kifizetesi problemaok vannak nem hogy felte rakni.

Teljesen egyetértek, itthon nekem és férjemnek jóval átlagon felüli fizetésünk van, és hó végén nem jövünk ki a pénzből. Törlesztés, rezsi, kaja, elképesztően felmentek az árak az utóbbi néhány évben. Pénzt félretenni már hosszú évek óta nem tudunk, nyugdíjunk nem lesz, a lakáshitelt sohasem fogjuk kifizetni és még sorolhatnám... Szerintem a cikk írója álomvilágban él, félek csalódni fog hamar ha hazajön.
 

Katkak

Új tag
Ha ez az emberke hazajön,tátva marad a szája,jogfosztottak lettünk. Szaladna vissza! Egy idézet:

[h=6]Azt írja itt az egyik, hozzászóló kolléga,hogy az új alaptörvény szerint( amit persze nem ismerünk el, de attól még ezt alkalmazzák,törvénytelenül)A nyugdíj január 1 óta nem kötelezően jár, csak adható, midenkinek...Akkor a nyugdíj járulékot mi a fenének fizeti mindenki, és egyáltalán miért kötelező befizetni, ha a nyugdíjat a Magyar társadalom 80%-a meg sem éri, és ha mégis megérné, akkor majd egyes f...szjankók eldöntik kényük kedvük szerint, hogy adható,vagy mégsincs kedvük adni..Na ezért kell az alaptörvényt, ami nem a nép alkotmánya, érvényteleníteni.[/h]
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Ha ez az emberke hazajön,tátva marad a szája,jogfosztottak lettünk. Szaladna vissza! Egy idézet:

Azt írja itt az egyik, hozzászóló kolléga,hogy az új alaptörvény szerint( amit persze nem ismerünk el, de attól még ezt alkalmazzák,törvénytelenül)A nyugdíj január 1 óta nem kötelezően jár, csak adható, midenkinek...Akkor a nyugdíj járulékot mi a fenének fizeti mindenki, és egyáltalán miért kötelező befizetni, ha a nyugdíjat a Magyar társadalom 80%-a meg sem éri, és ha mégis megérné, akkor majd egyes f...szjankók eldöntik kényük kedvük szerint, hogy adható,vagy mégsincs kedvük adni..Na ezért kell az alaptörvényt, ami nem a nép alkotmánya, érvényteleníteni.

Bár a post-od igencsak off a címhez képest, de azért a tisztánlátás végett:
Az alaptörvényt megszavazta a parlament, akiknek a tagjait a lakosság szavazta (még ha egy részét közvetve is).
Ebből következik, hogy bármennyire is nem tetszik - most ez a törvényes. Aki ezt felfogja, az legközelebb alaposan meggondolja, hogy kinek és mit hisz el a választási ígéretek kapcsán.
Való igaz az alaptörvényből kimaradt a jár a nyugdíj, ha megdolgoztál érte. (lásd megint az előző mondatom.)
A járulékfizetés alaposan megváltozott januártól: a cégek már nem nyugdíj, hanem szociális hozzájárulást fizetnek (amit ugye címéből fakadólag nem kell nyugellátásra költeni). Az a 10% lesz a nyugdíjalap, amit te fizetsz (pontosabban tőled vonnak le).
Az persze más kérdés, hogy ez elég lesz-e az éhenhaláshoz is - főként, hogy a Raktó gyerekek is mindjárt kopogtatnak a nyugdíjukért.
Ha majd a magyar társadalom felnő és nem annak hisz aki több mézet ígér a madzagra (meg lesz erős társadalmi kontroll is, akkor talán várhatjuk, hogy humánusabb törvények lesznek, de attól tartok, hogy azt a fiatalok nem várják meg, az idősebbek pedig nem érik meg.
Mindent összevetve - öngondoskodás (tudom miből), de az a mondás sem mai, hogy segíts magadon...
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokan el vannak tájolva!!

.Ha Mo-on nem tudsz megélni,Kanadában sem fogsz.Ha kocsihitel,lakáshitel,autóhitel,meg az egész életed hitel,akkor mit panaszkodsz hogy nem jössz ki a "kiemelkedő"fizetésből??Gondolkoztál volna akkor,mikor mindent azonnal akartál!

Kanadában is detto ez a felállás,csak földrajzilag máshol vagy.

Ha itt-Kanadában-veszel fel hiteleket(amit persze rögtön nem adnak,kell credit history),akkor itt is belekerülsz az adóság csapdába,és a mókuskerék örökké tartani fog:marad a kis "cigi,kv,bérfaház,"hármas,illetve a spórolás -a két évente- repülőjegyre...hogy otthon tudd játszani a született Kanadait!(pár napja egy Kecskeméti pénzváltó előtt Kolompár ... nevű úrhölgy törte a magyart,mikor lobogtatta friss Kanadai útlevelét,és 20 Can dollárt,amit váltott..:))

Irtam már,hogy a Kanadai diákok el vannak képedve Európától,mert itt sokkal "jobb minden"..mondják ők.

Az ideális persze az lenne,ha Kanadai útlevéllel(az amerikai Secret Service is azzal utazik,mert nincs ellenségkép,és vizum szinte sehová sem kell),Svájci fizetés,és Dél-Afrikai(Garden route,Vinyard)lakóhelyen élnének az emberek,mindig +20 fok felett..

De mit ér a Kanadai Útlevél,ha folymatos családi vitákban élsz(a pénz miatt állandó veszekedések,Pszihésen rámész,kapod a rákot.),Part time-ban mosod a szart az Indiai által üzemeltetett Mekiben,aki rendre beléd törli a lábát....mikor a fogorvosnál kifizeted az Ipolytarnóci házad árát egy hét alatt....na ez után gondolkozol el rajta,milyen értékű volt az itthoni életed!!!!

Egy kivétel van,mikor az életed a tét!
Melittáék a Kádár- aerában menekültek,ezért vállalták a tábort,a sok éves megaláztatást,a nélkülözést!Az élet védelmében nincs más lehetőség,menni kell...!

De itt mindenki a Piz miatt akar "menekülni",azt meg itthon is meg lehet keresni,ha nem derogál a munka!!!!!
 

sani07

Kitiltott (BANned)
Sokan el vannak tájolva!!

.Ha Mo-on nem tudsz megélni,Kanadában sem fogsz.Ha kocsihitel,lakáshitel,autóhitel,meg az egész életed hitel,akkor mit panaszkodsz hogy nem jössz ki a "kiemelkedő"fizetésből??Gondolkoztál volna akkor,mikor mindent azonnal akartál!

Kanadában is detto ez a felállás,csak földrajzilag máshol vagy.

Ha itt-Kanadában-veszel fel hiteleket(amit persze rögtön nem adnak,kell credit history),akkor itt is belekerülsz az adóság csapdába,és a mókuskerék örökké tartani fog:marad a kis "cigi,kv,bérfaház,"hármas,illetve a spórolás -a két évente- repülőjegyre...hogy otthon tudd játszani a született Kanadait!(pár napja egy Kecskeméti pénzváltó előtt Kolompár ... nevű úrhölgy törte a magyart,mikor lobogtatta friss Kanadai útlevelét,és 20 Can dollárt,amit váltott..:))

Irtam már,hogy a Kanadai diákok el vannak képedve Európától,mert itt sokkal "jobb minden"..mondják ők.

Az ideális persze az lenne,ha Kanadai útlevéllel(az amerikai Secret Service is azzal utazik,mert nincs ellenségkép,és vizum szinte sehová sem kell),Svájci fizetés,és Dél-Afrikai(Garden route,Vinyard)lakóhelyen élnének az emberek,mindig +20 fok felett..

De mit ér a Kanadai Útlevél,ha folymatos családi vitákban élsz(a pénz miatt állandó veszekedések,Pszihésen rámész,kapod a rákot.),Part time-ban mosod a szart az Indiai által üzemeltetett Mekiben,aki rendre beléd törli a lábát....mikor a fogorvosnál kifizeted az Ipolytarnóci házad árát egy hét alatt....na ez után gondolkozol el rajta,milyen értékű volt az itthoni életed!!!!

Egy kivétel van,mikor az életed a tét!
Melittáék a Kádár- aerában menekültek,ezért vállalták a tábort,a sok éves megaláztatást,a nélkülözést!Az élet védelmében nincs más lehetőség,menni kell...!

De itt mindenki a Piz miatt akar "menekülni",azt meg itthon is meg lehet keresni,ha nem derogál a munka!!!!!

Alapjaiban egyetertek veled. Talan ott konnyebb problemamentes eletet kialakitani, ha valaki akar is erte tenni. :)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Barhova mesz a vilagba viszed magaddal a mentalitasodat a personalytidet, vermersekleted turokepesseged, kitartasod alkalmazkodasi keszsegedet stb....sok mindent tapasztalatot szerez hetek, honapok alatt,aki elindul, az elet nagy kihivasaival kell szembe nezni, amit otthonrol el se tud kepzelni.

Kedves Anthony71 tokeletesen latod a helyzetet, mi mikor jottunk ,es eldontottuk hogy elindulunk visszaut nem volt, nem volt meg az a lehetoseg, ha nem tetszik haza megyunk,hisz minden esetben borton vart mindenkire a KAdar idejeben, illegalis kulfoldi tartozkodasert + amit meg radfogtak.Abban az idoben nem lehetet csak ugy berepulni , hisz ha $50 dollarnal tobb penzed volt azert is sittre lehetet menni.
Visum kellett Canadaba, a turistaskodas igy nem johetet szoba, annak volt csak eselye beutazni akinek volt kint rokona es kuldott neki meghivo levelet. MIndenki mas az europai lagerekben kezdte a canadai bevandorlas keseru kenyeret es izgalmait.
A legtobb varakozas amirol en tudok itt az egyik tagunk 5 evet huzott le, mi 2 ev varakozas utan kaptuk meg canadai befogadasunkat.
Allitom minden csaladnak kulon konyvnyi elmenye kuzdelme es keserusegben, csalodottsagban volt resze ez alatt az ido alatt, nem igen akad olyan, aki nem szivesen hagyta volna ki ezt a lager eletet az eletebol.
Ami nagy elonyunk volt, hogy mikor leszallt a gep canadaba velunk ott a repteren megkaptuk a landed papirt es elkezdhettuk a canadai eletunket.
Azert az sem ment zokkeno mentesen , egyik amulatbol a masikba estunk, kinlodtunk sokat es kezdtuk a kuzdelmes eletunket, a legaljarol nem igen akadt aki ne mosogatot volna ha maskep nem masodallasba, mert ket vacak fizetes mar felert egy normalisabbal.
Munkara nem mondtunk nemet, /elso munkam csirkefogo allas/volt hogy bizony megfordult a fejunkbe jo vasart csinaltunk?
250 magyar csalad jott kb akkor ki, abbol volt aki bekattant 2 gyilkossag, volt, tobben lettek alkoholistak es drug fuggok, tobb mint 15 ember meghalt ongyilkossag, rak es egyeb betegseg, baleset. A valasok szamat megbecsulni se tudom, de nagyon sok.
Sikeres ember aki igazan "sokra vitte" kb 5-10 ember. A fele kb dolgozik kifizette a hazat vagy meg mindig fizeti es minden evben valoban haza tud menni, a maradek az dolgozik berlakasban el felkezen megtudja szamolni hanyszor tudott haza menni a 26 ev alatt.

Az elso 5 ev nagyon nehez , mindenki megkinlodik ,mire megtalalja a szamara megfelelo lehetosegeket, mire beleszokik az itteni eletvitelbe, kezdi ertekelni es erezni milyen jol dontott ano.
 

jszerena

Új tag
Sokan el vannak tájolva!!

.Ha Mo-on nem tudsz megélni,Kanadában sem fogsz.Ha kocsihitel,lakáshitel,autóhitel,meg az egész életed hitel,akkor mit panaszkodsz hogy nem jössz ki a "kiemelkedő"fizetésből??Gondolkoztál volna akkor,mikor mindent azonnal akartál!

Kanadában is detto ez a felállás,csak földrajzilag máshol vagy.

Ha itt-Kanadában-veszel fel hiteleket(amit persze rögtön nem adnak,kell credit history),akkor itt is belekerülsz az adóság csapdába,és a mókuskerék örökké tartani fog:marad a kis "cigi,kv,bérfaház,"hármas,illetve a spórolás -a két évente- repülőjegyre...hogy otthon tudd játszani a született Kanadait!(pár napja egy Kecskeméti pénzváltó előtt Kolompár ... nevű úrhölgy törte a magyart,mikor lobogtatta friss Kanadai útlevelét,és 20 Can dollárt,amit váltott..:))

Irtam már,hogy a Kanadai diákok el vannak képedve Európától,mert itt sokkal "jobb minden"..mondják ők.

Az ideális persze az lenne,ha Kanadai útlevéllel(az amerikai Secret Service is azzal utazik,mert nincs ellenségkép,és vizum szinte sehová sem kell),Svájci fizetés,és Dél-Afrikai(Garden route,Vinyard)lakóhelyen élnének az emberek,mindig +20 fok felett..

De mit ér a Kanadai Útlevél,ha folymatos családi vitákban élsz(a pénz miatt állandó veszekedések,Pszihésen rámész,kapod a rákot.),Part time-ban mosod a szart az Indiai által üzemeltetett Mekiben,aki rendre beléd törli a lábát....mikor a fogorvosnál kifizeted az Ipolytarnóci házad árát egy hét alatt....na ez után gondolkozol el rajta,milyen értékű volt az itthoni életed!!!!

Egy kivétel van,mikor az életed a tét!
Melittáék a Kádár- aerában menekültek,ezért vállalták a tábort,a sok éves megaláztatást,a nélkülözést!Az élet védelmében nincs más lehetőség,menni kell...!

De itt mindenki a Piz miatt akar "menekülni",azt meg itthon is meg lehet keresni,ha nem derogál a munka!!!!!

Kedves Anthony71,

Arra kiváncsi lennék, hogy te vajon milyen okból írogatsz ebbe a fórumba, valamiféle szórakozást jelent számodra, hogy ismeretlen embereket ítélsz meg és hülyézel le??? Értem Te nagyon okos vagy, mindent tudsz az itteni és a kinti életről, és jogod van bárkit lehülyézni aki el szeretne menni innen. Se nekem sem a férjemnek nem derogál a munka, 19 éves korom óta dolgozom, munka mellett végeztem el a főiskolát. Nekem abból lett elegem, hogy 15 évnyi munka után sincs semmink, nem értünk el semmit, mert ebben a tetves országban csak az tud megélni aki lop, csal vagy hazudik, de becsületes munkából nem. Mindig alkalmazottként dolgoztunk, bejelentett fizetéssel, nem tudtunk csalni se az adóval se a járulékokkal, befizettünk mindig mindent. Igen lakáshitelt vettünk fel , mert nem volt más lehetőségünk lakáshoz jutni, a szüleink nem toltak alánk semmit, mindenért mi küzdöttünk meg, kemény munkával. Te gondolom hasonló problémékkal soha nem szembesültél, legalábbis amiket írtál abból ez látszik. Miért gondolod, hogy jogod van ítélkezni??? Amit szeretnék vagy amit várok Kanadától, az a becsületes munkáért becsületes fizetés. Nem dollármilliókra vágyunk, hanem nyugodt életet szeretnénk, ahol nem kell azon aggódnom nap mint nap, hogy vajon meddig lesz munkánk, mikor csődöl be a cég ahol dolgozunk, meddig lesz tető a fejünk felett, miből fogom a gyerekeimet tanítattni, vagy ha megérem a nyugdíjat, miből fogok megélni, mert nyugdíj nem lesz...
Gondolom Te azok közé tartozol, akik szerint a havi 47 ezer forintból is meg lehet élni, és csak azok nem tudnak itt boldogulni akik "nem szeretnek" dolgozni, de szerintem te élsz álomvilágban. És ismét eljutottam az eredeti kérdésemhez, hogyha Te olyan ügyes, okos vagy és szerinted itt is faszán meg lehet élni ha valaki dolgozik, akkor mit keresel ebben a fórumban???
 

sani07

Kitiltott (BANned)
Kedves Anthony71,

Arra kiváncsi lennék, hogy te vajon milyen okból írogatsz ebbe a fórumba, valamiféle szórakozást jelent számodra, hogy ismeretlen embereket ítélsz meg és hülyézel le??? Értem Te nagyon okos vagy, mindent tudsz az itteni és a kinti életről, és jogod van bárkit lehülyézni aki el szeretne menni innen. Se nekem sem a férjemnek nem derogál a munka, 19 éves korom óta dolgozom, munka mellett végeztem el a főiskolát. Nekem abból lett elegem, hogy 15 évnyi munka után sincs semmink, nem értünk el semmit, mert ebben a tetves országban csak az tud megélni aki lop, csal vagy hazudik, de becsületes munkából nem. Mindig alkalmazottként dolgoztunk, bejelentett fizetéssel, nem tudtunk csalni se az adóval se a járulékokkal, befizettünk mindig mindent. Igen lakáshitelt vettünk fel , mert nem volt más lehetőségünk lakáshoz jutni, a szüleink nem toltak alánk semmit, mindenért mi küzdöttünk meg, kemény munkával. Te gondolom hasonló problémékkal soha nem szembesültél, legalábbis amiket írtál abból ez látszik. Miért gondolod, hogy jogod van ítélkezni??? Amit szeretnék vagy amit várok Kanadától, az a becsületes munkáért becsületes fizetés. Nem dollármilliókra vágyunk, hanem nyugodt életet szeretnénk, ahol nem kell azon aggódnom nap mint nap, hogy vajon meddig lesz munkánk, mikor csődöl be a cég ahol dolgozunk, meddig lesz tető a fejünk felett, miből fogom a gyerekeimet tanítattni, vagy ha megérem a nyugdíjat, miből fogok megélni, mert nyugdíj nem lesz...
Gondolom Te azok közé tartozol, akik szerint a havi 47 ezer forintból is meg lehet élni, és csak azok nem tudnak itt boldogulni akik "nem szeretnek" dolgozni, de szerintem te élsz álomvilágban. És ismét eljutottam az eredeti kérdésemhez, hogyha Te olyan ügyes, okos vagy és szerinted itt is faszán meg lehet élni ha valaki dolgozik, akkor mit keresel ebben a fórumban???

Tenyleg nem akarlak megserteni, de ha 15 ev munka utan semmitek sincs es nem ertetek el semmit, akkor nem az orszaggal van a baj.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Probaljuk sokan leirni a sajat tapasztalatot, ami nem szent iras,hisz mindenkinek mas a sorsa mas lehetosege vegzettsege es szerencseje van.
Anthony71 is mast tapasztalt mint amit elkepzelt otthonrol, es ha nem is irta le de valamiert csak nem nyerte el tetszeset Canada.

99.9% egybol allami ,vagy jol fizeto alkalmazotti kezdes nem letezik, meg ha oly becsultes is valaki, az itt elok is elmondhatjak nem konnyu a tobb fordulos interjukon atmenni,az itteni munkatapasztalatokkal.
Itt nem "bun" a hitel es termeszetes,hogy mindenki hitelre vesz hazat autot stb. Amit nagyon meg kell nezni a % mert itt nagyon nagy a szoras.
Az elso haz az elso auto nem feltetlen kell a millios vagy felmillios kategoriaba lenni,aki okosan gondolkozik arban kicsivel tobbet vallal be mint ha berelne lakast.
Munkahelyre itt sincs garancia, penteken mosolyogva koszonik meg a munkad ,hogy hetfon mar nem kell jonni.

A legelso a buktato a telefon, ha valaki a legdragabb telefont veszi ami a "top" es nem olvassa el a szerzodest rendesen hat nagy meglepetes erheti a kovetkezo honapokban mikor meglatja a szamlat.

Sok uj beleesik abba a hibaba +extrakkal +$100 telefon szamlaba ,hat vegul ki lehet fizetni ,de aki itt el az mar tudja ilyen koltseget csak akkor szabad bevallalni ha a telefon a munkahoz nelkulozhetetlen es a ceg hozzajarul maskulonben ugy jo szamolni hogy az evi $1200 + koltseg ,es legtobbszor keteves szerzodes van ami vegul +$2400 .-
Ez mar osszeg akar egy mukodo hasznalt auto ara is lehet.


Alom munkahely ,es tervek csak akkor realizalodhatnak ,ha a legelso lepes a legalis munkavallalas meg van.

Uj haza, bevandorlas nem 15 evre szol, hanem az ember veglegesen donti el,hisz nem lehet allandoan ujrakezdeni hol egyik hol masik continensen.
Egy haz vasarlas 25 eves term.
15 ev meg a gazdasagi eletbe is bele esik egy egy pausa idoszak egy egy munkanelkuliseg remelhetoleg rovidtavra.


 

jszerena

Új tag
Tenyleg nem akarlak megserteni, de ha 15 ev munka utan semmitek sincs es nem ertetek el semmit, akkor nem az orszaggal van a baj.

Lehet, hogy nem akartál megsérteni de sikerült... Nem azért nincs semmink, mert 15 évig rosszul csináltunk valamit. Lehet te még nem jöttél rá, de ha egyszer utánaszámolnál mi maradna neked akkor ha mindent kifizetnél amit "kell", lehet nagyon csodálkoznál. Csak kicsiny hazánkban a magyar ember már hozzászokott ahhoz, hogy ott csal és hazudik ahol tud, ez már teljesen természetessé vált, észre sem vesszük hiszen mindenki ezt csinálja, hogy valahogy meg tudjon élni. Ki ügyesebb ki kevésbé. Mi nem voltunk elég ügyesek :(
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Melitta,Kanada egy csodálatos ország.Egy turista nem is kivánhat szebbet.Élni,teljesen más!!!

Csakhogy felét keresném mint itthon,és kb 4-5 éves tanulás várna rám,hogy egyáltalán a nulláról kezdjem.Nem,nem az elején a nulla,hanem az évek után.Aztán mehet a" zero to hero"...ha egy szakadt gatyában ülnék a Margithid alatt,nem lenne kérdés,de 40-után nincs kedvem mindent újra kezdeni.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Anthony igazan nagyra ertekelnem,ha elmondanad mi az ami nagyon nehez egy ma kijovonek, legalabbis ahogy te latod.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
jo.....szerintem az iskola azaz aki diplomaval jon, annak nagy csalodas, mert itt nem fogadjak el.Pilotanak es orvosnak lehet jonni az armyhoz,de ahoz nem mindenkinek van kedve.
Sok esetben kezdi ha nem is "mosogatassal" de sokkal kisebb beosztasban, mint amit otthon mar elert.
Sokan az elso idoszakban bedobjak a torolkozot ,mert arra gondoltak, hogy az o szakmajaban itt keresnek $6-7000 , es neki toredeket ajanlottak.

Sok csalodas es nagy kitartas kell , mert minden nem mindenesetben megy ugy mint a karikacsapas, foleg az elso idoben.
Nagyon nagy segitseg az internet mindent meg lehet talalni , ehhez meg le kell covekelni a szekre es vegig menni mindenen, menet kozben ami kerdes van arra remek ez a forum.

Sajna en priviben sem tudok tobbet irni , tobb infot adni mert minden uj megjeleno lehetoseg azonnal a kormanyosok es a tobbiek, a kintelok teszik fel.Halas koszonet nekik.!
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
majdnem hogy soha nem ertek veled egyet kedves Melitta de most igen :grin: a helyzet az hogy Tonyt be sem tudom azonositani hogy most hol is van mert egyszer azt irja hogy itt kanadaba aztan meg azt hogy itthon magyarba. szal valoszinu hogy o hipervandor :D . hat bizony nem mindenkinek van millios fizetese mint neked Tony. uuuuu hogy talaltam ki? ugy hogy en most keresek 600at hogy fos munkam van te pedig azt mondod itt csak a felet kapnad. nem te irtad veletlenul azt a masfel ev utan hazakullogok mert szar itt cikket ? :) en par honap utan azt mondom sokkal jobban elek itt es tobb mindent tudok elerni mint otthon. mindenki a nullarol kezdi de gondolom ezt az idejonni vagyok jol tudjak. lehettel te otthon reszecskegyorsitogepszerelomernok, itt max csavarhuzo adogato lehetsz a kezdetekben. tudod az itt kezdes olyan mikor megszuletsz. ujra kell tanulnod mindent aztan evek mulva bizony haladsz felfele. de a legfontosabb hogy legyen terved es ne ragadj le annal aminel kezded mert sok ember ahogy itt tapasztalom (es nem csak magyar) megelegszik ezzel a picivel is ami az otthonihoz kepest rohadt sok. tehat amit irtal Tony az bizony nem fedi a valosagot es a kispenzu embereket eleg csunyan lenezed. igazad van maradj otthon konnyebben elvegyulsz a felsoreteg kozott mivel magyarorszagon mar kozep az nincs :)
 

jszerena

Új tag
jo.....szerintem az iskola azaz aki diplomaval jon, annak nagy csalodas, mert itt nem fogadjak el.Pilotanak es orvosnak lehet jonni az armyhoz,de ahoz nem mindenkinek van kedve.
Sok esetben kezdi ha nem is "mosogatassal" de sokkal kisebb beosztasban, mint amit otthon mar elert.
Sokan az elso idoszakban bedobjak a torolkozot ,mert arra gondoltak, hogy az o szakmajaban itt keresnek $6-7000 , es neki toredeket ajanlottak.

Sok csalodas es nagy kitartas kell , mert minden nem mindenesetben megy ugy mint a karikacsapas, foleg az elso idoben.
Nagyon nagy segitseg az internet mindent meg lehet talalni , ehhez meg le kell covekelni a szekre es vegig menni mindenen, menet kozben ami kerdes van arra remek ez a forum.

Sajna en priviben sem tudok tobbet irni , tobb infot adni mert minden uj megjeleno lehetoseg azonnal a kormanyosok es a tobbiek, a kintelok teszik fel.Halas koszonet nekik.!

Kedves Melitta,

Egyetértek, és azt hiszem már értem Anthony ellenséges megnyilvánulását is, mert alapvetően rosszul fogalmaztam az első hozzászólásomban. Nagyon is tisztában vagyok vele, hogy az itteni diplománk semmit sem ér kint, és hogy kezdetben nem fogunk tudni elhelyezkedni a szakmánkban. Azzal is tisztában vagyok, hogy mindent teljesen előlről kell kezdenünk, az egész életünket, ezt mind tudjuk és ennek tudatában döntöttünk mégis úgy, hogy el szeretnénk hagyni ezt az országot és Kanadában keresünk megélhetést és talán jobb jövőt. De ahogy látom, itt is a legális út a legnehezebb. Számomra a legfőbb kérdés, hogy hogyan találhatunk munkát kint, mik a szempontjai a kanadai munkáltatónak, mi alapján dönti el hogy kit alkalmaz és miért éri meg nekik külföldit felvenni ha sokkal egyszerűbb a helyieket alkalmazni? Például a férjem az építőiparban szeretne elhelyezkedni, segédmunkásként (itthon 15 év informatikai, szoftverfejlesztői gyakorlata van), hogyan tud megpályázni egy szakmunkás állást ? Megírja az önéletrajzát hitelesen, és beleírja hogy bár ezt csináltam eddig, de szeretnék új életet kezdeni kanadában ezért mostantól asztalos segédmunkás szeretnék lenni, amit még ugyan sohasem csináltam, de nagyon ügyes vagyok és tuti meg tudom csinálni??!
Mivel mindannyian tudjuk hogy a jelenlegi változások miatt offered job-ra van szükség ahhoz is, hogy egyáltalán beengedjenek kanadába, a gyakorlati megvalósítás az ami nagyon érdekelne, és ehhez lenne szükségem kint élő, vagy szintén külföldre készülőktől tanácsra, ötletekre. Mit hogyan csináljunk, vagy ne csináljunk, hol kezdjük a keresést, bármilyen hasznos tanácsot szívesen vennénk.
Nagyon köszönöm
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Például a férjem az építőiparban szeretne elhelyezkedni, segédmunkásként (itthon 15 év informatikai, szoftverfejlesztői gyakorlata van), hogyan tud megpályázni egy szakmunkás állást ?​


Eg es fold segedmunka,a szakmunka az epito iparba es az informatika ,szoftverfejlotorol mar nem is beszelve.

epito iparban licence kell vilanyszerolo , viz , gaz stb el kell itt vegezni egy sulit kb 1 eves. Minden munkagepre vizsga kell.
A legtobb unionos allas amibe bekerulni nem konnyu.
Sok epitkezesen alvallalkozokent dolgoznak egy egy szakteruletu cegek.
Epito iparban soha nem dolgoztam , csak a barati korbol amit hallottam azt tudom leirni.
Seged munkaskent en itt Torontoban nem hallottam,hogy valaki be tudot volna jonni.
A magas munkanelkulisegrol mar nem is beszelve.
Informatikus szoftver fejleszto - azert en ezt a vonalat jobbnak latom,mert a munkai eleve referenciat adnak.
Munkat talalni sehol nem konnyu a mai vilagba.






 
Oldal tetejére