Bevándorlás Kanadába II /2012/

kaiser g

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Lenne par kerdesem a Kanadai munkavallalasrol. Viszonylag normalis helyzetbol indulnek Neki a dolognak. Az alapok: csak akkor megyek, ha megkapom a kinti allast, beszelem normalisan az angolt, a szakmamban (IT) tapasztalattal rendelkezve egesz jol is fizetnek. Kint tartozkodashoz szukseges engelyek tudtommal itthonrol intezhetoek. Az erdekelne, hogy ehhez mi szukseges (papirok), illetve ha ez megvan, akkor kint mi kell egy bankszamla nyitasahoz.

A cel Montreal, nem hiszem, hogy nagyon hosszu tavra, de par evre. Ezzel kapcsolatban nehany kerdes:
-http://www.paycheckcity.com/canada/coeatonca/caCalculator.aspx ez a kalkulator mennyire megbizhato? Ez alapjan azert az adok ott sem alacsonyak, 40% korul vannak ertelmes fizu (mondjuk 75e/ev) eseten.
-Lakast talalni mennyire nehez (mondjuk ket emberre, valami ertelmes ket szobas), milyen arban van havonta?
-Mennyibol lehet kb. megelni a lakhatason felul? Kaja, tomegkozlekedes, stb.
-Azt hallottam, hogy az autozas eleg draga a biztositas okan, ez mennyire igaz? Jogsit elismerik, vagy valamilyen modon szerezni kell kint is?

Elore is koszonom a segitseget!
Udv!Csak roviden valaszolok,mert itt a vilag legrosszabb netje van.AZ ADO 40%,LAKAS $1000,MEGELHETES PISZOK DRAGA,jogsit nem fogadjak el.Ja montrealban csak francia nyelv.
 

montoya

Új tag
Udv!Csak roviden valaszolok,mert itt a vilag legrosszabb netje van.AZ ADO 40%,LAKAS $1000,MEGELHETES PISZOK DRAGA,jogsit nem fogadjak el.Ja montrealban csak francia nyelv.

Koszi szepen! Az 1000$ mekkora lakas? Eleg olcsonak hangzik. A "piszok draga" megelhetest valaki kifejti bovebben? A francia nyelv nem gaz, cegen belul jo az angol, es amugy is kifele van munka. (Kanada tobbi resze, USA)
 

m3x

Állandó Tag
Állandó Tag
@bantuedu ha a pénz motiválna nem Kanadába mennék. nem érted, amit mondani akarok. a svájciak tele vannak pénzzel, mégis azt mondják, Kanada sokkal jobb. miért? mert hiába van pénz, az emberek mások. itt meg aztán annyira durva szintet üt már meg az egymáson taposás (fillérekért, vagy ok nélkül), hogy én nem szeretnék itt élni. olyanokról nem is beszélve, hogy ha kórházba kerülsz, vagy segítségre van szükséged, gyakorlatilag a véletlenre vagy bízva. a hivatalok mind sz@rok és csak lopnak meg hazudoznak. itt már a gyerekek élete se számít. a világon semmi nem szent. elmennék én felmosni is, és bőven elég nekem, ha minden szükséges dolog megvan. itt arra sincs esély. nem képzelem sehogy, hogy mennyit fogok keresni. azt képzelem, hogy nem egy olyan undorító helyen leszek, mint ez... inkább lennék csöves máshol, mint hogy itt jól éljek! remélem ezzel mindent elmondtam, de tudnám 2 napig sorolni csak ami az én családommal történt itt meg. értem amit írsz, illetve egy részét nem, de értem, hogy nem csak úgy kisétálok, aztán "majd lesz valami". azért a sok sok sok, szerintem nekem és neked is egész mást jelent, úgyhogy egy nagyjából számot, ha írnál az nagyon jó lenne. megpróbálom a rokonokat elérni és beszélni az ismerősökkel. aért persze ehhez itt Svájcot se lehet hasonlítani. nagyon boldogan mennék oda is, de Kanadáról hallom a legszebbeket. ha már szedem a sátorfát, miért ne a jobbat célozzam meg? :) köszi a hozzászólást! esetleg, ha valaki ismert Toronto-ban Nagy Dávidot és családját, vagy tudj, hogy kereshetném fel őket, annak nagyon hálás lennék! megvan a postacímük (azt hiszem) de ide nem nagyon szeretném kiírni.
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Születtél volna Afrikába,vagy az Arabok közé..vagy hogy ne menjünk messze:Romániába-Szerbiába-Bulgáriába a hegyekbe...reggelente kiterelhetnéd a kecskét,a rossz fogadat a tehervagon húzná ki..folytassam?Akkor tudnád értékelni a Magyarországi létet...méghogy "taposás,szar hivatalok,lopás,hazudás,a gyerek élete nem számit"..pfff
Sokan nem tudják,hogy óriási különbség van a "van-nincs"és az "ilyen-olyan"között.
 

m3x

Állandó Tag
Állandó Tag
Születtél volna Afrikába,vagy az Arabok közé..vagy hogy ne menjünk messze:Romániába-Szerbiába-Bulgáriába a hegyekbe...reggelente kiterelhetnéd a kecskét,a rossz fogadat a tehervagon húzná ki..folytassam?Akkor tudnád értékelni a Magyarországi létet...méghogy "taposás,szar hivatalok,lopás,hazudás,a gyerek élete nem számit"..pfffSokan nem tudják,hogy óriási különbség van a "van-nincs"és az "ilyen-olyan"között.
de legfőképp neked nincs halvány fogalmad se róla, hogy itt velünk mi történt... és hogy mi történik itt mindenkivel. ez nem "magyar ország". itt semmi nem magyar. a kezed törötten hagyják, a kórházban ha tömöd az orvost akkor is leszarnak. de hagyjuk ezt, NAPOKIG LEHETNE SOROLNI! nálunk védett fogyasztóként is rázárták a gyerekre a fűtést télidőben! az önkormányzat azt mondta NINCS CSALÁDSEGÍTŐ és NEM OSZTOGATJÁK A PÉNZT! ez volt a válasz, amikor a nagymamám haldoklott és nem tudtuk befizetni a gázt! a rühes orvost fizettük és a mamám csak rosszabbul lett. bevágták egy ágyba fuldoklott hetekig és SEMMIT NEM TETTEK VELE! a szomszéd ágyon fekvő ment ki leb@szni a nővéreket, mert a mamám hiába kiabált (ahogy tudott) le se sz@rták! nézték a k.va barátokköztöt a tvben! AZ ÁLLAM KIUTAL MINDEN ÉVBEN EGY KERETET A CSALÁDSEGÍTÉSRE DE AZ ÖNKORMÁNYZATI RIBANC LESZ@RTA HOGY A GYEREK MEGFAGY! a bank khr-re tett minket 180 Ft-os frank árfolyamon MERT A HÜLYE P.CSA ROSSZ SZÁMLÁRA HELYEZTE EL A BETÉTET, MIKOR ANYÁM BEFIZETTE! és hiába írsz bárkinek bármit. hiába mész és csinálod amit mondanak a hivatalok! azért mondják, hogy szépen menjen az idő és bukd be a házad! és nincs PSZAF meg senki sincs! semmi jogod, nincs orvos és minden külföldi! te csak fizetsz és senkit nem érdekel ha megdöglesz! a törvények azért lettek kialakítva, hogy bármikor bármilyen külföldi cég TÁRGYALÁS NÉLKÜL elvehesse a vagyonodat egy bírói végzéssel és téged MEG SE KÉRDEZNEK IGAZ E A VÁD! a házunk 30-32 milliót ér az adókalkulátor szerint, 18 a bank szerint... 11 millió hitelért 20-at követelnek. pedig mi mindent megpróbáltunk. hiába beszéltünk, nem vettek le a KHR-ről hogy kiváltsuk. senki nem tesz semmit. régen tavaink és földjeink voltak, azt anno vették el, ma ezt is elveszik. mindent amiért a családunk életeken át megdolgozott és mikor megdöglesz tudod mit kap a családod? számlát b@szdmeg! képesek a gyászoló gyereked arcába b@szni, hogy nem fértél be a krematóriumba, mert annyi a halott és tárolni kellett a rohadt tested! élj csak itt! a családoddal együtt! de nekem te ne magyarázd el, hogy mi a rossz, mert semmi fogalmad nincs rólam! kössz
 

m3x

Állandó Tag
Állandó Tag
az egyháziak kijönnek lejmolni kisgyerekkel (milyen undorító) mert a nagyszüleim mindig adtak nekik pénzt. szerinted mióta halottak változott valami? a lósz@rt! AZT SE TARTJÁK SZÁMON, A TEMPLOMBAN, HOGY ÉLSZ E MÉG! a templomban! és tudod mit érzel, amikor az egész rohadt szemétség közben szétmennek a csövek a falban és jég úszik a kádban és ezek becsengetnek hogy hol a nagyanyád vazzeg, mert adjon pénzt? AZT ÉRZED AMIT ÉN! AZT, HOGY ITT VALAMI ISZONYATOSAN EL LETT B@SZVA! ez az ország már nem magyar! csicska vagy és azért csicskáztatnak, hogy kifizesd, hogy csicska lehess! ez nem túlzás! és a legalja az... a világ legalja az, amikor a gyerekedre szánt pénzt lopja egy rohadt szemét hályas féreg ribanc és a törvény által előírt kihelyezést nem teszi meg! és nem számít, hogy a 3 éves gyerek belehal e! semmi nem számít, pedig nem tőle kéred! az állam pénzéből szeretnél segítséget kérni, mert az anyád temetése esetleg totál kicsinált anyagilag és mentálisan! itt ez van! ez is lesz!
 

m3x

Állandó Tag
Állandó Tag
az anyám nyugdíja az egy bevételünk,mivel 20 rongy lenne az, hogy bejárok. munkát keresni se tudok bemenni. semmit. és a bank levon egy összeget PEDIG ÁLLAMILAG GARANCIÁS ÁTHIDALÓHITELÜNK VOLT, + a gázművek, aki kb 5 ízben szegte meg a törvényeket és zárta rá a gyerekre a gázt jogtalanul, most nem hogy nem hajlandó beismerni, hanem szó sincsen róla, hogy hibáztak! 120 ezer hátralékunk volt és 400 ezret vonnak még pluszba a nyugdíjából anyámnak! tudod mi marad? 1 bevásárlás és vége! a törvény közbe pedig az, hogy ha védett fogyasztó vagy, AZONNAL KI KELL JÖJJENEK és előfizető mérőt KÖTELESEK felszerelni. és jelenteniük kell az ELMŰ felé, hogy védett vagy! az ELMŰ, 5 kilót követel rajtunk, pedig a törvények szerint a többlet befizetések összegét erre kellett volna fordítsák! BE SE CSENGETTEK! egyszerűen azt is kikapcsolták! össze vissza rohangáltunk, megtettünk mindent, amit mondtak. SEMMI ÉRTELME NEMVOLT, CSAK MENT EL A PÉNZ ARRA IS! a hivatalok le se sz@rnak! ha nemjársz utána neten, halvány fogalmad sincs mik a lehetőségek, mi a jog, mire lennének kötelesek! itt csak egy bevételi forrás az ember. és a sok majom egymáson tapos, ahelyett,hogy összetartana! az én rokonaim KÜLFÖLDRŐL HAZAJÁRNAK TÜNTETNI MERT MAGYAROK! az itt élők csak eltűrik az egész szemétséget és fizetik a 150 adót a semmiből. miért nem fizetik meg az orvost vagy a tanárt? miért? autópályára van pénz, a kórházból kivágnak, mert kevés az ágy! és nem ellátás van! idióták vannak tudás nélkül. amikor eltört a kezem, éjjelig vártunk a kórházban és mikor odaértünk az ablakhoz nem hittem el! az ügyeletes kórházban egy 180 éves nő ült a felvételnél és nem túlzok, egyenként keresgélte arohadt billentyűket a klaviatúrán és kb 10 mp telt el egy egy leütés közben! és amentős SORBA ÁLLT ÓRÁKIG EGY EMBERREL AKINEK A FEJÉBŐL KB 1 LITER VÉR VOLT A RUHÁJÁRA KICSUROGVA!miért van ez így ott ahol semmi oka nincs, hogy ilyen legyen a helyzet? mert egyszerűen SEMMIT NEM FOGLALKOZNAK SENKIVEL! SŐT, SZÁNDÉKOSAN ZÁRJÁK BE AZ INTÉZMÉNYEKET ÉS NEM FIZETIK MEG AZ ORVOST! nem viccből, vagy véletlenül. ez az állam SZÁNDÉKOSAN FÉREG A SAJÁT LAKOSSÁGÁVAL! inkább dögöljek meg bárhol máshol, de ne a saját hazámban kelljen ezt megélnem! remélem elégedett vagy, pont a te nagy okosságaidra volt ma még szükségem! semmi másra...
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
MIbol gondolod,hogy itt az idegen kizsakmanyok kozott jobb lehetoeseged lesz?
Ha ennyire rossz a mai vezetes ezt csak otthoniak tudjak szavazassal eldonteni a kovetkezo valasztason.
Nem vigasz tudom de itt is szinte naponta talalnak ki valamit amin huzni lehet, a gazdasag mindenhol nehezsegekkel kuzd.
Ennyi serelmed van akkor az otthoni mediakhoz kellenne fordulnod, mi nem tudunk segiteni sem Elmu ugyben sem orvos ugyben.

A canadahun nem foglalkozik otthoni belpolitikai problemakkal.
 

m3x

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia. Nem hiszem, hogy fog itt nálunk bárki változtatni bármin.Alapvető gondok vannak és nincs jó választási lehetőség.A gondjainkat azért írtam le, mert valaki belém kötött, hogy miért nem rohadok valami még rosszabb helyen, akkor majd megtudnám mi van.Senkitől nem kértem semmit ez ügyben, csak vázoltam a valóságot.Én csak azt próbáltam megtudni, hogy lehet kijutni, vagy valakit ott kint megtalálni. Ezzel kapcsolatban egy link, meg egy hozzászólás érkezett, nem értem, miért szól le bárki, akinek fogalma sincs a valósággal kapcsolatban. És miért lenne jobb? Mert egy idegentől egész más a rossz. Kb olyan ez mint ha valakit az utcán vernek, vagy otthon verik. Hatalmas a különbség
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tobb topic a bevandorlasrol szol. Kerlek olvass vissza sok infot talalsz, hogy szamodra melyik ami jo az te tudod eldonteni.
 
  • Tetszik
Reagált: m3x

Zsolt08

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi!

Sajnos itt is varakozas van az ER-on tobboras is lehet mire sorra kerulsz az ellatas ingyenes az igaz de ha fel irnak vmilyen gyogyszert az rohadt sok tud lenni folleg ha nincs biztositasod.Ne hidd,hogy itt nem raknak ki a korhazbol ha kicsit is jobban vagy ugy itelik meg hogy te haza tudsz menni.A felesegemet torott terdel! kuldtek haza miutan megvizsgaltak semmi gipsz vegyen mankot meg egy terd rogzitot es szevasz majd gyere kontrollra es kesz.Szegeny ki volt idegileg mert egy lovoldozesnel volt ott (Eaton Centre)es elesett.Es ez volt a nagy vizsgalat.

Penzrol annyit min.talan 5 milla nem art ha van nalad atvaltva $.meg ugy is ha sikerul rokonhoz ismeroshoz kerulni,nyelvet meg tanulni mert szamit a pontrendszernel!


Udv
 
  • Tetszik
Reagált: m3x

m3x

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Köszi! Na kezdem nagyjából sejteni, mibe is vágok bele :) 5 millió elég húzós, tehát perelnünk kell vagy építenem a telekre... Elég durva, ami a feleségeddel történt. Ahová én tartozom kórház, rendes hullagyár. (Van ilyen gúnynevű öregek otthona is, ahol nem üzlet a tulajnak, ha sokáig húzza a lakó..) Itt nincs ellátás. Csak valami olyasmi. Persze a pénzt mindegyik elteszi.. Amikor a mamám bekerült, mi vittük be, mert a mentő nem volt hajlandó kijönni. Keresztanyám a kórház pénzügyi osztályvezetője, amit tudott elintézett és mégis teljesen biztos vagyok benne, hogy ma is velünk lenne, ha nem visszük be. Igazából évekkel azelőtt egy gyógyszert írtak fel egy kórházban neki, de nem azért, hogy mindig azt szedje. A fain háziorvos, meg nem írt fel mást. A gyógyszertől folyadék volt a tüdejébe és nem kapott levegőt. Az utolsó 5-10 évét abban a hitben élte le, hogy a szíve olyan rossz, azért ilyen nehezen kap levegőt. A háziorvos azt mondta,nem hív mentőt, mert ha nem haldoklik épp a nagymamám,akkor neki 6ezer forintot kell fizetnie. Ha összeadnánk, hogy mennyi pénzt vitt innen el a semmiért, meg azért, hogy ezt művelje, szerintem több százezer kijönne, de ha sose kapott volna semmit, akkor is, hogy lehet ilyen beszóláshoz bőr a pofáján egy embernek? A nagyapám évekig mondta az orvosnak, hogy neki érszűkülete van. (lila, hideg zsibbadó láb) és azt mondta ő megnézte és nincsen. Mire oda jutott, hogy megnézi egy érsebész, le is kellett amputálni. Mert az érsebész elment külföldre közben... Ez a háziorvosunk. Ez felel a helyi gyerekekért és mindenkiért. Hentesnek nem vennék fel. És itt esélyed nincs, hogy perelj. Tudom, nem erről van itt szó, de ezek miatt nem tudok itt élni. Ha van igazság, akkor a bíróság kimondja, hogy ez kemény uzsora, amit velünk műveltek. Ez esetben 25 millióért talán ki tudunk szállni a házból.. Akkor is elég nagy döntés, ha ki akarok menni. Azért elég durva dolog, mindent itt hagyni.
 

Zsolt08

Állandó Tag
Állandó Tag
Nah ja tudom milyen az ottani elet tapasztaltam en is.
A penz /fo ha mas is utazna ki ertendo.Nagyon meggondolando ha nem egyedul jon es a masik felnek is akarnia kell mert nagy bukta lehet belolle.
A birosaghoz sok sikert esturelmet az itelet kivarasahoz!

Udv
 
  • Tetszik
Reagált: m3x

m3x

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha minden igaz lehet gyorsított eljárást kérni. Ha nem, akkor nem szívesen várnám itt meg a dolog végét. Köszi az infót
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem meg ne Svájcot,hanem másik megyét válasszon.Ne Kanadát,mert a sorsa oda is elkiséri,s ott négyzetesen fognak jönni a gondok a nyelv,környezet,kultura.elkeseredés, stb miatt.
Sokaknak fejben kell változni,mert azt hiszik,ha földrajzilag új helyen vannak,a gondok/sérelmek/problémák egy csapásra megszünnek.Hát nem,a rossznál is van rosszabb!!

Sajnos általános gond,nem olvassák el az apróbetűs részt,felveszik a milliós hiteleket-mert rögtön kell az új lakás/autó/utazás stb,aztán sirnak-rinak ha romlik a forint,emelkednek a törlesztők!
Aztán a bankoknál feketelistára kerülnek,jönnek a falubéli uzsorások.Persze-tisztelet a kivételnek-a rögtön jött pénzből cigi/pia/játékgép,és megy a sirás,az uzsorás el,akarja töretni a lábukat.

Nem konkrét személyre vonatkozik irásom,csak nagy általánosságban jellemző Borsod,Szolnok,Hajdú-Bihar megyékre..

Viszaolvasva a klasszikus,mindig előjövő gyöngyszem :"nem beszélek angolul,de gyorsan tanulok,bármit elvállalok,rohadt ország,elegem van mert vernek minket a rendőrök,gárda,stb,mennyi az esélyem,pénzünk nincs csak tartozás,mennék Kanadába,SEGITSETEK!!!"
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
25millioert ha ki lehet szallni valamibol , akkor mar megoldodott az anyagi hatter barmire , akar otthon akar mashol./bar ez valoszinutlennek tunik de csodak azt mondjak vannak/

Mindenki magaval visszi eljen barhol a sajat personalitijet, egyeniseget, szerencsejet, akalmazkodasi keszseget, turesi koszobet stb......Altalanossagban aki anyanyalvi szinten sehogy nem tud boldogulni, nem talal semmilyen megoldast az eletere, annak meg nehezebb idegen kozegben kiismerni magat, a legkisebb lehetoseget is eszrevenni azonnal es megragadni.

Penz nelkul talpra allni itt szinte lehetetlen.Meg penzzel is nehez , mert a tanulopenzt mindenki megfizeti.Annyi varatlan buktato van, hogy nem igen van olyan kint elo aki ne esett volna ebbe bele leglalabb egyszer, de van mint en is aki tobbszor is mellenyult.

Canada nem olcso orszag, kinek mikor esik le a tantusz,hogy a "jo kereset" -bol itt kell megelni. Itt kell lakas megoldas ami elevel $1000 a kezdo ar, + kocsi + bizotsitas + kaja tv telefon internet ...es maris nem eleg az egy fizetes.
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
ohhh jeeee megy a harc en meg lemaradok rola :D:D:D. nos mex en mentos voltam otthon tudom mi a helyzet. itt bar jobb a szolgaltatas kb olyan lassu mint otthon . en is aszittem eloszor hogy huuu meg haa meg kanada. loszart. van hogy beszelek telefonon es hopp volt signal nincs signal WTF. az emberek total masok. meg kell szokni oket . nagyon sokszor felidegelem magam mert a sotetseg merhetetlen egyes emberek fejeben. ja valaki koszonni se tud csak rogton loki te meg like most mi a fasz van elobb koszonj vagy valami. so sok sok dolog ami mas de nekem nagyon tetszik szepen haladok lassan elore. ja lakas. hat az meg mindig harc nekem :D . connection nelkul szinte lehetetlen condot kivenned amit komoly ceg tart fenn mert mindenhova credit kell hogy lecsekkoljak .marad a magan ami total junk. namost nekem is azt mondtak hogy nem kaphatok creditkartyat csak 3 honap utan , ohh fuck mondom megyek mashova na az azt mondta majd csak 6 honap utan. na szep itt creditcard nelkul megdoglesz :) . sikerult megismernem egy managert aki 1 het alatt elintezte a kartyat so az sem lehetetlen mint barmi mast elintezni itt csak ugye connection mint irtam. en 2 millaval jottem de van hol laknom tehat igy konnyu es en eleg gyorsan talaltam munkat. a lakas ja az 1000 1200 ,2 bedroom normalis kornyezetbe (viz futes benne ha olyat nezel) egyszobas downtownba mar 550ert korul mozog telefon 40 dollar internet kabel 100 kocsi bizti 100 korul kaja nem draga pia az kicsit huzos a ruha szinten nem draga. nem tom melitta mennyit keres de 1 fizu eleg hogy ne dogolj meg itt a masik keresetet meg el lehet rakni :D ha van gyerek mas a teszta. dayhome 700tol kezdodik daycare 800tol . nem olcso a gyerek itt :cool:tehat kalkulalj . ja kereset a minimum az olyan 1600 1700 de ez mcdonaldsos kereset meg tim horton meg stb stb. kb ennyi a tortenet . ikea itt is van szinten olcsoert ha butorrol beszelunk. ja benzin most 1,09 es edemes nem nagy truckal kezdeni mert azok sokat zabalnak. keress ismerost aki segitene es meghuzodhatsz ameg keresel munkat akko nem kell sok sok millio es vagj bele. ja egyebkent 5 milla nem eleg kezdesnek egyedul mert max motelszobat tudsz kivenni mivel mast nem tudsz papirok nelkul. hu jo hosszu lett :D
 
Oldal tetejére