Hírek Márki-Zay felajánlkozott Orbánnak: “miért ne használna engem?”

Nagyot fordult a világ Márki-Zay Péterrel a Fidesz április 3-i kétharmados győzelme óta. Miközben a választási kampányban még az a felirat volt az óriásplakátokon a miniszterelnök arca mellett, hogy “hazudik, ezért fél vitázni”, Márki-Zay Péter mára teljesen mást gondol.

A bukott miniszterelnök-jelölt a 24.hu-nak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy szerinte azért nem vitázott vele Orbán, mert “elég okos ő ahhoz, hogy tudja, kampányban, mi jön jól neki.”

Márki-Zay Péter ezen túl arról is beszél, hogy sajnálja, amiért nem gratulált a választás estéjén a miniszterelnöknek, akinek

nagyra becsüli a politikai teljesítményét, és szívesen leülne vele beszélgetni.

Márki-Zay egyúttal fel is ajánlkozott a miniszterelnöknek, mint fogalmazott

“hagyományos választási úton leválthatatlan. Akkor viszont miért ne törődhetne végre az ország érdekével? És miért ne használna ebben engem is?”

Hogy pontosan mire gondolt az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje, és hogyan segítené Orbán Viktort vagy a Fideszt, az rejtély, de talán már épp elég segítséget nyújtott nekik a választási kampányban.

Jabronka Richárd
1649432778709.png
 

Csatolások

  • 1649432656046.png
    1649432656046.png
    407.6 KB · Olvasás: 6,226
Ez nagyon jó következménye egy hosszú hatalomnak hisz ezért tudják ezeket az intézkedéseket végrehajtani.
Lehet hogy hasonlít a Rákosi és bandái uralkodásának a gyakorlatára de, ha ez válik be idehaza akkor miért is ne?
Orosz függőség?? Mások is függnek tőlük csak ők más utakat keresnek (emelik az üzemanyagok árát)
Nevetséges a 25 év alattiak kedvezménye??? Ezt mond azoknak akik több tízezer forinttal visznek haza többet!! Családok akik boldogok mert a gyermekük biztosabb lábon áll anyagilag. (ezért is szavaztak a kormányra)
Rezsicsökkentés jól hangzik és ennyi (tetszettek volna forradalmat csinálni a lehetőség minden kormány előtt ott volt)
Bécs és Lázár...nem érdekel egyik sem.
M1 propagandát fújom???? Nem. Hisz nem is nézem!
Nézd a bérgyilkosnak is vannak érvei amivel a tettét megmagyarázza:
"Nekem semmi bajom veled, csak a pénzért csinálom!" - Hangzik az amerikai gengszter filmekben.

Tudjuk, hogy Orbán nem varázsló, a tettei nem csodák, a kriminálisták ismerik a maslikat amivel elejti az áldozatait.
 
Pénz, pénz, pénz.
Most olvastam ezt a cikket:
Budapesten csak a 17. kerületben tudott nyerni a Fidesz-KDNP az április 3-i választáson, konkrétan megint Dunai Mónika lett országgyűlési képviselő. Mindössze 381 szavazat különbséggel verte meg a jobbikos Szilágyi Györgyöt. "Köszönjük minden rákosmentinek azt a szavazatát, amivel a békét, a biztonságot és a fejlődést támogatta" - fogalmazott győzelmi beszédében Dunai Mónika.

Az utolsó igazi fideszes kerületről van szó, ennek minden, országosan is jól ismert velejárójával. A 2019-es önkormányzati választáson is taroltak: 14 egyéni körzetből 13-at abszolváltak, ami azt jelenti, hogy Horváth Tamás kormánypárti polgármester előterjesztései a 20 fős közgyűlésben 13 fideszes képviselő támogatására számíthatnak. Budapest legnagyobb kiterjedésű kerületéről van szó, de falusias jellegű, hiszen a kerületet alkotó 4 községet - Rákoscsaba, Rákoskeresztúr, Rákosliget és Rákoshegy - csak 1950-ben csatolták a fővároshoz.


Ebből következik a kerület régi problémája: járhatatlan és sáros földutak. Az elmúlt években azonban egymást érték az ünnepélyes átadók, csak úgy dőlt a közpénz a fideszes kerületre, amiből több kilométernyi utat aszfaltoztak le más állami beruházásokból jól ismert vállalkozások. "A kormány a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében megvizsgálta a fővárosi kerületi önkormányzatok támogatásának lehetőségét és meghatározott önkormányzatok számára támogatást biztosít" - írt egy kormányhatározatról tavaly nyáron a privatbankar.hu.

Közel 9 milliárd forintot osztott szét az Orbán-kormány a kerületi önkormányzatok között, de ellenzéki polgármester által vezetett egy sem volt köztük. Viszont éppen Rákosmente kapta a legtöbbet: 2,8 milliárd forintot, ezt hivatalosan útfelújításra fordíthatták. A kerület híreit és közbeszerzéseit átnézve pedig leginkább a Penta Általános Építőipari Kft.-t sikerült kiválasztani a kormányzati támogatásból megvalósuló önkormányzati beruházások kivitelezésére.

  1. A Penta kivitelezésében újul meg Rákoscsaba centruma - szól egy hír még 2017-ből.
  2. Ötmilliárdos keretszerződés született Rákosmente mélyépítő beruházásaira.
    A Duna Aszfalt, a Penta és a Swietelsky nyerte el a többek közt út-, járda- és bicikliútépítést, útfelújítást, közműépítést tartalmazó közbeszerzést - ez 2016-ból van.
  3. A Penta Általános Építőipari Kft. végezhet út- és mélyépítési munkákat Rákosmentén, nettó 7 milliárd forint keretösszeg erejéig - ez pedig 2021 novemberéből.
A Penta Kft. közbeszerzési sikereiről pedig már tengernyi cikk született. Az Átlátszó 2015-ben publikált nagyobb dolgozatot a cégről. "A Penta Rogán Antal (Fidesz), nemrégiben Orbán Viktor miniszterelnök kabinetfőnökévé emelt parlamenti frakcióvezető 2006-2014-es V. kerületi polgármestersége idején érkezett az V. kerületbe" - írták. A jelenleg egyetlen tulajdonos Nagy Gábor Lajos most is elégedett lehet, mert a Penta hasít: 2020-ban például 17,7 milliárd forintos árbevétel mellett 1,2 milliárd forintos nyereség jött össze. Hogy milyen minőségben dolgoznak, azt talán a Vörösmarty téren látták a legtöbben: 3 milliárdért újíthatta fel a Vörösmarty és a Podmaniczky teret a kormány egyik kedvenc cége.



Dunai Mónika kampányának pedig az egyik legfontosabb állomása a rákoshegyi Ady Endre utca ünnepélyes, hordógurításos átadója volt március 9-én. Itt a fideszes jelölt mellett felvonult Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szatmáry Kristóf, a Budapest Útépítési Program miniszteri biztosa, Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője, valamint Horváth Tamás, Rákosmente fideszes polgármestere is.

"Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy Rákosmente Önkormányzata a legeredményesebben pályázó kerületek közé tartozik a kormány földút szilárd burkolattal való ellátására kiírt pályázatában" - olvasható a tudósítás a rakosmente.hu oldalon. Külön köszönetet mondott Dunai Mónikának, amiért aktívan lobbizott, Horváth Tamás pedig köszönetét fejezte ki a kivitelezőknek, a Penta Kft.-nek, amiért precízen végezte el a munkát. 500 métert aszfaltoztak le 250 millió forintért.

Budapest viszont kezdhet aggódni, hiszen a Magyar Nemzet szerdán már "Csődbe mehet attól Budapest, hogy elmaradt a kormányváltás?" - címmel közölt cikket.
Látod BÁRMIT megehetnek. Az emberek jobban félnek az ellenzéktől.
 
Egyebkent tenyleg érdekes, hogy az ellenzéki pártvezetok folyamatosan a kormanyt okoljak . A jelszo, hogy Orbanek szetszakirjak a magyarságot.

Az ellenzéki portalokon - de ez mar jellemzove valt a kulfoldi sajtoban is - pedig egyrre durvabban erositik a fovaros videk kozti feszultséget!
Biztos, hogy azt igy kellene?

A kovetkezo valasztas már arrol fog szolni, hogyí Budapest vagy a videk nyer?
 
Egyebkent tenyleg érdekes, hogy az ellenzéki pártvezetok folyamatosan a kormanyt okoljak . A jelszo, hogy Orbanek szetszakirjak a magyarságot.

Az ellenzéki portalokon - de ez mar jellemzove valt a kulfoldi sajtoban is - pedig egyrre durvabban erositik a fovaros videk kozti feszultséget!
Biztos, hogy azt igy kellene?

A kovetkezo valasztas már arrol fog szolni, hogyí Budapest vagy a videk nyer?
Mivel pénzük csak a fővárosiaknak van így ott osztják az észt.
Feladták a vidéket....(remélem nem)
A vidék persze hogy tagadja hogy ők tudatlanok...erre rájátszik a kormány is erősítik hogy TI vagytok az igaziak az ellenzék lenéz benneteket.
Pedig...ha belegondolunk ha annyira tudálékosok is lennének akkor kíváncsiak lennének a valóságra hisz egyszerűen elfogadnak BÁRMIT amit az ellenzékre negatívan hat.
 
Látom neked is csak a gyűlölet szitáshoz kell Gyurcsány, belátod, bevallod, hogy nem konkurencia,
mégis használod, mert a gyűlölet ami összetartja a kormány hívőket.
Gyűlölet? Szerintem inkább gyávaságból nem merik bevállalni a megmérettetést, mert félnek hogy 20-30 év után elbuknának.
Én MZP-t nem tartom vesztesnek, vállalta a megmérettetést, amin ugyan alulmaradt, de éppen azzal, hogy a listás könyöradományra nem tartott igényt, emelt fővel távozhatott.
 
Egyebkent tenyleg érdekes, hogy az ellenzéki pártvezetok folyamatosan a kormanyt okoljak . A jelszo, hogy Orbanek szetszakirjak a magyarságot.

Az ellenzéki portalokon - de ez mar jellemzove valt a kulfoldi sajtoban is - pedig egyrre durvabban erositik a fovaros videk kozti feszultséget!
Biztos, hogy azt igy kellene?

A kovetkezo valasztas már arrol fog szolni, hogyí Budapest vagy a videk nyer?
Az ellenzék feladata a kormány munkájának a kritizálása, tehát ha azt teszik az normális és nem különleges ahogy mondod.
Másodszor, nemcsak a magyar ellenzék hanem az EU és külföldi megfigyelők is látják, hogy ferde a pálya.
A demokrácia és a jogállamiság megsértése ellen folyik egy eljárás a Magyar kormány ellen.
Tehát teljesen indokolatlan amit itt sugallani próbálsz.

Magyarország településeinek az népessége a viharos múlt miatt abnormális.
Budapesten él az ország majd 1/4 része, a második és harmadik leg nagyobb városban aránytalanul kevesebben élnek.
Ezt már többször szóba hoztam, nem ártana a statisztikát becsülni.

A föváros-vidék ellentétje sokkal nagyobb volt a feudalizmus (Horthy) időszak alatt.

Miért nem beszélsz inkább arról, hogy a Fidesz testre szabta magának a választási rendet?

Mert ügye most is alig kapta meg a voksok felét mégis 68%-os a parlamenti székek elosztása.
A Felcsúti kormány tagjai ugyan vidékiek, Orbán irodája mégis az egész Budai vár.
Egy 2000 lakosú faluban építenek egy 4000 férőhelyes stadiont, a válogatott pedig már 35 éve nem jut ki a VB-re.
 
??? Gyurcsány tett valamit a választási sikerhez?? (sikertelenséghez?)
NEM.
Nehogy már ne lehessen kiejti a nevét!
Ha annyira akarta volna a sikert akkor aktívabb lehetett volna.
De, csak nézte ahogy vergődött Márki-Zay a kormány támadásai alatt.
Meg akarod fordítani a dárdát? Hát nem ugy van ahogy mondod.

MZP-t azért választották meg az összefogás vezetőjének mert durván kritizálta Gyurcsányt.
Nyíltan ki is jelentette, hogy az ö fellépéseinél ne legyen ott Gyurcsány mert elzavarja.

A választási kampány arra volt felépítve, hogy MZP
- nem Gyurcsány, nem baloldal, nem kommunista, nem buzi
- hanem 7 gyerekes családapa, ministráns, nem KISZ-es, egy honját szerető magyar

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy más felállás eredményesebb lett volna.
Gyurcsány és Dobrev fair visszavonult az élvonalról és hozta a választóival a voksokat.
 
Gyűlölet? Szerintem inkább gyávaságból nem merik bevállalni a megmérettetést, mert félnek hogy 20-30 év után elbuknának.
Én MZP-t nem tartom vesztesnek, vállalta a megmérettetést, amin ugyan alulmaradt, de éppen azzal, hogy a listás könyöradományra nem tartott igényt, emelt fővel távozhatott.
Kíváncsi vagyok a ma esti rádióműsorra.

Már rég nem idegesítem magam az elvesztett választásért söt a Ket farkú Kutyapárt véleményén vagyok.
Ha most nyert volna az ellenzék akkor csapdába esett volna.
A fontos állami posztokat már kiosztotta a Fidesz a Fidesznek.
Az államadóság és keleti elkötelezettség az ellenzék nyakát törte volna....

Mindezzel most Orbán reputációja került a serpenyőbe, ö fog veszíteni, a saját szaftjában fog megfőni.

 
Kíváncsi vagyok a ma esti rádióműsorra.

Már rég nem idegesítem magam az elvesztett választásért söt a Ket farkú Kutyapárt véleményén vagyok.
Ha most nyert volna az ellenzék akkor csapdába esett volna.
Az ellenzék talán 20 egyénit tudott összesen megnyerni. Nyilván jobb eredmény születhetett volna, ha mind a 108 körzet a fővárosban található volna, de mivel nem így van, így fölösleges azon meditálni hogy mi minden lehetett volna.
Nem lett.
 
Kiderült már, ki szivárogtatott ki? Melyik volt MSZP-s az, aki jelenleg pozícióban van NER-országban?
Ennek sincs már semmi jelentősége
a találgatások 1Imre 1 Ferenc és 1 Katalint neveztek meg
Mint belső puccsolók emlegettek
És egyik sincs a Fideszben
Honvédelmi és a másik informatikai kormánybiztos volt
A Szili Katalint felhasználták az alkotmányhoz biodíszletnek
Szájer József által létrehozott nemzeti konzultációs testület
1649945178557.png

Érdemes a Kövér arcát képmutató-kényszeredettségét nézni
 
Utoljára módosítva:
"Kiemelték a kormánypárt állami költségvetésből finanszírozott kampányát, valamint a média elfogult és kiegyensúlyozatlan híradásait, amik sokkal több helyre jutottak el az ellenzéki üzenetekhez képest, ezzel jogosulatlan előnyhöz jutatva a kormánypártot."
Ott lett volna a lehetőség hogy a választási kampány alatt hírdessenek a köztévékben is valamiért nem élt ezzel az ellenzék.
 
Tegyük hozzá: ami a Gyurcsán névhez kötödik azt egyszerüen utálják.
Ez egy nem csak úgy termett utálat ez egy belé plántált saját átélt élmény nélküli utálat amennyiben a fiatalokat tisztáztad ki mit mondott illetve értett alatta.
2006 ban a ma 18 éves 2 éves volt
Ez a dolog nem az övé hanem rokonok Tv stb hatás
Saját élménye nincs
 
Ez egy nem csak úgy termett utálat ez egy belé plántált saját átélt élmény nélküli utálat amennyiben a fiatalokat tisztáztad ki mit mondott illetve értett alatta.
2006 ban a ma 18 éves 2 éves volt
Ez a dolog nem az övé hanem rokonok Tv stb hatás
Saját élménye nincs
Egy 20 éves a 40 évesre is ősként tekint, a 60 felettiről meg ne is beszéljünk.
 
Tegyük hozzá: ami a Gyurcsán névhez kötödik azt egyszerüen utálják.
Gyűlöletet lehet szítani és a keresztény-jobboldali koalíció ezt már 12 éve eredményesen alkalmazza.
Láttam Magyarországon,
- viszik az unokát elsőáldozónak, konfirmációhoz
- de a nagymama először átfuttatja gyerekeket a Gyurcsány képét ábrázoló lábtörlőn.
- Az unoka még le se nyelte a szent ostyát, még ott tapad a szájpadlásához de már trappolnia kell egy emberi arcon
- alaposan letörli a cipőjét mert tudja a Nagyi ajándéka vár rá.

Mi lenne barátom ha arról beszélnénk,
- hogyan lesz 2 millió Fidesz választóból 2,8 millió
- hogyan lesz 40%-ból több mint 67%, az az 2/3 a "győztes kompenzáció" segítségével

A Fidesz választók többsége olyan tájékozatlan, hogy hülyeségeket beszél, mert becsapják öket.



 
Ez így nem igaz. MZP-t a fiatalok szavazták meg, egyszerűen azért, mert ők már nem elégszenek meg a sima helycserével, hanem valódi változást szeretnének.
Van olyan vélemény is, hogy a FIDESZ meghekkelte az előválasztást, nehogy Dobrev győzzön. Karácsony ellen már kézben volt a csinált Városház ügy, hogy elkaszálják, D. ellen csak a férjét hozhatták volna fel, ami viszont köztudomású volt. A tapasztalatlan, szavait nem megválogató MZP főnyeremény volt Orbánnak.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
Horváth Csilla Judit wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Szeretnék hozzáférést a Legális E-bookok fórumhoz!
Előre is köszönöm: Judit
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,148
Üzenet
4,807,101
Tagok
615,995
Legújabb tagunk
WayneFuh
Oldal tetejére