Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

pkclaire

Új tag
Hi! Igaz más topicba is írtam, de ide is megteszem:) Szóval mit javasoltok? 18 leszek és azon gondolkodom, hogy Kanadába vagy USAba beadnám a jelentkezésem egyetemre...Egyszerűbb a tanulás útján betelepedni, vagy már egy itteni diplomával érdemesebb belekezdeni az igénylésbe. A nyelvtudással nincs gond, angol TOELF 90%os lett és vagy 15 éve angolozok, viszont franciát még nem tanultam...Mit javasoltok? /Az álmaim városa egyébként Montreal lenne/
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Erről mintha lemaradtunk volna:

http://www.cic.gc.ca/english/about/laws-policy/irpa-questions.asp

a lényeg, hogy aki most február után adja be Skilled Worker kategóriában, azt akár el is utasíthatják, hiába van elég pontja, ha nem olyan a végzettsége és tapasztalata, mint azt ők szeretnék...
Pedroh,

Apro kiegeszites (egyebkent az altalam ideidezett angolnyelvu cikk is errol szol).

Fontos figyelemben tartani, hogy ez egyenlore meg csak egy torveny- ill. programjavaslat; lehet hogy elfogadjak es lehet hogy nem, lehet hogy (egy millio) modositassal es lehet hogy azok nelkul - sot, az is lehet (mint a cikk is utal ra) hogy eloszor elfogadjak, de nehany honap mulva feladjak majd a szandekukat, mint azt a Diefenbaker kormany tette anno dacume.
 

balazs_23

Új tag
Sziasztok !

Lenne egy kerdesem a szakemberekhez :)
Kanadában élnek kint anyukám unokatesói egy nő meg egy férfi. Ez, az én számomra jelent valamifajta előnyt emigráció végett ? Vagy csak akkor számítana bármit, ha anyukám vagy tesóm élne kint, tehát vmilyen szorosabb rokoni szál ?

Köszi:
Balázs<!-- / message -->
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi! Igaz más topicba is írtam, de ide is megteszem:) Szóval mit javasoltok? 18 leszek és azon gondolkodom, hogy Kanadába vagy USAba beadnám a jelentkezésem egyetemre...
Jól gondold meg, a tandíj magas, az undergraduate részlegben meg elég kevés az ösztöndíjlehetőség - persze egyeteme válogatja.
Egyszerűbb a tanulás útján betelepedni, vagy már egy itteni diplomával érdemesebb belekezdeni az igénylésbe.
Ha student visa-val mész ki, azzal eleinte nem sokra mész (tanulhatsz, és külön papírmunkával vállalhatsz munkát, de ha a programod lejárt, újra kell jelentkezned vízumért.) Elméletileg persze lehet jelentkezni permanent residency-ért, ha már itt vagy de az eljárás hosszadalmas és rád van bízva, hogy addig miből élsz meg.
A helyedben inkább elvégeznék egy olyan alapszakot Mo.-on, amivel Kanadában lehet mit kezdeni v. lehet vele továbbtanulni. Addig tanulhatsz franciául meg gyűjthetsz pénzt a kivándorlásra, ha négy év után is úgy gondolod, hogy menni akarsz.
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
Borzaszto dillemaban vagyok az ugynevezett "geppel olvashato" utlevel miadt. Felhivtam a helyi Magyar Nagykovetseget es erdeklodtem pontosan mi is ez, kinek kell ilyen stb.Tobszoros kapcsolgatasok utan azt a valaszt kaptam, hogy valoszinu, meg hasznalhato a megszokott kek utlevel is mive az is geppel olvashato de ha nyugodt szeretnek lenni akkor inkabb a kanadaiakat kene megkerdezzem, hogy ok mit akarnak?! De ha meg nyugodtabb szeretnek lenni akkor igenyeljek ujjat.
Szoval ha a nagyoketsegrol nem kapok egyertelmu valszt akkor kihez forduljak?
Az ugyintezo szerint az en utlevelemmel meg nyugodtan utazhatok hiszen azt 2006 feb-ban adtak ki es meg 5 evig ervenyes. A gondom az, hogy ugy tunik nem tudjak mi is zajlik a vilagban en meg nem szeretnek ezen az utleveles dolgon bukni.



U.I. Ezek a nem altalam csattolt valamik, mikor szunnek meg csak ugy csatlakozni??
 

LIstvan

Új tag
Jelent, és úgy tudom öt pontot. Azt viszont nem tudom meddig mehet el ez a rokonság, milyen távoli rokon számít még 5 pontnak.
Tudja valaki ?

Én úgy tudom, hogy a legtávolabbi kapcsolat az az unokatestvér ill. nagynéni, nagybácsi. Viszont ők már nem szponzorálhatnak téged a családegyesítési programban...sajnos. Csak testvér, szülő és talán még nagyszülő lehet szponzor.
 

Hamilton

Új tag
Sziasztok!

Üdvözletem mindenkinek!

Én még teljesen uj vagyok itt és ez az egész kanada dolog is elég uj a számomra, mert idaig nem sokat foglalkoztam ezzel az országgal, és ezért nem is tudok rola sokat.
Már egy ideje tervezgetem hogy szerencsét probalok, és most hogy eltörölték a vizumot ez még adott egy kis kedvet és energiát ahoz hogy nekivágjak egy teljesen uj életnek.

A kérdésem a következő lenne: -hol és hogy tudok kanadaban élő magyar vallalkozokkal vagy céggel kapcsolatba kerülni,aki esetleg valós munkát tud nekem kinálni?
Kanadaban nincs sajnos ismerősöm szoval nem támaszkodhatok senkire, ezert habokra nem mehetek ki.
-hogy tudok a legegyszerübben munkát találni Kanadában?
Angolul középfokon beszélek.

Minden valaszt örömmel fogadok! ;)

Tovabbi szép napot mindenkinek!
 

Laci268

Kitiltott (BANned)
Hamilton,
ezt a magyar vállalkozót sztem felejtsd el. Valahol olvastam, hogy magyarnak ne dolgozz csak magyart dolgoztass... ;)
Olvass vissza amennyit csak tudsz.
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
most hogy eltörölték a vizumot ez még adott egy kis kedvet és energiát ahoz hogy nekivágjak egy teljesen uj életnek.

Vízum nélkül az új élet elég rövid ideig fog tartani, ugyanis csak a rövid látogatáshoz nem kell vízum. Szóval ha munkát akarsz vállalni, akkor már kell.
 

balazs_23

Új tag
Tehat akkor semmilyen előnnyel nem jár számomra, ha anyukám unokatestvérei és nagybátyja kint laknak ? :(

Valaki felvilágosítana erről a pontrendszerről ? mire hány pontot lehet kapni ? gondolom végzettség számít esetleg nyelvvizsga ?
műszaki főiskolai diplomám van, egy felsőfokú és egy középfokú nyelvvizsgám, anyagilag támogatnak mi szükséges még ?

1000 Thx,
Balazs
 

ilves

Állandó Tag
Állandó Tag

Hamilton

Új tag
Laci268

Igen lehet mégse olyan jó ötlet magyarokkal kooperálni.Szereti lehuzni az egyik a másikat.Meg nem fizet ki vagy esetleg eltünik,már semmin nem csodálkozok.:)

Azert köszi László a figyelmeztetést!

Üdv,
 

Laci268

Kitiltott (BANned)
Hamilton,
én nem teljesen erre gondoltam. Sztem nem szabad arra alapozni, hogy egy magyar ad munkát. Ha van megfelelő tudásod akkor biztos, hogy találsz munkát.Ezért fejlesztem pl. az angolom minden nap.
 

LIstvan

Új tag
A tegnapi napon az egyik rádióban elhangzott, hogy a borsod megyei romák tömegesen (14 család) készülnek új életet kezdeni Kanadában a vízumeltörlés miatt.

Vajon felvilágosították őket arról, hogy nem úgy működik, hogy kimegyek, elkezdek dolgozni, veszek házat, és ott maradok???
 

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen lehet mégse olyan jó ötlet magyarokkal kooperálni.Szereti lehuzni az egyik a másikat.Meg nem fizet ki vagy esetleg eltünik,már semmin nem csodálkozok.:)

Azert köszi László a figyelmeztetést!

Üdv,

Kedves Hamilton! Csak annyi, hogy ha te egy jo szakember vagy,
PL; Szerszam keszito vagy Esztergalyos ( +CNC) ki tud veled kiszurni?
;) akkor nem kell Magyarhoz menned, mert keresett szakma.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére