Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Ruka

Állandó Tag
Állandó Tag
Vavyan Fable: Álmok tengere

Fantasy, szerepel benne egy tusázó, egy mímes, két harcos, egy óriás, és egy sárkány. Továbbá egy alvó király, egy varázsló, különféle birodalmak, tájak, szellemek, és így tovább.
 

stevenone

Állandó Tag
Állandó Tag
Irwin Shaw Oroszlánkölykök c. könyvét olvasom újra. Szerintem Mailer Meztelenek és holtak-ja mellett a legjobb II.Világháborús könyv! A három főszereplő életét végigkövetve döbbenetes látlelet a XX.szd tragédiájáról. Nem háborús könyv a szó valódi értelmében, hanem lebilincselő emberi történetek. Persze van még pár hasonló erejű mű, mint pl a Most és mindörökké James Jones-tól, a 22-es csapdája Hellertől.
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Darren Shan: A holtak vonulása (Város-trilógia I.)

Darren Shan első, igazán felnőtteknek szóló könyve. Egy nagyon jó thriller. Igazi Shan könyv. Az elején még azt sem tudod, hogy mi történk, a végén meg csak ülsz a döbbenettől, mert olyan csavar van benne, amire nem is számítottál. Na, ez is egy ilyen könyv. A sorozat további két részére nagyon kíváncsi vagyok. Az író könyveivel már van tapasztalatom és tudom, hogy a java még hátra van. Kíváncsian várom.
 

vitaliti968

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon szeretek olvasni,legutóbb valami horror könyvet olvastam,de sem a címét sem a szerzőjét nem tudom,mert könyvtárból hoztam ki. Vannak benne érdekes történetek. Mind a négy történet bálba történik. Ebből egyet talán elmondok. De,előljáróban elmondanám nem szeretem se a horror könyveket se a horror történeteket! Egyik történet arról szól, hogy vigyázzunk mit kivánunk. Egy lány nagyon szerelmes egy fiuba ,és szeretné,ha őt hivná meg a végzősök báljába. Ezzel a fiuval elmegy egy jósnőhöz,akinek a szekrényén megpillant egy száraz virágcsokrot. A jósnő nem szívesen beszél erről a csokorról,mert teljesít három kivánságot, de ez tragédiával jár. A két fiatal elkéri a csokrot , de a jósnő figyelmezteti,hogy nagyon gondolja meg mit kíván. Másnap kap egy telefont ,hogy a srác akivel a jósnőnél volt ,és szerette volna ha őt hivja a bálba ,meghalt. Felmászott egy toronyba és ott piros betűkkel kérdezi a lánytól elmegy e vele a bálba? Lezuhan és ebbe hal bele. Hetek telnek el ,a lány vigasztalhatatlan. És egyszer csak eszébe jut ,hogy még van két kívánsága. Elmondja a barátainak,hogy a sráccal fog megjelenni a bálon. Barátai figyelmeztetik,hogy ezt ne tegye ,amire készül,hisz egy tiz napos hullán sincs már bőr,elkezd bomlani. A lány senkire nem hallgat. Kopognak az ajtón. A lány megrémül. Nem jól kivánt! Elbújik a szobában,nem látja a srácot,halálra van rémülve, rá sem mer nézni. EGyszer csak csendesség van úja,nyugalom. A tanulság: gondold meg ,hogy mit kivánsz,mert beteljesedik:)

Paulo Coelhot nagyon szeretem. Nagyon ezoterikus szerintem. Legutóbb a Brida c könyvet olvastam tőle. Számomra elgondolkodtató volt,ez a másik felem kérdése. Az egész könyv erről szól,hogy egy varázsló megtalálja a másik felét. A másik fele 21 éves életvidám lány. De,nem is ez a lényeg,hanem ahogy ez le van irva. Onnan ismeri fel a másik felét,hogy egy fényes pont van a bal válla fölött, és csillog a szeme. Érdekesség,hogy egy embernek több másik fele is lehet. Ezektől való elszakadás mindig nagy fájdalommal jár. Amikor meglátod a másik feled és beleszeretsz, ez a szerelem első látásra esete.

Olvastam a Retegett Iván-t is. Nem olvasnám el még egyszer. "Nagy"Katalin életrajzát is olvastam. Szeretem az életrajzokat. Uralkodókat, Festőket stb.
Michelangelo élete nagyon meginditó szép történet,de istentelenül kemény. Az az ember a munka megszállottja volt ,de érdekes az kor,meg a szokások. A kötelességek a szülők iránt. Akkor is voltak élősködők mint most.Érdekes az a világ mikor a pápák uralták a világot, de Itáliát mindenképp. Azért a hires Medichi család se volt annyira szent . Bár ,vitathatatlan,hogy sokat tettek a művészekért a művészetekért.

Szentmihályi Szabó Péter nagyon jól ír történelmi regényeket. Olvastam tőle, a honfoglalást, István királyt, Negyedik Bélát, Gellért püspökről. Lenyűgözően, olvasmányos élvezetesek az írásai.

Ha még eszembe jut mit olvastam , szívesen megosztom itt a fórumon. Sokat olvasok,de hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
 

Juci4

Állandó Tag
Állandó Tag
Én legutóbb Fran Bakertől olvastam A hölgy és a bokszolót! Aki szereti a romantikus könyveket, annak ez is tetszeni fog! De tudom ajánlani dr. Tornyai János: Gyere, kicsim!...gyere! című könyvét is! Nagyon szép könyv, mindig elsírom magam, ahányszor olvasom!
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
John Connolly: A fekete angyal

Két dolog fogott meg a könyvvel kapcsolatban. Az egyik a címlapon szereplő ajánlás: "Írország válasza Stephen Kingre". A másik a könyvhöz tartozó kis szalagra írt ajánlás: "Izgalmasabb, mint a Da Vinci kód".
Gondoltam, ha már ilyen írókkal reklámozzák a könyvet, akkor rajta. Stephen King könyveit mindig egy kicsit túlírtnak tartottam. Gondolok itt arra, hogy néha lényegtelen dolgokon is elmereng az író nagyon hosszan. Ebben a tekintetben ez a könyv tényleg hasonlít a King könyvekre. A közel 700 oldalas könyv nagy része a felvezetés, bemutatás, részletezés, stb.
A Da Vinci kód számomra azért volt mértékadó könyv, mert minden oldalán történt valami, izgalmas volt, de mégis érthető volt a történet és elegendő a magyarázat. A fekete angyalban kicsit felborult az egyensúly. Az eleje döcögősen indul, néhol kifejezetten unalmas. Az igazán izgalmas rész az utolsó 150 oldal. Ez a rész tényleg lekötött. A történet egyébként nagyon jó, a téma érdekes, de az író elveszett a részletekben, a leíró jellegben.
A végén azért csak jó érzéssel tettem le a könyvet. Nem azért, hogy végre vége, hanem mert mindettől függetlenül jó könyv volt.
Hogy miről szól: gyilkosságokról, emberrablásokról, egy detektív és a családja széthullásáról, az elhivatottságról, a megváltozhatatlan, előre megírt dolgokról és bukott angyalokról, akik a Földön élnek és kutatják egyik társukat.
 

sotti79

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha valaki szereti a könnyed olvasmányokat annak tudom ajánlani:Nora Roberts a Smaragd nyakék könyvét 3 kötetes de egy könnyen olvasható kisebb és anygobb gondokkal küzdő családi történetét, és a 3 kötetet 1 hét alatt olvastam el, bár hétvégére nagyon fáradt voltam:)
 

shank

Állandó Tag
Állandó Tag
Susie Orbach: Bodies - érdekes olvasmány arról, hogy alakul/alakult a testünkhöz fűződő viszony, mindenkinek ajánlom. Sajnos, magyarra még nem fordították le.
 

ivy76

Állandó Tag
Állandó Tag
Vavyan Fable:pepita Macska.
Régen nevettem már ekkorákat,önfeledten.Csak ajánlani tudom mindenkinek.
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
A titokzatos vacsora

Javier Sierra: A titokzatos vacsora

Fülszöveg:
1497 fagyos januárja baljós eseményekkel köszöntött Milánóra: gyermekágyi lázban meghal a Mór" ifjú hitvese; egy zarándokot szíven szúrnak a Szent Ferenc-templomban; Az utolsó vacsorának helyet adó kolostor könyvtárosát felakasztva találják a Piactéren; egy másik domonkos barát ugyanott fölgyújtja magát. A tragikus szálak Leonardo da Vincihez vezetik a pápai titkosszolgálat kiküldött inkvizítorát, Leyre atyát, akit egy névtelen feljelentő már jó ideje riogat titkosított leveleivel, mondván, hogy Milánóban az egyház létét fenyegető eretnek összeesküvés készül. Leyre atya eredetileg csak egy talányos rejtvényt akar megfejteni, hogy megtudja, ki a Vészmadár. A leleményes inkvizítort azonban mindjobban legyűgözi Leonardo mágikus személyisége s a titokzatos remekmű, Az utolsó vacsora, amelyen egy az egyházat alapjaiban megrengető rejtvényt rejtettek el... Okkal gyanúsította-e Róma eretnekséggel Leonardót? Mi volt a Magdaléna-kultusz, és kik voltak a katharok? Kik és miért gyilkolták halomra őket a Sforza-herceg városában? A titok megfejtésre vár... A titokzatos vacsora friss, fordulatos, hátborzongatóan izgalmas kalandregény. Javier Sierra 1971-ben született, Malagában él, mára a legsikeresebb spanyol szerzők egyike, akinek müvei huszonöt nyelven, több millió példányban fogynak. A titokzatos vacsora Spanyolországban idáig tizennyolc kiadást ért meg.
 

juhaszan

Állandó Tag
Állandó Tag
Fábián Janka: Emma szerelme
3 kötetes családregény, (további részei: Emma fiai, Emma lánya), mely a 20. században játszódik.
 

Wednesday75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
A romantikus írásokat szigorúan kerülöm, viszont rengeteget olvasok realista és naturalista irodalmat.
Utoljára Ken Kesey Száll a kakukk fészkére c. könyvét olvastam.

Kellemes időtöltést kíván mindenkinek:
Wednesday75 ;)

 

Pheebs

Állandó Tag
Állandó Tag
Agatha Christie - Tíz kicsi néger.
Angolul nem mertem belefogni, hátha nem értem meg a furfangot benne.. bár a végére kiderült, hogy teljesen normális ha nem értem, hiszen úgyis az utolsó fejezetben magyarázza meg a krimik nagymestere.. mesternője.
 

Szelkisasszony

Állandó Tag
Állandó Tag
Mészöly Miklós - Az atléta halála
Nem a világ legvidámabb könyve, de érdekes olvasmány Mészölytől, akit most kezdenek újra felfedezni. :)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére