Kemény Dénes ....

leoneottiz

Állandó Tag
Állandó Tag
Dénes

Szerintem nem kell félteni a Mestert, mert úgy érzem, hogy most sem hibázott, jelenleg a próbálgatás fázisában van. London még oly távoli, szerintem addigra meglesz az a 12, akik folytatják a szériát. Előre a 4.-re!
 

xsechmadi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az eggyetlen olyan csapat ahol nem beszélnek a pénzről ahhoz hogy sikereket érjenek el.
Vagy legalábbis nem erőltetik ezt a témát a sajtóban. A foci esetében folyamatosan erről van szó, mert az eredmények nem jönnek olyan mértékben, mint más sportágakban. Azt viszont látni kell, hogy a vízilabda, kézi, röplabda és más sportágak tekintetében az infrastruktúra és utánpótlás jobban ki van építve, és a sikereket is jobban szállítják (ugye jelen topikban szereplő Kemény Dénes válogatottja a legjobb példa erre). Míg országszerte elég sok medence és fürdő van, addig Magyarországon nagyon kevés az olyan futballpálya, ahol ha gurítod a labdát akkor tényleg gurul, és nem pattog. Ezeknek a kiépítése viszont tömérdek összegeket emészt fel, esetleg más sportágak éves költségvetését. A foci esetében sajnos el kell fogadni, hogy ennyibe kerül - a legjobb nyugati bajnokságokkal nem fogunk tudni versenyezni, ha nem lesznek meg az alapfeltételek. De ez igaz lenne a vízilabdára is, ha nem állna még rendelkezésre a megfelelő közeg.
Visszatérve Kemény Dénesre, emberileg nem ismerem, és ez a része nem is érdekel. Szakmailag viszont tényleg a világ egyik legjobb edzője.
 
T

TH6777

Vendég
Kemény Dénes ősszel fog dönteni a folytatásról


<right>
</right>

<right>
</right>

kemenydenes_xlsport.jpg



Az ősz folyamán dől el, hogy januártól folytatja-e munkáját Kemény Dénes, a londoni olimpián ötödikként zárt magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.


A szakvezetőként sorozatban három ötkarikás aranyat (2000, 2004, 2008) nyert edző a Digi Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, más válogatottért képtelen lenne hasonlóképpen dolgozni, mint tette azt a magyar csapatért.

"Nagyon szeretném elkerülni, hogy másik válogatott kispadjára üljek le valaha is" - fogalmazott. "Másutt ugyanis nem tudnám ezt az aszkéta-felfogást képviselni a csapat érdekében, turistának viszont nem mennék."
A londoni játékokon elért eredménnyel kapcsolatban Kemény úgy nyilatkozott, a válogatott későbbi sikerei szempontjából fontos részletesen értékelni az idei olimpiát:

"„Hogy a válogatott kispadján fogok-e januártól is ülni? Ez része az ősszel eldöntendő kérdéseknek. Ennél azonban sokkal lényeges ennek az olimpiának, ennek a négy évnek az alapos elemzése annak érdekében, hogy akár én, akár valaki más levonhassa a következtetéseket a januártól minél erősebb válogatott érdekében" - mondta. ""Nem tudok most a fiúk fejével gondolkozni az olimpia utáni válogatottbeli folytatásról. Nem is helyes szerintem ennyire közel, érzelmek hatása alatt végleges döntéseket hozni. Úgy gondolom, hogy a csapat közel fele vagy Londonban játszott utoljára, vagy igazából fontos szerepet ott töltött be utoljára."
Kemény elárulta, barátai, ismerősei gratulálnak a kapitányként ledolgozott 16 évéhez, s a négy olimpiai részvételhez, így ritkán tud elvonatkoztatni a londoni szerepléstől.

"Naponta felhozzák bennem a dolgokat. De javul a helyzet, ma például már hajnali ötig tudtam aludni agyalás helyett. A higgadt elemzéshez azonban majd kell egy időszak, amikor egyáltalán nem foglalkozom az olimpiával."
A kudarccal felérő ötödik helyről így nyilatkozott:
"Nem vagyok benne biztos, hogy egy-két mezőnyjátékos meg tudta ismételni tavalyi sanghaji formáját. Nem volt tapasztalatom abban, hogyan kell háromszoros aranyérmeseket felkészíteni, vezényelni egy újabb olimpiára, a veszélypontokkal együtt. Ezt most tanultam meg, kicsit későn."
Kemény azt mondta, embert próbáló volt, hogy rögtön két vereséggel kezdtek.

"A szerbek elleni nyitóvereség sokkoló volt, nem volt még bennünk olimpiai tűz" - fogalmazott. "Miközben a csapat az előző olimpiákhoz képest is rengeteget készült, magam is aszkétaként szolgáltam a cél érdekében. A rossz kezdés azonban rengeteg energiát felemésztett bennem is. Az olaszok elleni kieséses meccsen talán ezt az árat is megfizettük. Egy-egy összecsapáson fázisban közel voltunk a legjobb tudásunkhoz, de aztán hibákat követtünk el."


A kapitány végül hozzátette,
volt már olyan olimpiai mérkőzés, amelyet megkönnyezett, de nem Londonban.

A mostani játékokon ugyanis csak "keserűséget, tehetetlenséget és csalódottságot" érzett.



 
T

TH6777

Vendég
Kemény Dénes nem folytatja

images



Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem folytatja munkáját a nemzeti csapatnál, amely az ő irányításával háromszor nyert olimpiai bajnokságot, az idei, londoni nyári játékokon viszont csak ötödik lett.

A szakember döntését a válogatott honlapján, a vlv.hu-n keresztül hozta nyilvánosságra pénteken, leszögezve, hogy minden körülményt mérlegelve határozott így.


"Nem volt könnyű a döntés, mert az elmúlt 16 évben rengeteg örömet kaptam a játékosaimtól, a munkatársaimtól, a szurkolóktól. Mindig igyekeztem munkával, figyelemmel, szeretettel viszonozni, remélem, valamennyire sikerült" - mondta

images
images


Kemény Dénes, akinek a szövetséggel kötött szerződése ez év végéig szól.


A kérdésre, hogy nem bánta-e meg, amiért Peking után elvállalta az újabb ciklust, így felelt:


"Azt bántam meg, hogy Athén után elvállaltam... Na jó, Peking után, kockáztatva a londoni gyengébb szereplést is, gyáva lépésnek éreztem volna, ha nem folytatom, mert nagyon nem álltunk jól. Tudtam, hogy nehéz lesz, jeleztem is ezt mindenkinek és tényleg nehezebb volt, mint előzőleg bármikor."


A kapitány kitért rá, hogy van mire büszkének lennie:

"A csapat eredményei, a 12 évig tartó olimpiai veretlenség és játékosaim sportemberi kisugárzása új dimenzióba emelte a vízilabdázást Magyarországon, sok-sok gyerek választja nap mint nap ezt a gyönyörű sportágat"- mondta, a jövőjét firtató

images
images


kérdésre pedig, arra, hogy mit fog csinálni, ezt válaszolta:


"Fogalmam sincs és most nem is igazából gondolkozom ezen, már annak is örülök, hogy ezt a fontos döntést sikerült átgondoltan meghozzam. Köszönöm mindenkinek a segítséget, aki ebben a hosszú időszakban a munkámban mellettem állt, köszönöm a szurkolók szeretetét és sok sikert kívánok az új feladatokhoz!"


Kemény Dénes a döntése hátteréről nem kívánt további részleteket elmondani, de megerősítette, hogy vasárnap Miskolcon, a róla elnevezett városi uszodánál, a Hírességek Fala ünnepélyes avatásán minden kérdésre szívesen válaszol.

Az 58 éves Kemény Dénes szövetségi kapitányi időszaka alatt a magyar válogatott 29 világversenyen szerepelt és 24 alkalommal éremmel tért haza.

images
images


images
images


Az éremlista:


Olimpia: arany (2000, 2004, 2008)


világbajnokság: arany
(2003), ezüst (1998, 2005, 2007)


Európa-bajnokság: arany
(1997, 1999), ezüst (2006), bronz (2001, 2003, 2008, 2012)


Európai Nemzetek Ligája: arany
(2000)


Világkupa: arany
(1999), ezüst (2002, 2006), bronz (1997)


Világliga: arany
(2003, 2004), ezüst (2005, 2007), bronz (2002)



images

Kemény Dénes a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) választásán ötször lett az
Év szövetségi kapitánya (1999, 2000, 2003, 2004, 2008).

 
C

cseleskova

Vendég
Sajnálom, hogy nem folytatja Kemény Dénes, de lássuk be, hogy azért ezzel az olimpián induló csapattal nagyon mellé lőtt! Ami igaz, hogy 3 olimpián aranyérmesek lettek, de szerintem éppen itt lett volna az ideje egy kicsit fiatalítani a csapatot. Nem öregezem le a fiúkat, hisz a legtöbb velem egyidős, de a 20-on évesekkel szemben már nem igazán tudják felvenni a versenyt. :(
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Sajnos a sportbol nagyon hamar ki lehet "oregedni". Eredmenyek ide vagy oda az ido a legnagyobb ellensege a csocson maradasnak.
Jonnek a fiatalok az uj generacio, es nekik nagy szukseg van a tapasztalt bajnokokra akik egyengetik az uj csillagok szuleteset.
Nem beszelve arrol mennyit fejlodott minden sport ag, az eredmenyek maximalitasat ujra es ujra meg kell donteni hogy sikert erjen el valaki. Minden tiszteletem aki ezt vegig csinalja es ilyen ragyogo erredmenyeket tud elerni.
 

Tatár Szofi

Állandó Tag
Állandó Tag
Véleményem szerint a mostani olimpián szereplő vizilabda-válogatottnak nem az életkorával volt gond, hanem inkább a motiváltsággal. Egyrészt azért, mert nagyon nehéz dolog ám fenntartani több éven keresztül azt a fizikai állapotot, amely ilyen nagy világversenyekhez szükséges, másrészt óriási teher az az elvárás, a 3-szoros olimpiai győzelem megtartása a negyedik olimpián is. A fiatalabb korosztály versenyéhsége nem egyenlő a versenyrutinnal. Azt meg kell szerezni.
Mindezek után én is nagyra értékelem a londoni teljesítményüket, vannak hullámvölgyek. Kívánom, hogy az új válogatott edzője hasonló eredményeket érjen el a jövő generációjával építve a sportpályafutásukat esetleg abbahagyó vizilabdázók tudására-
 
C

cseleskova

Vendég
Én se azt mondom, hogy nem ismerem el a tudásukat és a sikereiket! Én csak azt gondolom, hogy ha több teret adnának a fiatalabb generációnak, akkor talán sikerülne nekik is esetleg rutint szerezni. Valóban nagy a nyomás 3 olimpiai arany után egy negyediket is szerezni. A motiváció pedig talán az lehetett volna, hogy egy arannyal szálljon ki a csapat a ringből és ne egy 5 helyezéssel, amit egy újonc csapatnál az ember még meg sem jegyezett volna.
 

Tatár Szofi

Állandó Tag
Állandó Tag
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> Én nem látom olyan katasztrófális dolognak, hogy valaki, vagy egy csapat , legyen az újonc, legyen az veterán, egy Olimpián 5. helyezést ér el.. Mire az olimpiai csapatba kerül, egy halom hazai- európa,- világ - és kvalifikációs versenyen van túl. Az ország azért küldi ki azt a csapatot, amelyiket, mert a saját országukban ők a legjobbak, s a felsorolt versenyeken be is bizonyították mindezt. Persze, hogy mindenki a világ tetején akar lenni, mikor kikerül az olimpiai játékokra. Az ottani versenyeken való szereplésük sok minden függvénye.

A fiatal versenyzőknek, ahogy mondod, ott a lehetőség, hogy az élvonalba kerüljenek, nem kell mást tenni, csak „legyőzni „azt a „korosabb versenyzőt”, jobbat teljesíteni, mint akiről szó van, akinek a helyére szeretne bekerülni.. Szabad a pálya mindenki előtt.

Más. Az angol nemzet is sportszerető nemzet, az sem véletlen, hogy a fair play díjat ők találták ki.. Nagy tisztelettel vannak a legtöbb országban minden sportoló iránt, legyen az ötödik helyezett, sőt legyen az utolsó. Az Olimpia egyik jelmondata: „ citius, altius,fortius”

/„ gyorsabban, magasabbra, erősebben”/ és az, hogy „ Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos”. S mindez magába foglalja, hogy nem "elvárjuk" az aranyérmet, hanem örülünk, hogy részt vehetünk a világ legnagyobb sportversenyén. Én ezt így gondolom.

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Maga a reszvet is nagyon nagy dolog, ha valaki kijut az Olimpira. Hatha meg elokelo helyezest is eler a sok sok orszag kozul ,tisztelet es megbecsules kell hogy oveze. Ha meg dobogos vagy elso az aztan a csucs es a siker teteje.
Ez az opimpia mindenkinek nagy orom volt a sportoloknak es nekunk akik nagyon buszkek vagyunk rajuk.
 
Oldal tetejére