Mi a Halál és szükség van e rá ????

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Pittikém, nekem mindig is volt egy olyan érzésem, hogy Te szeretnéd, ha én meg tudnálak győzni arról, hogy nincs reinkarnáció.
Ez a Biblia nélkül nem könnyű, de én akkor se hinnék a reinkarnációban, ha nem lennék bibliahívő, mint ahogy akkor sem hittem, amikor még nem voltam az. Tehát nem csak a Biblia miatt nem hiszek benne. Mindig is képtelenségnek tartottam, és biztos voltam benne, hogy van valamilyen más magyarázat a reinkarnációs élményekre.
A Biblia megadta ezekre a magyarázatot számomra, és meggyőzött róla, hogy ami korábban csak megérzésem volt, az egészen biztos: nincs reinkarnáció.

Ez teljesen független a katolikus egyháztól, vagy Origenésztől. Már többször próbáltam magyarázni, hogy a Biblia megváltásról szóló tanításába sehogy sem lehet beleilleszteni a reinkarnációt. A megváltás tana egy tökéletesen egységes logikai rendszer, az nem olyan, hogy kihúzok belőle valamit, vagy belecsempészek valamit, ilyet nem lehet vele csinálni, mert olyan, (gyenge hasonlattal) mint egy matematikai egyenlet, csak úgy működik, csak úgy jön ki az eredmény, ha minden a helyén van benne. Nem lehet csak úgy saját elképzelés szerint alakítgatni, cserélgetni benne a műveleteket.

Az ok, amiért berzenkedek a reinkarnáció tanítása ellen az, hogy száz százalékosan biztos vagyok benne, egy nagy átverés az egész. Engem nem érint, mivel engem már nem lehet átverni vele, úgyhogy hagyhatnám is az egészet a csodába, hadd higgyen benne, aki akar. De szívem-lelkem nem bírja el, amikor látom, hogy olyan jó embereket, mint Te is vagy, ilyen rútul áthintáznak. Ilyenkor ordíthatnékom van, hogy NEM IGAZ!
Nem magam miatt. Miattad, és a többiek miatt. Mert szeretlek.

Én olyan tisztán átlátom, hogy ez egy sátáni csalás. Úgy szeretném rányitni a szemeteket. De már előre hallom az ellenkezést, hogy az ördög középkori dolog, hogy mindenhol ördögöket látok, meg beszűkült vagyok meg mit tudom én még mi, nem Te mondod ezt, de sokan mások.

Hát annyira egyértelmű... Ha Isten azt mondja, "ma van az üdvösség napja", akkor naná, hogy a Sátán azt mondja, nem ma, hanem "majd"! Majd a következő életedben. Vagy azután. Nem kell még döntened, nem kell elkötelezned magad. Sok lehetőséged lesz még rá. Mekkora hazugság!
Ha nem tudja eltakarni előled a keresztet, akkor mindig ezt hazudja: van még időd.
Vagy azt mondja, dehogy van Neked szükséged Jézusra. Megoldod Te magad. Lesz rá elég életed, rendbe hozod a dolgokat egyedül. Ott van rá a karma.

Ugye a reinkarnáció nem hódít az iszlám területen. Szerinted miért nem? Miért épp azokban az országokban népszerű, ahol a Bibliát hirdetik, ahol a Biblia elérhető?
Mert az iszlám nem vallja a megváltás szükségességét, nem vallja Jézus áldozatát. Ott nem kell a Sátánnak ilyeneket hazudni, azokat lerendezte már Mohameddel. Ott nem kérdés, benne van-e a Koránban a reinkarnáció.

Az összes tévtanítás és más vallás kivétel nélkül mind Jézus istenségét, és Jézus bűnökért való áldozatát tagadja. A reinkarnáció is. Vajon miért? Miért éppen ezt?
Mert ennek elfogadásán múlik minden.
Vizsgáld meg egyszer ezeket a tanokat, én megvizsgáltam. Vesd őket össze. Mit tanítanak, mit tagadnak. Akkor talán Neked is láthatóvá válik, hogy egy nyilvánvaló szándék áll ezek mögött. Hogy elzárja a Jézushoz vezető utat az emberek elől.

Tudom, hogy számodra elfogadhatatlan ami mondok, mert olyan dologról beszélek, ami nem csak idegen a számodra, de a létezését se tudod elfogadni. Mint pl. a démonoknak. Pedig hidd el, sokkal kézzelfoghatóbban jelen vannak, mint a testből testbe sétáló holt lelkek.
Körülöttünk vannak, és látnak, és hallanak, és tudnak rólad, rólunk mindent. És amikor meghal valaki, csak a megfelelő médium kell, akin keresztül az elhunytról szóló információkat továbbadják. És az emberek elhiszik, hogy halottakkal érintkeznek. Elhiszik, hogy reinkarnációs élményről van szó.

Elmondtam neked, hogy a halottlátók ugyanúgy rendelkeznek a halottakról információval, mint a reinkarnációs személy. Egészen mást hirdetnek a túlvilággal kapcsolatban, de a forrásuk ugyanaz: démonok. A halottakhoz semmi közük, ahogy a reinkarnációs személynek sincs. Az információ mindkét esetben démonoktól ered. A csalás módja ugyanaz, csak éppen a katolikus személynek tisztítótűzről meg mennyről hazudik, a reinkarnáció hívővel meg a reinkarnációt hiteti el.
Még így sem látod, hogy átverés?
Erre próbáltam már neked rávilágítani, de nem hiszel nekem.

Pedig ezt nagyon egyszerűen fel lehet ismerni. Ezért kérdeztem, hogy ellenőrizted-e a forrásokat. Ha nekem nem hiszel, vizsgáld meg ezeknek a médiumoknak a hátterét, és a reinkarnációs személyek hátterét. Máris borítékolom neked, hogy minden esetben erős okkult hatással fogsz találkozni. Az ilyen személyek, kivétel nélkül, mélyen merülnek bele a szellemidézésbe, jóslásokba, keleti vallási gyakorlatokba, vagy egyéb okkult rítusokba, amikkel már régen bevonták az életükbe a démonokat. Azokkal vannak kapcsolatban, ők pedig azt hiszik, valamiféle szellemi entitásokkal, vagy holt lelkekkel, vagy hogy az előző életüket látják.

De nem csak halottakról tudnak információkat. Egy jósnő pl. részletesen elmondja neked az egész életedet a születésedtől mostanáig úgy, hogy soha életében nem látott. Szerinted honnan tudja? A távgyógyító honnan tudja, mi a bajod? Mert tudja. Néha azt is bevallják, hogy valahonnan kapják az adást. Csak a forrásával nincsenek tisztában.

A reinkarnációs személyek például sokszor hipnózis alatt számolnak be az előző életükről. Hipnózis alatt van leginkább nyitva az ember démoni befolyásra.
Minden olyan módszer, ami hatalmába keríti a tudatodat, az akaratodat, ami megnyitja a szellemedet, mind bevonzza a démonokat. Aki kiteszi magát ennek, persze nem tud erről, nem is érzékeli azonnal, hogy baj van. Csak később jelenik meg az életében a negatív hatás, a különféle lelki és fizikai problémák, amiknek nem tudja az okát.

A gyerekek különösen védtelenek ezzel szemben. Belenéztem a könyvbe, amit ajánlottál. Aki gyerekekkel végzett vizsgálatokat a reinkarnációról, kivétel nélkül mind okkult háttérrel rendelkező gyermekeket tett a kísérlet alanyává. Főként indiai gyerekeket. India nem véletlenül a reinkarnáció hazája. A nyolcszázmillió indiai bálványisten mögött démonok állnak, csakúgy mint minden vallás bálványistene mögött. Ezt az ebből a vallásból megtért emberek is megerősítik, akik megtérésük után felismerték korábbi vallásuk szellemi hátterét.
Mint pl. Sadhu Sundar Selvaraj, aki hindu pap volt, akinek a történetét Asperrimus írta ide:
http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=1993335&postcount=26

Amit mondok Neked, az nem a Biblia, az megtapasztalás. A démoni tevékenység jelen korunkban erősebb, mint valaha. Ennek következménye, hogy az okkult tevékenységek divatja is erősebb, mint bármikor korábban.
Nem jó jel.
Utoljára a XX század elején volt nagy divatja az okkultizmusnak. Akkoriban minden polgári családnál asztalt táncoltattak, ez volt tévé helyett az esti szórakozás. És jött a nagy gazdasági válság, meg két világháború.
Most asztrológia és horoszkóp van minden újságban, minden tévécsatornán. Távgyógyítanak, halottakat idéznek, már a médiákban is. Az okkult tudományok sosem látott méretekben hódítanak.

Tudod, volt egy fél évszázados materialista korszak. Akkor nyugton voltak a démonok, mivel Istenben sem hitt senki, vagy ha mégis, azt elhallgattatta a politikai vezetés.
Amikor ennek a korszaknak vége lett, az emberek a Biblia felé kezdtek fordulni. Tudom, mert része voltam a folyamatnak. Ám akkor elképesztő méretekben kezdett terjedni az okkultizmus. Ha már az emberekben szellemi éhség ébredt, akkor a Sátán prezentált nekik kedvüknek megfelelő menüt. Mindegy mit, csak ne a Bibliával foglalkozzanak. Ha mégis a Bibliával, akkor elhitetni velük, hogy a Biblia hamis.
Nem véletlen ez a mostani sosem látott méretű érdeklődés az okkultizmus iránt.

A Sátán hazug, és hazugságnak atyja. Simán elhiteti, hogy sem ő sem az angyalai nem léteznek. Máris nyert ügye van.
Profi csaló.
Ha az emberek még egy egyszerű emberi átverésnek is bedőlnek, hogyne dőlnének be a Sátánnak. Pusztán emberi megközelítésből lehetetlen a szellemi forrásokat megítélni. És a Sátán elváltoztatja magát a világosság angyalává is. Megjelenik ő Jézus vagy Mária képében is. Vagy épp egy halott képében.

A halottakkal nem lehet kommunikálni. És nincs reinkarnáció sem. Ebben én egészen biztos vagyok, mert látom, milyen szellemi erők működnek annak a hátterében, hogy ezt a hazugságot elhitessék az emberekkel. Mindennek pedig az a célja, hogy elterelje a figyelmet Jézusról és az áldozatáról. Az Istenhez vezető útról.
Ez az egyetlen célja.

Még sok mindent tudnék ebben a témában írni, és bővebben kifejteni, de gyanítom, hogy lesöpröd mindezt azzal, hogy eszelős vagyok. Nehéz bizonygatnom, hogy látok valamit, amit Te nem látsz.
Én akkor is megértelek. Volt idő, amikor nekem is elképzelhetetlenül hangzott volna mindez.
És azt is tudom, hogy ezzel a hsz-emmel sem leszek népszerű. Sokan vannak itt a Chunon is, akik okkult gyakorlatokat folytatnak, és tiltakoznak, ha azt mondom, hogy nagy bajt csinálnak maguknak, mert démonokkal kerülnek kapcsolatba.
Ezt nem csak azért mondom, mert ezt mondja a Biblia, hanem mert látom a hatást. Nem mindig azonnali. De jönni fog. Előbb-utóbb megjelenik a depresszió, a kétségbeesés, a különböző titokzatos betegségek, a megmagyarázhatatlan viselkedések, az agresszió... és jön a híradás, hogy egy jómódú családapa minden ok nélkül agyonverte baltával a feleségét és két kisgyermekét, aztán magával is végzett.... és erre nincs magyarázat. A pszichológusok nem értik, nem volt semmi pszichés baja... Jönnek az ok nélküli öngyilkosságok... Csak úgy érzik, ölni kell, magukat vagy mást... Akár egyszerre hetvenet... És lőnek... A Sátán semmit sem ad ingyen.
Ahogy mondani szokták: sokat ígér, keveset ad, és a végén mindent elvesz.

Ha rányílik egyszer a szeme az embernek, akkor teljesen világosan látja, kik, mik állnak a háttérben.
Hát hogyne berzenkednék a reinkarnáció ellen, berzenkedek én minden más hazugságuk ellen is! Ha már sikerül leleplezni őket, fél siker!
De nem tudok többet tenni annál, hogy elmondom. És mielőtt bolondnak tartanál, gondolj arra, hogy nem vagyok egyedül, nem csak én állítom ezt. Sokan vagyunk. És kiabálunk: NEM IGAZ! Hát nem látjátok, hogy becsapnak titeket?
Csak kevesen hallgatnak ránk. :(

Most megírtam őszintén az okaimat. Nyugodtan nézz hülyének, csak arra kérlek, gondolkodj el egy kicsit ezeken. Hátha meglátod Te is az összefüggéseket. Adja meg Isten Neked is, hogy meglásd!
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem hiszek az örökkön-örökké halálban, és az örökkön-örökké pokolban sem. Amit itt te leírsz Jászladány, borzasztóbb, mint amit a katolikusok hirdetnek. Náluk legalább van kiút, a tisztítótűz, de nálad még az sincs. Én hiszem, és tudom, hogy vannak a negatív oldal szellemei, és készenlétben állnak, hogy elcsábítsanak bennünket az Istenhez vezető úton. De vannak angyalok is, akik viszont Istenhez igyekeznek minket kalauzolni. Jézus eljött, hogy az Atyaisten üzenetét átadja a föld fiainak, lányainak. De a sötétség szolgálói sugallatára a föld fiai, és leányai kínozták, és meggyilkolták. Isten számunkra felfoghatatlan mértékben felülmúlja szeretetével, és megbocsájtásával a föld fiait, és leányait. Az emberek sem vetik ki örökre az őket megsértő gyermekeit, gyermekeiket. Lástd a tékozló fiú esetét. Jézus mondta a példabeszédekben. Hízott tulkot vágatott, nagy ünnepséget rendezett, és még a hatalom gyűrűjét is a tékozló fiú újjára húzta. A valódi szeretet Istene sokkal szeretőbb, megbocsájtóbb, mint amilyennek te leírtad. Ilyennek hitték a zsidók Jézus idejében, és Jézus ördögatyának nevezte. És a megbocsájtani nemtudókat pedig az örödögatyának a fiainak, és leányainak hívta. Mindenfajta bibliában így van leírva. Az én bibliám a Károlyi féle biblia. Ott is így van leírva. Én eltudom képzelni, hogy ha a túlvilági bünti letelt, az Isten visszaküldi az ott lévő lelket, pótvizsgázni egy újabb életben.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok, hetetek!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Ha rányílik egyszer a szeme az embernek, akkor teljesen világosan látja, kik, mik állnak a háttérben.

Sokan vagyunk. És kiabálunk: NEM IGAZ! Hát nem látjátok, hogy becsapnak titeket?

ujsarga_18.gif
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem hiszek az örökkön-örökké halálban, és az örökkön-örökké pokolban sem. Amit itt te leírsz Jászladány, borzasztóbb, mint amit a katolikusok hirdetnek. Náluk legalább van kiút, a tisztítótűz, de nálad még az sincs.

Kedves Erzsike!

Én nem írtam sem örökkévaló halálról, sem örökkévaló pokolról.
Én arra válaszoltam, amit Pitti kérdezett: hogy miért berzenkedem a reinkarnáció ellen. Leírtam, hogy azért, mert démonikus csalásnak tartom. Semmi másról nem írtam.

És hogyne lenne kiút, senkinek nem kell kiszolgáltatva lenni ezeknek a csalásoknak, sem a démonoknak. De ahhoz, hogy az ember kiutat keressen, előbb fel kell ismernie, hogy csalás áldozata. Én csak erről beszéltem, semmi másról.

Azt sem vártam, hogy elfogadjátok, amit mondok. Nem is számítottam rá. Tudom, hogy ez nem egyszerű, és azt is pontosan tudom, hogyan hangzik a számotokra. Számomra is pont így hangzott korábban. Én nem tudok meggyőzni senkit, csak Isten tud. De azért gondolkodni érdemes ezen a verzión is.
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
A reinkarnáció tana szerint az újabb leszületés nem lehetőség, hanem büntetés. Tehát az élet büntetés.
A reinkarnáció logikája szerint nem lenne az életre szükség, ha nem lennének az emberek gonoszok. Aki gonosz, az él. Aki nem gonosz, az meg sem születik. Legalábbis újra biztos nem.
Viszont az életünkben követjük el a bűnöket. Tehát megszületünk, hogy bűnöket kövessünk el, aztán újra megszületünk, hogy ezeket a bűnöket kijavítsuk (bár abszolút nem emlékszünk rájuk. Hát naná, hogy elkövetjük őket újra).

A reinkarnációval további súlyos logikai problémáim is vannak, amikre eddig még egyetlen reinkarnáció-hívőől sem kaptam választ.
Még mindig nem értem, hogyan remélhettek megjavulást az újabb életek során, ha az ember egyáltalán nem emlékszik az előző életében elkövetett gikszerekre, hogy tanuljon belőlük.

Jaszi!
Ebbol a hszedbol nagyon is lejon hogy nem nagyon olvastal utana a reinkarnacionak vagy pedig direkt "vakon" olvastad!
Hogy jutottal el a leszuletesbol a buntetesig!A masik meg miert gondolod azt hogy csak gonoszok szuletnek le.A leszuletest ha pontosabban utana neznel akkor megertened hogy a vagyakozas valami utan azaz a vagy szuletik le.Vagysz valami utan.Ugyan ugy mint az Isten megteremtett mindent azert mert vagyott arra hogy "megnezze " hogyan is mukodik a remek muve.Mint egy mernok.Kigondolta a tervet jott egy otlet es nagyon kivancsi volt milyen is a "valosagban".Ha gazdagsagban elsz az egyik eletedben akkor elkepzelheto - de nem torvenyszeru - hogy a kovetkezoben szegenynek szuletsz.Nem gonoszsag miatt hanem mivel dual torveny igy kivanja.Mindent MEG KELL TAPASZTALNI.A fenyt sem tudnad dicsoiteni ha allandoan feny lenne es nem lenne az ellenparja a sotetseg.Nem jelentene semmit neked mivel allandoan az van,megszokott lenne.Mint a lelegzet vetel,hanyszor koszonod meg az Istennek hogy lelegzel - tudatosan!Nagyon is elkepzelheto az is hogy Te az elozo eletedben egy igen kenmeny Istentagado voltal es most pont a masik oldalt kell megismerned.Ezen mar gondolkoztal?
A bunt - amit a vallasnak koszonhetoen szinte kitorolhetetlenul belenk vestek - probald helyettesiteni hibanak.Igy talan konnyebben megerted.A hibat ki kell javitani , mivel mindenki vagyik a tokeletessgere ezert szuletsz le hogy megtedd.Ezek a szavak mint a bun,gonosz nezd meg milyen negativ kijenetesek es a vallas eloszeretettel hasznalja mivel mindenki "fel" , tart ezektol es igy ezekkel felemet tud kelteni az emberekben.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszi!
Ebbol a hszedbol nagyon is lejon hogy nem nagyon olvastal utana a reinkarnacionak vagy pedig direkt "vakon" olvastad!
Hogy jutottal el a leszuletesbol a buntetesig!

Én utána olvastam a reinkarnációnak, csak éppen nem annak a fajta reinkarnációnak, amiben Te hiszel. Nem én jutottam el a leszületéstől a büntetésig, hanem a reinkarnáció tana hirdeti a karmát, ami miatt bünti lesz, ha az előző életedben rossz voltál. Hozok egy idézetet egy Indiáról szóló oldalról:

"A másik fontos fogalom a Karma, amely pedig a cselekvések és a létező entitások kölcsönhatása, az ok-okozati összefüggések végtelen láncolata. Azaz a Karma nem valami megmásíthatatlan felsőbb akarat következménye, hanem a létező közvetlen cselekvésének és előző cselekedetei jutalmának vagy büntetésének eredője.

A hinduk hite szerint a lélek örökkévaló, a test átmeneti. Az öröktől fogva létező lélek szüntelenül járja körforgását a létformák milliárdjai között, újjászületéseinek anyagi minősége előző tetteinek jutalma vagy büntetése.

Hogy aztán mi a jó és mi a rossz, azt csak a karma tudja.

A masik meg miert gondolod azt hogy csak gonoszok szuletnek le.A leszuletest ha pontosabban utana neznel akkor megertened hogy a vagyakozas valami utan azaz a vagy szuletik le.Vagysz valami utan.

Na ja, csak éppen a vágy rossz dolog Buddha szerint. Pont attól kell megszabadulnod, és akkor nem akarsz majd leszületni. Mert leszületni se jó. Ha egyszer az a cél, hogy többé ne szüless le, hanem eljuss a Nirvánába, a "nemlét"-be, akkor a leszületés nem jó dolog. Nem lehet jó dolog, amiből a tan szerint ki kell szabadulni. Történetesen a leszületések és a halál körforgásából.

Ismét idézet a wikiről:
"Buddha valamikor az i.e. 6. és a 4. század között élt. Megvilágosodott tanítóként ismerték, aki igyekezett megosztani másokkal saját tapasztalatait, azzal a céllal, hogy megszabaduljanak a szenvedéstől, elérjék a nirvána állapotát és kiléphessenek az újjászületés és szenvedés örökös körforgásából. A buddhizmusra hagyományosan úgy tekintenek, mint a megszabadulás útjára, melyet a valóság legvégső természetének megismerésén keresztül lehet elérni.

Harmincöt évesen, egy éjszakai elmélkedése alatt döbbent rá arra, hogy a szenvedés (azaz a lét alapvetően nem kielégítő volta) a tudatlanságból (nem az intellektuális szegénység, hanem a szellemi vakság értelmében) fakad, és a szenvedés oka a mohó vágy, mely viszont a tudatlanságból fakad. ... Az, aki legyőzte a tudatlanságot, képes megszabadulni a vágytól, így elérheti a Nirvánát (a nirvána jelentése ellobbanás, a szenvedés gyökerének okai lobbannak el)."

Tehát a leszületés nem "jutalom", nem "új esély", hanem szenvedés, szükséges rossz, hogy megkapd az előző életedben elkövetett dolgokért a jutalmat és a büntit. De amint tudsz, slisszolj ki ebből.

Ugyan ugy mint az Isten megteremtett mindent azert mert vagyott arra hogy "megnezze " hogyan is mukodik a remek muve.Mint egy mernok.Kigondolta a tervet jott egy otlet es nagyon kivancsi volt milyen is a "valosagban"

Ilyen teremtőről nem tanít a reinkarnáció. Nem is csoda. Milyen teremtő lenne az, aki beledobja egy szenvedéssel teli, leszületés meghalás körforgásába a teremtményeit, hadd szenvedjenek, majd megtanulják, milyen tré is az!
Ismét Buddháról:
"Eltekint az olyan örök szubsztanciák feltételezésétől, mint isten, lélek, anyag, ezzel együtt metafizikus szemléletű rendszer, karmikus következményekről és megváltásról beszél,"

A fenyt sem tudnad dicsoiteni ha allandoan feny lenne es nem lenne az ellenparja a sotetseg.

Én ezt nem így gondolom. A sötétség nem a fény ellenpárja, hanem a fény hiánya. Fény létezik sötétség nélkül, de a sötétség nem lenne értelmezhető, ha nem létezne fény.

Nagyon is elkepzelheto az is hogy Te az elozo eletedben egy igen kenmeny Istentagado voltal es most pont a masik oldalt kell megismerned.Ezen mar gondolkoztal?.

Mi lenne erre a bizonyíték? Az, hogy én úgy gondolom?

A bunt - amit a vallasnak koszonhetoen szinte kitorolhetetlenul belenk vestek - probald helyettesiteni hibanak..

Sajnálom, de én Hitler tömeggyilkosságait nem tudom hibának értékelni. A közelmúltban szólt egy híradás arról, hogy hárman halálra kínoztak egy fiatal lányt. Ezt sem tudom hibának értékelni. Sem azt, aki felgyújtott egy lányt. És még sok mindent nem tudok hibának értékelni, még a saját tetteimből sem.

Hiba az, ha nem készülsz fel kellőképp egy vizsgára, és megbuksz. Vagy ha nem figyelsz eléggé, és nekitolatsz a kocsiddal egy villanyoszlopnak. Ezek hibák, amiket ki lehet javítani, ha van elég szorgalmad, vagy van biztosításod.

Igy talan konnyebben megerted.A hibat ki kell javitani , mivel mindenki vagyik a tokeletessgere ezert szuletsz le hogy megtedd.

Na látod, itt a probléma. Másképp nevezed a dolgokat, mint amik valójában, ebből fakad a szerintem helytelen következtetésed.
A bűn az bűn, és nem hiba. Nagy különbség! A bűnt nem lehet kijavítani. A bűnt meg kell bánni, bocsánatot kell érte kérni, és max. azután lehet jóvátenni, ha lehet. Ezt nem tudod megtenni egy újabb életben, ezt csak ott, akkor és azzal szemben tudod megtenni, aki ellen a bűnt elkövetted.

Ezek a szavak mint a bun,gonosz nezd meg milyen negativ kijenetesek es a vallas eloszeretettel hasznalja mivel mindenki "fel" , tart ezektol es igy ezekkel felemet tud kelteni az emberekben.

A bűn és a gonosz negatív kifejezések, de nem azért, mert a vallás vagy akárki annak nevezi, hanem mert a jelentésük negatív. Azért is kelt félelmet az emberekben.

Attól még, hogy Te hibának nevezed a bűnt, attól még a bűn bűn marad, amitől joggal fél az ember. Mert a bűn tönkreteszi az embert, a vele élőket, a környezetét, csak romlást és szerencsétlenséget hoz mindenki életére.
Ezért nem átkeresztelni kell hibának, és úgy tenni, mintha nem létezne, hanem meg kell tőle szabadulni. Azt pedig csak bűnbánat és bűnbocsánat útján lehetséges, nem pedig leszületések által.

Hogy ne legyen a beszélgetésünk olyan komor, eszembe jutott Arnold Schwarzenegger egyik filmje, egy vígjáték (ilyenből nem sok volt neki), aminek az elején Hamletet játszik. Fenyegetőn mondja az atyját megmérgező Claudiusnak: "Hé, Claudius! Megölted az apámat... Nagy hiba volt." :D
Nevetett rajta a mozi.

Meg is találtam:

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/MiB8NcCXI3s?rel=0" allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" width="480"></iframe>
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
A sötétség nem a fény ellenpárja, hanem a fény hiánya. Fény létezik sötétség nélkül, de a sötétség nem lenne értelmezhető, ha nem létezne fény.

Ez nagyon frappánsan hangzik, viszont fordítva is igaz...
A fény nem a sötétség ellenpárja, hanem a sötétség hiánya. Sötétség létezik fény nélkül, de a fény nem lenne értelmezhető, ha nem lenne sötétség...

Bűn vs. hiba:
Szerinted bűnt követett el Ádám és Éva, amikor megették az almát, vagy csak hibát...?

Karma és reinkarnáció:
A karma és a reinkarnáció kéz a kézben járnak...
Az egész egy hosszú ok-okozati láncolat...
Mondjuk úgy az eredendő bűn az elsődleges ok...
Ok - Ádám és Éva almát esznek, okozat - Isten dühbe gurul, ez újabb okká válik, ami létrehoz egy okozatot - az embert kidobják a Paradicsomból, ez megint oka lesz egy újabb okozatnak stb.stb...
Nagyon leegyszerűsítve ez a karma, ok-okozat...
Az életedben futnak több szálon ezek az ok-okozati láncolatok, de te közben meghalsz, úgy, hogy nagyon sok okozati láncszem nyitva maradt...
Ezek lesznek az okok, melynek okozata lesz egy újabb testet öltésed...
Nagyon leegyszerűsítve ez a reinkarnáció, ami nem jutalom, és nem büntetés, egyszerűen csak okozata az előző életednek...

A halál rossz...?
Az élet rosszabb, az élet szenvedés, mint ahogy Buddha is tanította...
Nézz meg egy csecsemőt. Mi az első dolga miután megszületik? Torkaszakadtából üvöltve sír, mert szenved. Szenved, mert fizikailag érzékeli az elválasztottság állapotát...
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Anom!
Teljesen egyet értek azzal amit itt elmondtál. Nékem egy kép jelent meg közben bennem. Van három gyerekem. Két lány, egy fiú, aki a középső. Serdülő korukban előfordult, hogy veszekedtek, kiabáltak, majdnem egymásnak mentek. Akkor ha azt mondtam volna nekik, hogy ti gonoszok vagytok mi történt volna? Biztos, hogy összeverekednek. De én igyekeztem először lecsendesíteni őket, majd egyenként meghallgatni mind a hármat. És a végén mikor kibeszélték a sértődésüket, fájdalmukat, ő maguk rájöttek, hogy mennyire kicsinyes dolgokon kaptak hajba. Legfontosabb, békét teremteni, mindegy, hogy kinek van éppen igaza. Ha béke lérte jött, akkor lehet kideríteni, hogy mi is a probléma, és lehet orvosolni.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

BlueDeer

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet többen nem értenek egyet azzal amit most leírok, de fontosnak tartom.
Szóval ha már a bűn és pl maradjunk klasszikusnak számító Hitler esetnél. (Kicsit meg említeném Jézus tanítását, hogy fordítsd oda a másik orcádat és hogy az egyik legfontosabb dolog a megbocsátás és a szeretet az ellened fellépő ellen is. Ha már Biblia és annak egyik legfontosabb része szerintem.)

Szóval Hitler... Nos lássuk a dolgokat annak ami. Mi is történt volna ha ez az ember mondjuk nem utazik el Ausztriából hanem festő marad vagy akármi más. Minden bizonnyal ugyan ez történt volna meg, különbség, hogy más vezérletével.
Miért is mondom ezt?
Egész egyszerű, akkor az a büszke nép akiről most szó van egy olyan rossz kilátású helyzetben volt, aminek ezt megelőző okai voltak egy háborúban és azt megelőző eseményekben is, hogy olyan viszony alakult ki nekik más népekkel amilyen. Kicsit bonyolultan hangzik, de egyszerű a történet ha valaki ismeri a történelmet.

Lényeg ha ez a nép nem kapja meg Hitlert akkor mást talált volna ebbe a szerepkörbe. Aki még akár sokkal rosszabb is lehetett volna, talán még a tervei is összejönnek és akkor lehet ma németül csevegnénk , na de ne menjünk bele a mi lett volnába.
A tényeknél maradjunk és annál, hogy ami történt azt nem egy ember tette. Nem Hitler tömeg gyilkolt, nem ő követte el a szörnyűségeket (még az is lehet hogy egyetlen embert nem ölt meg életében, ezt nem tudom).
Ezt nagyon szépen megtanultatták velünk az iskolába, hogy minden az ő hibája, de természetesen nem így van. Ezeket a tetteket hozzánk hasonló hétköznapi emberek tették meg, pont ezért ennyire durva. Ha nem őt emelik fel ebbe a pozícióba akkor megtették volna mással aki segíti kiélni belőlük azt ami bennük volt akkor kollektívan és azt mondom, hogy ennek előbb utóbb ki is kellett jönnie... Ahogy ha sokáig elfojtja valaki magában a haragot az is felszínre tör előbb utóbb.

A másik dolog ugye a gonosz bűnös tettek. Nos minden ember felelős azért amit tesz és következményei is vannak ennek ezzel egyet értek.
De teljes mértékben tudatában vagyunk mindig annak amit teszünk? Pontosan tudjuk mindig milyen érzés annak akit mondjuk bántunk, hogy az mit él át akkor?
Vajon akkor is megtennénk bizonyos tetteket ha előtte mondjuk nem egy olyan családban nőttünk fel ahol csak az erőszakot láttuk?......
Sorolhatnám még sokáig, de amire rá szeretnék mutatni, hogy az emberek többsége főleg akik nagy fájdalmakat okoznak másoknak, azoknak fogalmuk sincsen mit tesznek. Egyszerűen ilyen alacsony tudati szinten vannak még ha erősnek is tűnnek sok esetben vagy okosnak, álnoknak, gonosznak... valójában egyszerűen tudatlanok és nem annak látják érzik és fogják fel a dolgokat amik (majdnem mint egy értelmi fogyatékos esetében). Vagy éppen nem képesek uralkodni magukon.
És itt megint Jézust hoznám fel példának "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekesznek”.

És igen mindennek oka van, nincsenek véletlenek. Annak is oka van ha valaki borzalmas dolgot követ el és annak is ha valaki átéli azt.
Ez nem azt jelenti, hogy megérdemli ami történik vele! Hanem azt, hogy ami történik vele az az esemény aminek ő a részese lett, nem véletlenül alakult úgy ahogy és ő sem véletlenül volt ott akkor. Akár egy egész népről van szó akár 1-2 emberről, sőt akár egy egész fajról.

És feltenném a kérdést. Jézus mit mondana ilyen esetben ha mondjuk látná, hogy bánt 3 másik egy negyediket?
Rávetné magát rájuk? Elítélné őket hogy milyen gonoszok vagy kiabálna velük?
Azt mondaná nekik, hogy ti biztos a pokolra kerültök bűnös lelkek?
Vagy szeretettel fordulna feléjük és megbocsátaná azt amit esetleg kapna még akkor is?

Hozzá teszem ez nagyon nehéz és az egónk az önfenttartó részünk, (ami félelem érzésben nyilvánul meg) általában túl erős ahhoz bennünk, hogy így tegyünk így gondolkodjunk. Vagy egyszerűen olyan környezetben nőttünk fel olyan neveltetést kaptunk ami ennek ellentmond.
De akkor is tudjuk lelkünk mélyén (akár Biblia vagy más könyv tanítás nélkül is )mi lenne a helyes és ha nem lennénk tele félelmekkel és nem lennénk tudatlanok, akkor megértenénk azt is aki ilyet tesz. És csak akkor ha értjük és ismerjük, ezért még ilyenként is tudnánk szeretni mint embert és fiatal tudatlan lelket.


Gyonyoruen fogalmaztal. Kb. nincs is hozzafuznivalom. Fokent, hogy jelenleg eszmeletlenul faradt vagyok.
De muszaj volt megjegyeznem, hogy ezt nagyon szepen mondtad.
Jo lenne, ha az 'eredendo bun' fogalma vegre torlodne majdhogynem az emlekezetbol is. Ugyesek voltak, akik kitalaltak, uralkodni akartak vele. Sikeresen.
 

BlueDeer

Állandó Tag
Állandó Tag
A katolicizmus jelenleg (es regebben is), sot, a sok evszazada divatos bibliaertelmezes a Retteges Vallasa. (copyright BlueDeer).
A rettegessel, a felelemben tartassal a buta embert lehet kordaban tartani illetve sinen futtatni.
Az igazan kereso, intelligens, tajekozodo es erdeklodo embert holmi megfelemlites (Satan, demonok, stb.) mar nem tartja vissza attol, hogy tovabb gondolkozzon, tagitsa az erdeklodeset es keressen.
Akik megbolondulnak a kereses kozben, az kulon kategoria. De nem osszemosando a tilosban jarassal.
Talan tul bonyolultan fogalmazok.
 

BlueDeer

Állandó Tag
Állandó Tag
OFF



Nézzük azért egy kicsit a tényeket is, volt ott egy Heinrich Himmler nevű fickó is, aki nélkül ez az egész nem jött volna létre, meg persze kellettek hozzá a zsidók...
Aztán szintén tény, hogy Sztálin sokkal több embert végeztetett ki, mint a nácik...
Miért nem ő lett az elhíresült rossz bácsi...?
Hát azért mert ha Sztálin lenne a rossz bácsi, ma nincs olyan állam, hogy Izrael...
Tehát kinek/kiknek állt érdekében ez az egész...?

Fontos, amit irtal. Kar kisarkitani Hitlerre az egeszet. Egy egesz brancs volt mogotte, akik kegyetlenul hajtottak vegre a parancsokat, foleg RETTEGES okan. Tehat mi all a legtobb iszonyat mogott? ESZEMENT FELELEM. Tehat a felelemkeltest nem kellene mar vegre folytatni.
Jezus a szeretet mindenhatosagat hirdette mindig. Ez valahogy elhalvanyult az evszazadok folyaman.
Nem megyek bele, hogy mik azok a diszkrepanciak, amik benne maradtak a megnyirbalt Bibliaban, amik pl. most is utalnak reinkarnaciora es arra, hogy Jezus sokmindent nem ugy ertett, nem is ugy mondott, mint ahogy hirdetik rola. Mindenki a maga szaja ize szerint formalta, es ez a folyamat evszazadok soran elkepeszto sallangot termelt.
Egy biztos: felelmet O nem akart kelteni az emberekben. Halalfelemet sem. A halaltol valo rettegest sem akarta. Marpedig sokan szeretnek fenyegetozni az ilyen meg olyan halal utani letekkel es vilagokkal. Nincs ertelme. Valosagalapja sincs.
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszi!!

A Biblia számos verse megerősíti a reinkarnáció realitását. Vizsgáljunk meg néhányat.
Reinkarnáció és Jézus titkos tanításai

„Mert a próféták mindnyájan és a törvény Jánosig prófétáltak vala.
És, ha be akarjátok venni, Illés ő, aki eljövendő vala.– Máté 11.13-14

De mondom néktek, hogy Illés immár eljött, és nem ismerék megőt, hanem azt mívelék vele, amit akarának. Ezenképen az ember fiának is szenvednie kell majd őtőlük.
Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról szóla nékik.” – Máté 17.10-13

[HIDE]http://govinda.blogter.hu/108060/biblia-lelekvandorlas_ii-resz[/HIDE]

Itt bovebben olvashatsz rola.De gondolom ezt is megtudod "magyarazni" :)
 

Hajdu M

Kitiltott (BANned)
Csókóltatok mindenkit!

Látom itt ezt a komoly vérbő vitát a reinkarnációval kapcsolatban, és néhány kérdés fogalmazódott meg bennem.

Mi a jelentősége ennek a kérdéskörnek? Mit számít az ha van reinkarnáció, és mit számít az, ha nincs?

Milyen szempontból fontos eldönteni ezt a kérdést? Van-e jelentősége az ember üdvössége szempontjából?

Mi értelme van ennek a végeláthatatlan meddő vitának?
Egy ilyen vita egybevág-e Jézus tanításaival? Nem de azt tanítja inkább, hogy szerezz barátokat a hamis mammonból is? Ha valaki egy útra kényszerít, menj vele kettőre, és ha el veszi a felső ruhád, add oda az alsót is?

Magát kereszténynek mondó ember, miért vitatkozik?
Magát ezoterikusnak mondó ember miért vitatkozik?
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Csókóltatok mindenkit!

Látom itt ezt a komoly vérbő vitát a reinkarnációval kapcsolatban, és néhány kérdés fogalmazódott meg bennem.

Mi a jelentősége ennek a kérdéskörnek? Mit számít az ha van reinkarnáció, és mit számít az, ha nincs?

Kedves Hajdu M, én is csókoltatlak.

Azt kérded, mi a jelentősége. A válasz egyszerű. Ha reinkarnáció van, több esélyed van. Tudod, mint a számítógépes játékokban. Meghalsz, de mindig van újabb életed.

Ha nincs reinkarnáció, akkor több lehetőség adódik:
1. Nincs semmi. Meghalsz, slussz passz, ahogy Ernoe mondja.
2. Muszlim vagy, és Allah majd dönt a sorsodról.
3. Indián vagy, és az örök vadászmezőkre jutsz... stb.

És van a Biblia tanítása, hogy feltámadsz és ítéletre mész. Ha be vagy írva az élet könyvébe, mákod van. Ha nem vagy, akkor gebasz van.
Vagy már életedben szólt neked valaki, hogy ne higgy sem a reinkarnációban sem a többiben, elmondta neked az evangéliumot, Te pedig éltél a lehetőséggel, elfogadtad, hogy Jézus felvállalta az ítéletedet helyetted, és akkor a feltámadás után nem mész ítéletre. Szépen átsétálsz az öröklétbe.

Nos ez utóbbi opció szempontjából nem egészen mindegy, melyik igaz.

Milyen szempontból fontos eldönteni ezt a kérdést? Van-e jelentősége az ember üdvössége szempontjából?

Lásd fentebb.

Mi értelme van ennek a végeláthatatlan meddő vitának?

Az ember üdvössége múlik rajta. Ha csak egyvalaki megtalálja a igazi utat, már nem volt meddő.

Egy ilyen vita egybevág-e Jézus tanításaival?

Egybe.
Maga Jézus parancsolta meg a követőinek, hogy hirdessék az evangéliumot, és mindazt, amit Ő tanított.

Nem de azt tanítja inkább, hogy szerezz barátokat a hamis mammonból is? Ha valaki egy útra kényszerít, menj vele kettőre, és ha el veszi a felső ruhád, add oda az alsót is?

De azt is tanítja.
Ez azonban nem húzza át az evangélium hirdetésére adott parancsot.

Magát kereszténynek mondó ember, miért vitatkozik?

Lásd fentebb.
Péter apostol azt mondta:

1 Pét. 3.15
... Mindig készek legyetek megfelelni mindenkinek, a ki számot kér tőletek a bennetek levő reménységről, szelídséggel és félelemmel:

Magát ezoterikusnak mondó ember miért vitatkozik?

Ezt nem tudom. Őket kérdezd.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Jaszi!!

A Biblia számos verse megerősíti a reinkarnáció realitását. Vizsgáljunk meg néhányat.
Reinkarnáció és Jézus titkos tanításai

„Mert a próféták mindnyájan és a törvény Jánosig prófétáltak vala.
És, ha be akarjátok venni, Illés ő, aki eljövendő vala.– Máté 11.13-14

De mondom néktek, hogy Illés immár eljött, és nem ismerék megőt, hanem azt mívelék vele, amit akarának. Ezenképen az ember fiának is szenvednie kell majd őtőlük.
Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról szóla nékik.” – Máté 17.10-13

*** hidden content ***

Itt bovebben olvashatsz rola.De gondolom ezt is megtudod "magyarazni" :)

"A győztest oszloppá emelem Isten templomában, és többé nem kerül ki onnan" (Jelenések 3:12)

Magyarázkodni azt lehet, de annyira egyértelmű kijelentések vannak a Bibliában, hogy tényleg csak a vak nem látja...
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszi!!

A Biblia számos verse megerősíti a reinkarnáció realitását. Vizsgáljunk meg néhányat.
Reinkarnáció és Jézus titkos tanításai

„Mert a próféták mindnyájan és a törvény Jánosig prófétáltak vala.
És, ha be akarjátok venni, Illés ő, aki eljövendő vala.– Máté 11.13-14

De mondom néktek, hogy Illés immár eljött, és nem ismerék megőt, hanem azt mívelék vele, amit akarának. Ezenképen az ember fiának is szenvednie kell majd őtőlük.
Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról szóla nékik.” – Máté 17.10-13

*** hidden content ***

Itt bovebben olvashatsz rola.De gondolom ezt is megtudod "magyarazni" :)


Kedves V.T., a Szentírásos topicban ezeken már mind végigmentünk.
Egyébként pedig a neten is rengeteg helyen találsz ezekre megfelelő igemagyarázatot, ha valóban érdekel.
Pl. itt is:

http://www.bibliabaptista.hu/reinkarnacio.html


A Bibliában nincs benne a reinkarnáció, és soha nem is volt.

Ettől függetlenül, Keresztelő János nem lehetett Illés reinkarnációja, mivel Illés az Ószövetség szerint nem halt meg. Élve ragadtatott el a mennybe, és a megdicsőülés hegyén meg is jelent Jézusnak.

Keresztelő János nem Illés reinkarnációja volt, hanem Illés lelkületével szolgált, ahogy születésekor az angyal megmondta Zakariásnak, János apjának:

Luk. 1.17
Ő maga Illés szellemével és erejével előtte fog járni az Úrnak, hogy az apák szívét fiaik felé fordítsa, az engedetleneket az igazak okosságára térítse, s így a népet előkészítse az Úrnak.”

És János maga is tagadta, hogy Illés lenne:

És kérdezék őt: Micsoda tehát? Illyés vagy-é te? És monda: Nem vagyok… (Ján. 1,21)

Szóval nekem most ezt nincs kedvem ezt elölről kezdeni.

A Biblia megváltásról szóló logikai rendszerébe sem illeszthető bele a reinkarnáció. A reinkarnáció az önmegváltás útja. A Biblia a fordítottját tanítja. Az ember semmilyen módon nem juthat el Istenhez, csak az Isten jöhet el az emberekhez.

De már erről is sokszor írtam. kiss

Úgyhogy nincs értelme, hogy ideidézd nekem az összes privát blogról a Bibliát nem ismerő, reinkarnációt vallani akaró emberek írásait a különböző, szövegösszefüggéseiből kiragadott Bibliaversekről. Ismerem ezeket, tudom, miket szoktak felhozni. Egyik igevers sem a reinkarnációról szól, nyugodtan elhiheted nekem.

Ezért ha a lélekvándorlásról akarsz olvasni, ne a Bibliát vedd elő, hanem a Védákat, vagy a Bhagavad Ghitát.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves V.T., a Szentírásos topicban ezeken már mind végigmentünk.

A Bibliában nincs benne a reinkarnáció, és soha nem is volt.

Ettől függetlenül, Keresztelő János nem lehetett Illés reinkarnációja, mivel Illés az Ószövetség szerint nem halt meg. Élve ragadtatott el a mennybe, és a megdicsőülés hegyén meg is jelent Jézusnak.

Kedves Jászladány !

Az igaz, hogy sokfelé sok minden le lett írva a reinkarnációról, de végleges álláspont még nem született. Legalább is itt a Canadahun-on.

Azt hogyan tudod értelmezni, illetve magyarázni, hogy

"... Élve ragadtatott el a mennybe...."

Tudni illik itt fizikai test elragadtatásáról van szó.

Tehát fizikailag is mehetünk a Mennyországba?
 
Oldal tetejére