Ha ez a 15 ezer ember elindul, nem számít a határőrség meg a kerítés

Eltöltöttünk egy hetet a görög-macedón határon. Elképesztő állapotok között él tizenötezer ember.

Tudjuk, hogy nem örül a kedves olvasó: vagy unja, vagy már gyulladtra üvöltözte a torkát tavaly – legalábbis online –, de muszáj beszélnünk tovább és tovább a menekültekről. Sőt, most muszáj csak igazán beszélnünk. Idén ugyanis, ha nem történik valami, többször annyian jönnek majd, mint tavaly. Hogy érezzük: 2015 februárjában 2800-an jutottak át Törökországból Görögországba. Idén februárban

53 ezren.

Ők pedig a tavalyi tapasztalatok alapján, ha már eddig eljöttek, meg sem állnának Németországig vagy a skandináv államokig. Meg sem állnának, ha nem akadnának fenn a görög határzáron.

A menekültválság jelenlegi gócpontja alighanem a görög-macedón határon, Idomeni falu mellett, a kerítés mentén kiépített, ám mára kezelhetetlen méretűre duzzadt nyílt menekülttábor. Itt a jelenlegi becslések szerint 15 ezer bevándorló él többé-kevésbé nomád körülmények között. Ha ezt a cikket egy nappal megjelenése után olvassa, már rég elavult lesz ez az adat, naponta ugyanis ezren-kétezren érkeznek és a macedón határőrök kegyétől függően tucatnyian vagy jó esetben százan jutnak tovább.

Az országúton, mezőkön át, lejárt cipőben, mezitláb, dideregve érkező családok egy egészségügyi és társadalmi időzített bombába kerülnek be: mindenki folyamatosan köhög, a helyi orvosok, például a Meds Sans Frontiers és a Vöröskereszt – amelynek magyar csapata is dolgozik a helyszínen – találtak már mindent az elfertőződött sebektől a negyven fokos lázon át a fertőző agyhártyagyulladásig.

Nem az a kérdés, robban-e a bomba, hanem, hogy mikor. Az infrastruktúra már rég kevés, hogy ellásson ennyi embert, a civilek is alig győzik. Egyelőre béke van, például azért, mert sokan inkább továbbállnak Albánia felé, illetve mindenki várja, mire jutnak a jövő heti menekültügyi uniós csúcson.

Aztán ki tudja, talán egyszer Szíriában és Irakban is véget ér a háború. Ez azonban most csak pár nap törékeny békét jelent. Ha pedig végül az alapvető szükségleteket sem tudják biztosítani – például túl sokszor fogy el az étel, vagy terjedni kezd egy halálos fertőzés –, akkor ez a több ezer ember elindul, arra pedig senki sincs felkészülve Európában.

Mondanánk, hogy el lehet képzelni, milyen állapotok uralkodnak Idomeni mellett, de nem kell, inkább megmutatjuk. Egy hetet töltöttünk köztük, és rengeteget tudnánk írni, teljesen felesleges, sokkal többet és jobban mesélnek a képek.

A tábornak már nincsenek határai. A rend kedvéért még tartják magukat az egy méter magas szögesdrótok, de azokkal már senki sem foglalkozik, mindenki ott táborozik le, ahol tud.


24.hu / Neményi Márton
Ha megvan, hol él majd egy-egy család – ki tudja, meddig -, elkezdik kialakítani a saját kis terüket.

24.hu / Neményi Márton

24.hu / Neményi Márton
A férfiak tűzifát gyűjtögetnek…


24.hu / Neményi Márton
…a munkaképes gyerekek meg amit tudnak.


24.hu / Neményi Márton
Az éjjelek a legnehezebbek, március elején még fagypont környékére is csökkenhet a hőmérséklet. A határmenti mezőket ilyenkor több tucat tábortűz melegíti.


24.hu / Neményi Márton
Aki a tábor központjához közelebb szeretne élni, az már kénytelen a síneket választani.


24.hu / Neményi Márton
A tábor lakói egyébként főleg sorban állnak. Beállnak reggel…


24.hu / Neményi Márton
…és addig maradnak, amíg ételhez nem jutnak, vagy be nem zárják előttük az adományosztó konténert.


24.hu / Neményi Márton
Az adagok siralmasak, de nincs mese.

24.hu / Neményi Márton
A meleg ételt osztó önkéntesek egy kicsit enyhítik a helyzetet.


24.hu / Neményi Márton
A sort kerítésekkel és “börtönőrökkel” tartják kordában, sokan azonban kétségbeesésükben megpróbálják kijátszani a rendszert. A gyerekeket a legkönnyebb átdobni.


24.hu / Neményi Márton
A határon is folyamatos a sorban állás és ülés. Hátha.


24.hu / Neményi Márton
Rengeteg a félárva gyerek, akinek meghalt vagy elkeveredett az egyik szülője. Ők sokszor egyedül kódorognak, amíg a maradék család sorban áll.


24.hu / Neményi Márton
Akik megtehetik, a közeli kicsi, békés faluból szerzi be, amire szükség van. Ezt persze kihasználják a helyi “vállalkozók”, az alma kilója két euró a csomagtartóból.

24.hu / Neményi Márton
A követelések egyértelműek.

24.hu / Neményi Márton
Február utolsó napjaiban folyamatosak voltak a villongások a határnál, egyszer a kerítést is ledöntötték, a rendőrség könnygázzal oszlatott.
24.hu / Neményi Márton
Azóta viszonylagos béke van, nem feszülnek össze olyan szorosan a rohamrendőrök és a menekültek.


24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton
Rengetegen próbálnak bejutni a Vöröskereszt sátrába. Az orvosok dolgát nehezíti, hogy a táborban elterjedt: lehet kérni papírt, amivel átjutnak a határon. A súlyos eseteknél ez így is volt, ám mára ezt is szigorították.

24.hu / Neményi Márton
A kint dolgozó magyar csapat elképesztő esetekkel is találkozott: ez a férfi gyakorlatilag a halálán volt, miután elfertőződött a lába, amelybe évekkel azelőtt fém merevítőt operáltak. Az orvosok kitisztították, kórházba küldték, másnap mosolyogva jött vissza, hogy akkor ő menne tovább nyugat felé.


24.hu / Neményi Márton
Azért akad némi boldogság is.


24.hu / Neményi Márton

24.hu / Neményi Márton


Hir24

menekult.jpg
 
N
Értelek én!
Nem szurkolok senkinek, csak egyszerűen elviselhetetlen az kollektív elutasítás amit tapasztalok! Mindenki ugyanazt mondja, nem kellenek, nem fognak beilleszkedni, mindenkit megölnek, megerőszakolnak ha mégis beengedjük őket. . . Elfoglalják a földrészünket, a hazánkat, lusták tudatlanok alkalmatlanok arra az életvitelre amit mi élünk. . .
Azok közük akik ennyire megmondják a frankót hányan éltek közöttük? Hányan éltek több évet bármelyik arab országban? Ezek közül hányat ért bántalmazás ott ahol együtt élt velük?

Tessék részt venni a háború beszüntetésében, tessék lemondani a kőolajszármazékokról, ha nincs kereslet piac sincs! Ha nincs piac háború sincs!
Egy belga politikus ha jól emlékszem 3 évvel ezelőtt felszólalt a belga parlamentben és tiltakozott az arab országok ellen indított háborúk ellen, a fegyverrel és katonával kivonuló belga támogatás ellen!
Ő egyedül!
Nem gúny volt, pusztán az irónia... :)
Néhány dolgot azért hadd hozzak példaként az elfogadás minőségéről.
Európai Unió:
Belgiumban nem újdonság a Flamand-Vallon ellentét, amely egyik hozadéka, hogy a brüsszeli parlamenti üléseken a képviselők csak saját nyelvükön szólalhatnak meg és amelyet szinkron tolmács fordít le Belga nyelvre. Ugyancsak törvény határozza meg azt, hogy a Vallon lakta területeken hány %-ban vállalhatnak munkát a Flamandok és fordítva. Mindez az EU közösség fővárosában napjainkban.
Európa északi és nyugati vidékein az Európa déli területen élőket Görög o., Spanyol o., Portugália minduntalan lusta. lassú népeknek tartják és hogy nem szeretnek dolgozni ezért tartott a gazdaságuk ahol tart. Azt azonban elfelejtik, hogy a mediterrán országokban milyen éghajlati viszonyok uralkodnak amely meghatározza a az élet és munka ritmust és szokásokat. Nem véletlenül találták ott ki a napközbeni sziesztát.
De vegyük pl. csak Olaszországot, ahol az északi, iparilag fejlett területeken -pl. Milánó - úgy fakadnak ki a a Rómában élőkre, nem beszélve a még délebbi területekről, hogy azok a "lassú, lusta büdös cigányok"(sic). Garibaldi, aki az egységes Olaszországról álmodott, csak úgy foroghat a sírjában.
De mehetünk Németországba is, ahol a született német nem ül fel sofőrnek sem a szemetes autóra, mert ott a Török, Szerb, Horvát, vagy Magyar vendégmunkás, vagy annak már ott született (nem echte német) leszármazottja.

Gondolj csak bele, ha jelenleg Európában ilyen a mentalitás és a szorosabb közösségek, országokon belüli elutasítása, akkor milyen hangulatot, elfogadást vársz el egy olyan területről érkező nagy tömegre vonatkozóan, amely teljesen más életminőségben és életfelfogásban nevelődik évezredek óta. Ott ahol a napi 6x-i ima kötelező, ott ahol az aktuális vallási vezető és Mohamed próféta tanítása, szava az egy és igaz, ahol az ipar nem úgy és arra felé fejlődött mint Európa nyugati és északi országaiban, ott ahol köztársasági formulákról nem is beszélhetünk, ahol akár a klasszikus Görög és Római demokrácia, vagy a Nyugati értelemben gyakorolt demokrácia ismeretlen és zsigerből elutasított fogalom, ott ahol a Saria jog alapján a szemet-szemért, vagy szemért-életet a törvény alapja, ahol az agyonkövezés egyben népítélet és egyúttal közösségi esemény is, ott ahonnan a helyi csúcsvezetők és a családtagjaik fél és egy éveket töltenek el Európában Párizsban , Londonban az 5 csillagos hotelben, vagy saját tulajdonú ingatlanában... és családtagjaik éveket Oxford, vagy Cambridge egyetemein és az ott tanultakat hazatérve nem kívánják gyakorolni és hasznosítani, mert akkor óhatatlanul is, de elvetnék a nyugati típusú demokrácia magvait is amely beláthatatlan következményekkel járna az ő dinasztiájuk létére.
De, nem folytatom mert nem volna elég a hely.

Nem az iszlám hitűek alkalmi, turista jellegű idelátogatásától tart itt senki, hanem attól a jelenségtől ami 1541. augusztus 29-én történt. Idézem a történetet egy részletét: "[...] a látogatás alatt Szulejmán janicsárjai – azzal az indokkal, hogy szeretnék megcsodálni a királyi székvárost – észrevétlenül beszivárogtak a kapukon, majd a stratégiai jelentőségű bástyák és falszakaszok birtokba vétele után hatalmukba kerítették a várat. A törökök rövid küzdelem után lefegyverezték az őröket, majd kitűzték a lófarkas zászlót, így a szultántól távozó magyar előkelők megdöbbenten konstatálhatták, hogy Budavár, mely von Roggendorf seregénél nagyobb haderővel szemben is sikerrel dacolhatott volna, gyakorlatilag komoly erőfeszítés nélkül Szulejmán kezére került.[...]"
A jelenben pusztán az eredendő ok más, azonban a jelenség igen csak hasonló. A "janicsárok" sem fognak támadni, hanem csak a szokásaikat akarják gyökereiben meghonosítani. Még csak azt sem állítom, hogy szándékosan, azonban elég nehéz elképzelni, hogy egy most már a milliós létszám feletti az EU-ba beérkező muzulmán kultúrájú tömeg el fog határolódni a már rég óta itt élő, vagy már itt született "hitazonosságú" és kultúrájú és mind ezt a számukra biztosított imahelyektől, csak azért mert hálásak a befogadásuk miatt.

Szóval nyugalmat teremteni az eszkalált területeken és hagyni őket a saját kultúrájukban. Üzletet kötni, kereskedni pedig csak békében lehet.
 
Utoljára módosítva:
Hogy senkibe a humanum nem merul fel? Ertem ,hog nem tudunk segiteni nekik de hogy semmi empatia semi humanum ne legyen bennetek............
A potyogo bombaknal minden elfogadhatobb, de ez a menekultkezeles embertelen es borzalmas.

Be fog fejezodni a Szir haboru elobb vagy utobb. Az oroszokat belekenyszeritik hogy fejeze be a civilek bombazasat.

Akik jelenleg europaba vannak azoknak adtak menedeket es nem allampolgarsagot. Biztos lehettek benne ilyen gyulolkodes es kirekesztes mellett nem is sok ember szeretne veglegesen maradni europaba. Ahogy rendezodik a helyzet visszafognak menni nagyreszuk.

Kedves Melitta, végig olvastam a kommenteket, de én éppen hogy azt látom, hogy itt mindenki nagyon is empatikusan áll a témához, és a megoldáson töpreng. Közben elemzik az okokat és a következményeket, az EU lakosságára nézve éppúgy, mint a bevándorlókra. Miért gondolod, hogy nincs a kommentelőkben humánum?

Szíriát nem csak az oroszok bombázzák, hanem mindenki. Kicsit fura, hogy a nyugati sajtóban csak az orosz bombáz civileket, mindenki más hadi célpontokat, mégis csak az orosz bombázások óta szorult vissza az Iszlám Állam és az Al Nuszra és társaik, és foglaltak vissza a kurdok jelentős területeket a terroristáktól. Amerika két éve bombázza Szíriát, de közben a terroristák éltek és virultak, és zavartalanul szállították az olajat törökbe. Ha az orosz nem száll be, még mindig ugyanaz a patthelyzet lenne, és az IÁ vidáman fejezgetné le a lakosságot, és hajtaná szexrabszolgaságba a nőket. Mostanában megritkultak ezek a hírek.

Ebben a cikkben nem szerepel, hogy miért nem engedik át ezeket az embereket a macedónok. Azért, mert csak azokat engedik át, akik bizonyítani tudják, hogy valóban háborús sújtotta térségből, jelenleg Aleppóból jönnek. Tehát az ott várakozó tömeg nem háborús menekült, vagy nem tudja megfelelően bizonyítani, hogy az. Több gazdasági bevándorlóra pedig e pillanatban az EU-nak nincs szüksége. Hiába szörnyülködünk mi itt, hogy jaj, szegény reményvesztett emberek ott a macedón határon, ha egyszer az EU nem tud eltartani több bevándorlót. 60 millió ember készül Afrikából az EU-ba, senki nem gondolhatja komolyan, hogy azokat is mind be fogják engedni. Ezt nekik is tudomásul kéne venni, és aki nem háborús zónából jött, annak haza kell menni.
Csak azokat a migránsokat engedik be a macedónok Görögország felől, akik háborús városból érkeznek.
Ezért torlódtak most fel.

És azért vannak ilyen rettenetes körülmények között, mert nem mennek be a számukra felállított táborokba. A buszok egész nap ott várakoznak arra, hogy felszálljanak rá, és elszállítsák őket olyan táborokba, ahol jobb állapotok, fedél, ellátás és megfelelő higiéniai körülmények várnak rájuk, de senki sem száll fel a buszokra, mert nem mozdulnak a kapu mellől, hátha mégis átjutnak valahogy (jogosultság és papírok nélkül). Mert ugyan nem háborús övezetből jönnek, de arra hivatkoznak, hogy korábban átengedtek ott mindenkit, akkor miért nem mehetnek át ők is. Sajnos az EU megtelt. Merkel most már maga is azt nyilatkozta, hogy ezeket az embereket ő már nem engedi be.

Elhangzott itt, hogy miért nincsenek ott nagy sátrak, hát ezért. Mert az a hely ott nem befogadó tábor, csak átmeneti tábor, ami max. 3000 fő befogadására alkalmas.
Ettől függetlenül a görögök felállítottak ott is két sátrat, ami összesen 500 fő befogadására alkalmas. De ahogy tőlünk nem lehetett, tőlük sem lehet elvárni, hogy szaladgáljanak a migránsok után étellel, itallal, orvossal, vécékkel, zuhanyzókkal.
És van bennem empátia, sajnálom ezeket a csalódott embereket, meg is értem őket, de sajnos sehol a világon nincs olyan lehetőség, vagy legalábbis ritkán fordul elő, hogy az ember megválaszthassa, hogy egy gazdagabb országban éljen.
 
Utoljára módosítva:
Eltöltöttünk egy hetet a görög-macedón határon. Elképesztő állapotok között él tizenötezer ember.

Tudjuk, hogy nem örül a kedves olvasó: vagy unja, vagy már gyulladtra üvöltözte a torkát tavaly – legalábbis online –, de muszáj beszélnünk tovább és tovább a menekültekről. Sőt, most muszáj csak igazán beszélnünk. Idén ugyanis, ha nem történik valami, többször annyian jönnek majd, mint tavaly. Hogy érezzük: 2015 februárjában 2800-an jutottak át Törökországból Görögországba. Idén februárban

53 ezren.

Ők pedig a tavalyi tapasztalatok alapján, ha már eddig eljöttek, meg sem állnának Németországig vagy a skandináv államokig. Meg sem állnának, ha nem akadnának fenn a görög határzáron.

A menekültválság jelenlegi gócpontja alighanem a görög-macedón határon, Idomeni falu mellett, a kerítés mentén kiépített, ám mára kezelhetetlen méretűre duzzadt nyílt menekülttábor. Itt a jelenlegi becslések szerint 15 ezer bevándorló él többé-kevésbé nomád körülmények között. Ha ezt a cikket egy nappal megjelenése után olvassa, már rég elavult lesz ez az adat, naponta ugyanis ezren-kétezren érkeznek és a macedón határőrök kegyétől függően tucatnyian vagy jó esetben százan jutnak tovább.

Az országúton, mezőkön át, lejárt cipőben, mezitláb, dideregve érkező családok egy egészségügyi és társadalmi időzített bombába kerülnek be: mindenki folyamatosan köhög, a helyi orvosok, például a Meds Sans Frontiers és a Vöröskereszt – amelynek magyar csapata is dolgozik a helyszínen – találtak már mindent az elfertőződött sebektől a negyven fokos lázon át a fertőző agyhártyagyulladásig.

Nem az a kérdés, robban-e a bomba, hanem, hogy mikor. Az infrastruktúra már rég kevés, hogy ellásson ennyi embert, a civilek is alig győzik. Egyelőre béke van, például azért, mert sokan inkább továbbállnak Albánia felé, illetve mindenki várja, mire jutnak a jövő heti menekültügyi uniós csúcson.

Aztán ki tudja, talán egyszer Szíriában és Irakban is véget ér a háború. Ez azonban most csak pár nap törékeny békét jelent. Ha pedig végül az alapvető szükségleteket sem tudják biztosítani – például túl sokszor fogy el az étel, vagy terjedni kezd egy halálos fertőzés –, akkor ez a több ezer ember elindul, arra pedig senki sincs felkészülve Európában.

Mondanánk, hogy el lehet képzelni, milyen állapotok uralkodnak Idomeni mellett, de nem kell, inkább megmutatjuk. Egy hetet töltöttünk köztük, és rengeteget tudnánk írni, teljesen felesleges, sokkal többet és jobban mesélnek a képek.

A tábornak már nincsenek határai. A rend kedvéért még tartják magukat az egy méter magas szögesdrótok, de azokkal már senki sem foglalkozik, mindenki ott táborozik le, ahol tud.


24.hu / Neményi Márton
Ha megvan, hol él majd egy-egy család – ki tudja, meddig -, elkezdik kialakítani a saját kis terüket.

24.hu / Neményi Márton

24.hu / Neményi Márton
A férfiak tűzifát gyűjtögetnek…


24.hu / Neményi Márton
…a munkaképes gyerekek meg amit tudnak.


24.hu / Neményi Márton
Az éjjelek a legnehezebbek, március elején még fagypont környékére is csökkenhet a hőmérséklet. A határmenti mezőket ilyenkor több tucat tábortűz melegíti.


24.hu / Neményi Márton
Aki a tábor központjához közelebb szeretne élni, az már kénytelen a síneket választani.


24.hu / Neményi Márton
A tábor lakói egyébként főleg sorban állnak. Beállnak reggel…


24.hu / Neményi Márton
…és addig maradnak, amíg ételhez nem jutnak, vagy be nem zárják előttük az adományosztó konténert.


24.hu / Neményi Márton
Az adagok siralmasak, de nincs mese.

24.hu / Neményi Márton
A meleg ételt osztó önkéntesek egy kicsit enyhítik a helyzetet.


24.hu / Neményi Márton
A sort kerítésekkel és “börtönőrökkel” tartják kordában, sokan azonban kétségbeesésükben megpróbálják kijátszani a rendszert. A gyerekeket a legkönnyebb átdobni.


24.hu / Neményi Márton
A határon is folyamatos a sorban állás és ülés. Hátha.


24.hu / Neményi Márton
Rengeteg a félárva gyerek, akinek meghalt vagy elkeveredett az egyik szülője. Ők sokszor egyedül kódorognak, amíg a maradék család sorban áll.


24.hu / Neményi Márton
Akik megtehetik, a közeli kicsi, békés faluból szerzi be, amire szükség van. Ezt persze kihasználják a helyi “vállalkozók”, az alma kilója két euró a csomagtartóból.

24.hu / Neményi Márton
A követelések egyértelműek.

24.hu / Neményi Márton
Február utolsó napjaiban folyamatosak voltak a villongások a határnál, egyszer a kerítést is ledöntötték, a rendőrség könnygázzal oszlatott.
24.hu / Neményi Márton
Azóta viszonylagos béke van, nem feszülnek össze olyan szorosan a rohamrendőrök és a menekültek.


24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton
Rengetegen próbálnak bejutni a Vöröskereszt sátrába. Az orvosok dolgát nehezíti, hogy a táborban elterjedt: lehet kérni papírt, amivel átjutnak a határon. A súlyos eseteknél ez így is volt, ám mára ezt is szigorították.

24.hu / Neményi Márton
A kint dolgozó magyar csapat elképesztő esetekkel is találkozott: ez a férfi gyakorlatilag a halálán volt, miután elfertőződött a lába, amelybe évekkel azelőtt fém merevítőt operáltak. Az orvosok kitisztították, kórházba küldték, másnap mosolyogva jött vissza, hogy akkor ő menne tovább nyugat felé.


24.hu / Neményi Márton
Azért akad némi boldogság is.


24.hu / Neményi Márton

24.hu / Neményi Márton


Hir24

Csatolás megtekintése 1435359
*
Kétségbeejtő ez a helyzet a "migránsok", az Ő részükről is, de a miénk sem valami boldogságos béke galopp...
Tény, hogy háborút, nélkülözést, félelmet hagytak maguk után, s itt, milyen élettérbe cseppentek? Borzalmas, embertelen körülmények... A gyerekeket, a sérülteket, az elesetteket sajnálom. De valljuk be, ilyen hatalmas embertömeget melyik az az ország, aki be tud vállalni? Elosztani? Családokat szétzilálni? Ez a rosszabbnál is borzasztóbb... Gondoljunk csak a rég volt Magyarországon is megtörtént kitelepítésekre... Sok a segítő kéz, de még mindig nem elég. Mi lenne a legjobb megoldás? Az, hogy ott, a saját hazájukban lenne már VÉGRE béke, nyugalom és emberhez méltó élet. Ott kellene a "vipera-fészekben" békét csinálni, tenni - hatalmas össznépi összefogással. Ők sem érzik itt jól magukat, egy teljesen más kultúrában, elvárások közepette. Ők ott vannak = lennének OTTHON. Az OTTHON feltételeit, a békét kellene megteremteni. De amikor meghallom, látom, hogy ismét csak "összeülnek" vitatkoznak, a fene nagy semmin, olyan, de olyan dühös leszek, leírni nem tudom.
Képtelenség odáig hatni, hogy RENDET TEREMTENI OTT, ahol képtelenség élni, megmaradni, életvitelszerűen, emberi módon élni?! Hol van a világ összetartása, ez csak egy remény, hogy "világbéke".... Nem, nem akarom ezt elfogadni. Teremteni kell, mielőbb, igenis ott, ahonnan ennyi szerencsétlen embernek el kell zarándokolnia.
Köszönet az önkénteseknek, de hiába vannak sokan,még mindig nem elegen...
G.B.
 
Börtönbe kellene zárni azokat, akik ezt a szerencsétlen tömeget elindították és azokat, akik ráhordták Európára. Vagyonukat elkobozni és a menekültekre költeni ott Törökországban, mert ott még menekültek, Görögországban már csak bevándorlók. Amikor pedig az Európai Unióból kitörnek és letapossák a nem uniós ország Macedónia határőreit, akkor sima bűnözők!

Amit az embercsempészektől és az ő irányítóiktól elkoboznak, meg amit csupán Németország 2 év alatt a migrációra költ azt mind kapják meg a menekültek, hogy élhető életet biztosítson a számukra és ne a török szultán kurdok elleni hadjáratát támogassa.

Persze, tudom, hogy ez sosem fog megvalósulni, mert csak egy normális világban valósulhatna meg. Ez a mostani pedig nem az.
 
Utoljára módosítva:
N

Nem gúny volt, pusztán az irónia... :)
Néhány dolgot azért hadd hozzak példaként az elfogadás minőségéről.
Európai Unió:
Belgiumban nem újdonság a Flamand-Vallon ellentét, amely egyik hozadéka, hogy a brüsszeli parlamenti üléseken a képviselők csak saját nyelvükön szólalhatnak meg és amelyet szinkron tolmács fordít le Belga nyelvre. Ugyancsak törvény határozza meg azt, hogy a Vallon lakta területeken hány %-ban vállalhatnak munkát a Flamandok és fordítva. Mindez az EU közösség fővárosában napjainkban.
Európa északi és nyugati vidékein az Európa déli területen élőket Görög o., Spanyol o., Portugália minduntalan lusta. lassú népeknek tartják és hogy nem szeretnek dolgozni ezért tartott a gazdaságuk ahol tart. Azt azonban elfelejtik, hogy a mediterrán országokban milyen éghajlati viszonyok uralkodnak amely meghatározza a az élet és munka ritmust és szokásokat. Nem véletlenül találták ott ki a napközbeni sziesztát.
De vegyük pl. csak Olaszországot, ahol az északi, iparilag fejlett területeken -pl. Milánó - úgy fakadnak ki a a Rómában élőkre, nem beszélve a még délebbi területekről, hogy azok a "lassú, lusta büdös cigányok"(sic). Garibaldi, aki az egységes Olaszországról álmodott, csak úgy foroghat a sírjában.
De mehetünk Németországba is, ahol a született német nem ül fel sofőrnek sem a szemetes autóra, mert ott a Török, Szerb, Horvát, vagy Magyar vendégmunkás, vagy annak már ott született (nem echte német) leszármazottja.

Gondolj csak bele, ha jelenleg Európában ilyen a mentalitás és a szorosabb közösségek, országokon belüli elutasítása, akkor milyen hangulatot, elfogadást vársz el egy olyan területről érkező nagy tömegre vonatkozóan, amely teljesen más életminőségben és életfelfogásban nevelődik évezredek óta. Ott ahol a napi 6x-i ima kötelező, ott ahol az aktuális vallási vezető és Mohamed próféta tanítása, szava az egy és igaz, ahol az ipar nem úgy és arra felé fejlődött mint Európa nyugati és északi országaiban, ott ahol köztársasági formulákról nem is beszélhetünk, ahol akár a klasszikus Görög és Római demokrácia, vagy a Nyugati értelemben gyakorolt demokrácia ismeretlen és zsigerből elutasított fogalom, ott ahol a Saria jog alapján a szemet-szemért, vagy szemért-életet a törvény alapja, ahol az agyonkövezés egyben népítélet és egyúttal közösségi esemény is, ott ahonnan a helyi csúcsvezetők és a családtagjaik fél és egy éveket töltenek el Európában Párizsban , Londonban az 5 csillagos hotelben, vagy saját tulajdonú ingatlanában... és családtagjaik éveket Oxford, vagy Cambridge egyetemein és az ott tanultakat hazatérve nem kívánják gyakorolni és hasznosítani, mert akkor óhatatlanul is, de elvetnék a nyugati típusú demokrácia magvait is amely beláthatatlan következményekkel járna az ő dinasztiájuk létére.
De, nem folytatom mert nem volna elég a hely.

Nem az iszlám hitűek alkalmi, turista jellegű idelátogatásától tart itt senki, hanem attól a jelenségtől ami 1541. augusztus 29-én történt. Idézem a történetet egy részletét: "[...] a látogatás alatt Szulejmán janicsárjai – azzal az indokkal, hogy szeretnék megcsodálni a királyi székvárost – észrevétlenül beszivárogtak a kapukon, majd a stratégiai jelentőségű bástyák és falszakaszok birtokba vétele után hatalmukba kerítették a várat. A törökök rövid küzdelem után lefegyverezték az őröket, majd kitűzték a lófarkas zászlót, így a szultántól távozó magyar előkelők megdöbbenten konstatálhatták, hogy Budavár, mely von Roggendorf seregénél nagyobb haderővel szemben is sikerrel dacolhatott volna, gyakorlatilag komoly erőfeszítés nélkül Szulejmán kezére került.[...]"
A jelenben pusztán az eredendő ok más, azonban a jelenség igen csak hasonló. A "janicsárok" sem fognak támadni, hanem csak a szokásaikat akarják gyökereiben meghonosítani. Még csak azt sem állítom, hogy szándékosan, azonban elég nehéz elképzelni, hogy egy most már a milliós létszám feletti az EU-ba beérkező muzulmán kultúrájú tömeg el fog határolódni a már rég óta itt élő, vagy már itt született "hitazonosságú" és kultúrájú és mind ezt a számukra biztosított imahelyektől, csak azért mert hálásak a befogadásuk miatt.

Szóval nyugalmat teremteni az eszkalált területeken és hagyni őket a saját kultúrájukban. Üzletet kötni, kereskedni pedig csak békében lehet.
Amit itt szépen összehordtál az egy selyempapirban csomagolt rasszizmus. Elkezded a kilimával, a melegtöl lustává vált emberekkel... aztán befejezed, hogy ha idejönnek elvágják a nyakunkat. Megvagy te örülve?
-
A 70-es években gyakori jelenség volt, hogy a török munkások naponta többször bementek az étkezö helységbe, hogy kommunikáljanak egy földönkivüli lénnyel, imádkoztak. Ma egyre ritkábban hallok ilyet.
-
Ergo, hogyan akarod öket "leszoktatni" erröl a meddö tevékenységröl ha a hazájukban nincs meg hozzá a lehetöségük? Egy idegen nyelvet megtanulni a szülöhazánkban nagyon nehéz, ezt valamenyi külföldi magyar is igazolhatja. Ha közös nevezöre akarunk jönni a muszlemokkal akkor együtt kell élnünk velük.
-
Számomra mindegy, hogy a kollégám az étkezöbe megy pár percre imádkozni, vagy az ajto elé elszivni egy cigit. Ne hordjad fenn az orrodat, egy moszlém az élete teljében házasodik, vesz négy nöt feleségül, mi egymás után. Hány férje volt a magyar Zsazsa Gábornak? Hány felesége a Boris Beckernek? :)
-
... A törökök rövid küzdelem után lefegyverezték az őröket, majd kitűzték a lófarkas zászlót, így a szultántól távozó magyar előkelők megdöbbenten konstatálhatták, hogy Budavár....
-
Milyen nivon mozognak a honfitársaid, hogy ilyen gyerekes mesével befolyásolni tudod öket? :(
-
Ezt a primitiv argumentátiot ismerem, az öreg németek igy beszéltek Magyarországrol és a többi keleti blokk országárol. "Ha kinyitjuk a határainkat mindenki idejön és elveszi az értékeinket"
-
Es mi lett a vége? Vagy 1,5 millio keleteuropai özönlötte el nyugat-németországot és tuléltük, még az életszinvonal is megemelkedett, létrejöttek vivmányok amik kicsiben, kevés emberrel, blokkokba tömörült országokkal, nem jöttek volna létre, nem lennének lehetségesek.
-
Keletnémet ország lakoinak a szám 4 millioval csökkent az elmult 25 év alatt, ott sirnak a legjobban, ott a legnagyobb a fajgyülölet.
-
Ismétlem, a jobboldal mindig azzal érvelt, hogy jönnek az oroszok és elveszik töllünk a Mercedest, a Porschet. Igen, egy karorát, egy autot ellehet venni.
-
A Visegradi országok lakoi voltak a pálfordulo után a legnagyobb autotolvajok. Az autoval az a baj, hogy ápolni kell, elromlik, megkell javitani, nem tart örökké.
-
Ha valaki rendszeresen Mercédesszel akar furikázni, jol élni akkor bekell lépnie a rendszerbe, átkell venni bizoyos szokásokat. Egy rabszolgát lehetett kényszeriteni testi munkára de a Mercedes-hez High-Tech-re van szükség, inovatiora, kreativitásra. Nem kényszerithetsz senkit arra, hogy találjon fel valamit... a jolétünket nem lehet ellopni. ;)
-
A középkorral példáoznod nevetséges, undorito.... ;)
 
Börtönbe kellene zárni azokat, akik ezt a szerencsétlen tömeget elindították
Igen. Azoknak az országoknak a volt és jelenlegi vezetőiről van szó, akik a legkorszerűbb fegyvereket gyártották és gyártják le ma is és engedik azok eladását és az eszkalált területekre történő eljuttatását. Nézd meg a térképet és lásd az összefüggést aközött, hogy miként akarják azokat a területeket ezek a gazdaságilag fejlett országok gazdasági és politikai érdekszférákra felosztani saját érdekükben immár legalább egy évszázada, de jellemzően az utóbbi 50-60 évben.
Gondolod, hogy a Közel- és Közép keleten akarta is valamely arab ország vezetése a nyugat által generált "Arab tavaszt"? Nem egyik sem akarta, de a nyugati fejlett világ úgy döntött, hogy akár tetszik akár nem, ott demokrácia lesz és amely következtében ráteheti kezét az olcsó nyersanyagokra és az olcsó munkaerőre.
A következményekkel nem számoltak, csak az általuk vizionált haszonnal. És most meg van az "eredmény".
Ha ezt látod, és érted, akkor az is teljesen világossá válik, hogy kik ezért a katyvaszért az igazi felelősök. Azok, akik most tárgyalnak, üléseznek és roppant módon sajnálkoznak és kárhoztatják a törököket és a görögöket azért, hogy azt a néhány Európába tartó milliót nem voltak képesek az elmúlt másfél évben már kordában tartani a saját területükön. Azokat akik megunták a hegyek közötti "cserkésztáborozást" és emberibb körülmények közé vágytak. Először abban a hitben, hogy visszatérhetnek az otthonukba, de amikor rájöttek, hogy ott csak a kilátástalanság és/vagy a halál árnyéka az opció megindultak a "béke" szigetének vélt Európa felé oda, ahol már 70 éve nem volt komolyabb háború. És most nem akarok belemászni az 1991-ben kitört koszovói válsághoz és az azt követő Balkáni háborúhoz, amely következtében sok tízezer ember menekült Európa és az Atlanti óceán túlsó oldala felé ugyancsak a békésebb és konszolidált élet reményében...
Felvetésedre, hogy kiket kell(ene) börtönbe zárni, ez az egyik válasz. De, ha ez megtörténik, akkor honnan folyik majd be ezen gazdaságilag fejlett G7-8-20 -ak kincstárába az a jövedelem, amelyből a GDP és a jólét alapja sarjadzik?
 
Utoljára módosítva:
Amit itt szépen összehordtál az egy selyempapirban csomagolt rasszizmus. Elkezded a kilimával, a melegtöl lustává vált emberekkel... aztán befejezed, hogy ha idejönnek elvágják a nyakunkat. Megvagy te örülve?
-
A 70-es években gyakori jelenség volt, hogy a török munkások naponta többször bementek az étkezö helységbe, hogy kommunikáljanak egy földönkivüli lénnyel, imádkoztak. Ma egyre ritkábban hallok ilyet.
-
Ergo, hogyan akarod öket "leszoktatni" erröl a meddö tevékenységröl ha a hazájukban nincs meg hozzá a lehetöségük? Egy idegen nyelvet megtanulni a szülöhazánkban nagyon nehéz, ezt valamenyi külföldi magyar is igazolhatja. Ha közös nevezöre akarunk jönni a muszlemokkal akkor együtt kell élnünk velük.
-
Számomra mindegy, hogy a kollégám az étkezöbe megy pár percre imádkozni, vagy az ajto elé elszivni egy cigit. Ne hordjad fenn az orrodat, egy moszlém az élete teljében házasodik, vesz négy nöt feleségül, mi egymás után. Hány férje volt a magyar Zsazsa Gábornak? Hány felesége a Boris Beckernek? :)
-

-
Milyen nivon mozognak a honfitársaid, hogy ilyen gyerekes mesével befolyásolni tudod öket? :(
-
Ezt a primitiv argumentátiot ismerem, az öreg németek igy beszéltek Magyarországrol és a többi keleti blokk országárol. "Ha kinyitjuk a határainkat mindenki idejön és elveszi az értékeinket"
-
Es mi lett a vége? Vagy 1,5 millio keleteuropai özönlötte el nyugat-németországot és tuléltük, még az életszinvonal is megemelkedett, létrejöttek vivmányok amik kicsiben, kevés emberrel, blokkokba tömörült országokkal, nem jöttek volna létre, nem lennének lehetségesek.
-
Keletnémet ország lakoinak a szám 4 millioval csökkent az elmult 25 év alatt, ott sirnak a legjobban, ott a legnagyobb a fajgyülölet.
-
Ismétlem, a jobboldal mindig azzal érvelt, hogy jönnek az oroszok és elveszik töllünk a Mercedest, a Porschet. Igen, egy karorát, egy autot ellehet venni.
-
A Visegradi országok lakoi voltak a pálfordulo után a legnagyobb autotolvajok. Az autoval az a baj, hogy ápolni kell, elromlik, megkell javitani, nem tart örökké.
-
Ha valaki rendszeresen Mercédesszel akar furikázni, jol élni akkor bekell lépnie a rendszerbe, átkell venni bizoyos szokásokat. Egy rabszolgát lehetett kényszeriteni testi munkára de a Mercedes-hez High-Tech-re van szükség, inovatiora, kreativitásra. Nem kényszerithetsz senkit arra, hogy találjon fel valamit... a jolétünket nem lehet ellopni. ;)
-
A középkorral példáoznod nevetséges, undorito.... ;)

Már megbocsáss, de kétségbe ejtő vagy. Tanulj meg szöveget érteni és nyitott füllel, szemmel járni a világban, tájékozódj az internet többi szegmensében is mind vertikálisan, mind horizontálisan és akkor a realitások talajára lépsz. A rasszizmus fogalmát pedig ha lehetséges itt ne használd, mert nem erről van szó.
És még egy dolog a rasszizmusról: Az ISIS amikor elkezdte lefejezni, torok-elvágni, élve elégetni, gúzsba kötve háztetőről lehajítani saját Muzulmán hitű társaikat, csak azért mert a vallást csupán kis mértékben de másként merték értelmezni és ezért egy másik rasszként kezelték őket, na ott van a rasszizmus. És az ez ellen fellépők pedig a mai hírek szerint kezdenek már ott is lázadni: http://www.origo.hu/nagyvilag/20160307-200-emberet-vesztette-el-az-iszlam-allam.html . Olvasd és értékeld, hogy nekik is elég volt abból a sajátos rasszizmusból.
 
Elhangzott itt, hogy miért nincsenek ott nagy sátrak, hát ezért. Mert az a hely ott nem befogadó tábor, csak átmeneti tábor, ami max. 3000 fő befogadására alkalmas.
Ettől függetlenül a görögök felállítottak ott is két sátrat, ami összesen 500 fő befogadására alkalmas. De ahogy tőlünk nem lehetett, tőlük sem lehet elvárni, hogy szaladgáljanak a migránsok után étellel, itallal, orvossal, vécékkel, zuhanyzókkal.
Csak remélem, hogy ezzel nem azt akarod mondani, hogy dögöljenek meg ott ahol vannak......
Nem hiszem, hogy azt kellene nézni, hogy egy terület minek van minősítve , menekült tábornak, vagy átmenetinek. Lehet, hogy 3000 főre készült, de ha tetszik ha nem a sokszorosa van ott. Akkor csak azért mert sokan vannak, nem kell nekik étel, és alhatnak a szabad ég alatt? Te is azt mondod, hogy Európa megtelt. Akkor mi legyen velük? Vissza velük a tengerbe? vagy mit kellene csinálni velük? Ha nem ott dekkolnának, hanem tovább jöttek volna már, akkor is kellene nekik enni adni, vagy néznéd, ahogy éhen halnak?
És van bennem empátia, ........

"Empátia az a képesség, amivel egy másik ember, embercsoport, vagy más élőlény szempontját felfogni, megérteni és főként átérezni lehet. Az empátia megnyilvánulása például, ha valaki egy másik ember bánatát hallgatva, egy másik élőlény szenvedését látva, önmagát az adott helyzetbe beleképzelve saját élményként éli meg, ezzel a legmélyebben átérezve azt."
 
Van olyan Kurd rokonom aki közel 10 éve Svájci állampolgár, most jót állt az egyik testvéréért és annak családjáért, Svájc befogadta a családot, munkát kaptak, dolgoznak!
Az Egyesült Államok befogadott két családot az egyiknél két gyermek van, a másiknál egy pár hónapos csecsemő aki már az Államokban született.
Mindegyikük kapott munkát, nyugalomban, békében élnek egy olyan pici városban ahol rajtuk kívül nincs más muzulmán!
Pár hónap alatt beilleszkedtek, a nők nem viselik a burkát, nem járnak miniszoknyában, a nadrág viselése is megfelel számukra, nincs a hajuk fedetlenül hagyva, van kendő amit ha felkötnek nem lógnak ki a tömegből.

Ez kettő kurd család és nem 80 ezer. Olyan kurd család is van, amelyikben a lány elmenekült Törökországból, mert 4 férfi megerőszakolta és mivel az ott szégyen a családra nézve, ezért meg akarták ölni. Németországban megtanult németül, tolmácsként dolgozott, beilleszkedett, szerették. Utána jött a családja "édesanya", apa és két bátyja. Anyuka először bérgyilkosokat próbált szerezni, de azok elmondták a lánynak, hogy mi készül ellene. Mivel első a becsület, ezért aztán ők maguk fojtották meg a lányt a testvérei, az "apa" és az édes anyukája. Aztán a férfiak szépen visszautaztak.

Ilyen is van. Gyűjtsek még neked ilyen sztorikat?

Maróth miklós nem X-ről, vagy Y-ról beszélt és biztos lehetsz abban, hogy amit mondott az nem alaptalan.
 
Kedves Melitta, végig olvastam a kommenteket, de én éppen hogy azt látom, hogy itt mindenki nagyon is empatikusan áll a témához, és a megoldáson töpreng. Közben elemzik az okokat és a következményeket, az EU lakosságára nézve éppúgy, mint a bevándorlókra. Miért gondolod, hogy nincs a kommentelőkben humánum?

Szíriát nem csak az oroszok bombázzák, hanem mindenki. Kicsit fura, hogy a nyugati sajtóban csak az orosz bombáz civileket, mindenki más hadi célpontokat, mégis csak az orosz bombázások óta szorult vissza az Iszlám Állam és az Al Nuszra és társaik, és foglaltak vissza a kurdok jelentős területeket a terroristáktól. Amerika két éve bombázza Szíriát, de közben a terroristák éltek és virultak, és zavartalanul szállították az olajat törökbe. Ha az orosz nem száll be, még mindig ugyanaz a patthelyzet lenne, és az IÁ vidáman fejezgetné le a lakosságot, és hajtaná szexrabszolgaságba a nőket. Mostanában megritkultak ezek a hírek.

Ebben a cikkben nem szerepel, hogy miért nem engedik át ezeket az embereket a macedónok. Azért, mert csak azokat engedik át, akik bizonyítani tudják, hogy valóban háborús sújtotta térségből, jelenleg Aleppóból jönnek. Tehát az ott várakozó tömeg nem háborús menekült, vagy nem tudja megfelelően bizonyítani, hogy az. Több gazdasági bevándorlóra pedig e pillanatban az EU-nak nincs szüksége. Hiába szörnyülködünk mi itt, hogy jaj, szegény reményvesztett emberek ott a macedón határon, ha egyszer az EU nem tud eltartani több bevándorlót. 60 millió ember készül Afrikából az EU-ba, senki nem gondolhatja komolyan, hogy azokat is mind be fogják engedni. Ezt nekik is tudomásul kéne venni, és aki nem háborús zónából jött, annak haza kell menni.
Csak azokat a migránsokat engedik be a macedónok Görögország felől, akik háborús városból érkeznek.
Ezért torlódtak most fel.

És azért vannak ilyen rettenetes körülmények között, mert nem mennek be a számukra felállított táborokba. A buszok egész nap ott várakoznak arra, hogy felszálljanak rá, és elszállítsák őket olyan táborokba, ahol jobb állapotok, fedél, ellátás és megfelelő higiéniai körülmények várnak rájuk, de senki sem száll fel a buszokra, mert nem mozdulnak a kapu mellől, hátha mégis átjutnak valahogy (jogosultság és papírok nélkül). Mert ugyan nem háborús övezetből jönnek, de arra hivatkoznak, hogy korábban átengedtek ott mindenkit, akkor miért nem mehetnek át ők is. Sajnos az EU megtelt. Merkel most már maga is azt nyilatkozta, hogy ezeket az embereket ő már nem engedi be.

Elhangzott itt, hogy miért nincsenek ott nagy sátrak, hát ezért. Mert az a hely ott nem befogadó tábor, csak átmeneti tábor, ami max. 3000 fő befogadására alkalmas.
Ettől függetlenül a görögök felállítottak ott is két sátrat, ami összesen 500 fő befogadására alkalmas. De ahogy tőlünk nem lehetett, tőlük sem lehet elvárni, hogy szaladgáljanak a migránsok után étellel, itallal, orvossal, vécékkel, zuhanyzókkal.
És van bennem empátia, sajnálom ezeket a csalódott embereket, meg is értem őket, de sajnos sehol a világon nincs olyan lehetőség, vagy legalábbis ritkán fordul elő, hogy az ember megválaszthassa, hogy egy gazdagabb országban éljen.

Kedves Jászladány

-
Miért nem vagy hajlando felismerni, hogy a világ változik akár hogy erölködsz a középkor konzerválása érdekében. A jövöben nem lesz kontinens ahol csak feketék laknak és fehérnek lenni sem marad privilegium. A vallásokrol nem is beszélve.
-
En még nem halottam tölled, hogy a menekültek érdekeit is felemlitetted volna, csak azon töprengsz hogyan tudod öket távoltartani magadtol.
-
Ha nem vetted volna észre a világ strukturája változik, alig 100 éve a föld 1/4 része Angol fenhatoság alatt volt, azota az egyik ország a másik után lesz független. Amerika és a szövetségesek nem tudnak többet tenni ehez a folyamathoz mind kivülröl befolyást gyakorolni. Egy országot megszállni és addig gyürni az ott élöket amig a mi elképzeléseinknek eleget tesznek nem programja egyetlen demokratikus hatalomnak sem. Egyszerüen idelyétmulta.
-
Àllandoan azt hajtogatjátok, hogy a menekültek Nyugateuropába akarnak menni nem hozzátok, ez nem más mind vakitás, homokszorás.
-
Hogy a Visegrádi országok nem hajlandok menekülteket felvenni az nem marad titokba a menekültek elött. Sok pénzt adtatok ki propagandára "Ha Mo.-on akarsz maradni ne vegyed el a magyarok munkáját", a mediák mást sem sugároznak nállatok mind gyülöletet a menekültekkel szemben. Nem csoda, hogy elkerülnek benneteket.
-
Azt hangoztatod, hogy "egy menekült ne mondhassa meg melyik országba akar menni" Ez szép is jo, akkor legyél következetes. Ha csak néhány nyugati állam fogad be menekülteket akkor ne csodálkozz, hogy oda akarnak mennek. ;)
-
Az EU-nak pont ez a követelése. Elosztani a menekülteket egyenletesen az 500 millios Europában, aki nem hajlando oda menni ahova (hogy ugy mondjam) beutalják akkor az nem számithat ittartozkodási engedélyre.
-
Keleteuropa az oka, hogy a menekültek egy helyre tömörülnek, hogy jönnek és jönnek. Quotárol beszéltek és ez nállatok nulla. Europa nem tud egységesen fellépni ha mindenki a nationalista levesét szürcsöli. Ezt majd jol kifogja használni Törökország.
 
Tegyük fel: meghívok a házamba egy csomó hajléktalant, akik már otthon se jöttek ki egymással. Amikor meg látom, hogy már nem bírok velük, akkor kötelezem a szomszédaimat, hogy vegyék át őket, mert ők gazdagok és szép nagy házuk van...

Tökéletes példa a történtekre, de a szomszédok szép lassan magukhoz tértek és Angélánk magára maradt. Bűnös politikájának ez lett az "eredménye". Az Unió olyan schengeni határokat volt kénytelen lezárni, amelyek már rég nem láttak zárva. Ennek aztán a német gyáriparosok örülnek legkevésbé, most aztán szagolhatják azt a virágot, amit ők szakítottak maguknak.:D

schengen.jpg
 
Börtönbe kellene zárni azokat, akik ezt a szerencsétlen tömeget elindították és azokat, akik ráhordták Európára. Vagyonukat elkobozni és a menekültekre költeni ott Törökországban, mert ott még menekültek, Görögországban már csak bevándorlók. Amikor pedig az Európai Unióból kitörnek és letapossák a nem uniós ország Macedónia határőreit, akkor sima bűnözők!

Amit az embercsempészektől és az ő irányítóiktól elkoboznak, meg amit csupán Németország 2 év alatt a migrációra költ azt mind kapják meg a menekültek, hogy élhető életet biztosítson a számukra és ne a török szultán kurdok elleni hadjáratát támogassa.

Persze, tudom, hogy ez sosem fog megvalósulni, mert csak egy normális világban valósulhatna meg. Ez a mostani pedig nem az.
A világot a kereslet és kinálat irányitja. Természetes, hogy a kánaánt beigérö embercsempészek bünözök, csalok. Sok ember haláláért, félresikerült életéért felelösek. Háborus fészkek nélkül azonban nem lennének hatásossak.
-
Egy emberi közösségnek nemcsak az a feladata, hogy a bünözöktöl megvédje a polgárokat, lakat alá tegye a bünözöket hanem az álldozatokkal is kénytelen foglalkozni. Az álldozatokat stigmatizálni ugyancsak egy büncselekmény.
-
(Valami párhuzamot érzek a régi erkölcsi felfogás és a menekültek sorsa között. Még mindig vannak országok ahol egy megeröszakolt nöt kivet magábol a társadalom, ezt csináljuk mi is a menekültekkel.)
 
Tegyük fel: meghívok a házamba egy csomó hajléktalant, akik már otthon se jöttek ki egymással. Amikor meg látom, hogy már nem bírok velük, akkor kötelezem a szomszédaimat, hogy vegyék át őket, mert ők gazdagok és szép nagy házuk van...

Honnan veszed ezt a példát? Az 1300 embert már akkor elrendelte az EU amikor a Menekültek Mo.-on is csak szorványosan voltak. Nállunk az ethnikumok között nem folyik harc.
 
Igen. Azoknak az országoknak a volt és jelenlegi vezetőiről van szó, akik a legkorszerűbb fegyvereket gyártották és gyártják le ma is és engedik azok eladását és az eszkalált területekre történő eljuttatását. Nézd meg a térképet és lásd az összefüggést aközött, hogy miként akarják azokat a területeket ezek a gazdaságilag fejlett országok gazdasági és politikai érdekszférákra felosztani saját érdekükben immár legalább egy évszázada, de jellemzően az utóbbi 50-60 évben.
Gondolod, hogy a Közel- és Közép keleten akarta is valamely arab ország vezetése a nyugat által generált "Arab tavaszt"? Nem egyik sem akarta, de a nyugati fejlett világ úgy döntött, hogy akár tetszik akár nem, ott demokrácia lesz és amely következtében ráteheti kezét az olcsó nyersanyagokra és az olcsó munkaerőre.
A következményekkel nem számoltak, csak az általuk vizionált haszonnal. És most meg van az "eredmény".
Ha ezt látod, és érted, akkor az is teljesen világossá válik, hogy kik ezért a katyvaszért az igazi felelősök. Azok, akik most tárgyalnak, üléseznek és roppant módon sajnálkoznak és kárhoztatják a törököket és a görögöket azért, hogy azt a néhány Európába tartó milliót nem voltak képesek az elmúlt másfél évben már kordában tartani a saját területükön. Azokat akik megunták a hegyek közötti "cserkésztáborozást" és emberibb körülmények közé vágytak. Először abban a hitben, hogy visszatérhetnek az otthonukba, de amikor rájöttek, hogy ott csak a kilátástalanság és/vagy a halál árnyéka az opció megindultak a "béke" szigetének vélt Európa felé oda, ahol már 70 éve nem volt komolyabb háború. És most nem akarok belemászni az 1991-ben kitört koszovói válsághoz és az azt követő Balkáni háborúhoz, amely következtében sok tízezer ember menekült Európa és az Atlanti óceán túlsó oldala felé ugyancsak a békésebb és konszolidált élet reményében...
Felvetésedre, hogy kiket kell(ene) börtönbe zárni, ez az egyik válasz. De, ha ez megtörténik, akkor honnan folyik majd be ezen gazdaságilag fejlett G7-8-20 -ak kincstárába az a jövedelem, amelyből a GDP és a jólét alapja sarjadzik?

Pontosan így látom én is, ahogy itt leírtad, de ezt így átlátni nem elég, ha a napi sajtót átolvassa az ember, vagy megnézi valamelyik tévé híradását. Egy kis tájékozódás után aztán bárkinek szeget ütne a fejébe, hogy milyen érdekes, hogy 40-70 éves tervekkel teljesen azonos az, ahogy az ISIS elfoglalta Szíria és Irak területét és a mostani orosz-amerikai egyezség is erre felé tolja az arab országokat.

5_91isis_terkep.jpg iraq_syria_nyt.png

Voltak olyan tervek is, hogy Szíriától még a tengerparti területeket is elvennék. Persze így is az övék lesznek az olajkutak, a Tigris és az Eufrátesz és a mezőgazdaságra alkalmas földek. Az onnan elüldözöttek meg jobb ha Európába jönnek, nincs velük gondja azoknak, akik már annyit harcoltak azért a földdarabért és annyi életet elpusztítottak. Persze nem a sajátjukét, hanem másét...:D
 
Ez kettő kurd család és nem 80 ezer. Olyan kurd család is van, amelyikben a lány elmenekült Törökországból, mert 4 férfi megerőszakolta és mivel az ott szégyen a családra nézve, ezért meg akarták ölni. Németországban megtanult németül, tolmácsként dolgozott, beilleszkedett, szerették. Utána jött a családja "édesanya", apa és két bátyja. Anyuka először bérgyilkosokat próbált szerezni, de azok elmondták a lánynak, hogy mi készül ellene. Mivel első a becsület, ezért aztán ők maguk fojtották meg a lányt a testvérei, az "apa" és az édes anyukája. Aztán a férfiak szépen visszautaztak.

Ilyen is van. Gyűjtsek még neked ilyen sztorikat?

Maróth miklós nem X-ről, vagy Y-ról beszélt és biztos lehetsz abban, hogy amit mondott az nem alaptalan.

Gyüjtsél ha azt akarod igazolni, hogy "ezek nem emberek", én meg találok minden ilyen példához egy magyar személy által elkövetett gyilkosságot. Nem nehéz. :)
 
Gyüjtsél ha azt akarod igazolni, hogy "ezek nem emberek", én meg találok minden ilyen példához egy magyar személy által elkövetett gyilkosságot. Nem nehéz. :)

Minek? Maróth Miklós nem erről beszélt és Mangold kevert bele ide tücsköt-bogarat és ítélkezett egy olyan ember felett, akinek még a nyomába sem léphet. Maróth Miklós magyar klasszika-filológus, orientalista, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, 2008-tól 2014-ig alelnöke. 1992 és 1999 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar dékánja.

Talán én inkább neki hiszek, de ha példákat akarsz sorolni, akkor örvendezzetek Mangolddal priviben a példáitokon, én legalábbis nem vagyok rá kíváncsi.
 
Gyüjtsél ha azt akarod igazolni, hogy "ezek nem emberek", én meg találok minden ilyen példához egy magyar személy által elkövetett gyilkosságot. Nem nehéz. :)
Felesleges gyűjtened Ernoe. A példabeszéd nem arról szól, hogy EZEK gyilkosok. A példabeszéd arról szól, hogy nehezen összeegyeztethető a felfogásuk a világról azzal, amihez mi hozzászoktunk, ahogyan mi látjuk a világot. Másképp értelmezik a felelősséget, a szégyent és azt, hogy valamit hogyan lehet jóvá tenni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,431
Tagok
615,834
Legújabb tagunk
Ramona5854
Oldal tetejére