Kivonul az Uber Magyarországról

Többen is írtak nekünk, akik ma reggel Uberrel utaztak, hogy a július 24-én hatályba lépő jogszabállyal az Uber befejezi tevékenységét Magyarországon. A cég sofőrjei kaptak egy levelet ma reggel, amiben az állt, hogy a cég budapesti irodája július 24-én bezár:

„Sajnálattal értesítünk, hogy az Uber 2016 július 24-én 12 órakor felfüggeszti szolgáltatását Budapesten.”

Fekete Zoltán, az Uber magyarországi ügyvezetője éppen ma délelőtt tart sajtótájékoztatót, „az Uber jövője Magyarországon a július 24-én hatályba lépő jogszabály után” címmel.

uber_kivonul.jpg

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Szomorú nap lesz

Fekete azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy az Uber hajlandó lett volna egy olyan rendszerben részt venni, ami lehetővé teszi, hogy a cég adót fizessen itthon, úgy látták azonban, hogy a kormány erre egyáltalán nem hajlandó.

Hosszú elhatározás után döntött így a cég, mondta Fekete, és szomorú lesz a leállás napja, hiszen sokan fogják hiányolni a szolgáltatást, és a sofőrjeik is elvesztik munkájukat. Az ügyvezető szerint ők folyamatosan keresték a párbeszédet, de a kormány nem volt hajlandó változtatni azon a szabályozáson, ami

„egy olyan korra íródott, amikor még vezetékes telefonok sem voltak.”

Fekete szerint ők próbálkoztak sok mindennel, bevezették az e-számlát, személyszállítói engedélyeket, biztosításokat kötöttek. A július 24-én hatályba lépő szabályozás azonban mindent keresztül húz, bünteti az innovációt, sofőrjeiket ellehetetleníti. Fekete szerint Európa is más irányba megy, amit az Európai Bizottság iránymutatása is bizonyít.

Az Uber-gyilkos törvény

Az Uber-gyilkos törvényt még júniusban fogadta el az országgyűlés – Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter előterjesztésére, és a taxislobbi nyomására –, aszerint a hatóságok blokkolhatják a jogellenesen működő személyszállító cégek alkalmazásait;

jogellenesnek számít az is, ha egy cégnek nincs diszpécserszolgálata, ami ugye az Uber esetében teljesen abszurd (és fölösleges, piactorzító, innováció-büntető) elvárás.

A uberezésen ért sofőrök pedig jogosítványukat és autójuk rendszámát veszthetik el.

Az Uber azt írja sofőrjeinek, hogy nem akarja kitenni őket ezeknek a kockázatoknak. A cég üzeni sofőrjeinek – 1200-an lehetnek –, hogy délután és a hét hátralévő részében fogadóórákat tartanak, ezekre online lehet jelentkezni.

Átmeneti felfüggesztés egy időre

A cég azért nyitva hagyja a lehetőséget, hogy egyszer újra lehet majd használni a szolgáltatást, hiszen hivatalosan "felfüggesztésről" van szó, és a magyar Uber Facebookján is arról írnak, hogy „egy időre búcsút kell intenünk egymásnak”. Valószínűleg ilyen promóvideó sem készült volna, ha örökre be akarnák zárni a boltot.
 
Levél alapú rendelésre állnak át a taxik


Az Uber kivonulásával megszűnt a konkurencia, jöhet az együttműködés a Magyar Postával.

201707-uber.jpg

„Ideje volt már modernizálni a személyszállítást, nagyon örülünk, hogy ehhez minőségi partnereket találtunk, akik rendesen adóznak is”
– nyilatkozta a tervekről Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.
 
Próbáltál már az elmúlt években a reptérről taxival bemenni a belvárosba? Tudtál válogatni a taxis társaságok között? A hiba biztos bennem volt, mert én hiába kerestem bármilyen konkurenciát, nem találtam!
*
Ez a reptéri taxizás bitang sok pénzbe kerül(het). Van ám buszjárat is, normál tarifával és az bevisz Kőbánya-Kispestre. Onnan viszont van a METRO. Az is igaz, hogy csomagokkal, detán idősebben (esetleg nehezen mozdulva -jelenős túlsúllyal- ) nehéz. Ezt is megértem. De ez a repülőtéri taxi irgalmatlanul sok pénzbe kerül. Más. Ha a KÖKIN szállunk át bármelyik taxiba, ott már normál a tarifa. Pláne, ha a fővárosi taxit hívjuk, akkor már anyagilag biztonságban vagyunk. Tehát busz - KÖKI-ig, majd ott átszállni egy fővárosi taxira. Ott már normál tarifával szembesülhetünk.
G.B.
 
Bravo ! Igy lehet vendeget talalni es fuvarozni.
Valoban a busszal utazokat legalabb a soforok nem parasztozzak le, se nem vagjak meg egy utszakaszon belul.
Szervusz Melitta ,
akik igy kezelik a vendégeket tudod azok a csóró parasztok , igen paraszt az ilyen mert nem ember , de jó a sok paraszt pénze ! Látod ezért is járok Pöstön inkáb BKV-val vagy hogyan is hivják manapság ! Na meg Szent Péter lóvával :D
 
Lehet, hogy én vagyok az egyetlen ember, aki még soha, egyetlen magyar taxistól sem kapott számlát?
Itt a cikkben most a taxi-kontra über képezi a vita tárgyát és nem az orvosok, mivel éppen azzal támadják az übert, hogy az nem adózik, bezzeg a becsület mintaszobrát ugye róluk lehetne megmintázni. De kérdezem én, ha a taxis sem állít ki számlát, akkor ugye bevétele sem keletkezik, akkor ugyan mi alapján, mi után adózik??? Ne nézzenek már ennyire hülyének, hogy az utas érdekében, és nem önös érdekből csinálták a fesztivált!
Ha ők annyira nagyon becsületesek, és mindig az utas érdekeit tartották volna szem előtt, akkor az übert nem hatóságilag kellett volna kitiltani az országból, hanem már eleve a piacra nem tudtak volna betörni!

Az orvosokat a "ne sírjanak" felkiáltásodra hoztam csak.
Én nem tudom, másoknak adtak-e számlát a taxisok, nekem adtak, ha nem adtak volna, kértem volna, mivel el kellett számolnom vele. Tudom, hogy nem "angyalkák", de ezt a zsigeri gyűlöletet, meg általánosítást azért furcsállom.
1. Nem csak azzal támadták (illetve nem csak az a baj) az Uberrel, hogy nem adnak a sofőrök számlát, és hogy a cég érdekesen trükközik (a linkjeimben benne van). Bármely országban, ha egy bizonyos tevékenységet akarsz végezni, és arra vannak érvényes előírások, akkor azokat be kell tartanod. Az más kérdés, hogy mennyire jók, vagy rosszak ezek az előírások. Ha úgy működsz, hogy ezekre fittyet hánysz - megspórolod az ezekkel járó kiadást - akkor könnyen tudsz aláígérni árban annak, aki nem tudja ezeket megspórolni.
Hát persze, hogy önös érdekből "csinálták a fesztivált", mint mindenhol a világon, a megélhetésükért. A helyükben te is ezt tennéd.
 
Próbáltál már az elmúlt években a reptérről taxival bemenni a belvárosba? Tudtál válogatni a taxis társaságok között? A hiba biztos bennem volt, mert én hiába kerestem bármilyen konkurenciát, nem találtam!

Nem, nem repkedek.
Konkurenciát az Uberre értettem, hogy dolgozzon ugyanazokkal a feltételekkel, és ha akkor is jobbat, olcsóbbat nyújt, akkor maradjon.
 
Nem kellett sárga autót vásárolniuk. Le kellett fóliáztatni. Ez nagyjából 100.000 - 300.000 Ft közötti költség. (A drágább egyszeri, az olcsóbb ismétlődő, mert hamar lejön.) Tudod, hogy én mennyit költök egy évben az eszközeimre? Ennél lényegesen többet! Mert azokból élek. Én sokmindent elhiszek, de azért látom, hogy mit csinálnak, hogyan élnek a taxisok. Biztos van közöttük olyan - elvétve!! - aki megérdemli az együttérzést, de nagyon sokáig kell keresni.

Nem hinném, hogy a fólázás egy taxis egyetlen kiadása.
Amíg nem jártunk a másik cipőjében, addig könnyű ítélkezni. Én nem látom, hogy élnek, mit csinálnak a taxisok... csupán utas voltam jó párszor. Valahogy itt megint a jó "magyaros" irigyéget érzem.
Próbáljuk egy kicsit úgy szemlélni, hogy mi lenne, ha a mi szakmánkban történne, velünk hasonló.
 
Levél alapú rendelésre állnak át a taxik


Az Uber kivonulásával megszűnt a konkurencia, jöhet az együttműködés a Magyar Postával.

201707-uber.jpg

„Ideje volt már modernizálni a személyszállítást, nagyon örülünk, hogy ehhez minőségi partnereket találtunk, akik rendesen adóznak is”
– nyilatkozta a tervekről Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Nem kéne photoshoppos képpel hangulatot kelteni...

Az eredeti:

uber_-1024x576.jpg
 
Szervusz Melitta ,
akik igy kezelik a vendégeket tudod azok a csóró parasztok , igen paraszt az ilyen mert nem ember , de jó a sok paraszt pénze ! Látod ezért is járok Pöstön inkáb BKV-val vagy hogyan is hivják manapság ! Na meg Szent Péter lóvával :D

Gyula, azokat minek nevezed, akik hamisított fotókkal támasztják alá véleményüket? ;)
 
Szervusz Graver ,
remélem ezt most nem komolyan kérdezed tölem ? Mert akkor lemegyek parasztba és csak annyit mondok , hogy csalja a felmenöriere az ügyeletes alegységet ! Illetve pajzán fajtalankodásra buzditom nöi szükös felmenöivel !:dr_64:amugy nem is tudom de állitolag heccért még a neten is börtön büntetés jár nem ??
 
Valójában itt nincs szó igazi flottáról.
Amennyire tudom, gyakorlatilag bárki lehetett Uber- sofőr.
"Az Uber élmény nagyszerűségét részben a volán mögött ülő emberek adják: apák és anyák; tanárok és hallgatók; veteránok; szomszédok; jóbarátok. Partnereink saját autóikat vezetik – saját időbeosztásuk szerint – kis- és nagyvárosokban is. Ezért van az, hogy világszerte több mint egymillió ember jelentkezett sofőrnek." (Uber saját honlapjáról.)
Na jó, annyit azért kérnek, hogy a delikvens legalább 21 éves legyen, büntetlen előéletű, legalább 1 éves jogsival, és 10 évesnél fiatalabb kocsival.

Ez tényleg klassz, de nehogy azt higgyétek, hogy ez csak az Über sofőröknek hozott mellékest. Dollár-milliókat a befektetőknek, akik között oroszok is vannak (!) - ezt csak a fóbiások miatt írom, de van amerikai is. Az igazi hasznot nekik hozta és még Izraelben sem vették volt zökkenőmentes a működésük, pedig ők igazán értenek a jó üzlethez.
https://sg.hu/cikkek/120044/uber-reszvenyes-lett-az-orosz-sberbank
 
Ki ez a sokan? A taxisok?
Vádol? A rossz szabályozás az tény.
Csak most nem működő cucilizmust építenek, hanem "centrális erőteret". Értsd Orbán ötletel a többi meg gazsulál.
És nem vádol, kritizál. Jogosan, mert az egész úgy xar ahogy van.
Vezetői engedélyt normális helyen milyen okból lehet elvenni?
És rendszámot levenni?
Itt azért, mert csak.
Én már előre félek, mert bejelentették, hogy a KRESZ-t is barkácsolni akarják.
Azt is elbarmolják, mint mindent, amihez hozzányúltak.
Mint mikor a hülye okoskodik....

Az a vicces, hogy nem rég itt a CH-n volt egy cikk, amelyben a tüntető taxisok igazát bizonyították azok, akik most az Über elüldözése miatt háborognak. Vajon mi is lehet ennek az oka? :rohog:
 
ez ugyanolyan általánosítás, mint ha azt mondja valaki, hogy minden muszlim terrorista.

... viszont minden terrorista muszlim.

Őszinte részvétem ennek a sokat szenvedő francia népnek! A bosszú jogos, de megint azok a kisgyerekek és felnőttek és hozzátartozóik szenvednek, akik semmi bűnt nem követtek el és akiket széttaposott a hússzállító kamionnal ez a tunéziai származású és muzulmán vallású dzsihadista őrült. Azok, akik Észak-Afrikát romokba döntötték és most rájuk szabadítják a bosszúra szomjazó népeket, most és eddig is jól megvoltak a testőrökkel és luxussal biztosított környezetükben és onnan üzengetnek Hollandenak, aki ugyanolyan bűnös, mint a kamion sofőrje volt.
 
nnna most ezen irasban levo pösti utálat -tot hettesitsd AMERIKAVAL es maris meg lesz az otthoni amerikautalatnak az ellenszere

Vigyázat! Az ilyesmiért Németországban megjelenik a Police a lakásajtódban és viszi a számítógépet, aztán jön a bünti! Úgyhogy az ilyen provokációra csak az válaszoljon, aki nem Németországban él, ha jót akar magának!

Tiszta Szovjetúnió. Kár, hogy ilyen öregek vagyunk és még a demencia nem gyűrt le bennünket teljesen...:D
 
Levél alapú rendelésre állnak át a taxik


Az Uber kivonulásával megszűnt a konkurencia, jöhet az együttműködés a Magyar Postával.

201707-uber.jpg

„Ideje volt már modernizálni a személyszállítást, nagyon örülünk, hogy ehhez minőségi partnereket találtunk, akik rendesen adóznak is”
– nyilatkozta a tervekről Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Ez most komoly? Azért kérdezem, mert mostanában annyi fotóról derül ki, hogy hamisítvány! :eek:
 
Szervusz Melitta ,
akik igy kezelik a vendégeket tudod azok a csóró parasztok , igen paraszt az ilyen mert nem ember , de jó a sok paraszt pénze ! Látod ezért is járok Pöstön inkáb BKV-val vagy hogyan is hivják manapság ! Na meg Szent Péter lóvával :D

Nem csak paraszt, hanem tök hülye is.
 
Igen, biztos, hogy benne van a konkurencia-harc is. De én azért azt gondolom, hogy ha valaki idejön valamilyen szolgáltatást, tevékenységet végezni, akkor igenis, tartsa be a szabályokat.
A korral való haladás alatt ugye nem a szabályok kijátszását érted?
Volt, amikor még másként látta a nép is, igaz, azóta sok minden változott:
http://feol.hu/cimlapon/megbenitottak-az-orszagot-20-eve-volt-a-taxisblokad-1148164

Valószínű, változni kéne a szabályoknak, feltételeknek is, de annak nem az a módja, hogy az egyiknek muszáj betartani, a másik meg megkerülheti.

A haladást a netes elérhetőségre és fizetésre értettem. És hogy a Keletiből nem a Moszkva téren át visznek a Blahára....
 
Nem hinném, hogy a fólázás egy taxis egyetlen kiadása.
Amíg nem jártunk a másik cipőjében, addig könnyű ítélkezni. Én nem látom, hogy élnek, mit csinálnak a taxisok... csupán utas voltam jó párszor. Valahogy itt megint a jó "magyaros" irigyéget érzem.
Próbáljuk egy kicsit úgy szemlélni, hogy mi lenne, ha a mi szakmánkban történne, velünk hasonló.
A fóliázást arra hoztam fel, hogy Bojana szerint sárga autót kellett venniük.

Évenkénti vizsgáztatás - 50-100ezer = ~ max 10ezer/hó elosztva.
Napi takarítás - havi 40.000

Napi bevétel? (580 Ft/km-rel, 100km/nappal számolva!) 58.000 Ft És nem ad nyugtát sem, nemhogy számlát. (Ja, és az átverések miatt nem 580 / km!!!!)
Mennyi ebből a költsége? A fele? Tehát akkor megállapíthatjuk, hogy napi kb. 20.000 tisztán ott marad a kézben.
Ne már, hogy olyan rettenetesen sajnáljuk őket!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Latest profile posts

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Forum statistics

Threads
38,161
Messages
4,809,647
Members
616,165
Latest member
Brumi4
Top