Mi volt a mai menü?

Status
Not open for further replies.

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor velem volt a baj, mert én mindig tejföl-liszt és csodálkoztam, hogy az enyém nem olyan színű és állagú-Jővőhéten bepróbálom. Csak attól görcsölök,hogy keserű lesz a kelkáposzta:( a múlt héten vettem karfiolt és azzal is úgy jártam.Mi lehet az oka?o_O
Köszi, hogy írtál:dr_33:
Én még nem is hallottam ilyet ,hogy a karfiol,kelkáposzta keserű így nem is tudom,mitől lehet .Érdemes megbízható ,állandó helyről vásárolni.Én mindent a piacon veszek kistermelőktől ,néniktől,bácsiktól akikről tudom,hogy minden héten kint vannak és esetlegesen lehet reklamálni bár én sohasem szoktam ,mert még nem csalódtam .Igaz,hogy sok időt töltök a vásárlással,mert mindenkinél külön sorba kell állni .Valakinél krumplit ,zöldséget veszek és valakinél csak a házi savanyú káposztát...stb.Jó néhány árusról,tudom,hogy hol laknak,ismerem a családjaikat ,mert sokat beszélgetünk .Néhánynak a gyerekei is segítenek az árusításban és a saját zöldségeiket eszik így tudom,hogy megbízhatóak .
Persze nagyon szerencsés is vagyok ,mert a szüleim rengeteg zöldséget ,gyümölcsöt ,húst adnak nekünk amit ők maguk termesztenek .
 

Beka Holt

Kormányos
Staff member
Kormányos
Kelkáposzta helyett egyszer próbáljátok ki a kínai-kelből a kelkáposzta főzeléket. Az egész kel felhasználható nincs torzsa amit az ember kidob, a végeredmény hihetetlenül finom. Akit a káposzta felfúj ebből ehet amennyi jólesik, egy kellemes ízű selymes főzelék lesz belőle. Én már csak ebből főzöm a kelkápi főzeléket.
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Rencsi!
Írod,hogy más-más párosításban használod.Miért? Búzaliszt-zsír vagy glutment liszt olaj.
Nincs különösebb jelentősége ,hogy milyen párosításban csak az,hogy a férjem gluténérzékeny és ,ha ő is eszik belőle akkor gluténmentes liszteket ,prézlit használok .Mivel van két bödön házi mangalica zsírom ezért ,hol azt használom ,hol olajat bár ez utóbbit kevésbé .
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Reggelire tepertő krémet készítettem finom édes lila hagymával utána pedig egy finom habos kávé és máris jól indul a nap:)
Ma a maradék korhely levest esszük és sütök csöröge fánkot .Lesz még rántott szelet krumplival és amerikai káposzta salátával .
 

Attachments

  • P1010701.JPG
    P1010701.JPG
    1.6 MB · Views: 5
Last edited:

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Sarka Kata durván nekiment...:D
Üdv a Lotz teremböl.
IMG_6757.JPG

Most érkeztem. Kávézás után megyek a piacra paprikáskrumplihoc cuccokat vásárolni.
Az ázsiai és svájci koszt után kívánok valami népiesen magyarosat.;) Telegyomorral biztos jól lehet majd aludni. Reggel 4-kor kellett felkelnem. Az első gép 7:15 kor indul Pestre.
Egyszer régen voltam Indiában. Nagyon finom köménymagos paprikás-currys krumplit ettem náluk. Az édeskés paradicsom levesük is isteni.
Szerintem minden hasonló kajánk onnét származik.
 
Last edited:

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyira tetszett a kép a paprikás krumpliról, hogy holnap nálunk is az lesz az ebéd. Igazából nem erre készültem, hanem zellerkrémlevest akartam, és rántott gombát, de a párom is jobban örül a paprikás krumplinak. Majd megpirítom a gombát kis hagymás zsíron, és megy a mélyhűtőbe.
 
Status
Not open for further replies.
Top