Üzentek az amerikaiak a Soros-egyetemet fenyegető Orbánnak

A budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, David Kostelancik közleményt adott ki szerdán Orbánék CEU-t fenyegető törvénymódosítási tervéről.

„Az Egyesült Államok nagy aggodalommal tekint a magyar kormány által tegnap benyújtott törvénymódosítási javaslatra, amely súlyosan akadályozná a Közép-Európai Egyetem (Central European University) működését Budapesten.

A Közép-Európai Egyetem (Central European University) az Egyesült Államokban és Magyarországon is rendelkezik akkreditációval, és magyarok ezreit oktatta és alkalmazta. Elsőrangú felsőoktatási intézmény, kiváló hírnévnek örvend Magyarországon és szerte a világon, a tanszabadság fontos központja a térségben.

Az Egyetem továbbá fontos sikertörténete az amerikai-magyar kapcsolatoknak, és erős kétpárti támogatást élvez az amerikai kormányban. Az Egyesült Államok ellenez bármilyen törekvést, amely veszélyezteti az Egyetem működését vagy függetlenségét” – írta a nagykövetség ügyvivője.

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány olyan törvénymódosítási tervezetet nyújtott be, amellyel kifejezetten a CEU-t akarják lehetetlen helyzetbe hozni.

david-kostelancik.jpg
 
Nincs nekünk olyan szerencsénk. :D Még van valamennyi profit, amit ki lehet facsarni belőlünk....
Egy hónapon belül már a második magasrangú német politikus rántja le a leplet arról, hogyan is működik az a bizonyos uniós pénzszivattyú, amelynek létezését eddig váltig tagadták a hazai „haladó” gondolkodók. Ezúttal Sigmar Gabriel német külügyminiszter ismerte el: „minden euró, amit befizetünk az EU büdzséjébe, visszatér hozzánk közvetlenül, vagy közvetett módon”. Három hete a német uniós biztos, Günther Oettinger vallotta be: a németeknek megéri támogatni a kelet-európai országokat, mert a pénz nagy része az ő gazdaságukba csorog vissza. Érdekes, Bogár László közgazdász évek óta erről beszél, de amíg ő mondta, addig ez közönséges „összeesküvés-elméletnek” számított…
Frankfurter Allgemeine Zeitung
Günther Oettinger
Kik is veszik fel valójában az uniós támogatásokat

Butaságokat mondasz, heccelsz és hazudsz. Nationalista vén faszik blogjaibol idézel, miért nem olvasod eredetiben?
-
"Gabriel will mehr Geld für Europa ausgeben
Deutschland sei größter Netto-Zahler, aber auch größter Netto-Gewinner der EU: In der F.A.Z. fordert Außenminister Gabriel, mehr Geld an die EU zu überweisen. Es handele sich um Investitionen in die Zukunft. "

-
Természetes, hogy megéri emberekbe invesztálni, mi ebben meglepö? Nincsen Mo.-on családpolitika? Nem támogatjátok a gyerekek felnevelését?
-
Nehogy azt mondjad, hogy csak önzetlenségböl teszed ezt a gyerekeiddel, vagy az államod a családpolitikát.
Egy gyerek sokba kerül, de ha rád nevet, ha átélsz vele valamit a fáradság megfizetödik álltala.
Lehet, hogy visszajön a pénz No.-ba, hogy ujra kilegyen adva. A pénzt nem lehet megenni.
Amig a pénz mozog addig minden rendben van. No. a legnagyobb netto-befizetö és megéri neki. Ezt mondja Gabriel.
-
Németországba jövet kerestem magamnak egy munkát. "Van autoja?" kérdezték, mert a cég a város szélén van.
Vettem egy autot, hogy eltudjak menni dolgozni. Aztán azért kelett mennem dolgozni, hogy megtudjam tartani az autot.
A kör lezárodott. Ilyen az élet. :)
-
Ez történik veled is csak még nem vagy ehez hozzászokva. Bevallom, a pénzt nemcsak benzinre, autora adtam ki hanem történt velem egy csomo más, maga a munka több volt mind fizetés, megismertem egy csomo uj dolgot, technologiát és kollégát, éltem.
-
Az autoval nemcsak dolgozni mentem hanem utaztam, éltem...
-
Nézem a demonstratiot videon a Parlament elött, fiatalok küzdenek Europáért.
-
47a828a050ba576c03e7ac5e798a986av1_max_720x405_b3535db83dc50e27c1bb1392364c95a2.jpg

-

Ha nem lennének ezek a fiatalok és idösek akik az eszüket használják azt mondanám, zárják ki Mo.-ot az Eu-bol, épitsünk kerités Mo. köré.
-
Tiz millio nem sok, Londonban laknak enyien. Mo olyan kicsi, hogy a hiányuk a legkönyebben megemészthetö lenne, csakhát:
-
"de élnek dolgozók itt, költõk is bûntelen,
és csecsszopók, akikben megnõ az értelem,..."
-
Nem lenne bölcs marháknak átengedni a teret.

 
Utoljára módosítva:
-
fiatalok küzdenek Europáért.

Játszuk itt a kis szaros Patyomkin-álmunkat, amiben Magyarország erősödik. Csak elmenekülnek a legjobbjaink, a fiatalok kétségbeesve szedik magukra az angol akcentust amíg az itthon maradó 18 év alattiak kb két százaléka akar demokráciában élni. Miért is akarna? Azt se tudja, mi az!

Az ugye megvan, hogy a rendszerváltás óta eltelt 28 évből lassan 12-t volt hatalmon a mostani miniszterelnök? Ő maga a megtestesült állandóság. Mint Kádár volt apámnak.

Apám gyerekkoromban sokat mesélt arról a korról, amikor az embereket nem a teljesítményük, hanem a párttagkönyvük alapján választották ki munkákra, amikor nem volt szabad sajtó, amikor mindenki tapsolt és félt elmondani a véleményét, nehogy megüsse a bokáját. Azt mondta, örül, hogy ezt már nekem nem kell megtapasztalnom.

Basszameg, apa! Ezek megint itt vannak! Fojtogatnak, a bőrünk alá bújnak és az arcunkba nevetnek. A barátaimat lassan csak skypeon érem el, de most éppen Brüsszelt kéne megállítani. Frászt! Brüsszelnek kéne megállítani ezt a legvidámabb szovjet utódállamot.

Mert magzatunk miatt már megint magzatunk hamvvedre vagyunk.

És közben tudod mi a rohadtul kiakasztó? Hogy megint tapsolnak! Akik Szálasinak is tapsoltak, Rákosinak is tapsoltak, Kádárnak is tapsoltak, most is tapsolnak. A taps-emberek.

Zsolti! Hiányzol! A francba is Andi! Értem én, hogy London, de mikor fogjuk megcsinálni azt a Gianni Schicchi díszletet, amit ígértél??? Misi! Te voltál a legjobb barátom tizenöt évig és most azt se tudom, élsz-e tőlem ezer kilométerre! Zsuzsi! Szívesen látnálak, de most nincs időm repülőre szállni! Zoli! Igen, én is tudom, hogy itthon majdnem éhenhaltál...

Basszátok meg az egyetembezárásotokat. Basszátok meg az erősödő Magyarországotokat. A barátaimat akarom, de csak hányásízű kommentelőket kapok helyettük. A hazámat akarom, de csak apám kádári diktatúráját kapom helyette.

Nem én kiáltok! A föld dübörög!!!

agostonlaszloartist
 
Utoljára módosítva:
Kedves Ernő, te mi a csudáról beszélsz? A Soros egyetem "tantárgyait" láttad már? Magyarországon ezekkel az "ismeretekkel" elég nehéz lesz elhelyezkedni. Társadalmi nemek, Emberi jogok, Nemzetközi kapcsolatok, Középkortudományi program, Kisebbségpolitika, Filozófia, Politika tudomány, Közpolitika, Szociális antropológia Környezettudományok és politika, Matematika és alkalmazása (Ez az első, aminek hasznát is vennék, :D ) Összehasonlító történettudomány, Közpolitika, Kultúrális örökség tudomány, Critical Gender Studies, Globális piacok gazdaságpolitikája, Nők és társadalmi nemek története, etc, etc, etc...

Ehhez ingyen és bérmentve használnak egy hatalmas épületet Budapesten és mivel nem tudnak ezekkel a "tudományokkal" elhelyezkedni, bármit megtesznek, amiért pénzt kapnak az amerikai három betűs megrendelőtől. Ez pedig minden országban nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Az USÁ-ban sem tapsikolnának, ha a magyar, vagy német, vagy bármely EU-s ország képezné ki a kémeket az ő országukban és rendezne az érdekeinek megfelelő tüntetéseket és osztogatna pogácsát. Mi kicsik vagyunk, de hülyék nem. :D

images
Fidesz eleg jol megel a Soros altal biztositott tanultakbol.Kovacs a szovivojuk /fedesz/a CEU nel vegzett, de a tobbi diszpinty is Soros penzen.
Kapkodnak az itt vegzett diakokert es meg a pisa teszten is jol szerepeltek ano.

Mi kicsik vagyunk, de hülyék nem.
Akkor miert nezed a masik embert hulyenek? Azt hiszem Patakit is tonkre vagtak ,mert eleg sokat dolgozhatott az ugyon hogy megvalosuljon a CEU.
Egyenlore nem tudnak meg egy bocsuletes tanszeket se fentartani amerikaba nem hogy hirnevet szerezen az Orban vagy a tobbi fidesznyik a tudomanyos eletbe.
Ugy mellesleg 1 milliard adot fizetnek , ott koltik el a kulfoldi diakok a penzuket , az eloadok is es ez sem keves penz. Rengeteg kutatasba szereztek mar hirnevet es sikert palyazatokba stb.
NAgyon orulsz hogy egy tudas kozpontot tonkre vagnak.
Ne itt fejsd ki a tudas elleni velemenyedet.
Nemzetbiztonsagi kockazat a kulfoldi diak es tanar?????
3 Lengyel varos felajanlotta Becs es minden egyetemi varos tart karokkal fogadna oket.
Kulon neked ajanlva harom doktorandusz velemenye.

http://www.atv.hu/videok/video-20170404-fischer-paula-gal-andras-es-brody-gabor
 
-
Melyik magyar egyetemen, a CEU-n kivül, folyik kutatás arrol, hogy mi veszélyeztethet egy demokratiát?
Melyik magyar egyetemen foglalkoznak az emberi jogok védelmével olyan kompetensen mind a CEU-n?.

Ez éppen nem válasz a kérdésemre...

-Pedig rengeteg diktaturáktol megszabadult országot érdekel, hogyan lehet a több évtizedes totalitarizmus szellemétöl megszabaditani egy társadalmat.
Sokan ezért jönnek Budapestre tanulni.
Frászkarikát.

-Egyébbként olvasom, hogy a CEU-Igazgatoja azért utazott az USA-ba, hogy Donald Trump segitségét kérje, és ha az elnök az "America First" slogant komolyan veszi akkor nem fogja hagyni, hogy egy US-Intézményt mind a CEU-t egy NATO-partner országban támadás érjen..

Ellentmondasz saját magadnak, hiszen nem rég még ezt írtad:
"Pont a dekretumokkal uralkodo Trump lesz az amelyik egy Soros álltal alapitott egyetemet támogatni fogja?
Elöszöris utálja az EU-t, nem szereti azt aki ellent mond neki mind a Soros, és végül van benne egy nagy adag narcizmus és bosszuvágy a még teljesen le nem zárt desaster miatt."


-Figyelj oda mi történik az országodba és akkor nem kell hangoskodnom
Én is ugyanezt javasoltam neked.;) Azt tartja a mondás: az kiabál, akinek a háza ég.

-a jobbik vezetö Vona Gábor figyelmeztette Orbánt, hogy legyen ovatos a külföldi egyetemekkel mert még a két magyar pénzböl fizetett Romániai iskolával is hasonlo történhet és az nem jo a magyar kisebbségnek.
Nocsak! Jobbik-szimpatizáns lettél? :) Úgyis eléggé elfogytak Vona népszavazási sumákolása miatt...[/QUOTE]
 
Ne haragudj de milyen hülyének kell lenni ahoz, hogy valaki ne értse meg miröl van szo.
-
Hogy lehet valaki egy "nyilvánvalo csalo" aki egy jövöbeli törvényt nem tart be.
Orbán ilyen szavakkal illette a CEU-t. Csodálom, hogy a választopolgárok egy része követni tudja a logikáját. :(
Vannak, akiknek nem esik nehezükre az értő olvasás, vagy a hallás utáni megértés...;)
 
Lex CEU: végre kiderült Orbán mesterterve

Egy pontosan koreografált folyamat első állomásánál járunk kedden, amikor a parlament elfogadja a lex CEU-t. A következő lépés a civilek megbélyegzése, a harmadik pedig – nagyjából október magasságában – az ország totális Soros-talanítása lesz. Trumpban remél ehhez szövetségesre találni.

Két idézet Orbán Viktortól, amely egymás mellé rakva egyértelművé teszi a helyzetet:

– „A következő év Soros és az általa szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni.”


– „Engedélyt kaptunk – ha úgy tetszik – a legmagasabb világi helyről, miszerint nekünk is szabad magunkat az első helyre tenni.”


Azt is tudjuk, hogy a CEU elleni támadás sem a légüres térből érkezett: Michael Ignatieff elárulta, hogy decemberben jelezték már neki informálisan, hogy valami készül az egyetem ellen. Ugyan így pontosan elő volt/van készítve a civilek megbélyegzéséről szóló törvény. Olyannyira, hogy az álságos "nemzeti konzultációtól" függetlenül, már meg is írták a törvényt, csak a frakciónak gúnyolt kesztyűbábok hadának kell eltalálnia a megfelelő gombot.

Ahhoz azonban, hogy a kép teljesen összeálljon, szükség volt a hétfőn, sebtiben beadott módosító javaslatra a lex CEU-hoz. Ez a kis kiegészítés – amellett, hogy jelentősen szűkíti a törvény végrehajtására nyitva álló határidőket – egyértelművé tette a valódi célt. A módosítás lényege: ha az egyetem székhelye egy föderatív államban van (mint a CEU esetében az Egyesült Államok), és ott a nemzetközi szerződés kötelező hatályának elismerésére nem a központi kormányzat jogosult, akkor a központi kormánnyal létrejött előzetes megállapodáson kell alapulnia az oklevél kiadásához szükséges nemzetközi szerződésnek. Magyarán: ha Washington, a Trump-adminisztráció nem illetékes felsőoktatási ügyekben, akkor is vele kell megállapodást kötni, mielőtt a tényleges szerződés létre jöhet - jelen esetben - New York állammal. Minderre pedig hat hosszú hónap áll rendelkezésre. (Nem kell diplomáciai zseninek lenni ahhoz, hogy két, bonyolult államközi szerződést összehozni ennyi idő alatt lényegében lehetetlen.)

Az apró kis pontosítás kizárólag a CEU ellen szól, még dedikáltabbá téve a jogszabályt. A lényege azonban egyszerű: a "Soros-egyetemnek" Trumpnál kell kilincselnie, ha életben akar maradni. Márpedig az új elnök és Soros viszonya finoman szólva sem baráti. Utóbbi 25 millió dollárral támogatta a demokraták kampányát és minden létező fórumon Trump ellen beszélt. Innen szép nyerni.

Orbán ezzel olyan helyzetet állít elő, amelyben lényegében – legalábbis ezt lehet majd kommunikálni - Donald Trump és Soros György megállapodásán múlik majd a CEU sorsa. Ha pedig Trump zsigerből reagál erre - amire jó esély van - akkor fél év múlva – október táján – Orbán szomorúan tárhatja szét a kezét: a magyar kormány nyitott lett volna a megállapodásra, de sajnos az amerikaiak nem akarták biztosítani a CEU működését. Az egyetemet így Trump záratja be.

Ez pedig zöld utat nyit a most még csak megbélyegzett civilek teljes kiirtásához is. Ha Trump valóban eljátsza a neki szánt szerepet, úgy újabb "engedélyt" ad Orbánnak a boszorkányüldözés végső megoldásához:
a választásra Magyarországon nem lesz kritikus, a kormányt ellenőrző civil világ és független sajtó.

F.:b1.blog

Mi az a b1. blog?
 
Ez is a népbutítás része. Tanulás lehetőségétől minél jobban elzárják - leviszik a felvételi létszámot már gimnáziumokban - a fiatalokat, amit oktatnak az egyre kevesebb - kémia, fizika, biológia összevonása. Elég ha Tünde bugyijait megszámolja. Tanárnak előírják, mit taníthat. Az iskolában nem tanítás, hanem nevelés folyik. Ha így haladunk, visszaérünk a XIX. századba. Mi lesz így a gyerekeinkből, unokáinkból? Két lábon járó gépek? Most nincs elég szakmunkás,majd elfogy az önálló munkára képes, gondolkozni tudó ember. Ez a cél? Igaz, robotok nem gondolkoznak, nem lázadnak.
A CEU nem szakmunkásokat képez. ;) Egy ilyen fizetős egyetemre rengeteg magyar fiatal tud jelentkezni...
 
Játszuk itt a kis szaros Patyomkin-álmunkat, amiben Magyarország erősödik. Csak elmenekülnek a legjobbjaink, a fiatalok kétségbeesve szedik magukra az angol akcentust amíg az itthon maradó 18 év alattiak kb két százaléka akar demokráciában élni. Miért is akarna? Azt se tudja, mi az!

Az ugye megvan, hogy a rendszerváltás óta eltelt 28 évből lassan 12-t volt hatalmon a mostani miniszterelnök? Ő maga a megtestesült állandóság. Mint Kádár volt apámnak.

Apám gyerekkoromban sokat mesélt arról a korról, amikor az embereket nem a teljesítményük, hanem a párttagkönyvük alapján választották ki munkákra, amikor nem volt szabad sajtó, amikor mindenki tapsolt és félt elmondani a véleményét, nehogy megüsse a bokáját. Azt mondta, örül, hogy ezt már nekem nem kell megtapasztalnom.

Basszameg, apa! Ezek megint itt vannak! Fojtogatnak, a bőrünk alá bújnak és az arcunkba nevetnek. A barátaimat lassan csak skypeon érem el, de most éppen Brüsszelt kéne megállítani. Frászt! Brüsszelnek kéne megállítani ezt a legvidámabb szovjet utódállamot.

Mert magzatunk miatt már megint magzatunk hamvvedre vagyunk.

És közben tudod mi a rohadtul kiakasztó? Hogy megint tapsolnak! Akik Szálasinak is tapsoltak, Rákosinak is tapsoltak, Kádárnak is tapsoltak, most is tapsolnak. A taps-emberek.

Zsolti! Hiányzol! A francba is Andi! Értem én, hogy London, de mikor fogjuk megcsinálni azt a Gianni Schicchi díszletet, amit ígértél??? Misi! Te voltál a legjobb barátom tizenöt évig és most azt se tudom, élsz-e tőlem ezer kilométerre! Zsuzsi! Szívesen látnálak, de most nincs időm repülőre szállni! Zoli! Igen, én is tudom, hogy itthon majdnem éhenhaltál...

Basszátok meg az egyetembezárásotokat. Basszátok meg az erősödő Magyarországotokat. A barátaimat akarom, de csak hányásízű kommentelőket kapok helyettük. A hazámat akarom, de csak apám kádári diktatúráját kapom helyette.

Nem én kiáltok! A föld dübörög!!!

agostonlaszloartist

Inkább énekeljen, az talán jobban megy. :)
 
Fidesz eleg jol megel a Soros altal biztositott tanultakbol.Kovacs a szovivojuk /fedesz/a CEU nel vegzett, de a tobbi diszpinty is Soros penzen.
Kakukkfiókák... Avagy a fagyi visszanyal.

3 Lengyel varos felajanlotta Becs es minden egyetemi varos tart karokkal fogadna oket.
Valamiért mégis a csúnya, hálátlan Magyarországhoz ragaszkodnak tíz körömmel... Ki érti ezt?
 
Altusz Kristóf helyettes államtitkár bekérette szerdára a budapesti amerikai és német nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét, mert az országaik vezetői kiálltak a CEU mellett.
 
Ez éppen nem válasz a kérdésemre...


Frászkarikát.



Ellentmondasz saját magadnak, hiszen nem rég még ezt írtad:
"Pont a dekretumokkal uralkodo Trump lesz az amelyik egy Soros álltal alapitott egyetemet támogatni fogja?
Elöszöris utálja az EU-t, nem szereti azt aki ellent mond neki mind a Soros, és végül van benne egy nagy adag narcizmus és bosszuvágy a még teljesen le nem zárt desaster miatt."



Én is ugyanezt javasoltam neked.;) Azt tartja a mondás: az kiabál, akinek a háza ég.


Nocsak! Jobbik-szimpatizáns lettél? :) Úgyis eléggé elfogytak Vona népszavazási sumákolása miatt...
[/QUOTE]
Ez éppen nem válasz a kérdésemre...
-
Az emberi jogok védelmével foglalkozni egy fontos feladat.
Hogy akartok egy evszázados diktatura után demokratiában élni ha nincs mögötte tudományos kutatás...?
-
Trump kiszámithatatlan, nem lehet tudni mi dominál nálla jobban, a megkarcolt hiusága a bezárt "egyeteme" miatt vagy az, hogy egy "amerikai intézetet" támadás ért. Lehet, hogy nemzetközi kérdésbem mutatott elszántságtol több positiv viszhangot várhat el mindha a privát hiuságára hallgat.
-
Én is ugyanezt javasoltam neked.;) Azt tartja a mondás: az kiabál, akinek a háza ég.
-
Es az hallgat aki felgyujtotta! Tudod szolásmondással nem lehet komplex problémákra feleletet adni. Ez a hibája a kormányodnak, hogy jo és rossz jelzöket használ. Ahelyett, hogy analizálná a helyzetet magát jonak, aki ellentmond neki azt gonosznak bélyegzi.
-
Elolvastam a "Nemzeti Konzultatio levelét" amit a barikáknak bekell x-elni. Nem hiszem, hogy enyire hülye lenne az egész magyar nép, hogy csak két ut között tudna választani egy komplex helyzetben.
-
Nocsak! Jobbik-szimpatizáns lettél? :) Úgyis eléggé elfogytak Vona népszavazási sumákolása miatt...
-
Hol olvastál ki szimpátiát a hozzászolásombol a jobbik iránt. Már itt is a fehér-feket gondolkodás. De teljesen felesleges minden kisérlet amivel elakarod tussolni, hogy az uj törvény kifejezetten és egyedül a CEU-ellen lett életrehivva.
 
Vannak, akiknek nem esik nehezükre az értő olvasás, vagy a hallás utáni megértés...;)

Kérlek ne csinálj ugy mindha bölcsességet mondtál volna. Tegnap ota semmi kétsége nem lehet senkinek, hogy az uj törvény kifejezetten egy kellemetlen egyetem megszüntetése miatt lett megszavazva.
-
Ha egy régi törvényröl lett volna szo, akkor minek szavazott tegnap a parlament. Ha egy uj elöirásrol van szo akkor hogyan lehetett az korábban törvénysértés?
-
Egyébbként olvassad el a Nemzetközi Konzultatio irását amiben egy ujsabb X-et kér tölled a kormány.
A hat kérdésböl kettö kifejezetten a CEU-bezárását akarja barikák álltal legitimáltatni.
 
Nézem a demonstratiot videon a Parlament elött, fiatalok küzdenek Europáért.

Én is nézem és hallgatom a szlogeneket .... "bezárják CEU-t, az egyik legjobb magyar egyetemet, az ország és a régió egyik büszkeségét."
Az oktatás véletlenül nem a Közép Európai Egyetemen folyik, nem ott születnek a világhírű tudományos eredmények? Tehát ezt az egyetemet be akarja valaki zárni? A CEU tényleg magyar egyetem, minek a rövidítése a CEU ?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,479
Tagok
615,887
Legújabb tagunk
koborfruzsi
Oldal tetejére