Robbantás Manchesterben......

19 halott, 50 sérült, a rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet.

A manchesteri rendőrség tájékoztatása szerint legalább tizenkilencen életüket veszették, ötvenen megsérültek a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel.


  • Hétfő este, helyi idő szerint este fél 11 után robbanás történt Ariana Grande manchesteri koncertjének végén, a robbanásban legalább 19-en meghaltak és 60-an megsebesültek.
  • A koncert közönsége, így az áldozatok is túlnyomó többségben tizenéves lányok.
  • Ariana Grande nem sérült meg a robbanásban, ami az aréna kijáratánál történt.
  • A rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet.
  • Kedd reggelre összehívták a a COBRA-t, a brit kormány vészhelyzeti tanácskozó testületét.
  • Találtak egy második gyanús csomagot is a helyszínen, amit ellenőrzött körülmények között felrobbantottak a tűzszerészek. Erről később kiderült, hogy ruhaneműket tartalmazott.
6:35
A helyszínen beazonosították egy férfit, aki feltélezhetően robbantott - írja a CNN.

06:33
Hatalmas pánikról beszéltek a szemtanúk

A Guardian több szemtanú beszámolóját is közölte, ezek mind ugyanazt írták le: hangos, robbanásszerű dörrenés történt, ami után mindenki pánikban kezdett kirohanni az arénából, amin kívül már rendőrök várták őket. A feltételezett robbanás erejét mutathatja, hogy azt több, a koncert helyszínétől messzebbi házban és az utcán is hallani lehetett.

A rendőrség közölte azt is, hogy terrorcselekményként kezeli a történteket.

Hajnalban a terrorelhárító szolgálatok a közelben egy gyanús tárgyat is találtak, amelyet ellenőrzött robbantással megsemmisítettek. Később tudatták: a gyanús tárgy nem robbanószerkezet volt.

A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében.

A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak.
Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

A legutóbbi súlyos nagy-britanniai terrortámadás március 22-én történt, amikor egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

A kedd hajnali manchesteri robbantás vizsgálatába a brit közlekedési rendőrség is bekapcsolódott, mivel a Manchester Arena alatt működik az észak-angliai nagyváros egyik pályaudvara, a Manchester Victoria Station.

A hatósági tájékoztatás szerint a robbanás után a pályaudvaron leállt a vasúti közlekedés.

Londonban kedd hajnalban összeültek a Scotland Yard terrorelhárító szolgálatának szakértői és a brit belügyminisztérium illetékesei, hogy megvitassák a hatósági válaszintézkedéseket.

A Scotland Yard - hivatalos nevén Metropolitan Police Service - a londoni rendőrség, de terrorelhárító szolgálatának hatásköre az egész országra kiterjed.

A BBC amerikai biztonsági illetékeseket idézett, akik nem zárták ki, hogy öngyilkos merénylet történt, de brit hivatalos részről ezt egyelőre nem erősítették meg.

Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben, amely a hivatalos meghatározás alapján súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre brit területen.

Ezt a készültségi fokozatot a brit kormány 2014 augusztusában léptette életbe azzal az indokkal, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tevékenysége közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára.

Az ötfokozatú brit készültségi rendszerben ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat van, a kritikus, amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló merénylet terveiről kap konkrét értesüléseket.

Ariana Grande "összetört"

"Összetörtem. A szívem mélyéből nagyon sajnálom. Szavaim sincsenek" - írta Facebook oldalán a 23 éves amerikai énekesnő.

robbantas.jpg
 
NEm fegyverekre gondoltam a felvilagositast kiteni kiragasztani, hanem az iskolaba ahol pl fuzetek hatuljara vagy zacskokra amibe csomagolnak vasarlaskor.
Igazabol nem tudunk az o fejukkel gondolkozni mert csak olvastunk az eletukrol meg a kroulmenyeikrol de nem szemelyes latogatas tortent ezekbe az orszagokba.

mas
Nekem meselte egyszer egy muszlim no azert nem dolgozik mert van 3 gyereke es a ferjet maximalisan ki kell szolgalnia , ha valami nem izlik azonnal masik kajat kesziteni , nem eleg hideg a viz rohani kicserelni hidegebbre, a gyerek nem sirhat mert azert is o a hibas, es ha nem megy minden flottul, meg kap is a ferjetol verest rendszeresen. Azt mondta megolne ha elhagyna a gyerkeit elvesztene, mert a csalad osszezar sogorok sogornok anyos stb . O bele halna ha meg lekene huzni valahol 8-10-12 oras muszakot. Segiteni se lehet rajta mert o nem mer lepni ,nem ert semmihez penze nincs.

Melitta, nekem kezd olyan sanda gyanúm lenni hogy (te is) félreértesz! Én magam sem gondolok OKVETLENÜL fegyveres beavatkozásra. Én egyszerűen NEM ZÁROM KI a fegyveres beavatkozást se, amennyiben akármiért is de úgy látjuk hogy sokat nyerhetünk vele kis kockázat árán. A „nyerhetünk” alatt azt értem hogy jelentősen javítani az ottani civilizációs körülményeken, különös tekintettel a nők jogaira. Úgy értem tehát, szerintem van JOGUNK ennek érdekében AKÁR fegyveresen is beavatkozni, de nem mondom azt hogy ezt okvetlenül tegyük is meg!
Hanem: Tudod, sokat írtam én ilyesmiről. Regényeket. nem is egyet. A sorozatomban szerepel egy „csiszí” nevű nép, amiben nőuralom van amúgy (de kedvesen bánnak a férfiakkal). Értelemszerűen, e nép rém érzékeny a nők jogaira a barbár világban (és mindenki barbár szerintük aki nem ők...). Ennek ellenére, igen ritkán avatkoznak közbe fegyveresen, majdhogynem soha. Ugyanis régen, sok száz éve, maguk is megtették ezt mint nálunk az USA, de ők is rájöttek, hogy a barbárokon nem lehet segíteni erőszakkal, legfeljebb hihetetlenül ritka, rém speciális esetekben.
ELLENBEN, rengeteg minden MÁST kitaláltak. Például ők ki MERIK jelenteni teljesen nyiltan, hogy ez vagy az az ország barbár, barbárabb mint a szerintük „átlagos” barbárok. Az ilyenekkel semmiféle diplomáciai kapcsolatot nem is folytatnak, nem is kereskednek. Viszont náluk törvény az hogy MINDEN nőt befogadnak aki ilyen országokból elmenekül, sőt, alapvető kötelességüknek tekintik hogy e nőknek a meneküléshez is megadjanak minden segítséget - FEGVYERES segítséget is ha kell. Azaz ha egy efféle nő egy csiszí segítségét kéri az országban, elő se fordulhat hogy az a védelmébe ne vegye. Fegyveresen is, természetesen, ha kell.
Ez nem azt jelenti hogy odamennek és erőszakkal rájuk kényszerítik az értékrendjüket. Jelenti azonban azt hogy azokat az EGYÉNEKET, akik abból a pokolból kikívánkoznak, befogadják, és segítik mint bárki maguk közül valót!
Röplapokat is gyakran szórnak le, meg vannak rádióadásaik meg minden, szóval folytatják a felvilágosító munkát is ahogy csak tudják.
Na de nem akarom elmesélni itt a sorozatomat, a lényeg már talán ebből is sejthető: Én effélére gondolok. Tehát MINDEN nőt befogadni aki ilyen helyről elmenekül, ezt teljesen nyiltan meg is hirdetni hogy igen, mi e nőket befogadjuk! És nyíltan BARBÁRNAK nevezni ezen országokat, megvetni őket, nem kereskedni velük, nem folytatni velük semmiféle kulturális kapcsolatot se, egyszerűen mert kijelentjük hogy szerintünk ezeknek nem kultúrájuk van hanem barbárságuk. Legfőképpen azonban fegyvereket nem adni el nekik. Ha mástól vesznek fegyvereket, az nem a mi erkölcsi felelősségünk már ugye.
 
Efféle nézeteket vallókkal, akikből ennyire hiányzik az együttérzés, én semmiféle közösséget nem akarok vállalni, még annyit se hogy társalgok velük. Ezokból LETILTOTTALAK. Nem fogom látni a jövőben az üzeneteidet. Egyben letiltok mindenki mást is aki ezt a beidézett postodat lájkolta. Ezek azok eddig (ezek egy része lehet hogy korábban is már letiltatott általam):

@laara
@udvarfy
@Nikosz99
@tornando
@317
@B.Péter
@sidavoq

Aki ugyanis megengedhetőnek tartja hogy nőket megnyomorítsanak, megcsonkítsanak, aki úgy érzi nem kell megtennünk mindent ennek megakadályozására, aki elfogadhatónak tartja hogy ezt „kultúrának” és ne BARBÁRSÁGNAK tartsák, az a szememben GONOSZ. Gonoszokkal pedig nem óhajtok még kommunikálni se, legalábbis ha nem látom esélyét a meggyőzésre. De hosszú idő óta tapasztalom hogy meggyőzésre nálatok semmi esély.
Kedves HaroldKing,
Na, akkor most sírjak? Nevessek?

Nem várom válaszodat
cdurmol (a GONOSZ)
 
Utoljára módosítva:
Ezt honnan veszed? Mert nem beszélnek róla?
Dolgoznak ők keményen de, mindig van lemaradásuk.

Nem azt írtam, hogy nem dolgoznak, hanem azt, hogy nem tudják megakadályozni.

Ha nagyon egyszerű akarok lenni, onnét veszem, hogy bizony heti rendszerességgel történnek ilyen események. Akkor meg kérdés: meg tudják, vagy nem tudják megakadályozni?

Ha komolyabb akarok lenni: a terrorcselekmény esetspecifikációi olyanok, hagy a felderítést nehézzé teszik.
 
Nem azt írtam, hogy nem dolgoznak, hanem azt, hogy nem tudják megakadályozni.

Ha nagyon egyszerű akarok lenni, onnét veszem, hogy bizony heti rendszerességgel történnek ilyen események. Akkor meg kérdés: meg tudják, vagy nem tudják megakadályozni?

Ha komolyabb akarok lenni: a terrorcselekmény esetspecifikációi olyanok, hagy a felderítést nehézzé teszik.
És ha felderítik... ? A jogrendszerünk nincs felkészülve ilyen típusú bűncselekményekre. A terrorra és napi erőszakos bűncselekményekre, amik az emberek biztonságérzetét csökkentik, csak a saját eszközeikkel lehetne hatékony választ adni. Még nem tartunk ott, hogy az emberek ezt elfogadnák. Még kell egy kis idő, meg néhány szörnyű esemény, hogy egyáltalán belássuk, az európai jogrenden kell változtatni, hogy megvédhessük magunkat.
 
Most olvastam a merénylő apjáról:
A hatóságok szerint az 1965-ös születésű Ramadán Abedi korábban őrmesterként szolgált a helyi rendőrség különleges alakulatánál, ahonnan végül dezertált. A líbiai hatóságok később azért kezdték el keresni, mert a férfiról kiderült, hogy csatlakozott egy terroristaként nyilvántartott tripoli fegyveres csoporthoz. Ramadán Abedi 1991 után a feleségével Nagy-Britanniába költözött, ahol politikai menedékjogot kapott. 1994-ben költözött Manchesterbe, az egyik helyi mecsetben prédikációkat is tartott. A Telegraph szerint a gyilkos apja tagadta, hogy neki köze lenne a robbantáshoz, sőt szerinte a fia is ártatlan, és nem volt tagja az Iszlám Államnak. "Mi nem hiszünk ártatlanok meggyilkolásában. Ezek nem mi vagyunk" – közölte. Ramadán Abedi azt mondta, öt napja beszélt utoljára a fiával, és úgy tudta, hogy zarándoklatra készül Mekkába."


"Az AFP hírügynökség szerdán dél előtt nem sokkal jelentette, hogy három férfit fogtak el a merénylettel kapcsolatban. További részleteket egyelőre senki nem közölt, de a CNN-nek a rendőrség megerősítette az információt, és kiderült, hogy Manchester déli részén vették őket őrizetbe. Rajtuk kívül őrizetbe vették a robbantó 23 éves bátyját, apját és 20 éves öccsét is. Utóbbi kettőt Líbia fővárosában, Tripoliban. A 20 éves fiút azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban áll az Iszlám Állam terrorszervezettel."


Itt is hasonlókat írnak:
http://www.foxnews.com/world/2017/0...eda-linked-group-ex-libyan-official-says.html
 
Nem azt írtam, hogy nem dolgoznak, hanem azt, hogy nem tudják megakadályozni.

Ha nagyon egyszerű akarok lenni, onnét veszem, hogy bizony heti rendszerességgel történnek ilyen események. Akkor meg kérdés: meg tudják, vagy nem tudják megakadályozni?

Ha komolyabb akarok lenni: a terrorcselekmény esetspecifikációi olyanok, hagy a felderítést nehézzé teszik.
Hogyan épülsz be egy családba? Nem is egybe hanem majd az összesbe?
Lehet hogy más kivülálló nem is tud róla hogy mit terveznek a konyhában?
Igen figyelik az áruházakat de, mindenkit aki szeget , csavart vásárol nem lehet büntetni ha meg nem lehet akkor várni kell az meg rengeteg idő és ember...
Ami meg lehet illetve kell csinálni az hogy a közösségben kell változásokat előidézni. Saját közösségükben kell változásokat előidézni.
 
És ha felderítik... ? A jogrendszerünk nincs felkészülve ilyen típusú bűncselekményekre. A terrorra és napi erőszakos bűncselekményekre, amik az emberek biztonságérzetét csökkentik, csak a saját eszközeikkel lehetne hatékony választ adni. Még nem tartunk ott, hogy az emberek ezt elfogadnák. Még kell egy kis idő, meg néhány szörnyű esemény, hogy egyáltalán belássuk, az európai jogrenden kell változtatni, hogy megvédhessük magunkat.
Olyasmire gondolsz mint a terrorista családját, rokonságát kitelepíteni?
Ezt izraelben profi módon csinálják.
De, hatásos.
Volt egy videó hogy a terrorista családját felhívták és közölték hogy van 1 órájuk elhagyni a házat....jött a bombázó és bumm....
Igen ilyen lehetőségek állnak most elő.
 
Most olvastam a merénylő apjáról:
A hatóságok szerint az 1965-ös születésű Ramadán Abedi korábban őrmesterként szolgált a helyi rendőrség különleges alakulatánál, ahonnan végül dezertált. A líbiai hatóságok később azért kezdték el keresni, mert a férfiról kiderült, hogy csatlakozott egy terroristaként nyilvántartott tripoli fegyveres csoporthoz. Ramadán Abedi 1991 után a feleségével Nagy-Britanniába költözött, ahol politikai menedékjogot kapott. 1994-ben költözött Manchesterbe, az egyik helyi mecsetben prédikációkat is tartott. A Telegraph szerint a gyilkos apja tagadta, hogy neki köze lenne a robbantáshoz, sőt szerinte a fia is ártatlan, és nem volt tagja az Iszlám Államnak. "Mi nem hiszünk ártatlanok meggyilkolásában. Ezek nem mi vagyunk" – közölte. Ramadán Abedi azt mondta, öt napja beszélt utoljára a fiával, és úgy tudta, hogy zarándoklatra készül Mekkába."


"Az AFP hírügynökség szerdán dél előtt nem sokkal jelentette, hogy három férfit fogtak el a merénylettel kapcsolatban. További részleteket egyelőre senki nem közölt, de a CNN-nek a rendőrség megerősítette az információt, és kiderült, hogy Manchester déli részén vették őket őrizetbe. Rajtuk kívül őrizetbe vették a robbantó 23 éves bátyját, apját és 20 éves öccsét is. Utóbbi kettőt Líbia fővárosában, Tripoliban. A 20 éves fiút azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban áll az Iszlám Állam terrorszervezettel."


Itt is hasonlókat írnak:
http://www.foxnews.com/world/2017/0...eda-linked-group-ex-libyan-official-says.html
Igen, fontos hogy ne higgyünk el semmit amit a rokonok nyilatkoznak....
 
Olyasmire gondolsz mint a terrorista családját, rokonságát kitelepíteni?
Ezt izraelben profi módon csinálják.
De, hatásos.
Volt egy videó hogy a terrorista családját felhívták és közölték hogy van 1 órájuk elhagyni a házat....jött a bombázó és bumm....
Igen ilyen lehetőségek állnak most elő.
Tippem nincs, nem vagyok jogász. Indulataim vannak, és az nem a legjobb tanácsadó. Bízom abban, hogy vannak indulatoktól mentes emberek, akik értenek a téma minden vonatkozásához és megtalálják a kielégítő megoldást.
Remélem nem vagyok túl naiv.
 
, mindenkit aki szeget , csavart vásárol nem lehet büntetni
setni LEHET
egy terrorista keszult az akciojara
tudta mert volt informacioja ,hogy az adott valamibol 6 havonta csak egyet vehet
ha tobbet vesz azt vizsgaljak
szepen betartva veszegette a bombahozvalot
elfelejtette a pontos datumot es nehany nappal a felev lejarta elott vett egy ujabb adagot
abban a pillanatban jelzet aminek jelezni kell hogy hopp itt vett ugyanazon szemely kettot
raneztek az intelligence service emberkei es bekerettek a bolt eladasait visszamenoleg 5 evre
es ott kibukott hogy minden felevben ez az emberke vett egy ilyen akarmit
felderitettek az illetot majd kivonult akinek ki kellett
es mit talaltak >>> keszulo bombakat amiket nehany nap multan volt szandekaba bevetni
tehat aki(k)nek kell az figyel >>> meg a szog es csavar vasarlast is !
 
Utoljára módosítva:
Tippem nincs, nem vagyok jogász. Indulataim vannak, és az nem a legjobb tanácsadó. Bízom abban, hogy vannak indulatoktól mentes emberek, akik értenek a téma minden vonatkozásához és megtalálják a kielégítő megoldást.
Remélem nem vagyok túl naiv.
az orbani clientura az EU penzeit
hasznalhatna mindarra a technikai arzenalra
ami mar rendelkezesre all
es az allampolgarait meg tudna vedeni
a kerites az keves lesz
 
az orbani clientura az EU penzeit
hasznalhatna mindarra a technikai arzenalra
ami mar rendelkezesre all
es az allampolgarait meg tudna vedeni
a kerites az keves lesz

én a társadalomban, az emberekben bízom, pont mint a szrevezet, az is mindenféle antibiotikum nélkül is harcol az idegen testek ellen.
 
"Hogyan épülsz be egy családba? Nem is egybe hanem majd az összesbe?
Lehet hogy más kivülálló nem is tud róla hogy mit terveznek a konyhában?"

Pont ezért írtam, hogy még az állam sem tud a terrorizmussal mit kezdeni.
 
"Hogyan épülsz be egy családba? Nem is egybe hanem majd az összesbe?
Lehet hogy más kivülálló nem is tud róla hogy mit terveznek a konyhában?"

Pont ezért írtam, hogy még az állam sem tud a terrorizmussal mit kezdeni.
Igenis az állam tud, csak ezek már szokatlanok itt európában. Kitoloncolás, elkülönítés, stb...
Az egyén van bajban inkább mert ő hogy védekezhet? Nem megy az utcára? Nem megoldás mert mi van ha a szomszédja épp alatta vagy felette kisérletezik a műtrágyával? Nem megy tömeg közelébe? Remeték nem leszünk.
 
szerintem nem lehet ... bármikor vehet valaki két zsák műtrágyát, pár vedérnyi gázolaj meg nem probléma.
na latod az orbani zavarosban vehecc
a felelos tarsadalomban eselyed sincs hogy keszpenzzel ilyet kifizess
nyugodt lehecccc kopognak az ajtodon miert -kinek-mire vetted
 
˝Michael Enright, a Szíriában harcoló kurd Népvédelmi Egységek (YPG) kötelékében harcoló brit önkéntes a hétfői támadást követően azt üzente a Twitteren, hogy amikor bevonul az Iszlám Állam által elfoglalt Rakka városába, nem lesz irgalmas. Mint mondta:

nem várok kegyelmet, és nem is adok kegyelmet."
........
Igen ez is egy válasz reakció.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,242
Tagok
615,932
Legújabb tagunk
AlizKis
Oldal tetejére