Konrád Orbánnak: „A rendszerváltozás óta Ön volt a legkártékonyabb magyar politikus”

A Kossuth-díjas író a CEU-ügy kapcsán írt nyílt levelet a miniszterelnöknek. Elég keményre sikerült.

A levél így hangzik:



„Miniszterelnök Úr!

A múlt század utolsó harmadában a kitáguló Közép-Európa sokféleségének érdeklődő és megcsodáló felfedezése adott sokunknak örvendő otthonosságot a fölpezsdülésük által mind érdekesebbé váló hazáinkban.

Megértettük, hogy tanulnunk kell egymástól, és a diákok szerteszét Európában és a földkerekségen felneszelve kedvet kaptak tanulmányozásunkhoz.

Tisztelet és köszönet illeti Soros Györgyöt, hogy a tehetségével felhalmozott vagyona jelentékeny részét ennek a tanulmányozásnak adta.

Saját, és nem az állam vagyonából sok kiváló intézményt alapított a magyar hazában, amely 1944-ben olyannyira vonakodott az ő hazája is lenni, hogy majdnem meg is ölte, de mikor Gyuri, a gyilkolási előkészületet, nagyjából úgy, mint én, túlélte, kamaszkorában úgy döntött, hogy nem akar olyan földön élni, ahol ilyesmi előfordulhat, ahol az ember kiszolgáltatott, és nem rendelkezhet szabadon önmagával.


1948 táján, amikor Magyarországon rövid szünet után a nemzeti szocialista bőrkabátos fiatal férfiakat a kommunista-szocialista bőrkabátos fiatal férfiak váltották fel, hogy elbánjanak az egyet-nemértőkkel, az apjától kapott tíz dollárral fölszerelkezve nekivágott a nagyvilágnak.

Hogy most az ön propagandagépezete göbbelsi lendülettel a zsidó Sorosban mutatja fel a nemzetnek és a világnak minden bajok okozóját az 1933-as náci jelszóhoz (a zsidók a mi szerencsétlenségünk) hasonlóan,

gyászosan emlékeztet az undorító példára.

Ha csak egyszer-egyszer utalt volna Sorosra, az még kaphatna egy elnéző magyarázatot, de hogy folyamatosan suhogtatott bunkót fabrikált annak az embernek a nevéből, aki több jót adott a magyar és máshonnan jövő tanulni vágyó fiataloknak, mint ön és baráti köre együtt véve, engem arról győzött meg, hogy

ön a hatalmának önkényes meghosszabbítása érdekében a ravasz és képmutató politikai antiszemitizmus szólamtárából két marokkal merít.

Akinek a Közép-európai Egyetem nem kell, annak a sokféle Közép-Európa sem kell, sőt, a még sokfélébb Európa sem.

Ahogy Magyarország neve angolul Hungary, úgy a Közép-európai Egyetem neve Central European University. Mi a baj ezzel?

Kicsoda micsoda Brüsszel? Belgium fővárosa és az EU, meg a Nato központjának a székhelye?

Vagy egy ellenséges megszálló hatalom fővárosa?

Nem ön képviseli Magyarországot az ott székelő Európai Bizottságban?

Külföldi pénzből kitartott hálózatok? – ez áll az ön nekünk, állampolgároknak küldött levelében.

Kire-mire gondol? Magyarországra, amely beruházásainak kilenctizedét brüsszeli pénzből, más európai országok adófizetőinek támogatásából fedezi?

Milyen beruházásokból gazdagszik olyan meglepő ütemben az ön kedvenc falujának a polgármestere és baráti köre? Vagy az a sok milliárd mind csak az ő zsebébe megy? Mert olyan ügyes, okos üzletember? A sikerének semmi köze ahhoz, hogy falubeli játszótársa a miniszterelnök?

Az átláthatóság Önnek ebben az esetben is szívügye?

Miért haragszik Magyarország miniszterelnöke az Európai Unióra?

Mert onnan jön a pénz? Mert meg kéne köszönni, mert el kellene számolni vele?

Mennyit adott a gonosz Brüsszel? És mennyit adott a jó Oroszország?

Mennyit az ördögi Soros, és mennyit az angyali Orbán?

A külföldi pénz büdös, ha a „civilekhez” megy, és jó szagú ha a kormányfő családjához.

Az előbbiek „kitartottak”, mint a kurvák, utóbbiaknak jár?

Nemzeti függetlenségünket és biztonságunkat valóban Brüsszel veszélyezteti, és nem Ön, akinek sikerült ledolgoznia országunkat az „új demokráciák” ranglistájának aljára?

Ön húsz évvel ezelőtt lett kormányfő, tizenegy évet töltött hatalomban, vagy annak a közelében. Nem volt elég?

Meggyőződésem, hogy a rendszerváltozás óta Ön volt a legkártékonyabb magyar politikus.

Senki másnak nem sikerült annyi megalapozatlan állítást és igaztalan rágalmat felhalmoznia, Ön a bajnok.

A legderekabb hazafias cselekedete az lenne, uram, ha lemondana az állásáról.

Nyugdíjas éveiben szórakozzon a játék-vonatocskájával meg a stadionkájával, és rugdossa egyedül a labdát az üres kapuba.

Üdvözlettel,
Konrád György


KonradGyorgy.jpg
 
317-nek
Nem vagyok sem bal-sem jobboldali! Viszont a mai kormányzó párt arroganciájától égnek áll a hajam!
Én a 2,5 m magyar pártján állok (ők akik nem jutnak semmire, sőt inkább lefelé csúsznak velem és a családommal együtt), nem hiszem, hogy ennek a kicsi országnak éves szinten 4-5 mrd-os sporttételekkel kéne jobbá tennie az életünket. Ezeket a pénzeket felhasználhatná a kiváló sportolóink megfizetésére és a hiányzó ellátások (teljesség igénye nélkül: egészségügy, foglalkoztatás, oktatási színvonal, közlekedés) javítására.
Nem értem, hogy még mindig elhiszi valaki, hogy ezek jót akarnak.
A következő választásnál majd azért maradnak megint a nyakunkon, mert képtelenek vagyunk eldönteni, hogy milyen országban akarunk élni. Elmennek a gyerekeink és itt maradunk egy elöregedett, kifosztott, csak azt tudhatjátok, amit én akarok országban. Már előre utálom.
 
A tudatlanságodat árulod el, nállunk naponta számos helyen orjási rendezvények vannak amin 10 söt 100-ezrek vesznek részt és az emberek nem érzik magukat a szabadságukban korlátozva hadseregektöl.
-
Ami a multikultit illeti, miért van az, hogy a magyar állampolgárok is olyan szivesen jönnek ide dolgozni szorakozni?
Ök nem részei a multi-kulturának? Nekik nincs kulturájuk amit megtudnának osztani velünk?
-
Ha olyan türhetetlen állapotok lennének nyugaton akkor nem jönne ide senki. Nem gondolhatod komolyan, hogy a nyugati világ bankrott lenne mig magyarország az Erzsébetutalvánnyal uralná a világpiacot.
-
Nézz magad körül, a lakásban, az utcán, hol lennél a multikulturális világ nélkül?
Nem mindent a magyarok találtak fel, a megvalositásban pedig mégkevésbé vették ki a részüket.
Imádom Zürichben a multikult nyüzsgést a tóparton és a munkahelyemen..

198 állam van a bolygónkon. Svájcban 195 nemzetiség él.
Csak Palau, Mikronézia és Tuvalu nincs képviselve.:)
A legnagyobb népcsoport az Olasz, majd a Német, Potugál és a Francia. Ezek több mint egymillióan vannak.
Totál lakóság 8`324`554 ebböl külföldi 2`085`347 ami 25 százalékot tesz ki. Zürichnek 32.3 százaléka külföldi. Rengeteg jó nő van közöttük.;)
A sok begyöpösödött el sem tudja képzelni milyen fantasztikus itt hanyatlani és menni
tönkre felé.:D
 
Utoljára módosítva:
Szóval nem épülnek ki a párhuzamos társadalmak,a befogadó ország tökéltesen integrálja a teljesen eltérő kultúrából érkezőket...szó sincs semmiféle ellentétről .
Ezek az ellentétek nem vezetnek utcai összecsapásokhoz például a franciaországi nagyvárosokban, vagy terrorhoz a multikultis nyugaton.
Megértem hogy nyugaton mára megtanultak együtt élni a rettegéssel, elfogadva, hogy időnként felrobbantják néhány honfitársukat, abban bízva, hogy a következő merényletnek nem ők lesznek az áldozatai... sjnálom őket, hogy lassanként el is tünnek a porondról, a lélekszám alapján előbb-utóbb többségbe kerülnek az érkezők, és kisebbségbe az őslakosság.
 
Ekkora a "fáziskésés"? Ez a levél lassan 2 hónapos....
Akkor egy frissebb hír..
A kormány nemzetközi szervezetekhez fordul, mert elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlament (EP) Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
ga1.gif


A külügyminiszter emlékeztetett: a magyar-szerb zöldhatár lezárása után illegális bevándorlók Ahmed H. vezetésével Röszkénél támadást indítottak a magyar rendőrökkel szemben, akiket órákon át kövekkel, betondarabokkal és üvegekkel dobáltak. Hozzátette: az EP Magyarországot támadó május 17-i határozatában ezt a férfit mentegette, vagyis egy terrorista mellé állt a megtámadott magyar rendőrökkel és Magyarországgal szemben, egy olyan időszakban, amikor Európának minden korábbinál súlyosabb terrorfenyegetettséggel kell szembenéznie
 
Akkor egy frissebb hír..
A kormány nemzetközi szervezetekhez fordul, mert elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlament (EP) Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
ga1.gif

itt volt a fő hangadó, lázító

 
itt volt a fő hangadó, lázító


Erre mit lehet mondani....?
Ha külföldre megyek akkor tartsam be a szabályokat.
Kik ezek és miért gondolják úgy hogy fizikailag támadhatják egy ˝befogadó˝ország polgárait?
Vagyis ha nem lett volna kerítés és határzár akkor ugyanúgy viselkedtek volna az országon belül is?
(tudom nem mostani az eset)
 
Szóval nem épülnek ki a párhuzamos társadalmak,a befogadó ország tökéltesen integrálja a teljesen eltérő kultúrából érkezőket...szó sincs semmiféle ellentétről .
-
Erdekes ha magyar-származásuakrol van szo akkor azoknak okvetlen megkell örizniük a magyar-identitásukat, a törököktöl átvett töltöttpaprika receptjét, hünek kell legyenek a Szent Koronához... de ha egy bevándorolt nagypéntek helyett ramadánt tart akkor az egy "integratios hiba". :)
-
Tudod hány kivándorolt magyar él világszerte, anélkül, hogy megtanulta volna az uj hazájának a nyelvét tökéletesen? :)
-
Kitöl halottad, hogy itt ne lennének konfliktusok az emberek között? Senkitöl. Mi is csak ugy élünk egymással mind Arany János "Fülemile" versében a Péter és a Pál. De nem ismerek senkit aki a származása miatt haragudna a másikra.
-
Söt ellenkezöleg az emberek többsége nagy szeretettel hallgatja a számára idegenböl jöttek történeteit, az én szivemet minden alkalommal melegség tölti el ha egy idegenböl jöttel kerülök közelbe emberileg. Egyébbként is megtiltom neked, hogy a rokonságomrol, a szomszédaimrol, barátaimrol, kollegáimrol csunyán beszéljél anélkül, hogy ismernéd öket.
-
Ezek az ellentétek nem vezetnek utcai összecsapásokhoz például a franciaországi nagyvárosokban, vagy terrorhoz a multikultis nyugaton.
-
Utcai összecsapásokhoz nincs szükség ethnikai különbbségre, elég ha agyalágyult valaki. Számold már össze hány bomba-merénylet, gyilkosság volt Mo.-on az elmult evtized alatt?
-
Nézzd már meg hány esetben indul ki terror a többséget képezö "bennszülöttekböl". A cigányok még soha nem lövöldöztek le Mo.-on szervezetten, orvul nem cigányokat, a zsido kisebbség sem egy összetüzés során került a dunapartra és haláltáborokba.
-
Vedd már észre ha a multi-kulti ellen szitkozodol akkor azzal a te kulturádat értékeled le. Nemcsak azért mert Mo. kulturája sehol sem lenne az idegenektöl átvett behatások nélkül, továbbá ezzel azt is tagadod, hogy a magyar kultura tudna valamit nyujtani másoknak. ;)
-
Megértem hogy nyugaton mára megtanultak együtt élni a rettegéssel, elfogadva, hogy időnként felrobbantják néhány honfitársukat, abban bízva, hogy a következő merényletnek nem ők lesznek az áldozatai... sjnálom őket, hogy lassanként el is tünnek a porondról, a lélekszám alapján előbb-utóbb többségbe kerülnek az érkezők, és kisebbségbe az őslakosság.
-
A terror, a gyilkosságok száma erösen visszamenöben van de hála a modern médiáknak az a benyomásod lehet mindha személyesen jelen lennél egy fronton.
-
Ha nem tetszik a multi-kulti akkor gubozzál be, maradj a faludban, dobjál el mindent ami nem "made in Hungary". Hidd el, hogy egy szép napon visszafogod kapni a világtol az idegengyülöletedet, mert a világ legtöbb részén mi számitunk idegennek.
-
 
itt volt a fő hangadó, lázító



Már ne haragud de a Röszkei ködobálokbol alig volt egy tucat, a magyar oldalon pedig legalább egy század, álig felfegyverzet specialista rendör, nehéz páncélosokkal. A vizágyuk ídegen ország területén állo emberekre lövöldöztek, vizzel és gázzal, nem csoda, hogy a migrátioban levök felböszültek.
-
Nagyon büszke nem lehetsz a honfitársaidra akik egy sportrendezvényre menve állatként viselkedtek egy idegen országban. A Francia rendörség gyakrabban van kitéve ilyen garázdáknak mind eröszakos menekülteknek. :(

 
A terror, a gyilkosságok száma erösen visszamenöben van de hála a modern médiáknak az a benyomásod lehet mindha személyesen jelen lennél egy fronton.

képzeld ilyesmiket látunk a híradóban, sőt vannak akik még emlékszenek a 2005 -ös franciaországi zavargásokra is, természetesen azok is az integráció mintapéldái voltak.

 
Erre mit lehet mondani....?
Ha külföldre megyek akkor tartsam be a szabályokat.
Kik ezek és miért gondolják úgy hogy fizikailag támadhatják egy ˝befogadó˝ország polgárait?
Vagyis ha nem lett volna kerítés és határzár akkor ugyanúgy viselkedtek volna az országon belül is?
(tudom nem mostani az eset)
Setni , mert nekik joguk van rá !! Mert ök menekültek !
 
itt is éppen érvelnek:
Igen láttam azt is frissiben.
A parlamet a az ellehetetlenítések eszköztára is időnként meg forró csatározások helye is.
Van példa rá sok.
Mivel te is példákat szoktál hozni más országokból én hozok a sajátunkból
Előbb a szó:
Az „obstrukció” jelentései: akadály(ozás), gát(lás), torlasz, eltömődés, (el)dugulás, elzáródás, hátráltatás, visszatartás, elrekesztés. obstrukció, politikai szakszó
Tisza István is szembe találta magát vele.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Zsebkendőszavazás
"A parlamenti ellenzék így az egyre durvuló obstrukció eszközéhez folyamodott, és a századfordulóra működésképtelenné tette az országgyűlést (az ún. exlex állapot létrehozásával, amikor az ország elfogadott költségvetési törvény nélkül maradt). Tisza István miniszterelnök (1903-1905) az obstrukció letörését házszabályellenesen hajtatta végre "
Obstrukciót alkalmazott Orbán is ellenzékből.
Bethlen miniszterelnök is szembe találta magát vele 1924-ben
 
Utoljára módosítva:
Setni , mert nekik joguk van rá !! Mert ök menekültek !
De, az UNIO erölteti az ellenőrzést ha valaki ellenőriz akkor már bűnös?
Miért a törököknek ad pénz adja a magyar kormánynak....
Hogy visszakanyarodjak a témához (orbán) Egyre több nyugati szélsőségest utasítanak ki magarországról akik itt akartak letelepedni...
Hogy ki van a háttérben? Nem találjátok ki....
Természetesen soros....Ö intézte el hogy ki legyenek utasítva.
 
Setni , mert nekik joguk van rá !! Mert ök menekültek !
Nincs joguk rá.De az indulatok el szoktak szabadulni.
Röszke is példa volt rá.
Kérdés lehetett volna e diplomatikusabban.
Az is kérdés melyik fél részéről.
Kérdés történt e provokáció.
Volt-e elhamarkodott túlzott fellépés?
Én csak a kérdéseket teszem fel.
Választ nem adok.Arra foglalt már állást majd mindenki.
Különben is rég volt.
 
Utoljára módosítva:
azért nem sok helyen blokkolhatja 5% a parlament munkáját.
Nem válasz arra amit írtam.
Nem az 5 %-ról van szó.
Hanem a parlamenti módszerek példáját hoztam.
Maga a bojkott nem egyedülálló.
Mindég olyankor fordul elő amikor az ellenzék eszközei csökkennek.
Még ilyen is volt:
1904 december 13-án aztán az újra összeült parlamentben az ellenzék lehetetlenné tette az ülés megtartását és heves ordibálás és vitatkozás közepette gyakorlatilag szétrombolta a terem berendezését; annak darabjaival még a kiérkező karhatalmi erőkre is rátámadtak.
Mindez Tisza István idején.
Pártja 30 évig kormányozta az országot. Bukása majd másfél évig húzódó súlyos belpolitikai válságot, illetve saját pártja megszűnését eredményezte.
A sorozatos törvényszegései miatt összefogott mindenki ellene .
Bele is bukott az egész párt.
Érdekessége liberális szabadelvű párt volt és jobboldali.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,407
Tagok
615,795
Legújabb tagunk
Dysongpx
Oldal tetejére