Felvette a harcot egy nyírségi jegyző a nyugdíjért fiktíven bejelentkezők ellen

Nyírmeggyesen több esetet is vizsgál az ügyészség. A falu jegyzője szerint az ellenőrzések igazolják, hogy Kárpátaljáról fiktíven jelentkeznek be hozzájuk. Egy család már lebukott, 11 milliót vettek fel jogtalanul.


Vádat emeltek egy magyar állampolgárságot szerző, de Ukrajnában élő nyugdíjas házaspár és a menyük ellen, mert 2015 óta jogtalanul vettek fel nyugdíjat, illetve családi pótlékot, összesen 11 millió forint összegben.


Stábunk most hiába csöngetett, nem jutott be abba a nyírmeggyesi házba, ahol az ukrajnai magyarok állandó lakcíme volt. Mint kiderült, 2014-ben szereztek állampolgárságot, majd nem sokkal később a magyar lakcímükre hivatkozva nyugdíjat és családi pótlékot igényeltek. Egy ellenőrzésen buktak le.

“A falunak a jegyzője egy helyszíni szemle keretében győződött meg arról, hogy ezen a lakcímen ténylegesen ezek a honosított magyar állampolgárok nem laknak, ezért az állandó lakcímet érvénytelenítette és innentől nyílt meg a lehetőség a szakhatóság felé is, hogy ezeket a határozatokat visszavonják” – mondta az ATV Híradónak Borsodi Bús Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Az ügyészség Nyírmeggyesen több hasonló esetet is vizsgál. Azt már a falu jegyzője mondta el, hogy az ellenőrzések azt igazolják, hogy Kárpátaljáról, leginkább Beregszász környékéről jelentkeztek be hozzájuk fiktíven.


“Ami után idekerültem, megállapítottam, hogy vannak olyan ingatlanok, ahova több tízen is vannak bejelentkezve és a jegyzőnek ez feladata a jogszabály szerint, hogy ha úgy állapítja meg, hogy nem valós az a lakcím, akkor helyszíni szemlét tart” – mondta kameránknak Lipták József jegyző.

Nyírmeggyesen több honosított magyar lakcíméről is kiderült, hogy fiktív, ezeket megszüntette a jegyző. A tömeges bejelentkezések miatt egyébként az ellenzék többször emelte fel a hangját a választások előtt, de akkor érdemben nem foglalkoztak a fiktív lakcímekkel. A falusiak azt mondták: nem gondolták, hogy Ukrajnából sokan pénzért jönnek állampolgársági esküt tenni Nyírmeggyesre.


“Be voltak jelentve a régi polgármesternél, de azt, hogy ő most hol tartózkodik, vagy hol van, nem tudom. Ezt tudtuk, de, hogy ezért még pénzt is felvettek, azt csak most tudtuk meg” – nyilatkozta egy helyi lakos, Török Béláné.

A házaspárt és a fiatalabb nőt költségvetési csalással és közokirat-hamisítással vádolja az ügyészség.

atv

jegyzo.jpg
 
Visszatérve, a nyugdíjjal visszaélőket azért ítélem el jobban, mert egyrészt nem csak a saját országukban, a saját törvényeik ellen vétenek,
Mellesleg Kárpátalján egy egész iparág épült erre, az ottani ügyvédektől a hivatali ügyintézőkön át a magyar szervezetekig rengetegen vannak benne
E két részletet összekapcsolva még mindég nem eléggé látod a magyar kormány bűnét
A felső idézetet úgy olvasd:
Ne csak azt nézd más országában tesz rosszat
A saját országában ki tett rosszat?
És most a magyar költségvetésre gondolj.
Ki lopatta meg a külországbelivel a magyar költségvetést és miért?


A második idézetben ott van: "ügyintézőkön át a magyar szervezetekig rengetegen vannak benne"
Itt megint lásd: a magyar szervezeteket ki irányítja ki vette rá őket hogy tömegesen megszervezzék az átjelentkezést?
A többit akit soroltál azok nem magyar párt szervezésre tették
(De sok bűn van amit a párt megtett már.)
 
És a vele élőt kevésbé tartom bűnösnek, mit azt aki felelőtlenül kialakította a helyzetet
Pénzt is elég gyakran van lehetőségünk lopni, mégsem élünk vele, mert tudjuk hogy az bűncselekmény. Ugyanígy nem kötelező jogtalanul felvenni olyan juttatást, amire nem jogosult valaki, mert ez is bűncselekmény.
Miért lenne kevésbé bűnös az, aki a nagykasszát feji meg?
 
Miért lenne kevésbé bűnös az, aki a nagykasszát feji meg?
Nem így mondtam
Most kirészletezem:
1.Az a nagyobb bűnös aki olyan környezetet teremt szándékosan vagy hanyagságból hogy az országos pénzt lehet kihordani
2.van kicsit kevésbé bűnös aki olyan jogszabályt hagy rosszul működni, mert nem küszöböli ki a hézagokat és ezt még teheti szándékosan (2/a bűnösség) főbűn vagy egyszerűen nem volt ideje tehetsége odafigyelni(2/2 bűnösség) másodbűn
3. fokozat a bűnösségben az egyén bűnössége aki él vele
Mindezt az okozott kár függvényében néztem.És az előre megfontoltság szerint is
Még lehet súlyozni az aljasság szerint ezt is az okozott kár szerint
Ha a demokráciának okoz sérelmet az a legbűnösebb anyagilag és erkölcstelenség szerint is
Egy egész országnak okoz alapvető kárt.
Hatalomra érdemtelen
De odakerült és ott létével további károkat okoz

Itt további hely nincs társadalmi és egyéni bűnösség vizsgálatára


Ha egész röviden magyarázat nélkül írom akkor a te szavaiddal:
A nagy a közös(ország) kasszát feji meg vagy fejni hagyja
Ez a különbség károkozás szempontjából
Aki lehetőséget teremt az fejni hagyja (óriási kár)Ő a törvényhozó összes jogtalan felvevő által okozott kár
Aki feji az az átjelentkezett ukrán 1 nyugdíjnyi kár egy embernél
 
Last edited:
Az ügyészség Nyírmeggyesen több hasonló esetet is vizsgál. Azt már a falu jegyzője mondta el, hogy az ellenőrzések azt igazolják, hogy Kárpátaljáról, leginkább Beregszász környékéről jelentkeztek be hozzájuk fiktíven.
Melyik ügyészség vizsgálódik és meddig?
Hogy nincs bizodalmam abban hogy ez elmegy a legfelsőbb körökig
például kik szervezték meg hogy tömegesen átjelentkeztessék
Honnét kapták az utasítást az Ukrajnában lévő magyar szervezetek dolgozzatok rá gyűjtséltek szervezzétek
Majd kisbusszal szállítsátok
A célnál pedig egyengették az útjukat
Ezt az egészet választások előtt már jelezték itt Magyarországon
Az ügyészség ezt mind kivizsgálná?
Nagyon nem élünk most jogállamot
Pedig ezek mind érvénytelenné tették volna a választást.
És talán utólag is tehette volna.Na de nincs jogállam.
A csalás sok fokozatú volt Hazánkon belül is
Ezért nagyobb bűn mint az egyszemélyi bűn az ukrántól
 
Last edited:
Nyírmeggyesen több esetet is vizsgál az ügyészség.
Vádemelés
A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség költségvetési csalás és közokirat hamisítás miatt emelt vádat azzal a három honosított magyar állampolgárral és magyar segítőjükkel szemben, akik Nyírmeggyesen létesítettek fiktív lakcímet azért, hogy a magyar államtól jogosulatlanul nyugdíjhoz és családi pótlékhoz jussanak hozzá.
És magyar segítőjük ellen
http://kolcseytv.hu/vademeles-2/
 
Last edited:
Lojális én se vagyok
A bűnösséget súlyozom
És a vele élőt kevésbé tartom bűnösnek, mit azt aki felelőtlenül kialakította a helyzetet
És még meg is szervezte hogy jelentkezzenek át tömegesen
Ez az amiről Flamingo megfeledkezett Ő csak a saját nyugdíjukból indult ki.Ami ráadásul nem is akkori amit a választási csalásra rászerveztek.
Erre az egészre rászervezte a kormány az átjelentkezőket
Azok az ukránok éltek a lehetőséggel.
Ki a hibásabb?
Akik élnek a lehetőséggel vagy aki az egészet megszervezte?
Teljesen nyilvánvaló választási csalás
Én nem mérlegelek, ki a hibásabb, bár értem, mire gondolsz.

Ha bűncselekmény, és itt tetemre hívnak már egy családot, mert csalást követtek el, akkor ebben a helyzetben valóban igazad van, bűntessék azt is, aki ezt, önös érdekből (ezt előtte még bizonyítani kell egy bíróságnak, hogy aztán kimondható legyen) nem szüntette meg, s ezzel a csalás alapját meghagyta.
Ha bárki tudja bizonyítani, hogy Orbánék tudták, és mégsem tettek ellene, s ezzel szándékosan maguknak akartak jót, akkor lehet tetemre hívni.
(Persze azt nem tudom, 1962 óta, hogyan alakultak a felvett nyugdíjak - erről is megnéznék egy statisztikát szívesen, s egyben választ, miért nem mondták föl ezt az egyezményt, illetve miért nem pontosították hamarabb.)

Szóval, szerintem nincs kis csalás vagy nagy csalás. Én azt gondolom, ha valaki megengedi magának a kicsit, akkor semmi nem tartja vissza adott pillanatban a nagytól sem. Lásd Orbánt. Ez a jellemtelen gazember is kicsiben kezdte.

A szavazásnál ugyanezt kértem számon - nem értek egyet azzal, hogy befolyásolja, vagy nem befolyásolja a végeredményt kategóriákban gondolkodik bárki. A csalás csalás.
Ezért az áprilisi választás eredménye is csaláson alapszik, ezért nem elfogadható. Ezt mondanám akkor is, ha a másik oldal nyert volna.
 
Vádemelés
A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség költségvetési csalás és közokirat hamisítás miatt emelt vádat azzal a három honosított magyar állampolgárral és magyar segítőjükkel szemben, akik Nyírmeggyesen létesítettek fiktív lakcímet azért, hogy a magyar államtól jogosulatlanul nyugdíjhoz és családi pótlékhoz jussanak hozzá.

http://kolcseytv.hu/vademeles-2/
Én még mindig úgy gondolom, hogy ebből lehet valami, persze az igazságszolgáltatás elég lassan működik. Ha már a vádemelési szakaszig eljutott az ügy, valószínű van elég bizonyíték arra, hogy a csalást és a közokirat hamisítást elkövették, és így juthattak hozzá olyan juttatásokhoz, amire egyébként nem voltak jogosultak. Ezeknek a juttatásoknak a folyósítását elutasítják (valószínű addig is felfüggesztik), amint az elmarasztaló ítélet megszületik. Attól a perctől fogva, hogy ezeknek a derék, tetőtől talpig becsületes újmagyaroknak semmi anyagi érdekük nem fűződik állampolgári jogaik gyakorlására, tesznek magasról a a kipostázott szavazólapokra.
 
Én nem mérlegelek, ki a hibásabb, bár értem, mire gondolsz.

Ha bűncselekmény, és itt tetemre hívnak már egy családot, mert csalást követtek el, akkor ebben a helyzetben valóban igazad van, bűntessék azt is, aki ezt, önös érdekből (ezt előtte még bizonyítani kell egy bíróságnak, hogy aztán kimidható legyen) nem szüntette meg, s ezzel a csalás alapját meghagyta.
Ha bárki tudja bizonyítani, hogy Orbánék tudták, és mégsem tettek ellene, s ezzel szándékosan maguknak akartak jót, akkor lehet tetemre hívni.
Nem mérlegelsz pedig tudod nagyobb kárt követett el aki szervezte és ezzel államháztartási pénzt pocsékol valamint elcsalt egy demokratikus választást
Azt mondod büntessék mindkettőt
Igen ám de a nagyobb bűnért kétszer akasszák fel.
Mellékbüntetésként állampolgárságától fosszák meg politikától tiltsák el
Egy ország kárára tett mindent Hatalmat ragadott meg ez főbűn
A kisebbikért pedig csak állampolgárságot és szavazati jogot vegyenek el
És ha tudják vegyék vissza pénzt de úgy se lehet.
 
Én még mindig úgy gondolom, hogy ebből lehet valami, persze az igazságszolgáltatás elég lassan működik. Ha már a vádemelési szakaszig eljutott az ügy, valószínű van elég bizonyíték arra, hogy a csalást és a közokirat hamisítást elkövették, és így juthattak hozzá olyan juttatásokhoz, amire egyébként nem voltak jogosultak. Ezeknek a juttatásoknak a folyósítását elutasítják (valószínű addig is felfüggesztik), amint az elmarasztaló ítélet megszületik. Attól a perctől fogva, hogy ezeknek a derék, tetőtől talpig becsületes újmagyaroknak semmi anyagi érdekük nem fűződik állampolgári jogaik gyakorlására, tesznek magasról a a kipostázott szavazólapokra.
Abból a párdarabból lehet valami
Na de itt bűnszervezetről van szó ami a legfelsőbb Fidesz szintig megy fel
Abból nem lesz semmi hogy az ügyészség végig nyomozza.
 
Attól a perctől fogva, hogy ezeknek a derék, tetőtől talpig becsületes újmagyaroknak semmi anyagi érdekük nem fűződik állampolgári jogaik gyakorlására, tesznek magasról a a kipostázott szavazólapokra.
Ez külön választ és figyelmet igényel.
Pont ezért írtam 100 évvel ezelőtt már ott benne van a válasz erre
rögtön keresem csupa piros #9
Mert igazad van tesznek utána a választásra
Ezértse megy ez végig
 
Nem mérlegelsz pedig tudod nagyobb kárt követett el aki szervezte és ezzel államháztartási pénzt pocsékol valamint elcsalt egy demokratikus választást
Azt mondod büntessék mindkettőt
Igen ám de a nagyobb bűnért kétszer akasszák fel.
Mellékbüntetésként állampolgárságától fosszák meg politikától tiltsák el
Egy ország kárára tett mindent Hatalmat ragadott meg ez főbűn
A kisebbikért pedig csak állampolgárságot és szavazati jogot vegyenek el
És ha tudják vegyék vissza pénzt de úgy se lehet.
A csalás bűntett, bárki követi el.
A büntetés mértéke lehet különböző, ahogyan így is van. Már csak az a kérdés, ha elérte az egyiket (a nyugdíjakat felvevőket), eléri-e azt, aki - felismerve a saját hasznát ebben - mindezt hagyta.

Ehhez kellene egy olyan kollektív lelkiismeret, ami kiveti a hétköznapokból azokat, akik kicsit csalnak, elvéve a lehetőségét annak, hogy a nagyobb csalók megússzák. Mert rendszeresen ők ússzák meg.
 
Abból a párdarabból lehet valami
Na de itt bűnszervezetről van szó ami a legfelsőbb Fidesz szintig megy fel
Abból nem lesz semmi hogy az ügyészség végig nyomozza.
Ebben teljesen egyetértünk. Viszont, ha én lennék hasonló helyzetben, és én is a csalók között lennék, nem várnám meg hogy kopogtassanak, azonnal ahogy az első hulla elkezd leúszni a folyón, azonnal megszüntetném a magyarországi lakcímemet, és lemondanék a juttatás továbbfolyósításáról.
 
A csalás bűntett, bárki követi el.
Mégis különböző súlyú a csalás tárgyától függően
Mint ahogy a tyúktolvaj se ugyanaz mint a bűnszervezetben elkövetett vonatrablás
Különbözű súlyú csalások vannak
Ne mondd már nekem hogy egy választási csalás tétje ugyanaz mint egy nyugdíjért beadvány
 
A csalás bűntett, bárki követi el.
A büntetés mértéke lehet különböző, ahogyan így is van. Már csak az a kérdés, ha elérte az egyiket (a nyugdíjakat felvevőket), eléri-e azt, aki - felismerve a saját hasznát ebben - mindezt hagyta.

Ehhez kellene egy olyan kollektív lelkiismeret, ami kiveti a hétköznapokból azokat, akik kicsit csalnak, elvéve a lehetőségét annak, hogy a nagyobb csalók megússzák. Mert rendszeresen ők ússzák meg.
Ezt a balhét megint a kishalak viszik el, a nagyok lubickolnak továbbra is szabadon.
 
Ebben teljesen egyetértünk. Viszont, ha én lennék hasonló helyzetben, és én is a csalók között lennék, nem várnám meg hogy kopogtassanak, azonnal ahogy az első hulla elkezd leúszni a folyón, azonnal megszüntetném a magyarországi lakcímemet, és lemondanék a juttatás továbbfolyósításáról.
Egy te nő vagy tehát menekülősebb
A logikád is másabb mint Ukrajnában szocializálódottaké
Ettől függetlenül sokan el fognak tűnni de a nyugdíjat sokáig hagyják
Lehet települést váltanak ki tudja
Én nem adok ötletet
Majd akkor sepernek tova igazán ha Orbán bukásra áll.
 
Mégis különböző súlyú a csalás tárgyától függően
Mint ahogy a tyúktolvaj se ugyanaz mint a bűnszervezetben elkövetett vonatrablás
Különbözű súlyú csalások vannak
Ne mondd már nekem hogy egy választási csalás tétje ugyanaz mint egy nyugdíjért beadvány
A csalás nem különböző súlyú - ez egyértelmű. Becsap valakit azért, hogy önmagát juttassa kedvezőbb helyzetbe.
A csalás által okozott kár mértéke különböző.

Csakhogy - lehet-e nevesíteni a választáson a bizottságok által elkövetett csalásokat? A bíróság "elegánsan" kiúszott ezalól, és azt mondta, hogy a végső eredményt nem befolyásolta.
Amíg ezt egy ország el tudja fogadni, addig itt mindig lesz zavaros, amiben lehet halászni. S mindig lesz olyan, aki meg is teszi.
 
A csalás nem különböző súlyú - ez egyértelmű. Becsap valakit azért, hogy önmagát juttassa kedvezőbb helyzetbe.
Te most jogászkodsz vagy van józan értékítéleted
Hogyan hasonlíthatsz Választási csalást azon az alapon egyenlővé:"Becsap valakit azért, hogy önmagát juttassa kedvezőbb helyzetbe"
 
Csakhogy - lehet-e nevesíteni a választáson a bizottságok által elkövetett csalásokat? A bíróság "elegánsan" kiúszott ezalól, és azt mondta, hogy a végső eredményt nem befolyásolta.
Ki kezében az ügyészség és a bíróság és az OVB?NVB,
Vagy NVI a neve?
mindegy mindent átneveztek átvették felettük a befolyást
Még a számítógép is oda dolgozik.
Illetve a program és a kezelők
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Latest profile posts

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Forum statistics

Threads
38,166
Messages
4,810,585
Members
616,235
Latest member
Eliadesz
Top