Keresztenyzene ,vers, hit, Biblia

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
156%20atmeretezett.jpg


Ma velem leszel a paradicsomban
<HR width="100%">
"Mikor pedig elmentek arra a helyre, mely Koponya helyének mondatik, ott megfeszíték Ôt és a gonosztevôket, egyiket jobbkéz felôl, a másikat balkéz felôl. A felfüggesztett gonosztevôk közül pedig az egyik szidalmazá Ôt, mondván: Ha te vagy a Krisztus, szabadítsd meg magadat, minket is! Felelvén pedig a másik, megdorgálá ôt, mondván: Az Istent sem féled-é te? hiszen te ugyanazon ítélet alatt vagy! És mi ugyan méltán; mert a mi cselekedetünknek méltó büntetését vesszük: ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett. És monda Jézusnak: Uram, emlékezzél meg rólam, mikor eljössz a te országodban! És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban." Lk 23,33. 39-43
<HR width="100%">

Úr Jézus hálát adunk hogy jössz, és most még kegyelem alatt jössz. Köszönöm hogy ide hívtál minket, mert szólni kívánsz hozzánk. Kérünk adj most kegyelmet, hogy meghalljuk szavadat. Áldd meg számunkra Igédet és szólj velünk személyesen Urunk. Az Úr Jézus nevében kérünk. Ámen.

Ezen a héten nem akarunk másról tudni, csak Jézusról, a megfeszítettrôl. Nincs semmi más üzenete Isten Szentlelkének a számunkra, mint hogy fel akarja emelni közöttünk Jézust, a megfeszítettet. Estérôl estére az Ô szavairól fogunk beszélni, utolsó szavairól, amiket a kereszten mondott. A szeretteink utolsó szavait lélegzet-visszafojtva szoktuk figyelni. Aki volt már haldokló közelében, akit nagyon szeretett, az tudja, hogy leste - mond-e még valamit, és mi az amit mond? Ezen a héten mi is így szeretnénk az Úr Jézus halálos ágya mellett, a Golgota keresztje mellett állni és figyelni az Ô utolsó szavait.

Látjuk, hogy ott a Golgotán nem egy kereszt van, hanem három. Emlékszem gyerekkoromban mindig azt szerettem volna, hogy a Golgotán csak egy kereszt legyen. Arra gondoltam, miért kell ott lenni annak a másik két keresztnek, csak zavarja az embert, nem tud úgy arra az egyre nézni. Talán sokszor gondoltatok ti is arra, miért is kellett ennek így lenni, talán a római hatóság akarta így, talán a Pilátus rendelkezése volt, hogy három keresztnek kellett ott lenni. Aztán egyszer megértette velem Isten, hogy az Ô akaratából volt ott a három kereszt. Mert a három keresztnek mondanivalója van mindannyiunk számára. Az Úr Jézus keresztje ketté osztja ezt a világot. Úgy, ahogy egyszer majd kettéosztja Jézus, amikor visszajön ítélni, ketté osztja, jobb és balkeze felôl állókra.

Ahol Isten Igéje hirdettetik, ahol az Úr Jézus megjelenik az Ô Lelke által, ott mindig csak kétféle ember van. Figyeljük meg milyen érdekesek Jézus példázatai. Egy embernek volt két fia. Csak kettô! Az egyik aki megtért, a másiknak nem volt erre szüksége. Egy embernek volt két szolgája. Az egyik akit elküldött és nem ment el, a másik aki azt mondta, hogy nem megyek, és mégis elment. Gondoljunk arra, hogy két út van a Biblia szerint, és két lator. Két lator függ a kereszten, két gonosztevô, és ennek igen komoly és igen súlyos üzenete van a számunkra.

Az elsô amit kimond a jobb lator a bizonyságtételében, a szavaiban: mi ugyanazon ítélet alatt vagyunk. Ma este értsd meg testvér, hogy az egész teremtettség és benne minden ember ugyanazon ítélet alatt van. Itt csak egy ítélet van: halál. Itt csak egyféle ember van ezen a földön, gonosztevô. Lehet, hogy most ezt hallva azt mondod, azért ez nem így van. Hadd olvassam el neked a Római levélbôl Istennek a véleményét errôl. Így mondja a 3.rész 12. versétôl: "Mindnyájan elhajlottak, egyetemben haszontalanokká lettek; nincs aki jót cselekedjék, nincsen csak egy is. Nyitott sír az ô torkuk, szájokkal álnokságot szólnak; áspis kígyó van ajkaik alatt. Szájok telve átkozódással és keserűséggel. Lábaik gyorsak a vérontásra. És a békességnek útját nem ismerik. Nincs isteni félelem az ô szemök elôtt." Nincsen ki jót cselekednék, nincsen csak egy is. Mindnyájan gonosztevôk.

Csak kétféle gonosztevô van, jobb, vagy bal lator. Ma este csak azt kell meglátnod, hogy melyik vagy a kettô közül. Mert ez a két lator az egész világot személyesíti meg. Ugyanazon ítélet alatt vagy. A Biblia így mondja: "A bűn zsoldja a halál." (Róma 6,26). Nem a nagy bűn zsoldja, nem a gyilkosság zsoldja, nem a betöréses lopás zsoldja - a bűn zsoldja. Van-e közöttünk egy is, aki azt meri mondani, hogy bennem nincsen bűn, nem vétkeztem, kivétel vagyok. A bűn zsoldja a halál, a kárhozat. Te ugyanazon ítélet alatt vagy, mint a két lator. Mi emberek olyan furcsák vagyunk, hogy ezt nem tudjuk megérteni. Pedig egyébként is így van mindenben. Ha egy kútfúró leereszkedik a kútba és lekiabálnak neki, hogy nincs nagy baj, csak egy láncszem szakadt el. Szeretném megkérdezni tôled, nem mindegy, hogy egy szakadt el, vagy több? Kevésbé esik le az akinél csak egy szakadt el? Vagy ha a házban elszakad a villanyvezeték, hát nem mindegy hogy egy centiméterre szakadt el, vagy egy méterre? Ugyanúgy elalszik a villany nem? Vagy jobban elalszik akkor, ha nagyobb a szakadás? Szeretném megkérdezni tôletek, hogy jobban meghal az az ember, akit ripityára vág a vonat, mint akinek egy kicsi vérrög megy a szívébe és szívtrombózist kap? Jobban meghal, és kevésbé emez? Vagy ha valakinek egyetlen vírus támadja meg a szervezetét és belepusztul, vagy akinek egyetlen sejt kezd elszaporodni és rákos lesz. Hát az kevésbé hal meg, mint a másik? Mennyire értelmesek vagyunk a világ dolgaiban. Hát hogy-hogy ezt nem tudjuk megérteni, hogy egy bűn pontosan úgy elszakít az Istentôl, mint ezer? És hogy ugyanazon ítélet alatt vagyunk földön élô gonosztévôk.

Ez az elsô üzenet. Ha így maradsz elkárhozol, mert rajtad van a kárhozatos ítélet. Mehetsz haza innen és az Isten haragja marad rajtad, így mondja a Biblia. Azért mondom ezt most, hogy senki ne mondja majd ott az Isten ítélôszéke elôtt, hogy nekem ezt soha nem mondták meg. Szeretném ha visszaemlékeznél, hogy 1974 február 26-án elhangzott itt a templomban, hogy ugyanazon ítélet alatt vagy! Most csak egy a kérdés, hogy a két lator közül melyik vagy? Szeretném, hogy ezt ki is halljuk az Istennek Igéjébôl, hogy ha megjelenne az ítélô Jézus Krisztus, téged melyik keze felôl állítana?

Figyeljük meg mit mond a bal lator, aki ezzel a mondatával teljesen elárulja magát. Óh bár elárulna téged is. Azt mondja az Ige, hogy "A felfüggesztett gonosztévôk közül pedig az egyik szidalmazá Ôt, mondván: Ha te vagy a Krisztus szabadítsd meg magadat, minket is!" Hát ez szidalmazás? Másképp gondoltuk a szidalmazást. Azt hittük, ha valaki káromkodik, vagy csúnya dolgokat mond az Isten nevével, az szidalom. Dehát ez imádság - ez nem szidalmazás. Látod, a mennyben úgy hallatszik mint szidalmazás. De hiszen segítséget kér Jézustól. Mit mondd Jézusnak? Szabadíts meg a keresztemtôl. Szabadíts meg minket is, magadat is. Szabadíts meg a bajomtól, a nehézségeimtôl, a szenvedéstôl, a betegségtôl, körülményeimtôl, az iszákos férjemtôl, hát szabadíts meg a keresztemtôl. Nem ezt szoktad mondani, ha imádkozol? Nem ez a kérés hangzik a mennyben, hogy Istenem, szabadíts meg a keresztemtôl, nem bírom tovább.

Nem a bal lator imádsága a tied? Dehát ez nem szidalmazás még. Ebben az imádságban egy szó a szidalom: "ha", ha Isten Fia vagy. Óh nem hitetlen ez az ember. Lehet, hogy Isten Fia vagy, de ha az vagy, akkor cselekedj. Ha tudsz, segíts! Nincs ott imádságodban ez a ha? - Jaj nem úgy hangzik-e az imádságod a mennyben, hogy szidalmazzák Jézust a földön?

A jobb lator újjászületett, hitre jutott, megtért - hogy mondjam még, hogy értsétek? A legnagyobb csoda történt vele, ami emberrel történhet ezen a földön. Új emberré lett! Az elsô, amit megláthatunk a jobb lator történetébôl, hogy a megtérés, az újjászületés nem javulási ígéret. Mert ez a lator nem ígért semmit. Ezek voltak az utolsó percei, nem mondhatta, hogy ezután másképp lesz minden, nem mondhatta, hogy ezentúl járok templomba, imádkozni fogok, adakozni fogok. Nem ígérhetett semmit, nem mondhatott semmit, nem várhatott semmit. Valami egészen más a megtérés!

Mi történt ezzel a jobb latorral? És mi történhet veled ezen a héten?A legelsô, amit elmond magáról így hangzik: "Mi ugyanazon ítélet alatt vagyunk, mi ugyan méltán, mert a cselekedetünknek méltó büntetését vesszük, ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett."

Ez az ember teljes bűnlátásra jut. Mondtad-e valaha, hogy mindaz ami veled történt, nehéz, szenvedés, kereszt - méltán. Megérdemlem! Mondtad-e, hogy méltán ér engem ami ér? Méltán vagyok beteg. Méltán vannak azok a bajok az életemben amik vannak. Méltán, méltán, méltán. Mondtad-e ezt a szót valaha az Úrnak? Látod, ez az ember teljes bűnlátásra jut. De hogyan? Úgy, hogy meglátja Jézust. Honnan tudja a lator, hogy Jézus semmi gonosz dolgot nem cselekedett? Hisz nem ismerte, nem látta az életét, honnan tudja? Mert meglátta Jézust. Aki Ôt meglája az Igén keresztül a Szentlélek által - nem a két szemével - aki a szívével látja meg Ôt, az egy pillanat alatt mindent tud magáról. Csodálkoztam mindig, hogy Jézus olyan keveset beszél az emberekkel bűnrôl. Odahoznak eléje egy házasságtörô nôt és Jézus nem mond semmit. Abban a pillanatban amikor ez a nô meglátja Jézust, tud mindent. Nem kell mondani egy szót sem. Amikor Lévi meglátja Jézust ott állni az asztala elôtt, egy pillanat alatt tud mindent, látja a bűneit, látja az elveszett voltát, mert látta Jézust. Miért nem tudunk bűnlátásra jutni? Mert egymáshoz mérjük magunkat, és itt ezen a földön csupa torz ember él, akit a harag, az indulat, a kapzsiság, a tisztátalanság, a szenny eltorzított.

Biztosan hallottátok már, hogy Munkácsy Mihály az "Utolsó vacsora" c. képét hosszú idôn keresztül festette. Mindig kereste az emberek között a modelleket, akikrôl az alakokat festhette. Egy ragyogó arcú, szemű férfit vitt egyszer a műtermébe, és lefestette róla Jézus képét. Aztán eltelt hosszú idô és a mester keresett egy modellt, hogy Júdást is megfesse. Talált egy rettenetes embert, akin a bűnnek minden vonása rajta volt. Vitte be a műterembe, hogy ez jó lesz. Az ember ült egykedvűen, nem érdekelte semmi, csak a pénz, amit a végén kap majd. Aztán egy idô múlva felnézett, és valahogy látta az egész képet. A festô csak azt vette észre, hogy ez az ember lehajtott fejjel zokog, zokog. Hát mi baja van ennek? Megszólalni nem tud, csak elcsuklott a hangja és egyszercsak kinyújtotta az ujját és odamutatott a Jézusképre - az én voltam, hosszú évekkel ezelôtt én voltam.

Nézd Jézust, az te voltál! A bűneset elôtt az te voltál. Olyan kedves volt egy kislány, akitôl egyszer megkérdeztem, hogy mit gondolsz, milyen lehetett Ádám, az elsô ember? Egy pár percig hallgatott, aztán megszólalt és azt mondta: azt hiszem olyan mint Jézus. Mennyire megértette ez a gyerek a lényeget. Mi olyanok voltunk mint Jézus. Nekünk a bűneset elôtt olyan arcunk volt, tiszta, szabad, boldog. És mivé lett?

Ma este ha hazamész, nézz bele a tükörbe és nézd meg azokat a vonásokat, amiket a bűn rajzolt az arcodra. Az anyagiasság, a kapzsiság. Nézd meg a tekintetedet, jól nézz bele, meg fogod látni benne a tisztátalan indulataidat, az önzésedet, az anyagiasságodat, a hiúságodat, a gôgöt. Jaj milyen lesz még az arcod, ha tovább formálja még a bűn? A jobb lator látta a szenvedô Krisztus arcot, és tudott mindent - ez semmi gonoszt nem cselekedett, ez tiszta. Mindig úgy megdöbbent engem, hogy milyen csodálatos dolgot tett Pilátus, amikor kiállította Jézust oda a tömeg elé és azt mondta: "Ímé az ember." Tudod mit jelent ez? Ilyennek kell lenni az embernek. Jézus töviskoronásan, véresen, megostorozva, kigúnyolva, arculköpötten ragyogott - hallod, ragyogott!

Mindig azt mondod, hogy az én körülményeim között, ezzel a férjjel, ezzel a gyerekkel nem lehet. Jézus töviskoronásan, arculköpötten, kigúnyolva, megalázva ott a legcsodálatosabb, a legragyogóbb. "Íme az ember!"

Egy legendát olvastam egyszer, csak röviden szeretném elmondani. Jézus korában játszódik le. Az akkori császár bélpoklos volt. Tudjuk, hogy ez a legrettenetesebb betegség volt. Teljesen eltorzult bele. A Biblia nagyon sokszor hasonlítja a bűnhöz, elevenen rohad meg a bélpoklos ember. A császár meghallotta, hogy van Izráelben egy próféta, aki gyógyítani tudja a bélpoklosokat. Elküldi a dajkáját, Veronikát, hogy hozza el a prófétát. A legenda leírja a hosszú utat, amíg végre odaér Veronika. Hihetetlen nagy tömegek mennek az utcán, le kell szállni a lováról, mert nem tud tovább menni. Odaér egy útkeresztezôdéshez, ahol meg kell állni, mert rendôrkordon zárja el az utat. Látja, hogy piros ruhába öltözött hóhérok jönnek, utánuk egy ember, a vállán kereszt. Mögötte korbáccsal megint csak hóhér csapat. Ahogy odaérnek ahol Veronika áll, ez az ember összeroskad, és így írja le a legenda, Veronika nem bírta tovább, áttört a rendôrkordonon, és odaszaladt ehhez az emberhez, mert valami olyan vonzást érzett, hogy nem tudott tovább ottmaradni, és a zsebkendôjével letörölte az arcát.

A következô pillanatban csattog a korbács, az elítélt egy sóhajjal fölkel és megy tovább. Veronikát pedig ájultan viszik be egy boltba. Amikor magához tér az elsô szava az, hogy ennek az embernek nem szabad meghalni. Csak egy pillanatig érintettem - földöntúli boldogság volt benne - ennek az embernek nem szabad meghalnia. Végül odaér Pilátus palotájába. Amikor azt mondja, hogy a Názáreti Jézust keresem a császár nevében, mert csak Ô tudja meggyógyítani a császárt, akkor döbbent csend van Pilátus udvarában. Azt mondja Pilátus, gyorsan futárt, hátha még él a kereszten. Abban a pillanatban amikor a futár elindul, megmozul a királyi palota. Az ég elsötétedik, a nap nem fénylik. Mindnyájan kifutnak az udvarra, ott állnak sápadtan. Visszajön a hírnök - uram, elkéstem. Abban a pillanatban amikor kilehelte lelkét, abban a pillanatban sötétedett el az ég és föld, és mozdult meg minden.

A legenda utolsó része, hogy Veronika visszatér. A császárt egyetlen gondolat élteti már, jön a próféta és meggyógyulok. Veronika belép és azt mondja: Uram elkéstünk, nem tudtam Ôt elhozni. Pedig Ô meg tudott volna gyógyítani. Egy percig érintettem csak, de élet áradt belôle. De nézd, hoztam neked valamit. Rettenetes hogy néz ki a császár. Azalatt a pár hét alatt a betegség rettenetes pusztítást végzett rajta. Csak csont és bôr. Veronika elôveszi a zsebkendôt, ahol könnybôl, vérbôl, sárból egy töviskoronás Krisztus-fô látszik. A császár nézi, egy perc múlva lecsúszik a kerevetrôl, lent fekszik a földön, ráborul az arcképre, és zokog, zokog. Azt nyögi, hogy egyedül Ô volt ember, mi férgek vagyunk, nyomorult férgek. Aztán felemeli az arcát, Veronika ránéz - a császár meggyógyult. Érted - ez a felismerés, hogy kicsoda Ô és ki vagyok én, ez az egyetlen kiút a halálból, a kárhozatból, a pokolból! Ha nem fogod felismerni, hogy kicsoda Jézus és hogy ki vagy te, akkor hiába ülsz itt ezen a héten estérôl-estére. Akkor egy váddal majd csak több lesz ellened. Akkor kárhozatra hallgattad az Istennek beszédét.

A lator ott a nagy szenvedés közepette is meglátta: mi ugyan méltán, de ez az ember semmi bűnt nem cselekedett. Mi a cselekedeteink méltó büntetését vesszük. Te nem akarod Ôt meglátni? Nagyon kérlek ne búj most el, ne rejtsd el az arcodat, nézd azt a megfeszített tiszta szent arcot. És nézd meg magadat.

A lator teljes bűnbánatra jutott. És monda Jézusnak. "Uram, emlékezzél meg rólam, mikor eljössz a te országodban." Érted mit jelent ez a szó, hogy Uram? Ezt a Jézust, akit még a tanítványai sem mondták Uruknak, ez a jobb lator Urának szólítja. A bal lator így szólította meg: "Ha te vagy a Krisztus". A jobb lator azt mondja: Uram. Ez teljes alárendelést jelent. Mondtad-e valaha teljes szívedbôl, teljes komolysággal, én Uram Jézus. Uram emlékezzél meg rólam, mikor eljössz a te országodban. Hát honnan volt ennek az embernek ilyen hite, ami Péternek sem volt, Jánosnak sem volt, a tanítványok egyikének sem, hogy most, amikor ott függ mozdulatlanul, Királynak látja Ôt, akinek országa van, aki el fog jönni dicsôségesen? Hát honnan vette ez az ember ezt a hitet, honnan? Onnan, hogy bűnbocsánatot nyert és megnyilt a szeme az Isten országa számára.

Azt mondja a Biblia, ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja meg az Isten országát. Tudod ki az elsô újjászületett ember ezen a földön? Egy lator, egy gyilkos, egy rablógyilkos elôbb született újjá, mint Péter, elôbb született újjá, mint a tanítványok, elôbb látta az Isten országát. Hogy ne mondhasd, te sem, meg én sem, hogy nekem nem lehet. Tudod ki lép be elsônek az Isten országába azonnal amikor megnyílik az ajtó? Egy lator, a jobb lator és utána mindazok a latrok és mindazok a gonosztevôk, akik elfogadják Jézust Királynak az Isten országában.

Hiszel az Isten Fiában? Uram emlékezz meg rólam! Mondod-e ma ezt az imádságot? Ha azt mondod: Uram szabadíts meg a keresztemtôl, nem történik semmi. Csak ha megismered magad, ha azt mondod, Uram méltán van rajtam a bűneim büntetése - de emlékezzél meg rólam. Kimondod-e most ezt az imádságot, hogy megkaphasd a választ, amit csak Jézus tud adni, ami a második szava Jézusnak a kereszten: "Ma velem leszel a paradicsomban." Nem kell megvárnod a halálod pillanatát. Ha ma mondod, akkor ma! Akkor ma kezdôdik. Ha ma adod át magad Jézusnak, akkor ma kezdôdik az üdvösséged, a belsô békességed, az örömöd.

Ennek az estének az üzenete így hangzik: Ma velem! Akarod? Jézusnak ez az akarata hozzád, hogy te ma Vele légy a paradicsomban. Ô megtett ezért mindent. A többi rajtad múlik.

Imádkozzunk! Bocsásd meg Uram, hogy az eddigi imádságaink a bal lator imádsága volt. Uram hányszor mondtuk azt, hogy szabadíts meg a keresztemtôl. Hányszor mondtuk - Uram, ha tudsz, segíts. Köszönöm hogy nem segítettél. Hadd kérjünk Uram, hogy könyörülj rajtunk, hogy meglássunk Téged, és meglássuk magunkat. Kérlek, Uram, hadd legyenek ebben a gyülekezetben csak ketten, hárman, akik kimondják ma este: bocsáss meg Jézus. Bocsásd meg a múltamat, és rád bízom magamat. Hadd legyenek csak ketten, hárman, akik a szádból hallják ma este: ma velem leszel az üdvösségben. Ámen.


Sok%20jot....jpg
 

stefike0

Állandó Tag
Állandó Tag
Napi áhitat

Elhagyott múlt
"1Mivel tehát Krisztus testben szenvedett, vértezzétek fel magatokat azzal a felismeréssel, hogy aki testileg szenved, az elszakad a bűntől, 2hogy többé ne emberi vágyak, hanem az Isten akarata szerint éljétek le testi életetek hátralevő idejét. 3Bizony, elég volt abból, hogy a múltban a pogányok szokása szerint kicsapongásokban, kívánságokban, részegeskedésekben, dorbézolásokban, tivornyázásokban és szentségtelen bálványimádásokban éltetek. 4Azért haragusznak rátok, sőt káromolják Istent, mert nem rohantok velük együtt a kicsapongásnak ugyanabba a posványába. 5De számot fognak adni annak, aki készül ítélni élőket és holtakat. 6Mert a holtaknak is azért hirdettetett az evangélium, hogy testben, emberi mértékek szerint ítéltessenek meg, de éljenek Isten szerint lélekben." (1Péter 4,1-6)

Minden igazi megtérés a következő kérdésekre ad választ: Milyen volt az életem Krisztus nélkül? Hogy találkoztam Jézus Krisztussal? Milyen változást vett az életem? Kedves Olvasó, válaszolj ezekre a kérdésekre! Kaptál-e bocsánatot a múltadra Istentől? A bűn elhagyása gyökeres változást jelent. Annyira látványos, hogy mások is észreveszik. És mit szólnak hozzá? Ez az ige azt mondja, hogy "haragszanak, mert nem rohantok velük együtt a kicsapongásnak ugyanabba a posványába" (4b v.). Mi Krisztus jó illata vagyunk, egyeseknek a halál illata, másoknak az élet illata. Az is tapasztalható, hogy némelyek értetlenkednek, vagy titkon "irigylik" a mi elhagyott múltunkat. Megtörténhet, hogy mások felemlegetnek a múltadból olyasmit, amire nem szívesen
emlékszel vissza. Ha Isten megbocsátotta és megszabadultál belőle, akkor az a feledés tengerébe került. Pálnak is volt múltja, mindenkinek van. De tökéletesen komolyan vette, hogy múltjának bűneire bocsánatot kapott Jézus Krisztustól. "Aki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, íme, újjá lett minden." (2Kor 5,17) /SzBD/


<a href="http://photobucket.com/images/jsus" target="_blank"><img src="http://i98.photobucket.com/albums/l254/maronoag/Glitters/Jsus.gif" border="0" alt="Jsusay Pictures, Images and Photos"/></a>
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretettel Köszöntök mindenkit!
Itthon vagyok a kórházból, Dicsérem és Áldom az Ur nevét .hogy megőrzött ezen a nagy műtéten.
Februárba kell vissza mennem a rehabilitációra 3,vagy 4 hét.
Köszönöm Odaszánt életeteket ,és munkátokat.A multit is vissza állítottam mielőtt kórházba mentem sokak kérése volt. http://kata53.multiply.com/
Szeretettelkiss
Kata

 

balaton49

Új tag
Szeretettel koszontok mindenkit.

Ma leptem be ide a magyar oldalra.
Remellem kedvencem koze sorolhatom majd ezt az oldalt.
Talan egy versel koszontok mindenkit.Gyermekkoromban tanultam.
HA.
HA CSAPAS ER,HOGYHA SZENVEDSZ
O NE ZUGOLODJ SOHA,
HOGY ELFORDULT TOLED AZ UR
HOGY O HOZZAD MOSTOHA.
O JO MINDIG MINDENKIHEZ,
VEDD BOLDOGOT SZENVEDOT.
AZ ISTEN NEM HAGY EL SENKIT,
AZ EMBER HAGYJA EL OT.
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresztenyzene ,vers, hit,


NAPI ÁHÍTAT
Ma 2009 január 15. csütörtök, Lóránt napja van.
FEHÉRBEN JÁRSZ-E?

"Eltemettettünk tehát vele együtt... hogy... mi is új életben járjunk" (Róm 6, 4).

A teljes megszentelődést senki sem tapasztalhatja meg anélkül, hogy ne lett volna "fehér temetése" - a régi élet sírba tétele. Ha sohasem voltál ebben a haláltusában, megszentelődésed csak puszta látomás. Kell, hogy legyen "fehér temetésed", olyan halálod, amelyből csak egy feltámadás van: a Jézus Krisztus életébe. Az ilyen életet nem háboríthatja meg semmi: eggyé lett Istennel egyetlen egy cél érdekében, hogy ti. tanúja legyen neki.

Valóban eljutottál-e már utolsó napjaidhoz? Érzelmeidben talán már gyakran, de eljutottál a valóságban is? Nem mehetsz el izgatottan saját temetésedre, a halott nem izgatott. A halál azt jelenti: megszűntél lenni. Egyetértesz-e Istennel abban, hogy az a komoly, törekvő keresztyén, aki voltál, meghalt? Kerülgetjük a temetőt, de visszautasítjuk azt, hogy meghaltunk. Nem törekedni kell a halálra, hanem elfogadni, hogy meghaltunk: belemerültünk az Ő halálába (3).

Volt-e már "fehér temetésed", vagy szenteskedve a bolondját járatod a lelkeddel? Van-e életednek olyan pontja, amit utolsó napodnak nevezhetsz, amelyre hálásan szoktál visszaemlékezni: "Igen, azon a napon volt a fehér temetésem, akkor jutottam egyetértésre Istennel."

"Isten akarata a ti szentté tételetek" (1Tesz 4,3). Ha megvalósul benned Isten akarata, olyan természetesen lépsz be a megszentelődésbe, amennyire az csak lehetséges. Kész vagy-e most átmenni ezen a fehér temetésen? Egyetértesz-e Istennel abban, hogy ez az utolsó napod e földi életedben? A beleegyezés pillanata tőled függ.
Oswald Chambers "Kriszts mindenekfelett" c. könyvéből



 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresztenyzene ,vers, hit,

Gerzsenyi Sándor

Hív a kereszt, vár a kereszt!



Légy te magad is élő templom!

A Léleké, Szentléleké!

Bűntől megtisztult szívvel haladj

A menny felé, hazád felé!





A dicső, égi Jeruzsálem

Énrám vár, terád vár.

Ott majd a Bárány lesz a templom,

A nagy Király, örök Király!



Kedves Kati,és Balaton!
Nagyon örülök,hogy megtaláltátok a fórumot és a topikot.
Kívánom Isten Szeretetét.éltetekre Drága Kati, mind ez a Jó Atyámnak köszönhető aki így használ engem ,Köszönöm hozzászólásodat.
Kérem az Urat ebben a nyüzsgő zavaros világban megnyugvást és csendesedést kapjál az Urtól a topik által.
Kedves balaton49! Nagyon örülök,hogy itt is találkozhatunk.
a következő énekekkel benneteket köszöntelek.
Szeretettel:
Kata

 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
184%20kesz.jpg



A mai nap igéi




URam, ne irtsd ki népedet, örökségedet, amelyet hatalmaddal kiváltottál. (5Móz 9,26)
Pál írja: Meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. (Fil 1,6)
Olvasmányok: Lk 12,49-53 és Lk 5,27-32
<HR align=center width="70%">
Lelki útravaló a mai napra
<CENTER>Péntek

Bűneink a Bárányon!
</CENTER>


És ránézvén Jézusra, amint ott jár vala, monda: Imé az Isten Báránya!
János 1, 36.

Mostmár tudjuk, hol vannak a bűneink. A törvény a mi lelkiismeretünkre nehezíti, de Isten leveszi rólunk és a Bárány vállaira helyezi azokat. Ha a bűnök rajtam feküdnének, - veszve volnék. Mert erős hatalom a bűn. De szól az Isten: tudom, hogy bűnöd elbírhatatlanul nehéz; azért hát lásd: leveszem rólad és az én Bárányomra helyezem. Te pedig hidd ezt, mert, ha így teszel, szabad vagy a bűntől. Különben is a bűnnek csak két helye van. Vagy a te nyakadon ül, vagy Krisztuson, az Isten Bárányán. Ha a te hátadon lovagol, akkor el vagy veszve, de ha Krisztuson van, szabad vagy s üdvözülsz. Nos: válassz! Törvény és jog szerint a bűnnek rajtad kellene maradni, de Isten kegyelméből a Bárányra vetette. Különben, ha Isten törvénykezni akarna velünk, - végünk volna.


Világos beszéd ez és hatalmas ige!
Krisztus ártatlan Bárány!
Ki miértünk megholtál;
A keresztfa oltárán
Nagy engedelmes voltál.
Viselvén bűneinket,
Megváltottál minket,
Irgalmazz nekünk,
Óh Jézus, óh Jézus!



185%20kesz.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
187%20kesz.jpg


Péntek [2009.01. 16.] Kitartó, közbenjáró könyörgés



2009.01.16. 00:03 Andreas

*MINDEN NAPRA:
1 MONDATBAN IS; 2 ÚTMUTATÓ IGE, 3 FORDÍTÁSBAN
http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato

<TABLE class=smtxt style="MARGIN-BOTTOM: 10px" cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR bgColor=#ffffff><TD style="BORDER-BOTTOM: #eeeeee 1px dotted" align=left>- Péntek [2009.01. 16.]


</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: #eeeeee 1px dotted" align=right></TD></TR><TR><TD align=left colSpan=2><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top align=left width="2%" bgColor=#ffffff rowSpan=10>



</TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2></TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2></TD><TD vAlign=top align=left width="2%" bgColor=#ffffff rowSpan=10></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2>
5Móz 9,26

</TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2>Fil 1,6


</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4>

</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Imádkoztam az ÚRhoz, és ezt mondtam: Ó, Uram, URam, ne irtsd ki népedet, örökségedet, amelyet hatalmaddal kiváltottál, és erős kézzel kihoztál Egyiptomból!

</TD><TD vAlign=top align=left width="3%" bgColor=#ffffff colSpan=2>

</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. </TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Akkor imádkozám az Úrhoz, és mondék: Uram, Isten! ne rontsd meg a te népedet, és a te örökségedet, a kit a te nagyságoddal szabadítottál meg, a kit erős kézzel hoztál ki Égyiptomból.

</TD><TD vAlign=top align=left width="4%" bgColor=#ffffff colSpan=2>

</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Meg lévén győződve arról, hogy a ki elkezdette bennetek a jó dolgot, elvégezi a Krisztus Jézusnak napjáig:</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>könyörögtem az Úrhoz, ezekkel a szavakkal: „Ó Uram, Istenem! Ne pusztítsd el népedet és örökségedet, amelyet nagy hatalmaddal kiszabadítottál és erős kézzel kivezettél Egyiptomból!

</TD><TD vAlign=top align=left width="4%" bgColor=#ffffff colSpan=2>

</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Bízom is benne, hogy aki megkezdte bennetek a jót, Krisztus Jézus napjára be is fejezi.</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4>
Mózes nagyven napig a Hóreben, az Úr Jézus a pusztában könyörgött népéért, s Pál a börtönben a gyülekezetért az ÚR Istenhez, mert "nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének"; azért, hogy teljességre vigye a saját munkáját elhívott, kiválasztott, megszentelt népében, gyermekei életében, hogy így megdicsőíttessék bennük és általuk az ÚR neve!


</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>



188%20kesz.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
189%20kesz++.jpg


Kedves Kata!kiss
Nagyon örülök, hogy szerencsésen túl vagy a műtéten.
Az Isten volt veled, és őrzött, védett, hordott a két tenyerén.
Legyen áldott az Ő szent neve érte.
Sok szeretettel Erzsi.kiss


190%20kesz.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
193%20kesz.jpg


Ma velem leszel a paradicsomban
<HR width="100%">"Mikor pedig elmentek arra a helyre, mely Koponya helyének mondatik, ott megfeszíték Ôt és a gonosztevôket, egyiket jobbkéz felôl, a másikat balkéz felôl. A felfüggesztett gonosztevôk közül pedig az egyik szidalmazá Ôt, mondván: Ha te vagy a Krisztus, szabadítsd meg magadat, minket is! Felelvén pedig a másik, megdorgálá ôt, mondván: Az Istent sem féled-é te? hiszen te ugyanazon ítélet alatt vagy! És mi ugyan méltán; mert a mi cselekedetünknek méltó büntetését vesszük: ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett. És monda Jézusnak: Uram, emlékezzél meg rólam, mikor eljössz a te országodban! És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban." Lk 23,33. 39-43
<HR width="100%">
Úr Jézus hálát adunk hogy jössz, és most még kegyelem alatt jössz. Köszönöm hogy ide hívtál minket, mert szólni kívánsz hozzánk. Kérünk adj most kegyelmet, hogy meghalljuk szavadat. Áldd meg számunkra Igédet és szólj velünk személyesen Urunk. Az Úr Jézus nevében kérünk. Ámen.

Ezen a héten nem akarunk másról tudni, csak Jézusról, a megfeszítettrôl. Nincs semmi más üzenete Isten Szentlelkének a számunkra, mint hogy fel akarja emelni közöttünk Jézust, a megfeszítettet. Estérôl estére az Ô szavairól fogunk beszélni, utolsó szavairól, amiket a kereszten mondott. A szeretteink utolsó szavait lélegzet-visszafojtva szoktuk figyelni. Aki volt már haldokló közelében, akit nagyon szeretett, az tudja, hogy leste - mond-e még valamit, és mi az amit mond? Ezen a héten mi is így szeretnénk az Úr Jézus halálos ágya mellett, a Golgota keresztje mellett állni és figyelni az Ô utolsó szavait.

Látjuk, hogy ott a Golgotán nem egy kereszt van, hanem három. Emlékszem gyerekkoromban mindig azt szerettem volna, hogy a Golgotán csak egy kereszt legyen. Arra gondoltam, miért kell ott lenni annak a másik két keresztnek, csak zavarja az embert, nem tud úgy arra az egyre nézni. Talán sokszor gondoltatok ti is arra, miért is kellett ennek így lenni, talán a római hatóság akarta így, talán a Pilátus rendelkezése volt, hogy három keresztnek kellett ott lenni. Aztán egyszer megértette velem Isten, hogy az Ô akaratából volt ott a három kereszt. Mert a három keresztnek mondanivalója van mindannyiunk számára. Az Úr Jézus keresztje ketté osztja ezt a világot. Úgy, ahogy egyszer majd kettéosztja Jézus, amikor visszajön ítélni, ketté osztja, jobb és balkeze felôl állókra.

Ahol Isten Igéje hirdettetik, ahol az Úr Jézus megjelenik az Ô Lelke által, ott mindig csak kétféle ember van. Figyeljük meg milyen érdekesek Jézus példázatai. Egy embernek volt két fia. Csak kettô! Az egyik aki megtért, a másiknak nem volt erre szüksége. Egy embernek volt két szolgája. Az egyik akit elküldött és nem ment el, a másik aki azt mondta, hogy nem megyek, és mégis elment. Gondoljunk arra, hogy két út van a Biblia szerint, és két lator. Két lator függ a kereszten, két gonosztevô, és ennek igen komoly és igen súlyos üzenete van a számunkra.

Az elsô amit kimond a jobb lator a bizonyságtételében, a szavaiban: mi ugyanazon ítélet alatt vagyunk. Ma este értsd meg testvér, hogy az egész teremtettség és benne minden ember ugyanazon ítélet alatt van. Itt csak egy ítélet van: halál. Itt csak egyféle ember van ezen a földön, gonosztevô. Lehet, hogy most ezt hallva azt mondod, azért ez nem így van. Hadd olvassam el neked a Római levélbôl Istennek a véleményét errôl. Így mondja a 3.rész 12. versétôl: "Mindnyájan elhajlottak, egyetemben haszontalanokká lettek; nincs aki jót cselekedjék, nincsen csak egy is. Nyitott sír az ô torkuk, szájokkal álnokságot szólnak; áspis kígyó van ajkaik alatt. Szájok telve átkozódással és keserűséggel. Lábaik gyorsak a vérontásra. És a békességnek útját nem ismerik. Nincs isteni félelem az ô szemök elôtt." Nincsen ki jót cselekednék, nincsen csak egy is. Mindnyájan gonosztevôk.

Csak kétféle gonosztevô van, jobb, vagy bal lator. Ma este csak azt kell meglátnod, hogy melyik vagy a kettô közül. Mert ez a két lator az egész világot személyesíti meg. Ugyanazon ítélet alatt vagy. A Biblia így mondja: "A bűn zsoldja a halál." (Róma 6,26). Nem a nagy bűn zsoldja, nem a gyilkosság zsoldja, nem a betöréses lopás zsoldja - a bűn zsoldja. Van-e közöttünk egy is, aki azt meri mondani, hogy bennem nincsen bűn, nem vétkeztem, kivétel vagyok. A bűn zsoldja a halál, a kárhozat. Te ugyanazon ítélet alatt vagy, mint a két lator. Mi emberek olyan furcsák vagyunk, hogy ezt nem tudjuk megérteni. Pedig egyébként is így van mindenben. Ha egy kútfúró leereszkedik a kútba és lekiabálnak neki, hogy nincs nagy baj, csak egy láncszem szakadt el. Szeretném megkérdezni tôled, nem mindegy, hogy egy szakadt el, vagy több? Kevésbé esik le az akinél csak egy szakadt el? Vagy ha a házban elszakad a villanyvezeték, hát nem mindegy hogy egy centiméterre szakadt el, vagy egy méterre? Ugyanúgy elalszik a villany nem? Vagy jobban elalszik akkor, ha nagyobb a szakadás? Szeretném megkérdezni tôletek, hogy jobban meghal az az ember, akit ripityára vág a vonat, mint akinek egy kicsi vérrög megy a szívébe és szívtrombózist kap? Jobban meghal, és kevésbé emez? Vagy ha valakinek egyetlen vírus támadja meg a szervezetét és belepusztul, vagy akinek egyetlen sejt kezd elszaporodni és rákos lesz. Hát az kevésbé hal meg, mint a másik? Mennyire értelmesek vagyunk a világ dolgaiban. Hát hogy-hogy ezt nem tudjuk megérteni, hogy egy bűn pontosan úgy elszakít az Istentôl, mint ezer? És hogy ugyanazon ítélet alatt vagyunk földön élô gonosztévôk.

Ez az elsô üzenet. Ha így maradsz elkárhozol, mert rajtad van a kárhozatos ítélet. Mehetsz haza innen és az Isten haragja marad rajtad, így mondja a Biblia. Azért mondom ezt most, hogy senki ne mondja majd ott az Isten ítélôszéke elôtt, hogy nekem ezt soha nem mondták meg. Szeretném ha visszaemlékeznél, hogy 1974 február 26-án elhangzott itt a templomban, hogy ugyanazon ítélet alatt vagy! Most csak egy a kérdés, hogy a két lator közül melyik vagy? Szeretném, hogy ezt ki is halljuk az Istennek Igéjébôl, hogy ha megjelenne az ítélô Jézus Krisztus, téged melyik keze felôl állítana?

Figyeljük meg mit mond a bal lator, aki ezzel a mondatával teljesen elárulja magát. Óh bár elárulna téged is. Azt mondja az Ige, hogy "A felfüggesztett gonosztévôk közül pedig az egyik szidalmazá Ôt, mondván: Ha te vagy a Krisztus szabadítsd meg magadat, minket is!" Hát ez szidalmazás? Másképp gondoltuk a szidalmazást. Azt hittük, ha valaki káromkodik, vagy csúnya dolgokat mond az Isten nevével, az szidalom. Dehát ez imádság - ez nem szidalmazás. Látod, a mennyben úgy hallatszik mint szidalmazás. De hiszen segítséget kér Jézustól. Mit mondd Jézusnak? Szabadíts meg a keresztemtôl. Szabadíts meg minket is, magadat is. Szabadíts meg a bajomtól, a nehézségeimtôl, a szenvedéstôl, a betegségtôl, körülményeimtôl, az iszákos férjemtôl, hát szabadíts meg a keresztemtôl. Nem ezt szoktad mondani, ha imádkozol? Nem ez a kérés hangzik a mennyben, hogy Istenem, szabadíts meg a keresztemtôl, nem bírom tovább.

Nem a bal lator imádsága a tied? Dehát ez nem szidalmazás még. Ebben az imádságban egy szó a szidalom: "ha", ha Isten Fia vagy. Óh nem hitetlen ez az ember. Lehet, hogy Isten Fia vagy, de ha az vagy, akkor cselekedj. Ha tudsz, segíts! Nincs ott imádságodban ez a ha? - Jaj nem úgy hangzik-e az imádságod a mennyben, hogy szidalmazzák Jézust a földön?

A jobb lator újjászületett, hitre jutott, megtért - hogy mondjam még, hogy értsétek? A legnagyobb csoda történt vele, ami emberrel történhet ezen a földön. Új emberré lett! Az elsô, amit megláthatunk a jobb lator történetébôl, hogy a megtérés, az újjászületés nem javulási ígéret. Mert ez a lator nem ígért semmit. Ezek voltak az utolsó percei, nem mondhatta, hogy ezután másképp lesz minden, nem mondhatta, hogy ezentúl járok templomba, imádkozni fogok, adakozni fogok. Nem ígérhetett semmit, nem mondhatott semmit, nem várhatott semmit. Valami egészen más a megtérés!

Mi történt ezzel a jobb latorral? És mi történhet veled ezen a héten?A legelsô, amit elmond magáról így hangzik: "Mi ugyanazon ítélet alatt vagyunk, mi ugyan méltán, mert a cselekedetünknek méltó büntetését vesszük, ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett."

Ez az ember teljes bűnlátásra jut. Mondtad-e valaha, hogy mindaz ami veled történt, nehéz, szenvedés, kereszt - méltán. Megérdemlem! Mondtad-e, hogy méltán ér engem ami ér? Méltán vagyok beteg. Méltán vannak azok a bajok az életemben amik vannak. Méltán, méltán, méltán. Mondtad-e ezt a szót valaha az Úrnak? Látod, ez az ember teljes bűnlátásra jut. De hogyan? Úgy, hogy meglátja Jézust. Honnan tudja a lator, hogy Jézus semmi gonosz dolgot nem cselekedett? Hisz nem ismerte, nem látta az életét, honnan tudja? Mert meglátta Jézust. Aki Ôt meglája az Igén keresztül a Szentlélek által - nem a két szemével - aki a szívével látja meg Ôt, az egy pillanat alatt mindent tud magáról. Csodálkoztam mindig, hogy Jézus olyan keveset beszél az emberekkel bűnrôl. Odahoznak eléje egy házasságtörô nôt és Jézus nem mond semmit. Abban a pillanatban amikor ez a nô meglátja Jézust, tud mindent. Nem kell mondani egy szót sem. Amikor Lévi meglátja Jézust ott állni az asztala elôtt, egy pillanat alatt tud mindent, látja a bűneit, látja az elveszett voltát, mert látta Jézust. Miért nem tudunk bűnlátásra jutni? Mert egymáshoz mérjük magunkat, és itt ezen a földön csupa torz ember él, akit a harag, az indulat, a kapzsiság, a tisztátalanság, a szenny eltorzított.

Biztosan hallottátok már, hogy Munkácsy Mihály az "Utolsó vacsora" c. képét hosszú idôn keresztül festette. Mindig kereste az emberek között a modelleket, akikrôl az alakokat festhette. Egy ragyogó arcú, szemű férfit vitt egyszer a műtermébe, és lefestette róla Jézus képét. Aztán eltelt hosszú idô és a mester keresett egy modellt, hogy Júdást is megfesse. Talált egy rettenetes embert, akin a bűnnek minden vonása rajta volt. Vitte be a műterembe, hogy ez jó lesz. Az ember ült egykedvűen, nem érdekelte semmi, csak a pénz, amit a végén kap majd. Aztán egy idô múlva felnézett, és valahogy látta az egész képet. A festô csak azt vette észre, hogy ez az ember lehajtott fejjel zokog, zokog. Hát mi baja van ennek? Megszólalni nem tud, csak elcsuklott a hangja és egyszercsak kinyújtotta az ujját és odamutatott a Jézusképre - az én voltam, hosszú évekkel ezelôtt én voltam.

Nézd Jézust, az te voltál! A bűneset elôtt az te voltál. Olyan kedves volt egy kislány, akitôl egyszer megkérdeztem, hogy mit gondolsz, milyen lehetett Ádám, az elsô ember? Egy pár percig hallgatott, aztán megszólalt és azt mondta: azt hiszem olyan mint Jézus. Mennyire megértette ez a gyerek a lényeget. Mi olyanok voltunk mint Jézus. Nekünk a bűneset elôtt olyan arcunk volt, tiszta, szabad, boldog. És mivé lett?

Ma este ha hazamész, nézz bele a tükörbe és nézd meg azokat a vonásokat, amiket a bűn rajzolt az arcodra. Az anyagiasság, a kapzsiság. Nézd meg a tekintetedet, jól nézz bele, meg fogod látni benne a tisztátalan indulataidat, az önzésedet, az anyagiasságodat, a hiúságodat, a gôgöt. Jaj milyen lesz még az arcod, ha tovább formálja még a bűn? A jobb lator látta a szenvedô Krisztus arcot, és tudott mindent - ez semmi gonoszt nem cselekedett, ez tiszta. Mindig úgy megdöbbent engem, hogy milyen csodálatos dolgot tett Pilátus, amikor kiállította Jézust oda a tömeg elé és azt mondta: "Ímé az ember." Tudod mit jelent ez? Ilyennek kell lenni az embernek. Jézus töviskoronásan, véresen, megostorozva, kigúnyolva, arculköpötten ragyogott - hallod, ragyogott!

Mindig azt mondod, hogy az én körülményeim között, ezzel a férjjel, ezzel a gyerekkel nem lehet. Jézus töviskoronásan, arculköpötten, kigúnyolva, megalázva ott a legcsodálatosabb, a legragyogóbb. "Íme az ember!"

Egy legendát olvastam egyszer, csak röviden szeretném elmondani. Jézus korában játszódik le. Az akkori császár bélpoklos volt. Tudjuk, hogy ez a legrettenetesebb betegség volt. Teljesen eltorzult bele. A Biblia nagyon sokszor hasonlítja a bűnhöz, elevenen rohad meg a bélpoklos ember. A császár meghallotta, hogy van Izráelben egy próféta, aki gyógyítani tudja a bélpoklosokat. Elküldi a dajkáját, Veronikát, hogy hozza el a prófétát. A legenda leírja a hosszú utat, amíg végre odaér Veronika. Hihetetlen nagy tömegek mennek az utcán, le kell szállni a lováról, mert nem tud tovább menni. Odaér egy útkeresztezôdéshez, ahol meg kell állni, mert rendôrkordon zárja el az utat. Látja, hogy piros ruhába öltözött hóhérok jönnek, utánuk egy ember, a vállán kereszt. Mögötte korbáccsal megint csak hóhér csapat. Ahogy odaérnek ahol Veronika áll, ez az ember összeroskad, és így írja le a legenda, Veronika nem bírta tovább, áttört a rendôrkordonon, és odaszaladt ehhez az emberhez, mert valami olyan vonzást érzett, hogy nem tudott tovább ottmaradni, és a zsebkendôjével letörölte az arcát.

A következô pillanatban csattog a korbács, az elítélt egy sóhajjal fölkel és megy tovább. Veronikát pedig ájultan viszik be egy boltba. Amikor magához tér az elsô szava az, hogy ennek az embernek nem szabad meghalni. Csak egy pillanatig érintettem - földöntúli boldogság volt benne - ennek az embernek nem szabad meghalnia. Végül odaér Pilátus palotájába. Amikor azt mondja, hogy a Názáreti Jézust keresem a császár nevében, mert csak Ô tudja meggyógyítani a császárt, akkor döbbent csend van Pilátus udvarában. Azt mondja Pilátus, gyorsan futárt, hátha még él a kereszten. Abban a pillanatban amikor a futár elindul, megmozul a királyi palota. Az ég elsötétedik, a nap nem fénylik. Mindnyájan kifutnak az udvarra, ott állnak sápadtan. Visszajön a hírnök - uram, elkéstem. Abban a pillanatban amikor kilehelte lelkét, abban a pillanatban sötétedett el az ég és föld, és mozdult meg minden.

A legenda utolsó része, hogy Veronika visszatér. A császárt egyetlen gondolat élteti már, jön a próféta és meggyógyulok. Veronika belép és azt mondja: Uram elkéstünk, nem tudtam Ôt elhozni. Pedig Ô meg tudott volna gyógyítani. Egy percig érintettem csak, de élet áradt belôle. De nézd, hoztam neked valamit. Rettenetes hogy néz ki a császár. Azalatt a pár hét alatt a betegség rettenetes pusztítást végzett rajta. Csak csont és bôr. Veronika elôveszi a zsebkendôt, ahol könnybôl, vérbôl, sárból egy töviskoronás Krisztus-fô látszik. A császár nézi, egy perc múlva lecsúszik a kerevetrôl, lent fekszik a földön, ráborul az arcképre, és zokog, zokog. Azt nyögi, hogy egyedül Ô volt ember, mi férgek vagyunk, nyomorult férgek. Aztán felemeli az arcát, Veronika ránéz - a császár meggyógyult. Érted - ez a felismerés, hogy kicsoda Ô és ki vagyok én, ez az egyetlen kiút a halálból, a kárhozatból, a pokolból! Ha nem fogod felismerni, hogy kicsoda Jézus és hogy ki vagy te, akkor hiába ülsz itt ezen a héten estérôl-estére. Akkor egy váddal majd csak több lesz ellened. Akkor kárhozatra hallgattad az Istennek beszédét.

A lator ott a nagy szenvedés közepette is meglátta: mi ugyan méltán, de ez az ember semmi bűnt nem cselekedett. Mi a cselekedeteink méltó büntetését vesszük. Te nem akarod Ôt meglátni? Nagyon kérlek ne búj most el, ne rejtsd el az arcodat, nézd azt a megfeszített tiszta szent arcot. És nézd meg magadat.

A lator teljes bűnbánatra jutott. És monda Jézusnak. "Uram, emlékezzél meg rólam, mikor eljössz a te országodban." Érted mit jelent ez a szó, hogy Uram? Ezt a Jézust, akit még a tanítványai sem mondták Uruknak, ez a jobb lator Urának szólítja. A bal lator így szólította meg: "Ha te vagy a Krisztus". A jobb lator azt mondja: Uram. Ez teljes alárendelést jelent. Mondtad-e valaha teljes szívedbôl, teljes komolysággal, én Uram Jézus. Uram emlékezzél meg rólam, mikor eljössz a te országodban. Hát honnan volt ennek az embernek ilyen hite, ami Péternek sem volt, Jánosnak sem volt, a tanítványok egyikének sem, hogy most, amikor ott függ mozdulatlanul, Királynak látja Ôt, akinek országa van, aki el fog jönni dicsôségesen? Hát honnan vette ez az ember ezt a hitet, honnan? Onnan, hogy bűnbocsánatot nyert és megnyilt a szeme az Isten országa számára.

Azt mondja a Biblia, ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja meg az Isten országát. Tudod ki az elsô újjászületett ember ezen a földön? Egy lator, egy gyilkos, egy rablógyilkos elôbb született újjá, mint Péter, elôbb született újjá, mint a tanítványok, elôbb látta az Isten országát. Hogy ne mondhasd, te sem, meg én sem, hogy nekem nem lehet. Tudod ki lép be elsônek az Isten országába azonnal amikor megnyílik az ajtó? Egy lator, a jobb lator és utána mindazok a latrok és mindazok a gonosztevôk, akik elfogadják Jézust Királynak az Isten országában.

Hiszel az Isten Fiában? Uram emlékezz meg rólam! Mondod-e ma ezt az imádságot? Ha azt mondod: Uram szabadíts meg a keresztemtôl, nem történik semmi. Csak ha megismered magad, ha azt mondod, Uram méltán van rajtam a bűneim büntetése - de emlékezzél meg rólam. Kimondod-e most ezt az imádságot, hogy megkaphasd a választ, amit csak Jézus tud adni, ami a második szava Jézusnak a kereszten: "Ma velem leszel a paradicsomban." Nem kell megvárnod a halálod pillanatát. Ha ma mondod, akkor ma! Akkor ma kezdôdik. Ha ma adod át magad Jézusnak, akkor ma kezdôdik az üdvösséged, a belsô békességed, az örömöd.

Ennek az estének az üzenete így hangzik: Ma velem! Akarod? Jézusnak ez az akarata hozzád, hogy te ma Vele légy a paradicsomban. Ô megtett ezért mindent. A többi rajtad múlik.

Imádkozzunk! Bocsásd meg Uram, hogy az eddigi imádságaink a bal lator imádsága volt. Uram hányszor mondtuk azt, hogy szabadíts meg a keresztemtôl. Hányszor mondtuk - Uram, ha tudsz, segíts. Köszönöm hogy nem segítettél. Hadd kérjünk Uram, hogy könyörülj rajtunk, hogy meglássunk Téged, és meglássuk magunkat. Kérlek, Uram, hadd legyenek ebben a gyülekezetben csak ketten, hárman, akik kimondják ma este: bocsáss meg Jézus. Bocsásd meg a múltamat, és rád bízom magamat. Hadd legyenek csak ketten, hárman, akik a szádból hallják ma este: ma velem leszel az üdvösségben. Ámen.


192%20kesz+.jpg

 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresztényzene, vers, Hit ,Biblia

URAM, CSAK EGY VAGYOK…
(Haraszti Sándor)

Uram, csak egy vagyok a sok között,
Ki bár rongyos ruhába öltözött,
Vendégeid sorába híva lenni,
Királyi nagy menyegzõdre menni,
Szegényen bár, de úgy szeretne!
Mégis talán, ha meglehetne...

Rongyos ruhámra félve, hogyha még
Tekintni olykor elfelejtenék,
Azért elõttem mégis ott lebeg
Aranytermed, s a szívem úgy remeg!
Aranytermed, s az én ruhám, és
Ajkamra félve jön könyörgés:

Nem az elsõ helyre ülnék, Uram.
A meghívottak mellett boldogan
Húzódnék félre, félre, messzire:
A díszes asztalnak legvégire;
Szívem mélyén azért repesve!
Uram, talán ha meglehetne...

Uram, nem kellenének drága ételek:
Nem tennék úgy én, mint az emberek,
Akik jólétre jutnak: erre már
Kívánságuk felhõkben egyre jár.
Ily ember morzsát is ehetne!
Uram, talán így meglehetne...

Uram, tudom, sok minden útban áll;
Azért szívem mégis remélve vár...
Kegyelmednek sugára végre tán
Dicsõn csillogva irányulna rám.
Boldoggá engem ez tehetne.
Uram, óh, bárcsak így lehetne...

9640565.jpg

<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Ckata%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><link rel="Edit-Time-Data" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Ckata%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_editdata.mso"><!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} h1 {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; mso-outline-level:1; font-size:24.0pt; font-family:"Times New Roman"; font-weight:bold;} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> NAPI ÁHÍTAT
Ma 2009 január 16. péntek, Gusztáv napja van<o></o>

ISTEN TERMÉSZETÉNEK HANGJA<o></o>

"Hallottam az Úr szavát, aki ezt mondta: Kit küldjek el?" (Ézs 6,

<o></o>

Isten hívásáról beszélve hajlandók vagyunk elfelejteni a legfontosabbat: annak az Egyetlennek a természetét, aki hív. Hívnak a tengerek, a hegyek, a nagy jégmezők is, csak kevesen hallják meg. A hívás kifejezi a hívó természetét és mi csak akkor értjük meg a hívást, ha bennünk is ugyanaz a természet van. Isten hívása az Ő természetét fejezi ki - nem a mienket. Ő gondoskodott arról, hogy hívásának sok kis hanghulláma rezdüljön meg felénk és ezeket rajtunk kívül senki más nem foghatja fel. Így jut el hozzánk az Ő hangja bizonyos egyéni ügyekben is, ilyenkor nincs értelme, hogy másokat kérdezgessünk. Meg kell őriznünk ezt a mély egybekapcsolódást Isten és a saját lelkünk között. Isten hívása nem az én természetem visszhangja: figyelembe se veszi hajlamaimat és vérmérsékletemet. Amíg adottságaimmal tanácskozom, mérlegelve, hogy mire is volnék alkalmas, addig sohasem fogom meghallani Isten hívását. Csak amikor vele kapcsolatba jutottam, akkor vagyok abban az állapotban, amiben Ézsaiás volt. Ézsaiás egy félelmetes válságon át annyira összehangolódott Istennel, hogy megrendült lelke fel tudta fogni Isten szavát. Közülünk a legtöbben csak saját hangunkra figyelünk, ezért nem hallhatjuk meg, amit Isten mond. Alaposan meg kell változnunk ahhoz, hogy bejuthassunk Isten hívásának hangzónájába.<o></o>
<hr size="1" width="100%" align="center" color="red" noshade="noshade">​
Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből
<o></o><o></o><o></o><o></o>
<o></o>
 

danorb

Állandó Tag
Állandó Tag

VALAMIT NEM ÉRTEK
Bódás János

Régóta ismerlek már Istenem,
S egyre halkulnak bennem a "miért"-ek.
De homályos elmém bárhogy derül is,
valamit most sem értek.
Tudom, szereted minden művedet,
mert minden műved nagyszerű, remek.
Szereted a virágot, hisz színében
a mennynek színei tündökölnek.
Szereted a csillagot: tiszta, fényes.
A követ is: ház lesz, véd, menhelyet, ád;
a harmatot, a forrást: makulátlan,
s mert szótlanul terem, a füvet, s a fát.
Az állatot, mert törvényed szerint él,
s mint az ember, testvérbe nem harap;
a szitakötot, fecskét sast, galambot,
méhet és minden zümmögő bogarat,
Mik a szivárvány száz színét ragyogják,
s himporuk, pelyhük, tolluk lágy, puha;
szereted a gyermeket, mert arcán
az ártatlanság égi mosolya.
Szép minden műved, hát hogyne szeretnéd,
Gyönyörködsz benne, mind, mind értem ezt!
De engem, aki szégyenedre válok,
ezt nem értem, hogy engem miért szeretsz?!
<center>
</center>
valamit%20nem%20ertek.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
194%20kesz.jpg



A mai nap igéi



Ujjongó hangon mondjátok el, hirdessétek és terjesszétek a föld határáig! Mondjátok: Megváltotta az ÚR szolgáját, Jákóbot! (Ézs 48,20b)
Minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére. (Fil 2,11)
Olvasmányok: Mt 6,6-13 és Lk 5,33-39
<HR align=center width="70%">
Lelki útravaló a mai napra
<CENTER>Szombat

Megkeresi az elveszettet
</CENTER><CENTER> </CENTER>


Igaz beszéd ez és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus azért jött e világra, hogy megtartsa a bűnösöket.
Timótheusi első levél 1, 15.

Krisztus tiszte: megtartani az elveszettet. Tud is erről dicsőséges dolgokat szólani, miként mester a keze-művéről. Mert aki jól ért valamihez, beszélni is jól tud arról, úgy, hogy mindenki megismeri benne a mestert. Krisztus is igazi Mester. Csupa vigasztalás a szava, mikor mondja: "Azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett." Ez az én művem és hivatalom. Nem új törvényt hozok, megterhelni vele a világot. Elég törvény van már a világon, - több, hogysem megtarthatnátok. Kormány, szülő, tanító, nevelő éppen arra-való, hogy törvénnyel kormányozzon. De én nem azért jöttem, hogy hajszoljak, perlekedjem s kárhoztassak. Hiszen úgyis teljes kárhozatban van a világ, mert az ördög és pokol hatalmában vesztegel. Nem akarok hát még én is törvénnyel uralkodni rajtuk, hanem azért jöttem, hogy jövetelemmel és halálommal megmentsem az elveszettet s megszabadítsam azokat, akik törvény, ítélet és kárhozat alatt roskadoznak.
"Nem azért küldte Isten az Ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem, hogy megtartassék a világ általa." - Elítélt világba jövök, amely tele van ítélettel és bíróval. Én azonban felfüggesztem az ítéletet, hogy a kárhozottak üdvözüljenek.
Megszorult voltunkban, de rászorulunk az ilyen igékre!


Óh, mit nem cselekedtél
Hogy megtarsd lelkemet,
Ínségemből kivettél,
Megváltván engemet.
Én aki országodból
Méltán kiüzettem,
Ím abba irgalmadból
Ismét beléphettem.



196%20kesz.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
197%20kesz.jpg


Szombat [2009.01.17.] Az ÚR Jézus a mi Megváltónk és Szabadítónk! - Vallod?




2009.01.17. 00:03 Andreas

*MINDEN NAPRA:
1 MONDATBAN IS; 2 ÚTMUTATÓ IGE, 3 FORDÍTÁSBAN
http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato

<TABLE class=smtxt style="MARGIN-BOTTOM: 10px" cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR bgColor=#ffffff><TD style="BORDER-BOTTOM: #eeeeee 1px dotted" align=left>- Szombat [2009.01.17.]


</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: #eeeeee 1px dotted" align=right></TD></TR><TR><TD align=left colSpan=2><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top align=left width="2%" bgColor=#ffffff rowSpan=10>



</TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2></TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2></TD><TD vAlign=top align=left width="2%" bgColor=#ffffff rowSpan=10></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2>
Ézs 48,20b


</TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2>Fil 2,11


</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Ujjongó hangon mondjátok el, hirdessétek és terjesszétek a föld határáig! Mondjátok: Megváltotta az ÚR szolgáját, Jákóbot!

</TD><TD vAlign=top align=left width="3%" bgColor=#ffffff colSpan=2>

</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>ujjongásnak szavával! jelentsétek meg, tudassátok ezt, terjesszétek a föld végső határáig; mondjátok: Megváltotta az Úr szolgáját, Jákóbot.

</TD><TD vAlign=top align=left width="4%" bgColor=#ffffff colSpan=2>

</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére. </TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Hirdessétek ezt ujjongó szóval, adjátok tudtul; terjesszétek el a föld határáig! Így beszéljetek: „Az Úr megváltotta szolgáját, Jákobot.”

</TD><TD vAlign=top align=left width="4%" bgColor=#ffffff colSpan=2>

</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>s minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr.</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4>
A Krisztus himnusz hitvallás; az ÚR Jézus egylényegű az Atyával, ő Isten! Hirdeted ezt ujjongó hangon közel s távol, Tamás apostollal együt: Én Uram, és én Istenem?! S hiszel te az Emberfiában? Három kérdés, egy közös válasz üdvözítő: Hiszek, Uram!


</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>



198%20kesz.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
199%20kesz+.jpg

Élő víz

A B I B L I A É V E





<CENTER>János harmadik levele – a vendégszeretet</CENTER><CENTER> </CENTER><CENTER> </CENTER><CENTER> </CENTER><CENTER></CENTER><CENTER></CENTER><CENTER></CENTER><CENTER></CENTER><CENTER></CENTER>Különös fordulatot vett a jánosi keresztény közösség élete a harmadik levél szerint. Míg korábban János presbiter még attól óvta a gyülekezeteket, hogy befogadják a szállást kérõ vándor tévtanítókat, most arról panaszkodik Gájusznak – aki feltehetõen az egyik gyülekezeti vezetõ lehetett –, hogy egy bizonyos Diotrefész, aki több kisebb testvéri közösség felett is befolyással bírt, kizárta János küldötteit ezekbõl. Írásmagyarázók szerint lehet, hogy Diotrefész ezt éppen azon az alapon tette, amelyrõl János presbiter is beszélt korábbi leveleiben: jó- vagy rosszhiszemûen egyszerûen tévtanítóknak hitte János embereit. Szemtanúi lehetünk tehát annak, hogy már igen korán, az elsõ keresztények között megindult a „szektaképzõdés” folyamata, amelyhez nem kellett túl sok minden, csupán egy karizmatikus vezetõ és a hozzá mindenáron hûséges követõk. Az egyháztörténet sok száz éves távlatából már világosan láthatjuk, hogy kik voltak a „jó fiúk”, és kik a „rosszak”. De ott, az elsõ században, a konfliktusok, elszakadások és befogadások hevében a külsõ szemlélõ számára még sok minden bizonytalannak tûnhetett.
János harmadik levele egyszersmind fontos dokumentuma annak az idõszaknak, amelyben a korábban közösségi vezetés alatt álló keresztény gyülekezetekben megjelennek az elsõ püspökök, akik egy személyben hivatottak dönteni tanbeli, etikai és gyakorlati kérdésekben. A katolicizmus megszületett.
Befogadás vagy kirekesztés
A jánosi levelekben gyakran olvasott befogadás szó görögül sokkal többet jelent, mint sejtenénk. Nem egyszerû toleranciáról, elfogadásról van szó, hanem az utak és az idõjárás viszontagságainak kiszolgáltatott vándormisszionáriusok befogadásáról. Ilyenkor a gyülekezetek szállást adtak nekik, ellátták õket élelemmel, sõt felszerelték õket a további útra is.
A közösségek vendégszeretetük révén tehát egyfajta missziói állomásokká is váltak ilyenkor. Ráadásul miközben nem voltak ritkák a keresztények elleni hatósági fellépések sem, és a Római Birodalomban itt-ott egyre gyakrabban lehetett hallani a keresztények elleni pogromokról, senki sem tudhatta igazán, hogy akit befogad, az valóban az-e, akinek mondja magát, vagy esetleg tévtanító, netán provokátor, az ellenséges államhatalom besúgója.
Ennek ellenére az elsõ század második felének keresztény emberei abban hittek, hogy a vendégszeretet az egyik legerõsebb erkölcsi parancs. Aki gyakorolja, talán kellemetlenséget, talán veszélyt vállal, de az is könnyen megeshet, hogy a vendéggel együtt Isten áldását is az otthonába fogadja. „A vendégszeretetrõl meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek – tudtukon kívül – angyalokat vendégeltek meg.” (Zsid 13,2)


jobbkep.jpg
 

stefike0

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszöntés

Kedves kata53 !

Olyan hálás vagyok az Úrnak, hogy Téged /Titeket a topik tagjait/ megismerhettelek,
itt békét, nyugalmat, szeretetet találtam és tudok miből építkezni.
Úgy érzem Te nagyon sokat tettél ezért a topikért.
Csodálatos, gazdag, szép SZÍV-ed van.Bármerre találkoztam Veled a CH oldalain
mindig éreztem ezt a kisugárzást, ami belőled árad! Áldjon meg Téged -Titeket- az
Úr! Kati

KEDVES KATI!
AZT KÍVÁNOM NEKED, SOK ÁLDÁSBAN RÉSZESÜLJ, EZEN AZ OLDALON.

<a href="http://www.imeem.com/people/-HSGd4H/photo/O0TcYBAQY6/"><img src="http://media.imeem.com/p/O0TcYBAQY6.jpg" alt="click to comment" title="click to comment" /></a>
 

stefike0

Állandó Tag
Állandó Tag
Napi áhitat

Szenvedni Krisztusért
"12Szeretteim! A szenvedés tüze miatt, amely megpróbáltatásul támadt közöttetek, ne háborogjatok úgy, mintha valami meglepő dolog érne titeket. 13Sőt amennyire részesültök a Krisztus szenvedésében, annyira örüljetek, hogy az ő dicsőségének megjelenésekor is ujjongva örülhessetek. 14Boldogok vagytok, ha gyaláznak titeket a Krisztus nevéért, mert a dicsőség Lelke, az Isten Lelke megnyugszik rajtatok. 15Közületek tehát senki se szenvedjen mint gyilkos, mint tolvaj, mint gonosztevő, vagy mint más dolgába avatkozó. 16Ha azonban valaki mint keresztyén szenved, ne szégyenkezzék, hanem dicsőítse Istent ezzel a névvel. 17Mert itt van az az idő, amikor elkezdődik az ítélet az Isten háza népén. Ha pedig először rajtunk kezdődik, akkor mi lesz a vége azoknak, akik nem hisznek az Isten evangéliumában? 18És ha az igaz is alig menekül meg, akkor hova lesz az istentelen és a bűnös? 19Akik tehát az Isten akaratából szenvednek, azok is - jót cselekedve - ajánlják lelküket a hű Teremtőnek." (1Péter 4,12-19)

A Biblia azt tanítja, és a tapasztalat is azt mutatja, hogy Isten gyermekei sem kerülik el a szenvedéseket. Sőt, még többféle szenvedésben van részük, mint másoknak. Jézus egyenesen felkészítette az övéit erre. Nyíltan beszélt
róla. Nem prédikált nekik sikerevangéliumot, mert nem akarta megtéveszteni őket. Azt mondta: "elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé" (Mt 10,16a). Egyáltalán nem mondott olyat, hogy aki őt követi és képviseli, az gazdag
lesz, boldog lesz, egészséges lesz, sikeres lesz. Neked talán úgy kell szenvedned Krisztusért, hogy egyedül élsz hívő emberként egy nem hívő családban. Olyan iskolában vagy munkakörben vagy, ahol egyesek olyasmiken nevetnek és olyanokat tesznek, amiken neked sírni lenne kedved. "Nektek megadatott az a kegyelem, hogy ne csak higgyetek a Krisztusban, hanem szenvedjetek is őérette." (Fil 1,29) Ez az ő gyermekeinek a kiváltsága. Imádkozzunk azért, hogy soha ne kelljen szenvednünk a magunk butaságaiért, kétfelé sántikálásunkért! /SzBD/
 
Oldal tetejére