Lúgos támadás: letiltották az orvos interjúját az ATV-ben

A Heti Napló stábja hiába kereste az orvost, akit azzal vádolnak, hogy bosszúból lúgot öntött korábbi szeretője nemi szervére: a férfi sajtófőnöke letiltotta az interjút. Az áldozat két éve állandó rendőri védelem alatt áll.

Renner Erika megdöbbentő történetét mutatta be vasárnap este az ATV Heti Napló című műsora. A nő 2013. március 12-én éppen a lakásából lépett ki, amikor egy bukósisakos férfi visszalökte a lakásba, földre fektette, kezeit-lábait összekötözte, majd fecskendőt vett elő. A nő combjába erős fájdalomcsillapítót és altatót fecskendezett, majd a nemi szervét lúggal öntötte le.

Sok más mellett ez a szakszerű végrehajtási mód terelte a gyanút B. Krisztiánra, a Budai Irgalmasrendi Kórház akkori főigazgatójára, az áldozat korábbi szeretőjére. Az indoklás szerint az orvos nem tudta elviselni, hogy a nő elhagyta, nemi szervének szétroncsolásával akart bosszút állni az asszonyon. A volt főigazgató a vádat az első pillanattól tagadta.

A másodfokú bíróságon Szekér Gyula védte B. Krisztiánt, szerinte semmi sem bizonyítja védence bűnösségét. „Ki merem azt jelenteni, hogy a nyomozás nagyon hanyagul és elnagyoltan zajlott, és éppen a legfontosabb bizonyítási eljárásokat nem végezte el a nyomozó hatóság” – nyilatkozta a Heti Naplónak Szekér Gyula.
Természetesen a Heti Napló stábja is kereste az orvost is, aki nyitott is volt az interjúra, már a forgatás időpontját is megbeszélték. A megbeszélt napon azonban B. Krisztián sajtófőnöke, kommunikációs tanácsadója letiltotta az interjút.

A Kúrián folytatódik

Másodfokon a férfi börtönbüntetését kilenc évre, a közügyektől való eltiltást kilenc évre, az orvosi foglalkozástól való eltiltást véglegesre súlyosbították. A per a Kúrián folytatódik, mivel a vádlott sokallja, az ügyész kevesli az ítéletet.

Renner Erika azt mondta az ATV-nek, ő már szeretne túl lenni az egészen, hiszen az ügy óta lakását bekamerázták, folyamatos rendőri védelmet kap: „Nem értem, hogy miért az áldozat van személyi védelem alatt, nem értem, hogy miért én vagyok gyakorlatilag egy házi őrizetben, persze örülök, mert biztonságot ad, mégis roppant nyomasztó ezt a két éve megélni. Jobb lenne, ha az lenne személyi védelem alatt, aki elkövette a bűncselekményt” – mondta az áldozat a Heti Naplónak.



atv

lugos orvos.jpg
 
És vajon milyen törvényes alapon?
Ne értsd félre nem állok az elkövető pártján, azonban azt, hogy megalapozottan vonják ki a forgalomból akár ideiglenesen is, annak írott törvényi feltételei vannak és nem a "véleményem szerint", vagy "az a meggyőződésem", stb...
Ha kevés a bizonyíték, az nem az áldozat, vagy a gyanúsított hibája, hanem a nyomozó hatóságoké.
Például épp annak az alapján, hogy ha szabadlábon van, könnyen megsemmisítheti a bizonyítékokat. Főleg azokat amiket még nem derítettek fel. Befolyásolhatja a tanúkat lepénzeléssel és/vagy fenyegetéssel. Fenyegetéssel ráveheti az áldozatot is arra, hogy vonja vissza a vallomását és/vagy a feljelentést. Márpedig konkrétan tudom hogy ezen indokokkal Magyarországon igenis el lehet rendelni valakinek az előzetes letartóztatását, akkor is, ha csak gyanúsított, és nem sok bizonyíték szól ellene. Jelen esetben messze több a bizonyíték annál hogy ezt el ne lehetne rendelni. Csak ugye a kis halakra mindig teljes erővel sújt le a törvény szigora, a nagyok azonban röhögnek a markukba.
 
Nem az elmélet és a valóság különbözik, hanem az igazságérzet és a bizonyíték. Az előbbi szubjektív, az utóbbi pedig objektív.
Ugyan már. Ez úgy megy hogy elméletben kiszámolod, méghozzá nanométeres pontossággal. Ezután kiméred colstokkal. Amit kimértél, megjelölöd a munkadarabon krétával. Azután a megjelölt helyeken elkezded méretre vágni baltával.
 
Például épp annak az alapján, hogy ha szabadlábon van, könnyen megsemmisítheti a bizonyítékokat. Főleg azokat amiket még nem derítettek fel. Befolyásolhatja a tanúkat lepénzeléssel és/vagy fenyegetéssel. Fenyegetéssel ráveheti az áldozatot is arra, hogy vonja vissza a vallomását és/vagy a feljelentést. Márpedig konkrétan tudom hogy ezen indokokkal Magyarországon igenis el lehet rendelni valakinek az előzetes letartóztatását, akkor is, ha csak gyanúsított, és nem sok bizonyíték szól ellene. Jelen esetben messze több a bizonyíték annál hogy ezt el ne lehetne rendelni. Csak ugye a kis halakra mindig teljes erővel sújt le a törvény szigora, a nagyok azonban röhögnek a markukba.
Ez csupa feltételezés.
Bár, egy néhány éve egészen közelről érintő történet is így kezdődött - őrizet, + egyebek - és a végén kiderült, hogy az egészből egy szó sem igaz. A terhelt az eljárásba bele is halt. De hát arról senki sem beszél szívesen, mert olyan "ciki".
 
Nem találok szavakat ilyen aljasságra, persze lehet azt mondani hogy ő tagadja így nem biztos hogy ő tette de mennyi este volt, van ahol elvállalták a tettet és kiderült hogy nem sok köze az esethez vagy kényszer alatt vallott de, most itélet van és ott ro...jon meg.
 
Végtelenül sajnálom az első pillanat óta ( mióta " kipattant " az ügy ! ) a sértett Erikát !!! Kívülállóként is mélyen igazságtalannak éreztem a korábbi ítéletet !!! Egy ilyen maradandó sérülést okozó , súlyos testi és lelki fájdalmakkal " béklyóba zárt " hölgy teljesen jogosan fellebbezett súlyosbításért !!! Elképzelhető , hogy milyen emberfeletti , szörnyű kínokat , szenvedéseket kellett és kell élete végéig szenvednie a vádlott előre megfontoltan , aljas indokból elkövetett , súlyosan beteg elmére valló bűnös , " minél nagyobb gyötrelmekkel járó , bosszúszomjas képzelgései miatt !!! Egy életre derékbe törte szegény hölgy életét , a bűnügyet SOHA nem tudja elfelejteni sem a fájdalmai , sem a testén lévő maradandó sebek , hegek miatt !!! Azt gondolom , hogy ( velem egyetértésben ) nagyon sokan ettől is súlyosabb ítéletet tartottunk volna igazságosnak !!! Természetesen nincs jogunk felülbírálni az Ítélőtábla döntését , azt azonban érzékelhetjük , hogy alaposabban , minden részletre kiterjedően , újabb , elfogulatlanabb orvosszakértőket meghallgatva folytatták le a tárgyalást !!! Hála és köszönet Dr. Zacher Gábor főorvos úrnak , aki orvosi esküjéhez hűen a sértett hölgy érdekeit figyelembe véve mondta el szakvéleményét , és nem " zárt össze " vádlott " kollégájával , merthogy orvosi körökben így " szokás " , még akkor is , ha tudják , hogy nem az igazság mentén vallottak ..... Az elnöklő bírónőnek és minden , az ügyben résztvevő résztvevőnek is köszönet , akik eljuttatták a magabiztos " doktor urat " a szigorúbb büntetéshez !!! Ilyen egyénnek NINCS HELYE az egészségügy területén a továbbiakban !!!!!!!!! Mélyen aláásta a betegek orvosokba vetett bizalmát , a Hippokrateszi esküben foglaltakkal egyáltalán nem törődött !!! Egy lelkiismeretes orvos nem a halálra , hanem az ÉLETRE tesz esküt !!!! A " doktor " elítéltnek ezek a gondolatok eszébe sem juthattak volna , nemhogy megvalósítsa !!! Egy orvost a BOSSZÚ nem vezérelhet !!! Ezt a kifejezést TÖRÖLNIE kell a szótárából egy életre !!! Mindenesetre most lesz ideje bőven gondolkodnia , miként aljasodhatott le ennyire ??!! Számítson arra , hogy ott , bent a rácsok mögött visszakapja majd a rabtársaktól azokból a fájdalmakból , amiket ő okozott Erikának !!!! Nem igazán lesz nyugta , hacsak nem védik meg un. " VIP " cellával ??! Engedjék be nyugodtan a 16 fős zárkába , és hagyják a többieket " dolgozni " rajta !!!!!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Horváth Csilla Judit wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Szeretnék hozzáférést a Legális E-bookok fórumhoz!
Előre is köszönöm: Judit
B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,570
Tagok
615,949
Legújabb tagunk
Laura8
Oldal tetejére