Teremtő tudat... Ki vagyok...

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Ha tudnád kedves Mirjam, hogy engem mennyire nem izgat a dolog, és különösebben nem is érdekel, és egyformán fontos nekem mindenki.
Ha nem jön szóba nem is foglalkozom vele, pedig mindezt átéltem.

Én elfogadom a másikat olyannak amilyen, nem is akarom megváltoztatni, csak arra kérem, hogy engem ne vegyen elő, hagyjanak békésen "haldolkolni"!

Különbenami fontos, hogy azért mert véleményt alkotunk azt nem azt jelenti, hogy nem szeretjük egymást, vagy haragudunk egymásra, ennek semmi köze sincs hozzá, hiszen nem történt semmi fontos, semmi életbevágó, és személy szerint nekem nincs semmi bajom Hajnival, sőt belevaló csajnak tartom, de mindenkinek tanulni kell.
Ráadásul ebben az esetben (és egy előzőben is) már lett kéretlen prokátor helyette, és főleg emiatt is tettem helyre a dolgokat.

Van egy mondásom ami fontos:
"ezoterikus vagyok, de hülye nem".

Amúgy sok mindent átéltem már eddig szellemi pályafutásom alatt, már kevés meglepetés érhet engem, és nekem minden pillanat tanulás, megtapasztalás, és ezért nagyon hálás vagyok mindenkinek! kiss

Amúgy létezik a kozmoszban két ellentétes igazság is, ezért én is így fogom fel az egészet, és lehet, hogy egy másik nézőszempontból másnak teljesen igaza van! :rolleyes:
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor ezt megbeszéltük...még annyit az egészhez...nem magam miatt röviditettem, hanem a többiek kérték, hogy szóljak már közbe, mert, ha így folytatódik, aludni fognak az egészen..
A lényeg , játsz...szeress...nevess...érezd jól magad...a világ olyan amilyenné formáljuk, nem létezik csoport egyén nélkül...ha mindenki önmagán dolgozik, mert ez másképp nem is megy...megtörténik a változás a földön is...mert mi vagyunk azok akik a változást hordozzuk, rajtunk kívül nem történik semmi...nem a változást kell várni, mert az sosem jön el...a mennyekországa bennetek van...amit nem elérni, csak megélni kell...itt és most....a holnap sosem jön el...mindig ma van...ahogy tanítónk mondta...Ne aggódj a holnapért... egy szellemi tanító, az mindig szellem tanító marad...a tudatosság és a tudás között hatalmas szakadék van... a tudatos, tudja, hogy azzá válsz amit elhiszel magadról és azt éled amit vallasz, csak is Te tudod kiválasztani önmagad...bár mi is szeretnél lenni...és ez mind mind csak egy szerep...aminek megakarsz felelni...de hát illuzió a világ...akkor van baj, ha ezt elfelejtjük és véresen komolyan vesszük az életet...
Kell egy kis áram szünet idönként mindenkinek és aztán megint mehet minden tovább...:)
 

Banderasz

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát ezek nem így történtek, csak István élte meg így.Bona nem ellene beszélt és nem róla,így kezdte, most ismerjen meg egy kicsit bennünket és azt amiről mi szoktunk beszélni, és azt is hozzá tette, hogy ha figyeltünk, ami nem történt meg mert nem éreztük azt az energiát amit szoktunk mikor Bona beszél, hogy a lényeg ugyan az csak más kifejezésekkel. Az, hogy István ezt így élte meg az azért lehetett, mert már eleve nagyobbnak tartotta magát mint Bona, vagyis fölé helyezte magát. Akit viszont az érdekelt az továbbra is oda jár Istvánhoz, és senki nem mondta nekik, hogy ne tegyék, sőt azt mondja Bona mindenki megtalálja azt amire szüksége van a fejletségi szintjének megfelelően, és az érdeklődési körének megfelelően. Bona nem tartja magát tanítónak, azt mondja mindig semmi különbség nincs közöttünk, csak is a vágyaink.Bonának csak is egy klubbja van az is azért mert azok akik oda járnak kérik, hogy legyen , ő már sokszor azt mondta, hogy nem lesz többet, de mivel igény van rá eljön.Sőt úgy kell kikönyörögni, mert mindig azt mondja kérj, így tart bármit is, ha megkérik, mert neki nem fontos. Senkinek nem szól bele az életébe, csak is az önmagunk megismeréséről és arról beszél, hogy a meditáció miért fontos, nem arról ami rajtad kívül van.Ha azokat akik csak a meditációra teszik a hangsúlyt és rengeteg ilyen mester van, mondom mester aki nem tanító a negatív oldalra teszi valaki ott nála van a baj.
Bocsi Bona,megígértem, hogy nem szólok bele, de hát nem bírtam ki.:)
Ahogy Tipe Tupa írta mindenki haladjon az utján békével, és itt zárjuk is le.
 

Banderasz

Állandó Tag
Állandó Tag
Ui: Szerintem, ha Bona annyira egoista, eszébe se jutott volna meghívni Istvánt a táborába, a Misztikából, meg A tulaj miatt és nem Bona miatt nem jár. Bona nem is tudja és nem is érdekli ki és mikor van ott. Ő csak egy héten egyszer megy és nem a tulajhoz beszélgetni, hanem a klubba.
Bocsi Bona, de Te nem mondod meg az igazat, hogy meg is lepődtél ezen,tudom azt se tudtad, hogy tart, csak mikor itt megismerkedtetek, tudom mert számodra ezek nem fontosak, és aki meg pletykálkodik az annyit is tud, hát most így jártam:)
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Részemről befejeztem, amúgy érthetetlen is volt a tábormeghívás és az utána történtek a számomra.

A Misztika dologba meg nem érdemes belemenni, mert itt konkrét infót kaptam egy elszólásból a tulajtól. DE nagyon ez se érdekel...

Akkor most itt fejezzük be véglegesen ezt a méltatlan dolgot, és föleg ne avatatlan prókátorok kardoskodjanak.

Nagyon sokan azt hiszik,, ha a szeretere hivatkoznak, akkor sok mindent meg lehet a másikkal tenni (itt Hajnira gondolok), és meglepődnek ha választ kapnak ami nem tetszik neki, és egyből kiabálni kezdenek: "hol itt a szeretet"?:mrgreen:


:656:
 

Banderasz

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazad van és ezért bocsánatot kérek, de ismerem Bonát!
Aki ismeri tudja hogy csupa szív ember, és ha mondott is rólad valamit, nem rossz szándékkal, ahogy ezt Te teszed vele szembe. Rossz postást választottál!
 

xawier

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok,

...vidéki munkáim miatt nem tudtam a napokba net közelbe kerülni és meglepve tapasztaltam, hogy egy nyugodt kis fórum hogyan vált felbójdúlt méhkassá :)

...na akkor az észrevételeim sorba, ahogy a legutolsó ittjártam után látom...

------ bona, sikerült a #417 es hozzászólásodba az amit #335 ös hozzászolásom 4. bekezdésébenben javasoltam neked, gratulálok, azt hiszem ez most nagyon jól és kézzelfoghatóan sikerült...

---- tipe tupa, #422 hozzászólásban valójában kire is van hatással a gúnyolódás ???? csak arra, aki hisz benne, hiszen nem a személyed van kinevetve, vagy kigúnyolva, hanem csak az elméd, az elméd által kommunikáltak...ez is mind mind az elme játéka, mögötte az ember szeretve van :) és ez a fontos valamint az, hogy ítélkezés előtt érdemes visszafelé is olvasgatni a topicban #429 hozzászolás...

----mirjam77 a #430 ban leírtak nagyon közel állnak hozzám is az hiszem erről mi már itt beszélgettünk többször is, mi magunk vagyunk egymás és magunk tanítói , mesterei :p

....ja tegnap megnéztem megint a Brian élete c. filmet... ne felejtsétek, "boldogok a heringek, mert ővék lesz a föld" :p:p egy kicsit más... észrevettem, hogy vannak olyan fórumozók akik olyanok, mint a "sáskák"...egyik fórumról a másikra járnak, és nagyjából ugyanazokat a dolgokat próbálják beletömködni a forumozók fejébe...na mind1 majd úgyis látjátok, látni fogjátok, vagy már láttátok is...

---- istván #439 hozzászólás második bekezdés a tanításról beszél melyben a szószerinti átadás fontosságát hangsúlyozza...hát...ez érdekes, nézzetek körül az általa közzétett információk halmazában , meglepő következtetésre juthattok...egy személyes vélemény a tanításhoz...egy tanító nem anyagi javakért tanít, hanem azért, hogy a tudást átadhassa, neki elváráasi nincsenek, hangsúlyozom elvárásai, hiszen a tudás átadásánál nagyobb áldást el sem lehet képzelni...sajnálom, hogy személyesen nem lehettem jelen azon az ominózus 2 napos előadáson, nagyon kiváncsi lettem volna valójában hogyan is zajlott le:)

---mirjam #440 ...aha, ez lehet a lényeg :p

--- istván 441 es hozzászólásához...inkább lennék hülye, mint ezoterikus... a hülye legalább nem megbélyegzés...
---- istván #446 a szeretetre hivatkozva ő is és mások is megteszik az ítélkezést, attól, hogy a közlemény végére oda van írva, hogy szeretettel, attól még az nem lesz az !!!


!!!!!!!!!!!...a félreértések elkerülése végett az általam leírtak a fórumban elhangzott észrevételekre reakciók, nem pedig a leírtak személyeit minősíti!!!!!köszi:p
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Kérek mindenkit, ha személyes megjegyzése van azt priviben!
Ezek teljesen jelekténtelen dolgok...azért mert Istvánnak ez a tapasztalata, tiszteletben kell tartani...ő élte meg...ezért az ővé...
Kedves Banderasz!
Hidd el a szeretet mindenkinél mást jelent...arról nem beszélni kell érezni...ahogy a szerelmesek se onnan tudják, hogy a másik szereti, hogy folyton hangoztatják, egyszerüen érzik, és megélik...ez a lényeg...élni!
Üdv: Bona
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Azonnal mozgósítom a Világfelügyelő Aranyfejedelmet...bizonyám!
Mert sok szónak sok a bölcsessége...Aki kételkedik a koncentrált zéróban kérdezze meg Magamura japán bölcset. Az ezoterikus hiperboloid feltalálóját.
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Istvánnak szeretettel ( lehet hogy nem kér belőle:)).

Ezt az irást egy egyik legnagyobb és élő magyar szellemtanos írta Váradi Tibor, akinek nagyon sok könyve jelent meg erről a témáról, és a mai napig is a több ezres előadó termekbe nem férnek be.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
Hát Tőlem akár Buddha is mondhatta volna ( mondja a gőgös egójú shanti).
Sajnos nem hiszek el senkinek semmit, amíg nincs tapasztalatom róla.

Ide idéznék valamit Buddhától:

Amikor a Buddha haldoklott, és azt mondták a tanítványai, hogy „jaj, ne menj el, mit fogunk nélküled csinálni”, akkor nevetett.
Mert azt mondta, hogy „hát nem értitek meg, én semmit nem mondtam nektek, amit ti ne tudhatnátok meg a saját tapasztalatotokból”<o></o>
<o></o>
Váradi Úr munkásságát én sem bántanám. Ő is tévedhet, és a saját útja szempontjából biztosan igaza van.
De az Ő útja nem az enyém.
Számomra a furcsa, hogy a szellemtanból már tudomány tudott lenni. Ezt majdnem sajnálatosnak érzem.
A Maslow piramis alján küzdő embereknek sok haszna lehet belőle.
Tanulhatok –e Tőle? Mindenkitől lehet tanulni. Az 5 éves kislányomtól tanulok a legtöbbet( a mesterem:)).

A tényszerűség kedvéért:
<o></o>
A nagyon sok könyv és az összesen 10 db könyv amiből 6 db az egészséges életmóddal kapcsolatos van tényszerű különbség.
Persze 1 db –is lehet nagyon fontos.
<o></o>
A több ezres előadó termek és a Fáklya klub(200 fő) között is érzek különbséget.
<o></o>
Azt sem értem, hogy miért kell az evangéliumokat szellemtani szempontból magyarázni.
(pl. Máté evangéliuma a szellemtudomány fényében c. könyv by Váradi Tibor)
Amikor azok talán Jézus szavait illetően Teljesnek tekinthetőek.
Nem mennék bele, hogy ténylegesen mit mondott Ő és mit nem. Mert hitelesen senki sem tudja.
Az evangéliumot költészetnek tartják, tartom….talán fölösleges magyarázni mert káros.
Azt irod:
„az én tanításaimat minden olyan ember, aki nem ért hozzá, vagy még méltatlan a megértéhez hagyja békén, és azt hiszem ez nem nagy kérés.”<o></o>
De akkor nem egy fórumot kellett volna választani a közlésére.

[FONT=&quot]Ez egy csodálatos írás azoknak, akik értenek hozzá...[/FONT][FONT=&quot]
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->[/FONT]
Azt már irtam Bonának is, hogy Értetlen Éretlen vagyok. Meg hogy ki mit tart csodálatosnak az teljesen egyéni.
<o></o>
<o></o>A legjobbakat kivánom Neked, és sok kritázálót, mert valószínüleg akkor Tisztul a Tudat.
Bár biztosat én sem tudok
<o></o>

Kérdés: Hogyan jön össze Neked Tolle, Buddha, A.J.C stb.és a szellemtan???. Tudom voltak élményeid. De egyébként?? Örülnék a saját válasznak.
<o></o>
<o></o>
Üdv:shanti
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello Mirjam!

láttad a filmet....:)
ha nem megfelelőek a falon a női képek, akkor sajna nem megy a dolog:):p:p:p:p
Nem láttam, de egy részét olvastam.

Képeket kell kitenni??

Akkor ezért nem ment....:12::12:

Azt hittem, hogy ha ilyenek :butt:, meg ilyenek :cici: után csak simán nézelődök az uccán akkor kép se kell.:)

Pedig vizualizáltam elhiheted.:shock::roll::shock:

Na jó mostmá szólok az :33:-nek hogy húzzon má elfele.
Me mondta az asszony is ,hogy nem stílusom ez Nekem.:!:
Meg ez nem a sex topik, hanem a teremtős.:656:

Ezzel a Mahatma mentalitásommal néha nem tudok mit kezdeni....Még szoknom kell.:23:
Tehát akkor képcsere....köszi.:777:

üdv:shanti
 

mirjam77

Állandó Tag
Állandó Tag
kedves Shanti:)
na igen....nekem is ez a véleményem az egekig magasztalt "szellemtanos mesterekről" - megjegyzem, akik ők maguk annak vallják magukat és nem tesznek mást, mint összevegyítenek mindenfélét és azt előadják, mintha ők találták volna fel....
én még a 90-es évek elején kezdtem ezoterikával foglalkozni, miután egy 4 órás műtét alatt elmentem...ezután nekem is gyökeresen megváltozott az életem, de ezt már sokan elmesélték ...
ismétlem... mindenkiben ott van a teljesség, csak le kell bontogatni azokat a fránya "hagymahéjakat" :)
és akkor mindennyian tarthatnánk csodálatosabbnál csodálatosabb előadásokat...
én nagyon ugy látom, hogy manapság ez az egész ezotéria egy nagy nagy üzlet lett...és az üzletet az egó mozgatja, nem a szív...Jézus és Buddha sem tartott előadásokat pénzért....

itt van pl. ez a sikerfilm és könyv a The secret...
mi olyan van benne amit még nem tudunk???
hmmm...most mégis megdöbbenve látom, hogy egyre másra alkulnak a secret klubok, találkozókat szerveznek - na nem ingyen:) - most valakiknek ez is jól jön....szóval értitek...:)
pedig szerintem aki azt a filmet megnézi, azt meg is érti....
vagy tévedek?

amugy a filmben szereplő festő "sajátos" módon festette meg a képeit, ezért nem volt sikeres a párkapcsolata...majd nézd meg a filmet is :)
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mirjam!

Teljesen Egyetértünk. :)
Az ezoterikus marketing hatékonynak mutatkozik és károsnak is.

Mindent el akarnak adni, és el is adnak sajnos.
A károkozás mértéke közvetlenül nem mérhető.

Azt is gondolom, hogy aki komolyan elindul Befelé az a saját maga számára hulladéknak mínősülő dolgokat majd a Kukába dobja.

Lesz Szeme és Szíve arra, hogy a Haszontalant Felismerje.

A filmet eccer letöltöm és megnézem.:)

üdv:shanti
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello Mindenki!

"
Azt mondanám,[FONT=&quot]most nem régen olvastam valamit, amit R. D. Laing írt, és most került elő, ő azt mondta, hogy a legfontosabb elhatározás, a legfontosabb döntés egy ember életében az, hogy komolyan meditálni fog-e vagy nem."

/Feldmár András:A születés és halál stációi/


üdv:shanti
[/FONT]
 

nemtomkiki

Új tag
Sziasztok!
Valmilyen szinten én is úgy gondolom,hogy az ember csak a saját maga erejéből tudja a belsőt megismerni,de mindazonáltal talán segítség lehet egy ezzel foglalkozó könyv..(persze ami nem egy bestellernek szánt ócska közhelyekből álló mű)
Vagy nem?
 

mirjam77

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Valmilyen szinten én is úgy gondolom,hogy az ember csak a saját maga erejéből tudja a belsőt megismerni,de mindazonáltal talán segítség lehet egy ezzel foglalkozó könyv..(persze ami nem egy bestellernek szánt ócska közhelyekből álló mű)
Vagy nem?

persze....akár a meditációban, akár az önmagunk megismerésében nagyon sokat segítenek a könyvek, ez kétségtelen...de aztán már rajtad múlik, hogyan tudod a leírtakat magadévá tenni...én a meditációval 3 hónapig küszködtem, mire megtaláltam a saját módszeremet...addigra már - majdnem - minden létező írást elolvastam a témával kapcsolatban, de csak nem jött össze...de nem adtam fel, nekiálltam 100.X is...és megérte:)
 

amet

Állandó Tag
Állandó Tag
kedves Shanti:)
az egész ezotéria egy nagy nagy üzlet lett...és az üzletet az egó mozgatja, nem a szív...Jézus és Buddha sem tartott előadásokat pénzért....
Tökéletesen egyetértek! Manapság divat ezosnak lenni. És mindenből a pénz folyik, nadi, reiki, AK, angyaltanf....stb. Amit Isten ingyen adott, miért kell abból ezoterikus marketinget gyártani?
Az ausztrál bennszülöttek nem tanulták mindezt, nem tudták, hogy nadiznak-e vagy agykontrolloznak vagy más egyebet művelnek, mégis többet tudnak tenni /Vidd hírét az igazaknak/, mint más aki agyonképezte magát napjainkban!
 

Banderasz

Állandó Tag
Állandó Tag
A bölcsesség gyöngyszemei

A spirituális gyakorlók három fajtája

<!-- InstanceEndEditable --><!-- InstanceBeginEditable name="content" -->Ching Hai Legfelsőbb Mester
Hsihu Központ, Formosa
1990. június 10.
(eredetileg kínaiul)
80. magazin, 48. olda
A spirituális gyakorlóknak három fajtája van. Az első hisz Istenben, és engedelmeskedik Neki. A második dolgozik Istenért. A harmadik, vagy legemelkedettebb, eggyé válik Istennel. Spontánul és elvárások nélkül jön az, aki egy Istennel, vagy Istenné válik. Az őszinteség hajtja, nem a kapzsiság. Az őszinteség más, mint az elvárás. Nem tudom, hogyan különböztessem meg ezeket a számotokra. Ez természetesen jön, és nehéz elmagyarázni. Néha összekeverhetjük az elvárást az őszinteséggel, de ezek valójában különbözők.
Az első típushoz tartozó ember szereti imádni Istent, és engedelmeskedik Neki. Nagyon elégedett és boldog attól a gondolattól, hogy van egy Isten, akit imádhat és akihez imádkozhat, aki felette áll, és gondoskodik róla. Nem kér semmi mást, csak ezt.
A második fajta ember felismeri Istent, és szeret Neki dolgozni. Bármit tesz, azt Istenért teszi. Azonban egy idő múlva jobban kedveli a munkát, mint Istent. Kezd egyre több elvégzendő munkát találni önmagának, de elfelejti, hogy a végső célja Isten. Sok érdeme van az ilyen embernek. Sok jó dolgot tesz, például megment érző lényeket, előadásokat tart, templomokat épít, szerzetessé válik, stb. De miután már hosszú ideje ezeket teszi, az emberek elkezdik őt imádni és csodálni. Azt hiszik, hogy ő erényes ember, és egyfolytában dicsérik. Minél többet dicsérik, ő annál jobban elmerül a munkában. Végül ragaszkodni fog a jó tettek megtételéhez, és soha nem lesz képes arra, hogy eggyé váljon Istennel. A tanítványoknak ez a két fajtája nem érheti el a legmagasabb szintet. Az egyik ragaszkodik Isten imádatához, a másik a munkához, hogy örömet szerezzen Istennek.
A harmadik fajta ember is imádhatja Istent és tehet jó dolgokat, hogy örömet szerezzen Neki, de tudja, hogy ezek csak másodlagosak. Fel szeretné ismerni, hogy "kicsoda Isten?" Nem akarja csak úgy imádni Istent, vagy örömet szerezni Neki a munkával. Ehelyett meg akarja tudni, hogy ki Isten. El akarja "kapni" Őt. Az ilyen ember végül eggyé fog válni Istennel. Nagyon kevesen tudják elérni ezt a szintet.
 

Banderasz

Állandó Tag
Állandó Tag
A bölcsesség gyöngyszemei

<!-- InstanceEndEditable --><!-- InstanceBeginEditable name="content" -->Hualien, Formosa,
1989. március 22.

Végünk van, ha a spirituális gyakorlás elkezdése után még mindig elvárunk dicsérő szavakat. Lehetetlen lesz számunkra, hogy felismerjük a teljes szabadság és nyugalom legfelső szintjét, ahol nincs se jó, se rossz, ahol az ember nem érzi úgy, hogy hízelegnek neki, amikor dicsérik, vagy nem bántódik meg, amikor megszégyenül. Annak a szintnek az eléréséhez spirituálisan kell gyakorolnunk, és szükségünk van egy Megvilágosodott Mesterre, hogy belső énünket oktassa.
Amikor a Megvilágosodott Mester lát minket, ő azonnal tudni fogja, hogy hol van szükségünk javításra, és miképpen tegye azt meg, szigorúan vagy gyengéden. Ezért, ha a spirituális gyakorlásért követünk egy Mestert, akkor tisztelnünk kellene az utasításait, és tetteinket, beszédünket és gondolatainkat teljesen neki kellene felajánlanunk. Ha csak félig köteleztük el magunkat, akkor ne okoljuk a Mestert, amikor nem sikerül valamit elérnünk. A Mester a felét adja, amikor a felét kérjük, és mindent megad nekünk, amikor az összeset kérjük.
Ha egyszer spirituális gyakorlásba fogunk, akkor nem csak önmagunkra kellene gondolnunk, vagy csak a testünkkel és a kellemes tapasztalatainkkal törődnünk. Nem szabad megfeledkeznünk mások szenvedéseiről. Ezért még akkor is ki kellene mennünk, ha nem akarjuk. A mi spirituális gyakorlásunk célja, hogy hasznára legyünk másoknak, nem csak saját magunknak ; és ez az igazán nemes eszménykép. Készségesen megosztani másokkal bármilyen jó dolgot, amink csak van; a spirituális gyakorlásnak ez a valódi célja.

A bölcsesség gyöngyszemei

Lazulj el, és a bölcsesség fel fog bukkanni

<!-- InstanceEndEditable --><!-- InstanceBeginEditable name="content" -->Laiyi Center, Formosa,
1993. január 31.

Néha a beavatott társaink nem akarják folytatni a munkájukat többé, miután már egy ideje gyakoroltak; nem vágynak többé hírnévre és gazdagságra. Ám, mivel már benne vagyunk a munkában, ezért teljesíteni kellene a kötelességeinket. Bár a munkánkat már nem abban az "élet vagy halál" szellemben végezzük, mint azelőtt, de azt a korábbinál még jobban és nyugodtabban is csinálhatjuk. Az ok: előzőleg annyira koncentráltunk a küzdelemre, hogy vakok és ügyetlenek voltunk. Amikor egy ember ideges, elfoglalt, és azon van, hogy küzdjön és harcoljon, akkor rosszul csinálja a dolgokat. Nem így van? (De.) Ugyanez a helyzet bármilyen munkával.
Ezzel ellentétben, mivel mi ezt már nem akarjuk megtenni, ezért csak úgy mellékesen csináljuk; de az eredmények még jobbak lesznek. A logikája nagyon egyszerű. Mivel a tudatunkban lazák vagyunk, és nincs bennünk az a nagyfokú küzdőszellem (hírnévért és haszonért), ezért a bölcsességünk és intelligenciánk hirtelen és természetesen elő fog bukkanni. Ezért minél lazábbak vagyunk, annál jobban tudjuk a munkánkat végezni.
 
Oldal tetejére