Robbantás Manchesterben......

19 halott, 50 sérült, a rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet.

A manchesteri rendőrség tájékoztatása szerint legalább tizenkilencen életüket veszették, ötvenen megsérültek a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel.


  • Hétfő este, helyi idő szerint este fél 11 után robbanás történt Ariana Grande manchesteri koncertjének végén, a robbanásban legalább 19-en meghaltak és 60-an megsebesültek.
  • A koncert közönsége, így az áldozatok is túlnyomó többségben tizenéves lányok.
  • Ariana Grande nem sérült meg a robbanásban, ami az aréna kijáratánál történt.
  • A rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet.
  • Kedd reggelre összehívták a a COBRA-t, a brit kormány vészhelyzeti tanácskozó testületét.
  • Találtak egy második gyanús csomagot is a helyszínen, amit ellenőrzött körülmények között felrobbantottak a tűzszerészek. Erről később kiderült, hogy ruhaneműket tartalmazott.
6:35
A helyszínen beazonosították egy férfit, aki feltélezhetően robbantott - írja a CNN.

06:33
Hatalmas pánikról beszéltek a szemtanúk

A Guardian több szemtanú beszámolóját is közölte, ezek mind ugyanazt írták le: hangos, robbanásszerű dörrenés történt, ami után mindenki pánikban kezdett kirohanni az arénából, amin kívül már rendőrök várták őket. A feltételezett robbanás erejét mutathatja, hogy azt több, a koncert helyszínétől messzebbi házban és az utcán is hallani lehetett.

A rendőrség közölte azt is, hogy terrorcselekményként kezeli a történteket.

Hajnalban a terrorelhárító szolgálatok a közelben egy gyanús tárgyat is találtak, amelyet ellenőrzött robbantással megsemmisítettek. Később tudatták: a gyanús tárgy nem robbanószerkezet volt.

A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében.

A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak.
Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

A legutóbbi súlyos nagy-britanniai terrortámadás március 22-én történt, amikor egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

A kedd hajnali manchesteri robbantás vizsgálatába a brit közlekedési rendőrség is bekapcsolódott, mivel a Manchester Arena alatt működik az észak-angliai nagyváros egyik pályaudvara, a Manchester Victoria Station.

A hatósági tájékoztatás szerint a robbanás után a pályaudvaron leállt a vasúti közlekedés.

Londonban kedd hajnalban összeültek a Scotland Yard terrorelhárító szolgálatának szakértői és a brit belügyminisztérium illetékesei, hogy megvitassák a hatósági válaszintézkedéseket.

A Scotland Yard - hivatalos nevén Metropolitan Police Service - a londoni rendőrség, de terrorelhárító szolgálatának hatásköre az egész országra kiterjed.

A BBC amerikai biztonsági illetékeseket idézett, akik nem zárták ki, hogy öngyilkos merénylet történt, de brit hivatalos részről ezt egyelőre nem erősítették meg.

Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben, amely a hivatalos meghatározás alapján súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre brit területen.

Ezt a készültségi fokozatot a brit kormány 2014 augusztusában léptette életbe azzal az indokkal, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tevékenysége közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára.

Az ötfokozatú brit készültségi rendszerben ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat van, a kritikus, amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló merénylet terveiről kap konkrét értesüléseket.

Ariana Grande "összetört"

"Összetörtem. A szívem mélyéből nagyon sajnálom. Szavaim sincsenek" - írta Facebook oldalán a 23 éves amerikai énekesnő.

robbantas.jpg
 
˝Michael Enright, a Szíriában harcoló kurd Népvédelmi Egységek (YPG) kötelékében harcoló brit önkéntes a hétfői támadást követően azt üzente a Twitteren, hogy amikor bevonul az Iszlám Állam által elfoglalt Rakka városába, nem lesz irgalmas. Mint mondta:

nem várok kegyelmet, és nem is adok kegyelmet."
........
Igen ez is egy válasz reakció.

Ami azt illeti, az én véleményem az hogy akiről bebizonyosodik hogy az Iszlám Állam harcosa, vagy bármikor is az volt, azt egyszerűen ki kell végezni. (legalább nekik is jó lesz hiszen hitük szerint aki Allahért hal meg, azonnal a Paradicsomba jut... remélem, rohadt paradicsomba...)

Ez különben nem is példa nélküli: úgy tudom a II. VH idején a szövetségesek úgy döntöttek, a Waffen SS katonák köréből nem ejtenek foglyokat hanem mindet megsemmisítik, mert túl fanatikusak...
 
Mai hír: NÁTÓ BELÉP szövetséget köt a Terror ellenes koalícióba.Magyarország megduplázza a Nátós befizetéseit.
 
Utoljára módosítva:
Folyik a harc az egész világon.
˝A Fülöp-szigetek déli részén az Iszlám Államhoz köthető fegyveresek lefejeztek egy rendőrfőnököt, épületeket gyújtottak fel, túszul ejtettek egy katolikus püspököt és a elhurcolták a híveket is. A támadások miatt Rodrigo Duterte elnök az ország déli részére 60 napra hadiállapotot hirdetett. Szerdán azt sem zárta ki, hogy ezt az egész országra kiterjesztik.,,,,˝
 
na latod az orbani zavarosban vehecc
a felelos tarsadalomban eselyed sincs hogy keszpenzzel ilyet kifizess
nyugodt lehecccc kopognak az ajtodon miert -kinek-mire vetted

Hogy hogy nem, itt a zavarosban valahogy mégis kevesebb a robbantás...
 
Utoljára módosítva:
Iszlám Állam harcosa, vagy bármikor is az volt, azt egyszerűen ki kell végezni
Úgyse lehet velük mit kezdeni, fanatikusok átmosott aggyal.
szövetségesek úgy döntöttek, a Waffen SS katonák köréből nem ejtenek foglyokat hanem mindet megsemmisítik, mert túl fanatikusak...
Fordítva. A Waffen SS több estben kivégezte a hadifoglyokat. Mindenütt a legkegyetlenebb náci alakulat volt. VH után még Oradur megsemmisítői is csak ejnye-bejnye ítéletet kaptak. A tisztek többsége felelősségre vonás nélkül élt az NSZK-ban.
 
Úgyse lehet velük mit kezdeni, fanatikusok átmosott aggyal.

Fordítva. A Waffen SS több estben kivégezte a hadifoglyokat. Mindenütt a legkegyetlenebb náci alakulat volt. VH után még Oradur megsemmisítői is csak ejnye-bejnye ítéletet kaptak. A tisztek többsége felelősségre vonás nélkül élt az NSZK-ban.
Nézd, én ezt valamelyik youtube-os történelmi dokumentumfilmben hallottam. És nem arról volt benne szó - ahogy szerintem te értetted - hogy a háború után ezeket mind kivégezték, hanem hogy amikor harcolnak ellenük valahol, tehát még a háború közben, akkor nem igyekeznek őket foglyul eljteni, és olyanról se lehet szó hogy akkor ezek megadják magukat és kész, mert többször volt hogy az SS úgymond megadta magát, aztán az utolsó pillanatban mégis lőtt... Tehát a harcok közbeni velük szemben való viselkedésre vonatkozott. Hogy akik éltek még belőlük a háború után, azokkal mi lett, az más kérdés.

Ennek ellenére, az ISIL esetén az én véleményem az hogy a háború után is, miután legyőzték őket, szimplán mindet ki kell végezni kímélet nélkül. Végeredményben háborús bűnösök, emberiség elleni bűntettben vétkesek, stb. Megjegyzem, ezzel nem is kéne hogy a nyugatiak bepiszkolják a kezüket. Bőven elég, ha kiadják minden efféle foglyukat a kurdoknak, jazidiaknak, egyebeknek akik mérgesek rájuk, mert ellenük vétkeztek... majd azok lezavarják a teendőket, s hozzá végtelen örömmel azt hiszem! Külön mellékbüntetésként esetleg a Nyugat ragaszkodhatna hozzá hogy amennyiben a dolog vége halálbüntetés lesz, kizárólag NŐI hóhér végezhet velük... az ISIL harcosai szerint hatalmas szégyen ha nőtől lelik halálukat. Megérdemelnék márpedig.
 
hurrrraaaa
mint a valo eletedben
a kutya sem szol hozzad
gyorsan visszamentem tetszikelni --- nehogymaaa kimaragggyak a bulibol
csicsako
Nem csicsákó az az zöldfülű.
asperger nagy mellénnyel

Ő írta:
Na de komolyabban: egyvalami kimaradt a cikkből. A depresszió egyik legpompásabb ellenszere a radikális környezetváltozás. Nálam bevált. Többször majdnem öngyilkos lettem. Hiába szedtem a gyógyszereket. Pszichiáternél is voltam... Ő mondjuk annyit ért hogy a gyógyszereket ő írta fel. Nem állítom, hogy a tabletták ne segítettek volna - elvileg nem lehetetlen, hogy megmentették az életemet. De csak ideiglenesen... Végleges eredményt nem hoztak, sőt ideiglenesen se gyógyítottak meg, csak javítottak valamicskét az állapotomon.
lájkolta. Ezek azok eddig (ezek egy része lehet hogy korábban is már letiltatott általam):

@laara
@udvarfy
@Nikosz99
@tornando
@317
@B.Péter
@sidavoq
megkönnyebbültünk köszönjük .
 
Utoljára módosítva:
˝Michael Enright, a Szíriában harcoló kurd Népvédelmi Egységek (YPG) kötelékében harcoló brit önkéntes a hétfői támadást követően azt üzente a Twitteren, hogy amikor bevonul az Iszlám Állam által elfoglalt Rakka városába, nem lesz irgalmas. Mint mondta:

nem várok kegyelmet, és nem is adok kegyelmet."
........
Igen ez is egy válasz reakció.

És mit fog csinálni? Lőni fog mindenre ami mozog míg tart a lőszeréből? Halomra gyilkol majd egy óvodányi gyereket és lefényképezi mekkora hős? Mert nem biztos, hogy Rakka városában mindenki tagja volt az iszlám államnak! Alig 40 kilométerre vannak a várostól, de ő már előre szomjazik a vérre.
Aztán a világsajtóban nem az lesz a hír, hogy egy brit öldökölt, hanem az, hogy - A kurdok!
 
És mit fog csinálni? Lőni fog mindenre ami mozog míg tart a lőszeréből? Halomra gyilkol majd egy óvodányi gyereket és lefényképezi mekkora hős? Mert nem biztos, hogy Rakka városában mindenki tagja volt az iszlám államnak! Alig 40 kilométerre vannak a várostól, de ő már előre szomjazik a vérre.
Aztán a világsajtóban nem az lesz a hír, hogy egy brit öldökölt, hanem az, hogy - A kurdok!
Mi nem is tudjuk elképzelni hogy mi folyik ott....
egy újságíró kiadta a tapasztalatait és a fotóit....nem fogok belőle ide másolni. Csak a bevezetőt.
˝A héten a német Spiegel hetilapban jelent meg az iraki Ali Arkady „Nem hősök, hanem szörnyek” című fotóriportja, ami az Iszlám Állam elleni küzdelem olyan részleteit mutatja meg, amiket a világ eddig nem látott, és nem is akart látni. Azokról a borzalmas kegyetlenkedésekről van szó, amelyeket a nyugati csapatok helyi szövetségesei, az elméletileg a nyugati világ biztonságáért küzdő iraki fegyveresek követnek el nemcsak az Iszlám Állammal kollaborálással meggyanúsítottak, hanem teljesen ártatlan civilek ellen is.˝
 
Mi nem is tudjuk elképzelni hogy mi folyik ott....
egy újságíró kiadta a tapasztalatait és a fotóit....nem fogok belőle ide másolni. Csak a bevezetőt.
˝A héten a német Spiegel hetilapban jelent meg az iraki Ali Arkady „Nem hősök, hanem szörnyek” című fotóriportja, ami az Iszlám Állam elleni küzdelem olyan részleteit mutatja meg, amiket a világ eddig nem látott, és nem is akart látni. Azokról a borzalmas kegyetlenkedésekről van szó, amelyeket a nyugati csapatok helyi szövetségesei, az elméletileg a nyugati világ biztonságáért küzdő iraki fegyveresek követnek el nemcsak az Iszlám Állammal kollaborálással meggyanúsítottak, hanem teljesen ártatlan civilek ellen is.˝
Sajnos nem kell a képzelőerőmre hagyatkozni anélkül is tudom mi történik.
Kegyetlenségre nem lehet kegyetlenséggel válaszolni, a terror ellen sem a terror a megoldás.
Úgy játszanak emberéletekkel, mintha biztosak lennének benne, hogy nem lesz rá válasz, márpedig mindig lesz aki visszaüt!
Egyébként láttam a képeket, nem az összeset, de amit láttam az sokkolt!
 
Sajnos nem kell a képzelőerőmre hagyatkozni anélkül is tudom mi történik.
Kegyetlenségre nem lehet kegyetlenséggel válaszolni, a terror ellen sem a terror a megoldás.
Úgy játszanak emberéletekkel, mintha biztosak lennének benne, hogy nem lesz rá válasz, márpedig mindig lesz aki visszaüt!
Egyébként láttam a képeket, nem az összeset, de amit láttam az sokkolt!
Pedig lehet hogy más megoldás illetve válasz nem létezik a terrorral szemben.
Van akik a békességet a gyengeséggel párosítják.
Csak az erőt tisztelik.
 
Pedig lehet hogy más megoldás illetve válasz nem létezik a terrorral szemben.
Van akik a békességet a gyengeséggel párosítják.
Csak az erőt tisztelik.
Inkább félelem, mint tisztelet!
Nem én leszek aki megtalálja a jó utat, de bízom benne, hogy egyszer lesz valaki aki megállítja ezt az esztelen vérengzést, és békét visz az arab világban élőknek.
Lehet hogy az unokám sem fog már élni, de talán az ő unokája igen.
 
Inkább félelem, mint tisztelet!
Nem én leszek aki megtalálja a jó utat, de bízom benne, hogy egyszer lesz valaki aki megállítja ezt az esztelen vérengzést, és békét visz az arab világban élőknek.
Lehet hogy az unokám sem fog már élni, de talán az ő unokája igen.
Vegyétek már észre, hogy ami folyik, az VALLÁSháború!

Vallási okok miatt vált el Pakisztán és Bangladesh Indiától. Vallási okok miatt ölik a siiták a szunnitákat és viszont. Vallási okok miatt ölik az ISIL tagjai a keresztényeket és a jazidiakat. (meg mindenki mást). Vallási okok miatt mennek a terroristák nyugati helyszínekre ártatlanokat ölni. Eleve, a nők elnyomásául is VALLÁSI indokokat hoznak fel, és ha egy nő ezt nem fogadja el, MEGÖLIK. Tehát VALLÁSI okok miatt ölik meg.

Mikor veszitek tehát észre már végre, hogy mindezen dolgok oka a VALLÁS?!

A vallást kell tehát ELTÖRÖLNI. legjobb lenne eltörölni MINDEN vallást, de átmeneti megoldásként, a legnagyobb bajok megúszása érdekében, legalább azon vallásokat kell ELTÖRÖLNI, amelyek a legfanatikusabbak.

Jelenleg ez igenis az ISZLÁM, akár tetszik akár nem. Nehezen tagadható e tény. Az hogy az iszlám a béke vallása, egy OCSMÁNY NAGY HAZUGSÁG.

Nem tagadom, természetesen bármelyik vallással meg lehet ideologizálni bármi kegyetlenséget, a kereszténységgel is. JELENLEG azonban a kereszténység messze nem ennyire vérszomjas, hódító és fanatikus. Emiatt - bár szívesen betiltanám a kereszténységet is - elsődleges célpont az iszlám kell legyen. Egészen addig küzdeni kell ellene míg vissza nem szorítjuk annyira, hogy mindenki meghaljon a hívei közül, aki fanatikus. Fanatikusokat nem lehet ugyanis meggyőzni, de még legyőzni se. Csak MEGSEMMISÍTENI.

Nem, e véleményemmel nem hiszem hogy ugyanolyan fanatikus lennék. Egyszerűen hiszek az önvédelem jogában. És e jogot elismerem nemcsak személyekre, de civilizációkra vonatkoztatva is.

Látható hogy az iszlám csoportok, a különböző vallási elmebajban szenvedők nem férnek meg békében egymással, és nem maradnak meg békésen a saját területükön se, hanem el akarják foglalni mások területeit is erőszakkal. Nem hiszem, hogy ezt tűrnünk kéne nyugodtan.

Ennek csakis úgy lesz vége, ha mind meghalnak. Ha a nyugati világ nem lép fel ellenük, idővel valamelyik csoport azon a területen legyilkol minden más csoportot, egyeduralkodó lesz, és akkor ott létrejön egy egységes iszlám zsarnokság. És aztán elkezd a Nyugat ellen támadni, hogy a fenébe ne tenné, már ma is ezt teszi, de akkor még több ereje lesz...

Sajnálom, de a jelenleg folyó eseményeknek köszönhetően én többé egyáltalán nem bízom az iszlám semmilyen formájában se. Teljesen szalonképtelen lett a szememben. Az, hogy azt állítják, az iszlám a béke vallása, úgy hangzik a szememben mintha azt magyarázgatnák, a nemzetiszocializmus a béke ideológiája, csak akadt néhány fanatikus híve aki akkor régen sok gonoszat tett, de az ideológia attól még békés és... Szóval remélem értitek.

Ez igenis VALLÁSHÁBORÚ, tágabb értelemben KULTÚRHARC. És nagyon úgy tűnik nekem, mint a Hegylakóban: CSAK EGY MARADHAT.
 
Azt hiszem igen. Van erre egy nagyon talalo angol mondas:
"You cannot reason with unreasonable people" (talan valaki tud egy talalo forditast erre)

Egyebkent koszonom, hogy most nem dobaltal gusztustalan jelzoket mas forumozokra.
Talán úgy lehetne lefordítani a legfrappánsabban, hogy „Nem hathatsz annak az értelmére, akinek nincs értelme”. Vagy: „Észérvek csak arra hatnak, akinek van esze”.
 
:D
Hamarosan már csak a saját posztjait látja, akkora lendülettel bővíti az ignore listáját!
Te is fel szeretnél kerülni rá, tényleg?

Különben meg ha senki se marad, akkor is megmarad valami: a nyugalmam.

Pszichológusok is megállapították már többször, hogy a közösségi oldalak látogatása szignifikáns mértékben stresszel. (nem csak engem hanem általában). Ugyanakkor viszont az is rossz ha az ember nem folytat kommunikációt. Megpróbálkozom tehát azzal, hogy kitisztítom a CH-t attól, amit én szennynek tartok a magam számára. Hátha sikeres lesz az akció. Ha nem, hát puff neki, semmit se veszítek vele.
 
A történelem során többek próbálkoztak már népek kiirtásával, hála azoknak, akik megakadályozták!
Nem lehet egyetlen népet sem elpusztítani, sem nemzeti, sem etnikai, sem faji vagy vallási hovatartozása miatt!
Normális embert ezt nem akarhatja!
Egy olyan ember aki demokráciában él, egy olyan országban ahol az országot mindenféle náció hozott létre, ott semmi keresnivalója nincs egy öldöklésre, népirtásra buzdító embernek!
Ehhez senkinek nincs joga!
Az Egyesült Államokban élő illegális bevándorlónak sincs joga ezt akarni!
Ezt senki nem akarhatja!
Nem! NEM!
Akinek a genocídium megoldás az egy beteg elme!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,761
Tagok
615,773
Legújabb tagunk
Beaconddp
Oldal tetejére