Brain Sync

Hannoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen a Czeizel Beatrix hanganyagai nagyon jok es annyira megnyugtatoan kellemes a hangja. Szeretek ezeken meditalni. Mar nagyon keresem a hanganyagait, igaz ujra startoltam a laptopom es sok minden nincs mar. Nagyon sokat segitett eddig is ezentul is, de innen is onnan is lefogom szedegetni a mp3-okat.
 

ezotér

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérlek Benneteket Kedves Barátaim, akinek a Brain Sync CD-kel vagy készülékekkel kapcsolatban van tapasztalata: ossza meg velünk!:00:
 

fulitibi

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem fel szokott dobni az Ecstasy, füles nélkül néha hallgatom. Bár Jonathan Goldman zenéinek a személyiségemre és istenségemre tett aktiváló hatását eddig még nem múlták felül, pedig ott ő semmilyen agyhullámot nem használ. Jók egyébként nagyon a Brain Sync-ek, kellemesek, szeretem őket.

Én 7 év alatt is óvodákban stb. ajánlanám a Brain Sync-et. Pont a gyerekeknek van nagy szükségük rá, hogy kiegyensúlyozottak legyenek és minél tisztábban megőrizzék azt, amit a fátyol túloldaláról születésüknél fogva magukkal hoztak. Szerintem egyelőre kevés olyan zene van, ami jobb hatással lehetne rájuk (de reméljük egyre több). Szerintem ez a korhatáros dolog régi energiás.

Egyébként valahol olvastam (asszem Tom Kenyon oldalán), hogy - saját szavaimmal összegezve - nem az számit, hogy mi visz át 20Hz alatti hangot vagy sem. A szerkesztők erre gondoltak. A Brain Sync és Alfa, Theta, stb. hullámokat úgy generálják, hogy a sztereó felvételen egyik oldalt 432 Hz-es hangot, másik oldalt 423 Hz- es hangot produkálnak. A kettő közötti interferencia (különbség) 11Hz és bizonyítottan ugyanaz a hatása. De szerintem ez sejtszinten is működik fejhallgató nélkül is, ha elég távol van egymástól a két hangfal.
 

Bungyuli

Új tag
Hali!
Ma kezdtem el használni a brain cuccot, remélem jó az államvizsgához kell, az agyam mellett.:)
Kicsit megkavart, hogy nem tudom mennyit lehet egy nap használni, a neten 2-3 alkalmat írnak. De mi van ha végig a fejemen van mikor tanulok, az pedig egész nap van. Szerintetek?
 

Roller88

Állandó Tag
Állandó Tag
Emlékeim szerint, ha egy emberke elkezd egy Hemi-Sync-et hallgatni, akkor azt lehetőleg hangfalról tegye amik 2 méternél azért távolabb vannak egymástól és lehetőség szerint maradjon a helyiségben amíg tart a szám/kezelés.
 

brigosz

Állandó Tag
Állandó Tag
Béta

Köszönöm a segítséget! Még lenne egy kérdésem: azt hallottam, hogy ha nyitva van a szemem, akkor mindenképpen bétában vagyok. E igaz? A brain-os oldalon azt írják, hogy hallgassuk a théta zenét, és közben meg tudunk tanulni...
B
 

hena37

Állandó Tag
Állandó Tag
A 15 éves fiam a youtube-on hallgatta a binauralis hangokat és zenéket.
Az egyiknél azt mondja, lezsibbadt a fél lába, a másiknál meg , mintha valaki az állát nyomta volna alurol. Volt olyan is, hogy a koponyája hátsó felén érzett folyamatos kopogást.
Én is meghallgattam mindet, de nekem nem voltak ilyen tapasztalataim.
Ellenben az alpha hang 3 msp alatt lezsibbaszt, nagyon jól tudok vele meditálni. A béta és a théta mellett vígan internetezek.
Megfigyeltem, hogy az alpha hang hallgatása közben olyan oldalakat is megtudok nézni az interneten, amelyek azelőtt vígan leszipkázták az energiámat.
A 11 éves lányomra nem hatott, mert nem is tudta végig űlni.
Azt gondolom, ehez is befogadónak kell lenni, hiszen ha ellenállásba vagyok az egész elmélettel, akkor nem tud a tudalattimra se annyira hatni.
A gyerekeknél meg talán az a helyzet, hogy melyik, milyen beállítottságú.
Egy introvertált kisgyerekre elképzelhető, hogy jobban hat, mint egy extrovertáltra, de persze ez is csak egy elmélet.
Mindenesetre én nagy rajongója vagyok az " ufó hangoknak", mert mindig érzem a pozitív hatását.

hena
 
O

oliyboty

Vendég
Olyan kérdésem lenne, hogy ha valaki kezdő még ilyen dolgokban és elkezd hallgatni ilyen Brain Sync zenéket, akkor az nem veszélyes kicsit sem? Amikor először belehallgattam ezekbe a "zenékbe" idegesítő volt nagyon. Ez természetes vagy valamit rosszul csinálok? Mit tegyek, hogy ne idegesítsen?

Köszi a segítséget előre is!kiss
 

Csipiked

Állandó Tag
Állandó Tag
Olyan kérdésem lenne, hogy ha valaki kezdő még ilyen dolgokban és elkezd hallgatni ilyen Brain Sync zenéket, akkor az nem veszélyes kicsit sem? Amikor először belehallgattam ezekbe a "zenékbe" idegesítő volt nagyon. Ez természetes vagy valamit rosszul csinálok? Mit tegyek, hogy ne idegesítsen?

Köszi a segítséget előre is!kiss


Nem hinném, hogy veszélyes, ha betartod a használati útmutatót. Első alkalommal én sem olvastam el, és végig hallgattam a Sacred Ground anyagot. Egyáltalán nem volt zavaró vagy idegesítő, viszont nagyon furcsa remegés kezdődőtt el a gyomorszájam körül, és nem állt le, amíg le nem tettem a füllhallgatót. Aztán utánaolvastam, és kiderült, hogy a 4 hanganyból csak egyet kell meghallgatni minden nap egy héten keresztül, és a sorrend is meg van adva. Bár az sem kizárt, hogy nem jó sorrendben hallgattam első alkalommal, mivel nem voltak megszámozva az mp3-ak. ;)
 

okedit

Állandó Tag
Állandó Tag
brain sync tanácsok

Sziasztok,

én nagyon sokat hallgatok Brain Syncet, szinte nap, mint nap.
Az alap utasítás mindegyikhez, hogy fülhallgatóvel kell hallgatni, amit az elején el is mond...de nem kell semmi speciális hozzá...szó szerint "stereo fülhallgató"....az meg legjobb tudásom szerint is a boltban kapható fülhallgatónak felel meg :p

Ami az illeti, hogy idegesítő volt hallgatni.....Legelőször a Deep Learning...azaz Mély tanulást hallgattam meg, ami ugye elég magas frekvencián megy. Az első rész meghallgatása után következett az "ambient" rész, ami mindegyik Brain Sync-nél a legdurvább, mondhatni itt vagy a lényeg. Félelem töltött el és remegni kezdtem, furcsa képeket láttam....stb....szóval halálra rémültem.
Először én is azt gondoltam, hogy ami nem esik jól azt nem szabad erőltetni. Majd mégegyszer elolvastam az adott cd-hez tartozó használati utasítást, ahol leírta, hogy a második részben a jobb és bal agyféltekét hangolják össze.
Ez volt számomra a kulcs mondat, hiszen, ha belegondolsz a bal és jobb agyféltekéd....többnyire soha nem akarja ugyanazt a két dolgot, így nilván ellenáll....és ahogy Eckhart Tolle bácsi mondaná a félelemtestedet, ahogy az összehangolással próbálod elnyomni...akiiktatni, az ellenáll....így félelmeket és negatív gondolatokat generál benned.
Szóval kitartottam, és továbbra is hallgattam a Brain Syncet....De másnap már teljesen máshogyan álltam hozzá. Tudtam, hogy ez csak a testem reakciója, mert szokatlan neki a hangolás, és minden a lehető legnagyobb rendben van, hiszen azért találtam rá erre az anyagra, mert ez a legmegfelelőbb, ami most fejlődésemet szolgálja.

2 nap után olyan könnyedén megtudtam tenni azokat a dolgokat, amire eddig csak az indíttatás volt bennem, hogy az valami hihetetlen volt. Tapasztalatom szerint egy adott témakörben dolgozó cd igazából sokkal több dologra hat, mint azt gondolnánk.

Positiv thinking -pozitív gondolkodás anyag
Na ez már más volt, mert itt 2 hét kitartó hallgatás kellett ahhoz, hogy érezzem a hatását, ami meg kell, hogy mondjam csodálatos volt, mert a negaív gondolatokat, szép lassan kitakarítja a fejedből és ezáltal a gondolati teremtő erőd iszonyatos mértékben megnő...hiszen már csak jó dolgokra koncentrálsz.
Nagyon jó, és nagyon jól megnyitja az elméd.

Egyéb instrukció:
A szerzők által tanácsolt dolog, hogy minimum 6 héten keresztül kell hallgatni, mindennap!!!!

Így a legtökéletesebb a hatás hosszútávon!

Szép napot, és jó hallgatást ;)
 
O

oliyboty

Vendég
Nekem csak olyan kérdésem lenne Brain Sync téren, hogy meghallgattam az alfa-s hanganyagot Kelly Howell-től, utána azt a kötelező Reset hanganyagot. Egész kellemes volt, az alfa hanganyag közepe és vége fele kicsit furcsán éreztem magam, mármint úgy értve, hogy melegem lett, meg zsibbadt kicsit a fejem körül, de utána elmúlt. Most a beta hanganyagot hallgatom (vizsgám lesz 3 hét múlva és kell a koncentrálás nagyon), ez is kellemes végül is, csak hallgatása közben megéheztem és szintén melegem van. Ez természetes reakció? A kérdés csak annyi lenne, hogy nem gond, hogy egyszerre 2 alfásat -2 betásat hallgattam meg? :rolleyes:

Továbbá még olyan kérdésem is van, hogy valahol az ezo topicon belül olvastam, hogy 6 hanganyagból áll. Valaki tudna ezzel kapcsolatban infót adni, hogy konkrétan mi az a 6 hanganyag, amit kell hallgatni X héten keresztül? Mert ami nekem van meg, az 35 teljes CD-nyi "zene" Kelly Howell-től. Valamint az számít, hogy ha csak alfa és beta hanganyagot hallgatok, a többit majd máskor? Így is van hatása? Utána olvastam több helyen neten, és itt is, de nem találtam ilyen jellegű tanácsot. Ezért kérdezem, hogy képben legyek ilyen téren. :)

Köszönöm szépen a segítséget előre is!kiss
 

Csipiked

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden cd-hez van egy *.* Instructions nevű pdf. Miért nem azokat olvasod el? Minden benne van, ami az adott cd-re vonatkozik. Ez a kötelező reset dolgot meg honnan vetted? Átnéztem mégegyszer az egész Brain Sync honlapot, úgy az angolt mint a magyart, sehol egy szó sincs róla.
 
O

oliyboty

Vendég
Ajj már...:confused: Kb. 4 napja hallgatom a Kelly Howell féle brain sync hanganyagokat, szinte állandó jelleggel és nem érzek semmilyen változást. Emiatt kicsit szomi vagyok... Bár lehet, hogy el kell teljen 1-2 hétnek mire érzem? Teljesen nyitott vagyok rá, hiszek benne, nem értem akkor mi lehet a baj. A hanganyagoknál hallgatok, théta, beta, gamma, alpha hullámokat egyszerre, ez a brain poweres rész, továbbá megy még High Focus és Deep learining is. Fülhallgatóval hallgatom, a lejátszási listában van betéve 6 hanganyag és ismétlésre van állítva. Nagyon tetszik a hanganyag, kellemes nagyon, egyáltalán nem zavar, irritál. Amit észre vettem, hogy a brain poweresnél (amiben alpha, gamma, beta és theta hullámok vannak) beálmosodom kicsit a közepe fele. Aztán szoktam hallgatni theta és beta hanghullámokat felváltva is. Lehet az a baj, hogy 3 különböző albumot hallgatok egyszerre, egymás után, ezért nem "érzek" változást? :( Legelsőször volt az a bizsergető érzés, ami által melegem volt pár percig, de most már az sincsen...
 
O

oliyboty

Vendég
Nekem a Brain Power vált ki álmosságot a közepe fele :D , de szeretem ettől függetlenül őket hallgatni nagyon. Bár most 3-4 különböző albumot hallgatok felváltva, théta, gamma, alfa, béta, delta hullámok váltakozásával. Aztán lehet, hogy van nálam is némi változás, vagy elkezdődött már a két féltekém összehangolása :D , csak annyira várom, hogy érezzem a változást, hogy nem történik semmi. Vagy nem tudom. Pl. a total meditation amiben alfa hangok vannak, hallgatása közben érzem, hogy kezdek nyugodt lenni, relaxálok, lecsendesedik kicsit az elmém, stb... Deep learninget illetve még High Focust hallgatok, kellemes nagyon. Bár nem csukott szemmel, tanulás közben hallgatom őket, de amit észrevettem, hogy közben nem kalandozok el gondolatban ide-oda, tudok mellette tanulni, jegyzetelni, stb... Már kb. 5 napja hallgatom folyamatosan/rendszeresen ezeket, de van egy olyan érzésem, hogy örök életemben hallgatni fogom őket. Ártani nem ártanak, én nagyon megszerettem, szoktam néha figyelni a hangokat, miket hallok, hány "szólamot", stb..., milyen érzelmeket váltanak mi belőlem, szóval még játékos is kicsit.
 
O

oliyboty

Vendég
Na most már értek ilyen téren majdnem mindent, tudom az általános tájékoztatást, mire kell figyelni, mit kell betartani, hányszor ajánlatos hallgatni, stb... :cool:

Amit viszont még mindig nem tudok és sehova sincsen leírva az az, hogy pl. én Kelly Howell összes albumát (35 db) egymás után hallgathatom napi szinten? Így érek el hatást mondjuk 6 hét eltelte után? Vagy akkor mondja már meg nekem legyen szíves valaki, hogy milyen sorrend alapján lehet hallgatni, stb...:confused:
Én mindegyiket akarom hallgatni majd több héten keresztül, tetszenek nagyon és nincsen rossz tapasztalatom, csak nem tudom, hogy lenne hatásos hallgatni, milyen sorrend/rendszer alapján. Mert ha pl. össze-vissza hallgatom (értsd ezalatt: pl. brain power, total meditation, deep learning, high focus; ezeket egymás után felváltva, majd 2-3 nap eltelte után másik 3-4 albumot választok ki, amiket még nem hallgattam és így tovább) napi szinten, akkor nem érek el vele semmit, tehát egyfajta rendszeresség kell nem?

De ha lehet hallgatni úgy, hogy egymás után az egész albumot, akkor az szupi. :D Nyilván, ami deep meditation, the secret, stb..., ezeket nem reggel vagy délután fogom hallgatni, hanem este.

Nem tudom, hogy érthető a problémám? Kicsit tudom zavarosan írtam le...:(:12:
 
O

oliyboty

Vendég
Sziasztok!

Van valakinek olyan jellegű tapasztalata,hogy napközben éber állapotban hallgatja a ezeket a hanganyagokat?Ekkor is jó hatással van az emberre?
Vagy van közte olyan zene,amit napközben is lehet hallgatni?
Két gyerkőcöm van és mellettük nem egyszerű,csak úgy,leülni és relakszálni,ezért tettem fel a kérdéseket.

Nekem olyan tapasztalatom van, hogy szinte állandó jelleggel alhatnékom van a hanganyagoktól.:p Lehet azért mert össze-vissza hallgatom őket, nem tudom. Bár amik a tanulással kapcsolatos hanganyagok, azoknál azt veszem észre, hogy jobban megy a koncentrálás, nem kalandozom el, de ettől függetlenül egy idő után ezektől is álmos leszek. Nem tudom miért. Valószínű, hogy rosszul csinálok valamit, ki kell tapasztaljam.;)

Nap közben én olyan jellegűt hallgatok, ami béta és théta hullámokat tartalmaz (tanulással, koncentrálással kapcsolatos hanganyagokat), de szoktam alfa hullámokat is hallgatni, a total meditationt. Illetve még a brain powert, ami 4 hullámot tartalmaz. Szerintem ezeket lehet nap közben is. :D
 
O

oliyboty

Vendég
Lenne egy fontos kérdésem, mégpedig: augusztus 31-én reggel 8kor fontos vizsgám lesz fősulin. Előtte, ha reggel 5-fél 6tól egészen 7ig, hallgatom a high focust, deep learningot, meg az olyan hanganyagokat, melyek béta és théta hullámuk és segítenek a tanulásban, koncentrálásban, illetve egy brain powert is, akkor nem lesz belőle hátrányom, ha utána 1 órára rá írom a vizsgámat? Úgy értem, hogy még csak 2 hete, hogy hallgatom napi szinten többször, de alhatnékom van tőlük egy idő után. Ahogy írtad te is Most, eleinte természetes, egy idő után majd elmúlik. Koncentrálni viszont tudok attól függetlenül, hogy álmos vagyok, illetve a gondolkodás is megy, bármilyen hanganyag hallgatása közben is, csak álmosodom közben.
 

Cseppike

Állandó Tag
Állandó Tag
ActiveX-vezérlők ki van kapcsolva
amugy elég régi prog .. drg fájlokat keress hozzá, kisit off itt ez a téma sztem

ActiveX kikapcsolva? Mármint az okozhatja a hibát? Azt hittem az ,hogy nem admin jogai vannak...
Tényleg régi a prog, de nem kell mindig újraindítani... És a visual effektek hozzá is sokat dobnak...
Szerintem a program szempontjából 'off' a téma? (nem szeretem ezt a szót használni). mert a Brain Sync egyre nagyobb teret nyerhet, ebből a szempontból éppenséggel nem hiszem, hogy lezártnak kéne tekinteni :cool:
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Cseppike

milyen? vizuál efekt nem rémlik.. azért gondolom mert ez a brain sync topic mi meg a brain wave röl beszélünk..
 
Oldal tetejére