Foci

filozófus

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet hogy elegetek van a Gerás témából, de vannak olyan munkahelyek, ahonnan 5 perc késés miatt kirúghatnak. Értem én hogy megsértődött meg nem voltak haverok kúmannal, de pont egy csk nem teheti meg hogy ennyire leszarja a CSAPATOT. De mindegy majd most kiderül: ha tökös csávó, akkor kiáll, és elmondja az ő verzióját.
Már elmondta. A pepsifoci.hu-n.
Azért a két eset nem ugyanaz. A válogatott nem munkahely.;)
 

filozófus

Állandó Tag
Állandó Tag
Hihetetlen, amit a srácok csináltak! Köszönjük! Ti vagytok a Magyar válogatott! Ezt már leírtam korábban. Ezeknek a srácoknak érdemes szurkolni.
Legalább háromszor törtem ki sírásban, pedig egyáltalán nem vagyok sírós.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Köszönöm Istenem!!!!:):)Holnap megyek Kárpátia koncertre ott fogom megünnepelni a fiúk sikerét.Mit ehhez a tótok VB-re való kijutása...
hungflag.gif
hungflag.gif
 

afca

Kitiltott (BANned)
1237118642_06.png

A klubot 1878-ban munkások alapították West Bromwich Strollers néven, West Bromwich-ban, mely akkor még Staffordshire-hez tartozott. Ma már West Midlands része. A West Bromwich Albion nevet 1880-ban vették fel, ezzel ők lettek az első csapat, melynek a nevében szerepelt az Albion szó. Albion West Bromwich egyik kerülete volt, a csapat játékosai főként innen kerültek ki. Ezt a területet ma Greets Greennek nevezik. 1881-ben csatlakoztak a Birmingham & District Football Associationhoz, melyben nevének megfelelően Birminghamből és környékéről származó csapatok szerepeltek. Az első kupasorozat, melyben a WBA elindult a Birmingham Kupa volt. Itt rögtön a negyeddöntőig jutottak. 1883-ban elhódítoták első trófeájukat, a Staffordshire Kupát. Ugyanebben az évben csatlakoztak az Angol Labdarúgó-szövetséghez (FA), így elindulhattak az FA Kupában is. 1885-ben profivá váltak, 1886-ban pedig történetük során először bejutottak az FA Kupa döntőjébe, ahol 2-0-ra kikaptak a Blackburn Roverstől. 1887-ben és 1888-ban is ott voltak a finálén, előbb 2-0-s veresgéet szenvedtek az Aton Villától, majd 2-1 arányban legyőzték a nagy esélyen Preston North Endet.
200px-West_Bromwich_Albion_team_1888.jpg

Az Albion 1888-as csapata.


1888 márciusában William McGregor levelet küldött az öt szerinte legjobb angol csapatnak, köztük az Albionnak is, melyben leírta, hogy részvételükkel szeretne létrehozni egy egységes bajnokságot. Így tehát a West Brom is alapító tagja lett az Angol Labdarúgó Ligának. 1892-ben ismét elhódították az FA Kupát, a döntőben 3-0-ra verték az Aston Villát. Három évvel később ismét a fináléba jutottak és ismét a Villa volt az ellenfél, de ezúttal 1-0-s veresgéet szenvedtek. Az 1900/01-es szezonban kiestek az élvonalból, ez volt az első idény, amit a The Hawthornsben töltöttek. Azonnal feljutottak, mégpedig bajnokként, de 1904-ben ismét kiestek. Az 1910/11-es idényben ismét bajnokok lettek a Second Divisionban, 1912-ben pedig újra FA Kupa-döntőn léphettek fel, ahol kikaptak a másodosztályú Barnsley-tól.
Az I. világháború után, az 1919/20-as szezonban a WBA megnyerte első és máig egyetlen bajnoki címét. 104 bajnoki góljukkal és 60 pontjukkal rekordot is döntöttek. 1925-ben másodikok lettek, nem sokkal lemaradva a Huddersfield Town mögött. Az 1926/27-es évadban azonban kiestek, A feljutásra 1931-ig kellett várni, ekkor az FA Kupa fináléjáig is eljutottak és ott 2-1-re legyőzték a Birmingham Cityt. Ez is felfogható egyfajta duplaként, bár eredetileg a dupla kifejezést a kupa és a bajnoki cím egyidejű elnyerését jelenti. 1935-ben ismét kupadöntőt játszottak, de a Sheffield Wednesday jobbnak bizonyult náluk. Három évvel később kiestek. Az 1948/49-es visszajutást követően 24 évig bent maradtak, ami klubrekordnak számít.
Az 1953/54-es idényben az Albion nagyon közel került ahhoz, hogy a 20. század első duplázója legyen. Az FA Kupát megnyerték a Preston megverésével, de a bajnokságban "csak" másodikok lettek a Wolverhampton Wanderers mögött. Ekkoriban a csapat a hatékony s látványos támadójátékáról volt híres, ezért többen is a század legjobb gárdáját látták bennük, egy angol lapban pedig olyan találgatások jelennek meg, hogy az 1954-es VB angol válogatottja csak WBA-játékosokból fog állni. Az 1950-es évek további részében folyamatosan az élvonalban szerepeltek, 1957-ben az FA Kupa elődöntőjéig jutottak és 1958-tól 1960-ig folyamatosan a legjobb öt között végeztek a bajnokságban.
150px-1954_FA_Cup_memorabilia.jpg

Emlékek az 1954-es FA Kupa-döntőről.


Annak ellenére, hogy az 1960-as években a bajnokságban is jól szerepelt a gárda, főként kupaskereik miatt voltak ismertek ekkoriban. 1966-ban, Jimmy Hagan irányítása alatt megnyerték a Ligakupát, a döntőben a West Ham Unitedet verték 5-3-ra összesítésben. Ez volt az utolsó kétfordulós finálé ebben a sorozatban. Egy évvel később ismét a döntőbe jutottak, de a Wembley Stadionban 3-2-re kikaptak a harmadosztályó QPR-tól (félidőben még 2-0-ra vezettek). A jó forma tovább folytatódott és Hagan utódja, Alan Ashman irányítása alatt 1968-ban megnyerték történetük máig utolsó trófeáját. Az FA Kupa döntőjében hosszabbításban győzték le az Evertont az egyetlen gólt Jeff Atle szerezte. 1969-ben a KEK-ben a negyeddöntőig jutottak és vereséget szenvedtek az FA Kupa-döntőben. 1970-ben 2-1-re kikaptak a Manchester Citytől a Ligakupa fináléjában.
Don Howe menedzsersége alatt már kevésbé volt sikeres a West Bromwich, az 1972/73-as szezonban nem sikerült elkerülniük a kiesést. Három év múlva jutottak vissza, akkor már Johnny Giles vezetésével. 1978-ban, Ron Atkonsonnal eljutottak az FA Kupa elődöntőjéig, ahonnan az Ipswich Town verte ki őket. Az 1978/79-es idényben a bajnokságban harmadik helyen végeztek, több, mint 20 év után sikerült ismét ilyen magaslatokba jutniuk. Ugyanebben az évben az UEFA-kupa negyeddöntőig meneteltek, de ott a Crvena Zvezda túl kemény ellenfélnek bizonyult. Az 1981/82-es szezonban mindkét angol kupasorozatban az elődöntőig jutottak. Az 1980-as évek közepén komoly visszaesés kezdődött a klub történetében, az 1985/86-os szezonban a másodosztályba kerültek, öt évvel később pedig onnan is kiestek. Történetük során először kellett a harmadosztályban szerepelniük.
240px-WBA_The_Great_Escape.jpg

Szurkolók lepik el a pályát a "Nagy Megmenekülés"-t követően.


A WBA történetének nagy részét az élvonalban töltötte, de a Premier League 1992-es létrejöttekor a harmadosztályban voltak, melyet Division Two-ra neveztek át. Az 1992/93-as idényt a negyedik helyen zárták, így részt vehettek a rájátszásban. Itt a döntőig jutottak, így több, mint 20 év után ismét pályára léphettek a Wembley Stadionban. A Port Vale 3-0-s legyőzésével visszajutottak a másodosztályba. Az akkori menedzser, Ossie Ardiles a Tottenham Hotspurhöz szerződött. Ezt követően folyamatosan menedzserek váltották egymást a The Hawthornsben, de a feljutásra egyik alatt sem volt komolyab esélye a gárdának.
2000 márciusában Gary Megson ült le a kispadra és a csapat formája sokat javult. Az 1999/00-es évadban segített nekik bent maradni, majd egy évvel később a rájátszásba is bejuttatta őket, de ott nem jártak sikerrel. A 2001/02-es szezonban sikerült feljutniuk a Premier Leauge-be, de rögtön ki is estek. 2004-ben ismét feljutottak. A 2004/05-ös szezonban az Albion egyik korábbi játékosa, Bryan Robson vette át a gárda vezetését. Közel voltak a kieséshez, de Robson az utolsó napon megmentette őket. Ezt máig a "Nagy Megmenekülés"-ként hívják a szurkolót. Az eseményről egy DVD-t is kiadtak. A következő idényben viszont már nem tudták elkerülni a kiesést. 2006 októberében Tony Mowbray lett az új menedzser. A 2006/07-es szezonban eljutottak a rájátszás döntőjéig, de ott vereséget szenvedtek a Derby Countytól. A következő idényben bejutottak az FA Kupa elődöntőjébe, de ott legyőzte őket a Portsmouth. Nem bánkódtak azonban sokáig, hiszen egy hónappal később biztossá vált, hogy bajnokként jutnak fel az élvonalba.
 

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE cellSpacing=1 cellPadding=1 width=200 border=1><TBODY><TR><TD> </TD><TD> </TD><TD> </TD><TD> </TD></TR><TR><TD>
</TD><TD> </TD><TD> </TD><TD> </TD></TR><TR><TD> </TD><TD> </TD><TD>
</TD><TD> </TD></TR><TR><TD> </TD><TD> </TD><TD> </TD><TD> </TD></TR><TR><TD>
</TD><TD> </TD><TD> </TD><TD> </TD></TR><TR><TD>
</TD><TD> </TD><TD> </TD><TD> </TD></TR><TR><TD> </TD><TD> </TD><TD>
</TD><TD> </TD></TR><TR><TD> </TD><TD> </TD><TD style="TEXT-ALIGN: center"> </TD><TD> </TD></TR><TR><TD> </TD><TD> </TD><TD>
QERPW0tvAwIAVAlMEwVT
</TD><TD> </TD></TR><TR><TD style="TEXT-ALIGN: center"> </TD><TD>
glitterfy-flpbk13141057465034.gif
</TD><TD> </TD><TD> </TD></TR><TR><TD> </TD><TD style="TEXT-ALIGN: center"> </TD><TD> </TD><TD> </TD></TR></TBODY></TABLE>
 

afca

Kitiltott (BANned)
Na milyen volt a KONCERT Afca?
Isteni!!!Még mindíg gyógyulófélben vagyok:DIttam Drehert,Aranyászokat,aranyfácányt,whiskyt és jófajta Nádszegi fütyülőst:DTomboltunk mint az állat.A Kárpátia énekesével és a dobosával aláírattam az Árpádsávos zászlómat.+még ráírták,,Egy az Isten egy a nemzet!!,,:pViszem magammal a slovan ellen...Tavasszal megint kiruccanuk valamelyik koncertjükre.Nagyon jó volt a hangulat és az emberek egymáshoz való viszonya.Így kellene ennek lenni mindíg!
 

tamassd

Állandó Tag
Állandó Tag
Bizony, reg volt mar ilyen szep futbal sikerunk... remelem, ez a generacio nem kallodik el es a felnott szinten is lesznek szep eredmenyek
 

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=contentheading width="100%"></TD><TD class=buttonheading align=right width="100%">http://www.felvidek.ma/index2.php?option=com_content&task=view&id=17873&pop=1&page=0&Itemid=1 </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%">http://www.felvidek.ma/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=17873&itemid=1 </TD></TR></TBODY></TABLE>
<TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=contentheading width="100%">Egy ponttal tért haza a DAC Rózsahegyről </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%">http://www.felvidek.ma/index2.php?option=com_content&task=view&id=17873&pop=1&page=0&Itemid=1 </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%">http://www.felvidek.ma/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=17873&itemid=1 </TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=createdate vAlign=top colSpan=2>2009.10.18. </TD></TR><TR><TD vAlign=top colSpan=2>
20091017ruzomberok_dac.jpg
(Fényképgalériával) A legfelsőbb szlovák bajnokság 13. fordulójában a dunaszerdahelyi DAC Rózsahegyre utazott október 17-én, hogy megmérkőzzön a vendéglátókkal. A bajnoki mérkőzésre 17.30 órakor került sor a városi stadionban.
A két csapat összecsapására esős, hideg időben került sor mégis közel száz sárga-kék szurkoló elkísérte kedvenc csapatát és buzdította hangos énekkel, rigmussal vagy éppen sípok segítségével.


<EMBED pluginspage=http://www.macromedia.com/go/getflashplayer src=http://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf width=400 height=267 type=application/x-shockwave-flash flashvars="host=picasaweb.google.com&hl=hu&feat=flashalbum&RGB=0xccbbaa&feed=http%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2Fwwwfelvidekma%2Falbumid%2F5393725155483529921%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3Dhu"></EMBED>
A képekre kattintva nagyobb ablakban nyílnak meg!

Sérülése miatt nem számíthatott Kurt Garger a DAC edzője a fiatal Hassanra és az egyik csatárra N'Kendora. Ritka pillanat volt, hogy a DAC-nál ezúttal négy felvidéki magyar is pályára lépett Novota Jani, Németh Krisztián, Bognár Zoltán és Németh Zsolt személyében.

Az első félidőben mindkét csapat óvatosan focizott a vizes pályán, a hazaiak többször jelentettek veszélyt Novota kapujára, de lövéseik nem voltak pontosak. A dunaszerdahelyiek viszont ritkán jutottak el az ellenfél kapujához, jobbára a középpályán és a széleken jeleskedtek, de a DAC csatárai úgy tűnik otthon hagyták a góllövő cipőiket. Jól zárt viszont a DAC védelme, amire szüksége is volt a csallóközi együttesnek és a kiváló formában védő Novotára sem lehet panasz, hiszen résen volt minden akciónál. A rózsahegyiek vagy a kapufát, vagy pedig a kapu mellé lőtték a labdát.
Nem hozott változást az eredményben a második félidő sem, bár rögtön a második játékrész elején a hazaiaknál Zošák és Piščur összjátéka majdnem góllal végződött, viszont a DAC hálóőre remekül hárított. Többet támadott a rózsahegyi csapat és nyomás alatt tartotta a sárga-kékeket, akik viszont állták a sarat és védekeztek. Ďubek többször is próbálkozott, ahogyan Zošák is, de kihagyták helyzeteiket, amelyek akár góllal is végződhettek volna. A második félidőben alig jutott el a DAC az ellenfél tizenhatosáig, Koejoe láthatatlan volt. A széleken Helísek és Németh Zsolt is felfutott, de nem volt kinek beadniuk, így rendre elvetéltek a DAC támadásai.
Örülhettek a sárga-kékek játékosai és szurkolói is, hogy idegenből egy pontot zsákmányoltak, hiszen helyzete szinte csak a hazai együttesnek volt.

Hiába szerzett egy pontot a DAC, a táblázatban egy helyet lecsúszott, így jelenleg a kilencedik. Legközelebb kedden, október 20-án a Szlovák Kupáért játszik a sároseperjesi gárdával, majd pedig október 24-én szombaton a Pozsony-ligetfalusi Artmedia csapatát fogadja, akik otthon a máriatölgyesi csapat ellen kiütéses győzelmet arattak, ugyanis 7:0-ra legyőzték otthon!

A több száz kilométert utazó dunaszerdahelyi szurkolóknak a stadionba belépve kellemetlen fogadtatásban volt részük, ugyanis az autóbuszokon kiosztott esőkabátokat nem vihették be magukkal a vendégszektorba, akárcsak a szurkoláshoz szükséges megafonokat sem. A rózsahegyi rendezők ezt egy új sporttörvény kihirdetésével indokolták!

Felvidék Ma
Fotók: atos </TD></TR></TBODY></TABLE>
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez az új sporttörvényük olyan, mint a nyelvtörvényük: szart sem ér. Biztos ezt is 12 óra után alkották.
Hol van ez a Rózsahegy? Emlékszem pár éve a Lokival is majdnem összekerültek, de végül nem úgy hozta a sorsolás.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Ez az új sporttörvényük olyan, mint a nyelvtörvényük: szart sem ér. Biztos ezt is 12 óra után alkották.
Hol van ez a Rózsahegy? Emlékszem pár éve a Lokival is majdnem összekerültek, de végül nem úgy hozta a sorsolás.
Majdnem a Lengyel határnál van.Nagyon messze.Szlovákul Ružomberok,,Ruzsomberok,,.A keménymagjuk kb 25 fő.Idegenbe egyálltalán nemjárnak.Ők ezt el is ismerik.A klubbjuk semmit nemsegít a szurkolók utaztatásába.Olyan kis balfaszok:pteljesen ártalmatlanok.
 

aniko45

Állandó Tag
Állandó Tag
Majd nagyon erősen szurkolunk a Lokinak!És várjuk a beszámolódat!Mire számit a szurkológárda? Akármi lesz a vége ,akkor is:CSAK A LOKI!
 

aniko45

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Afca!
Örülök hogy jól érezted magad a koncerten,láttam már őket én is ,tényleg fantasztikusak!Még sok ilyen élményt kivánok Neked!
 
Oldal tetejére