Fejtörö

mirea

Állandó Tag
Állandó Tag
Na itt az enyém:

Van egy ember, aki egy tízemeletes házban lakik, a nyolcadik emeleten. Mindig mikor elmegy otthonról a boltba, lifttel lemegy a földszintre. Amikor hazajön kétféleképpen megy haza: ha nem esik az eső, akkor lifttel felmegy az 5.-re, onnan gyalog tovább a 8-ra, de ha esik az eső, akkor a 8.-ra megy fel lifttel.

Miért így jár haza?

(lehet rávezető kérdéseket írni, eldöntendőkre válaszolok. Aki nem ismeri, és ki szeretné találni, a leglényegtelenebbnek tűnő kérdéseket is felteheti)


megvan!!!! beírhatom ide a megfejtést? ez nagyon jóóóó!
 

mirea

Állandó Tag
Állandó Tag
Két indián ül egy fatönkön. Egy nagy indián és egy kicsi indián. A kicsi indián a nagy indián fia, de a nagy indián nem apja a kicsi indiánnak. Hogy lehetséges ez?
 

mirea

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy vonat elindul Bostonból New Yorkba. Egy órával később egy másik vonat elindul New Yorkból Bostonba. A két vonat pontosan ugyanazzal a sebességgel halad. Melyik vonat lesz közelebb Bostonhoz, amikor találkoznak?
 

mirea

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy bizonyos csigának egy és fél órába telik, hogy az óramutató járásával megegyező irányban körbekússzon egy versenypályát, de amikor az óramutató járásával ellenkező irányban kússza körbe ugyanazt a pályát, akkor csak 90 percébe kerül. Meg tudnád ezt magyarázni?
 

régiszépidök

Állandó Tag
Állandó Tag
A nagy indián a kis indián mamája.
A két vonat, mivel éppen találkoznak, egyforma messze van Boston-tól.

Remélem, nem tévedek!

István
 

mirea

Állandó Tag
Állandó Tag
Van öt ház. Az 1. sárga a 2. kék a 3. piros a 4. fekete és az ötödik fehér. A sárga házban a sárga ember lakik, a kék házban a kék ember, a piros házban a piros ember, a fekete házban a fekete ember. Ki lakik a fehér házban?
 
Oldal tetejére