A jo hazassag titka.....

T

TH6777

Vendég
A jó házasság titka az őszinteség is. Mondd el, hallgasd meg, beszéljétek meg! Persze ezt sem lehet egyedül! :D

ez igaz...,de mindenkivel sem lehet ezeket kivitelezni...:rolleyes:
persze sztem egyszerűen is lehet...dolgokat csinálni...,
hiszen csak fel kell ismerni...,hogy valójában egy jó kapcsolat alapja.... a belső értékeken alapul.....,mint a Megértés-feltétlen Szeretet-Őszinteség-Bizalom-Odafigyelés-Elfogadás-Kedvesség-Tisztelet-Hűség-Összehangoltság....stb,no és persze a jó szex...és ami nagyon fontos...az összeillő felek!
 

Ájrin9

Állandó Tag
Állandó Tag
A jó házassághoz két jó ember kell. Egyformán jó ember, hogy egyiknek se kelljen aránytalanul sok megalkuvással szembe néznie.
 

szokola71

Új tag
Nekem meggyőződésem, hogy a férfiak nem változnak, nem alkalmazkodnak. Ideig-óráig még megy nekik, ők tényleg akarják, de aztán megint minden a régi lesz. A hosszú házasság titka, ha ezt a nő elfogadja és nem várja el a csodát a férjétől. Csak olyan férfihoz szabad hozzámenni akinek az alapvető tulajdonságait el tudjuk fogadni. Ja! Nem kíbickedem! Mi húsz éve élünk boldog családként a férjemmel és a lányunkkal.
 
T

TH6777

Vendég
Ha a feleség türelmes:p

no valóban türelem kell és nem is kevés...hiszen a nők életében... a legnagyobb feladat a férfi..., sok nő türelmes és azért csak véges a türelem is...,és biza ha egyszer sikerül feldühítened egy nőt....,akkor az összes elmaradt veszekedés egyszerre zúdul rád...., ha pedig a türelem végleg elfogy..., akkor tuti már nincs több bocsánat..., és csak egyetlen lehetőséged maradt...., minél hamarabb pakolni és menni....
sztem és nekem legalább is az a véleményem...,hogy egy nőt könnyű megsérteni...,és azért, ha a hiúságán csorbát ejtesz..., megközelíthetetlen üvegbúra alá rejti magát előled....,mert ugye elfogy a türelme....


“A türelem nem egy passzív dolog, ellenkezőleg, az aktivitást jelenti, valójában az erőfeszítéseink összpontosításáról van szó.”
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem egy jó házasság, (kapcsolat) titka a megértés és a türelem. Minkét félnek ugyanugy türelmesne kell lenni a másikkal, hisz emberek vagyunk, s nem vagyunk tökéletesek, vannak hibáink, s nem jó ha ezek fölött a hibák fölött elsiklunk, le kell üni és megbeszélni a dogokat! én azt tartom hogy nem jó ha haraggal válunk el egymástól, vagy ha este ugy megyünk aludni hogy összevesztünk! Szerintem az nem igaz ha valakit szeretek és összeveszem vele hogy ne tudnék neki megbocsátani! ha probléma adódik akkor mindegy hogy az ember fáradt, vagy nincs kedve ujra és ujra meghallgatni a másikat, meg kell tennie azt, mert nehogy késöbb még nagyobb legyen a baj! Az ember néha észre sem veszi hogy akaratlanul bántja meg a másikat, ilyenkor igen is fére kell tenni a büszkeséget és tudni kell bocsánatot kérni mégha nem könnyű is!
Szerintem a jó házasság azon a kompromisszumon alapszik, én is engedek te is engedsz! Nálunk van egy olyan mondás hogy minden nö a maga módjára formálja a férfit. És lehet is benne igazság!
 

cat34

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes, hogy senki nem említi: a hasonló mentalitást. Szerintem ez elengedhetetlen. Mit ér a türelem, tolerancia, megértés, jó szex, ha a mentalitásunk homlok egyenest eltérő? Az mindig vitát, veszekedést szül.
 

vigzozo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves cicamica, csak nem várod már el, hogy áldozatokat hozzunk??? :) Gondolj bele milyen nagy áldozat volt "igent" mondani :)
 

cat34

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves cicamica, csak nem várod már el, hogy áldozatokat hozzunk??? :) Gondolj bele milyen nagy áldozat volt "igent" mondani :)

Van egy rossz hírem!

Lehet, hogy Te már nem emlékszel, de az anyakönyvvezető először a nőt kérdezi meg: akarod-e..?:D Azután a válasz alapján jöhet a férfi.
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Természetesen a nő hibáinak javítása, hiszen mi pasik teljesen hibátlanok vagyunk... :)

jó neked ha hibáltan vagy! én rengeteg férfit ismerek és sajnos még nem volt szerencsém találkozni olyannal aki hibátlan! ezértszívesen elbeszélgetnék veled!
Illetve erröl a tényröl szívesen megkérdezném a párod is hogy ö miként vélekedik róla? :p

Kedves cicamica, csak nem várod már el, hogy áldozatokat hozzunk??? :) Gondolj bele milyen nagy áldozat volt "igent" mondani :)

de az igenre senki sem kényszrített hogy kimond azt szabad akaratból tetted vagy nem?
 

vigzozo

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet :) Mentségemül: Augusztusban lesz a 20. házassági évfordulónk. Nagyon türelmes voltam az elmúlt 20 évben , így megtartottak :)

Borzalmas lenne egy hibátlan ember, nemtől függetlenül. Uncsi lenne... :)
 

Dönci53

Állandó Tag
Állandó Tag
A hosszú házasság titka

1. Fontos, hogy örökre megőrizzük az első időszak szerelmének emlékét! A házasság művészete abban rejlik, hogy megtartjuk emlékezetünkben a kapcsolatunk kezdetéről származó idealizált képeket, de reálisan látjuk a jelent.
2. A házassággal új élet kezdődik. Ahhoz, hogy a gyermekből házastárs válhasson, újra kell gondolnunk szüleinkkel való viszonyunkat, a velük való konfliktusokat! El kell fogadni, hogy eztán mi döntünk saját életünkről!
3. Mindkét fél képes a kompromisszumok kötésére. A mi és az én közötti egység megteremtéséhez, ahhoz, hogy a párok a jövőre vonatkozó terveiket össze tudják egyeztetni: kompromisszumokat kell kötni.
4. A párok nem hanyagolják el egymást akkor sem, ha gyermekük születik! A boldog, kiegyensúlyozott párok képesek időről időre kilépni a szülői szerepből, és újra szerelmes társak lenni.
5. Megtanulják kezelni a válsághelyzeteket. Minden, még az igazán jó házasságban is vannak fenyegető veszélyek, de a partnerek megtanulják elhárítani ezeket.
6. A konfliktusmegoldásra is fordítanak időt. A házasság gyakori vitás pontja a függetlenség, a pénz és a munka. Ha a párok bizonyos szabályokat állítanak fel a konfliktusok kezelésére (nem fekszenek le úgy, hogy ne békülnének ki egy veszekedés után), van esély a tartós kapcsolatra.
7. A párok tudják, hogy a szerelem és a szex is alapja a jó házasságnak. Sokan kisebb jelentőséget tulajdonítanak a szexnek, mint amennyit megérdemel. A hosszú házasság során sokszor kell harcolni a kapcsolat bensőségességéért, aminek a ragaszkodás a legfontosabb alapja.
8. A házastársak amennyire lehet, megőrzik saját függetlenségüket is. Azaz mindenki megérdemel egy kis szabadidőt, amit a párja nélkül tölthet el.
9. A párok nem tekintik házasságukat mindig tökéletes, változatlan egységnek. A házastársi boldogságot mindkét félnek aktívan kell akarnia, s ezért persze tennie is kell.

Milyen igaz.......

Nem mindegy, hányszor csókoljuk és öleljük meg párunkat, ha tartós házasságra törekszünk, és szeretnénk sokáig életben tartani az együttélés varázsát.
Egy brit internetes házasságszervező, a confetti.co.uk szerint kétévnyi korkülönbség, naponta négy csók és szeretkezés heti háromszor - ez a titka a hosszú házasságnak. A vizsgálatot háromezer, házasságban élő férfi és nő megkérdezésével végezték. Az eredmény alapján vázolták fel a tökéletes házasság profilját.

E szerint - a már említett három fontos összetevőn kívül - az a legideálisabb, ha a két évvel idősebb férfi 31 évesen vezeti oltár elé választottját, a házasságkötést követően két év és két hónap után születik meg az első gyerek, a pár gyakran ölelgeti és csókolgatja egymást, minden hónapban legalább egyszer vacsorázni mennek, és gyakran keresik egymást telefonon vagy e-mailen.

A felmérésből az is kiderült, hogy egy ideális párnak két közös hobbija van, ugyanakkor a vizsgálat készítői megjegyezték: fontos a függetlenség és az egyéni szabadság megőrzése, ezért érdemes párunkat elengedni havonta legalább egyszer a barátokkal szórakozni.
Dönci53
 
Oldal tetejére