New York

hűvös

Állandó Tag
Állandó Tag
Én mindig készültem Amerikába, és mindig úgy képzeltem New York-ban kezdem a vele való ismeretséget.

De ez álom marad, valószínűleg sose jutok ki:) De ha igen, lelkesen fogom járni az "ismerős" helyszíneket:)
 

veronikaguczka

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves New York-ban élő magyarok szeretnék segítséget kérni valakitől. Májusban szeretnék NY-ba menni s szeretném kikérni a ti véleményetek hogy miket érdemes megnézni NY-ban. Előre is köszönöm.
Vera
 

ildiko.sule

Állandó Tag
Állandó Tag
Ingyenes Online Workshop

Kedves Érdeklődő,

Szeretném figyelmedbe ajánlani azt az ingyenes online workshopot, amely a személyiség fejlődést célozza meg. A folyamat során feltérképezzük, hogy életedben jelen levő nehézségeknek vagy készségek hiányának mi a háttere és ezzel dolgozunk tovább.

A módszert jómagam fejlesztettem ki és már számos pozitív visszajelzést kaptam azoktól, akik részt vettek rajta.

A workshopon való részvétel feltétele Skype elérhetőség, kamera és headset vagy beépített mikrofon.
A workshop angolul is elérhető, ezért ha úgy gondolod, hogy ismerőseidet érdekelné ez a lehetőség, kérlek továbbítsd nekik az üzenetet.
Az ingyenes workshopra magyarországi idő szerint reggel 7-11 és este 10-12 között van lehetőség hétköznapokon. Időtartam 1-1,5 óra.
A program május 15-ig érhető el.

A módszert belső világ terápiának neveztem el, mivel a bennünk (és kívül is) élő világ figuráival dolgozik és fejleszti őket.

További információ privátban érhető el, vagy keress rá a Belső Világ Terápia kifejezésre az interneten és rátalálsz a honlapomra könnyedén.

Minden jót!
Ildikó
 

Ancsika32

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!A párom nagyon szeretne kimenni Amerikába dolgozni mert itthon már nem nagyon látja a boldogulásunkat és a gyerekek jövőjét.Temészetesen csak biztosra szeretne menni a gyerekek miatt.Több internetes oldalon is érdeklődtünk ahol segítenének kijutni de két hét után sem kaptunk választ.Minden ötletet javaslatot szívesen fogadunk.
 

zerosum69

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves New York-ban élő magyarok szeretnék segítséget kérni valakitől. Májusban szeretnék NY-ba menni s szeretném kikérni a ti véleményetek hogy miket érdemes megnézni NY-ban. Előre is köszönöm.
Vera
Szerintem az Empire State Building tetejére menj fel, hihetetlen a kilátás, az egész várost látni. Ha rászánsz egy napot, ajánlom a természettudományi múzeumot is, nekem nagyon tetszett. A central parkot és a Time square-t se hagyd ki, ez utóbbi éjjel is érdemes végigsétálni, fantasztikus látvány. Ja, és ha teheted, metrózz is :)
 

zerosum69

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!A párom nagyon szeretne kimenni Amerikába dolgozni mert itthon már nem nagyon látja a boldogulásunkat és a gyerekek jövőjét.Temészetesen csak biztosra szeretne menni a gyerekek miatt.Több internetes oldalon is érdeklődtünk ahol segítenének kijutni de két hét után sem kaptunk választ.Minden ötletet javaslatot szívesen fogadunk.
Angolul beszél legalább egy kicsit? Férfiaknak úgy vettem észre, inkább festés, mázolás, építőipar megy. Nézzetek körül a nepszava.com oldalon a piactéren, van néhány állásajánlat, kiadó szobák, hirdetni is lehet. Az én szomszédom is építőiparban dolgozik, jó pénz van benne, de egyáltalán nem biztos, hogy heti 5-6 napot fog dolgozni... lehet, hogy egyik héten csak egyet, de a másikon hetet. próbálkozzatok a zöldkártya lottón is.
 

Pandora's Box

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem a Coccolino-t nézték kokainnak

snuggle-oblito-2-qpr.jpg

Snuggle néven kapható Amerikában is a Coccolino.

Miért kellett négy csomag Coccolino-t küldetni több mint egy év amerikai tartózkodás után a vízum állítólagos lejárta előtt két nappal?

New York – A magyar sajtóban megjelent híradások szerint a Coccolino öblítő miatt nézték kokaincsempésznek azt a magyar férfit, akinek csomagjába nyomkövetőt tettek a Kennedy repülőtéren, majd a csomag felnyitásakor kommandósok csaptak le rá. A híradások szerint a “Coccolino” felirat alapján hitték a küldeményt kábítószernek. A nyomozati anyagok szerint azonban a repülőtéren a drogteszt pozitív eredményt mutatott, és becslés szerint 4,252 gramm kábítószert tartalmazott.
A Coccolino Amerikában is kapható “Snuggle” néven.


A kommandó nem azért csapott le Brooklynban, mert a Coccolino öblítőről azt gondolták, hogy valaki felcímkézve így küld kokaint Amerikába. Amint az Deron James, a Homeland Security Investigations speciális ügynökének jelentésében olvasható, ez év november 12-én érkezett az express csomag a JFK repülőtérre, amelynek címzettje Berki Viktor volt, a cím pedig Brooklynban a Fort Hamilton Parkway egyik apartmanja. Ez a Boro Park része, ahol sok magyar él, főleg illegálisan Amerikában tartózkodók.
A csomagban találtak öt palackot, amely mosószernek látszott. Ebből négy palack volt a Coccolino, amelyről megállapították, hogy mosószer, annál is inkább, mert a Coccolino ugyanolyan dobozban kapható Amerikában is, “Snuggle” néven. A rutinvizsgálat során a négy palackban pozitív eredményt mutatott a kokainteszt. A speciális ügynök szerint a vizsgálat megállapította, hogy a négy palack körülbelül 4,252 gramm kokaint tartalmaz.
November 13-án a New York-i kerületi bíróság elfogatóparancsot adott ki a címzett ellen, és engedélyezte nyomkövető elhelyezését a csomagban. November 14-én postásnak öltözött ügynök kézbesítette a csomagot. A küldeményt egy “Attila” nevű férfi vette át délután 1 órakor, majd az ügynökök várták a nyomkövető jelzését. Délután 2 óra 50 perckor megszólalt a nyomkövető, ekkor berontottak a lakásba, és elfogták Berki Viktort a csomaggal a kezében.
A magyar férfi elmondta, hogy a csomag az övé, ő rendelte, és azt tartalmazza, amit kért. Majd úgy nyilatkozott, hogy az öblítőszerben nem rendelt kokaint. A küldeményt egy Czirják Bálint nevű ismerőse küldte az ő kérésére, mert allergiás más mosószerekre.

Czirják Bálint vallomást tett a budapesti amerikai nagykövetségen. Ebben azt nyilatkozta, hogy Berki már több mint egy éve él Amerikában. Az nem tisztázott, hogy eddig miért nem rendelt magának öblítőt, ha allergiás minden más mosószerre, ami Amerikában kapható, ahogy az sem, miért nem gondoskodott a két nap múlva lejáró vízuma meghosszabbításáról. Turistaként nem tartózkodhatott legálisan több mint egy éve Amerikában, mert a beutazási engedélyek 90 napra szólnak.

Czirják vallomásában azt mondta, tudomása szerint Berki azért tartózkodik Amerikában, mert egy ruházati kereskedelemmel foglalkozó céget akar alapítani. A gyanúsítottal a Facebook-on és telefonon tartott kapcsolatot, és idén nyáron ismerte meg, amikor Amerikában járt, és egy ismerőse mutatta be őket egymásnak. Berki négy liter Coccolino öblítőt, 1 flakon Baba tusfürdőt, 1 flakon Schauma sampont és két keresztrejtvény újságot rendelt tőle.
Czirják elmondta, hogy ez volt az első alkalom, hogy csomagot kért Berki. Elmondása szerint Berki azt is kérte, hogy kap majd egy ismeretlen személytől egy ágyneműs csomagot, és azt is küldje el a részére. Czirják megkapta ezt a csomagot is, és felbontás nélkül hozzátette a többi küldeményhez.
Czirják azt állította, nem tett kokaint a csomagba, az ismeretlen férfitől kapott csomagban nem tudta mi volt, mert azt nem nyitotta ki. Az amerikai hatóságok nem a felbontatlan ismeretlen küldeményben, hanem a Coccolino öblítőben találták meg az állítólagos kábítószert.
Berki magyar származású ügyvédje, Peter Ronai tájékoztatása szerint a férfi szerepét december 3-án tisztázta a New York-i kerületi bíróság. Az állam nem folytatja az ügyet, nem emel vádat, az okot az irat nem tartalmazza. Berkit továbbra is börtönben tartják, az ügyvéd tájékoztatása szerint azért, mert a lejárt vízuma miatt közben illegálissá vált a tartózkodása. Ebben az esetben azonban emigrációs fogdába kellene kerülnie, ahonnan az első lehetséges alkalommal felteszik a repülőgépre.
Peter Ronai szerint azonban Berki Viktor menekültstátuszt akar kérni, mert az első magyar melegházasság tagjaként nem érzi magát biztonságban Magyarországon, ha vissza kell térnie. A menekültkérelem elbírálásáig óvadék ellenében elvileg szabadlábra kerülhetne. Ennek híján az első meghallgatást meg kell várnia.
Peter Ronai az ügy miatt perelni készül az amerikai államot, mert álláspontja szerint Berki Viktort a kokainbirtoklás- és terjesztés téves gyanúja miatt ok nélkül tartották börtönben, ezzel jelentős károkat okoztak neki. Emiatt napi 7500 dolláros kártérítést követel védence nevében.

Forrás:
http://nepszava.com/2013/01/amerika/nem-a-coccolino-t-neztek-kokainnak.html
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Most van Canadaban is egy hasonlo eset, tobb mint 1 eve turistakent itt elo part elkaptak es bevittek a immigration bortonbe. A napokba lesz a targyalasuk.
Azt tanacsoltak nekik kerjenek menekult statuszt es szerezenek valakit aki letesz ertuk 1000 dolcsit es akkor kiengedik oket.... azert ezt a bironak kell jovahagynia. Kivancsian varom az uj torvenyek bevezetese utan az ilyen esetben hogy dont a biro.
Nekik nincs semmi criminal ugyuk mint a cikkben a fiatal embernek, ezert is talaltam parhuzamot a ket eset kozott.
 

mannasimon

Állandó Tag
Állandó Tag
philadelphia
 

Csatolások

  • DSC01216.JPG
    DSC01216.JPG
    3.2 MB · Olvasás: 4
  • DSC01219.JPG
    DSC01219.JPG
    3.1 MB · Olvasás: 5
  • 318058_406100929472183_536634458_n.jpg
    318058_406100929472183_536634458_n.jpg
    60.9 KB · Olvasás: 4
Oldal tetejére