Jó hírnév megsértése miatt 1,5 milliós kártérítést kap a romagyilkos

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A tényleges életfogytiglanra ítélt Kiss Árpád és két társa együtt hat embert, köztük egy gyereket öltek meg. Az ítélet előtt azonban nem lett volna szabad brutális gyilkosnak nevezni.

Másfél millió forintos kártérítést kapott első fokon jó hírnevének és becsületének megsértése miatt K. Árpád – olvasható a Fővárosi Törvényszék honlapján. A romagyilkosságok ügyében megvádolt, nem jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt Kiss Árpád a Ringier Kiadó Kft. ellen indított személyiségi jogi pert, amelyben decemberben hirdetett elsőfokú ítéletet a törvényszék.

A polgári perben meghozott döntés szerint a Blikk megsértette a felperes jó hírnevét és becsületét 2012. január 2-ai számában közölt Nyafi retteg a halálbrigádtól című cikkének azon tényállításaival, amelyek szerint a felperes "brutális sorozatgyilkos", valamint a "számlájára tucatnyi romák elleni támadás írható, amelyekben hat ártatlan ember, közöttük egy kisgyermek vesztette életét".

Az ítélet indoklása szerint a sérelmezett cikk megjelenésének időpontjában a felperes büntetőjogi felelősségét bíróság nem állapította meg, ennek ellenére a cikkben azt tényként kezelték.

A törvényszék emiatt kötelezte a polgári perben az alperes kiadóvállalatot, hogy az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül a sérelmezett cikkel azonos helyen és formában tegye közzé az ítélet jogsértést megállapító rendelkezését, és fizessen meg a felperesnek másfél millió forintot kamatostul.

A romagyilkosságok büntetőperében tavaly augusztusban kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Budapest Környéki Törvényszék tényleges életfogytiglanra ítélte Kiss Árpád elsőrendű vádlottat és két társát.

birosag.jpg

Origo
 
Utoljára módosítva:

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Az emberi pofátlanság határtalan... Ez akkor lett volna jogos szerintem, ha kiderül, hogy ez a romagyilkos ÁRTATLAN, vagy legalábbis ha a bíróság nem képes bizonyítani a bűnösségét, s ezért „bizonyíték hiányában” felmentik. Akkor azt mondom, oké a dolog.

Jelen esetben azonban rém durva, hogy van bőr az ocsmány pofáján még neki pereskedni!

Szerintem úgy kéne, hogy oké, kapja meg a pénzt. Azután kötözzék le egy kínpadra, és tegyék be egy terembe egy hónapra az áldozatainak családtagjaival, ahol azok azt csinálhatnak vele amit akarnak. Ekkora pofátlanság ugyanis már büntetést érdemel.
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Megjegyzem, szerintem ilyesmi csak Magyarsztánban fordulhat elő, ahol normálisabbak az emberek, ott nem hiszem. Még az USA-ban se nagyon, amit bár eléggé sztárolok, de én is elismerem hogy a rém hülye perek országa. De ott tényleg nemigen lehetséges efféle, mert ott az van hogy aki kinyír ennyi embert, az nemigen pereskedhet a továbbiakban. Ugyanis villamosszékbe kerül. Nagyonis jogosan, szerintem.
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
???
És hogyan lett bizonyítva, hogy neki ebből anyagi kára származott??? o_O

(ugyanis, nem elég ha azt bizonyítod, hogy megsértették a személyiségi jogaidat, ahhoz kell még pluszba hogy legyen belőle károd. Ez most nemsokára fog megváltozni 2014.03.15-től már nem kell bizonyítanod a kárt! Ezért kérdezem... vagy valamiről lemaradtam?)

Azért az megint érdekes kérdés, hogy ilyenkor meg tudja a jogait az illető??? röhej...
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha én lettem volna az újság helyében, amint megtudom hogy a pasi ilyesmi miatt beperelt engem, meglátogattam volna őt a beszélőn. Aztán ott megmondom neki, javaslom álljon el a pertől. Ha ugyanis nem teszi, függetlenül attól, megnyeri-e, én igenis fizetek, sokat! De nem ám neki! Hanem pár olyan jól kigyúrt izomagyú állatnak, akikkel ő együtt csücsül a börtönben. Szerintem sokan vannak ott akik erősebbek nála, pláne ha összefognak... És szerintem olcsó pénzért vállalják hogy nagyon megkeserítik az ürge életét... És senki nem bizonyíthatja a dolgot rám, mert nem tilos hogy küldjek be akárkinek is mondjuk hetente 3 kiló finomságot, például téliszalámit, vagy valami jó cigarettát, stb, vagyis még készpénzt se kéne adnom... s az se kell hogy nyiltan biztassam őket bármire, elég ha minden alkalommal magamban beszélek, hogy mennyire utálom ezt a tömeggyilkost, s hogy naponta imádkozom Istenhez azért, hogy valaki jótét lélek alaposan megszivassa, mert az milyen nagy és lovagias szolgálatot tenne a Nemes Eszméknek...

Értenének ezek a szóból! Efféle helyeken már egy csomag rágógumiért elvágják néha az ember torkát, pláne egy olyan aki szintén életfogytos mert annak úgyse nagyon van vesztenivalója...

Odabent úgyis szívesen szivatnak ezt-ezt, miért is ne épp azzal tennék akiért még honoráriumot is kapnak...

Szerintem egy efféle beszélgetés után a pasi rekordsebesen visszavonta volna a pert.
 

m-o-n

Állandó Tag
Állandó Tag
Én úgy tudom, hogy az áldozatok hozzátartozói is perelhetik a gyilkosokat, polgári perben kártérítést kérve. Tehát így a hozzátartozóknak van némi esélyük, hogy az esetleg megítélt összeget megkapják. De éppen ebben az ügyben a magyar állam is fizet kártérítést. Bár nem tudom, milyen alapon, vagy ezután minden gyilkosság esetében így járnak el? (Nem, nem irigylem senkitől!)
 

sanc62

Állandó Tag
Állandó Tag
Már az elején leszögezném az alábbiakat!
Gyáva és gerinctelen dolognak tartom a gyilkosságokat!
Nem vagyok fajgyűlölő!
Rohadjon meg a rács mögött az ilyen féreg!
De ...
Egyrészt a nyomoronc Blikk újság és a hasonló fapusztító lapkiadó megérdemelné, hogy rogyásig pereljék őket!
Szenzációhajhász firkászok próbálják szuperlatívuszokkal fokozni, az amúgy is figyelemfelkeltő szavakat!
Egymásra tromfolnak rá, hogy az övék legyen a véresebb-nyálasabb-gennyesebb cikk, amitől jobban fogy a lap.
Sajnos az emberek jelentős többsége vevő is erre a baromságra!
Úgy látszik jogászt sem fizetnek, aki figyelmeztetné a szerkesztőket, meddig mehetnek el a hajhászásban.

Másrészt ... kicsit boncolgatnám ezt a bűnös-nem bűnös dolgot.
Amivel is megindokolnám azt is miért kéne óvatosan bánni a szavakkal a firkászoknak!
Nem sok emberről derült ki utólag, hogy ártatlan volt miután kivégezték, vagy évekig ült, de volt ilyen.
FÉLRE NE ÉRTSETEK, nem az elítélt bűnösségét kérdőjelezem meg, hisz nem ismerem a bűnvádi eljárást és a bemutatott bizonyítékok egyértelműsítő erejét sem.
Csupán arra akarok ezzel is rámutatni, hogy egy újság ne ítélkezzen, ha példányszám, ha nem, inkább tényeket közöljön!
Ettől már az írott és a digitális sajtó is fényévekre jár sajnos! :(

A megítélt pénz egyébként, én is, a meggyilkoltak családjának adnám!
Az újság és a lapkiadó cég pedig vegyen fel végre SZAKEMBEREKET (spórolás helyett), vagy neveljen ki ilyeneket, hogy ne fusson bele az ilyen (számukra ugyan aprópénzes) esetekbe!
És szokjanak már végre le arról, hogy megpróbálják irányítani azon tömegeket, akik MÉG veszik a szennylapjaikat! :(
Pfehhh! Újságírók-Politikusok hazánkban ...
Ezek olyan korlátoltak, hogy még azt sem tanulták el a nyugati kultúrától, hogyan lehet, szinte észrevehetetlenül irányítani azon bárányokat, akiknek nincs saját véleményük semmiről a világon, kivéve talán arról, ami az alapvető létfenntartásukhoz elengedhetetlenül szükséges. :(
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Ha én lettem volna az újság helyében, amint megtudom hogy a pasi ilyesmi miatt beperelt engem, meglátogattam volna őt a beszélőn. Aztán ott megmondom neki, javaslom álljon el a pertől. Ha ugyanis nem teszi, függetlenül attól, megnyeri-e, én igenis fizetek, sokat! De nem ám neki! Hanem pár olyan jól kigyúrt izomagyú állatnak, akikkel ő együtt csücsül a börtönben.

Öööö... ezt nem úgy hívják, hogy zsarolás, közösség elleni izgatás, felbujtás? :D (csak kérdem?!)
(de egyébként jó az ötleted csak kicsit még dolgozz rajta... a hangosan beszélek magamba, az tuti ötlet! Nekem eszembe se jutott volna... mikor olvastam majdnem lefordultam a székről a röhögéstől)

Egyébként szerintem az újságnak még így is megérte.... nem tudom hány lapszámot adnak el egy nap, de közgazdaságtanilag :D (ha megnézzük mennyibe kerül egy darab ilyen újság: 10.725 / (3 hó *4hét*7nap)= kb 128 Ft (? tényleg annyi lenne?). 1.500.000/128=11.718 db felett már nyereséges... nem beszélve a piár fogásról: (1) nem kell reklámra költeniük, mert lépten nyomon ingyééééé lehozzák az online felületen, a híradóba bemondják, (2) egyfajta image, hogy ŐK tudták, és olvasd bátran az újságot, higgy is benne, mert nem hazugság van benne, hanem igazság (lsd: na mégsem vagyunk akkora szennylap... elhúzódó marketing fogás jótékony hatása miatt hetekig megugrik majd az eladott példányszám). Ha hozzávesszük, hogy egy ügyvéd havi nettó min 250 (inkább 350) ezerért megy el egy ilyen helyre...szóval nem éri meg ezért ügyvédet alkalmazni. Nem beszélve arról, hogy kb.évente 1x van egy ilyen ügyből per... :D legalábbis szerintem

Viszont nekem bszkurálja a nózimat, hogy honnan telt neki egy polgári peres eljárásra???

A hozzátartózók helyében rögtön pereltem volna az ürgét (amint ő is perelte a lapot), és akkor most le lehetett volna inkasszózni ezt az összeget (ergo nem ő kapta volna meg, hanem az áldozatok családjai)
 

Gagul

Kitiltott (BANned)
Ha én lettem volna az újság helyében, amint megtudom hogy a pasi ilyesmi miatt beperelt engem, meglátogattam volna őt a beszélőn. Aztán ott megmondom neki, javaslom álljon el a pertől. Ha ugyanis nem teszi, függetlenül attól, megnyeri-e, én igenis fizetek, sokat! De nem ám neki! Hanem pár olyan jól kigyúrt izomagyú állatnak, akikkel ő együtt csücsül a börtönben. Szerintem sokan vannak ott akik erősebbek nála, pláne ha összefognak... És szerintem olcsó pénzért vállalják hogy nagyon megkeserítik az ürge életét... És senki nem bizonyíthatja a dolgot rám, mert nem tilos hogy küldjek be akárkinek is mondjuk hetente 3 kiló finomságot, például téliszalámit, vagy valami jó cigarettát, stb, vagyis még készpénzt se kéne adnom... s az se kell hogy nyiltan biztassam őket bármire, elég ha minden alkalommal magamban beszélek, hogy mennyire utálom ezt a tömeggyilkost, s hogy naponta imádkozom Istenhez azért, hogy valaki jótét lélek alaposan megszivassa, mert az milyen nagy és lovagias szolgálatot tenne a Nemes Eszméknek...

Értenének ezek a szóból! Efféle helyeken már egy csomag rágógumiért elvágják néha az ember torkát, pláne egy olyan aki szintén életfogytos mert annak úgyse nagyon van vesztenivalója...

Odabent úgyis szívesen szivatnak ezt-ezt, miért is ne épp azzal tennék akiért még honoráriumot is kapnak...

Szerintem egy efféle beszélgetés után a pasi rekordsebesen visszavonta volna a pert.


Vsz. nem tudod, de a beszélön te nem látogathatsz meg senkit.
Az ugy van, hogy az elitélt leadja a listát a börtönpk.-nak, aki ellenörizteti a rokoni kapcsolatot.Ha nem áll meg a szoros rokonság, meg nem is vagy igazoltan az elitélt mb. ügyvédje....akkor be sem engednek az elsödleges körbe.Sem.
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Véletlenül pont tudom, hogy az elítéltek fogadhatnak látogatókat. Van ugyan aki csak ellenőrzés mellett, nem tudom ez mitől függ de mindegy is. Az biztos, hogy ha ő perben van valakivel, akkor az tuti beszélhet vele, különben hogy is egyezhetnének meg netán peren kívül?! Nehogymáá ha valam áll perben egy elítélt, ne beszélhessek vele! De ha én mégse, az se nagy baj, akkor felfogadok egy ügyvédet e célra, s kiokosítom. Az azért is jó mert tudja hogyan célozgathat ilyesmire úgy, hogy az ne legyen baj. És az ügyvédem persze hogy beszélhet vele... Mert a beszélő épp arra van! Ez végülis HIVATALOS ÜGY, vagy nem?

Megjegyzem még ha ezen elmélkedésemből egyetlen szó se lenne igaz, akkor is megoldható. Mert kell legyenek rokonai! Akik már beszélhetnek vele. Elmegyek az egyikhez, elmondom neki mi az ábra, s hogy jobb lesz ha emiatt beszél a drága rokona fejével, hogy ejnye máá', no! Aztán ha feljelent engem, nem tudja bizonyítani, s még én perelem be rágalmazásért...

Egyáltalán, gondolkodjunk! Mi pénze lehet egy efféle gyilkos faszkalapnak?! Egy újságnak sokkal több van. Márpedig Magyarsztánban annak van igaza akinek pénze. Kivéve ha akinek pénze van, hülye is. Ezesetben persze úgy kell neki...
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Öööö... ezt nem úgy hívják, hogy zsarolás, közösség elleni izgatás, felbujtás? :D (csak kérdem?!)

Nem az a lényeg hogy mi, hanem hogy tudják-e rádbizonyítani.

De legrosszabb esetben is, lehet talán zsarolás, lehet felbújtás is, de „közösség elleni izgatás”?! Az már hogy?! Már egyetlen elítélt gazember is KÖZÖSSÉG?! Nem hinném hogy közösségről 2 fő alatt beszélni lehetne... Miféle közösség lenne ez az egy fő elítélt, mégis?! Kijelentené hogy ő egyedül alkotja a Szent Vizipók Második Eljövetelében Hívők Ökumenikus Hitközségét és ezellen izgatok, vallásgyűlöletből, mert én egy gonosz Anti-Vizipókista vagyok, vagy mi?! Gondolod van olyan bíróság amelyik ezt elhinné s ettől ő KÖZÖSSÉGNEK SZÁMÍTANA?!
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Nem az a lényeg hogy mi, hanem hogy tudják-e rádbizonyítani.

De legrosszabb esetben is, lehet talán zsarolás, lehet felbújtás is, de „közösség elleni izgatás”?! Az már hogy?! Már egyetlen elítélt gazember is KÖZÖSSÉG?! Nem hinném hogy közösségről 2 fő alatt beszélni lehetne... Miféle közösség lenne ez az egy fő elítélt, mégis?! Kijelentené hogy ő egyedül alkotja a Szent Vizipók Második Eljövetelében Hívők Ökumenikus Hitközségét és ezellen izgatok, vallásgyűlöletből, mert én egy gonosz Anti-Vizipókista vagyok, vagy mi?! Gondolod van olyan bíróság amelyik ezt elhinné s ettől ő KÖZÖSSÉGNEK SZÁMÍTANA?!

:rohog::rohog::rohog:
Közösség elleni izgatás értsd: börtönközösség, fehérek/feketék kinek mi tetszik, érted, ugye? ;) amúgy meg ha egy sötét ember belekeveredik, miből gondolod, hogy abból nem lesz közösség? o_O Tudsz arra ellenpéldát mondani amikor egy ügyből, amely tartalmazott csekély mértékben sötét bőrű összetevőt nem lett közösség elleni izgatás? Mert én nem.... (egyébként értem,mit írsz, remélem átmegy az üzenetem...)

Még nem jártam ilyen helyeken - de az elbeszélgetős helységek nincsenek bepoloskázva? csak kérdem, lehet nekem van üldözési mániám...o_O

Vízipók.... :D ez nagy volt... akár ...

Valaki tud erről az ügyről valamit? Mármint hogy hogy kezdődött?

De egyébként érdekes, hogy az ír gázoló 2 kisgyerek elgázolásáért 14 év elteltével kapott 3 évet, amiből elméletileg 18 hónapot kell csak leülnie, addig.... ... kíváncsi lennék hogyan jönnek ki ezek a büntetések...o_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_O
 

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Már az elején leszögezném az alábbiakat!
Gyáva és gerinctelen dolognak tartom a gyilkosságokat!
Nem vagyok fajgyűlölő!
Rohadjon meg a rács mögött az ilyen féreg!
De ...
Egyrészt a nyomoronc Blikk újság és a hasonló fapusztító lapkiadó megérdemelné, hogy rogyásig pereljék őket!
Szenzációhajhász firkászok próbálják szuperlatívuszokkal fokozni, az amúgy is figyelemfelkeltő szavakat!
Egymásra tromfolnak rá, hogy az övék legyen a véresebb-nyálasabb-gennyesebb cikk, amitől jobban fogy a lap.
Sajnos az emberek jelentős többsége vevő is erre a baromságra!
Úgy látszik jogászt sem fizetnek, aki figyelmeztetné a szerkesztőket, meddig mehetnek el a hajhászásban.

Másrészt ... kicsit boncolgatnám ezt a bűnös-nem bűnös dolgot.
Amivel is megindokolnám azt is miért kéne óvatosan bánni a szavakkal a firkászoknak!
Nem sok emberről derült ki utólag, hogy ártatlan volt miután kivégezték, vagy évekig ült, de volt ilyen.
FÉLRE NE ÉRTSETEK, nem az elítélt bűnösségét kérdőjelezem meg, hisz nem ismerem a bűnvádi eljárást és a bemutatott bizonyítékok egyértelműsítő erejét sem.
Csupán arra akarok ezzel is rámutatni, hogy egy újság ne ítélkezzen, ha példányszám, ha nem, inkább tényeket közöljön!
Ettől már az írott és a digitális sajtó is fényévekre jár sajnos! :(

A megítélt pénz egyébként, én is, a meggyilkoltak családjának adnám!
Az újság és a lapkiadó cég pedig vegyen fel végre SZAKEMBEREKET (spórolás helyett), vagy neveljen ki ilyeneket, hogy ne fusson bele az ilyen (számukra ugyan aprópénzes) esetekbe!
És szokjanak már végre le arról, hogy megpróbálják irányítani azon tömegeket, akik MÉG veszik a szennylapjaikat! :(
Pfehhh! Újságírók-Politikusok hazánkban ...
Ezek olyan korlátoltak, hogy még azt sem tanulták el a nyugati kultúrától, hogyan lehet, szinte észrevehetetlenül irányítani azon bárányokat, akiknek nincs saját véleményük semmiről a világon, kivéve talán arról, ami az alapvető létfenntartásukhoz elengedhetetlenül szükséges. :(

Teljesen igazat adok neked, hogy a példányszám kedvéért az édesanyját eladó firkászt ideje móresre tanítani. Abban is egyetértünk, hogy az ártatlanság vélelme, ami törvényben rögzített jog, mindenkit megillet, még a gyilkost is. Nálunk bíróság mondja ki az ítéletet, de vannak országok, ahol a jogban teljesen járatlan esküdtek dontenek. Ilyen esetben az újságíró túl korán leírt véleménye befolyásolhatja az esküdteket és ezen keresztül az ítéletet is.

A konkrét esetben azt mondom, hogy az emberi pofátlanságnak nincs határa. Remélhetőleg másodfokon másképp fogják szemlélni, hogy kinek mi jár.

Zoli_USA, jót mosolyogtam a terveiden, hogyan oldanád meg, hogy a fickónak egy nyugodt pillanata ne legyen a börtönben. Szellemes elképzelések, de a börtönszabályok ismeretében kivitelezhetetlenek. :)
Ha esetleg megnyugtatja a lelkedet, gondold végig, hogy a magyarországi nemzetiségek milyen arányban vannak reprezentálva a börtönökben. Ezek az emberek antiszociálisak, bűnözők, de nem hülyék. Maguktól is rájönnek dolgokra. Idejük és energiájuk is van, hogy kifundáljanak válogatott macerákat. Ahogy az anyagyilkost és a gyerekgyilkost az őröknek kell védeni a társaik ellen, úgy bizonyosra veszem, hogy a romagyilkos sem számíthat semmi jóra.
Ha van olyan pénzed, amit ebben a témakörben hasznos célra szánsz, javaslom, fontold meg a börtönben levők családjának, gyerekeinek segítését. :)
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Ha én lettem volna az újság helyében, amint megtudom hogy a pasi ilyesmi miatt beperelt engem, meglátogattam volna őt a beszélőn.
Már itt megbukott (sajnos) az elképzelésed, mivel az újság(író) sem rokon, sem képviselő ügyvád.
Márp ediglen amíg el nem ítélik (az előzetesben ) csak ők látogathatják, már ha az ügyész nem korlátozte a látogatási jogukat.
Aztán ott megmondom neki, javaslom álljon el a pertől. Ha ugyanis nem teszi, függetlenül attól, megnyeri-e, én igenis fizetek, sokat! De nem ám neki! Hanem pár olyan jól kigyúrt izomagyú állatnak, akikkel ő együtt csücsül a börtönben. Szerintem sokan vannak ott akik erősebbek nála, pláne ha összefognak... És szerintem olcsó pénzért vállalják hogy nagyon megkeserítik az ürge életét...
Újabb apróság: a gyilkosok (igaz nem a gyerekgyilkosoknak) a börtön hierarchiában igen "előkelő" helyet foglalnak el (közvetlenül a maffiavezérek és tagok után).
Tehát hiába vannak erősebbek, ha a "belső szabály" nem engedi. Persze a gyerekgyilkosokat -tudtommal - megvetik, de attól még élhetik világukat.
És senki nem bizonyíthatja a dolgot rám, mert nem tilos hogy küldjek be akárkinek is mondjuk hetente 3 kiló finomságot, például téliszalámit, vagy valami jó cigarettát, stb, vagyis még készpénzt se kéne adnom... s az se kell hogy nyiltan biztassam őket bármire, elég ha minden alkalommal magamban beszélek, hogy mennyire utálom ezt a tömeggyilkost, s hogy naponta imádkozom Istenhez azért, hogy valaki jótét lélek alaposan megszivassa, mert az milyen nagy és lovagias szolgálatot tenne a Nemes Eszméknek...
Sajnos ismét egy tévedés.
Csomagot csak attól kaphat egy fogva tartott, akivel engedélyezték a levelezést...
Ráadásul havi egy csomag az engedélyezett. Persze biztosan vannak, akik még ennyit sem kapnak de azokkal nem hinném, hogy el tudnád érni "ezek" életének pokollá tételét.
Értenének ezek a szóból! Efféle helyeken már egy csomag rágógumiért elvágják néha az ember torkát, pláne egy olyan aki szintén életfogytos mert annak úgyse nagyon van vesztenivalója...

Odabent úgyis szívesen szivatnak ezt-ezt, miért is ne épp azzal tennék akiért még honoráriumot is kapnak...

Szerintem egy efféle beszélgetés után a pasi rekordsebesen visszavonta volna a pert.
Megértem én a keserűséget, de sajnos az csupán arra jó, hogy az ember kiadja a mérgét magából, de ahogy előttem írták - akár még te járhatsz rosszul, ha rossz helyen jelennek meg a soraid.
a Blikk-nek ez meg amúgy sima "disznótoszó pénz" még, ha ki is kell fizetni.

Most olvasom, hogy mások már reagáltak a látogathatóság ... stb. kérdésre, de így jár az aki nem olvassa végi az össze kommentet, hanem mindjárt az elsre reagál.
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Már itt megbukott (sajnos) az elképzelésed, mivel az újság(író) sem rokon, sem képviselő ügyvád.
Márp ediglen amíg el nem ítélik (az előzetesben ) csak ők látogathatják, már ha az ügyész nem korlátozte a látogatási jogukat.

Újabb apróság: a gyilkosok (igaz nem a gyerekgyilkosoknak) a börtön hierarchiában igen "előkelő" helyet foglalnak el (közvetlenül a maffiavezérek és tagok után).
Tehát hiába vannak erősebbek, ha a "belső szabály" nem engedi. Persze a gyerekgyilkosokat -tudtommal - megvetik, de attól még élhetik világukat.

Sajnos ismét egy tévedés.
Csomagot csak attól kaphat egy fogva tartott, akivel engedélyezték a levelezést...
Ráadásul havi egy csomag az engedélyezett. Persze biztosan vannak, akik még ennyit sem kapnak de azokkal nem hinném, hogy el tudnád érni "ezek" életének pokollá tételét.

Megértem én a keserűséget, de sajnos az csupán arra jó, hogy az ember kiadja a mérgét magából, de ahogy előttem írták - akár még te járhatsz rosszul, ha rossz helyen jelennek meg a soraid.
a Blikk-nek ez meg amúgy sima "disznótoszó pénz" még, ha ki is kell fizetni.

Most olvasom, hogy mások már reagáltak a látogathatóság ... stb. kérdésre, de így jár az aki nem olvassa végi az össze kommentet, hanem mindjárt az elsre reagál.

Csak arra nem figyeltél amit egyik előző kommentemben írtam: Akinek pénze van, mindent megtehet! S mert az újságnak több a pénze, ha akarja simán elérheti ezt a dolgot.

Csak egy tipp: Keres valakit aki még szabadlábon van de jóeséllyel hamarosan dutyiba kerül. Megfizeti, hogy ha majd oda kerül, csinálja ki a fazont vagy legalábbis nagyon keserítse meg az életét. De különben is, köztudott hogy szabályzat ide vagy oda, még kábszer is kerül be az elítéltekhez gyakran. Akkor meg nehogy már ne lehessen üzenni is valahogy ennek-annak!

Amúgy a börtönhierarchiában sincs igazad. Illetve van, de a legfőbb dolog ott nem az hogy ki miért került be, hanem hogy milyen erős. Ez kb 90% a fontosságban. Minden többi csak ezután jön.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Csak arra nem figyeltél amit egyik előző kommentemben írtam: Akinek pénze van, mindent megtehet! S mert az újságnak több a pénze, ha akarja simán elérheti ezt a dolgot.
Azért "egy újság" nem képes ilyesmire, legfeljebb az ott dolgozó emberek...
A pénzt is el kell valahogy könyvelni...
Csak egy tipp: Keres valakit aki még szabadlábon van de jóeséllyel hamarosan dutyiba kerül. Megfizeti, hogy ha majd oda kerül, csinálja ki a fazont vagy legalábbis nagyon keserítse meg az életét. De különben is, köztudott hogy szabályzat ide vagy oda, még kábszer is kerül be az elítéltekhez gyakran. Akkor meg nehogy már ne lehessen üzenni is valahogy ennek-annak!
Üzenni még csak-csak, de odakerülni. Mo-n is több tucat fegyintézmény van. a fenti esetben várhatóan a jogerős a tényleges fekvő nyolcas, vagyis Szeged vagy esetleg Sopronkőhida a végállomás, de oda piti tolvajok, de még "sima" gyilkosok sem kerülnek. Tehát nem olyan egyszerű dolog ez.
Amúgy a börtönhierarchiában sincs igazad. Illetve van, de a legfőbb dolog ott nem az hogy ki miért került be, hanem hogy milyen erős. Ez kb 90% a fontosságban. Minden többi csak ezután jön.
Már a bekerülés pillanatában (bármilyen hihetetlen, maguk az őrök) teremtik meg a hierarchiát. Persze emelkedni és csúszni is lehet.
Egyébként, ha valaki gyerekmolesztálóként kerül be (ez a legalja), azt külön zárkába szokták tenni, mert a többiek nem tűrik meg maguk között. Mi ez, ha nem hierarchia?
Mellesleg aki rendelkezik valamilyen képességgel - pl. írni-olvasni tud - az élvez bizonyos előjogokat.
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért "egy újság" nem képes ilyesmire, legfeljebb az ott dolgozó emberek...
A pénzt is el kell valahogy könyvelni...

Üzenni még csak-csak, de odakerülni. Mo-n is több tucat fegyintézmény van. a fenti esetben várhatóan a jogerős a tényleges fekvő nyolcas, vagyis Szeged vagy esetleg Sopronkőhida a végállomás, de oda piti tolvajok, de még "sima" gyilkosok sem kerülnek. Tehát nem olyan egyszerű dolog ez.

Már a bekerülés pillanatában (bármilyen hihetetlen, maguk az őrök) teremtik meg a hierarchiát. Persze emelkedni és csúszni is lehet.
Egyébként, ha valaki gyerekmolesztálóként kerül be (ez a legalja), azt külön zárkába szokták tenni, mert a többiek nem tűrik meg maguk között. Mi ez, ha nem hierarchia?
Mellesleg aki rendelkezik valamilyen képességgel - pl. írni-olvasni tud - az élvez bizonyos előjogokat.

Igen, tudok róla hogy a gyerekmolesztálókat külön teszik, de még arra is van példa hogy külön kitalálnak róla valami mesét hogy más miatt került be.

ENNEK ELLENÉRE, érdekes módon majdnem mindig kiderül ezekről az igazság, és ekkor nekik ANNYI! Vagy kicsinálják őket a többiek, vagy ha túl is élik, pokol az életük. Annak ellenére, hogy külön vannak szeparálva. Megtalálják rá a módot a többiek odabent. Gondolom különben, részben amiatt is, mert törvény ide vagy oda, de még a fegyőrök is a többi rabnak drukkolnak ilyen esetben MAGÁNEMBERKÉNT, ezért tényleg csak azt teszik meg ezek érdekében ami kifejezetten munkaköri kötelességük, és még eből is csak azt amit nem lehet elsumákolni. Hogy én így cselekednék az hétszentség, ha börtönőr volnék, direkt keresném az alkalmat miként szúrhatok ki ezekkel úgy, hogy nekem ebből ne legyen bajom, egyszerűen mert arra gondolnék mi lesz ha ez egyszer kikerül innen, s netán a lányom lesz a következő áldozata! Vagy ha nem is a lányom, de bárki más aki egy ártatlan és szeretni való kislány. Azaz szinte erkölcsi kötelességemnek érezném hogy megdöglesszem a dutyiban, s ez a legegyszerűbb úgy, hogy alkalmat teremtek rá hogy a többi rab döglessze meg. És biztos hogy egy okos börtönőr talál erre lehetőséget.

Az írni-olvasni tudás meg persze valóban előny a dutyiban, de az is csak a börtönőrök szemében. A cellatársak közt akkor is a fizikai erő az ami a legislegfontosabb. Az olvasnitudás kb arra elég hogy ha van egy másik pasi is ott aki ugyanolyan gyenge mint te de még olvasni se tud, akkor többnyire őt csicskáztatják majd, nem téged. De ha te vagy a leggyengébb, s nincs másik ugyanolyan gyenge, akkor igenis te leszel a csicska, akkor is ha akár 3 diplomád van.

Olyan mesélte nekem aki bent volt, az meg csak tudta...
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem masfelmillio messze nem fedezi az ugyvedi koltseget, ugyhogy bukhatott a dolgon rendesen. Ugyhogy annyival is KEVESEBB jut karteritesre, vagy lattatok mar olyat, hogy egy ugyved jarjon rosszul?
Ujsagfogalmazok meg fizessenek csak, kellett nekik beelozni a birosagot az itelettel.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
...

Az írni-olvasni tudás meg persze valóban előny a dutyiban, de az is csak a börtönőrök szemében. A cellatársak közt akkor is a fizikai erő az ami a legislegfontosabb. Az olvasnitudás kb arra elég hogy ha van egy másik pasi is ott aki ugyanolyan gyenge mint te de még olvasni se tud, akkor többnyire őt csicskáztatják majd, nem téged. De ha te vagy a leggyengébb, s nincs másik ugyanolyan gyenge, akkor igenis te leszel a csicska, akkor is ha akár 3 diplomád van.

Olyan mesélte nekem aki bent volt, az meg csak tudta...
Az én tájékozottságom is olyan embertől származik, aki személyesen tapasztalta a bentlét örömeit.
Ő mesélte, hogy bár ötven elmúlt, mégis ő volt az egyik király, mert a 38 fogvatartottból a cellában mindössze KETTEN tudtak írni-olvasni, tehát nagy becsben voltak, mert egyrészt a papírokat (jegyzőkönyv, más bírósági iratok...) ők olvasták fel a többieknek és ők magyarázták el azok jelentését. Nem is szólva az otthoniaktól kapott üzenetek felolvasásáról.
Ami elszomorító, hogy M.o-n a felnőttek mintegy negyede funkcionális analfabéta, tehát ismeri ugyan a betűket, de összeolvasni már nem tudja. Nyilván innen kerülnek be zömmel a börtönbe.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Es az megvan, hogy a bortonben (meg ugy altalaban egy bizonyos vagyoni szint alatt) mindenkinek tokeletes marad a latasa idoskoraban is? Vagy a krisnasok ingyenebed melle ingyenes szemlencsekorrekcios mutetet is csinalnak az aluljarokban.

Vagy valami mas felfoghatatlan okbol nincsen soktizezer forintos szemuveguk, es mar csak azert sem tudnak olvasni.
 
Oldal tetejére