Vétozd meg János, ne írd alá János! - Percről perce a CEU melletti tüntetésről

Ma este az utóbbi idők legnagyobb tüntetése lesz Budapest utcáin, kövesse velünk!
Március 28-án nyújtották be a felsőoktatási törvény módosításáról szóló javaslatot, ami a külföldi egyetemek magyarországi működését szabályozná. A jogszabály teljesen ellehetetleníti a Soros György által létrehozott CEU, a Közép-Európai Egyetem működését. Április 2-án több ezren vonultak utcára a CEU mellett, az élőlánc során kisebb dulakodás is kialakult, amikor a demonstrálók egy EU-s zászlót szerettek volna kitűzni a Parlamentre. Április 4-én, kivételes eljárásban megszavazták a lex CEU-t. A törvény ellen rengetegen tiltakoztak, köztük több külföldi, neves egyetem, tudósok, egyetemisták és közéleti személyiségek. A mai tüntetés várhatóan a legnagyobb tüntetés az internet adó elleni demonstráció óta.
17:48 A tüntetők egy része már átért Pestre
A többiek viszont még el sem indultak Budáról. Az index egyik fotóján jól látszik, mennyien vannak:


Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

17:41 Tízezrek vonulnak a Lánchídon
Addig viszont elolvashatja kollégánk publicisztikáját arról, hogy miért veszélyes a mostani helyzet. Kattintson!

17:32 Elindult a tömeg
A szervezők felszólítására elindult a több tízezres tömeg a Kossuth térre.

17:30 Ne lepődjön meg ha Gryllus Dorkát pillantja meg a tömegben


17:26 Ha ön jobb kedveli a videóképes közvetítést...

akkor kattintson IDE!

17:15 Németh Szilárd szerint a tüntetést a Soros által pénzelt ügynökszervezetek „gründolták”
Németh Szilárd vasárnap az MTI-nek telefonon azt mondta: „a Soros György által aktívan támogatott szervezetek mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék”. Úgy vélte: „nyíltan a magyar törvények megsértésére buzdítanak”.

Hangsúlyozta: Magyarországnak meg kell védenie magát, ennek első lépése az átláthatóság. „Minden magyar embernek tudnia kell, kicsodák Soros György emberei és milyen pénzek, milyen érdekek állnak a külföldről támogatott szervezetek mögött. Ezért nyújtotta be a Fidesz-frakció az említett törvényjavaslatot” - közölte.

Arról, hogy a kormány összeesküvés elméletet vizionál, már korábban írtunk ITT. Biztos nehéz lehet elfogadni, hogy az emberek beleuntak ebbe az egészbe.

17:12 Nem mernénk megtippelni, mennyi ember van itt
Maradjunk annyiban, hogy veszettül rengeteg, egyik irányban sem látjuk a végét. Húszévesek és nyugdíjasok, golfsapkások és kontyosok, derékra kötött pulóverek és tavaszi parkák, tacskók és kerékpárok, babakocsik és tavaszi Celsius fokok - minden van, és úgy tűnik, mindenki nagyon akarja a forradalmat. Azaz a kormányváltást. Vagy legalább egy kis igazságot.


Fotó: Unger András

17:10 Hamarosan elindul a menet
A felvonulást egy „Miért féltek az oktatástól?” feliratú hatalmas molinóval vezetik fel. A tömeg a Lánchídon át a CEU érintésével megy majd a Kossuth térre.

17:05 Hétfő éjjelig döntenie kell Ádernek
A tüntetők elsődleges célja, hogy Áder János, köztársasági elnök ne írja alá a törvényt. Ha Áder úgy dönt, nem írja alá, abban az esetben politikai vétóval visszaküldheti a parlamentnek vagy az Alkotmánybírósághoz fordulhat.

16:55 Alföldi Passiója olyan lesz ma este, mint anno március 15-én a Bánk Bán
Nagy tüntetés, aztán jöhet a kultúra... Több tüntető is jelezte ugyanis, hogy először tüntetni, megy aztán nézné meg Alföldi-Rosta szuperprodukcióját az Arénában. A színházi szervezők ezért jelezték az index.hu-nak, szükség esetén elcsúsztatják picit az előadás kezdetét, hogy odaérjenek az emberek a tüntetésről. Nem kell izgulni!

16:43 Az Erzsébet hidat gyakorlatilag megtöltik a Várkert bazár felé átkelő tüntetők
És alattuk sincsenek kevesen. Ez tényleg bomba tüntetés lesz.

16:42 Hatalmas tüntetés volt Berlinben is
A lex CEU az amerikai és az európai egyetemistákat is felháborította, többen fotókkal vagy közleményekkel tiltakoztak vagy fejezték ki szolidaritásukat. Így volt ez Berlinben is, ahol vasárnap délután 2-től a Gendarmenmarkthnál, a Schiller-szobor mellett demonstráltak.

16:38 Egyre többen gyülekeznek
A tüntetés facebook-eseménye 16:30-ra hirdette meg a gyülekezőt, a résztvevők aztán 17 órakor kezdődnek meg a beszédek a Várkertbazárnál. Törley Katalin, Sulyok Blanka, Diószegi Nóra, Czégány Szandra állnak színpadra.

A menet a tervek szerint 17:15-kor indul majd el a Kossuth térre, ahol ismét beszédek lesznek. Az eseménynek a tervek szerint 19 órakor már vége is lesz.

A szervezők azt kérték a résztvevőktől, hogy aki tud viseljen valami kéket, mert az a CEU színe, de várják a magyar zászlókat és a transzparenseket is.

Csatolás megtekintése 1538976

 
Atapata, miért most háborogsz ? Miért nem akkor mentél meg a többi választani amikor kellett volna ?? Akkkor kell álni az állampolgári kötelességgel ! Nemtudlak bennetek megérteni , mindenki kiabál , veszekszik , de amikor tenni kéne /lásd választani/ akkor minek ? Tiszta Pató Pál az egész !
 
Atapata, miért most háborogsz ? Miért nem akkor mentél meg a többi választani amikor kellett volna ?? Akkkor kell álni az állampolgári kötelességgel ! Nemtudlak bennetek megérteni , mindenki kiabál , veszekszik , de amikor tenni kéne /lásd választani/ akkor minek ? Tiszta Pató Pál az egész !

Mentem, láttam, Győztem, többször is!!
 
Engemet bátran sorolj be azok közé (sokan vagyunk) akiknek mindkét dolog és sok más is fontos. Minket nem lehet megvezetni szólamokkal. El is megyünk választani, és egyre többen leszünk!!
Ha az a tömeg aki nem ment el választani eddig , elmegy 18-ban csodálkozni fogsz!!!

Vedd észre: Már egy eredményes népszavazáshoz is kevesen voltatok!!

Kik azok a "voltatok"?

Hát azon biztos csodálkozni fogok, ha Vonát vagy Botkát választjátok meg. Mert én azokat sem, az biztos. A többiek egyelőre jegyzésre se méltók, annyira láthatatlanok.
 
-
Azt hiszem te vagy itt az egyetlen utolso mohikán aki megprobál egy politikailag brizáns témát egy látszolagos területre cipelni.
-
Hallgassad meg a politikusaidat, ök már régota nyiltan kimondják, hogy az egyetem zavarja az ö politikai törekvésüket.
-
A CEU majd 7 millio Euros támogatást hozott Magyarországra, évente vagy 40 milliot hoz a város konyhájára.
-
Ha csak azok a nénik mennének ki az utcára akiktöl elzárná a kormány a jolfizetö külföldi albérlöket, vagy az összes szolgáltato aki belöllük él akkor megtelne általuk jonéhány tér Bp.-en.
-
Nem tudom Londonban hány egyetemista van de hatalmas épületek állnak amiben csak magyarul beszélö diákokat találsz.
Miért bánt téged, hogy sokkal kevesebb pénzért, otthon, internationális környezetben egy elismert elismert diplomát kapjanak a gyerekeink.
-
Én és sok külföldön élö magyar szivesen elküldené a gyerekeit Budapestre tanulni, tanulják meg az apjuk, vagy anyjuk anyanyelvét, tartsák a kontaktust a rokonokkal de ha ez a tanulmányaik rovására megy egy ideologialilag korlátozott helyen akkor abbol nem kérünk.

Megszűnt az összes egyetem Magyarországon? :eek:
 
Atapata, miért most háborogsz ? Miért nem akkor mentél meg a többi választani amikor kellett volna ?? Akkkor kell álni az állampolgári kötelességgel ! Nemtudlak bennetek megérteni , mindenki kiabál , veszekszik , de amikor tenni kéne /lásd választani/ akkor minek ? Tiszta Pató Pál az egész !

Igazad van, vagy nem mennek el szavazni, csak hőbörögnek, vagy elmennek, és suttyomban behúzzák a Fideszre az ikszet. Mert különben hogyan lett neki másodszor is kétharmada?
 
43% -kal lett az a 2/3.
Hiaba agalsz JAszladany csak a valasztasi torvenyek atirasaval nyert 2/3-t a fidesz.
A civil szervezetek nem tudnak kormanyt se dontogetni se elkuldeni.
Szijjartot nem fogadta a nemet kulogyminiszter. Iranba kell menni kozos atom egyezmenyt alairni, rossz iranyt vett a fiu....
Menekultek gyulolkodhetsz ellenuk de a vilag nem ilyen antihumanus.
Lehet neked nagyon tetszik ez a handa bandazas amit a kormany muvel alairt 1200 fot befogad es 500 lett a valosag es nem tole kered szamon miert hazudik miert irta ala az 1200 fot ha nem akar befogadni senkit? -hanem az ellenzeket nem talalod megfelelonek.
Penzes arabusok johetnek, johetnek a irani atomegyezmeny raadasakent 100 irani fiatal tanulni Mo-ra.
Orosz kapcsolatok a megbonthatatlan baratsag. A ellenzeknek koszonheti a sok fidesznyik hogy megvedte az adatait , hisz konzultalni a vezerrel a fidesznyikok fognak nagyreszben, es ezek a valaszok mentek az orosz szerverre.
Mindenki elfogadhato kiveve a magyar szarmazasu Soros es az Eu .
Az se zavar hogy valoszinu beteg ember a vezer, es a nagy tamogatoinak kene szolni hogy orvosra van szuksege. Mindenki latja tudja a nyelvoltogetes a ragatozasok betegsegre utalnak vagy a gyogyszerezes mellekhatasa. Egyik se jo ha az orszag vezetojerol van szo.
Dontesei nem szolgaljak az orszag erdeket. Legyen az CEU mert mi hasznot hoz? semmit csak negativumot, Brusszel tamadasa es plakathaboruja mi hasznot hoz az orszagnak? Hiaba ir levelet hogy keri hogy merlegeljenek Mo -rol kello figyelemmel mielott dontenek...eso utan kopenyeg. A korupcio ilyen meretekben alaassa az egesz tarsadalmat es benne minden embert, nem zavar ,de mi haszon van az orszagnak belole? megsugom neked csak kar szarmazik belole.
Civilek media vegzalasanak ki a karvalotja? az orszag lakossaga, informacio hiany , hivatkozol az orgira az irta par ezer fiatal hoborgot tutetett de nem szamot tevo. 80ezer ember nem keves.
Hiaba mondjak jobban teljesit az orszag es ezt kozvetitik az M1 mikor latjak az emberek a sajat borukon ....meg lehet elni 47ezer Ft-bol, meg a kozmunkabol.
Semmit nem tesz hogy a magyarokert hogy ne uruljon ki az orszag , meg egy ciklusa es nem marad fiatal az orszagba.
Megvedi a magyarokat...kitol ?sajat maguktol?

http://gepnarancs.hu/2017/04/ki-akartuk-lopni-az-eu-szemet-is-eszrevettek/
 
Utoljára módosítva:
Az én szavazatom mindig elveszett.
De akkor sem áltatom magam azzal, hogy a Fideszt valójában nem a többség támogatja. Aki nem megy el szavazni, az azt támogatja, akit a szavazók többsége megválasztott. Mivel ők változtathattak volna ezen, de nem tették. Ez a demokrácia.
 
Igazad van, vagy nem mennek el szavazni, csak hőbörögnek, vagy elmennek, és suttyomban behúzzák a Fideszre az ikszet. Mert különben hogyan lett neki másodszor is kétharmada?

upload_2017-4-11_13-18-53.png

-
Gondolom tudod értelmezni a statisztikát:
Fidesz -7,88%, az ellenzéki pártokat válaszok száma pedig meg növekedett.
-
Engem mindennél jobban érdekelnének a választási témák és itt az eszembe jut, hogy a választás utolso pillanatáig a Fidesz azt hazudta a választoknak, hogy Brüssel kiakarja vágni a magyar erdök 25%-át. ;)
-
Kedves Jászladány, mesélj, megjöttek már a favágok? ;)
-
Megjötte
 
Az én szavazatom mindig elveszett.
De akkor sem áltatom magam azzal, hogy a Fideszt valójában nem a többség támogatja. Aki nem megy el szavazni, az azt támogatja, akit a szavazók többsége megválasztott. Mivel ők változtathattak volna ezen, de nem tették. Ez a demokrácia.

A demokratia nem azt jelenti "egyszer Fidesz mindig Fidesz" Ez nem keresztviz amit ne lehetne lemosni. :)
Az édesanyám megfordulna a sirjában ha tudná mi lett a pártbol. Egy idegengyülölök gyülekezete. Egy europaellenes korus.
 
Érdekes ez a fórum, és úgy tűnik, hogy valakit nagyon érdekel, hogy mi zajlik itt. Viszonylag védettnek tekinthetem a gépemet, de először a tegnapi nap alkalmából először önállósította magát, most meg mintha rálépett volna valaki és próbált üzenni…

Kedves Jaszladány !
A magam részéről ezzel az üzenettel lezárnám az egymásnak írt válaszokat. Kérlek ne vedd sértésnek, de dolgoznom kell és már így is túl sok időt pazaroltam a témára.

Jaszladany
És ez melyik?

ML34567 írta:
Majd az idő megmutatja.

Jaszladany
„Milyen idő? Most skandálják, hogy Orbán takarodj! Ha most akarják, hogy lemondjon, akkor most kell helyette választani valakit nem?”
Nem azt mondtam, ott nem tartunk. Egyébként is az ilyen primitív megnyilvánulásokat alapból elítélem. Ugyanakkor a FIDESZ szavazótábor egyes közvélemény kutatók szerint csökkenőben van, amely előidézhet egy következő, más összetételű parlamentet.

ML34567 írta:
Kérdésedre válaszolva meg van még néhány nem lebecsülendő párt, és még a baloldalinak nevezett pártok is szövetséget köthetnek (mert a hatalom mindenkinek kell). No és jönnek az újak, új és fedhetetlen arcok, pl. lásd a Momentum meghátrálásra kényszerítette kormányunkat. Gondoltad volna, hogy képes lesz erre egy teljesen ismeretlen szerveződés, aki felbukkant a semmiből?
Jaszladany
„Akárhány szerveződés felbukkanhat, ha semmi tömegtámogatása nincs.
És semmiféle szervezetnek nem lesz tömegtámogatása, amelyik bevándorláspárti. Miért nem mondjuk ezt ki nyíltan? A Fideszen kívül pedig az összes mostani szerveződés, és az egész baloldal is bevándorláspárti. Még Vona is.”


Küldtem már, a pártok támogatásról:
http://kozvelemenykutatok.hu/partpreferencia/
Én veszélyesnek érzem a trend alakulását, a nem válaszolók magas számát.


ML34567 írta:
Ne mosd össze a két témát. Amíg ezzel a CEU üggyel kapcsolatban továbbra is fenntartom a véleményemet, mely szerint semmi értelme ennek az erőlködésnek, sőt kárt okoz a FIDESZ-nek is, addig az eszetlen migrációs politika veszélyes Európára, és valamennyiünkre nézve.
Jaszladany
Az „egy csomagra lehet majd szavazni”, pedig annyiban tévedés, hogy véleményem szerint a választók döntésénél nem a bevándorlás politika lesz az első helyen, hanem a mindennapi élet (életszínvonal, oktatás, orvosi ellátás, stb.) alakulása fog dönteni.
„Nem én mosom össze a két témát. A baloldal mossa össze. Hallgasd meg Lendvai Ildikót. A CEU csak ürügy, a tényleges téma a bevándorlás. Ezért is emlegeti a baloldal Soros nevét annyit az egyetemmel kapcsolatban.
Ha szerinted a választók döntésénél nem a bevándorlás politika van első helyen, akkor szerinted miért van most is közel kétharmados támogatottsága a Fidesznek? Azt gondolod, az emberek annyira szeretik a Fideszt? A nyavalyát! Az ábra azt mutatja, hogy az emberek fontosabbnak tartják a családjuk és az ország biztonságát, mint az "életszínvonal, oktatás, orvosi ellátás, stb"-t.”


ML34567 írta:
Ezzel nem értek egyet. Azt, hogy Lendvay Ildikó mit mond a jelen hatalmi viszonyok között nem mérvadó, de nem is hallottam. A pártok támogatásának alakulásáról már írtam, hogy a 2/3 szerintem ma már távolról nincs meg. A nem válaszolók aránya pedig nagy, ami nem feltétlen a FIDESZ-t fogja erősíteni. Az meg, hogy az egyes magyar régiók ott vannak a legszegényebb EU régiók között, szerintem az ott élőket nem a bevándorlás izgatja elsősorban, azt tényként kezelik, és a napi nehézségek mellett nem foglalkoznak vele, mert nem találkoznak vele. Sokkal inkább, hogy becsületes munkával méltó körülmények között, ne nélkülözve kelljen megéljen. Na egy kicsit messze kerültünk az eredeti témától.

ML34567 írta:
Milyen csomó fals infót? Miben nem felelt meg a hatályos törvénynek, ami miatt törvényt kellett módosítani?
Jaszladany
„Fals infó volt pl. hogy be akarják zárni a Soros egyetemet (hogy éleskés is boldog legyen). Semmilyen egyetemet nem akarnak bezárni.
Hogy milyen törvénynek nem felelt meg, azt már leírtuk.”


Akkor én is ismételten leírom, megfelelt az akkori hatályos törvényeknek. Az új, most hozott törvénynek már nem felel meg, és lehet, hogy kevés eséllyel tud majd megfelelni, pl. az államközi megállapodás követelményének. Bezárni természetesen nem akarták , mert megfelelt az előző felsőoktatásról szóló törvénynek.


ML34567 írta:
Egyébként továbbiakban sem gondolom, és nem tekintem hogy két diplomát ad ki egy magyar képzésért, hanem egy magyar és egy az USA-ban elfogadott angol nyelvű diplomát, ugyanazon képzésről.
Jaszladany

„Sajnos ez nem azon múlik, hogy Te mit gondolsz erről, vagy hogyan tekintesz rá. Utána kell nézni a tényeknek. Én se az ujjamból szoptam, amit írtam, utánanéztem. De nem jobbos oldalakon, ahogy éleskés állítja, hanem pl. az Origón. Persze, ha valakinek minden oldal jobbos, amelyik nem a balliberális oldal szócsöve, azzal nem tudok mit kezdeni.”

ML34567 írta:
Ezért mondtam, hogy egyoldalú információs forrást használsz. Én sem a bal oldalnak nevezett információs csatornákat használom, hanem pl. Euronews, Skynews, de jár egy-egy napilap is.

Na további szép napot, mert vár a munka.
 
...... megjöttek már a favágok? ;)

Ezt a témát már sokszor felhoztad, kíváncsi vagyok én is , hogy mi lett az Európai megoldás. Az Európai Bizottságnak volt valami törvénytervezete (2014-ben) mellyel meghatároznák „az Európában idegenhonos özönfajok elleni küzdelem okait és alapvető feladatait”....A javaslat mellékletében felsorolták azokat a növényeket, amelyeket a törvény értelmében ki kellene irtani Európából, a listán az elsők között szerepelt az akácfa
Mivel a a magyar erdők kb. egyötödét az akácfák adják ez a törvénytervezet érdekelte a magyar állampolgárokat... de hungarikum lett a magyar akácfa és a magyar akácméz és megoldódott a probléma....hogy Európában azóta írtják vagy nem az akácerdőket nem tudom.
 
Ezt a témát már sokszor felhoztad, kíváncsi vagyok én is , hogy mi lett az Európai megoldás. Az Európai Bizottságnak volt valami törvénytervezete (2014-ben) mellyel meghatároznák „az Európában idegenhonos özönfajok elleni küzdelem okait és alapvető feladatait”....A javaslat mellékletében felsorolták azokat a növényeket, amelyeket a törvény értelmében ki kellene irtani Európából, a listán az elsők között szerepelt az akácfa
Mivel a a magyar erdők kb. egyötödét az akácfák adják ez a törvénytervezet érdekelte a magyar állampolgárokat... de hungarikum lett a magyar akácfa és a magyar akácméz és megoldódott a probléma....hogy Európában azóta írtják vagy nem az akácerdőket nem tudom.

Kérlek ne beszélj butaságot. Csodálom, hogy nem lett scandal belölle.
-
Elöszöris nem törvényjavaslatrol volt szo hanem egy diskussziorol, arrol, hogy "megkéne vizsgálni" milyen gazdasági hatással vannak az invaziv növények a mezögazdaságra, milyen kutatási témák vannak a különbözö országokba, hogy lehet e ezeket koordinálni, milyen támogatást tud adni az EU....
-
Az akácfa egyáltalán nem szerepelt a listán (olvass utána). Volt a Spanyol vagy Portugál kormánynak egy nyilt kérdése, hogy "szándékozik e az akácfával foglalkozni" A válasz nagyon rövid vol. "Nem. Az EU nem foglalkozik vele"
-
En panaszt is emeltem az EU-nál mert a Fidesz massivan félelmet kelett és sok választopolgár számára ez a "höstett" volt a döntö, hogy Orbánt választott.
-
A Fidesz szerint Orbán akadályozta meg, hogy az akácfa nem lett kivágva magyarországon, azáltal, hogy kikiálltotta "Hungarikumnak" (egy röhely, valoszinü a Szent Korona engedélyével) :)
-
Megáll az ész. No. a második legnagyobb akácméz termesztö EU-ban de itt senki nem "németisetette" az akácfát, mégsem vágja ki senki.
-
Lehetett volna valamit a dologbol csinálni ha betudta volna valaki bizonyitani, hogy a hamis jelentések hatással voltak a választási eredményre, dehát már tul késö volt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,332
Tagok
615,938
Legújabb tagunk
RainMachinesyc
Oldal tetejére