Z
Reakciók pontszáma
232

Profil üzenetek Friss tevékenységek Hozzászólások Róla

  • Ma is összehoztunk egy szülős-gyerekes kirándulást,az egyik nagyszülő meghívta az osztályt egy igazi,falusi szüretre.A háznál minden háziállatot megismerhettek a gyerekek.Ingyen kaptunk egy külön buszt,ami egész nap rendelkezésünkre állt.Mond ,ki ne lett volna oda ezért a lehetőségért.De a két fiúnak köszönhetően a kirándulásunk majdnem katasztrófával végződött.Hiába voltak ott a felnőttek,a két gyerek minden osztálytársába belekötött ,csúfolódott,gonoszkodott.Majd pillanatok alatt eltűnt az egyik a baromfiólba,két kacsának tépte ki a tollát,az egyik kacsának úgy megszorította a nyakát hogy az elpusztult.A másik ez alatt kukorica csövekkel dobálta akit csak ért.A két gézengúz szülei egymást
    okolták,mégpedig elég csúnya szavakat használva.Végül nekem kellett mind a 156 cm-mel közbelépnem,mert attól tartottunk,hogy tettlegességre kerül sor. Pedig előtte mindenkivel külön elbeszélgettünk,hogyan kell viselkednünk.Kértük őket,hogy figyeljenek nagyon a gyermekükre, csak akkor jöhetnek velünk.A válasz az volt,hogy persze,minden rendbe lesz.Hát nem így történt!
    Szóval keserű szájízzel jöttünk el.A többi szülő pedig forrong és elkeseredett,mert ahogy te is mondod-"ez van! ezt kell szeretni!"
    Kedves Parapoli!
    Igen elsősök, óvodába 4 évig jártak,nem egy óvodából jöttek.Nem barátkoztak nálunk össze,ők hárman külön szigeteket alkotnak az osztályban.Mint említettem sokat utána olvastunk,fejlesztő pedagógusoktól tanácsot kértünk ,sok felé fordultunk,már a nyarunk is erre ment.Igazából az- Egyéni fejlesztési tervek gyűjteménye Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar Szerkesztett: Nagyné Dr. Réz Ilona Lektorálta: Kissné Haffner Éva SZASZOR 2000
    II.Fejlesztő felkészítésben használható tervek Ódor Henriette gyógypedagógiai tanár munkája hasznos nekünk.De ,nem ezzel van problémánk.Pedagógiai része az egy dolog,itt a többi gyermek szocializációs veszélyeztetettségéről van szó.
    A manócskáim nem azt érdemlik,hogy nap mint nap szenvedő alanyai legyenek a három "rosszcsontnak".
    Nem szeretem így hívni őket,de nevesíteni sem akarok.
    Elsősök a fiatalok? Próbálsz haladni velük? Ugyanazt a tananyagot próbálod tanítani nekik? Kompetenciáztok? Milyen követelmények vannak nekik?



    <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]-->
    Kedves Zsóka!

    Olvasván a leveledet eszembe jutott valami, hátha nem próbáltad ki. Nem akarok okoskodni, csak ez így gázos. (elhiszem, hogy mindent próbáltál) Teszem hozzá, nekem "csak" tanulásban akadályozottaim vannak. Van közöttük egy down szindrómás, figyelemzavaros, örökmozgó, autisztikus tünetekkel bíró, van aki "csak" 70-es IQ-s, és van olyan is aki annyira be tud melegedni hiszti közben, hogy bugyiig levetközik, a kiváltó okhoz elég annyi, hogy álljon arrébb mert útban van.
    Egy évig voltam autista csoportban. Ők jól funkcionálók voltak, velük nem voltak ilyen gondok, mint a kislányoddal. Gondolom utána olvastál a témának, és tudod, hogy elsősorban probléma a szociális kapcsolatokkal van, és e mellé társulhat -általában társul is- értelmi fogyatékosság. Az autistáknál van kommunikációs kártyarendszer, strukturált környezet, és szigorú napirend. Nem tudom ezeket kipróbáltad e. Ezek lehet, hogy a két fiúnál is segítségedre lehetnének.
  • Betöltés…
  • Betöltés…
  • Betöltés…
Oldal tetejére