Éjjel-nappal őrzi telefonfülkéjét egy halászfalu

C

CanadaHun

Vendég
telefonfulke.jpg

London – Éjjel-nappal őrzi telefonfülkéjét egy skót halászfalu, hogy ne tudja felszámolni és elvinni a brit telefonszolgáltató társaság.

.
Kilmuir a parányi település neve, Invernesstől északra van. Telefonfülkéje annak köszönheti megmenekülését, hogy az érte érkező teherautó sofőrje útbaigazítást kért egy helybeli asszonytól, aki látta, hogy már két piros fülke is van a platón. Azonnal közölte a férfival, hogy a kilmuiri nem lesz a harmadik, azt ugyan el nem viszi, a sofőr pedig dolga végezetlenül meghátrált.
.
A „bennszülöttek” nem élő láncként állják körbe kedd óta a fülkét, hanem autóikkal. Ha valakinek el kell mennie, más parkol a helyére.
.
A védelmi hadműveletek vezetője egy 65 éves asszony, Catherine MacRea.
.
„Nem tágítunk a fülkétől, amíg nem tudjuk biztonságban, és készek vagyunk a testünkkel is védelmezni, ha szükséges, bár reméljük, hogy nem lesz. Kell nekünk a telefonfülke biztonsági okokból vészhelyzetre, de szeretjük látványát is, a falunk része” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap az amazont.
 

kevdes

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is ragaszkodnék hozzá a helyükben. Már nálunk is minden annyira megváltozott, hogy meg se ismerem az utcákat
 

jcsé

Állandó Tag
Állandó Tag
A mobiltelefonok korában ez igazán érdekes, de hát nem is a fiatalok védik leginkább. Ha kitartanak szerintem a telefontársaság is meggondolja majd magát és más szemmel nézik majd az értékét.
 

sarij

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk Magyarországon, úgy eltűnt egy csomó telefonfülke, hogy nyoma sincs...
Az utca sarkán volt egy fülke, már az alapja sincs meg.
 

eratera

Állandó Tag
Állandó Tag
Szomorú, hogy egy település egyetlen telefonfülkéjét is el akarják vinni! Mi van, ha valami baj lesz?
 

kkovax38

Állandó Tag
Állandó Tag
Könnyű megszokni és ragaszkodni ahhoz amit más ad, jó embernek tekintik, de ha vissza akarja venni a saját tulajdonát, egyből ellenséggé válik.
 

horgIca52

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem hiszem, hogy a tel.térsaságnak pont erre az egy fülkére lenne szüksége, igazán szép gesztus lenne, ha ott hagynák a faluban, ha már ennyire ragaszkodnak hozzá!
Tényleg szép, nekem is tetszik!:p
 
Oldal tetejére