Életfogytiglanra ítélték, 35 év után szabadulhatott a férfi, aki 50 dollárt lopott

Több mint 35 év után szabadulhatott egy alabamai börtönből egy férfi, akit 1983-ban életfogytiglanra ítéltek 50 dollár ellopásáért.

A 22 éves Alvin Kennardot 1979-ben elítélték egy benzinkúton történt betörésért. Három év felfüggesztett büntetést kapott. 1983-ban azonban egy pékségből ellopott 50 dollárt, és visszaeső bűnöző lévén a szigorú alabamai törvények szerint életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtották, és még a feltételes szabadlábra helyezés jogát is megvonták.

2013-ban tették lehetővé, hogy a bíróság felülvizsgálja az ügy körülményeit. Ügyvédje azzal érvelt, hogy ha most történt volna a bűncselekmény, maximum 20 év börtönbüntetést kaphatna.

Az illetékes bíró szerdán úgy döntött, hogy a férfi letöltötte büntetését, és szabadon távozhat a börtönből.

Kennard családja megkönnyebbülten fogadta a döntést. Egyik unokahúga a WBRC televíziónak elmondta, a család támogatni fogja őt, segítni fogják abban, hogy munkát találjon. "El akarja tartani magát, és mi támogatni fogjuk őt" - hangoztatta. Ügyvédje elmondta, hogy a férfi asztalos akar lenni.

MTI

images
 
Hatásvadász cím mert ha nem 50 dollár lett volna hanem 1 millió akkor azt is elvitte volna...vagyis nem 50 dollárért ítélték el hanem azért mert visszaeső volt.
Azért egy kis mérlegelés szóba jöhetett volna de a törvény az törvény.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,195
Tagok
615,876
Legújabb tagunk
Kodyka13
Oldal tetejére