Allati hirek

Melitta témája a 'Állatok' fórumban , 2005 Május 1.

 1. Efike

  Efike Állandó Tag

  Nem nemá, hanem Nemo. Én Nemó kapitány fedélzetmestere voltam lánykoromban és a kedvenc időtöltésem volt, hogy a szines halak pikkelyeiből csináltam pikkelygobleint. A legsikerültebb gobleinképem az Utolsó vacsora volt, akkor a halakat is megettük.
   
 2. allegro

  allegro Állandó Tag

  [​IMG]
   
 3. csocsike

  csocsike Vendég


  A halak szempontjabol, te egy kiallhat6atlan pasas vagy.:confused:
   
 4. csocsike

  csocsike Vendég


  :D
   
 5. platon

  platon Állandó Tag

  És hol van most az Utólsó vacsora képed? Legutóbb a Stadler Józsi vette meg. Az a bíróságon sem vallotta be, hogy színes halak pikkelyeiből készült pikkelygoblein kép volt az, és hogy tőlled vette.;)
   
 6. Efike

  Efike Állandó Tag

  A Stadler Józsi az Szergej Ivanovics Kommiszárovicstól vette meg a képet, aki még látta Lenint. A kép eredetileg Retteget Iván cár hálószobájában volt a falon és egy 100-as szög tartotta, amit az ELMÜ gyártott. Végül is Raszputyin ellopta és megdugta Katalin cárnőt és ezért a képért csináltatták meg a Patyomkin páncélost. De ebbe ne szólj bele Platon, mert a múltkor is összekeverted az autistát a kommunistával.
   
 7. csocsike

  csocsike Vendég  Maga csak ne szorakozzona Platon elvtarsal mert megrugom. Maga anyit sem ert a halakhoz, mint az ingatlankezelo valalat foeloadoja ,aki a haromszoba hallos lakast kiutalta onnek:33: Kulomben is egy partra vetett hal pont azt mondja maganak amit on szokott a vizalatt fuldoklas kozben. Ha sokat ugral akkor magara uszitom az Ogapogo nevu edesvizi ,tengeri szornyet az Okanegen tobol es akkor onnek befellegzett. Kulomben is Mikigyereket miert kellett eluldozni.?:12:
   
 8. platon

  platon Állandó Tag

  Efike cudarúl megrágalmaz szokása szerint.
  Különben is Katalin cárnő fedhetetlen erkölcsét kétségbe vonni?

  Ezért felelni fog! Raszputyin már folytatja ellene az eljárást!
  Nahát még ilyet!
  Ezek után hogy hihetnénk neki, hogy Nemó kapitány fedélzetmestereként halakat is látott.
   
 9. Efike

  Efike Állandó Tag

  Kikérek magamnak minden vádaskodást. A mikigyereket nem üldöztem el, hanem elgáncsoltam egy verslábbal.
  A halakhoz is értek. A feleségem is. Azt szokta mondani, hogy Hal kan gyere.
   
 10. csocsike

  csocsike Vendég

  Ugyan mar, maga a halaszlet is a halaszbol sajtolja szolopressel azert olyan piros.
  :rolleyes:
   
 11. platon

  platon Állandó Tag

  Ön még a hal nemét sem ismeri. A hím hal nem hal kan, a kan meg nem halk. A verslábakkal meg ne gáncsoskodjon, mert Csocsike kézbe veszi azokat!
   
 12. Karsay István

  Karsay István Kitiltott (BANned)

  Valószinüleg jó a szaglóérzékük! :p
  Vagy ők is pecázni járnak!

  A nagyhalakat könyebb felismerni, mert azok Mercivel, Audival, vagy BMW-vel járnak! Még a víz alatt is! :confused:
   
 13. Sztyopa

  Sztyopa Állandó Tag

   
 14. allegro

  allegro Állandó Tag

  Fene bánja, csak a propellertől ne lenne a víz körülöttük annyira zavaros.
   
 15. csocsike

  csocsike Vendég

  Ti is Pavlov kutyuskái vagytok?
  Avagy: Miért veszünk be minden csontot?


  Tudják, úgy van ez: mint ama viccben, amikor a halak Isten létezéséről meditálnak. Végül megegyeznek abban, hogy biztos lennie kell egy felsőbb hatalomnak, hiszen ki más dobná be minden nap a tubifexet az akváriumba.


  Még jócskán ott virított a tojáshéj a hátsó felemen, amikor mini-állatkísérletekbe kezdtem húgom segedelmével. Önkéntes kísérleti alanyainkká házi kedvenceink szegődtek: kutyáink, macskáink és hörcsögeink.

  Példának okáért első macskánkat leteszteltük, hogy egy kis farokhúzással rásegítve vajon át tudja-e magát préselni a kerítés alatt.

  Később arra voltunk kíváncsiak, hogy igaz-e az a mítosz, hogy a cicák nem szeretik a fürdetést. Nem szerették...

  Végül megszemléltük, hogy egy hörcsög miként rágja át magát a Magyar Értelmező Kéziszótáron.

  Rögtön leszögezem, hogy a Greenpeace tagjai egyetlen esetben sem láncolták magukat a kerítésünkhöz, tiltakozásuk jeléül, és egyetlen zöld szervezet sem jelentett fel bennünket állatkínzásért.

  De ez a gyerekkor volt.

  Mégis, mintha többségünk itt felejtette volna magát. Csak most éppen mi magunk vagyunk a kísérleti alanyok, kedves Pavlov kutyatársaim! Ráadásul még fizetünk is a kísérletvezetőinknek.

  Sokszor az a furcsa érzésem támad, mintha egy láthatatlan Kéz mindannyiunkat egy jól álcázott, hatalmas kísérleti laborba helyezett volna, hogy aztán egy csábítónak tűnő falat kedvéért már egy csengőszó is nyáladzásra késztessen bennünket.

  Hiszen mára már bebizonyosodott, hogy kellő kondicionálás után az életünket el sem tudjuk képzelni egy halom kísérleti csont és csengőszó nélkül:

  Az üdítőnk fabatkát sem ér guargumi nélkül.

  A joghurtot csak akkor vesszük meg, ha biztosítanak róla, hogy van benne Bifidus Essensis.

  A gyerekeink nem nőhetnek fel zenélő bili nélkül, amiből ráadásul, ha kettőt veszünk rögtön, akkor nyereménysorsoláson vehetünk részt.

  A férjeinknek csak olyan dezodort választunk, amitől biztos, hogy izmosabb, csábítóbb és szexuálisan aktívabb lesz.

  És persze, ha még nem hallották volna, nemrég találták fel a Multifunkcionális Bogyót, amitől kreatívabb, sikeresebb és fittebb lehet minden nő. Most akciós!

  Tudják, úgy van ez: mint ama viccben, amikor a halak Isten létezéséről meditálnak. Végül megegyeznek abban, hogy biztos lennie kell egy felsőbb hatalomnak, hiszen ki más dobná be minden nap a tubifexet az akváriumba.

  Nos, nekünk ki dobja be a tubifexet? És azon már elgondolkodtak, hogy mi lenne, ha a halak rájönnének: mást is ehetnének?

  Menekülés a szabadságtól! - írja Eric Fromm abban a könyvében, amelyben arról elmélkedik, milyen az, amikor átadjuk a felelősséget, a hatalmat másoknak. A sorsnak, a politikusoknak, a főnöknek. A fogyasztói társadalomnak.
   
 16. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=449 border=0><TBODY><TR><TD vAlign=center align=left width=449><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=449 align=center border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top align=left width=15></TD><TD class=full_article_title align=left width=434>Kirúgták az oroszlánokat a cirkuszokból</TD></TR><TR><TD colSpan=2></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD width=449>[​IMG]</TD></TR><TR><TD width=449>Komoly fejtörést okoz a brazil hatóságoknak, hol helyezzék el azt a 68, többnyire siralmas állapotban lévő oroszlánt, amelyet az utóbbi napokban szedtek össze az országutakon.
  </TD></TR><TR><TD width=449>[​IMG]</TD></TR><TR><TD width=449><TABLE class=imgleft cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR><TD>[​IMG]</TD></TR></TBODY></TABLE>A hajléktalan állatokat nyilvánvalóan vándorcirkuszok eresztették szélnek egy új, állatvédelmi ihletésű törvény miatt. Számos brazil szövetségi állam a közelmúltban jogszabályban tiltotta meg vadállatok cirkuszi előadásokban való szerepeltetését, s ennek nyomán a vándortársulatok többsége a legegyszerűbb (és legembertelenebb) megoldást választotta. Városok határában, vagy néptelen országutak mentén elengedték, és sorsukra hagyták az egzotikus nagyvadakat. A hatóságok által begyűjtött kóbor oroszlánok jelentős része végtelenül leromlott állapotban van, az éhezés és különböző bőrfertőzések miatt elvesztették sörényüket, bordáik szinte kiszúrják a bőrüket. Az elhagyott jószágok végleges elhelyezése korántsem egyszerű probléma, az állatkertek nem versengenek értük. A brazil sajtó jelentése szerint tucatnyi állatot fogadtak be átmenetileg magánszemélyek, házilag eszkábált ketrecekben tartják őket, a többiek rendőrőrsökön várják sorsuk rendezését. Egy kisváros önkormányzata hetekig a település futballpályáján őriztetett egy kivénhedt, gazdátlan sörényest, míg végre egy közeli állatkert hajlandó volt befogadni.
  Ibama, a brazil környezetvédelmi szervezet első lépésként azt javasolja, hogy az összes talált oroszlánt ivartalanítsák, a továbbiakban pedig végleg szűntessék be Afrikából való importjukat.
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 17. dulifuli

  dulifuli Állandó Tag

  <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=vertmenu align=middle>Bűnhődik Hanna, a garázda gólya</TD><TD class=rovat_right> </TD></TR><TR><TD class=rovat_left> </TD><TD> </TD><TD class=rovat_right> </TD></TR><TR><TD class=rovat_left> </TD><TD>"Rácsok" mögé kérült a fenékpusztai rémként elhíresült gólya, Hanna. Mint ismert a madár garázdasága miatt vált híressé a környéken.</TD><TD class=rovat_right> </TD></TR><TR><TD class=rovat_left> </TD><TD vAlign=top align=middle> </TD><TD class=rovat_right> </TD></TR><TR><TD class=rovat_left> </TD><TD vAlign=top>Fenéken csípett egy nagymamát és a keszthelyi horgászokat is zaklatta. Hanna csípős kedve nem csillapodott, ezért Kőszegre szállították javítóintézetbe.

  [​IMG]
  Akár életfogytiglan tartó szabadságvesztésre is ítélheti magát a rakoncátlan gólya, Hanna. Jelenleg Kőszegen, egy vadasparkban harminc társával reménykedhet benne, hogy egyszer újra szabadon szárnyalhat. Hanna azért került a vadasparkba, mert amint meglátott egy embert, kezében étellel, azonnal kunyerálni kezdett. Először csak az illető körül sündörgött, ha ez hatástalan maradt, akkor támadott is. A gólya többször is elszökött a fenékpusztai madármentő állomásról. Végül az ornitológusok úgy döntöttek, jobb lesz ha ellenőrzött területre viszik.

  Jelenleg Kőszegen nevelik Hannát - mondta el lapunknak Márta Krisztina a Magyar Madártani Egyesület munkatársa. - Harminc gólya társaságában tölti napjait. Ha legyőzi lustaságát és nem az emberektől akar zsákmányolni, hanem a természetben keresi táplálékát, akkor van esélye a szabadságra.
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 18. tibi

  tibi Állandó Tag

  Én ott laktam!!!!!!
   
 19. Tercsi

  Tercsi Állandó Tag

  Dulifuli remélem ez akedves gólyalány nem garázdálkodik Niagara Falls környékén? [​IMG] Mert akkor nagyon vigyázni kell a békakirályra.8)
   
 20. dulifuli

  dulifuli Állandó Tag

  Tercsi'
  Azt hiszem ez tul messze van neki, de azert vigyazok a bekara, mert beka szep.;)
   

Megosztás