Allatkertek

Melitta témája a 'Állatok' fórumban , 2005 Április 15.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Legrémisztőbb vagy a legizgalmasabb?
  Egy állatkert, ahol igazi nagymacskákat lehet simogatni.
  [​IMG]
  Milyen érzés lehet egy tigrist vagy egy oroszlánt megsimogatni? Megtudhatod, ha elmész Argentínába, és meglátogatod a világ legrémisztőbb, vagy éppen legizgalmasabb állatkertjét.
  [​IMG]
  A Buoenos Airesben található Lujan Zoo különbözik a világ összes állatkertjétől.
  [​IMG]
  Amíg máshol kisállat-simogató van kecskékkel, juhokkal, nyulakkal, addig itt az igazi nagyvadakat érintheted meg.
  [​IMG]
  Lehet az medve, oroszlán, tigris, gepárd, sőt elefánt is.
  [​IMG]
  Állítólag – bár lehet, hogy ez csak legenda – a belépés előtt alá kell írni egy nyilatkozatot, hogy bármi történik, az állatkertet nem terheli felelősség.
  [​IMG]
  Az élmény felejthetetlen: dögönyözhetsz tigrist, az oroszlán sörényébe túrhatsz, vakarhatod a gepárd hasát.
  [​IMG]
  Bár némely állatvédő csoport tiltakozik, a vadállatok szemlátomást remekül érzik magukat.
  [​IMG]
  Amikor a belépők is legyűrik félelmüket, fantasztikus kalandban lesz részük.
  [​IMG]
  A belépőjegy nem olcsó: gyerekeknek 50, felnőtteknek 70, külföldieknek 130 dollárnyi Real.
  [​IMG]
  A képek után videó is vár.
  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]<iframe width="550" height="350" src="http://www.youtube.com/embed/T40h9k_oOXo" frameborder="0" style="margin: 0px; padding: 0px;"></iframe><iframe width="550" height="350" src="http://www.youtube.com/embed/10SnwsqDGIs" frameborder="0" style="margin: 0px; padding: 0px;"></iframe>​
  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

   
  PósaAnikó és rituevu kedveli ezt.
 2. pimpoka123

  pimpoka123 Állandó Tag

  cuki, de azért kissé ijesztő
   
 3. TSGirl

  TSGirl Állandó Tag

  Tenyleg be akarjak zarni az abonyi allatkertet?
   
 4. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Zsiráfbébi született Budapesten
  A zsiráfborjú szombat reggel jött világra. Az „apróság” nagyjából 170 centi magas, de azt még nem tudni, hogy hím vagy nőstény.  A zsiráf az első kicsinye Sandrának, a Fővárosi Állat- és Növénykert hatéves zsiráfjának, és épp május 18-án, Alexandra-napon született - írja az Index. Az állat néhány órával világra jövetele után már lábra is állt, és azóta rendesen táplálkozik. Ez azért is fontos, mert az állatkert többi nőstény zsiráfjával ellentétben Sandra még tapasztalatlannak számít, hiszen ez volt az első ellése.
  Azt még nem sikerült meglesni, hogy a jövevény pontosan milyen nemű, de a gondozók szerint ránézésre valószínűleg nőstényről van szó.


  [​IMG]

  Fotó: MTI/Kovács Attila


  Az anyazsiráf, Sandra 2007-ben született a Prágai Állatkertben, a nevét is ott kapta. Budapestre 2008 őszén került. Eddig azért nem született utódja, mert a nőstény zsiráfok csak négyéves korukban érik el az ivarérettséget, maga a vemhesség pedig 400-460 napig szokott tartani.

  A kicsi jelenleg a Szavannaház egyik elkülönített csarnokában, a zsiráfok számára fenntartott szülőszobában tartózkodik az anyjával együtt. Mivel az első napokban teljes nyugalomra van szükségük, a közönség eddig még nem láthatta, de néhány napon belül már a látogatók is megtekinthetik.
   
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Állatmintás ruhában nem látogatható egy brit állatkert, mert szakemberei attól tartanak, hogy a leopárd- vagy zebramintás öltözékek megzavarhatnak egyes állatokat.

  A Londontól délnyugatra fekvő Chessington World of Adventures Parkban szafarihoz hasonlatos, terepjárós túrákat szerveznek, és a kirándulás során a vendégek testközelből nézhetnek meg számos vadat, köztük zsiráfokat vagy orrszarvúkat.

  Az állatkert szakemberei úgy vélik: ha egy állat a saját bundájához hasonlatos ruhában lát meg egy látogatót, viselkedése akár "túl barátságossá" is válhat. Ez pedig egy ragadozó esetében akár ijesztő is lehet.

  Azért azok sem maradnak le a szafariról, akik nem ismerték az öltözködési kódexet: ők a túra idejére semleges színű öltözéket kölcsönözhetnek a parkban.
   
 6. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nyíregyházán a világ legnagyobb teknősbékája

  [​IMG]


  Nyíregyháza sok minden miatt híres és megbecsült város. Színháza, piaca és történelmi jelentőségű ,- a világörökség részét képző épületek. És híres volt az állatkertje miatt is, ami Magyarországon és közép Európában egyedülálló! Most a világon is egyedülálló lesz mivel itt tartják a világ legnagyobb teknősbékáját. Több mint 355 kiló és az Amazonas folyóból származik. A nyíregyházi állatkertben hétfőtől megtekinthető ez a csodás teremtmény.
   
 7. Hudzsolt78

  Hudzsolt78 Állandó Tag

  Azért a nagycicákat simogatnám én is :)
   
 8. Hudzsolt78

  Hudzsolt78 Állandó Tag

  Remélem, az eddigiek után még Magyarország többi állatkerjébe is eljutunk. Igaz, eddig, Szeged, Győr, Abony, Veresegyház, Kecskemét volt csak. De már jártunk Palicon is :) és ha jól megy minden, megyünk nyáron pécsre!!!!
   
 9. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A zene...........
   
 10. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  kedd, május 28, 2013 12:10
  Festő elefántok Thaiföldön
  Cimkék: elefántok, érdekes, festő elefántok, idomított elefántok, Thaiföld

  A thaiföldi elefántok közül néhányat megtanítottak festeni a gondozóik. Nem a hagyományos értelemben vett festésről van szó természetesen, az elefántokat egy festmény reprodukálására tanították meg. Az elefántmindig ugyanazt festi, azt a képet, amit betanítottak neki, továbbá a gondozója irányítása alatt teszi mindezt. Magál nem tudna másfajta képet festeni, csak azt, amit előtte alaposan begyakoroltak. A mutatványazonban még így is lenyűgöző és rendkívül látványos. Amikor az állatok új színnel akarnak dolgozni, eldobják az előző ecsetet. Az ecsetet az ormányukba kell adni, mert azt nem tudják felvenni és a festékbe mártani.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 11. Italia88

  Italia88 Állandó Tag

  Nagyobb állat némelyik ember, mint az amelyik a rács másik oldalán van...
   
 12. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az embereket rejtik el egy dán állatkertben


  Építészek egy csoportja reformálná a dán Givskud állatkertet: az embereket különítenék és rejtenék el, míg a vadállatok szabadon élhetnének a parkban kialakított természetes közegükben.

  A fogságban tartott állatok érdeklődésének, életkedvének fenntartása a gondozók számára az egyik legnehezebb és legnagyobb kreativitást igénylő feladat. Az állatkertek és vadasparkok szakembereinek és orvosainak fő célja, hogy az állat fizikai és mentális egészsége a lehető legjobb állapotban legyen, ehhez a fajra jellemző igényeket a lehető legmagasabb szinten kell kielégíteni.

  [​IMG]
  Dán építészek tervezték a Zootopia projektet

  Forrás: big.dk
  A bezártság kedvezőtlen pszichológiai és fizikai hatással van az állatokra, ez ellen kívánnak tenni a dán Bjarke Ingells Group (BIG) építészei. Az új típusú állatkert, a Zootopia lényege, hogy az emberek tükrökkel és növényekkel eltakart fedezékből tudják megfigyelni a természetes közegükben élő vadállatokat.

  [​IMG]
  Természetes élőközegükben lehetne a vadállatokat megfigyelni

  Forrás: big.dk
  Az ArchDaily beszámolója szerint a majd ötvenéves dániai Givskud állatkertet újítanák fel a projekt keretében. Egy több mint 170 hektáros földterületet három kontinensre: Ázsiára, Afrikára és Amerikára osztanák fel. Mindegyik fajnak a lehető legotthonosabb környezetet kívánják felépíteni: a “kerítés” pandák esetében bambuszból, míg a medvéknél fatörzsekből lenne. A zebráknak és zsiráfoknak saját szavannakráterük lenne, a pingvineknek sziklakert, az oroszlánnak hegycsúcs.

  [​IMG]
  Három nagy kontinensre osztanák fel a parkot

  Forrás: big.dk
  A látogatók alul- és felüljárókon, hidakon, és alagutakon tudnának bejutni az állatkert területére. Lenne föld alá süllyesztett, növényekkel eltakart fedezék, a park közepén pedig egy óriási nyílt tér, ahol lehetne pihenni és játszani. Itt éttermeket, mosdót, és üzleteket is elhelyeznének. Az állatok elől gömbölyű tükrökkel rejtenék el az embereket, akár biciklin, akár libegőn figyelik meg épp a környezetet. Az egész állatkertet egy négy kilométer hosszú ösvény venné körbe.

  [​IMG]
  Állatok és emberek együttélését segítenék elő

  Forrás: big.dk
  “Célunk az volt, hogy a lehető legjobb és legszabadabb életteret hozzuk létre a vadállatok számára, melyben mind fajtársaikkal, mind az emberekkel együtt tudnak élni” - közölték a tervezők.

  [​IMG]
  A medvék "kerítése" fatörzsekből állna

  Forrás: big.dk
  A tervdokumentáció ugyan még kezdetleges, számos részlet kidolgozásra vár - egyelőre közelebb áll a tudományos-fantasztikus elképzelésekhez, mint a valósághoz. A projekt végleges változatát 2019-re ígéri a dán csapat.
   
  PósaAnikó kedveli ezt.
 13. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nincs pénz: diétára fogták az állatkertek lakóit Oroszországban

  Jelenleg az étrendkiegészítőként használt garnélarákot tintahallal helyettesítik, míg a víziló által kedvelt lucernát sima zöld fű és zöldségek váltották fel.

  Diétára fogták az orosz állatkertek lakóit, mert a rubel árfolyamának esése miatt megdrágult az eledelek beszerzése. Több állatot más ország intézményébe kellett költöztetni, mert nem tudják megfelelően ellátni őket - írta az Izvesztija című orosz napilap pénteken.

  "Az állatok eleségének ára 2014 óta negyven százalékkal növekedett, és a következő fél évben még tíz százalékkal fog emelkedni" - közölte Natalja Kolobova, a moszkvai állatkert igazgatója. Az intézményeknek országszerte igazodniuk kell a megváltozott költségekhez, ezért több helyen "háziasabb" ételekkel etetik az állatokat.

  A jekatyerinburgi állatkertben is olcsóbb, gazdaságosabb eledelekre tértek át a gondozók. Jelenleg az étrendkiegészítőként használt garnélarákot tintahallal helyettesítik, míg a víziló által kedvelt lucernát sima zöld fű és zöldségek váltották fel.

  [​IMG]freedigitalphotos.net/adam
  "Az állatok mindent megesznek, ami a mi asztalunkon is megtalálható: zöldségeket, káposztát, rizst, kenyeret" - mondta Kszénia Ivanova, az állatkert PR-menedzsere.

  "A csimpánzok mazsolás túrót, enyhén sózott halat, vajas kenyeret esznek. Dásának, az elefántnak káposztát, míg másoknak almakompótot főzünk"- fűzte hozzá.

  Egyes fajoknak azonban olyan különleges az étrendje, amelyet helyben nem lehet előállítani. Ilyenek a moszkvai állatkert pingvinjei, amelyek csak a 18 centiméteres, egész heringet eszik meg. Az állatkert eddig Norvégiából hozatta a halakat.

  A gyümölcsök és zöldségek beszerzése is megdrágult. Az almát eddig Lengyelországból hozatták, de a szankciók miatt kénytelenek most rosszabb minőségű orosz gyümölcsöket kínálni, amelyet viszont nem minden állat fogad el.

  A moszkvai állatkert igazgatója elmondta, hogy az etetés költségeinek megnövekedése miatt több állatnak is búcsút kellett mondaniuk. Hozzátette: a ritka és drága állatokat mindenképpen megtartják, és csak azokat az állatokat költöztetik más országok állatkertjeibe, amelyek nem szükségesek a moszkvai intézmény változatos génállományának fenntartásához.
   
 14. PósaAnikó

  PósaAnikó Állandó Tag

  Így van!

  Kíváncsian várom!

  Félelmetes és izgalmas is egyben
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 Július 13
 15. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Sátánmajom-bébi született Nyíregyházán

  A Pithacea pithacea első látásra kissé ijesztő. Na jó, másodikra is. Nézzék meg az egész családot, hátha... :)


  A tenyészpár 2013-ban, az Európai Fajmegőrzési Program keretében került a sóstógyógyfürdői állatparkba, első utódjuk 2014-ben született, két év után pedig ismét bővült a majomcsalád. A június elején született kölyök ivarát még nem tudták megállapítani gondozók - közölte Révészné Petró Zsuzsa osztályvezető-szóvivő szerdán az MTI-vel.

  A fehérarcú sátánmajmok, más néven sakik, a dél-amerikai esőerdők alsóbb lombkoronaszintjeinek lakói, főleg gyümölcsökkel, magvakkal és rovarokkal táplálkoznak. A párok monogám kapcsolatban élnek. Hangjuk madárcsicsergésre emlékeztet, tömegük 1,5-2 kilogramm, dús szőrű farkuk pedig hosszabb, mint 30-40 centiméter hosszú testük.

  Érdekesség, hogy egyetlen újvilági majom esetében sem tapasztalható ekkora eltérés a két ivar között, mint a sátánmajom esetében: a kifejlett hímek alapszíne fekete, csak az arcszőrzetük fehér, míg a nőstények barnásszürke színűek. Félelmet keltő nevüket nem rossz természetükről, hanem szokatlan külsejükről kapták, mivel az ivarérett hím olyan, mintha sámánmaszkot viselne.

  Bár farkuk fogódzkodásra nem alkalmas, a fák ágai között nagyon ügyesen közlekednek, akár tíz méteres ugrásokra is képesek; emiatt a bennszülöttek repülő majmoknak nevezik őket.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 16. Varga László

  Varga László Állandó Tag

  Nyugalom - unalom

  HPIM5751.JPG HPIM5752.JPG
   
 17. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Végleg bezár az angol "horrorállatkert"

  Bezárják az angliai állatkertet, ahol közel félezer állat pusztult el négy év alatt az igazgatóság hibájából és flegmaságából, sőt egy állatgondozó is meghalt tigristámadásban, ami szintén gondatlanság miatt történhetett meg - írja az MTI.

  Az illetékes hatóság hétfőn egyhangúlag úgy döntött, hogy nem hosszabbítják meg az Anglia északnyugati részén, Dalton-in-Furnessben fekvő South Lakes Safari Zoo működési engedélyét.

  [​IMG]
  Egy múlt héten közzétett vizsgálat szerint 486 állat pusztult el az állatkertben az igazgatóság hibájából 2013 januárja és 2016 szeptembere között. A vizsgálat szerint az állatkertben semmi nem volt rendben. Elhanyagolták az állatorvosi ellátást, borzalmasak voltak a higiéniai körülmények és az állatok alultápláltak voltak.


  A jelentésben több konkrét esetről is írnak. Egy vörös óriáskenguru koponyasérülésekbe pusztult bele, egy sarkantyús teknős életét az elektromos kerítés oltotta ki, egy leopárdteknős kihűlésben halt meg, hat egészséges oroszlánkölyköt és több páviánt pedig csak azért öltek meg, mert nem volt elég hely az állatkertben. Az őrök vallomása szerint a tetemeket észrevétlenül kellett eltüntetniük.

  A biztonsági előírások hanyag betartásának tulajdonítják azt is, hogy 2013 májusában egy szumátrai tigris széttépett egy 24 éves női gondozót.

  Az állatkert tulajdonosait bíróság elé állítását javasolja.
   

Megosztás