Avoriaz: hóhiány miatt kvótát vezettek be karácsonyra

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 December 21.

Melitta - 2014 December 21, 04:16
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Különös intézkedést kénytelen bevezetni a karácsonyi ünnepekre Avoriaz, az egyik ismert francia síterep. Az ünnepek alatt várhatóan nagyon sokan jönnének síelni, de ezt a pályák jelenlegi állapota nem fogja kibírni. Ezért egységesen napi 12 000 bérletben korlátozták a vendégek számát a sípályákon. [​IMG]

  Nem mindenkinek lehet havas síelése az idén, aki Avoriaz (Portes du Soleil) pályáin szeretné eltölteni a karácsonyi ünnepeket. Bár nagyon sok pálya nyitva lesz, mégis az üzemeltetők féltik a pályák minőségét a mindenhonnan érkező hatalmas vendégseregtől, ezért egy napi limitet állapítottak meg.

  A síterep büszkén bejelentette, hogy mától az összes pálya 90 %-a síelhető, amely körülbelül 65 kilométert jelent. A gond az, hogy a napokban is esett az eső, a pályákon pedig kissé vékony a hótakaró. A helyeik attól félnek, ha ráengednek mindenkit a pályákra, akik csak bérletet szeretnének venni, akkor jelentősen romlana a pályák színvonala.

  [​IMG]
  [​IMG] [​IMG] Az intézkedés szerint mától csak napijegyeket lehet venni a síterepre. Az eladható napijegyek számát 12 ezer darabra korlátozták. A vásárlók között prioritásokat állítottak fel. Például előnyt élveznek a helyi síiskolába érkezők vagy a síterep hivatalos weboldalán keresztül foglaló vendégek. A következő napokban egy síelő csak 4 darab napijegyet vehet.

  [​IMG]
  [​IMG] [​IMG] A korlátozást azért is be kellett vezetni, mert a siralmas téli idénykezdet miatt a környéken szinte csak itt lehet síelni. A síterep attól tart, hogy a környék zárva tartó síterepeire érkező vendégeket különbuszokkal fogják ide utaztatni. Ennyi vendéget már biztosan nem bírnának ki a pályák.

  A helyiek nagyon bíznak az időjárásban és a havazásban. Bár az előrejelzések karácsonyig semmi jót nem ígérnek, de utána már valamivel biztatóbb a helyzet. A korlátozások a következő nagyobb havazásig, illetve újabb pályák megnyitásáig lesznek érvényben.

  avo2.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 December 21.

Megosztás