Az emberek elfelejtettek. Itt meg nincs senkink.

Gorilla témája a 'Beszéljük meg..........!' fórumban , 2006 Május 10.

 1. echo

  echo Állandó Tag

  Ezekszerint talált magának barátokat és nincs ideje netezni.
   
 2. Anika76

  Anika76 Állandó Tag

  Sziasztok!Itt igazi barátokra lehet találni és nagyon sok infóra!Köszönöm nektek, hogy vagytok!!Itthon Magyarországon is vannak még iagzi barátok csak egyre fogy ez a létszám sajnos!!Mi is készülünk ki Kanadába és van aki azt mondja menjünk, de van aki már most irigy!Pedig semmi okuk nincsen rá, mert három gyerekkel megyünk az ismeretlenbe és csak Istenre,magunkra és a kinti jó szándékú emberekre számíthatunk majd!!!Minden információt innen és a kinti ismerőseimtől szerzek be.A párom itthon kőműves burkoló, de festeni és gipszkartonozni is tud.Az építőipari munkán belül szinte mindenhez ért.Szereti a munkáját és szorgalmas csak itthon NINCSEN megfizetve!!!Illetve egyre nehezebb.Tudom unalmas már ez a sok segítség kérés és panaszkodás, de ez az igazság SAJNOS!!Meg kint sincsen kolbászból......stb.....!Tudom és nem is kell, hogy kolbászból legyen csak legyen nyugott és biztonságosabb élettünk!!Mert itthon az se biztos amit már megélté[email protected] erre privátba is írhat aki valami hasznosat tud!Előre is köszönöm szépen ha veszi valaki a fáradságot!puszika és a jelszavam"A remény hal meg utóljára"
   
 3. Szafije

  Szafije Állandó Tag

  Szia Anika
  Azért tudom tanácsolni a hivatalos oldalt, a a biztos: http://www.cic.gc.ca/
  Az irigységet én is tapasztaltam, ha jobban átlátnák az itteni helyzetet is, akkor tudnák, hogy bizony sok a pro és kontra itt is ;)
   
 4. Béla1973

  Béla1973 Új tag

  Sziasztok Radics Béla vagyok Budapestről.Ki tudna nekem segíteni abban ha ki mennék Canadába valamelyik városba.Amúgy nem sokat tudok írni Canadáról csak képzelem ott sincs kolbászból a kerítés.Kiszeretnénk menni három gyerekkel érdemes??Ha igen akkor ki szeretnénk menni mert már itt mindennek vége.Már az emberek sem olyanok mint régen.Kérlek benneteket segítsetek ebben.Előre is köszönöm!
   
 5. gubrita

  gubrita Állandó Tag


  CSak saját magad segíthetsz!
  Amúgy meg ajánlom figyelmedbe:
  Kedves Érdeklődő!
  Ezt akkor olvasd át, ha Kanadába szeretnél kivándorolni "bármilyen" céllal:
  Minden kivándorlás egyedi eset, ezért nem lehet mindenkinél egyöntetűen alkalmazható válaszokat adni a felmerülő kérdésekre.
  Így a kérdéseidre adandó válaszoknak helyetted senki sem fog személyre szabottan utánajárni.(Hacsak nem ügyvéd - rengeteg pénzért.)
  Van egy hivatalos oldal:
  http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
  Itt Minden kivándorolni kívánó ember megtalálhatja a választ a legfontosabb kérdéseire.
  (Csak épp számolgatni, elemezni kell).
  Nagy általánosságban: menekültként Mo-ról kijutni semmi esély. (EU,NATO tagállam és legfőképp - Kanada szemében is - jogállam vagyunk.)
  Angol vagy francia nyelvtudás nélkül kijutni szintén semmi esély.
  Az elérendő pontszám ami a kijutáshoz kell több elemből áll (nyelvtudás, kor, végzettség...stb.). Ennek a részletezése szintén a fenti címen megtalálható.
  A kivándorlási kérelem a bécsi (kanadai) nagykövetségen keresztül adható be és az átlagos átfutási idő 1-2 év.
  A többit magad is kicsemegézheted a fenti szájtról, de a bevándorlási téma mintegy 8500 hozzászólásának átolvasása is sokat segíthet.

  <!-- / message -->
   
  Melitta kedveli ezt.
 6. Szafije

  Szafije Állandó Tag

  Egyetértek....az egy dolog, hogy sokan nagyon hiányos információkkal érkeznek ide, és mások (néha kicsit keményen) megpróbálják megértetni velük, hogy a dolgok nem így mennek...de ők legalább személyes tapasztalatok, és hivatalos tények alapján mondják, amit mondanak...ez ebben az esetben nem fedi a valóságot...
   
 7. hunczutka

  hunczutka Állandó Tag


  Egyetértek.

  Csak azt nem értem ezek után, hogy miért azt az embert tiltják ki :confused: a fórumról, aki - elismerem, nem a "leggyöngédebb" stílusban fogalmaz, és néha kicsit felületesen is kezeli a kérdezőket, de mégis - segíteni szeretne, és sok hasznos információt leír, ezzel szemben az, aki idióta, áskálódó, szándékosan félrevezet másokat, megjátsza a tájékozottat, miközben bárminémű tapasztalat hiányában Magyarországon csücsülve röhög jókat a fórumozókon... szóval ez az alak itt van, még mindig itt van...:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
   
 8. FLAMINGO

  FLAMINGO moderátor Fórumvezető Kormányos

  Off topic/tájékoztatás

  A kitiltásoknak oka van, amit az érintettekkel közölnek. Másra pedig csak akkor tartozik, ha azol akik kapták - később közzéteszik.
  Mint a fentebbi több név felsorolásából kiderül mások is kaptak több- kevesebb időre, sőt végleges kitiltást is.
  Az, hogy valaki Budapestet írja be (vagy Bivalymocsoládot) a lakhelyeként, még korántsem biztos, hogy igaz. Például elég furcsa, hogy valaki itthon nem tud ékezetes karaktereket használni.
  A Canadahun nem ellenőrzi a beírt adatok valódiságát, azért minden tag saját maga felel.
  Több, mint 180000-es a tagség, melynek összetétele vegyes.
  Kötve hiszem, hogy pl. Miskolcon ne lenne egy kötözködő ember sem, vagy ne veszne össze kisebb-nagyobb mértékben minden nap valahol két szomszéd.
  Sajnos ezzel együtt kell élni.
  Valamelyest ellenszer, ha valahol valamelyik tag off topic (nem odavaló) üzenetet lát, azt jelzi a moderátor gombbal.
   
 9. karikov

  karikov Új tag

  Hello,ez ismeros!

  Szia,
  Nagyon ismerős,amit írsz.Mi Angliában jártunk így.
  Ha megkapod ezt az üzenetet és van kedved visszaírni,sivesen tartanám veled a kapcsolatot.
  Mi is egy család vagyunk,egy kislánnyal
  Egyelőre búcsúzom
  Karcsi   
 10. GIGI

  GIGI Állandó Tag

  Gorilla valszeg talalt elfoglaltsagot, mert tobb mint 2 eve be sem nezett a canadahun-ra... de rendes toled az egyutterzes karikov :)
   
 11. alexandru

  alexandru Új tag

  Mindeki ebben hajozik.A kulombseg csak annyi,hogy egyesek nyiltan elismerik (a te eseted ,dicseretes es eros karakterre vall)mig masok a nagy tobbseg csak amitja onmagat.Ideig-oraig elhet az ember az oszinte baratsag hiteben,de elobb-utobb kiabrandul es minel kesobb ebred fel annal fajdalmasabb.
   
 12. alexandru

  alexandru Új tag

  Az Internet sajnos nem oldja a maganyossagot, inkabb melyiti, elszakit a valosagtol es lassan, idoben kialakitasz egy sajat virtualis vilagot. Maga az intenetezes az emberek ellenorzesenek modern formaja,mert mindenkirol mindent tudni kell.
   
 13. Kvikveg

  Kvikveg Vendég

  Szerintem ez egyaltalan nem igaz. Jopar ismerosom van a netrol, es igen, a valosagban is talalkoz(t)unk.
  Csak jol kell hasznalni.
   
 14. aturo

  aturo Új tag

  az van hogy!ezt a magatartast az otthoniak irigysege szuli!ugy gondoljak hogy nem kivancsiak arra hogy te mijen jol elsz,mint ahogy emlitetedd te magad is.az pedig szinte100%-hogy,nemejek azt remeltek hogy esetleg kisegited oket kulfoldre!vagy is nem orulnek veled egyutt !!!esetleg meg ugy is tunhet nekik hogy kerkedsz es,csak ezert akarod veluk a kapcs-ot!legy turelmes kisse es,ne teveszd szemelol otthol nagy gondban elo hoNfitarsaink megkeseredett szellemet!!!ja es,ami a leg fontosabb!NE ADD FEL;MERT AKI KERES TALAL,monda az UR KRISZTUS,ISTEN aldasa legyen mindannyiotokn!
   
  myke29 kedveli ezt.
 15. nagybela2

  nagybela2 Állandó Tag

  Remélem a gondjaitok már megoldódtak.
  Ami biztosan működik, az a tánc. Próbáljatok kubai salsa vagy argentin tangó estékre járni!
   
 16. Kakas Jozsef

  Kakas Jozsef Kitiltott (BANned)

  Mindenkeppen erdemes beilleszkedni, mert kulonben nehez a tarsadalmi integracio. Ha mas nem probaljatok ki a cukraszdaba jarast, ott sok meber megfordul kulonmosen ott, es talan akad majd valaki aki segit az integracioban. A gyerekek segitsegevel is lehet integralodni, talan ok majd valamit alakitanak es akkor a sorsotok megoldodik, mar mas is jart igy es szerencseje lett. mindenesetra ha lefogadjatok a tanacsomat akkor ugy tesztek ahogy jonak latjatok. Ez mindenkeppen nagyon fontos.
   
 17. tundike11

  tundike11 Állandó Tag

  Hát bizony a magányt nem lehet semmivel pótolni !
   
 18. cinedog

  cinedog Állandó Tag

  Ja, hogy csak a hozzászólásaid számát növeled...
   
 19. alexandru

  alexandru Új tag

  Kezdem azzal, hogy oszinte udvozletem Melittanak ! A tematikaval kapcsolatban, minden tagnak a kommentje helyenvalo,mindenki magabol indul ki! Konkluzio,hogy a kozonsegnek nemzetisegtol fuggetlenul, MINDEG AZ KELL AMI NINCS ! Gondolom, hogy ertheto es a 64 eves elettapasztalatom segit a konkluzioban.Ne feledjuk a mondast, egyszer en,ketszer en,harmadszor en es ha jut idom, megengedi az egessegem,nem vagyok faradt akkor baratkozok, fogadok vendegeket,segitseget nyujtok es igy tovabb! Emberek vagyunk,gyarlo mindennapi emberek es nem MESSIASOK! KRISZTUS URUNK IS CSAK EGY VOLT ! DICSERTESEK AZ O NEVE !
   

Megosztás