Besúgásért cserébe elengedi a Windows árának felét a Microso

Melitta témája a 'Technikai újdonságok' fórumban , 2005 Március 5.

 1. Talpapi

  Talpapi Állandó Tag

  Szerintem csak elérhető áron kéne adni, a szoftvereket pölö a windowsokat, és nem lenne annyi kalóz.
  Bár lehet, hogy rosszul gondolom..
   
 2. wolfied

  wolfied Állandó Tag

  Szerintem nem tudják megakadályozni a windows lopást.

  De persze egy két embert el lehet kapni.

  Mondjuk aki feldobja a szomszédját meg is érdemli.

  Aki meg mindenképpen csak jogtiszta szoftvert használ az mindig az fogja tenni!?

  De szerintem akkor használjon az ember ingyenes op. renszert Pl. linux
   
 3. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Szerinted mi az "elérhető ár"?
  Nyugaton a 100 EUR (az ottani jövedelemhez képest) nem túl sok pölö egy oprendszerért+ a vele járó support-ért...

  Mindig lesznek olyan emberek, akik mindent ingyen akarnak, csak e mellé nem hajlandók kompromisszumra.
  Például itt a CH is ingyenes, mégis sokan olyan dolgokat kérnek számon (miért nem lehet sok megás fájlokat feltenni, miért nem lehet priviben csatolni...stb.), ami pénzért megoldható lenne, de fizetni már nem nagyon akarnának érte.
   
 4. Arnyek2011

  Arnyek2011 Állandó Tag

  Most a politikusokrol beszelgetunk?
   
 5. FazekasLaci

  FazekasLaci Állandó Tag

  Nem, a politikusok semmit nem akarnak ingyen, ők drága pénzért dolgoztatják inkább a saját vállalkozásaikat állami megrendeléseken :)

  A szoftverekkel kapcsolatban pedig szerintem egyre jobb a helyzet Magyarországon, mi például kereskedelemmel foglalkozunk és nagyon sok szülő van, aki megveszi a gyerekének a szoftvert, és itt nem a játékszoftverekről vagy az oktatószoftverekről beszélünk, hanem az olyan felhasználói szoftverekről, mint az Adobe, vagy a Corel, vagy az MS.
   
 6. atty8989

  atty8989 Új tag

  Akinek van eleg loveja hogy megvegye az vegye nyugodtan de akinek nincs annak nincsen nagyon valasztasa mint a kaloz verziok vagy az open source-os dolgok
   
 7. states

  states Új tag

  Európában nincs ilyen lehetőség? Köszi a válasz.

  Néhány évvel ezelőtt mindenféle akciói voltak a Microsoftnak, kár, hogy ezt nem ismétlik.

  Én az XP-t és az Office 2003-t így vásároltam
   
 8. Bazsa00

  Bazsa00 Új tag

  Mondjuk kína a warez hazája. Mellesleg meg tényleg nem sok a Win7-ért sem a 30000Ft. Persze ár-érték arányban, a fizetésekhez képest sok.
   
 9. tocy777

  tocy777 Állandó Tag

  :O nem is tudtam erről....érdekes...
   
 10. eos350

  eos350 Állandó Tag

  "A Bill Gates meg a windowsa le akarja taposni a világot egyeduralkodo akar lenni..."

  Mondjuk én konkrétan azt nem értem, hogy a 90-es évek végén elég sok helyről azt hallottam, a Linux ingyenes, nem fagy mint a Windows és még ingyenes is, pár év és leveri az összes Windows terméket. Évek óta van ingyenes Linux, van hozzá minden, a kompatibilis Office-től elkezdve, a grafikus és zeneszerkesztő programokon át, a komplett ügyviteli rendszerekig, megbízható szerver megoldásokkal.

  Akkor miért is használnak még önszántukból többen Windowst, főleg azok akik kalóz verziót használnak, mert azt mondják drága. Nos ezt nem értem. :confused: Már jó 8 éve még azt sem mondhatják, hogy nehéz telepíteni, meg nem fut rajta ezaz, vagy lassú, esetleg nem megy az új videókártya... Lehet Vili bácsi le akarja taposni a világot, de ebben jócskán önszántából segít is neki a legtöbb ember. És ha kicsit elgondolkodunk rajta még jó is neki, hogy van kalóz változat. Mert ha nem lenne, akkor akinek nincs pénze az mást használna és máris nem lenne a legnépszerűbb operációs rendszer.
   
 11. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Szerintem ez enyhe (újságírói) túlzás. Van ő olyan okos, hogy megeléxik a piacvezető/dikáló pozícióval.
  Mondjuk az az ingyenes csak korlátozottan igaz. (Ingyen letöltheted.) de a support-ért (támogatás),már ugyanúgy pénzbe kerül és ne a magánfelhasználóból indulj ki, hanem a cégekből (főként a kis és közepes cégekből), akik jó része több, mint 20 éve használja a Windows-t.
  A kompatibilitás pedig (talán nem is véletlenül) korántsem teljes egy komolyabb Excel függvény vagy diagram már korántsem jól jelenik meg az open/libre...stb. office-okban. Az Accessről nem is szólva.
  Aaztán, mivel más a kinézet, kezelés (pl. a Wordben az F3-hoz tartozó funkciókat a mai napig nem tudja a linuxos verzió), az új kezelési módot meg kell tanulni, ami megint csak idő és pénz.
  Szerintem ebben rejlik Gates zsenialitása: Lopjátok a szoftverem csak nyugodtan. Aztán amikor a digitális világ 80-90%-a ezt használja- behúzom a féket és mindenféle regisztrációs korlátokat állítok fel, de addigra már hozzászoktok az én termékeimhez és kevesen fogtok elpártolni tőlem."
  Aki világ életében Nokia telefon fan volt, nem adta fel addig amíg más gyártók (pl. a Samsung) nem hoztak ki olcsóbb, többet tudó/egyszerűbben kezelhető telefont ami ráadásul számítógép is. De ha megnézed mára a Nokia lemaradt.
  Ez Gates (cége) esetén nem várható, mert volt ugyan pár rossz húzása (anno az Internetet múló szeszélynek tartotta), de van annyira jó stratéga, hogy mindig megtalálja a helyét a piacon.
   
  Melitta kedveli ezt.
 12. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ma mar nem igen lehet kaloz windowot hasznalni es nem is hasznaljak hisz mar nem sajat osszebutykolt gepet hasznalnak az emberek es a megvasarlas pillanataban mar az operacios rendszer benne foglaltatik az uj gep vasarlasanal.
  Amenyiben a netre akarsz menni elobb utobb annyira lelassitja a gepet vagy ki is irja, hogy illegalis hogy keptelenseg igy hasznalni a gepet.
  Itt teljesen maskeppen gondolkoznak az emberek , Bill Gates a vilag egyik leggazdagabb embere, tobb adomanyt alapitvanyt tart fent mint egesz Mo nemzeti jovedelme.
  Lecserelni ot nem lehet mert maga az IBM mel tarsult ano es kozos fejlesztes piac ami meghozta szamara a sikert es ahogy a public fele nyitottak az meg a dollar millokat.
  Az elso gepem 25oo dollar akkor kozepes teljesitmennyu volt /arban is/3.1 versiok futottak. Ma a legolcsobb uj kis gepek 23o dollcsi a kozepes teljesitmeny 5oo-1ooo dollar.
  A vilag csak orulhet es koszonhet mert mindenki szamara ma elerheto a XX.szazad legnagyobb fejolodeset elosegito computer, internet lehetoseget.

  Akinek meg igy is draga annak vannak hasznalt gepek es ha ilyen hasznalt gepet arulo uzletben veszed ott is legalis versiot teszik bele. Leglabbis itt biztos, 5o -1oo dollar ezert egy uzlet sem veszi a nyakaba a balhet a lebukasi veszelyt.
  Ha uzletkent kivanod hasznalni , sok lehtoseg van meg tesztelesi versiot is kerni es utana megvasarolni.
   
  mrjones kedveli ezt.
 13. mrjones

  mrjones Állandó Tag

  Hát, ez errefelé - Magyarországon - konkretice nem igaz, ugyanis errefelé bizony bütykölünk (jómagamnak egyszerűen sosem volt boltban vett egész gépe, csak épített). Ráadásul mivel az árban bennefoglalt windows sem ingyen van (olyan 30000 HuF-tal drágább ugyanaz a konfiguráció W7-tel), és a kereskedők is óccsítani akarnak, általában opció az egyéb (köztük ingyenes) oprendszer. Köztük például a freedos, ami egész egyszerűen arra jó, hogy a lehető legolcsóbban lehessen oprendszeres gépet adni, viszont (SzVSz!) a hazavitt gépen az élettartama kb. percekben mérhető (amelyik gépen meg nem is indul el a freedos, ott linuxot tesznek rá).
  És hát egy 100-150 ezres gép esetében egy harmincezres plusz az erősen számottevő tétel. Szóval úgy vagyunk vele, hogy akkor már inkább egy erősebb vas, windózt meg majd okosba'...

  Bill Gates jótékonyságáról meg az a véleményem, hogy minden egyes dollárt, amit jótékonykodásra fordít bizony előzőleg elvett valahonnan. Ez az ő érmének a másik oldala. Mondjuk, nekem az a mániám, hogy nem jótékonykodni kellene, meg szponzorkodni, hanem egyszerűen nem sarcolni vevőt-ügyfelet a szent nyereség érdekében. Annál jobb jótékonyság ugyanis nem létezik, mint a lehető legtöbbet adni és közben a lehető legkevesebbet elvenni.

  Jó pár éve futnak felügyeletem alatt ilyen gépek: sosem volt velük különösebb nyűg. A lassulás inkább volt köszönhető az elavulásnak (pl.: az a vas, amin anno futott az Office 2000 magától értetődően lomhább a 2010 professional alatt), mint a win lopottságának. Ami pedig a frissítéseket illeti: szerencsére vagy a Microsoft sem annyira bolond, hogy kinyírja a felhasználói körét egy atombiztosan zárt frissítési rendszerrel, vagy csak jól crackelnek a fiúk. Mindenesetre a frissítések működnek.
   
 14. mrjones

  mrjones Állandó Tag

  "Szerinted mi az "elérhető ár"?
  Nyugaton a 100 EUR (az ottani jövedelemhez képest) nem túl sok pölö egy oprendszerért+ a vele járó support-ért..."

  Szia!

  Már csak azt kellene tudnunk, hogy mi az ottani jövedelem?
  Mondjuk, itt a 70-80 ezres minimálbéres (és ebből van jó sok - meg ez alatt!) nemigen van pariban, mivel itt is kb. annyi a win 7. Szóval egy harmad-félhavi fizetés csak az oprendszerért egyértelműen sok.
  Nálatok milyen ez az arány?
   
 15. togateam

  togateam Állandó Tag

  Miért is sok érte? 5 évig biztos használod így mennyi évente?Bezzeg 50-80ft-t nem sajnálsz egy vga kártyáért amit 2 évente lecserélsz.
   
 16. togateam

  togateam Állandó Tag

  Ki az isten vesz boltba gépet?Aki ott veszi annak nincs semmi szakértelme és fogalma sincs hogy mit is lehet kezdeni egy pc-vel,a bolti gép csak kompromisszumokat tartalmaz (kevés ram,gyenge proci, olcsó vga,kicsi hdd).
  Oprendszert nem lopnak? Például én most épp egy lopott(creckelt) win 8-ról irkálok.És csak az hiszi el hogy a nem eredeti oprendszer lassabb akit meg lehet ilyen mesével etetni,csak hogy adjon rá pénzt :).
   

Megosztás