Bevándorlás Kanadába II /2012/

Frank-FHI témája a 'Kanadába készülök / letelepedés, munka, tanulás,há' fórumban , 2012 Január 12.

  1. Nikk1982

    Nikk1982 Tag

    Sziasztok! Van itt még aktív tag?
    Mi most tervezzük hogy emigrálunk, egyenlőre bújom a honlapot és írom a listát mi mindent kell elintézni mielőtt egyáltalán jelentkeznénk express entry programba.
    Viszont ott él a nővérem is ezért a családegyesítéssel is szemezek. De valahogy számomra nem egyértelmű hogy testvért milyen feltételek mellett lehet szponzorálni. Fel tudna világosítani valaki?
    Köszönöm előre is
     
  2. jacksZolee

    jacksZolee Állandó Tag

    Szerintem itt minden le van írva a szponzorálási lehetőségekről és feltételekről:
    http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives-apply-who.asp
     
    Nikk1982 kedveli ezt.
  3. bantuedu

    bantuedu Állandó Tag

    itt a sponsorship oldal http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/5196ETOC.asp at kell nezned. azt tudom hogy szuloknel a minimum 39ezer dollar evente 1 szemelyre amit fel kell mutatni . mivel 10 evet kell alairni a tesodnak a tizszereset igazolni kell a canadai allam fele. ha nincs meg ez az opcio kilove .

    az express entrybe most 423 pont volt a hatar . kozel 9500 jelentkezo erte el ezt a pontot es csak 3800 kapta meg az invitationt . nameg enelkul regisztralni sem erdemes http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp

    ha van kerdes segitek szivesen :)
     
    Nikk1982 kedveli ezt.
  4. *Rima

    *Rima Állandó Tag

    HA a testver welfaren van
    a statusa ????
     
  5. Nikk1982

    Nikk1982 Tag

    Azt sikerült lenyomoznom hogy mivel se árva nem vagyok se egyedülálló, szponzoració kilőve. Express entry-be előzetes számítások alapján meglehet ca 465 pontunk. Na igen a pénz, ezt akartam amúgy is kovetkezonek kérdezni. A vagyonunk a házunk. Eladjuk ha mehetünk de, nyilván csak akkor ha biztos lesz, hogy mehetünk. Az értéke lényegesen több mint az oldalon feltüntetett minimum azzal nincs gond. A pool-ba kerüléshez elég így saját tulajdonú ingatlanként felmutatni?
    Ha megvan a permanent resident statusz onnantol van valami idokorlat hogy kimenjen az ember?
     
    Utoljára módosítva: 2017 Május 18
  6. Nikk1982

    Nikk1982 Tag

    Még egy: nem találom a saját munkám a NOC-ban. A szemem kiesik annyit bujom azt a nyomorult listát de nem. Ilyen létezhet? Ha igen akkor mi van?
     
  7. jacksZolee

    jacksZolee Állandó Tag

    Saját tapasztalat: Az utolsó dolog, amit nekünk kellett csinálni, az az orvosi vizsgálat volt. Ennek az eredménye 1 évig érvényes, ez is volt a "confirmation of permanent residence" papírunkon a határidő, eddig a dátumig kellett megérkezni Kanadába (vagy az útlevél lejártáig, amelyik dátum közelebb van). Tehát a mi orvosi vizsgálatunk 2015 Augusztus 26-án volt, ezért 2016 Augusztus 25-ig kellett megérkezni. Természetesen ha megvan a PR státusz, nem muszáj azonnal kiköltözni, vannak, akik még be akarják fejezni a tanulmányaikat, vagy más oknál fogva nem tudnak egy éven belül kiköltözni, azok megtehetik, hogy az egy év lejárta előtt kijönnek, itt laknak kb 3-4 hetet, amíg megkapják postán a Permanent Residence kártyát, majd visszautaznak Magyarországra és véglegesen csak később költöznek ki. Persze van egy bizonyos minimum, amit itt kell lenni minden évben (nem tudom pontosan, hány nap, meg kell nézni a bevándorlási hivatal honlapján) hogy ne veszítsd el a PR státuszt.
    A NOC-kal kapcsolatban lehet, hogy tudok segíteni, mi a szakmád pontosan?
     
    Nikk1982 kedveli ezt.
  8. Nikk1982

    Nikk1982 Tag

    az express entrybe most 423 pont volt a hatar . kozel 9500 jelentkezo erte el ezt a pontot es csak 3800 kapta meg az invitationt

    Ez sztem így nem egeszen igaz...
    Express Entry rounds of invitations
    http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/rounds.asp
    Ez alapján gyors felszámolás után aki a minimum pontot "megugrotta" az kapott invitationt
     
  9. *Rima

    *Rima Állandó Tag

    180 nap / ev
     
  10. jacksZolee

    jacksZolee Állandó Tag

    Most néztem meg:
    "When you are a permanent resident, you can live outside of Canada, but must live in Canada for at least two years in a five-year period. If you live outside of Canada for longer, you may lose your permanent resident status."
     
  11. Nikk1982

    Nikk1982 Tag

    A foglalkozasom dokumentációs mérnök. Mérnöki szolgáltatások területére tartozunk. Mérnöki képzettséget igénylő de a tervezőmérnökénél kevésbé összetett munka.
     
  12. *Rima

    *Rima Állandó Tag

    nezd meg egy kicsit
     
  13. jacksZolee

    jacksZolee Állandó Tag

    Biztosan nem ez? NOC2253
    http://www23.statcan.gc.ca/imdb/p3V...&CVD=122376&CPV=2253&CST=01012011&CLV=4&MLV=4
    Esetleg NOC2252?
    Internetes keresés alapján próbáltam kisakkozni, remélem, tudtam segíteni.
     
    Nikk1982 kedveli ezt.
  14. *Rima

    *Rima Állandó Tag

    Muszaki-rajzolo
     
    Nikk1982 kedveli ezt.
  15. Nikk1982

    Nikk1982 Tag

  16. Nikk1982

    Nikk1982 Tag

    CRS-ben nem jár plusz pont Kanadában élő rokonért? Mintha valahol azt olvastam volna hogy számít még express entry esetén is mert segíti a beilleszkedést majd. De itt nem kérdezik:
    Express Entry rounds of invitations
    http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/rounds.asp
     
  17. *Rima

    *Rima Állandó Tag

    csak akkor hasznald HA absolute tiszta (attol hogy hiszed hogy az az meg nem biztos !)
    vannak kriteriumok ----- kerdezz sokat
    HA az elmult 17 evben menekultken erkezett - vagy menekulthoz hanyagold --csak fejfajast szul es nagyot
    (rosszul tudod a sponsorsip -et is ! - verszerinti testver sponsoralhat verszerinti testvert --- akkor HA ... )
     
    Utoljára módosítva: 2017 Május 18
  18. Nikk1982

    Nikk1982 Tag

    Húúú... na lássuk. Menekült nincs és nem volt a családban. Házassággal került ki, már több mint 15 éve de úgy tudom az állampolgárságát még mindig nem intézte el (leginkább lustaságból) de ha kérem akkor megteszi. Milyen kritériumok vannak?
     
  19. Nikk1982

    Nikk1982 Tag

    Nagyon szuperek vagytok hogy segítetek, és még mindig csak jönnek elő a kérdéseim...
    Épp egy kis előzetes költségkalkulációt csinálok az igényléshez kapcsolódó kiadásokról, de sehol nem találom az orvosi vizsgálat díját. Annyit sikerült kinyomoznom hogyha Ausztráliába mennénk ugyanezek a dokik lennének illetékesek és egy ausztrál vízumhoz szükséges vizsgálat 30000 Ft. A kanadai PR jelentkezéshez is ennyi? Ez mindenkinek szükséges, a gyerekeknek is, ugye?
     

Megosztás