Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Ukka

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!Most regisztráltam és szeretném megtudni hogy tudok kijutni Kanadába a párommal együtt!Aki tud valamit segíteni az írjon nekem!Előre is köszönöm!!!Üdvözlet mindenkinek!
Üdv Etterke!

A legjobbat a cic honlapja adja a http://www.cic.gc.ca/english/index.aspadja, illetve Genovese kolléga aki expert szinten van a napi infókat illetően + az önzetlen, már kanadai tagok.
Amúgy előzetesen csak annyi, mivel az új bevándorlási törvény kihirdetésére várunk, így igazán pontosat nem lehet tudni kinek mi a legcélszerűbb, változik az NOC lista + egyebek. Szerintem gyüjtsétek az infót Kanadáról, jó-e ez az ország, szeretitek-e a füstölt lazacot :), a jégkorongot, fenyőfát, Burges palát stb...
Ahogy látjátok a várakozási idő nem a 4/6-os villamosé, mivel a 2006-os kollégák jönnek sorra, így van idő az elmélkedésre.

Üdv

Ui.:
Ki szeretne paprikás pálinkát karácsonyra?
 

Jack Laguna

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi a gyors választ Molnarcsabi!

Igen, a kanadai kormány helyében én se változtatnék ezen a fent említett okok miatt, csak fura volt a két év. De most már ezzel számolok.
A bevándorlással kapcsolatos kérdésekben informálódok folyamatosan, csak még az angolom nem tökéletes. Ezen rajta vagyok. Persze azért megnyugtatna, ha Lakos Lászlóról hallanék valamit, egy jó ideje nem lehet megtalálni sehol.:confused:

Remélem, akkor majd sikerül valamelyikőtökkel összefutnom egy pofa sörre:)

Szelhamos a Lakos! Persze hogy nem lehet megtalalni. Addig jo mig nem hallasz rola.
 

kockásfülűnyúl

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, köszönöm a sok mindent. Ma már kivonom magam a forgalomból, még egy nap, amikor okosabban alhatok el.:D
Hamarosan újra jelentkezek, újabb érdekes kérdésekkel.

Ja, és köszi az infót Lakos úrról is. Vajon meglepő? Minden esetre szomorú...

Szép jó éjszakát mindenkinek!
 

longbow

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Nyul,

Nem kell elborzadnod a keteves hataridokon. Szakmadban szerintem konnyu allast es munkavizumot szerezni kanadaban, es ha ott ket evet letoltottel akkor par honap alatt megkaphatod a vegleges letelepedesi papirokat.
A hosszu bevandorlasi hataridokkel kanada konzervativ kormany az ingyenelo multikulturalis egyeddeket akarja kivul tartani az orszagon, a becsuletes munkaeroknek pedig kinyitotta kapuit az alabbi program alapjan :
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/cec/index.asp

Sok szerencset a tervezesben, de kanada sem fenekik tejfol, mert bizony ott teligumesz hiany van, illetve tultarolas, es sokan ezert mar vinnyognak is ami eleg furi.....

Ha te mondod biztosan konnyu Magyarorszagrol olyan munkaltatot talalni Kanadaban aki latatlanul alkalmazna.Nyilvan ezert vagy te is meg otthon:D
 

kockásfülűnyúl

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello Mindenkinek!

Újra itt vagyok, és engedelmetekkel megkezdeném az "ostromot".:)

Azt már írtam korábban, hogy jövő nyáron vágnám bele a fejszémet a nagy juharfába. Addig viszont még sok idő van hátra, amit természetesen információgyűjtésre akarok fordítani, tehát tele vagyok kérdésekkel. Engem nem a letelepedés érdekel, arra meg van a megfelelő hely, napra kész válaszokkal (igaz angolul, de hát a nyelvet amúgy is elengedhetetlen tudni), inkább olyan témákban okosodnék, amikben csak a tapasztalatra lehet támaszkodni. Tehát, Kedves Kanadai Magyarok, a kérdéseim hozzátok szólnak majd. Előfordulhat, hogy olyasmit kérdezek, amitől néhányotokat kiver majd a víz, ezért előre is elnézést kérek, ja, és szívesen veszem a kiigazítást.

Az első kérdéseim a lakásokkal kapcsolatosak.
-Milyen a kanadai építőipari kivitelezés színvonala? Szerintem ez egy fontos kérdés, mert mikor elindultam Írországba, azt hittem bízhatok a nyugat európai technológiában. Sajnos mára beláttam, hogy tévedtem. Ezek a fickók itt "vasvillával építkeznek", bármennyi pénzem lenne, ingatlanba nem itt fektetnék.
-Lakásbérlet. Sok helyen szétnéztem, és úgy tűnik számomra, hogy az ügynökségek által meghirdetett lakásokra licitálni kell. Legalábbis erre következtetek abból, hogy egy konkrét lakás esetén azt írják x összegtől. Az viszont tetszik, hogy a legtöbbnél azt olvastam, hogy a fűtés-, víz-, kábel-, parkoló-, esetleg a szemétdíjat a rent magában foglalja.
-Friss letelepedettként persze, gondolom először a társbérlet lehet megoldás, mert önálló lakásbérléshez minden bizonnyal referenciára van szükség, akárcsak itt. Viszont a referenciánál számít-e az hogy korábban nem bérelt lakást, vagy elég a Landlord ajánlása?
-Olvasgatásaim során gyakran találkoztam azzal a kifejezéssel, hogy adult. A szó tudom mit jelent, de egy lakás esetén... Arra gondolok, ilyen házakban a lakóközösség nem lát szívesen gyerekeket. Jól gondolom? Igaz, most még nincs gyerkőc, de a későbbiekben ez komoly szempont lehet.

Lehet, hogy a kérdéseim egy kis-sé korainak tűnnek, de szeretném kialakítani magamban a reális képet Kanadáról minél előbb. Ezek teljesen hétköznapi dolgok, és valószínűleg nem mindenkit érdekel, de én nem csak hétvégén szándékozok ott élni.

Az előző bekezdésben szándékosan kikerültem, de most küldök egy unisex pusszantást annak aki érdemben tud válaszolni: kiss


Ps: mindig egyes szám első személyben írok, valójában a feleségemmel megyek majd, de így egyszerűbb írni. Bocsi Asszonkám!;)
 

kockásfülűnyúl

Állandó Tag
Állandó Tag
Majd' el felejtettem! Basement apartment? Ezeket nem is szoktam megnézni, de hátha valaki tud jót is mondani róluk. Nekem az alagsorról három dolog ugrik be: nyirkos, dohos, és jó esély van a penésszel folytatott kilátástalan küzdelemre. Itt még pincébe sem kell ehhez költözni. Írország a hárfa és a lóhere mellé bátran felvehetné a penészt is nemzeti jelképnek. Nem bántani akarom őket, de egy alig két éves, tehát új építésű ház esetében ez nonszensz.:98:
 
C

czoliver

Vendég
Szia kockasfulu!


En epp a multheten foglaltam le az apartmant Edmonton-ba, mivel 1-2 het mulva koltozok oda. Szoval amikor lakast szeretnel berelni es ugy adjak meg az arakat hogy x-tol, az nem licitet szokott jelenteni, hanem az apartman epuletben lehet kulonbozo az ar a lakasok kozott amik ugyanannyi haloszobaval rendelkeznek. Ezt a kulonbseget okozhatja a lakasok meretbeli kulonbsege, neha felszereltsege, felosztasa stb.

A referenciakrol annyit tudok mondani, hogy nekem kertek a jelenlegi cimem, ill a mostani apartman-om rental office elerhetoseget, tovabba az elozo cimemet es az ottani landlord nevet, elerhetoseget. Nekem ez egy baratom, mivel az o hazaban laktam, de semmi gond nem volt emiatt. Kertek meg tovabba referencia levelet az edmontoni cegtol is ahol elkezdek majd dolgozni. Ennek a ceges fejleces levelnek tartalmaznia kellett a supervisor-om nevet, elerhetoseget, valamint az en beosztasomat a cegnel es a keresetemet.

Az adult szo ilyen esetben azt jelenti hogy pl. az en esetemben a berloknek 25 ev felett kell lenniuk. Szerintem csalad eseten ez a korhatar a szulokre ertendo. Ez azert van mert a rental office nem szeretne hogy fiatalok, diakok, vegyenek ki lakast naluk, mert nem szeretnenek bulikat, zajongast ami konfrontaciot valtana ki a berlok kozott, ill. egy ures lakas is konnyebben kiadhato akkor ha nyugodt, csendes apartmanban van.

Udv.:
Oliver
 

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Akarsz elni es dolgozni Canadaban! Beteszem ide hatha valakit erdekel.
Pek, szakacs, esztergalyos, epitkezesi alkalmazott vagy mernok specialista,es szamito gepspecialista. Fax; 905-508-6864.
Tel; 905-737-9747. e.mail;[email protected]
Itt lehet erdeklodni! A mai vasarolt canadai/Amerikai Magyarsag ujsagbol masoltam ide a hirdetest. Talan segit valakinek akinek szuksege van ra!
 

kockásfülűnyúl

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusz Oliver!

Nagyon köszi a tartalmas válaszodat, már csak a minőség és a basement maradt. Végül is, ezek szerint nagyjából úgy működnek a dolgok mint itt, ez minden esetre megnyugtató. Nézelődtem Edmonton környékén is, elég jó helynek tűnik. Még nagyon képlékeny a dolog, nem tudom melyik tartomány melyik városára esik majd a választás, de gondolom körülbelül ugyanaz jellemző egész Kanadára, mármint ezt a témát illetően.

Szóval most :D-lettem. Gyűjtöm a következő csokor kérdést, ha elég lesz belőlem nyugodtan lőjjetek le.:)
 

Zoli1976

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Most találtam erre a fórumra, és a második, amit megnéztem, az ez a topic volt. Nagyon tetszik a gondolat, és rendesen bogarat tett a fülembe, hogy szerencsét kellene próbálni.

Nagyon nagy baj, ha nem beszélek franciául csak angolul?
 

Zoli1976

Állandó Tag
Állandó Tag
folytatás

...Lehet, hogy butaságot kérdeztem. Keveset tudok még Kanadáról. Persze a térképen megtalálom.
Asszonynak említettem az ötletet, és nagyon pozitívan vigyorog....
 

kockásfülűnyúl

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusz Zoli!

Még én is új vagyok, és várok még néhány hozzászólást az előző kérdésemre.

Mennyire jó az angolod? Ha az olvasás nem okoz gondot, visszább megleled, hol nézhetsz utánna. Én most lusta vagyok leírni, helyesebben most át kell adnom a gépet az asszonkámnak. Minden esetre szép kis olvasnivaló, még én is csak birkózok vele. Ha nem kapsz azonnal választ a kérdésedre, ne ess kétségbe, és maradj itt, ha komolyan foglalkoztat a kivándorlás témája.

Üdv!
 

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kockásfülűnyúl:
A berlesnel az "adult" vagy "adult only" az pontosan azt jelenti hogy gyerekkel nem adjak ki. Azt nem tudom mit tesznek, ha bekoltozol es utana szuletik egy gyerek. Mindenesetre ha gyereket terveztek akkor nektek is jobb olyan helyen lakni ahol engednek gyerekeket, mert akkor a szomszedoknal is lesznek gyerekek es az jobb tarsasag az a friss anyukanak.
Nagyobb (pl tizemeletes vagy magasabb) epuleteknel sokszor ugy adjak ki hogy a felso szintek "adult only" es az also szintekre meg engednek gyerekkel, igy kevesebb a berlok kozott a surlodas. A nagyobb epuletkomplexumoknak(nem maganszemelytol kiveve) a futes/szemetdij szinte mindig benne van a berlet araban, a viz mar nem mindig de altalaban az is. A kabel es parkolo nem alapertelmezett, azt mar irjak a hirdetesek ha benne van.
Az elso lakasberles referencia hianyaban huzos lehet ha ugy josz ide , hogy nem tudsz egyetlen elozo lakohelyed elorhetoseget megadni. De ha mar van munkahelyed az legalabb annyira jo, meg aztan mindig lehet felajanlani hogy kifizettsz egyszerre elore nehany honapot, akkor egybol megbizik bennek a foberlo.
 

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Most találtam erre a fórumra, és a második, amit megnéztem, az ez a topic volt. Nagyon tetszik a gondolat, és rendesen bogarat tett a fülembe, hogy szerencsét kellene próbálni.

Nagyon nagy baj, ha nem beszélek franciául csak angolul?

Addig nem baj , hogy nem beszeled a nyelvet amig nincs ra szukseged. De addig van idod intenziven tanulni es mire szukseges addigra ha intenziven tanulsz akkor felsofoku vegzettseged is lehet. De ahhoz naponta 10-15 szot kell megtanulnod. Igazabol az nem sok, ha valaki komolyan veszi a dolgot.
 

Szilvi30

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Kockásfülű!
Montrealban laktam két helyen is, mindkettő lakás basement volt. Nekem belülről semmi bajom nem volt vele, nem volt penészes. (az egyik tulaj olasz, a másik görög volt)
De: Anyukám pl. panaszkodott, hogy a feljebb lakók nem ismerték a garbage day-t és egész nyáron a hátsó lépcsőnél gyűjtötték a szemetet... és abból a trutyi mind lefelé folyott, a basement elé.
Szóval nem olyan tuti, ha lehet ne válaszd!

Üdv Szilvi
 

Szilvi30

Állandó Tag
Állandó Tag
A munkavállalásival kapcsolatban:
Albertában az ács szakma rajta van a listán, tehát ezzel a résszel nem lenne gondod (az én férjem is ács), de ha low-skilled (szakmunkás vagy), akkor a házastárs nem kap open work permitet és neki is kell állásajánlat és a vele járó procedura...

Albertában ezeket kell teljesíteni (semi-skilled, low-skilled kategóriában):
-LMO másolat (engedély, hogy foglalkoztathatnak külföldit)
-Állásajánlat
-Szerződés az alábbiakról:
*a munkáltató fizeti az oda-vissza utat
*biztosítást is
*valamint lakáskeresésben is segítenie kell

Biztos, hogy össze lehet hozni, de még én is a kidolgozás fázisában vagyok.

Utolsó információim szerint Albertában 6 hónap munka után kérheted a letelepedési engedélyt.

Még egy tipp: általában a nagyvárosokról olvashatsz, de nézd át a melyik kanada legélhetőbb.. kezdetű fórumot is.

Üdv Szilvi
 

Ukka

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Most találtam erre a fórumra, és a második, amit megnéztem, az ez a topic volt. Nagyon tetszik a gondolat, és rendesen bogarat tett a fülembe, hogy szerencsét kellene próbálni.

Nagyon nagy baj, ha nem beszélek franciául csak angolul?

Üdv,

Én is csak azt tudom mondani amit itt lehet olvasni a fórumon, illetve amit a kint élő fórumozók megosztottak velem. Elvileg maga a kivándorlási procedúra is megkövetel egy hivatalosan is elismert nyelvtudást 1 nyelvből, IELTS general modul vagy továbbtanuláshoz academic, angol vagy francia, Quebec-nél a francia előny, illetve a puszta életbenmaradáshoz mindenképpen szükséges a jó nyelvismeret. Régebben Usa-ba kivándorolt rokonaink mesélték, hogy ha tehetnék akkor már úgy mennének, hogy tudják a nyelvet és nem ott báboznak kétségbeesetten, munkát is szinte csak úgy lehet találni.
Itt nézelődjetek a hivatalos dolgokat illetően: http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

Szép napot!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére