Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Nominatív

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Új tagként üdvözlök mindenkit! Én is Kanadába igyekszem, de sok esélyt nem látok a sikerre három gyerekkel. Azért érdeklődöm. Ti mit szóltok hozzá, teljesen esélytelen a dolog?:p


Szia!
Nekünk is három van, mégis szívesen megpróbálnánk a kijutást. :D Egyelőre csak infót gyűjtök, aztán majd meglátjuk.:D
 

Nominatív

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello Nominatív

Szerintem nézd át mégegyszer az új NOC listát. IT területről csak a 0-val kezdődőek vannak rajta (tehát a managerek). A sima szoftverfejlesztő szerintem a 2173/74 NOC kódnak felel meg, ami a nem nyert kategória.
Persze, ha nem oda tartozol, akkor nem szóltam semmit.

Üdv

Próbáltam tájékozódni és azt derítettem ki, hogy a "manager" jelölés master's vagy bachelor's diplomához és jónéhány év gyakorlathoz van kötve. Namármost akkor a bachelor's degree-re azt, hogy 3 vagy 4 éves "főiskola" sikeres elvégzése, az annak megfelelő oklevéllel bizonyítva.
Ezek szerint az én villamosmérnők főiskolai okelvéllel bíró párom, aki 17 éve dolgozik: szoftvert tervez, fejleszt, programoz, adatbázisokat kezel, stb. belefér ebbe a kategóriába, vagy sem?
 

Nominatív

Állandó Tag
Állandó Tag
Valószínüleg nem fér bele, mivel nincs ez irányú végzettsége. Hacsak nem lehet bizonyítani vmi más úton a gyakorlatát, tudását.


Uh, ettől tartottam. Azért nem teljesen értem, mivel ezt tanulta, és ezzel is foglalkozik. A diplomamunkája valami szoftver volt, ami azóta is működik.
;)
 

Fenyő

Állandó Tag
Állandó Tag
Valószínüleg nem fér bele, mivel nincs ez irányú végzettsége. Hacsak nem lehet bizonyítani vmi más úton a gyakorlatát, tudását.
Javítsatok ki de én úgy tudom hogy belefér mert a munka tapasztalat is számít. Ha valaki pl nem szakács de 3 évet dolgozik szakécsként az szakács a NOC listán. Az már más kérdés hogy ha dolgozni is akar akkor el kell végezni egy kinti szakács iskolát mert senki nem vesz fel egy magyar okj- spapírral.
Úgyan ez van a MSC és a BSC képzésekkel is ha jól tudom. Ha te MSC szakterelületen dolgozol BSC papírral akkor a azt a szakmát kell meg adnod. Igaz hogy viszont az education factorban csak bsc pontokat kapod meg.
Hú remélem érthető volt. (sajnos nekünk is játszani kell a NOC listán levő cuccokkal, de az egy külön történet.)
üdv
 

Laci268

Kitiltott (BANned)
Azért is írtam, hogy talán lehet bizonyítani a gyakorlatát és tudását más úton is. De a talán itt kevés, ennek pontosan utánna kell nézni.
 

ilves

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Valaki megtudnaá mondani nekem hol találom az új NOC listát?
Előre is köszönöm!
Skilled Worker kategoriahoz (arranged employment vagy legalabb 1 eves kanadai munkavallalas/tanulas nelkul) itt az aktualis (meglehetosen rovid) szakma-lista: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list

Ugy altalaban meg, az aktualis NOC lista itt talalhato (ez tartalmazza a legtobb szakma leirasat, de nyilvan az itt leirt szakmaknak csak kis szazaleka megfelelo a fent emlitett bevandorlasi kategoriaban): http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC-CNP/app/occupation_index.aspx?lc=e
 

Kayawa

Új tag
Sziasztok! Most biztos utáltok, hogy ezerszer feltett kérdésekkel próbálkozok, de még új vagyok itt. Tanácsra, tippre, ötletre lenne szükségem. Édesanyám több éve Canadában él, dolgozik. Megkérvényeztük a letelepedésimet, mivel anyámnak már megvan. Ezzel nincs is semmi gond, minden szépen halad az útján. A gondom az, hogy párom is kijönne, neki a keresztapja él kint. Arra gondoltam munkavállalásival el is lehetne ezt intézni, de sokan azt mondják, az túl maceráns. Mindössze 5 hónapunk van elrendezni mindent, és még teljes tanácstalanság van. Nem tudjátok mi a legrövidebb, legeredményesebb út, hogy ő is kijöhessen hosszabbtávra, nem feketén? Köszönöm!
 

PapaBoss

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv. Mindenkinek! Ahogyan azt látom sajnos ez az oldal is elveszítette "valódiságát".
2003-as első komoly témája után, minden felé "csapong" pedig nagy szükség volna a kölcsönös segítségre, főleg akkor ha mindenkinek szüksége vona rá! Ti Magyarul beszélők szeretni kéne egy kicsit egymást komlyan, itthon nagyon rossza helyzet és csak most jön még a "hidegzuhany" ezt mindenki tudja Ti is!
Ha nincs jó kontatkus megette a fene az egészet, komolyan!

Meg az sem derult ki, hogy az USA-val mi lesz.
Az egesz gazdasag bedolhet, magaval hozva a recessziot. Abbol pedig Europa is hasonlo negativumot profital. Canada pedig az USA arnyekaban (export-import fugges), es a dollar arfolyam egymashoz igazitasa miatt pont ugyanolyan sz@rban van, mint a hamburgerzabalo nagyok, egy kicsit lejjebb.

Rezso: IT-ban mit latsz? Melyik cegnel dolgozol? Eleg regen beszeltunk mar, es tudom van egy halom MCP-d Neked is.
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
IT teruleten valami furcsasag folyik. Az elmult par honapban cegek eszeveszetten toboroznak es vesznek fel rendszergazdakat. Talan meg nem csengtek le a boom idejen elkezdett projectek, vagy a IT managerek meg utoljara felvesznek barkit, aki csak feismeri az egeret hogy jovore a sovanysag idejen meg ha le is kell epiteniuk, azert maradjon eleg emberuk, hogy uzemeltetni tudjak a rendszereiket. (egy kollegamat a mult heten vettek fel valahova evi 80e $$-ert, ugy, hogy a srac 1 eve kerult hozzank a helpdesktol, gyorsan letett nehany vizsgat, (win2008, vmware, citrix, exc2007) majd gyakorlatilag 0 tapasztalattal mindezekbol mult honapban elkezdett munkat keresni es nemsokara 2 zsiros ajanlatbol valogathatott. )
En is tovabbra is gyujtogetem a papirokat a biztonsag kedveert. Rendszergazdara addig szukseg lesz, amig nem koltozunk barlangokba vissza. A cegemtol ugyan zsinorban rugjak ki az embereket, de tokmindegy, hogy 2500 vagy 800 usert kell a szervereinknek kiszolgalniuk, amig 1 is van, ram szukseg lesz.
Ha tevednek, az sem tragedia. A sok papirom jelentosem megkonnyiti a munkakeresest, barmi is kovetkezik.
A valsag a jovo heten azert ismet pofan fog vagni, mert akkor esedekes az alkudozas az evi fizetesemelesrol, ami ilyen gazdasagi korulmenyek kozott jo ha 2% lesz. :( Azzal meg nem nagyon tudom a ceget megfenyegetni, hogy akkor otthagyom oket, mert ahhoz azert tul jol fizetnek, es tul kenyelmes a munka. :) (jelenleg utazasi irodaknak dolgozom)
A megmaradt europai/amerikai programozokat persze ismet meg fogja tizedelni a valsag, es meg tobb programozasi feladatot fognak kiadni a kigyobuvoloknek, akik 5 rupiaert megirnak neked barmit, ami mukodni ugyan nem fog, de kozben legalabb "Sir"-nek szolitanak. :(
 

Ukka

Állandó Tag
Állandó Tag
Még szép hogy vigyázok.:) De egyébként sem aktuális nekem, mert meg kell várnom amíg felépülök a bokatörésemből. Csak puhatolózom. Szerintem hamar ki fog derülni miféle, kíváncsi vagyok a következő válaszára...
Eddig még nem írt.:rolleyes:


apropó, válaszolt már a hölgyemény?

Megragadva az alkalmat, mindenkinek Kellemes Karácsonyi ünnepeket és Buék!
 

szakidani

Állandó Tag
Állandó Tag
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZAKID%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves fórumozónak!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére