Bevandorlas Kanadaba

Status
Not open for further replies.

ladygaga

Új tag
mindent vihetsz amit a nemzetkozi mukincskereskedelem nem tilt, pl. Munkacsy vagy Czobel festmenyt nem mert az a magyar allam tulajdona. Ekszert is vihetsz. Iratok - amit a kovetseg ad plussz szemelyes iratok hitelesitett angol forditassal, es az egyetemi transcript is jol johet. Az utlevel legalabb 6 honapig legyen meg ervenyes a belepeskor. Mennyi kp? Minnel tobb annal jobb, lehet vinni traveller chequet is, vagy utalni bankok kozott. Sok sikert.
Nagyon szépen köszönöm!
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
"When you sponsor a spouse, common-law or conjugal partner, or dependent children to become permanent residents of Canada, you must promise to support them financially. Therefore, you have to meet certain income requirements. If you have previously sponsored relatives to come to Canada and they have later turned to the government for financial assistance, you may not be allowed to sponsor another person. Sponsorship is a big commitment, so you must take this obligation seriously."

Ha a valas ellenere is vallalja az anyagi tamogatasodat akkor maradhatsz biztosan. O vallalta a te anyagi tamogatasodat.
 

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, ismet bonyolult kerdessel fordulok hozzatok. (Probalom roviden megfogalmazni.) Kanadaban vagyok ket hete, megkaptam a Landed immigrant statuszt. Ferjemhez nem tudok menni (o a szponzorom), mert meginditotta a valast. Errol ertesitett engem elore emailben, mielott meg itt voltam, viszont en ennek ellenere beutaztam legalisan az orszagba tobb okbol (jelen legyek a valason, itt is szeretnek maradni stb.). Jelenleg egy segito szolgalat segitsegevel welfarehez folyamodom. Sejtesem az, hogy a ferjem meg fogja tamadni az en segelykerelmem (amit raterhelnek) azzal indokolva, hogy o nem akarja fizetni, hiszen elore szolt, hogy ne jojjek ide. Ilyen esetben fenn all-e a veszelye annak, hogy kiutasitanak az orszagbol? Tud-e ilyen teren a ferjem artani nekem, el tudja-e ezt erni valahogy?Nagyon koszonom a valaszokat elore is.

Sokkal tisztabb ha nem fordulsz segelyert es akkor maradhatsz es a ferjed sem art neked, de te sem artasz neki. Minek akarod, hogy porul jarjon, segitett neked bejutni. Ne szurj kivele halabol.
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
... megkaptam a Landed immigrant statuszt. Ferjem... meginditotta a valast. Errol ertesitett engem elore emailben ... viszont en ennek ellenere beutaztam legalisan az orszagba ... itt is szeretnek maradni
Jelenleg egy segito szolgalat segitsegevel welfarehez folyamodom. ... a ferjem meg fogja tamadni az en segelykerelmem ... hiszen elore szolt, hogy ne jojjek ide. ... fenn all-e a veszelye annak, hogy kiutasitanak az orszagbol? Tud-e ... a ferjem artani nekem?

A legfontosabb tény, hogy legálisan vagy az országban, tehát a státuszod korrekt és nem változik, mivel a szponzoráció ilyen.

kép kimoderálva

Na szóval, ha az az idióta józan ítélőképességétől megfosztott barom aláírta az IMM1344EB nyomtatványt - és biztos aláírta, mert enélkül nem lehetnél ott - akkor a csapda bezárult számára.

Ebben a nyomtatványban vállalta, hogy a PR státuszod első napjától kezdve három éven át lakhatást, ennivalót, ruházatot, lakásfelszerelést, üzemanyagot, személyes és egészségügyi ellátásodhoz mindent megad neked - és ezalól sem pénzügyi, se személyes okok nem mentik fel.

Gyakorlatilag mehetsz a háza küszöbére, és hívhatod a rendőröket, ha nem ad enned, innod, stb. Másrészről ne lepődj meg, hogy ha megteszi - a jogi kereteken belüli rabszolgaként éled az életed a küszöb másik oldalán. 3 évet ki lehet bírni, utána már állampolgár is gyorsan lehetsz, és akkor már csordogálhat az a segélyke...

De addig: ugyanezen a nyilatkozaton te megígérted, hogy nem fordulsz senkihez semmilyen segélyért, hanem csak a férjedhez. Illetőleg mindent megteszel azért, hogy magadat ellásd, eltartsd. Szóval felejtsd el a segélyt, és irány takarítani. De az utca széle is jól jöhet még: adott a gyakorlat...

Az a f@szk@l@p férjed még azt a jogát is elveszítette, hogy kiutasításod kezdeményezze, sőt te még be is perelheted, ha nem ad neked pl benzint a kocsidba, meg Prada táskát a kacsódra.

Undorító, de a jog melletted áll.

---------------------------------

Ha nem vallalta volna, be sem engedtek volna. Most a ferj mar benn a csoben fizetni kell neki ha akar ha nem. Alairta a szpozorpapirokat, az asszonykat beengedtek, mar ne lehet visszatancolni. De ezt titkolni akarja az asszonyka elol.
Csoda történt!! Egyetértek Jocival! És ugyanúgy fortyogok belül az ilyen postoktól, mint ő! Még a végén együtt fogunk kocsmázni...
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
Jóvanna. Persze sohasem ilyen árnyalt az élet, hogy minden nő kurva és a párja meg egy szegény balek avagy minden pasi egy strici és a párja meg egy ártatlan áldozat... Bár mindegyikünk tud egy-egy ilyen példát a környezetéből, ugye. Szal mindennek van másik oldala is, csak könnyen elfelejti az egyszeri ember, hogy a másik oldalba is belegondoljon.
Bocsásd meg nekem, de a saját tapasztalat (nem kanadai, magyar) szólt ki belőlem. Ezen nincs mit visszavonnom.

Istent emlegetted: Ki vagyok én, hogy legitim módon elítéljelek? Ha megállsz a saját lábadon, és a lelkiismereted tiszta, akkor nyugodtan tegyél nagy ívben az én véleményemre. Hajrá.

Ha jót akarsz magadnak, szerezd meg/vedd elő az aláírt IMM1344EB nyomtatványt, és olvasd át alaposan. Ez a szerződésed a férjeddel és az állammal. Ez a megállapodás 3 évig érvényes, még akkor is, ha a házasságod, mint szerződés időközben már felbomlott.
Ez alapján dönts, mit teszel és mit nem, mit tehetsz és mit nem, mire van jogod ebben a helyzetben és mire nincs, mi a kötelességed és mi nem az.
Ha te nem tartod be a szabályait, a másik oldaltól hogyan várhatnád el ugyanezt?

A segéllyel minden valószínűség szerint bajt hozol magadra.

Kukkantsd meg ezt is, egyszer már írogattam erről.
Érdekes lehet, hogy milyen következményekkel járhat a válás ebben az esetben. Ugyanis ha a szponzorált személy nem közvetlen családtagja (házastársa, élettársa, gyermeke, stb…) a szponzornak, úgy a szponzori ellátást 10 éves időtartamra kell vállalnia. Na de így utólag..?
 

foster

Kitiltott (BANned)

<!-- eTarget ContextAd Start --> <script type="text/javascript" xmlns:msxsl="urn:schemas-microsoft-com<img src=" http:="" www.canadahun.com="" forum="" images="" smilies="" icon_mad.gif="" border="0" alt="" title="Mad" smilieid="26" class="inlineimg">slt" xmlns:user="http://mycompany.com/mynamespace"> var sysuri = "/nagyvilag/20091007-kanada-intezkedesre-keri-magyarorszagot-a-sok-menedekkero-miatt.html" var logoText = "" var logoLink = "" var logoImg = "none" </script><script type="text/javascript" xmlns:msxsl="urn:schemas-microsoft-com<img src=" http:="" www.canadahun.com="" forum="" images="" smilies="" icon_mad.gif="" border="0" alt="" title="Mad" smilieid="26" class="inlineimg">slt" xmlns:user="http://mycompany.com/mynamespace"> function SendToFriend() { var MyTemp; var MySysuri; if (location.href.indexOf('http://origo.hu/') > -1 || location.href.indexOf('http://www.origo.hu/') > -1) { MySysuri = sysuri; MyTemp = sysuri.substr(1, sysuri.indexOf('/', 1) - 1); } else { MySysuri = location.href; if (location.href.indexOf('http://www.klikkbank.hu/') > -1) { } else { if (MySysuri.indexOf('www.') > -1){ MySysuri = MySysuri.replace(/www./g, '') } } MyTemp = MySysuri.substring(7, MySysuri.indexOf('.')); if (MySysuri.indexOf('klikkbank') > -1) { MyTemp = 'base'; } //MyTemp = location.href.substring(7, location.href.indexOf('.'), 7); } open_doc('http://origo.hu/kuldjetovabb/index.html?.actionId=app.ajanlo.action.AjanloAction&sysuri=' + MySysuri + '&title='+ tit +'&temp=' + MyTemp, 365, 430); } </script> Kanada a magyar menekültáradat leállítását kéri

MTI 2009. 10. 07., 23:43Címkék:bevándorlás, menedékjog, Kanada
<script type="text/javascript">getCikkCimkek()</script><script type="text/javascript"> var strModDate = '2009. 10. 07., 23:43'; if (strModDate.substr(16,1) == ':') strModDate = strModDate.substr(0,15) + '0' + strModDate.substr(15,strModDate.length); var strNowDate = '2009. 10. 08., 01:19'; var diffYears; //var diffMonths; var diffDays; function dateDiff() { date1 = new Date(); date2 = new Date(); diff = new Date(); date1temp = new Date(strModDate.substr(0,4),(strModDate.substr(6,2) - 1).toString(),strModDate.substr(10,2),strModDate.substr(15,2),strModDate.substr(18,2),00); date1.setTime(date1temp.getTime()); date2temp = new Date(strNowDate.substr(0,4),(strNowDate.substr(6,2) - 1).toString(),strNowDate.substr(10,2),strNowDate.substr(15,2),strNowDate.substr(18,2),00); date2.setTime(date2temp.getTime()); // sets difference date to difference of first date and second date diff.setTime(Math.abs(date1.getTime() - date2.getTime())); timediff = diff.getTime(); weeks = Math.floor(timediff / (1000 * 60 * 60 * 24 * 7)); timediff -= weeks * (1000 * 60 * 60 * 24 * 7); days = Math.floor(timediff / (1000 * 60 * 60 * 24)); timediff -= days * (1000 * 60 * 60 * 24); hours = Math.floor(timediff / (1000 * 60 * 60)); timediff -= hours * (1000 * 60 * 60); mins = Math.floor(timediff / (1000 * 60)); timediff -= mins * (1000 * 60); secs = Math.floor(timediff / 1000); timediff -= secs * 1000; //alert (weeks + " weeks, " + days + " days, " + hours + " hours, " + mins + " minutes, and " + secs + " seconds"); diffDays = days + (weeks * 7); return false; // form should never submit, returns false } function serviceLength() { var modDate = new Date(strModDate.substr(0,4),(strModDate.substr(6,2) - 1).toString(),strModDate.substr(10,2),strModDate.substr(15,2),strModDate.substr(18,2),00); var nowDate = new Date(strNowDate.substr(0,4),(strNowDate.substr(6,2) - 1).toString(),strNowDate.substr(10,2),strNowDate.substr(15,2),strNowDate.substr(18,2),00); var difference = (nowDate-modDate); diffYears = Math.floor(difference / (1000*60*60*24*365)); /* difference -= years * (1000*60*60*24*365); diffMonths = Math.floor(difference / (1000*60*60*24*30.4375)); */ } function getDifference() { serviceLength(); if (diffYears == 0) { dateDiff(); if (diffDays > 90) { document.getElementById('archiv-cikk-box').style.display = 'block'; document.getElementById('archiv-cikk-box').innerHTML = 'Ez a cikk ' + diffDays.toString() + ' napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.'; } } else if (diffYears > 0) { document.getElementById('archiv-cikk-box').style.display = 'block'; document.getElementById('archiv-cikk-box').innerHTML = 'Ez a cikk ' + diffYears.toString() + ' éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.'; } } if (location.href.indexOf('20080327-kockazatfelmero-kerdoiv-befektetes.html') > -1 && location.href.indexOf('20080327-befektetes-kockazatfelmero-kerdoiv-1.html') > -1 && location.href.indexOf('20080327-befektetes-kockazatfelmero-kerdoiv.html') > -1 && location.href.indexOf('20051022biztonsag.html') > -1 && location.href.indexOf('20051022ceginformaciok.html') > -1 && location.href.indexOf('20051022jogi.html') > -1 && location.href.indexOf('20051202kerdesek.html') > -1 && location.href.indexOf('20051022ugyfelszolgalat.html') > -1) { } else { getDifference(); } </script> eszközök:

<script src="http://www.origo.hu/images/kozos/font-size.js" type="text/javascript"></script><bevezeto>Intézkedésre kéri a magyar kormányt Kanada annak érdekében, hogy véget érjen a menedékkérők kivándorlása az észak-amerikai országba. Az illetékes kanadai miniszter már Budapestre tart, miután a helyi hírügynökség szerint magyar menedékkérők hulláma öntötte le a repülőtereket. Nem zárták ki a lehetőséget, hogy vízumkényszert vezetnek be.
</bevezeto>


<form style="margin: 4px 0pt 4px 8px; display: block; width: 229px; height: 24px; background-image: url(http://origo.hu/images/kozos/ok-multi-bg.gif);" method="get" id="multi_searchbox" name="multi_searchbox" onsubmit="return doOkSearch();" action="http://www.ok.hu/clk"><input style="border: 1px solid white; display: block; float: left; margin-left: 2px; margin-top: 3px; width: 120px;" id="ok_keresd" name="q" type="text"></form>
<script type="text/javascript">getMultiCimke()</script>
Felszólította a kanadai kormány Budapestet, hogy tegyen lépéseket a menedékkérők beáramlásának megállítására. A Canwest News Service kanadai hírügynökség jelentése szerint Magyarország felől menedékkérők váratlan hulláma öntötte el a kanadai repülőtereket, a kanadai szövetségi kormány emiatt kérte a magyar kormány intézkedését.












<table style="width: 284px;" id="bannerestablazat" align="center"><tbody><tr><td><iframe marginwidth="0" marginheight="0" src="http://ad.adverticum.net/html.prm?zona=35730&ord=72678348&customtarget=dXNlcmRiX2lkPTM3JnRlbGVrb209MA%3D%3D" scrolling="no" width="250" frameborder="0" height="250">&lt;script type="text/javascript" src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=35730&amp;amp;nah=!ie&amp;ord=72678348"&gt;&lt;/script&amp;gt</iframe>

</td></tr></tbody></table>
Ottawa még nem tett lépéseket, hogy vízumkényszert vezessen be Magyarországgal szemben, miként azt Mexikó és Csehország esetében tette a nyáron, de nem zárják ki ennek lehetőségét. Az év első felében 750 magyar állampolgár kért menedéket Kanadában, közülük 578 az április 1-jétől június 30-ig tartó időszakban.
Kanada "jelenleg nem tervezi, hogy vízumkötelezettséget léptet életbe Magyarországgal szemben" - közölte az állampolgársági és bevándorlási ügyek minisztere, Jason Kenney szóvivője. Hozzátette, hogy a vízummentességet élvező országok "tisztában vannak azzal, hogy amennyiben nem tesznek eleget a kanadai vízummentesség előírásainak, újra be lehet vezetni a vízumkötelezettséget".
A minisztériumi szóvivő szerint Kenney már el is repült Budapestre, hogy jelezze a kanadai aggodalmakat a menedékkérők számának emelkedése miatt, s hogy megvitassa azokat a stratégiákat, amelyekkel szavatolni lehet, hogy ne lehessen visszaélni a vízummentességgel.
Kenney korábban megkérdőjelezte, hogy a cseh menedékkérők - akiknek többsége cigány származású - valóban üldözöttek lennének, s a kanadai kormány részéről felháborodást váltott ki, hogy Prága és az Európai Unió válaszlépéseket helyezett kilátásba a cseh állampolgárok vízummentességének megszüntetése miatt.
<script language="javascript">prtnrPerjel ();</script>
 

gubrita

Állandó Tag
Állandó Tag
Na még pont ez hiányzik nekem,hogy a sok idióta,felkészületlen ember miatt bevezessék megint a vízumot!!!:mad::mad::mad::,,:
 

eniko61

Állandó Tag
Állandó Tag
csupán azt nem értem, milyen intézkedésre gondol bárki is?
ha egyszer valaki a fejébe vette, hogy neki ez az ország nem jó - tekintet nélkül bárminemű hovatartozására -, akkor mégis milyen intézkedés akadályozhatná meg, hogy elhagyja az országot?
vagy szimplán úgy gondolnák a dolgot, hogy kilépési tilalmat vezetnek be?

nem, nem, ne tessék félreérteni, egyáltalán nem értek egyet az ún. "meneküléssel", de tényleg komolyan kérdem, hogy lehet megakadályozni egy embert egy olyan országban ahol elvileg demokrácia van, hogy elhagyja az országot - természetesen anélkül, hogy a többiek szívnák a cumi vastagabb végét??
értem a kanadai kormányt is - de (bár elég kemények a menekültstátusz feltételei, ahogy eddig olvasgattam) talán további szigorításokkal ők is tehetnek még valamit
hisz írtátok már többen is, hogy elég rutinosak az illetékesek annak megítélésében, ki az aki "csak hisztiből" akar lelépni Mo-ról, akkor talán azt is lehet, hogy szépen visszafordítanák az illetőt és nem kell végigcsinálni vele a cirkuszt hónapokon esetleg éveken keresztül
bocs, ha hülyeség az elképzelésem, de tényleg nem tudom, mivel lehetne megakadályozni embereket, hogy elhagyják szülőföldjüket és máshol próbáljanak megélni (és itt szimplán az "üldözöttekre" gondolok - ők a fejükbe vettek valamit és nem tágítanak ettől)
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves eniko!
"akkor mégis milyen intézkedés akadályozhatná meg, hogy elhagyja az országot?"a vízum amit bevezetnének! volt régebben is bármikor lehet újra
"vagy szimplán úgy gondolnák a dolgot, hogy kilépési tilalmat vezetnek be?"nem csak nem engednek be kanadába amihez minden juguk megvan ők döntik el ki mehet ki nem
Ne érts félre nem kötekedek veled valahol igazad van de sajnos ez van nagyon sokan akarnak kanadába menni nem csak magyarországról minden felől és valahogyan ezt korlátozniuk kell ez érthető.Csak a bizonyos "menekültek" miatt az olyanok szívnak akiknek nem kéne........mint pl én is......
 

eniko61

Állandó Tag
Állandó Tag
értem én, persze - hát épp ez a gondom, hogy ha vízumkényszer lesz, akkor mindenki szívja
vagyis én valami olyasmire gondoltam, hogy ezeket a "menekülőket" nagy valószínűséggel ki lehetne szűrni; ugye az ember két-három hétre nem nyolcvan bőrönddel, több milla kp-vel megy...ááá, a fene se tudja, hogy lenne jó...
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
értem én, persze - hát épp ez a gondom, hogy ha vízumkényszer lesz, akkor mindenki szívja
vagyis én valami olyasmire gondoltam, hogy ezeket a "menekülőket" nagy valószínűséggel ki lehetne szűrni; ugye az ember két-három hétre nem nyolcvan bőrönddel, több milla kp-vel megy...ááá, a fene se tudja, hogy lenne jó...
Még ők sem tudják akkor mi honnan tudnánk?:pDe tudod olyan ez mint a filmekben mikor egy halálos nagy járvány elterjed és hiába vannak olyanok akik nem fertőzöttek megy a bombázó és bumm...:,,:...mindenki pusztul
 

eniko61

Állandó Tag
Állandó Tag
Még ők sem tudják akkor mi honnan tudnánk?:pDe tudod olyan ez mint a filmekben mikor egy halálos nagy járvány elterjed és hiába vannak olyanok akik nem fertőzöttek megy a bombázó és bumm...:,,:...mindenki pusztul


:D jaja

végül is van abban valami, hogy tisztességesen takarítani csak úgy lehet, ha az ember mindent "felforgat"
mindenesetre ha bevezetik a vízumkényszert, azért őszintén sajnálom a tisztességes szándékkal Kanadába készülő embereket - nem lesz egyszerű, de azért megoldható...csak persze jóval körülményesebb lesz

tényleg...nincs valahol egy lakatlan sziget? ezeket a kényszeres menekülőket el lehetne irányítani oda és ott bizonyíthatnának...:confused::rolleyes:

na megyek inkább piacra...:)
 

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
értem én, persze - hát épp ez a gondom, hogy ha vízumkényszer lesz, akkor mindenki szívja
vagyis én valami olyasmire gondoltam, hogy ezeket a "menekülőket" nagy valószínűséggel ki lehetne szűrni; ugye az ember két-három hétre nem nyolcvan bőrönddel, több milla kp-vel megy...ááá, a fene se tudja, hogy lenne jó...
A rutinos bevandorlasi tiszt a feketen ittragadni akaro "turisrakat" ki is szuri igy.
De aki teljesen nyiltan es dalolva pofatlanul kozli hogy o menkult azt sajnos a genova convention ertelmeben kanada be kell hogy ideiglenes engedje es tamogassa. Aztan persze amikor az a megvizsgalja az ugyet es kiderul hogy megalapozatlan a menekultkerelme, akkor joga van kipenderiteni. De sajnos ez honapok neha evekbe telik es rengeteg $$$ -ba kerul kanadanak.
 

eniko61

Állandó Tag
Állandó Tag
A rutinos bevandorlasi tiszt a feketen ittragadni akaro "turisrakat" ki is szuri igy.
De aki teljesen nyiltan es dalolva pofatlanul kozli hogy o menkult azt sajnos a genova convention ertelmeben kanada be kell hogy ideiglenes engedje es tamogassa. Aztan persze amikor az a megvizsgalja az ugyet es kiderul hogy megalapozatlan a menekultkerelme, akkor joga van kipenderiteni. De sajnos ez honapok neha evekbe telik es rengeteg $$$ -ba kerul kanadanak.

látod, erre gondoltam - vagyis erre kellene valami megoldás
valami bizonyíték arra, hogy tényleg menekülnie kell az illetőnek (magyarul hitelt érdemlően bizonyítsa ő maga és ne az esetleges befogadónak kelljen erre milliókat fordítani időben és pénzben)...de hogy ez hogy lenne megoldható...:confused:
(mondom én ezt itt, ahova csak az nem jön be, aki nem erre jár...)
 

ubu

Állandó Tag
Állandó Tag
"A kanadai kormány felszólította Budapestet, hogy tegyen lépéseket a menedékkérők beáramlásának megállítására"
Valóban vízum lesz a vége!
Véleményem szerint, kitalálhatnának valóban pl. valami hivatalos iratot, amit esetleg az itthoni repülötéren aláírtnának mindenkivel, aki Kanadába akar utazni, hogy ő itt M.o-n nem üldözött stb-stb.
Lehet persze erre is pl. kitalálnának, hogy személyi jogokat sértene.Talán valami ilyesmi nem lenne rossz.
 
Status
Not open for further replies.
Top