Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Fenyő

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha külön néven megy akkor szinte biztos. Egyébként én azt hiszem hogy egy embernek szintén lehet 2 visa folyamatban mintha ezt olvastam volna a cic-en egyszer.
 

pickwick

Állandó Tag
Állandó Tag
cszsm,
Elmeletileg nincs akadalya, gyakorlatilag azonban nem adnak turistavizumot, ha be van adva a bevandorlasi kerelem.


Ez nem fair, mert aki annak idején multiple-t kapott, és időközben beadta a kérelmét, simán mehet turistáskodni... Így voltam én is: beadtam tavaly tavasszal a SW-t Bécsbe, és ősszel kint voltam egy hónapot, mint turista.
 

marklas

Új tag
sziasztok,
új vagyok nálatok, tegnap regisztráltam a site-on. Szeretnék többet megtudni Kanadáról, milyen nálatok az élet, ugyanis eldöntöttük a családommal, hogy megpróbálunk letelepedni. Decemberben be is adtam a jelentkezésünket a Manitoba Provincial Nominee Programhoz (két távoli rokonom is lakik Winnipegben, ezért Manitoba).
Bemutatkozás: 41 éves vagyok, Budapesten dolgozom, Budakeszin lakom, feleségem és egy ötéves kisfiam van, két évet az USA-ban töltöttem tanulással, és jártam már Kanadában is. Hobby: olvasás, túrázás, zene.
marklas
<!-- / message -->
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Képzeljétek: Hódmezővásárhelyen dolgoztam, feleségemmel, boldogok voltunk; minden ment szépen, a cég is haladt, mi is. Februárban (2006), 13-án, 14:10 perckor bekerültem a tévébe, rádióba, stb.: életveszélyesen súlyosan sérülten orsósan keresztülrepültem egy keresztutat. Túléltem, két hónap után már a nyakam sem fájt, persze mindezt a kaszkadőrmutatvány egy légzsák nélküli suzukival tettem meg, ahol a kormány elrepedt, a bekötött bizt. öv kiszakadt a helyéről. No, történt, hogy annyira megviselt a dolog, a hajtás, a kórházi helyzet (tudod amikor nem tudsz felkelni, nincs telefon és egy csapásra megváltozik minden, hozzák a kacsát, ne keljen fel uram sehova se megy maga most, pihenjen), hogy októberben azt mondtam: kimegyek, először azt mondtam, Írországba.

Ferry,
nem tudom, jól látom-e, de mintha valahol itt szakadt volna el valami az életedben - biztos, hogy csak a kivándorlás segíthet? Egy krízishelyzetből kimenekülni nem biztos, hogy megéri - hátha van könnyeb megoldás? Főleg, ha az egészséged sem a legjobb.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kedves Laci!

El kell olvasnod a topic tartalmat ha mar atragtad magad akkor tudsz kerdezni ami esetleg kimaradt vagy ami erdekel.

Tobb szaz oldal mi sem tudunk mindenkinek kulon kulon elmondani.
Legalabb a faradsagot kell venni ami erdekel ami fontos szamodra.
Sok sikert , kellemes bongeszest!
 

Tom

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez nem fair, mert aki annak idején multiple-t kapott, és időközben beadta a kérelmét, simán mehet turistáskodni... Így voltam én is: beadtam tavaly tavasszal a SW-t Bécsbe, és ősszel kint voltam egy hónapot, mint turista.

Tavaly januárban adtam be a SW-t, Októberben meg kértem egyszeri túrista vízumot Pesten. Kicsit kérdezősködtek (de csak az ablaknál) és aztán simán megkaptam
 

btib

Állandó Tag
Állandó Tag
Helló mindenki és utólagos B.U.É.K. mindenkinek!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Olyan kérdésem lenne, ami már lehet, hogy elhangzott ezen oldal fórumjának, egyik, esetleg másik topicján is, és mintha olvastam is már talán, ezért előre elnézést kérek, a kérdésemet illetően.<o:p></o:p>
A kanadai kivándorlás már egy ideje foglalkoztat, így kerültem erre az oldalra is. Minden meg van ami a kivándorlásomhoz szükséges (akaratom, elszántságom, végzettségem, a szakmai gyakorlatom, és még korban is megfelelek, mire az idő eljön remélem a pénz is meg lesz, de ezzel kapcsolatosan még lesz egy kérdésem, amit egy másik levélben szeretnék megfogalmazni), kivéve a legfontosabbat a nyelvet! Ezzel kapcsolatosan lenne kérdésem. Most kezdek bele a nyelvtanulásba, és az a kérdés merült fel, hogy milyen képzésbe kezdjek bele? Tudom a legjobb az IELTS lenne, és ha jól tudom az ECL is megfelelő volna. Vácon lakom és jelenleg nincs lehetőségem a munka miatt Pestre szaladgálni ez miatt, ezért helyben próbálok nyelvet tanulni. Ki is néztem a megfelelő iskolát, ahol a Rigó utcai és EURO (euroexam-féle) rendszerű tanítást, felkészítést is végeznek, mely teljesen akkreditált (B1, B2 és C1) az Európa tanács elvárásának megfelelően, vagyis ez utóbbi, az unióban elfogadott. <o:p></o:p>
Amennyit megtudtam az EURO-s vizsgáról, és amennyit sikerült megtudnom az IELTS-ről, valamelyest abban hasonlítanak, hogy mind a kettő, a Rigó utcaival ellentétben inkább a mindennapi használatos dolgokat emeli ki. A kérdésem az lenne, hogy ezt az EURO-s nyelvizsgát esetleg mennyire preferálják a bevándorlásiak, vagy egyáltalán nem? Ha nem, akkor az EURO-s elvégzése után gyúrni kell az IELTS-re, gondolom.<o:p></o:p>
Van valakinek ezzel valamiféle tapasztalata? Tud valaki valami bővebbet erről az EURO-s nyelvizsgáról?<o:p></o:p>
Köszi a választ és a türelmeteket!<o:p></o:p>
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
BOLDOG UJ EVET!

Bocs, hogy elmaradtam egy kicsit, de (tortenetesen) Mo-n voltam csaladot latogatni es 'helyzettanulmany' celjabol (a bulik es az alkoholfogyasztas kivalo helyzetet mutattak...;) ;) ;)) es nem tudtam irogatni vagy olvasni onnan. Meg egy darabig el kell maradnom (dolgozatjavitas...:rolleyes:) de egy-ket het mulva ujra bekapcsolodom.

Ami a nyelvvizsgat illeti: nem tudok az EURO-s vizsgarol semmit, de hivatalosan CSAK a IELTS-et ertekeli a kanadai emigracio (es, habar nagyon bonyolult formaban, de bizonyos fokig a Cambridge tesztet) tehat kivandorlasi celra tok ertelmetlen egy IELTS-tol eltero vizsgaval kuszkodni.

Sok szerencset!
 

Gedi

Új tag
Nem tudom mar volt -e errol szo korabban, meg nem olvastam at mindent. Ha a valasz mar elhangzott bocsi.
Olyanokat keresek akik szeptember ota beadtak az egyszerusitett jelentkezest Kanadaba. Milyen valaszt kaptak ra? Tudtok valamit az uj elbiralasi idorol?
Egyes orszagokban pl mexikoban ezzel az eljarassal a hivatalos web oldal szerint 1,5 evrol 4 evre novekedett a elbiralas ideje. Tudtok valamit errol a becsi nagykovetsegen? Ott is ketszeresere nott a varakozasi ido?
 

Fenyő

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi decemberben adtuk be és mi is azt a levelet kaptuk, hogy becslés szerint 24-36 hónap. Én optimista vagyok és szerintem ez csak egy formanyomtatvány és lehet hogy csak 1- 1,5 év lesz a process.

Btib
Két nyelvizsgát számítanak be a visumba illetve ha jól tudom a továbbtanulsánál az egyetemek is. IELTS és a TEF. Az utóbbi francia.
Ezt egyébként a hivatalos http://www.cic.gc.ca/ oldal végig olvasása után megtalálod.

üdv zsolt
 

ferry2

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy-két válasz:

Ágnes: köszönöm a hozzászólásod, megfontolt embernek tűnsz, szociábilis személyiségeddel való hozzáállásod nagyon gyengéden érintette lelkivilágomat; sokat gondolkodtam azon, amiket írtál. Igen, jutottam is valamire :)

Hahalman: Nagyon sok hozzászólásodat olvastam, komoly, megválogatott intelligens és választékos visszajelzéseid nagyon értékesek számomra. Szívesen beszélgetnék veled nem pusztán bevándorlási vagy élethelyzetbeni kérdések tekintetében, hanem gyakorlati tanácsokkal kapcsolatban, ritkán találkozik az ember olyan férfiemberrel aki vezetni tudja életét, akár másét.

Kérdés mindenkitől: IELTS-re többször is el lehet menni? Úgy értem megteszek amit tudok, viszont ha nem tetszene az eredmény, el lehet menni még egyszer "javítani"?
 

goahippy

Új tag
helosztok 19 eves vagyok es kanadaban szeretnek elni vagy az usa ban hogy kezdjem el? es hogy ha mondjuk kijutok hova tudok menni mit tudok csinalni??? biztos van aki tapasztalt ebben ha van ilyen irja mar meg nem nekem [email protected] ja amugy tok jo hogy letezik ilyen oldal ja es azt kerdeznem meg hogy vannak 1altalan magyar fiatalok kint? de nem olyan aki ott szuletett vagy ott tanul hanem telleg olyan aki kiment es fiatal es telleg van munkalya hely ahol tud aludni meg minden ilyen erdekelne
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
GEDI (Fenyő) hozzászólásával kapcsolatosan.

Mi is 2006 október adtuk be az egyszerusitett jelentkezest. Emailben kaptunk válasz, amiben minket is 18-24 hónappal vagy többel riogattnak. Azt is írták, hogy: " No processing will occur on your file during this period."
Nincs arról információm, hogy mennyivel lett hosszabb így az ügyintézés. Szerintem a változtatás céljából (simplified apl. proc.) nem lehet levezetni azt, hogy az ügyintézési időnek meg kell nyúlnia. Én úgy értettem, hogy azért vezették be ezt, hogy ne kelljen elavult papírokból dolgozniuk, vagy az időközben beküldött frissítésekkel foglalkozni. Ha rád kerül a sor, akkor kérik be az aktuális papírokat és döntenek.

Az viszont engem is érdekelne, hogyha az esetek 50%-át befejezik 9 hónapon belül, akkor min múlik az, hogy benne van-e az ember ebben a nyerő 50%-ban. Az egyszerűsített eljárásban ugyanis nincs mit elrontani a papírmunkán (mert visszaküldik), egyszerűen csak besorolnak és majd sorra kerülsz. Akkor mégis min múlik, hogy mikor. Esetleg csak attól függ, hogy az előtted lévőkkel mikor végeznek?

Az is érdekes lenne, ha azok akik már kijutottak a közelmúltban leírnák, hogy mégis mennyi ideig tartott a skilled ügyük és mik voltak a tapasztalataik. Esetleg hogyan boldogulnak azóta odakint.

B.U.É.K mindenkinek
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Koszonom a kedves hozzaszolast!

Kérdés mindenkitől: IELTS-re többször is el lehet menni? Úgy értem megteszek amit tudok, viszont ha nem tetszene az eredmény, el lehet menni még egyszer "javítani"?

Elmeletileg annyiszor mesz ahanyszor csak akarsz, habar szamos ismetelt probalkozas eseten nyilvanvaloan a 'trendre' is elkezdenek figyelni - de ez ket-harom alkalmon belul lenyegtelen. Van/volt (kontinenstol fuggoen akalmazva) egy szabaly miszerint minden vizsga utan kellett varnod minimum 1 honapot, de mar ezt is felfuggesztettek.

Egyebkent az eszak amerikai oktatasi rendszer altalaban is lehetove teszi a vizsgaismetlest, hisz pontosan szelektiv jellege folytan a 'bukas' fogalma egeszen mast takar.
 

marklas

Új tag
sziasztok,
én szeptemberben tettem le az IELTS vizsgát, egyáltalán nem volt nehéz, rengeteg felkészítő könyv és CD kapható (a British Council könyvtár is tart belőlük), ha valaki ezekkel 1-2 hónapig komolyan gyakorol, akkor mindenképpen sikerül a vizsgája
 

ferry2

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kérdés:

A high level-hez milyen gyakorlatokat érdemes tenni? Merthogy ugye az ember lazán amikor beszélget pl. akkor ritkán fogalmaz választékos brit intelligenciával. Amennyiben tudnátok mondani pár példahelyet (letölthető, vagy mit olvassak stb.) akkor azt szívesen venném.
 

marklas

Új tag
ferry2-nek
szia
én felbéreltem egy anyanyelvi angoltanárt és conversationt gyakoroltunk több órán keresztül a IELTS gyakorlókönyvek feladatai alapján, sikerült is
8 pontot elérni a szóbelin
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére