Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Van rá lehetőség, hogy felvegyem a közvetlen kontaktot az ismerőseiddel? Ha esetleg elzárkóznának, akkor legaláb annyit szeretnék Tőlük megtudni, hogy nagyságrendileg mennyi pénz szükséges az induláshoz (az ügynöki díjra + egyéb illetékekre gondolok) ill. hogy ők milyen kvalitású emberek (nagyjából :) ), már ami a végzettségüket, szakmájukat illeti?!

Úgy írtad, hogy "ügynök, aki elvállalja"...nos, gondolom ez pusztán pénz kérdése, vagy tévednék??? Ők hol találták az ügynöküket? Ha úgy döntünk, lehet ő a miénk is?
Csillag,

Nem bantalak, es kerlek felre ne erts, de ha ENNYIRE ki vagy ehezve az informaciora, tulajdonkeppen miert nem veszed magadnak az idot arra, hogy valoban elolvasd ezt a fonalat elejetol vegeig...?

GONDOLKODJ: barmilyen infora van is szukseged, ha kanadai szakembertol kapod, azert MINIMUM CAD$50 (HuFt8,500), de atlagos piaci arakat szamolva inkabb CAD$120 (HuFt20,000) fizetsz ORANKENT. Nem tudom, mennyi a TE jelenlegi orabered, de erosen ketlem, hogy ugyanebbe a kategoriaba esik... Marpedig akkor ha Te csak egyetlen oranyi munkat tudsz megsprorolni azzal, hogy itt magyarul elolvasgass egy kicsit, maris kerestel HuFt8,500-t.

Sot, ha akarsz tudni egy 'titkot': pontosan EZ az, ami kanadaiva tesz! Nem az, hogy itt elsz, hanem hogy atveszed az itteni gondolkodast: hogy 'ekonomizalod' az eroforrasaid, es csak azert fizetsz, amit Te nem tudsz gyorsabban es olcsobban a sajat munkaeroddel megteremteni.

Miert irtam mindezt? Mert ebben a fonalban kabe a 2500-3000-ik uzenettol kezdodoen (es a 3500-ik uzenet korul tuti) mar HAROMSZOR leirtuk mind a tanacsadok itteni dijait, mind a listat ahonnan kivalaszthatok. Roviden: a dijak (ket szemelyre szamolva, eljarasi es forditasi dijak nelkul) CAD$2500-nal kezdodnek ugyvedek eseteben, habar van olyan paralegal (nem ugyved) aki mar CAD$1500-ert elvallalja; a listak egyike pedig itt talalhato: http://www.canadalegal.info/prov-ontario/lawyers-toronto/toronto-immigration.html .

Ja, es ezt a tanacsot amit most irok, ugyancsak leirtam mar legalabb haromszor ugyanebben a fonalban...
 

sz__

Új tag
Sziasztok!

Engem nagyon érdekelne, hogy hogyan tudtátok feldolgozni a szüleitek, barátaitok, ismerőseitek távollétét? Mennyi idő után éreztetek honvágyat (ha egyáltalán), hogyan küzdöttetek ez ellen és volt-e olyan holtpont, ahol már úgy gondoltátok, hogy a nehezén túlestetek és már inkább Kanadában vagytok otthon, nem Magyarországon?
 

csillag1970

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem bantalak, es kerlek felre ne erts, de ha ENNYIRE ki vagy ehezve az informaciora, tulajdonkeppen miert nem veszed magadnak az idot arra, hogy valoban elolvasd ezt a fonalat elejetol vegeig...?

Kedves Hahalman!

Válaszként engedj meg egy Scarboro-tól vett idézetet: "Van meg egy rovidebb varakozasu ido a kijutashoz, ahoz viszont itt az oldalon en sem talaltam infot. Ennek az a neve, hogy : Nominee Program"...

Ezért kezdtem el ebben a konkrét ügyben, így levelezni...

Elnézést, ha felbosszantottalak,
csillag1970
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Csillag.

Nem kell haragudnod a Hahalman-ra, mert o inkabb csak felvilagosittani akar foleg arrol, hogy ugynok altal kijutni gondolom rovidebb ido de nem tudom hanyan vannak kozottunk akik meg tudjak engedi maguknak, azt hogy kifizessek a kert osszeget. Nos az ismerosom nem nyilatkozik az ar-rol, de azt mondta, hogy szerzett magyarul beszelo kanadai ugynokot igazabol 3-at is es arra bizta a ugyet amelyik elsonek talalt munkat. (hivatalos bevandolrlassal foglalkozik) Ezen az oldalon talalod a Hivatalosak listajat.
http://www.csic-scci.ca/find/all.html
Amugy ok "ketkezu" munkasok ami pontositva azt jelentene, hogy nem egyetemi vegzetseguek es a kanadai hianyszakma listan szerepel az amit ok vegeznek.
Kitartast es sok sikert.
 

csillag1970

Állandó Tag
Állandó Tag
"Nem kell haragudnod a Hahalman-ra"

Soha nem tennék ilyet, a harag rossz tanácsadó :D !!!

Köszönöm az infót!

Üdv.,
csillag1970
 

Genovese33

Állandó Tag
Állandó Tag
Elkezdtem összegyűjteni a PN Programokat külön topic-ba. Ha kérdés van, kérlek benneteket, hogy ide írjátok, szeretném, ha az anyag nem darabolódna szét.
Eddig Alberta és Manitoba van kész, igyekszem mihamarabb felrakni mindet. Remélem segíthettem az érdeklődőknek.
 

csillag1970

Állandó Tag
Állandó Tag
Elkezdtem összegyűjteni a PN Programokat külön topic-ba. Ha kérdés van, kérlek benneteket, hogy ide írjátok, szeretném, ha az anyag nem darabolódna szét.
Eddig Alberta és Manitoba van kész, igyekszem mihamarabb felrakni mindet. Remélem segíthettem az érdeklődőknek.

Hálás köszönet Genovese33!!
S ezt mind valóban Szegedről?? :D
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnézést, ha felbosszantottalak,
csillag1970
Dehogy bosszantottal fel, Csillag!kiss

Csak azert irtam, mert logikai ellentmondast lattam igenyeid, terveid, es modszereid kozott.

Ami a kulonbozo PN (Provincial Nominee) programokat illeti, valamennyi (Ontarioet kiveve) elerheto egyetlen oldalrol: http://www.canada.org.uk/visa-info/immig/e_prov.htm (ez a link is szerepelt mar ebben a fonalban). Sajnos azert meg el kell olvasni oket...;)

A problema azzal, amikor masok gyujtesere ill. osszefoglalasara tamaszkodsz az, hogy a) csak azt az infot talalod amit ok fontosnak talaltak ill. szemelyesen elolvastak, es b) csak abban az ertelmezesben kapod, amit ok szemelyesen alkalmaztak, tehat eleve 'szurt' infot kapsz - s hozza egy laikustol. A legnyilvanvalobb pelda erre Scarboro (egyebkent rendkivul kedves es segitokesz) uzenetere valo hivatkozasod: mivel o nem talalta meg a fennti linket, te mar nem is kerested ebben a fonalban...

Azt is lertam/leirtuk mar sokszor, hogy SEMMILYEN UGYNOK ALKALMAZASA NEM GYORSITJA az ugyed elbiralasat. A PN programok nem ugynoki kepviselet miatt gyorsabbak, hisz azokhoz SEM kell hivatalos kepviselo, hanem onmagukban, sajat termeszetuk folytan. A problema csak az, hogy valodi szakemberek tulnyomo tobbsegeben nem egesz Kanadara hanem meghatarozott tartomanyokra szakosodnak csupan, tehat akkor is ha szakemberhez fordulsz, elotte mar tudnod kell melyik tartomanyt kivanod megpalyazni, mert annak alapjan kell hogy valaszd az ugynokot.
Az ugynok termeszetesen adhat jotanacsot, de mivel ot munkajaert es nem munkajanak eredmenyeert fizeted, elmeletileg neki csak az az erdeke hogy valamit valassz. Ha rosszul valasztasz, nem az o felelossege, es a penzt ugyanugy ki kell fizetned (s hozza mindig elore) akar sikerul a dolog akar nem.

Ezen meg az sem valtoztat, hogy rengeteg ugynok van aki ugy csap be, hogy megszabja a 'normal' arat (kb. CAD$2500+) amit elore kifizetsz, es kijelenti hogy ha bejutsz, siker eseten kell majd meg fizetned neki egy tovabbi CAD$1000-2000-et. Ez azt sugallja, mintha erdekeben allna teged behozni, pedig valojaban ez csak egy trukk: egyreszt mert ugyvednek az ugy sikeretol tenni fuggove a dijazasat illegalis (tehat elkepzelheted, milyen emberrel targyalsz ha meg a sajat szakmaja torvenyeit sem tiszteli), masreszt pedig mert o mar eleve a teljes arat szamolta fel neked, es a 'bonuszt' olyasmiert keri, amiert te mar fizettel. Ez kabe olyan, mintha egy fodrasznak kifizetned a hajvagas meghirdetett arat, o meg kijelentene, hogy ha tetszik is a frizurad a vagas utan, akkor extrat kell majd fizetned... vagy mintha a moziban ha tetszett a film, a vegen a kijovetel soran megegyszer ki kellene fizetned a jegyet! :mrgreen:
 

laszlai

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt Bagatelle_házaspár

Magyarország, Még nem olyan régen, zenei nagyhatalom volt.
Úgy látszik ez is a múlté már.

Szerintem próbáljanak szerencsét, amig van fiatalos lendületük,
de a visszatérés lehetőségét is tartsák meg.

Egyébként megkérdezném: jól gondolom e, hogy
a szintetizátor féléket azért találták ki, hogy
aki nem tud muzsikálni, az is tudjon valamivel játszani.
Modjuk egy hétvégi bulin, százezer forontért.

Tisztelettel: Laszlai
 

pickwick

Állandó Tag
Állandó Tag
Eloszor is elnezest kerek, akik mar vartak a valaszomat, privit is irtak, de mentsegemul szolgaljon, hogy ma is vizsgaztam... :) /// Apropo: E.Agnes, merre jarsz? Regen jelentkeztel... ///
Melitta, koszonom Tolgyesi ur elerhetoseget, felhivtam, de azota kezd megoldodni a dolog, kezdem is rogton a biztositassal:

A magyar konzulatustol kaptam egy hivatalos forditast az unios jogositvanyomrol, amelyen szerepel, hogy miota vezetek /16 eve ahhh/. Ha meglesz az otthoni biztositomtol is az igazolas, hogy ebbol 13 eve balesetmentesen, akkor a kanadai biztosito figyelembe fogja ezt venni, de meg nem tudom, hany szazalekkal. Mindenesetre en szamukra teljesen uj vezetonek szamitok. Ezert ma peldaul levizsgaztam az itteni 'kresz'-bol. /G1 writing test/

Az, hogy miert ilyen fontos szamomra a biztositas, a kintiek tudjak csak igazan - es ehhez kapcsolodik a tobbi kerdesre is a valaszom: en ugyanis a baratomhoz jottem ki, aki nem a ferjem es meg csak nem is vagyunk abban a kategoriaban, hogy a kerelmem beadasakor ezt figyelembe vettek volna /common law/. Szoval, a haztartasunkban 2 auto van, ami a biztositas szempontjabol is fontos, mert ha 2 ember lakik ugyanazon a cimen - akik kozott raadasul nincs hazastarsi kapcsolat -, es mindkettonek van jogsija, kulon-kulon kell hogy kossenek biztositast. Mivel uj vagyok, ezert a regebbi/oreg autora is hatalmas penzt kernek el. Szoval, aki jon, hozzon legalabb egy nemzetkozi jogsit es ezeket az igazolasokat!

Scarboro kerdezte, mit hoztam magammal. A fenti ok miatt csak 2 ruhas borondot, nem voltak egyenkent 20-20 kilosak. Viszont akik tudjak, miert aggodalmaskodtam, hogy esetleg nem kapom meg az egeszsegugyi allapotom miatt a statuszt, elmondanam, hogy a kezitaskamban, hutotaskaban volt nalam nem is keves injekcio. / a gepen egyebkent a jegkockak kozott tarolhattam!/ Be is vallottam azon a papiron, amit a gepen kell kitolteni, de sem a hatarnal, sem pedig utana az emigracios pultnal nem foglalkoztak vele. Az egesz procedura a hatarnal nem tartott tovabb 20 percnel. Leirta a tisztviselo a cimemet (ahova majd kuldik a Perm. Resident Cardot), adtak sok sok prospektust, mi-mindent kell elinteznem es kesz. Azt sem kerdeztek, mennyi penz van nalam. - mondjuk, csak 2 dollar volt, hogy kitolhassam a borondjeimet a kocsival :p
Genovese is megerti, miert nem tudtam valaszolni az alberlet-kerdesre... viszont erre is ra lehetne keresni, mert tuti, hogy volt mar rola szo ebben a topicban.
A bankkal kapcsolatban is konnyu volt a helyzetem, mert a baratom bankjaba mentunk, ahol kezsegesen nyitottak nekem egy debit -szamlat (nem kell hozza penz - csak egy otthoni, internettel kezelheto bankszamla), amin keresztul majd nyitok egy creditet is, de odaig meg nem jutottam el. Pedig fontos lenne minel elobb nyitni, hogy novekedjem a 'history'-m ... - Errol pontosan emlekszem, hogy Hahalman is adott kimerito valaszt, volt szo rola, hogyan lehet a bankoknal eljarni.
Nem tudom, segitettem-e vagy tul szemelyes voltam :eek:
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyébként megkérdezném: jól gondolom e, hogy a szintetizátor féléket azért találták ki, hogy aki nem tud muzsikálni, az is tudjon valamivel játszani.
Hogy 'jol gondolod e', az szubjektiv ertekitelet; hogy igazad van e, arra viszont az objektiv valasz 'nem'. Avagy: ugyanezt mondta a fafurulyas az elso orgonara.

Nem tudom, mit nevezel 'szintetizátor féléknek', de szovalasztasod azt tunik tukrozni, mintha nem igazan ertened a szintetizatorok komplexitasat es potencialjat, vagy az alternativ zenei kiserletezest.

Egy virtualis analog szimulacio mint pld. Pentagon I (vagy Roland JP8080 hardware-ben), egy kombinacios model mint Crystal vagy Absynth vagy Kubik, vagy akar a legegyszerubb FM modelre epulo VSTi is honapokat kivan, mire kiismered, teljes kihasznalasahoz pedig evek sem elegek. Egy komplex, tobbreteges, sok-oszcillatoros hangot megtervezni es felepiteni ugyanolyan elkotelezettseget, kreativitast, es szakertelmet kovetel, mint egy klasszikus festmeny vagy egy rovid zenei kompozicio. Es csakugy, ahogy egy pancser (mint peldaul jomagam ;)) nem tudna Michaelangelo Davidjat se favesovel se lezeragyuval kifaragni, akinek nincs tehetsege, az nem tud ertekeset alkotni a legmodernebb eszkozokkel sem.

A mester kezeben a szintetizator egy Stradivari; a kontar eseteben pedig legalabb demokratizalta az alkotoeszkozok hozzaferhetoseget. Hisz az irogep is konnyebb es gyorsabb mint a toltotoll, de ez sem a Tolsztojok aranyat nem novelte, sem az ezt hasznalo irok muveinek minoseget nem csokkentette. Szerintem ha adnal magadnak egy eselyt arra, hogy ezt szemelyesen felfedezd, nemcsak zenei vilagkeped, de zenei megertesed es becsulesed is megnone.

Nem az szamit, min jatszol, hanem az hogy mit es hogyan - de ha komolyan foglalkozol a zenevel, ezt Te mar nalam jobban es regebben tudod...;)
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
Scarboro kerdezte, mit hoztam magammal.

Gratula a G1-ert !! Nagyon halas vagyok a beszamolodert Pikwick kiss. Igaz azt hittem csaladdal mentel es akkor az ember tobb mindent visz (vinne) magaval. Nos en mindenkeppen koszonom mindazt amit irtal mert gondolom ki-ki kiszuri a neki valao hasznos infot belolle.
 

csillag1970

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt Bagatelle_házaspár

Magyarország, Még nem olyan régen, zenei nagyhatalom volt.
Úgy látszik ez is a múlté már.​


Szerintem próbáljanak szerencsét, amig van fiatalos lendületük,
de a visszatérés lehetőségét is tartsák meg.


Egyébként megkérdezném: jól gondolom e, hogy​



a szintetizátor féléket azért találták ki, hogy
aki nem tud muzsikálni, az is tudjon valamivel játszani.​

Modjuk egy hétvégi bulin, százezer forontért.​


Tisztelettel: Laszlai​


Tisztelt Laszlai!

Fogalmam sincs, miért jött az e-mail értesítés fontos bejegyzéséről épp nekem!!! Valóban számomra címezte? A legátvittebb értelmezésben, a legfantáziadúsabb metafora értelmezésben sem tudom magunkra lefordítani szóláncait!!!
Ön abban a pillanatban arra volt képes, se többre se kevesebbre, hogy egy ilyen üzenetet küldjön, ezért nem ítélem el!!!

Üdvözlettel,
csillag
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Fogalmam sincs, miért jött az e-mail értesítés fontos bejegyzéséről épp nekem!!! Valóban számomra címezte?
Csillag, a tabla minden embert aki egy fonalban mar irt ertesit minden uj bejegyzesrol abban a fonalban, ha a szemelyes beallitasok ezt kivanjak. Ez valahol le is van irva a hasznalati utasitasban - tudod, amit minden tagnak el kellene olvasnia amikor belep...;)
 

laszlai

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy 'jol gondolod e', az szubjektiv ertekitelet; hogy igazad van e, arra viszont az objektiv valasz 'nem'. Avagy: ugyanezt mondta a fafurulyas az elso orgonara.

Nem tudom, mit nevezel 'szintetizátor féléknek', de szovalasztasod azt tunik tukrozni, mintha nem igazan ertened a szintetizatorok komplexitasat es potencialjat, vagy az alternativ zenei kiserletezest.

Egy virtualis analog szimulacio mint pld. ..........



Kedves Hahalman
Nagyon köszönöm a válaszát.
Sok érdekes és igaz dolgot említett, melyekkel én egyet is értek.
---- Mivel ez nem zenei témájú fórum, ezért csak röviden akartam felhívni
a tisztelt házaspár figyelmét, egy, a keresetüket kiegészítő,
jövedelemforrás lehetőségére.

A szintetizátor félék fogalma alatt, természetesen
az automata stílus-kísérettel ellátott,
külömböző keyboard -okat értettem.

Nem akarok túlzottan belemélyedni jelenleg ebbe a témába,
azonban, a jobb megértés érdekében, meg kell említenem még
a muzsikálás, és a játék kifejezéseim,
általam gondolt, jelentés tartalmát.

A muzsika egyenlő: élőzene.
a játék viszont: minden egyebek a zenén belül,
vagy ezek keveredése az élő zenével.

Élőzene alatt azt az esetet értem, amikor a megszólaló hangok bármelyikének,
bizonyos paramétereit az előadó, akkor és ott, spontán képezi, szabályozza.
Tehát elképzelése és tetszése szerint alakíthatja, bizonyos határokon belül.
Például: a hang kezdetének idejét, a hang erejét, és egyébb, hangszer függő paramétereket.
 

longbow

Állandó Tag
Állandó Tag
Letelepedes

Sziasztok!

Uj vagyok itt a forumon es erdeklodni szeretnek, hogy van-e koztetek olyan aki mar az egyszerusitett eljaras kereteben adta be a papirokat a letelepedeshez?Erdekelne, hogy mennyi most az ugyintezesi ido, valoban gyorsult-e valamit az eljaras ezzel a modszerrel?
 

csillag1970

Állandó Tag
Állandó Tag
Csillag, a tabla minden embert aki egy fonalban mar irt ertesit minden uj bejegyzesrol abban a fonalban, ha a szemelyes beallitasok ezt kivanjak. Ez valahol le is van irva a hasznalati utasitasban - tudod, amit minden tagnak el kellene olvasnia amikor belep...;)

Kedves Hahalman!

Gondolom nem vagyok egyedül, aki "I agree kipipál" oszt kész-módon, feltétel nélkül fogadja el a feltételeket :)... mivel eddig csak olyanokról kaptam, akik hozzámszóltak, ezért volt a reakció (pl. pickwick és Scarboro pickwick-nek írt bejegyzéséről nem jött értesítés).
Kérlek segíts, akkor ki a "bagatell házaspár", ha nem én(mi), aki ügynökkel akartam megközelíteni a dolgokat, hozzáteszem önbizalomhiányból, s nem a GYEDemből felhalmozott vagyonomból kiindulva, de Te olyan szépen és kedvesen felhomályosítottál, hogy elgondolkodtam :o. Az önbizalomhiány oka, hogy több verzióban szembejött, hogy az adminisztratív hibák, milyen gubancokat tudnak okozni (pl. USA zöldkártya-LOTTO; a pályázatok 80%-a hibás kitöltés miatt be sem kerül a kalapba. S nem pusztán nyelvi nehézségek miatt...)!

Én csak azt nem értem, hogy mitől létezik a jelenség, miszerint emberek megjelennek fórumokon és "filozófust"t játszanak. Vajon az élvezeti szintjükkel mi a baj? Ez a kérdés nem illik hozzám ;)!

Üdv.,
csillag
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
feltétel nélkül fogadja el a feltételeket :)...

Én csak azt nem értem, hogy mitől létezik a jelenség, miszerint emberek megjelennek fórumokon és "filozófust"t játszanak.

Az elozo mondatod az filozofia vagy suletlenseg??


pl. USA zöldkártya-LOTTO; a pályázatok 80%-a hibás kitöltés miatt be sem kerül a kalapba. S nem pusztán nyelvi nehézségek miatt...)!

Üdv.,
csillag

Baromsag. Lehetetlen ugy kitolteni, hogy ne keruljon be a "kalapba". Akkor ugyanis nem hagyja a szerver, hogy elkuld.

Viszont ebbol arra kovetkeztetek, hogy te, aki nem fogadja el feltetel nelkul a felteteleket, az az ingyenes es nyilvanos, kizarolag elektronikusan kitoltheto USA vizumlotto kitolteset is "szakember"-re biztad.
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
csillag1970, a topikokba érkezett új bejegyzésekről azért kapsz értesítést emailben, mert a Vezérlőpult "opciók" menüjében a "feliratkozom erre és erre a topikra" opciót választottad, és email-értesítést is kértél - vagyis a rendszer automatikusan így állította be neked. Szóval 1-2 kattintás a Vezérlőpulton (a "Gyors linkek" alatt, fönt) és meg van oldva.
Ezért nem kell harapni. Sokan vagyunk, sokfajta hasfájással, és nem szerethet mindenki mindenkit. Csigavér.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére