Burda szabás-varrás, kreatív varrások 2012/2013-2014-2015-2016-2017-2018-2019-2020-2021-2022-2023

Timike12

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Naumann!

Most hétvégén kipróbáltam, felhajtottam vele a szoknyám alját. A tapasztalat: megfelelő tűvel, cérnával, beállításokkal és talppal tökéletes. Ebből én először a cérnából túl vastagot használtam, a szálfeszesítés pedig túl erős volt, de miután ezeket sikerült beállítanom (röpke egy órás bénzás... nem baj, legközelebb már egyből menni fog :) ), szuperül vitte az anyagot. Az eddigi tapasztalatom egyébként az a géppel, hogy nekem, mint abszolút kezdő varrógépes varrónak a használatit elő kell venni minden egyes varrástípus váltáshoz, különben szakad a cérna, gyűrődik az anyag. Ha pedig minden rendesen be van állítva, akkor pedig egy álom, ahogy varr.
 

pisze_kika

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlünk köztünk piszke_kika!!!
Próbáltad a szál feszességét állítani? Mármint a felső szálét? Azt írod időközönként. Esetleg amikor anyagot váltasz, vagy amikor folytonosan varrsz, akkor is?

Szia Shaara!
Próbáltam a feslőszálat állítani, de nem segített. Ugyan azon az anyagon szakaszosan csinálja. Amikor elhoztam a boltból tökéletes volt, aztán elállíthattam valamit, amire nem jövök rá. :( Lehet, hogy vissza kéne vinnem a boltba, hogy újra beállítsák?
 

shaara

Állandó Tag
Állandó Tag
Nézegettem a géped képeit a neten, és látom van rajta jobb oldat egy sor gomb, nem lehet, hogy ott nyomogattál össze valamiket? Sajnos újabb gépekhez nem nagyon értek, nekem egy régi csupavas van. Azt nem nagyon lehet elrontani. :D
Még egy kérdés. Nem jártál véletlenül az alsó szálnál a bobinnál? Azon van egy picike csavar, ha azt elcsavartad, csak egy kicsit is, az már okozhat gondot. Vagy ha nem jól fűzted be a szálat, esetleg kihagytál egy lyukat valahol?
 

pisze_kika

Állandó Tag
Állandó Tag
Amikor a boltban elmondtam, hogy mire szeretném használni a gépet és, hogy eddig csak egy nadrágot varrtam, tehát meglehetősen kezdő vagyok, az eladó ezt a gépet ajánlotta. Azt mondta, annyira modern, hogy nem lehet tönkre tenni ;) na úgy tűnik, nekem ezt sikerült megcáfolni. :D
A jobb oldali gombok a különböző programok beállításához vannak, elvileg ott nem tudom elrontani. A szálat megnéztem, a leírás alapján fűztem be.

Nem jártál véletlenül az alsó szálnál a bobinnál? --ezt nem értem. Mi az a bobin? :D
 

Timike12

Állandó Tag
Állandó Tag

A bobin az, amibe az alsó szálat tartalmazó orsót teszed, így néz ki:
bobin.jpg

Szerintem először érdemes elővenni a használatit, és elölről, semmit sem kihagyva elkezdeni végigolvasni. A használati utolsó pár oldala szokott lenni a "Mit tegyek ha..." rész, abban mit írnak erre az esetre? Ha más anyagon próbálod ugyanezt az öltéstípust, előjön a hiba? A tű megfelelő típusú az anyaghoz és az öltéstípushoz? A cérna nem vastag/vékony a tűhöz/anyaghoz?
 

Timike12

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor esetleg lehet még az orsó csévélési iránya rossz, nem mindegy, hogy melyik irányban tekeredik, ha fordítva ejted be, akkor nem lesz szép a varrása.
A cérnából vannak vastagabb és vékonyabb típusok, vastag anyaghoz vastagot, vékonyhoz vékonyat kell használni (persze ezen kívül van pl. rugalmas cérna is, de ez most mindegy). Tűből szintúgy, ráadásul annak a hegye sem mindegy, hogy hegyes vagy gömbölyű... Aztán az öltéstípustól függően lehet, hogy másik talpat kell használni, nem a normált...
Először próbáld meg egy közepes anyagon egy egyszerű egyenes vagy cikk-cakk öltést, nézd meg, mit csinál. :) Elsőre tényleg bénázások sorát csinálja az ember lánya, de aztán amikor belejössz, alig tudod majd abbahagyni. :D
 

tonia

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Finesse 884-es varrógép használati utasítására lenne szükségem. Nagyon szépen kérem, ha van valakinek küldje el nekem!:D
A neten kerestem, de egyik link sem működik :(
 

bbbbi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni a fórumotokhoz.
Még nagyon kezdő vagyok a gépi varrásban, eddig inkább kézzel varrtam. Kaptam a családtól egy Bernina bernette 25 gépet. Gondoltam kezdetnek varrok magamnak egy horgolótű tartót, de valamit elállítottam rajta, mert az alsó szál időnként nagyon laza. Tudnátok nekem segíteni? Köszönettel: pisze_kika

Amikor az alsó szál orsót beteszed a helyére, akkor az ujjaddal picit le kell nyomni és közben a kis kampó alá húzni és utána balra föl. Ha nem így teszel, nem biztos, hogy jó helyre akad be az alsó szál és tud ilyet csinálni.
Arra is figyelni kell, hogy az orsót úgy tedd be, hogy ha a jobb kezedben fogod az orsót, akkor a cérna felül balra menjen, vagy alul jobbra. Na, ezt most jó hülyén írtam le.... lényeg, hogy amikor meghúzod rajta a cérnát, akkor az orsó óramutató járással ellentétesen forogjon.

Nekem is Berninám van és először gond volt, hogy az alsó szál jó helyen legyen, ezért gondoltam, hogy megosztom Veled a tapasztalataimat.
 

pisze_kika

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a hasznos infókat. Mindent megcsináltam, amit írtatok, de aztán elkezdett akadni a tű még pluszban. Felhívtam a boltot, ahol vettem, és a bácsi azt mondta vigyem be, mert valószínűleg elállítódott benne valami :cry:.
 

bbbbi

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a hasznos infókat. Mindent megcsináltam, amit írtatok, de aztán elkezdett akadni a tű még pluszban. Felhívtam a boltot, ahol vettem, és a bácsi azt mondta vigyem be, mert valószínűleg elállítódott benne valami :cry:.

Ez a legtisztább, megnézi egy szakértő szem, 5 perc alatt beállítja .
 

hdina80

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,tudna valaki segíteni szabásminta ügyben,ilyeneket szeretnék:

1: b806_1_big.jpg 2: 1806_2_big.jpg 3: d706_1_big.jpg 4: 1906_6_big.jpg 5: 9306_2_big.jpg

A méretem 36-38as,legfőképpen az 1-esre és a 3asra fájna a fogam,de nem igazán tudom ezeknek az egyberészeseknek hogyan kellene nekiugorni.Előre is hálás köszönet,ha valaki tudna segíteni.
 

adamasd

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok ! Tanácsot és információt szeretnék tőletek kérni. Szeretnék megtanulni varrni de gépem nincs, most a LIDL áruházba lesz egy Singer Serenade nevű varrógép,mit gondoltok megvegyem-e milyen minőségű gép!

Köszönöm a segitséget..:)
 

Timike12

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!


Minden bizonnyal nagyon amatőr kérdés, de valahol olvastam, hogy ha a varrási irányra merőlegesen gombostűzöm össze a ruhát, akkor állítólag nem kell kiszedni a gombostűket a varráshoz, átmegy rajta a varrógép. Igaz ez? Elég nehéz elhinnem, hogy a varrógép tűje nem találja el időnként a gombostűket. Nem szeretném tönkretenni a szuper varrógépemet egy ilyen butasággal.
 
Oldal tetejére