Cikk: Az M1-esen pánikhangulat alakult ki" - hogyan látták a hókáoszt az osztrák segí

Melitta témája a 'Hírhozzászólások' fórumban , 2013 Március 16.

 1. maresz1975

  maresz1975 Állandó Tag

  a mai nap is elég rossz volt nálunk..
   
 2. Monkeymama

  Monkeymama Új tag

  Pintér nem csak öntömjénező volt, hanem egyenesen letolta a "felelőtleneket" akik ilyenkor kimentek az utakra. Képes volt még azt is mondani, hogy akik kint ragadtak az utakon azok nem látják tisztán a helyzetet, majd ők megmondják mi a helyzet mert ők azért vannak ott. No ez is csak őt/őket minősíti. :mad:
   
 3. Macintosh

  Macintosh Állandó Tag

  Azon gondolkodom, olvasva a hozzászólásokat és ismerőseim tapasztalatait is tudva (én nem indultam el, mert -lehet, hogy más filmet néztünk, de - sokszor és sok helyen felhívták az emberek figyelmét, hogy ne tegyék), hogyan kellett volna kezelni a kialakult helyzetet. A 100 km/óra körüli szél pillanatok alatt alakított ki hóátfúvásokat, a lerobbant és megállásra kényszerült autók elfoglalták a leálló sávokat. Mivel és hogyan kellett volna szabadon hagyott leállósáv nélkül odajutni? Ha a karambolok és torlódások előtt megtiltják az autópályára való felhajtást, akkor meg még rettenetesebb a diktatúra és nem csak sajtószabadság nincs, hanem már szabad mozgás sem. Valahogy az időjárást kellett volna megfékezni. Ha csak azok kelnek útra, akinek halaszthatatlan volt, nem lettek volna ennyien, talán a mentés is könnyebb és gyorsabb lett volna. Szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne jobban csinálni. Nekem már annyira uncsi állandóan az államot szidni a saját felelősségen való elgondolkodás helyett. Az osztrákok hókotrói nagyon helyesek voltak, látszik a képeken, a civilek segítsége megható, és végül csak kiszabadított mindenkit a jóisten, meg egy kicsit besegítettek neki a katasztrófa-védelmisek, rendőrök, tűzoltók. Én azért a kiszabadítottak nevében nekik is köszönöm.
   
 4. most

  most Állandó Tag

  nincs olyan dolog, amit ne lehetne jobban csinálni, ... valóban .... és a sógorok mért állították h az utakon pánik és fejetlenség uralkodott,
  ha a kormány elégedett saját ténykedésével?

  mert én értem ,csak h válaszoljak .. ezt az össznépi utálatot épp az öntömjénezés és a bajban lévők hibáztatása miatt kapta a kormány
  vissza mutogattunk össznépileg ...

  és egy hétig áram nélkül lenni télvíz idején sztem szintén katasztrófa kategória ....


  egyébként csodálatos dolog h senki nem halt meg
   
 5. labeo

  labeo Állandó Tag

  Mi is érintettek voltunk. Sopronba indultunk volna. Csütörtök délutántól álltunk az M1-en Győr előtt nem sokkal. Másnap reggel a személyeket kimenekítették és visszavittek Tatabányára. Az autó csak szombat délelőtt szabadult ki. Szerencsére volt benzinünk, így fűtöttünk, de innivalónk nem. Ott ugyan semmi hír utól nem ért minket. Egész éjjel a rádió nem mondott be semmilyen infót. Ez volt a legrosszabb!
   
 6. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  A fene tudja...
  Ha én fizetek valami használatért (autópályadij), akkor elvárhatom, hogy
  • tartsák tisztán,
  • nem naprakész, hanem percrekész tájékoztatást kapjak az (út) állapotáról az internet korában,
  • amennyiben a forgalom biztonsága nem megfelelő - időben állitsák le azt.
  Ezzel szemben a hótoló ekéket leszerelték (pedig magad is irod, hogy " sokszor és sok helyen felhívták az emberek figyelmét"), a katasztrófavédelem sehol (már azt sem értem, hogy miért védeni kell és nem elháritani, sőt megelőzni), a vezetés sehol (jó pár órán keresztül).
  Teljes mértékben egyetértek, de a "Mézga család" időjárásirányitó szerkezetén kivűl még nem láttam eszközt amivel megtehetnénk.;)
  Ha azt vesszük - mindenkinek halaszthatatlan dolga volt.
  Én nem nagyon ismerek senkit aki a 400 Ft/l feletti benzint feleslegesen pazarolná.
  Persze, ha az állam fizeti (kormányszóvivő, MTA elnök, megyei főkapitány...), akkor lehetnek "felelőtlen emberek" akik fittyt hánynak a figyelmeztetésre
  Egyesek a munkából szerettek volna hazajutni, mások,meg a halasztahatlan hosszú hétvégéjüket próbálták megélni, amit talán már fél évvel ezelőtt elterveztek.
  Az árut szállitani kell (mondjuk kamionstop sem volt elrendelve).
  Na ezzel is egyet tudok érteni.
  Csak akkor azt nem értem, hogy az állam miért ir elő katasztrófavédelmi tervet, az ahhoz "igénybe vehető személyek polgármester általi nyilvántartatását", létrehoz egy szervezetet kifejezetten erre a feladatra (OKF)...és nem folytatom a felsorolást, pedig a költségvetési háttere is megérne egy misét.
  Meg talán köszönet illet pl. azt a 3 helyi rádiót, akik kérés, előirás...stb. nélkül összekapcsolódtak és folyamatosan 52 órán keresztül látták el a "zemberek"-et infóval, valamint szervezték is a dolgokat.
  Ja és véletlenül ők arra is gondoltak, hogy az utakon nem csak magyarok, hanem külföldiek is rekedtek, akik nem beszélni magyar, ezért vagy 8 nyelven teritették az infót (az angolt pl egyenesen Londonból egy volt kollégájuk révén).
   
 7. echo

  echo Állandó Tag

 8. Klara46

  Klara46 Állandó Tag

  Senkit nem küldtek el a felelős vezetők közül.Akik legtöbbet segítettek azok a civil emberek voltak.A mi falunk is el volt zárva a külvilágtól,az itt élők gépekkel,kézi erővel tették járhatóvá az utat-
   
 9. 4tuneakabenji

  4tuneakabenji Állandó Tag

 10. marczali

  marczali Állandó Tag

  ekkora káosz rég volt ebben az országban...
   
 11. George30

  George30 Állandó Tag

  Mikor nem volt az :)
   

Megosztás