Csevegős xszemezős barátok között 2016-2017-2018-2019-2020

sorcier témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2016 Május 27.

 1. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Tegnap óta van meleg vizünk végre!:hurra::hurra:
   
  zzsuzsa, Baló Erzsébet és sarolta51 kedveli ezt.
 2. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Evekkel ezelott nalunk is volt nyest a tetoterben,sokaig partvissal zavartuk oket(utogettuk a plafont)majd elmentunk az allatkereskedesbe tanacsot kerni.Azt mondtak tegyunk dieselolajos vagy benzines rongyot ahova csak tudunk ,akkor kifustolhetjuk oket.Na azota nem is jart itt egy sem szerencsere.
   
 3. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  Látom más is befőz ezerrel :) én is 10 kg meggyet szedtem tegnap kimagoztam de én lecukroztam úgy állt éjjel most csepeg lefelé léből lesz szörp a húsa meg megy a fagyra + aszalóba (lekvár még van) mindig így szoktam készíteni. Plusz 4 feketeribizli bokornak is nekiestem az este meg a málnásnak azt is megmosigáltam még este ment rá cukor az is csepeg este meg megyek dolgozni zajlik az élet mindenhol :)
   
 4. kircsike

  kircsike Állandó Tag

  Te Indus! A malnabol mit csinálsz? Mert én lekvárt, de meggyel keverem. Viszont van nagyon sok, 2 naponta 70-80 dekat leszedek. Dobom csak be a fagyasztoba, jó lesz tiramisunak, meg túrós kekszes finomsagot szoktam csinálni. Szóval kíváncsi vagyok mit készítesz belőle!
   
 5. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  lekvárnak is jó csak passzírozni kell. fagyasztani szoktam én is, de keverve is jó én most fekete ribizlihez kevertem. likőrnek is jó, szörpnek is. minden szörpöt úgy készítek hogy a tisztított gyümölcsöt lecukrozom egy éjjel állni hagyom aztán lecsöpögtetem. a levet felforralom, töltöm üvegbe irány a dunszt. a gyümihús meg mehet fagyóba vagy lekvárnak esetleg aszalóba
   
 6. Kirjava

  Kirjava Állandó Tag

  Ma láttam egy extra málna -málna könnyű deszertet. A málnát turmixolni leszürni eredmény kb. 4dl vizzel potolni 5dl-ig ezt egy csomag vaniliás vagy tejszínes puding porral össze főzni tálba szedni, málnával kirakni zselével meglocslni hűtés után fogyasztani.
   
 7. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  ma is szedtem egy tálkával vanília fagyival ettük isteni volt
   
 8. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Kirándulni voltunk hét végén Diósgyőrbe és Lillafüreden. Kellemes kiránduló időnk volt napsütéssel, enyhe széllel, de kellett a zárt cipő és a hosszú ujjú poló mellett egy kardigán is, mert a hőmérséklet talán a 20 fokot érte csak el.
  Nagy meglepetésemre a diósgyőri várat teljesen ujjá építették és ezzel nagyon szép munkát végeztek. Szakképzett idegenvezetővel jártunk a termekben, majd aki akart felmehetett a tornyokba. Én megtettem, nem volt egyszerű, mert a csigalépcső meredek volt és nem minden forduló volt világos. Fentről nagyon szép látványban lehetett gyönyörködni, de lefelé két kézzel fogtam a kapaszkodót:rohog:.
  Lillafüreden a kialakított teraszokon kellemesen lehetett sétálni, a vízesés változatlanul szép volt. Nagyon örülök, hogy mindkét helyen újra ott lehettem néhány órát.
   

  Csatolt fájlok:

 9. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Két éve voltunk a várban, gondoltam eltöltünk kb 1- vagy 1,5 órát ,nem majdnem 4 óra lett belőlle ha nem több, már akkor is csodálatos volt belülről. Az interaktív játékok és az egyéb kézzelfogható dolgok elnyerték az egész család elismerését.
   
 10. zzsuzsa

  zzsuzsa Állandó Silver Tag

  nekem azt javasolták,bekapcsolt rádiót tegyenek fel pár èjszakára,azt nem szeretik.tènyleg eltüntek tőle.
   
  evelyn13, kipling és sarolta51 kedveli ezt.
 11. editkicsi

  editkicsi Állandó Tag

  ez nálunk is bevált + még jó sok villogó biciklilámpa itt is-ott is. Néhány éjszaka kellet csak, azóta elmentek...
   
  evelyn13, zzsuzsa és kipling kedveli ezt.
 12. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Mutatom nektek az előkertet, ahová tavaly még egyenként ültettem el a kukacvirágokat. Az idén ezzel a virágözönnel örvendeztetett meg.
   

  Csatolt fájlok:

 13. macleod

  macleod Állandó Tag

  De szép!
   
 14. macleod

  macleod Állandó Tag

  Nem ismeri valaki?
   

  Csatolt fájlok:

 15. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Kirándulni voltunk Tiszadobon, megnéztük az Andrássy kastélyt, amit a háború után - természetesen - kiraboltak, tönkretettek, majd a gyerekek laktak benne. Felújítás után lett ilyen szépséges. A Loire-menti kastélyokhoz hasonlítják - azokat még nem láttam, de majd! - stílusát tekintve. Engem lenyűgözött a faragott tölgyfa lépcsőház (imádom a fát), s leesett az állam a Róth Miksa által tervezett ebédlő ablak szépségétől. Az első emelet a grófé volt, a felette lévő rész volt a feleség rezidenciája, a legfelső 5-6 szoba volt a gyerekeké. A toronyszobából készítettem a képet a díszkertről. Amikor elkészült a díszkert annak szélességében fasor vezetett a Tiszáig, ahonnan akár gyalog, akár kocsival is fel lehetett jönni a kastélyig. Ma már erről csak olvasni lehet, hiszen a birtoknak csak a magva van már meg (mint mindenhol), házakkal beépítésre került a terület, fásítottak stb.
   

  Csatolt fájlok:

 16. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Én madárbirs-ként ismerem. Nagyon helyes kis piros bogyói vannak ősztől.
   
  zzsuzsa és sarolta51 kedveli ezt.
 17. macleod

  macleod Állandó Tag

  A madárbirset ismerem, nekem is van, ez nem az, a kép nem adja vissza jól. :(
  Télen többször láttam - régebben - , mikor hideg, havas napok voltak és minden felesleges mozdulat életbe kerülhet, hogy a rigó bekucorodott középre, ahol a sűrű ágak aládúcolták, és ott csipegetett, szundikált, csipegetett. :)
  Na. Majd egyszer kiderül.
   
 18. macleod

  macleod Állandó Tag

  Képzeld, mérgemben, hogy nem találom - utólag kiderült, sosem jöttem volna rá -, feltöltöttem a FB-on egy általam látogatott növényhatározós csoportban. És fél óra alatt megjött a válasz, van ott egy nagyon durván hozzáértő férfiember. A latin neve: pilea microphylla , a magyar pedig aprólevelű üvegcsalán. Még csak nem is hallottam róla soha, pedig jó vagyok. :D Hiába, valami amerikai parknövény. (Aztán majd úgy jár, mint a kanadai aranyvessző, vagy a vaddohány meg a többi invazív izé :( )
   
 19. matie71

  matie71 Állandó Tag

  azokat kérdezem, akik varrtak/kaptak/használnak keresztszemes mintával díszített faliórát. Hogy tudjátok tisztán tartani a mintát? Üveg alatt van? Ha nincs üveg, akkor hogyan? Be van lakkozva/vonva valamivel? köszi a tapasztalatokat.
   
  evelyn13 és zzsuzsa kedveli ezt.
 20. Borboly

  Borboly Állandó Tag

  Nem tudom, szabad-e ilyet beírni, ha nem, légyszi, töröljétek. Van egy eladó Q-snap keretem, 20x20 cm-es, új, eredeti ára alatt eladó, ha valakit érdekel (véletlenül vettem mégegy négyzet alakút, de nem tudom kihasználni :)
   

  Csatolt fájlok:

  kisvirágh, evelyn13 és zzsuzsa kedveli ezt.

Megosztás