Gyermek és ifjúsági könyvek III.

AndiC témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2015 Január 8.

 1. barnadam

  barnadam Új tag

  Valaki feltöltené Sue Townsend Adrian Mole könyveit. Köszönöm szépen előre is.
   
 2. Süni28

  Süni28 Állandó Tag

  Townsend, Sue: A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója

  Hogyan viseli Adrian Mole (aki megtévesztő neve ellenére fiú) pattanásait, anyja el-, majd visszaköltözését, apja munkanélküliségét, nagyanyja harciasságát, a saját, valamint öreg barátja kutyáját, olykor csapodár szerelme közelségét, távollétét 1982-ben?

  Hazájában, Angliában már mindenesetre több millióan e titkok tudói. Vagy mert a könyvet olvasták, vagy mert az abból készült musicalt látták, esetleg a BBC rádiójátékát hallgatták.
   

  Csatolt fájlok:

 3. Süni28

  Süni28 Állandó Tag

  Sue Townsend
  Adrian Mole újabb kínszenvedései (Adrian Mole 2.)

  1983. január 1. Szombat. Újévi elhatározásaim: 1. Minden este legalább két órát tanulok a záróvizsgáimra 2. Nem használom többé anya púderpamacsát kádtiszításra 3. Veszek egy antilopbőr kefét a kabátomhoz 4. Többé nem gondolok semmi erotikusra az iskolai órákon 5. Hetente egyszer megolajozom a biciklim 6. Megpróbálom újra szeretni Bert Baxtert 7. Kifizetem a könyvtárban a késedelmi díjat (88 penny), és újra belépek 8. Újra összehozom anyát és apát 9. Lemondom a Szupermen előfizetést
   

  Csatolt fájlok:

 4. Süni28

  Süni28 Állandó Tag

  Sue Townsend
  Adrian Mole és a tömegpusztító fegyverek (Adrian Mole 6.)

  Adrian Mole harmincnégy és háromnegyed éves, kis híján hivatalosan is középkorú, amikor Mr. Blair bejelenti a parlamentben, hogy Irak tömegpusztító fegyverei negyvenöt percen belül bevethetők, és elérhetik akár Ciprust is. Mole, aki egy könyvesboltban dolgozik eladóként, hirtelen elhatározással egy menő kis lakást vásárol a szép nevű Patkány-rakparton. Ezzel pénzügyi helyzete végképp katasztrofálissá válik, és ugyanakkor megkezdődik hosszú harca egy szokatlanul agresszív hattyúval, aki történetesen a szomszédja…
   

  Csatolt fájlok:

 5. bumbayo

  bumbayo Állandó Tag

  Pavol Dobšinský
  Az aranyagancsos szarvas

  Szlovák népmesék
  ——— epub + doc formátum ———

  [​IMG]

  Hej, be jó dolguk volt akkoriban a lányoknak! A kutyák mosogattak, a macskák törölgettek, a ludak söpörték tisztára a szobát, a halak sulykolták, öblögették a szennyest a Garam vizében, és a tiszta ruhát a bocik teregették. A fehérnép meg csak ült-ült a kemencepadkán, a kisujját se mozdította, s mégis mindegyiknek bekötötték a fejét. De ne féljetek, lányok! Mindez divatba jön újra: a malacok ismét bocskorban fognak futkározni, a békák megint főkötőt viselnek majd, és a csacsik sarkantyúpengetésétől lesz hangos az utca! És akkor nektek sem kell már többé mosogatnotok, törölgetnetek, söprögetnetek, ruhát mosnotok, teregetnetek; ölbe tett kézzel üldögélhettek majd a lócán, s egyikőtök sem marad pártában. Mindnyájan szívetek szerint való párra leltek majd, éppúgy, ahogy az Aranyhajú lány is megtalálta a párját. Hogy hogyan találta meg? Mindjárt megtudjátok, hiszen épp ezt akarom nektek elmesélni.
   

  Csatolt fájlok:

 6. Süni28

  Süni28 Állandó Tag

  Sue Townsend
  Adrian Mole és a kis kétéltűek (Adrian Mole 3.)

  1991. január 1. kedd Újévi elhatározásaim: 1. Kiadatom a könyvem. 2. Megnyerem a Booker-díjat 3. Elveszem Pandorát. 4. Naponta zoknit cserélek. 5. Otthagyom a Környezetvédelmi Hivatalt. 6. Nem öntöm a tealeveleket a WC-be. 7. A világbéke ügyét szolgálom. 8. Időben visszaviszem a kikölcsönzött videókat. 9. Megszerzem a jogosítványt. 10. Csak fölözött tejet iszom. 11. Szakállat növesztek. 12. Kibontom a cipőfűzőmet, mielőtt leveszem a cipőt. 13. Igyekszem türelmesebben viselkedni társadalmunk reménytelen, hátrányos helyzetű egyedeivel, mindenekelőtt a szüleimmel. 14. Eldöntöm, hogy van-e Isten.
   

  Csatolt fájlok:

 7. adoremus

  adoremus Tag

  Ez elvileg az összes Adrian Mole könyvet tartalmazza. Jó olvasást! (Nem saját munka, köszönet az eredeti feltöltőnek!)
   

  Csatolt fájlok:

 8. barnadam

  barnadam Új tag

  Ezeket a könyveket is szívesen elolvasnánk: Holly Black - Tony Diterlizzi - A Spiderwick Krónika összes rész. Köszönöm szépen.
   
 9. ARoland

  ARoland Állandó Tag

  Rege Sándor: Mesék Gumimókusról 1979
  pdf

  01.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 10. Fricsné Anna

  Fricsné Anna Állandó Tag

  Szia !
  [​IMG][​IMG]
  [​IMG][​IMG]

  Pierdomenico Baccalario: A sötétség útvesztője Ulysses Moore 9
  Pierdomenico Baccalario: A jég birodalma Ulysses Moore 10
  . Pierdomenico Baccalario: A Hamvak kertje Ulysses Moore 11
  Pierdomenico Baccalario: A Képzeletbeli Utazók Klubja Ulysses Moore 12

  Ezek esetleg nincsenek meg ?
   
  csilla001 és Forneus kedveli ezt.
 11. liliom1821

  liliom1821 Aktív tag

  Ruth Symes- A mágikus macska (Bella Donna 4.)


  Amikor Bella véletlenül elviszi az iskolába Pegathát, a kedvenc cicusát, aki rémülten elrohan, kitör a pánik. Habár a Vajákos út összes lakója egyesíti az erejét a keresésben, a macska nem kerül elő. Ennek csak egyetlen oka lehet: valaki elvarázsolta! De mégis ki tenne ilyet, és miért?
   

  Csatolt fájlok:

 12. Fricsné Anna

  Fricsné Anna Állandó Tag

  Gordon Korman
  Egy hamis hang (A 39 kulcs 2.)
  A hajsza folytatódik…
  Folyik a verseny a 39 Kulcs felkutatása után, ami roppant hatalmat őriz, és a tizennégy éves Amy Cahill és öccse, Dan megdöbbenve találják magukat az élen. A kutatás Bécsbe viszi őket és náluk van Mozart egy művének kódolt kottája is, ami a második Kulcshoz vezető nyom. De egy hordányi hataloméhes rokon lohol a nyomukban és Amy és Dan nem tudhatják, hogy a diadal felé hajóznak-e vagy egyenesen a halálos csapdába.

  [​IMG]Nem saját köszönet a feltöltőnek
   

  Csatolt fájlok:

 13. Fricsné Anna

  Fricsné Anna Állandó Tag

  Peter Lerangis
  A kardtolvaj (A 39 kulcs 3.)
  HALÁLOS SZÖVETSÉG
  A világ különböző részein elrejtett 39 Kulcs utáni hajszában csak egy szabály van: NE BÍZZ SENKIBEN. De mikor a vadászat Japánba vezeti a tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét, Dant, úgy tűnik, ha meg akarják találni a harmadik Kulcsot, egyetlen esélyük megbízhatatlan nagybátyjuk, Alistair Oh. Vajon elég bolondok lesznek, hogy megkössék a szövetséget? Mivel szükségük van a Kulcsra, Amynek és Dannek talán nincs más választása. De a Cahill családban az a módi, hogy ha az ember megbízik a rokonaiban, akár meg is ölhetik…[​IMG]nem saját köszönet a feltöltőnek
   

  Csatolt fájlok:

 14. Fricsné Anna

  Fricsné Anna Állandó Tag

  Jude Watson
  A síron túl (A 39 kulcs 4.)
  Amyt és Dant elárulták unokatestvéreik, és cserben hagyta a nagybátyjuk. Ők mégsem adják fel, és meg sem állnak Egyiptomig egy igencsak bizonytalan nyomot követve a világ legnagyobb hatalmát jelentő 39 Kulcs utáni hajszában. Egyiptomba érve meglepetten tapasztalták, hogy üzenet várja őket Grace-től, halott nagymamájuktól. Grace segíteni akar a két árván… vagy a testvéreknek a legrútabb árulással kell szembenézniük?
  [​IMG]nem saját köszönet a feltöltőnek
   

  Csatolt fájlok:

 15. Fricsné Anna

  Fricsné Anna Állandó Tag

  Patrick Carman
  Sötét erők (A 39 kulcs 5.)
  A tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét a távoli Oroszországba csalja a titokzatos NRR távirata. Messzire az egyetlen személytől, akiben megbízhatnak.
  Ezzel kezdetét veszi a hajsza a nácik által elrabolt kincsért, mely során fellebben a fátyol az orosz cári család meggyilkolásának titkairól. Az oroszországi kincsvadászat a Lucianek által állított csapdának tűnik, de a csalinak nem tudnak ellenállni…
  Vajon mekkora kockázatot vállal Amy és Dan azért, hogy rájöjjenek, mi történt valójában szüleik halálának éjszakáján?

  [​IMG]nem saját , köszönet a feltöltőnek
   

  Csatolt fájlok:

 16. Fricsné Anna

  Fricsné Anna Állandó Tag

  Jude Watson
  A kenguruk földjén (A 39 kulcs 6.)
  A kulcsvadászat folytatódik!

  A tizennégy éves Amy és öccse, Dan most a kenguruk földjére utaznak szüleik nyomait követve. De az utazás szörnyű emlékeket idéz fel Amyben. Olyan szörnyűeket, hogy nem oszthatja meg őket senkivel… még Dannel sem. Szüleik szellemétől kísértve és halálos ellenségeikkel a nyomukban Dan és Amy már azt sem tudja eldönteni, ki a barát, és kitől kell tartaniuk. Vakságuk miatt elkövetnek egy nagy hibát… ami egy titkos barátjuk életébe kerül.
  [​IMG]nem saját köszönet a feltöltőnek
   

  Csatolt fájlok:

 17. Fricsné Anna

  Fricsné Anna Állandó Tag

  Peter Lerangis
  Viperafészek (A 39 kulcs 7.)
  Mérgező igazság…

  Az elképesztő hatalmat biztosító 39 kulcs utáni hajsza egyre komolyabb feladatok elé állítja a tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét, Dant. Nem elég, hogy a szemük előtt meghalt egy asszony, hogy az indonéz rendőrség keresi őket, és hogy egy szigeten ragadtak egy férfival, aki túl sokat tud szüleik haláláról, még a trópusi vihar is közeleg… És amikor azt gondolják, hogy ennél már tényleg nem lehet rosszabb, kiderül, hogy tévedtek. A Cahill-család szekrényéből újabb csontváz esik ki… Rá kell döbbenniük a szörnyű igazságra, hogy valójában, melyik ághoz is tartoznak…
  [​IMG]nem saját köszönet a feltöltőnek
   

  Csatolt fájlok:

 18. Fricsné Anna

  Fricsné Anna Állandó Tag

  Gordon Korman
  A császár hagyatéka (A 39 kulcs 8.)
  A 39 kulcs utáni hajszában csak egy dolog tartotta a lelket a tizennégy éves Amyben és öccsében, Danben: az, hogy a jó oldalon küzdenek. De amikor rádöbbennek szüleik titkára, minden összeomlik, amiben eddig hittek, és az összetartó testvérek életükben először különválnak…

  Amikor Dan eltűnik az egybilliós népességű országban, Amynek nehéz döntést kell hoznia: a kulcsot keresse meg… vagy az öccsét, Dant?
  [​IMG]
   

  Csatolt fájlok:

 19. Fricsné Anna

  Fricsné Anna Állandó Tag

  Linda Sue Park
  Viharjelzés (A 39 kulcs 9.)
  Egy feketeruhás férfi árnyékként követi a tizennégy éves Amyt és öccsét, Dant a kontinenseken átívelő kulcsvadászaton, melynek tétje maga a világhatalom. Amy és Dan tudja, hogy a feketeruhás megpróbálta megölni őket, ahogyan azt is, hogy a Madrigálokhoz tartozik, a kulcsvadászat legfélelmetesebb és legtitokzatosabb csapatához. És tudnak még valamit, bár ezt a titkot legszívesebben kitörölnék az emlékezetükből, azt is tudják, hogy szüleik Madrigálok voltak. Amy és Dan mindenki elől el tud menekülni, csak a feketeruhás elől nem. És most, egy szörnyű tragédia árnyékában, a feketeruhás kilép a sötétségből, hogy végleg leszámoljon velük.
  [​IMG]
  nem saját köszönet a feltöltőnek
   

  Csatolt fájlok:

 20. Fricsné Anna

  Fricsné Anna Állandó Tag

  Margaret Peterson Haddix
  Az utolsó kulcs (A 39 kulcs 10.)
  A végállomás… A tizennégy éves Amy Cahillnek és öccsének, Dannek most már tényleg elege van. Nem csak a 39 kulcsot kell megtalálniuk, hanem egyesíteniük is kellene álnok családjukat – azokat az embereket, akiknek lelkén szüleik halála szárad. De Amy és Dan nem azért éltek túl annyi robbantást, és merényletet, hogy feladják. Van egy tervük, amivel a saját szájuk íze szerint fejezhetik be a kulcsvadászatot. Csak ne lenne az az utolsó, végzetes titok, amit a Madrigálok elfelejtettek elmondani nekik. Egy titok, ami nem csak Amy és Dan életébe, de az egész világba kerülhet
  [​IMG]
  nem saját köszönet a feltöltőnek
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás