Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Beka Holt témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2018 Május 21.

 1. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Gyermek és ifjúsági könyvek csatolása.

  Kérés vagy feltöltés előtt kérem használjátok a Keresés funkciót.

  Hálátok kifejezésére bőven elég a teszik gomb megnyomása, ha kevésnek érzitek köszönetet mondhattok privát üzenetben, vagy a profil oldalán annak akinek szeretnétek!

  Az üzenet mezőben legyetek szívesek az író nevét és a könyv címét feltüntetni, mert a kereső a csatolmányokban nem keres!

  Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.
  A Canadahun nem járul hozzá bemutatni - vagy a megtaláláshoz iránymutatást adni - olyan tartalmú anyagot, ami a copyright (szerzői jog) által védett, csak akkor, ha van szükséges legális engedély rá.  Felhívjuk mindenki figyelmét csak jogtiszta dolgokat töltsön fel.
  A Canadahun torekszik es mindent megtesz az erdekeben hogy ne utkozzon torvenyellenes dolgokba.
  A Canadahun profilja kozossegi oldal es nem letolto.


  Az oldal aljan van a "kapcsolat" ahol lehet jelezni a szerzoi jogi serelmet amit azonnal eltavolitunk.
  Koszonjuk mindenki megerteset, es kozremukodeset!
   
 2. alfonzka

  alfonzka Állandó Tag

  Disney 365 mese fiúknak
   

  Csatolt fájlok:

 3. alfonzka

  alfonzka Állandó Tag

  Disney 365 mese fiúknak
   

  Csatolt fájlok:

 4. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Stefanik Krisztina - Csillagbusz
  Mese Dorkáról, Misiről és az autizmusról

  [​IMG]

  Az autizmus spektrumzavar megjelenési formája rendkívül sokszínű, befolyásolja az intellektuális és nyelvi képességek szintje, az életkor, a környezet, illetve az esetlegesen társuló problémák különféle hatásai, sőt a személyiség is.

  Könyvünk célja az integráló intézményekbe járó 5-10 éves autista gyerekek közösségeinek megerősítése, a megértés, az el- és befogadás növelése.
   

  Csatolt fájlok:

 5. Csomika89

  Csomika89 Tag

  Sziasztok!
  Thomas a gőzmozdony - válogatott mesék 5,6 és 7. kötetét keresem. Megvan esetleg valakinek?
  Köszönöm
   
  kanna41 és solya7805 kedveli ezt.
 6. alfonzka

  alfonzka Állandó Tag

  Disney 365 mese fiúknak
   

  Csatolt fájlok:

 7. bumbayo

  bumbayo Állandó Tag

  A varázsdob és a látó asszonyok
  Lapp mesék és mondák
  (Népek meséi sorozat)
  ——— epub + doc formátum ———
  [​IMG]
  Három kisfiú játszott az úton. Az öregasszony elindult, hogy megegye a holdat. Kiment az útra, gyékényből szárnyat, bőrből farkat készített magának, és rongyos ruhájában elrepült az ég felé. A gyermekek szaladgáltak, felfordítottak egy csónakot, bujkáltak alatta. A gyermekek játszottak, a hold hirtelen elsötétedett, a fénye kialudt. Egy idő múlva a hold újra kivilágosodott, és fényesen sütött. A gyermekek előbújtak, és szaladtak a kunyhókhoz. A kunyhókhoz érkeztek, és elmondták, hogy mit láttak.
   

  Csatolt fájlok:

 8. danceangel

  danceangel Állandó Tag

  Valakinek nincs meg véletlenül " A zöld urai " könyv akkár angolul is jó " epic attack of the boggans " egy kislány-nak szeretnék a szobáját erdövé varázsolni és ez a kedvenc meséje. Ezért ebből indulnánk ki de egy könyv jó ilusztácio lenne.
   
  GYULAISULI KÖNYVTÁRA kedveli ezt.
 9. ronix7-7

  ronix7-7 Állandó Tag

  Tessék:

  Emil Ludvik - Szutykos Panna
   

  Csatolt fájlok:

 10. halgató istván

  halgató istván Állandó Tag

 11. ritocs

  ritocs Állandó Tag

  Sziasztok! Keresem David Walliams könyveit: Büdöss úr, Patkányburger, Milliárdos fiú, Démoni doki, Köténycsel, A nagy szökés,Az éjféli banda. llletve Roald Dahltól a Fantasztikus róka úr című könyveket. Előre is köszönöm!
   
  nyuleo kedveli ezt.
 12. patus55

  patus55 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Keresem Louis Sachartól a Stanley kincse című könyvet. Ha meglenne valakinek és feltöltené pdf formátumban, nagy örömet szerezne unokámnak. Előre is köszönjük szépen!
   
 13. bumbayo

  bumbayo Állandó Tag

  A Laima és a két anya
  Lett népmesék

  (Népek meséi sorozat)
  ——— epub + rtf formátum ———
  [​IMG]
  „Akkor, azon a napon, amikor Jézus Krisztust keresztre feszítették, minden fa reszketett attól, amit látott. Csak halkan suttogtak egymás között. Egyedül a nyárfa nem reszketett, hanem nyugodtan állt. Ezért reszket ma minden nyárfa örökösen a legkisebb fuvallattól is. És azon a napon, és attól a rettegéstől minden fának elakadt a szava, úgyhogy mind a mai napig egyetlenegy fa sem tud beszélni.”
   

  Csatolt fájlok:

 14. halgató istván

  halgató istván Állandó Tag

  Sziasztok!
  A Klasszikusok könnyedén sorozat egy új darabja: Az Ezeregyéjszaka meséi!
  Az érdem Titineni-é ő készítette el, nem az én munkám, a köszönet neki jár, a kérése annyi volt hogy tegyen fel az oldalra hogy elérhető legyen másoknak is. Kérés teljesítve!
   

  Csatolt fájlok:

 15. alfonzka

  alfonzka Állandó Tag

  Disney 365 mese fiúknak
   

  Csatolt fájlok:

 16. Süni28

  Süni28 Állandó Tag

  Sofía Rhei : A dodó rejtélye

  A tizenkét éves James Moriarty briliáns elme, ám rendszeresen bajba kerül, mert szenvedélyesen vonzódik a rejtélyekhez, és sosem tétovázik, ha borsot lehet törni nővére, Arabella orra alá. Amikor bácsikája, Theodosius világ körüli útjáról a szokásos apró ajándékok mellett egy kivételes meglepetéssel, egy dodóval tér vissza Angliába, a Moriarty-házban minden a feje tetejére áll. A rég kihaltnak hitt faj utolsó képviselőjét Theodosius bácsi ünnepélyes keretek között szeretné bemutatni a vendégeknek, csakhogy a madárnak addigra nyoma vész. Az összegyűltek közül mindenki gyanúsított, mindenkinek volt indítéka és lehetősége a rablásra. A rejtélyes ügy megoldásával James nemcsak a tettest leplezheti le, hanem azt is bebizonyíthatja, hogy okosabb a nővérénél.
   

  Csatolt fájlok:

 17. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Kemény Kristóf - Irány a felnőtt csapat! (Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai 3.)

  [​IMG]

  A Puskás Ferenc gyerekkorát bemutató mesekönyvsorozat befejező része ott ér véget, amikor a 16 éves Öcsi csatlakozhat a bajnoki meccsre készülő felnőttekhez. Hosszú és kalandos út vezetett el odáig, hogy teljesüljön a kis Puskás nagy vágya és bekerüljön a Kispest első csapatába.

  Eleinte még az idősebbektől örökölt ócska focicipőkkel is meg kellett küzdenie Öcsinek és barátainak, hogy megmutassák az edzőnek: ügyesebbek az ellenfélnél! A fiúk persze nem mentek a szomszédba turpisságért, ahogy ezek az évek sem múlhattak el kisebb-nagyobb balhék nélkül.

  Lehet egyáltalán mezítláb focizni? Nem esik bántódása a kisiskolás Évinek, ha ott felejti a testvére a suli előtt? És kiderül-e, hogy Öcsi és Cucu mással végezteti el a munkát a vasedény boltban?

  A tréfás és tanulságos történetek mellett azt is megtudjuk, hogyan lehet a szerető édesapa egyben szigorú edzője is fiának, és melyik az a pillanat, amikor a mindig kritikus Feri bácsi végre kimondja: Öcsiből egyszer világsztár lesz!
   

  Csatolt fájlok:

 18. halgató istván

  halgató istván Állandó Tag

 19. Dabadi75

  Dabadi75 Őstag Platina támogató

  Én a lányommal az első osztályos Apáczais tankönyvből tanultunk olvasni. Biztos van feltöltve a tankönyves topicba. Utána olvastuk Kovács Klárától a Kirándulás az Ábécé-hegyre; szótagolva vannak benne a mesék egy része. Ha nincs fenn és szeretnéd, akkor beszkennelem. Utána mi is a Gőgös Gúnárt, Mosó Masát olvastuk. Aztán mikor már jól ment az olvasás, akkor az Olvasólétra sorozatot kezdtük el - jó pár része fel van töltve. Majd Bartos Erikától az Anna, Peti, Gergő meséket olvasta. Lényeg, hogy ne hosszú és nehéz szövegű mese kerüljön a kezébe. Esetleg még: Minden napra egy mese; Jó éjt Árnyasfalva (ezt én töltöttem fel). Aztán van még a Bori sorozat; ezek már hosszabb történetek. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
   
 20. bumbayo

  bumbayo Állandó Tag

  Az utolsó sárkány
  Bolgár népmesék

  (Népek meséi sorozat)
  ——— epub + rtf formátum ———

  [​IMG]
  Egyszer a róka meg a sündisznó összebarátkozott, s attól kezdve nem tudtak elválni egymástól: ahol a sün, ott a róka, ahol a róka, ott a sün. Egy nap így szólt a róka a barátjához:
  – Sünikém, nem akarsz velem kijönni a szőlőskertbe? Már érik a szőlő.
  – Akarok én, komámasszony, miért ne akarnék. De hogy őszinte legyek, félek, nem történik-e valami bajunk?
  – Ejnye, de gyáva vagy! Ne félj, míg engem látsz! Tudok én százhúszféle bölcsességet. S ha el is csípnek bennünket, majd megszökünk. Hát te, tudsz-e valamilyen bölcsességet?
  – Én csak hármat tudok, de azok jók.
  – Akkor gyerünk – mondta a róka. – Utánam, indulj!

  [Kedves „Törölt Felhasználó“, köszönet a nyersanyagért!]
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás